10049
-
krezyy #2759 Hali! Valakinek nincs meg a magyarítás? Örülnék neki mert nem nagyon tudok angolul:( -
hitman1028 #2758 lengyelekkel játszok,a hre császárai ,ausztria után sorrendben:portugália.spanyol,nagy-brittania xd -
wednes #2757 Köszi, így már érthető.
Volt negatív modifier az adón. Mikor ezek lecsengtek sikerül is rávenni. -
pocoksari #2756 az adód asszehasnlítva az övével kevés, magyarul nem vagy annyival nagyobb gazdaságilag, hogy beálljon alád
táblázat na, ezen látszok, hogy mennyi negatív pontot kapsz erre....megoldás: hízni kell -
wednes #2755 Hi.
Magyarországgal nem tudom a horvátokat (Velence alól felszabadult rész) vazalussá tenni. A 200 kapcsolat megvan, viszont ez rontja el dolgot.
„Hungarian Base Tax compared to Croatian”
Ez mi? Valami adóharmonizáció kell vagy mi az isten? :D
-
pocoksari #2754 küzdök osztrákokkal, küzdök... -
inkvisitor #2753 Na végre, megvan az első forced PU. Nem könnyen találtam meg. A portugáloknál van regency 1600 után? Tele vannak gyarmattal, seregük meg kevés (most hogy van 280 sereglimitem meg PU van a lengyelekkel) -
Krigare90 #2752 Üdv. Valaki esetleg nem tudna adni egy linket az Extended Timeline modhoz ami kompatibilis már az El Dorado-val ha van ilyen egyáltalán? Tudom h a paradox fórumról lehet letölteni de nekem oda nincs módom bemenni (ha értitek mire gondolkolok) -
Timakrisz #2751 Na most kaptam agyfaszt: 1520 körül vagyok szép lassan reformizálok, építgetem a birodalmam, terjeszkedex anexxalasokkal stb, 34!!! éves az uralkodó és már a 3.! Örökös hal meg :((( Ráadásul ez 4/5/3 as volt :((( Persze PU-ban voltam Bohemiaval... most megint agyalhatom be őket (persze megy az agresszív expand +a mostani heir 0/0/3 :((( ). -
pocoksari #2750 de azért csak van valami abban amit írtam...ráadásul ott van a szerencsefaktor is, kicsit jobbat is dobott
-
pocoksari #2749 ausztriával próbálkozom én is -
#2748 Korai idoben meg sima ugy, kesobb (1700-as evek) fele jon a nyeles aszpirin :) -
Timakrisz #2747 Azért mondjuk jó lenne ránézni az aktuális manpowerre, az ideákra, a leaderre stb stb stb... én most Ausztriával tolom ironmanben (1480 körül vagyunk, mindenki lvl 6 Military Tech), nincs jobb military techem mint a többieknek, a leaderem kb 0/2/1/1 -es mégis érvényesül az, hogy ha 24-es sereggel megyek neki a 12-16 os seregnek akkor nyerek, úgy hogy nincs olyan ideám amitől erősebbek a csapatok.
-
#2746 Ja igen, matek rulz... :D Hogyne, harom total pihent seregemet csak szetszuzza egy felig-meddig demoralizalt hadsereggel :) Poroszokrol van szo, agyontamogatva katonai ideakkal. Mi lett volna ha bekapcsolom a lucky nationt? -
pocoksari #2745 ne vicceskedjetek már...mindenre van magyarázat...pl. 3as tábornoka lehet 0 army traditionnel is...berakja a királyát hadvezérnek...vesz maga mellé jó kis offensive ideát, megspékelve ezt a létszámfölénnyel (25k-t írtál, de 10+8+6,csak 24k), ami majdnem már majdnem 40%, mindezt úgy, hogy neked a csata második napján elfogynak a gyalogjaid (pontosabban az arányuk sz@r lesz) és megkapod a máluszt, ő pedig szétágyúz a második sorból...még jó, hogy agyonvert, akkor kellett volna kilépned,ha te nyersz
nálam a 25k sereg: 11+4+10; a 30k: 13+5+12; ha a gépnek van pénzecskéje, akkor ő is hasonló arányt használt -
wednes #2744 Ha jól tudom a lucky nation opció telepupmálja jó tábornokokkal az arra érdemes nemzeteket. Simán lehet rosszabb army traid-je mint neked, attól még 3x jobb tábornoka is lehet. -
Lysandus #2743 Franciák ilyenek. Soha nem szabad félvállról venni őket. -
inkvisitor #2742 Nekem ezt a franciák játszották el kétszer. Utána a nagyseregeinek lezúzásáig szigorúan 30+ K-s, egymás mellett álló, egymást támogató seregekkel foglalgattam, +1 söprögető, kiscsapatortó kontingenssel. 3 hét volt a max, ami alatt össze lehetett vonni őket.
Ez atratégia az osztrákok ellen bevált.
Viszont azt nem értem, hogy csinálja a gép hogy háromcsillagos tábornokokkal rohangál, én meg örülök, ha kétcsillagost össze tudok hozni. Pedig 80 körüli mil trad-om van folyamatosan. -
#2741 Asszondja' van vagy 170k katonam, egy hadsereg 10k gyalogosbol, 8k lovasbol, 6k tuzersegbol all. Kisegitem a szovetsegest a franciak ellen tonkreverem parszor a seregeit, visszavonulgat, teruletemre lep egy 33k-s sereggel, felmorzsolja kb 3 mp alatt a 25k-s egyik sereget, 3 mp alatt a 25k-s masikat a szomszed tartomanyban, 3 mp alatt a harmadik 25k-s seregemet a mellette levoben.
Persze en negyszeres tuleroben keptelen vagyok elintezni egy 8k-s hadsereget, mindig visszavonul. Amugy katonai techem a legnagyobb az osszes nemzet kozul. A ruszkik ellen is ez volt, katonai techje sz@rabb de parszor egyszeruen eltuntette xy hadsereget a terkeprol, hapersze'. Uninstall.
Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.03.23. 10:55:07 -
Timakrisz #2740 Egyedül az Amerikai kontinens kolóniái "függetlenednek" mint "vazalussaid", de nem kerülnek relationbe. Ha nem vagy velük túl szigorú sosem szakadnak el, adóznak, és maguktól terjeszkednek tovább. A háborúkban melletted harcolnak, de csak az Amerikai kontinensen. Az összes többi kolónia az országod "részét" fogja képezni.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.03.23. 10:39:14 -
realik #2739 a Magyarokkal vagyok, Dél Amerikát kezdtem el kolonizálni és 4-5 tartomány után létrejött a Brazil-Magyar kolónia, akiket már nem én irányítok, hanem vazallusaim. ez mindig így van? mert most Afrikát kezdtem el kolonizálni... ha ott is így lesz akkor ez így elég értelmetlen...
meg kell hódítsam a saját kolóniáimat, egyáltalán lehet őket annektálni, mert most ilyen funkció nincsen -
heverő #2738 Nincs arra lehetőség, h a diplomaták tevékenységét automatizáljuk? Baromi idegesítő dolog állandóan állítgatni őket... -
#2737 Keleti front:
A Koalicios intervencios erok megtortek az oroszok makacs ellenallasat. -
inkvisitor #2736 Még mindig jobb, mint a write only. :) -
#2735 Tobbnyire read only uzemmodban vagyok itt -
kissssss #2734 wow téged is rég láttunk errefelé -
Negritis #2733 elhiszem, csak időt igényel hogy beletanuljak a játékba mert nem látom át hogy mi mire hat :D
de majd szép lassan :D -
pocoksari #2732 muhaha, pedig azok nagyon jóóók -
Negritis #2731 belekezdtem és magyarokkal kb semmit nem tudtam csinálni
aztán az Ottoman birodalommal kb csődbe vitt albánia elfogalása
a tutorial jó volt, de az indulás elég nehéz :D -
#2730 Lengyel kerdes megoldva, a lovagrend alapveto celkituzese a keleti poganyok "civilizalasa". Drang Nach Osten!
-
Töketlenfecske #2729 Na, igen. Ésszerűbb megoldás volna, hogy minél messzebb állomásoztatod a seregeidet, annál drágább a fenntartásuk. És konkrétan ott az event, ha a gyarmatokon beszállásolod őket a helyiekhez, akkor olcsóbb, viszont jön a hőbörgés, mint Bostonban. :) -
yamato41 #2728 A 6 kolóniás overextension vs. 1500-ra meghódítva Kína az angolokkal problémát úgy lehetne megoldani, hogy korlátozni kellene az anyaországon kívüli hadsereg létszámát. Pl. max. az anyaországival megegyező lehetne a gyarmati hadsereg, különben brutál unrest penalty, vagy pénzbeli penalty jöhet. Aztán lehetnének eventek és techek, hogy az arányt növeli/csökkenteni lehessen. Ad absurdum most lehet, hogy az anyaországban alig van katona, a gyarmatokon meg százezer. Ez teljesen irreális. -
Töketlenfecske #2727 Most tesztelem a 11-el, eddig hibátlanul működik. Történelmileg realisztikusabb, habár itt is bele szoktam nyúlni az adatbázisba, mert kissé szláv-pride a készítők miatt. Achokat el kell engedni, azok nincsenek modban.
-
Negritis #2726 sziasztok
dlc-k mennyire kellenek a játékhoz? most kezdek bele és elég rég toltam akár csak hasonló játékot is (civ 2 még x éve meg total war shogun)
kezdőbarát? vagy magas a tanulási görbe?, köszi -
hitman1028 #2725 tökéletesre ugyse lehet megcsinálni -
pocoksari #2724 attól, mert valami a valóságban úgy történt ahogy, és az nem egyezik a játékbeli képpel még nem jelenti azt, hogy mindenáron a történelmet kell leutánozni...az angolok pl. biztosan képesek lettek volna pár kolóniát összeszedni, ha tudják, hogy ott egyáltalán van föld és az mondjuk kell is nekik...a lényeg annyi, hogy nem a történelemet kell megismételni, hanem a keretfeltételeket kell hasonlóra belőni, mint akkor volt...aztán majd kialakul...te is azért küldöd a felfedezőt, mert tudod, hogy van ott föld, ha úgy hinnéd, hogy nincs, akkor nem küldenél...a spanyolok bepróbálkoztak a valóságban, a játékban miért nem tehetnék ezt az angolok vagy éppen velence?
az overex. meg azért van, hogy ne foglaljam el a térképet 1500ra, nem másért; a valóságban ha az egyik katonád kihúzta a kardját a többi ország neked ment, mert féltették az uralkodók a seggüket, érdekeiket...így tudták megoldani a készítők, hogy foglalhass számottevő területet, de mégis legyen valami korlát, ami megakadályozza, hogy végigroboghass a térképen
probálkoznak itt-ott történelmi dolgokat beépíteni több-kevesebb sikerrel -
jocika #2723 Érdekes, amit írtál, mert eddig nem hallottam a VeF-ról. Tehát azt lehet mondani, hogy történelmileg pontosabb, mint az alapjáték? És a magyarokat érintő játékmenet is történelmibb? Mert akkor érdekelne és utána nézek. A többi, meglévő dlc-vel hogy jön ki? Illetve az achi-kat engedi, bár lehet, ez a kérdés marhaság... -
Töketlenfecske #2722 Ja, magyarokkal továbbra sem érdemes játszani. A Kárpát-medence a Paradox stúdió szerint Európa szegényháza. Azon tényleg visítva röhögtem, hogy a valóságban lepukkant tarló Havasalföldnek magasabb a base taxsza, mint Pestnek. Az amerikai kontinens szép, részletes, kismillió területtel, Európa országahatárait meg mintha az ökör hugyozta volna. -
Töketlenfecske #2721 A patchek és az El Dorado DLC miatt ránéztem az alapjátékra. Hát okkal nem azzal játszom. Néhány kellemes ötlettől eltekintve katasztrófa. A tordesillasz szerződést se sikerült értelmesen megcsinálniuk, habár egy fokkal jobb, mint mikor egymás mellé tette, mint valami sormintát, a kolóniáit az összes európai gyarmatosító hatalom. Most protestáns (anglikán nincs az alapjátékban) Britannia észak-amerikai kolóniái mellé a pápa utasítása miatt nem jöhet más. Vicc.
A felfedezgetések értelmesebbek lettek ezekkel a küldözgetésekkel, habár nem ártana, ha pénzbe is kerülne. Egy-egy expedíció azért a költségei miatt se lehettek "futottak még államok" szabadidős tevékenysége.
A lázadások és a koalíciók a tréfa kategóriába tartoznak. Nagy nehezen berántom India alsó ötödét (valamiért mil-techben ott tartanak, ahol az európaiak, így a laza elefántlövöldözésből komoly háború lett), erre a over extension miatt (6 db terület - lol), hirtelen az egész birodalomban lázadások törnek ki. Logikus. Pl. Londonban úgy felháborodtak az indiai szubkontinens gyarmati sorba vetése és kirablása miatt, hogy a manpowerem másfélszerese lázadást csinálnak, nehogy elefántcsont és selyem jöjjön a szürke, esős hétköznapjaikba...
Az amerikai függetlenségi háborút meg olyan komolyan veszik, hogy amint megvan a történelmi 13, már lázadoznak is. Teljesen mindegy, hogy a 16 század elején járunk és semmi nem indokolja. Csak és kész.
A kolonizáció megint hitpersebességben van. Gyakorlatilag a britekkel a 15 század végén, mindenkit megelőzve lehet 2-3 gyarmatot csinálni. Erre sem voltak képesek valami korlátot beépíteni. De a többiek se lazáznak. A portugálok a 16. század elején uralják a fél Csendes-óceánt. Kivéve persze a spanyolokat, nehogy legyen egy értelmes ellenfél. Azok kétfalvas indiánok ellen veszítenek Amierikában...
Szóval az alapjáték még mindig szar, megvárom a VeF 2.03-mat
-
inkvisitor #2720 Vicces.
Ki van maxolva az exploration és expansion idea slot, erre a gyarmattal határos cocomecekre nem kapok casus bellit, de az egy határral odébb levő aztékokra igen...
Cool. Sebaj, szövetségesek.
Viszont baromi nehezen terjed az uralkodóház. Kíváncsiságból megnéztem, hogy a jól terjedő Habsburgoknak mekkora az adóalapjuk. 280 dukát, az enyém 600 fölött. És vazalluson kívül sehol sincs Trastemara ház.