Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ottomán tolerancia..pff meg conquest casusu beli az egész mamluk területre...
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A 2. ideának az új világ felfedezését vállasztom, talán valami afrikai országot elérek sziciliából vagy pármából :p..
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Például Koreával izgalmas volt meghódítani a világot,Viyanagarral megalapítani Hindusztánt vagy Omannal lenyomni a törököket,Hansa-val elkezdeni a gyarmatosítást és létrehozni Németországot,Novgoroddal az orosz köztárságot,Bizánccal kiûzni a törökeket és helyreállítani a birodalmat.
Szóval ismer vki élvezetes,változatos játékmenettel rendelkezõ országot?
ceylonból hindusztánt
bruneiból malakát
és peersze hardon xd,ezek a kihivások
Ha csak simán kihivást szeretnél ajánlom az aztékokkat
Tudnátok ajánlani vmilyen államot,amivel izgalmas a játék?Lehetõleg ne lehetetlen küldetések legyenek pl. Albánia.
A kiegészítõ jellegû pakkokat 15 dollár/15 Euróra szokták beárazni sajnos a mi kárunkra,ebbõl ugye 3,75 dollár lesz akcióban,ami szintén már teljesen rendben van.Ne vegyél semmit teljes áron szerintem,csak ha nagyon akarod most nyüstölni a játékot.
egyébként én azt javaslom, hogy várj steamen amíg lesznek rájuk akciók, szerintem eggyik paradox kiegészítõ sem éri meg azt a horribilis összeget amennyiért árulják õket.
Egyéb iránt content kiegeket részesítsd elõnybe, de abból még csak 1 van, de már nyomassák az új kiegészítõt a wealth of nationt, szerintem a többit csak nagy leárazásakkor szerezd be.
(persze ha van felesbe 10k forintod olyan baromságokra mint zene meg indián unit pack akkor lényegébe mind1)
Egyébként baromi jól állok magyarokkal, italy enyém, 1520.
Kb összefoglalnám magyarokkal hogy kell KEZDENI 😊 hátha valakit nem érdekel. Hogy késõbb mi lesz azt nem tudom, de kezdésnek jó!
Alliance: Pápai állam, Austia, Bohemia
Cél: Lehetõleg minél hamarabb pápa lenni, és benyalni 3 diplomatával mindenkinek aki számít. (még az angoloknak is)
Ugyanis sokáig van regency, úgyse tudunk támadni!! Apropó amikor kérdezi hogy János legyen e a régens igen, és majd jönni fog Mátyás aki nagyon szuper csávó, meg majd a fia, és az unokája is az lesz!
Ha netalántán háborúba keveredünk a törökkel vagy egyéb muslimmal akkor nyomjuk be a keresztes háborút. Ellenben nem érdemes mert ez a CB is lejár és amikor már lenne seregünk, királyunk 😊 támadni õket nem fogjuk tudni mert ha benyomjuk és nem üzenünk hadat x idõn belül akkor várhatunk kb 20 évet.
Na a lényeg hogy velencének nem kell nyalni a seggét, ha közeledik a regency vége akkor kezdjünk el claim-ot gyártani, 3-4 terület tuti hogy miénk lesz az elsõ háború után. Továbbá tilos bármilyen olasz kisállam seggét nyalni mert hátha valahogy háborúba keveredünk velük, pápai állam-szövetségnek köszönhetõen.
Nagyon fontos hogy semmilyen advisort ne vegyünk meg, a pénzt gyûjtsük mert ha lehet építeni azonnal mindenhova Armory, késõbb training field.
Persze templom is kell mindenhova. Szal lesz a pénznek helye.
Béke kötés utána nem árt angol,spanyol,francia szövetség kötés még pluszban mert a sok elfoglalt HRE terület miatt, illetve overext-is nagyon magas lesz páran koalícióba lépnek velünk, és mivel õk nem HRE-tagok kiállnak mellettünk.
Szal az egész koncepció a sok diplomatával nyalásra, illetve az olasz területek bezsebelésére épül 😊 Vallással nem lesz gond mert nem terjeszkedünk csak is nyugatra.
Hihetetlen, hogy pont azzal a nemzettel kezdtem el játszani, amelyiknél ott van ez a félregépelés. Ugyanis a common/countries/sioux fájlban ha megnézitek a neveket, akkor a "Thathanka Iyotake#0" = 10 "Mahpiya Iyapato#0" = 10 bejegyzéseknél az "Iyotaka" és "Iyapato" szavak után hiányzik egy-egy szóköz, és egybe vannak írva a "#0"-val, így a játékban is ezekkel a jelekkel jelennek meg... Sajna a cheksum megváltozik, ha átírjátok. Na mindegy, csak hogy tudjátok, hogy ilyen is van. 😄
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
a lokalizációs fájlok csak a játékban lévõ szövegeket tárolják, innen olvassa a játék a különbözõ event leírásokat és egyéb feliratokat.
na itt van jól
http://www.youtube.com/watch?v=obie8t4cDZk
A Mapaban meg csak angolokra spanyolokra és franciákra vonatkozó dolgok vannak, de ezek egyike sem olyan formátúak mint amit leírtatok.
Egy pontos leírást ha kaphatnék nagyon hálás lennék
Amit SuperGalaxy leírt #1305-ös hsz-be.
ha egy már létezõ kúltúra csoportba raktad át a magyart akkor szimplán a common/countries mappában a Hungary.txt fájlban rögtön a második sor a graphical_culture = kell átírni arra amelyik kúltúra csoportba átraktad.
ha finnugorba raktad akkor talán latingfx-et kell megadni, ha közel keleti kultúrákba raktad akkor meg muslimgfx
ha egy új kultúra csoportot csináltál akkor meg a graphicalculturetypes fájlban kell beraknod ezt az új kultúrát.
pl ha csinálsz egy szkíta kúltúrát akkor ebbe a fájlba ezt be kell írnod egy GFX végzõdést mögé rakva és meg kell adnod a countires mappában lévõ hungary fájlba a graphical_culture = szkítagfx-et.
a lokalizációs fájloknál meg elég ha valameliykbe csak beírod a kúltúrád nevét majd a végére rakod ;;;;;;x-ez mint a többi sornál van.
azt egyébként vedd számításba, hogy ha így jársz el akkor alap esetben a különbözõ kúltúra módosítók nem fognak mûködni, a 4-be nem tudom pontosan h hogy vannak jelen, de pl a 3-ban a nyugatszláv kúltúrákat amikkel egy csoportba voltál gyorsabban tudtad átkonvertálni, meg a tatárt is.
a 4-bene z nyilván más formában, de szintén jelen van, ezek modolgatása meg méginkább bonyolult.
gondolom kell csinalni egy
" Jézusmagyarvoltmegaszaturnuszroljöttünk YML file-t" vagy mit és kell bele valamit írni
A birodm kreálásához nem értesz véletlen ?
Tehát, hogy ne csak németrómai császárság legyen. Szivessen nekivágnék egy kinai császárságnak
jaja ezt próbáltam. de mivel nincsen hozzárendelve szín attetszõ lessz a mappon. Esetleg ötlet vagy megoldás?<#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama>
1. Fogod a common/cultures fájlt, megkeresed benne, hogy "Hungarian", megfogod és ctrl+X ctrl+V-zed át finnugorba, vagy sémibe, vagy csinálsz egy szkítahuntibetietruszk csoportot és oda.
1/b. Az egyik localisationfájlba beírod a szkítahuntibetietruszkot, ha csináltál.
Ennyi.
Közeleg a tél. Bizony.
Azért ha valaki olvas valamit syóljon
Újra elõvettem a játékot.
Érdekelne azóta sikerült e valakinek megmodolnia, hogy Magyarország ne Nyugatszláv legyen?
Vagy valaki nek ötlete, javaslata?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A törökkel szemben mondjuk tercióval már sikerült gyõzni, de kb. másfélszer-kétszer akkora veszteségeim voltak egy csatában.
eastern lovas: 3 pontos, ottomán lovas: 5 pontos, nomád lovas: 7 pontos
+ nomád tolhat full lovast...ez kiegészülve a rossz pozícióval meg mondjuk némi balszerencsével kijön, hogy biza bukta
A csatákkal valóban nagy gáz van, hihetetlen hogy mi történt, játék eleje igaz, 1458 háborúba keveredtem a krimi tatárokkal, (mellesleg a törökkel is mert szövik, én meg akkor már benyomtam a keresztes hadjáratot ha már úgy is harcolok a törökkel kapjak egy kis jutalmat 😊 na szóval nagy arccal megtámadok a full 15.000-res kipihent, 3-3-3-3 tábornokos seregemmel egy szakadt 6000-res krími sereget, látom morál oké, mindjárt megnyerem, de csak megy a csata, csak megy minjárt elfogy a krimiek morálja erre csata vége kikaptam! Nézem miért hát minden katonám elfogyott 😄, pedig csak -1 pontot kaptam a domborzat miatt, ez nem indokolja ezt a muhi szerû vereséget. Vissza is töltöttem a linken már egy okosabb, nem nagy arcú taktikát látsz, ahol az osztrákok mennek elõre én meg foglalom a területet 😄
És ami a legdurvább az AI szemtelenül tökéletesen szervezi a csapatait. Képes volt ott hagyni a már majdnem bevert ostromot csak azért hogy a 3 tartománnyal arrébb lévõ csatába erõsítést küldjön, na ez kihívás már kérem!
Perr pill jól állok, 'pápa lettem', keresztes hadjáratot hírdettem a török ellen és fél európa beszált, gyakorlatilag mindenki, és 2 hadvezérrel csak annyit csinálok hogy beszállok a gyõztes! harcokba, így jön a katonai pont, illetve presztizs, illetve ráálok elõszõr a provinciákra így úgy néz ki hogy a török európai területeinek 90%-a enyém, este folytatom, gondolom átkelünk a Boszporuszon.
http://www.youtube.com/watch?v=ehKvta872sQ
kapunk némi pluszt és meglehet indulni keletre és délre