Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ám nálam is ez a helyzet,csak livánok szétfognak esni
Tudod mi az érdekes, hogy (melóhelyen is tolom 😊 ) de ott aztán nem sikerült a lengyelekkel szövetkeznem sehogy sem, DE ott pl nem jön létre alengyel litván unió, sõt a litvánok inkább velem vannak ... csak ratyi a seregük, moszkva szarrá veri õket...
https://www.youtube.com/watch?v=-PPyPL-vE-A&feature=youtu.be
elkezdtem felrakni a magyar videokat
elkezdtem felrakni a magyar videokat
Na éjjel 3 ig toltam 😊 1485 Helyzet: Ausztria 0, francia kb ugyanott ahol az elején, Anglia szinte egységes (és már betört normandiába); lengyel-litván unió, dán, pápai állam, burgundia szövetségesem. De megtámad a török. Alakítottam koalíciót elég sokan csatlakoztak (még velence is, pedig nem komáljuk egymást), de egyszerûen megállíthatatlanok. A 36-os sereget a 20 as török (ottomán) szanaszét veri 😞 Persze köthetek békét velük, de az macedóniába, vagy egy másik tartományba kerülne 😞
Mit tanácsoltok?
Mit tanácsoltok?
kikell fejleszteniaz exploring ideát
de mivel mo messze van ,legegyszerûbb úgy ha portugáliától kérsz kikötö használati jogot ,így onnét számit a távolság,igy már tudsz afrikai terûletet gyarmatositani
de mivel mo messze van ,legegyszerûbb úgy ha portugáliától kérsz kikötö használati jogot ,így onnét számit a távolság,igy már tudsz afrikai terûletet gyarmatositani
Ezt nem értem... na mindegy, most lengyelekkel sikerült összecimbiznem, ausztriát szanaszét vertük, burgundia szintén szövi, franciák sehol, viszont az angolok nagyon erõsek.. majd meglátjuk hogy alakul.
Kolonizálni hogy lehet?
Kolonizálni hogy lehet?
Visszakérdést megelõzve:
Kipróbáltam normál,hard fokozaton lucky nations: historical, none-al, ugyanez.
Verziószám: 1.4.0.0. (C814)
Kipróbáltam normál,hard fokozaton lucky nations: historical, none-al, ugyanez.
Verziószám: 1.4.0.0. (C814)
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
na megnyomtam a new game-et, az elején tessék:

Akkor ez bukta 😞
Melyik a jobb választás? a 2 War Exhaustion vagy a +5 army/navy tradition
Melyik a jobb választás? a 2 War Exhaustion vagy a +5 army/navy tradition
https://www.youtube.com/watch?v=ehKvta872sQ
lényeg h a hre vezetõjével,ausztriával 195 legyen a viszonyod
ezt még a játék legelején kell megtenni
lényeg h a hre vezetõjével,ausztriával 195 legyen a viszonyod
ezt még a játék legelején kell megtenni
HRE-be hogy tudok belépni?
a szövetség sok mindentõl fûgg,elõször házasságot kell kötni,utána megtenni riválisát saját riválisnak,igy már nagy eséllyel szövetséges lesz
Na akkor nem tudom, hogy mit "rontok el" , de mikor indul a játék, már akkor
a helyzet a lengyelekkel
a helyzet a lengyelekkel #1422
sztem nem kell erõltetni ,ami nem megy xd
na én is elkeztem a magyarokkal,énink az osztrákokkal szövetkeztem,mert a játék elején nagyon erõsek,beléptem a hre be is
szerencsére nem jött létre a lengyel-litván pu,de még szövetségbe sincsenek egymással ,igy a litvánokkal szövetkezve megszereztem besszarábiát
na én is elkeztem a magyarokkal,énink az osztrákokkal szövetkeztem,mert a játék elején nagyon erõsek,beléptem a hre be is
szerencsére nem jött létre a lengyel-litván pu,de még szövetségbe sincsenek egymással ,igy a litvánokkal szövetkezve megszereztem besszarábiát
I'm back 😊 (csak voltam egy kis 3 napos alkoholtúrán a Balcsinál 😊 )
Na az elején a lengyelekkel eddig csak egyszer voltam olyan viszonyban, hogy szövit kössek 😞 Mindig olyan ~40% körülrõl indul a kapcsolat, és hiába küldöm a diplomatát, már nem tudja feltolni annyira, hogy cimboráljak velük.
Na elmegyek szavazni, meg Várbazárt nézni, aztán este újra rávetem magam 😊
Na az elején a lengyelekkel eddig csak egyszer voltam olyan viszonyban, hogy szövit kössek 😞 Mindig olyan ~40% körülrõl indul a kapcsolat, és hiába küldöm a diplomatát, már nem tudja feltolni annyira, hogy cimboráljak velük.
Na elmegyek szavazni, meg Várbazárt nézni, aztán este újra rávetem magam 😊
mai... hm te úgy is tudod nem neked mondom: szárazföldi harcnál bontsuk legalább 2 részre a hadsereget, és a hadvezérrel álljunk rá egy fronton lévõ provinciára, ami folyókkal határolt, vagy hegy-el. A vele szomszédos, területre tegyük a többi sereget, ami majd a fõ csata MEGKEZDÉSE után indul csak el!!! Miért: 1.) pl a supply limit miatt 2.) A domborzati viszonyok 'megkapása' miatt, ugyanis a -3 pont lesz az ellenségnek még akkor is jól járunk ha netalántán kikapjuk a csatát 😊 óriási vesztesége lesz. 3.) Ha nem osztjuk meg a sereget akkor az ellenség nem fog támadni, mert nem bolond, így viszont kikalkulálja hogy igen órisi veszteségem lesz de nyerek, de nem fog mert a tartalék sereg bekapcsolódik és ezzel nem kalkulált 😊
Szerencsétek van mert ez még mai, így nemsokára mondok egy újat 😄
Szerencsétek van mert ez még mai, így nemsokára mondok egy újat 😄
http://store.indiegala.com/index.php/europa-universalis-iv-conquest-of-paradise.html
Ha villámgyorsak vagytok,megvehetitek 1.89/1.49 dollárért a kieget,nagyon elárazták
Ha villámgyorsak vagytok,megvehetitek 1.89/1.49 dollárért a kieget,nagyon elárazták
hnnn...5szor elkzldtem volna...legalabb tudatosul a fohatalmam :-)
<#taps>#taps>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
na, nem akar valaki cooperativban multizni?
nagyon keves szabalyom van csak, teljesen rugalmas vagyok...mondjuk a legfobb szabaly, hogy lassu, pontosabban odafigyelos nem porgetos jatekot jatszanek...masnak nem latom ertelmet
nagyon keves szabalyom van csak, teljesen rugalmas vagyok...mondjuk a legfobb szabaly, hogy lassu, pontosabban odafigyelos nem porgetos jatekot jatszanek...masnak nem latom ertelmet
na, vegulis van amivel egyet tudok erteni :-)
mai jotanacs?
Timakrisz eltunt...biztos elraboltak a lengyel hordak ;-)
tegnap felraktam a patchet, de meg nem probaltam...en spec kicsit unom a jatekot, de pl. szuvesen multiznek csak az utoljara sem jott ossze
mai jotanacs?
Timakrisz eltunt...biztos elraboltak a lengyel hordak ;-)
tegnap felraktam a patchet, de meg nem probaltam...en spec kicsit unom a jatekot, de pl. szuvesen multiznek csak az utoljara sem jott ossze
😊 Tényleg mai napi jótanács: a technológiákat mindig utolsó pillanatban kell kifejleszteni (1198) mert akkor tuti hogy nem kapsz 'megelõzte a korát' büntit. Meg amúgy is a diplo,és gov pontokat gyüjteni kell háborúra, azaz béke kötés-dip, core-csinálás-gov. A katonait viszont ha pl a muskétást adja akkor kivételesen érdemes hamar rányomni 😊
valószínûleg annál gyorsabban játszik, mert ma 10szer 40évet letolt 😊
A lengyelekkel 100ból 100x úgy kell szövetséget kötni hogy új játékot kezdel, pause-on van ugye és küldesz neki szövetségi ajánlatot, és elfogadja. Ennyi 😊 Késõbb már nehéz.
elfogyott a mana? 😄
Igen is, meg nem is.
Nem random, de amitõl függ az random. :-)
Akkor kapod meg, ha az elõdjének nincs örököse. Van egy néhány éves idõintervallum úgy 1458 körül, amikor ez bekövetkezhet. A játék file-jaibõl ki lehet kukázni ezt pontosan.
Egyébként hogyhogy nincs egy rendes tábornokod kezdéskor? Hunyadi Jánossal kell kezdened, mint tábornokkal...
Nem random, de amitõl függ az random. :-)
Akkor kapod meg, ha az elõdjének nincs örököse. Van egy néhány éves idõintervallum úgy 1458 körül, amikor ez bekövetkezhet. A játék file-jaibõl ki lehet kukázni ezt pontosan.
Egyébként hogyhogy nincs egy rendes tábornokod kezdéskor? Hunyadi Jánossal kell kezdened, mint tábornokkal...
Mátyást eddig csak 3x kaptam meg királynak, ez valami random event?
CB-vel foglalok én is, ah ezt a békekötési pont tippet köszi
és fontos hogy ha békét kötsz,lehetõleg a háború miatti bûntetés,ami a békekötésnél piros szám,30 alatt legen,mert ha túl nagy,a szomszédos államokkal egybõl drasztikusan romlik a viszony
burgundit oroklik az osztrakok
neked azert lett mindenki ellenfeled mert cb nelkul foglalsz a gepnek meg azert nem mert o mindezt cb-vel teszi
neked azert lett mindenki ellenfeled mert cb nelkul foglalsz a gepnek meg azert nem mert o mindezt cb-vel teszi
Na kipróbáltam, mit is mondhatnék, nagy csaló a gép... amikor magyarokkal vagyok az osztrákok benyomják a fél német római kisállamokat illetve burgundiát, és SENKI nem fog össze ellenük, ellenben én amikor casus belivel betámadok egy olyan államnak akinek 1 szövije van (szerb vagy bosnyák vagy román) akkor minden genyó jön ellenem... totál mindegy, hogy maxos a repu elõtte vagy sem. Ez azért faszság, velence casus belizett ellenem, jól bezúztam egybõl alakult az osztrákellenes antikoalíciós liga... akkor mikor nem osztrákokkal vagyok, hanem magyarokkal akkor miért nem alakul?
akkor jatsz az osztrakokkal oszt majd kiderul, hogy a nagyok ellen eleg lesz-e...az onmagaban semmire sem eleg ha csak szimplan jol allsz vagy jobban allsz mint a magyarokkal...onnan is nagyon konnyen pofara lehet esni...probalgasd csak tovabb
Az igaz 😊 de nekiálltam osztrákkal és azzal simán ment, behódol mindenki bazi nagy army nagy manpower, mindenki elfogad minden szövetséget, szóval nem egy nagy kihívás, francia sem nagy wast ist das 😞
attol, hogy 20szor nekimesz a falnak meg nem fogsz
MAGYAROKKAL KELL NYERNI 😊
kezdj angolokkal es verd szwt a franciakat a haboruban
Hahaha 😛 kabbe így lett 😊
Ilyen a mesében nincs... Összejön a szövetség a lengyelekkel, erre megtámadja õket ausztria, csehország és a krím, engem meg a törökök 😞(
majd most a torokok vernek el :-)
Na akkor erre leszek most kíváncsi: megint újra kezdtem 😊 és most mindent úgy csináltam mint eddig és a lengyelek elfogadták a szövetséget 2 hónap "repuzás" után...
Akkor már csak azt nem értem, hogy én egyáltalán nem szoktam támadni 5 évig, a buzi osztrák meg lengyel mégis mindig össze fog ellenem... mi a francért? Mindkét ném 5x olyan agresszív mint én, szanaszét zúznak mindent a környéken.
csak akkor csatlakoznak a koaliciodhoz ha elegge utaljak a celpontot ott is az agressziv terjeszkedes (talan a fenyegetettseg status) szamit igazan, tehat sima -100as visgony inmagaban nem eleg
ahamm, leaderrel( nem a koalicio alapitoja, hanem a warleadere) kotsz beket, nincs kulonbeke a tobbi taggal
ahamm, leaderrel( nem a koalicio alapitoja, hanem a warleadere) kotsz beket, nincs kulonbeke a tobbi taggal
Azt tudom, hogy hogyan lehet valaki ellen koalíciót alapítani, de hogyan fognak csatlakozni a többiek hozzám? Illetve csak a koalíció fejével tudok békét kötni?
pedig ott a bosnyakok a leaderek, tehat a lengyelek az o haborujuk jogan avatkoztak be...tehat nekem elsore nem ugy tunik, hogy a lengyelek gondoltak egyet es radrontottak
nem az eleje nehez, hanem beallni a ruszkik, francik ele es leverni oket...gyakorlatilag ott van vege a jateknak amikor ezek ketten kifekudtek...pl. spanyolok szepen felfejlodnek, de az alapteruletuk sokkal konnyebben leverheto, mint a kontinentalis nagyhatalmake
szerintem jatsz parszaz evet az osztrakokkal es utana probalkozz a magyarokkal
nem az eleje nehez, hanem beallni a ruszkik, francik ele es leverni oket...gyakorlatilag ott van vege a jateknak amikor ezek ketten kifekudtek...pl. spanyolok szepen felfejlodnek, de az alapteruletuk sokkal konnyebben leverheto, mint a kontinentalis nagyhatalmake
szerintem jatsz parszaz evet az osztrakokkal es utana probalkozz a magyarokkal
Dehogyis, a bosnyákoknak közük nincs a lengyelekhez itt. Megnéztem elõtte ki kivel szövetséges, és igazából a bosnyákok kezdték az egészet... meg a szerbek.
Csak a Magyarokkal szeretnék elsõre nyerni (amúgy nekiálltam osztrákokkal, és elég easy 😞 (normalon)
Csak a Magyarokkal szeretnék elsõre nyerni (amúgy nekiálltam osztrákokkal, és elég easy 😞 (normalon)
en ott bosnyak zaszlot latok...nem lehet, hogy megtamadtad oket ugy, hogy nem merted fel a lengyelek mennek segiteni nekik?
ha nehez akkor kezdj massal...aztan ha meglesz a rutin allj neki ujra
ha nehez akkor kezdj massal...aztan ha meglesz a rutin allj neki ujra