10049
-
barnetpowa #3119 Personal Unioba kerültek a játék közepén :) -
hitman1028 #3118
én nem vádoltam senkit csalással,de itt van,hozzáférhető
http://www.eu4wiki.com/Console_commands
aki megszokja az ironmant,az sima játékba is egyre inkább elhagyja a visszatöltést
pl portugál ironmant is kb 1700 körűl buktam ,mikor pu alá kerűltem franciákkal xd
kicsit szitkozódtam de tovább léptem.még sok ország vár kipróbálásra
lehet kipróbálom hessét,bár most japán ironman érdekel jobban
-
Timakrisz #3117 Szerintem még ha nem is eredetid van töltsd le az 1.11.4 es verziót. Úgy vettem észre sokat javítottak azon, hogy a gép hogyan reagálja le a terjeszkedésed, illetve ha szövetségesed kezd hódító háborút (vagy védőként segítesz neki), akkor ha claimes terület foglalsz sokkal jobb eséllyel adja neked.
Svédeknek claimjük van (és talán questjük is) Götlandra.
Ha nem portugál vagy spanyol, akkor egyedül Dánia/Norvégiával van esélyed hamar kolonizálni (értsd: 1500 előtt). Afrikát szerintem felejtsd el kezdő gyarmatnak, mert a jungle/desert miatt nagyon lassan épül a kolónia. Legjobb, ha a Karib szigeteket célzod meg. 9-10 es szinten range bonuszos advisorral 1510-20 körül elérhető más nemzetekkel is, VAGY Dán/Norvéggal még hamarabb Észak Amerika. Coresítani csak olyat tudsz aki colonial rangen belül van.
-
Lysandus #3116 Nocsak. A franciák megették az osztrákokat? És még azt mondják, hogy holló a hollónak... -
Lysandus #3115 Ha jól sejtem a border frictiont - kb "határvita" - azért kaptad, mert a svédeknek claimje van Gotlandra. A határvita azt jelenti, hogy vagy neki van claimje a te egyik szomszédos tartományodra, vagy neked az övére. Ez nyilván rontja az országaitok között lévő diplomáciai viszonyt. -
wednes #3114 Az, hogy ki mennyire rág be a hódításnál az attól függ merrefelé terjeszkedsz. Nem csoda, hogy a svédek neheztelnek Gotlandért, hiszen azt ők akarják megszerezni maguknak.
Az elején nem is lehet versenyre kellni (de szerintem felesleges is) kolonizálásban a spanyolokkal és a protugálokkal, erre szakodosdott nemzetek. Ők fognak elsőként kolonizálni. A colonial range is nekik kezdvez az elején, közelebb esnek hozzájuk területek ill alapból vannak Afrika körül szigeteik.
Persze idővel le lehet őket hagyni. Egyéb okok hátráltathatják őket, háborúk, gazdasági nehézségek stb. -
Lysandus #3113 Én se vádoltam senkit, nem igaz? -
barnetpowa #3112 Haverommal toltunk egy mongol-koreai játékot.Egy percig sem unatkoztunk,főleg az elején :D
Mongólia -
heverő #3111 Nem vádolta semmivel pockot. És az ironman se garancia semmire, hiszen a bonust és a hardot sem kötelező megadni az AI-nek. Engem tényleg nagyon érdekelne, h pocok meddig jut Hessevel hardon és bónussal szemben. De ha lenne vki más aki ilyen feltételekkel csinálni 75-100 évet, engem az is érdekelne nagyon, mert nekem nagyon nehéz ez sokszor. -
zelgadis23 #3110 Köszönöm a válaszokat az AE kapcsolatban. Újra kezdtem Brandenburggal (1.9 patch), a tanácsokat hasznosítva, most 1474-ben járok 10 tartománnyal és még nincs koalíció ellenem.
Bár azt nem igazán értem, ha pl. egy tartományt elfoglalok (Gotland – független volt) egyből kapok -123 border frictiont a svédekkel. Máshol csak -5, -20 border frictiont kapok. Mitől függ, hogy mennyit kapok?
A másik nagy problémám a kolonizálás (mivel nem vagyok colonial nation). Azt már észrevettem, hogy hiába van fleet bashing agreemnet-em, ezzel már nem tudok kolonizálni. Megvan a Colonist + Quest for the new world, +50% colonial range. A diplo tech-el mindig emelkedik a range, de mire elkezdhetném a kolonizálást, a portugál, spanyol mindent megesz. 1474-re már nyugat-Afrika elkelt.
Tippek?? Esetleg, ha valamelyik afrikai vagy amerikai 1-2 tartományos országot megtámadok (-2 stability) és annektálom, akkor pedig nem tudom corosítani.
Viszont ha vazallizálom, tudok utána corosítani a környezetében???
Gondolom, ha diploannektálom, akkor meglesznek a corosítás. De az legalább 20-25 év szerintem. Tud ebbe valaki tanácsot adni???
-
Lysandus #3109 Szerintem tök felesleges egymást csalással vádolni. Ennyi erővel bárki meggyanúsíthat bárkit azzal is, hogy belenyúlt a mentésbe.
Ha szerinted az ironman a legtökösebb, ám legyen. De ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem játszom ironmanben. Ha valaki World Conquestre hajt, akkor had tegye azt is. A kérdés meg az volt, hogy mi a Moszkvai Fejedelemség számára a legjobb kezdő idea. Nyilván ő a saját szempontjai alapján válaszolt. Ezzel lehet, hogy sokan nem értenek egyet. Viszont adott már rengeteg olyan hasznos tanácsot is, ami nem csak World Conquestben hasznosítható. És mivel elég jól ismeri a játék csínját-bínját, szerintem hiteltelen is csalással megvádolni. -
OGMontana #3108 Az utolsó 2 reformot leszámítva elég, ha felével megvan a 200-as relation, általában akkor már engedékenyek. Azt hiszem minél több base taxod van, az is sok pluszot jelent. Szóval próbálj meg minél jobban benylani nekik, legrosszabb esetben Imperial Authority-t kicsivel feljebb nyomatod, mint 50%. -
Lysandus #3107 Jaja, az tök jó! Én olyankor az ostrommal nem is foglalkozom. Leverem az ellen hadseregét/hadseregeit, a tagok meg csinálják az ostromot. -
Timakrisz #3106 kezdj el felvenni tartományokat a birodalomba (zöld + -szal adhatod hozzá) ne vazallizáld őket, főleg ne erővel, csak relationbe kerül, és ha az utolsó előttit mind megszavazza, úgy is mind a vazallusod lesz pont nélkül
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 09:13:06 -
Timakrisz #3105 Én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy inkább reloadolok, ha a 23 éves 13-15 monarhia pontos uralkodóm meghal és helyette kapok egy pl 0/3/0 asat...igazából Ironmanben ez az egyetlen ami kiveri nálam a biztosítékot. Az nem érdekel, ha kikapok háborúban vagy akármi, de ettől az egytől agyfaszt szoktam kapni.
(lol nem is tudtam, hogy van ilyen cheat :D ... nekem max a reload az egyetlen elfogadott)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 09:11:24 -
--deathstroke-- #3104 a HRE-ben hogyan tudom elfogadtatni a reformokat?Próbálgatom őket vazallussba nyomni de nagyon sok dip relationba kerül+ még mindig 22-en ellenzik a 46 hercegségből... :( ötlet? -
hitman1028 #3103 jaja sztem is ironmanba dől el ki milyen játékos,hiszen a legegyszerűbb beírni ,hogy shift +2 ,aztán azt ,hogy pl cash 100000000,hiszen úgyse látja senki ,aztán lehet menőzni ,hogy én vagyok itt a király
ironmanba nem olyan egyszerű az élet ,hiszen egy rossz döntés,,és utána nem lehet visszatölteni,hogy én nem ezt akartam,ott tényleg figyelni kell mindenre -
Timakrisz #3102 Inkább ironmanben, hardon nem olyan nehéz a játék :) -
heverő #3101 ezzel nincs semmi gond, de azért jó lenne ha nyomnál egy kört pl. Hesse-vel. Hardon, AI bónusszal. Szerintem új élmény és kihívás lenne. Csak 75 évet pörgessél le, lássuk meddig érsz. -
pocoksari #3100 wc-zés után első a kézmosás -
Timakrisz #3099 Én csak 1x akarom elérni a wc-t :) aztán majd achikra megyek, meg funra, mint amikor mupataval behódoltattam egész afrikát :) -
pocoksari #3098 ez a játék pont alkalmatlan a szerepjátékra, mivel gyakorlatilag nincs olyan elem ami ahhoz kell; a ck2 is klasszisokkal jobb erre
a racionalitás nem játékstílusfüggő, van ami jobb és van ami rosszabb, ha tökéletesen és teljesen azonos értékű két választás kimenetele, akkor elfogadom, hogy bele lehet venni érzelmi tényezőt, de ilyen helyzet nincs általában, az egyik döntés az adott feltételek mellett 10-et ér, a másik meg 8-at, a 10est kell választani
nem állítom, hogy élvezet 16. világhódítást csinálni, de ha végig racionálisan döntesz, akkor az oda kell, hogy vezessen, hiszen azzal maximálizálod a teljesítményt...értem én, hogy a casual hozzáállás szórakoztatóbb, mert nem fáraszt le, nem kell szöszmötölni és gondolkodni, csak mint CS-ben befutni és lőni egy sorozatot, de ott is agyf@szt kapnak a profik, mert az sem racionális
ha nem játszik valaki jól, akkor azt nekem ne indokolja eltérő játékstílussal (a szerepjátékot meg tényleg felejtsétek el, mert ennek piszkosul semmi köze hozzá), szerintem szimplán nem törődik vele, klikkelget, casual -
kissssss #3097 mi olyan hihetetlen neked azon hogy valaki nem a világhódításra hajt? nem tudod elfogadni hogy vannak akik másképpen játszanak, másmilyen játékstílust követnek? vannak akik roleplay-t csinálnak pl a paradox fórum teli van velük, de még az itteni eu3 topikban is voltak akik szerepjátékoztak..... hihetetlen mi?
csináltam én is világhódítást még eu3 alatt de rohadt gyorsan beleuntam mert egy idő után semmi értelmét nem láttam(eu4 dettó) a végeláthatatlan grindelésnek, az első meg a második körben jó poénnak tartottam meg kíváncsi voltam meddig lehet feszegetni a határokat, de végül arra a végkövetkeztetésre jutottam hogy akármelyik országgal kezdek mindig ugyanazt az útvonalat fogom bejárni, ugyan azt az ideát fogom felvenni, ugyanazt a taktikát fogom követni, ugyanazt a döntéseket fogom meghozni, stb..... 16-ik világhódításban hol az élvezet megtudod mondani? mert minimális eltéréssel de mindig ugyan az a végeredmény.
már megszámolni nem tudnám hány játékot nem fejeztem be úgy hogy még csak nem is törekedtem a világhódításra(régi eu3 játékosok tudják miről van szó), többnyire azért mert már tudtam mi lesz a következő lépésem és azt is hogy a gép mit fog rá reagálni és hogy ezek után mi lesz a forgatókönyv már azt is fejből vágtam.
most akkor én is feltehetném neked a kérést hogy egy bizonyos "kritikus tömeg" elérése után mi értelme van továbbiakban megcsinálni a wc határidőre? :) -
Timakrisz #3096 Ah.. igaz, na mind1 nem Ironman csak hard, előtte elmentettem, szoval előbb megprobalom a sajat taktikaval aztan max visszatoltom. -
pocoksari #3095 én spec külön élveztem, amikor a kis hre államok mint a sáskaraj rámentek az ellenségre -
pocoksari #3094 csak tisztázzuk, hogy mi az amit elvesztítettél:
+1 diplomatic relations
+1 possible advisors
+1 leader without upkeep
+5% spy offense
+50 base annual manpower per member state
+0.5 land force limit per member state
+1 yearly prestige
-2% build cost
-2% technology cost
+1 diplomat
+1 diplomatic reputation
+0.5 yearly prestige
+1 yearly legitimacy
-10% core creation cost
+15% global tax efficiency modifier
+ ingyenes olvasztás lehetősége más területekre
meg még franc tudja mit egy kis pénzért, amiből később annyi lesz,mint a franc
-
pocoksari #3093 mások meg azt, hogy a racionalitás alaptétel, amely döntés nem racionális, akkor azt nem hozzuk meg, ami meg racionális azt meg kell hozni
csak, hogy egy játékos hasonlattal éljek...warcraft, van 10 parasztod és fát vágatsz; én elküldöm mind a tizet, ti meg csak nyolcat (a másik kettő pihenget az erdő szélén) azzal a felkiáltással, hogy nem mindenki törekszik a fatermelés maximalizálására...nem értem meg egyszerűen -
kissssss #3092 na igen csak hogy néhányan itt elfelejtik mindig azt hogy nemmindenki hajt egyfolytában világhódításra :) -
#3091 Úgy értették, hogy adj nekik területet háborúkban, úgyis melletted állnak, és később olvasztod be őket, mint itt. -
Timakrisz #3090 Ezt nem értem... egymás ellen nem háborúzhattak, hova hízlaljam őket? Egyedül Brandenburgnak volt értelmes serege a többiek max 20ezres csapatot tudtak kiállítani. Megalapitottam a HRE-t egyből a 10 dukát bevétel felugrott 190-re... lett 3 szabad relationöm, szóval nem értem. -
#3089 Tudod mikor pazarlok én egy dipo relation slotot Litvániára.
:D -
Lysandus #3088 Addig kellett volna őket hizlalni, amíg lehet. -
Timakrisz #3087 Miért ne tettem volna? Amúgy rá 1 évre meglett az összes, szal már HRE ben vagyok. -
pocoksari #3086 remélem nem nyomtad meg -
Timakrisz #3085 -
Timakrisz #3084 Az a titok, hogy elején egyből RM kell litvannal, mielőtt létrejön a PU, mert ha RM-elsz jó eséllyel a PU alatt a te házad lesz az örökös, és ha támogatod a lázadókat viszonylag hamar felbomlika PU. -
#3083 Engem riválisnak tett meg a lengyel, de több event és küldetés is volt litván területekkel kapcsolatban. Ők hozták rám a franciákat is. Ha nincs az orosz tél, vesztettem volna.
Mostanában nem is emlékszem olyan játékomra, amiben a lengyel-litván PU ne jött volna létre, és 50 év után ne történt volna meg az integrálás. Ugyanúgy az Iberian Wedding és a Burgundy Succession Crisis is mindig megtörténik. -
Timakrisz #3082 Nem értem miért kellene őket támadni (még magyarokkal sem). Alapstratégia ha Europai állammal játszol, hogy megpróbálsz jóban lenni velük. Már csak a ruszkik miatt is. Amúgy jó eséllyel lehet megörökölni, vagy claimolni a litván trónt. Nekem az elmúlt 10 hard-5 ronman játéból mindössze 1x olvadtak össze, és a többi alkalommal kb 40-70 év után kettéváltak újra. Most meg az osztákkal sikerült is megörökölnöm Litvániát (bár a franciákat le kellett vernem miatta, de megérte). -
joki95 #3081 Az oroszoknak mindenkepp nagyon elonyos a religius otletek kezdesnek ha agressziva jatszol. Kapod folyamatosan a plusz stab eventeket es segit a haborus kimerultsegen is. Meg ugye 200% presztizs. -
#3080 Egyébként igen, sose árthat. Csak legfeljebb nem tudja kihasználni úgy, mint az orosz.