10049
-
pocoksari #3079 miért jönne a francia moszkvába? nekem a lengyel-litván sem jött, mert nagyon haverkodtam velük...igazából ennyiből bármelyik országnak kellhet a defensive idea, aki mellett nagy ország található -
#3078 Vagy ott a lengyel-litván unió, event miatt támadni kell litvániát. A túlerő kétszeres. Hadüzenet, felégetés, átjönnek támadni, az attrition elfogyasztja őket, majd lehet menni támadni, war goal-ért, stb. Talán nincs is még egy ilyen ország, aminek ilyen előnyei vannak túlerővel szemben. -
#3077 Amikor 80k francia van a te 20-22k-ddal szemben, sok más lehetőséged nincs. Az AI jön és foglal, közben szépen lemorzsolódik. Minek mennék én Párizsba, ha ő jön Moszkvába meghalni ?? -
Timakrisz #3076 Szerintem is kurva jó az az idea, főleg ha hajlamos vagy arra, hogy az elejen manpower problémaid legyenek. Hosszú távon meg a -10% az azért jól jön. Nekem mindig az az első Admin ideám. -
Timakrisz #3075 Amit nem ertek, hogy a 2/3 ad attert reformaciora es akurva heretic miatt nem akarnak nagyon ram szavazni :(( viszont ha enforcelem a religiont akkor meg a tobbi berag ram 20 evre :( hogy tudnam ezt megoldani? vagy varjam meg mig felmegy 100 ra a "reform pont" es akkor ugyis meg szeretnek? -
pocoksari #3074 konkrétan azért az egyért is felvenném, de az admin tech bón, a termelésbón is jó, én spec az extra tanácsadónak is örülök, a többi értéktelen...
azért azt megnézném, hogy hadat üzensz nekem, felégeted a saját földedet, elbújsz hátra miközben te vagy a támadó és én a határomon belül várlak...hehe, a war goalt megtartanám :P
védekezni és nézni, ahogy kifogy a manpower az ellenségnél? mi van akkor, ha offenzív módon befutsz, leölöd és te ostromolsz? az oroszok is csak akkor voltak defenzívek, amikor nem volt más lehetőségük, de itt van...
különben ha lefogy a manpowerje, leölöd, akkor vesz zsoldost és újra és újra legyártja, addig amíg te át nem mész őhozzá és meg nem szállod az országát, de ha ígyis-úgyis odamész, akkor meg nem célszerűbb a te taktikáddal lerohanni,mint nézni ahogyan az ő taktikájával elfogy a manpower? -
#3073 Szóval az az egy miatt veszel fel egy amúgy teljesen értelmetlen ideát ?
Fort defence maxra, scorched earth, hadüzenet, elbújni hátul és mosolyogva nézni, ahogy az orosz tél 20% attrition-nel megeszi a túlerőt. Aztán menni lootolni meg foglalni. Vicces.
Persze én nem wc-ben gondolkodom, nem hajtok sehova, azzal az ország egyedi és érdekes adottságait nem tudnám úgy kihasználni, és az oroszoknál ez különösen adott. -
pocoksari #3072 nem kell a mercenary, csak a coreosítás...te azt mondod, hogy amúgyis alacsony a költsége, én meg azt, hogy több területet (33-50%al többet) tudok beolvasztani...nagyobb vagyok, erősebb és van esély a wc-re...ennyi elég... -
#3071 Az administrative minek ? Muscovy-val van értelme a Mercenary-knak ? A core kreaálás meg amúgy is olcsó a számtalan alacsony base tax miatt. -
pocoksari #3070 nem azt mondom,hogy nem erős, hanem azt, hogy nem kell
-
#3069 Pedig de, a winter attrition brutális, a +33% fort defence-szel kombinálva minden támadót felőröl, és a land attrition -25% kell télen. -
pocoksari #3068 admin, de később az influ is kell...religious nem kell (offensive se rossz elsőre) -
pocoksari #3067 az pont nem -
#3066 Defensive. -
OGMontana #3065 Üdv!
Moszkvával melyik a legjobb kezdő idea? Gondolkodtam a Religius-on, Influencen meg az Admin ideán, de nem tudok dönteni. -
pocoksari #3064 majd másold képet folyamatosan -
#3063 Klik -
Timakrisz #3062 olyan kevesnek tunik a hatralevo ido :( -
Timakrisz #3061 Nem találom, tolnál egy screen shotot? -
pocoksari #3060 nesze -
pocoksari #3059 ha innen nem lesz meg a wc, akkor...na, az szívás -
pocoksari #3058 kivéve ironmanben -
Lysandus #3057 Vagy ha az állás betöltésénél ráviszi az egeret. Minden országnak kiírja a base taxát. :-) -
#3056 Összes provinciád összegét. A vazallusnál szintúgy. Az economy fülnél (3) írja. :) -
Timakrisz #3055 oké, de melyik base taxot nezzem? Ill-de Francét?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.12. 15:29:34 -
#3054 60*(tiéd base tax) / (cél állam base tax)^2 - 90 = X
^2: négyzeten
X: a pozitív vagy negatív kapcsoló (-90 és +30 között) -
Lysandus #3053 Ne szóld le az indiánokat. Én egy perig se unatkoztam velük! Afrikait nem próbáltam, velük elég nehezen tudnék azonosulni. -
Timakrisz #3052 Az miért van, hogy Burgundyával haboruztam (ez az ironman francia allasom) felszabaditottam flandriát (kapott 3 tartományt 8-8-6 base taxxal) és nem tudom vazallizalni diplomaciával mert -60 van van compare base taxra... ilyenkor az osszbase taxom atlagat kell nezni? (amugy az hol van, mert en max egyesevel tudom osszeadogatni tartomanyonkent) -
hitman1028 #3051 elfoglalod és utána csinálsz egy vazallus országot belőle,az új tartományokat meg hozzá kapcsolod -
Timakrisz #3050 Igazabol azt nem tudom, hogy az eszak afrikai berber tartomanyokat hogy szerezzem meg hatekonyan (olcson es konnyen) -
Timakrisz #3049 castil portugal swed dan pu, norveg vazall(epp anektalom); igen az, csak az a baj fele reformatus és igy meg ido mig kiepitem azt, hogy mind engem szeressen meg megy a zseton a jobb kapcsolatokra :( -
pocoksari #3048 egész jó :)
valamelyik PU alatt van?
a vazallussá tevő reform a következő? az bitangjó...mindenki szavazza meg...légy türelmes, megéri
seregről képet meg legközelebb force limit szerint rakj, mert a többi torzíthat -
Timakrisz #3047 2 reform van hátra, szerintem mindenki támogatni fog... ha nem akkor is kb 80% a 48 szavazóból
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.11. 22:33:52 -
pocoksari #3046 másolj az osztrák játékból képet -
Timakrisz #3045 talan kasztiliahoz nem kell akkora mazli... elejen elég ha 3-4 electort bevazzalizalsz, ha ausztria mellett szovetsegeskent segitesz haboruban es jol foglalsz electort majd hamarabb kiszallsza haborubol... mondjuk ez egyenlore csak teoria, ha befejezem az osztrák játékom kiprobalom -
pocoksari #3044 a kicsit uncsi nem kifejezés...baromi unalmas, levered a többi biszbaszt és imátkozol, hogy a westernek ne verjenek agyon, amíg nyugatira váltasz miközben pörögnek az évtizedek, indiánoknál legalábbis ez volt, gondolom afrika dettó -
pocoksari #3043 van ugye az alap az erő, pozi, szomszédok, lehetőségek stb., ez egy dolog...ami fontos, hogy 5500 base taxos a térkép és azt csak olyannal tudod elfoglalni, aminek van valamilyen bónusza a coreosításra/annektálásra, mert nincs elég monarchia pont mindenre
ausztria éppen ezért erős, kapja a dipó annax bónt és a birodalmi bónuszok között még coresítás bónt, miközben a felhízlalat vazall hre tagokat tök ingyen gombnyomásra beolvasztja...a rengeteg dipó kapcsolattal pedig jó eséllyel PU alá is verhet 1-2 nagyot (a népbónjai se rosszak ill. a többi hre bónusza kiegészítve a császárbónnal és a magyar,burgundi területek megszerzésével, továbbá a rengeteg küldetéssel)
francia: szimplán erős és van ereje/lehetősége császárrá válni
ottomán: összejöhet a wc és ennyi elég is, erős és sok a gyengébb vagy hosszútávon gyengébbé váló körülötte
kasztília: szerintem nem tud wc-t csinálni, csak császárként mázlival
anglia: franciákat ha begyűjti az elején akkor ok, különben egy rakat sz@r
lengyel: mégiscsak ide raknám őket a sorrendben, semmi extra
portugál, ruszki szintén
svéd és brandenburg meg gyenge poziban van, az elvi lehetőségük is csak mázlival van
-
Timakrisz #3042 Ausztriaval könnyu a sok dipo kapcsolat miatta terjeszkedes, és szerintem viszonylag eros az uralkodo haz+ a HRE csaszarsag viszonylag konnyen elerheto (raadasul konnyen haverkodik a spanyolokkal-litvanokkal). Még ha szarul is csinalod akkor is europa leggazdagabb tartomanyai a tieid viszonylag keves erofeszitessel 150-200 ev alatt.
Bar nem csinaltam meg WC-t (a legjobb is olyan 4/5od volt eddig, de a spanyollal a legkonnyebb szerintem. A gép viszonylag keson kolonizal, de en mar olyan 1470-85 körül amerikaban szoktam lenni.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.11. 21:03:07 -
Timakrisz #3041 Azért nem annyira.. kicsit uncsi az afrikaiakkal a 250% tech treejukkel... nem is az, hogy nehez, hanem ott tenyleg csak varsz es varsz es varsz, hogy jöjjön a pont, hogy tudj terjeszkedni. -
Malarki #3040 Ausztriát a franciák elé rakod? Miért? Én még a törököket is eléjük raknám. Meg a spanyolokat is. Meg még talán az angolokat is :D Bár ezek közül csak a spanyolokkal voltam eddig, szóval csak kívülről beszélek. :D