10049
-
Timakrisz #3159 Nem fog működni sehogy sem, Brandenburggal ne akarj kolonizalni... -
Chris #3158 A válasz az, hogy az oszmánok kikaptak a mamelukoktól. :)
Az aktuális császár mindig nagy valószínűséggel örökli Burgundiát vagy ha ő nem, akkor az, akinek royal marriage-e van vele. Szerintem az osztrákok erősködtek a magyarokkal szemben és elvesztették a címet. Vagy visszautasították a területeket.
-
zelgadis23 #3157 Akkor a kolonizálásnál (Brandenburg) marad a diplo tech fejlesztés, és ha van 20% colonial ranges advisor, illetve ideák.
Olvastam még valahol olyat, hogy az ír szigeten valamelyik kis államot vagy valamelyik norvég szigetet, Izlandot elfoglalni, corosítani és akkor megvan az ugródeszka Grönlandra. Ez működhet???
A corosításnál is a colonial range számít? Mivel claimot egyikre se tudok gyártani.
Mivel Brandenburg ezektől elég távol van, honnan tudhatom, hogy az ír vagy valamelyik norvég szigetet az elfoglalás után tudom-e corosítani?
-
hitman1028 #3156 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-15th-of-may-2015.855973%2F
új kihívások -
Timakrisz #3155 Ez így nem igaz, Irokézek, Mali, és egy-két afrikai állam westernizálódik, ha hagyják őket élni és akkor már vazallizalhatóak. -
#3154 Bennem meg ez miatt. 1-0-2, 2-1-1, 1-0-1, ilyeneket gyártottak a Trastamarák amikor velük voltam. Erre tessék, az AI-nak jól megy...
-
hitman1028 #3153 nem tudod vazalussá tenni ,max protektorátus -
hitman1028 #3152 nem elég
-
zelgadis23 #3151 Még egy kérdésemre nem kaptam választ. Ha vazallizálom az 1-2 tartományos amerikai vagy afrikai bennszülötteket, akkor onnét számít a colonial range vagy csak a saját tartományomtól? (Vagyis a vazall elég-e a colonial range megoldására.)
Illetve érdemes létrehozni Poroszországot? A protestáns hitre megéri áttérni? (Németországot már sokszor létrehoztam, a poroszokat még sose, mert nem akartam vallást válatni.)
-
Malarki #3150 Én anno a HoI2-vel toltam sokat multiban, az sokkal alkalmasabb erre. EU-val is biutos jó lehet, de én 2 óránál többet ritkán játszom, multiban meg 4-5 órákat nyomnak le egyben. -
pocoksari #3149 custom nationökkel üres térképen egymást kergetni...azt megnézném -
hitman1028 #3148 egyszer nekem is volt ,hogy hesse örökölte burgundyt.máig se tudom h miért -
hitman1028 #3147 de ironmanba,ai bonussal,hardon,na az kihívás xd
multiplayerbe meg ha nem tetszik a dolog ,egyszerűen otthagy és kész -
Timakrisz #3146 Na a mai játékom csupa játék (szívás) és mese:
Mi a furcsa ?:) (kis segítséget adtam :) )
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 19:29:43 -
joki95 #3145 En csak azt mondom hogy az igazan jo jatekos nem single playerben keresi a kihivast. Tul torott hozza a jatek. Elvileg az is exploit-nak szamit hogy ha kihasznalod az terrain ugy hogy oda csabitod az ai-t egy kecsegteto csataba aztab ket provinciaval arreb ott van az elsopro erosites. -
joki95 #3144 Ezek olyan exploit-ok amiket mp korokben ismernek az emberek, es ki is van irva a szabajzatba hogy ban jar erte. -
hitman1028 #3143 egy játék kb 40 óra,multiplayerbe meg nem mindenki ér rá mindig,egyet kihagysz ,és oda az egész terved.mert aki átveszi mondjuk tőled,az biztos ,hogy nem azt fogja csinálni ,amit te szerettél volna -
Timakrisz #3142 Azért lássuk be, Portugállal 6 Admin 4 dipós heir azért az több mint amit kívánhatunk :(
Ha fizetsz 50% esélyed van, hogy életben marad... ha imádkozol, akkor csak 25 :(
Kaptam egy 3-2-4 eset :((( brühühü :(((
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 19:09:45 -
Timakrisz #3141 Azért lássuk be, Portugállal 6 Admin 4 dipós heir azért az több mint amit kívánhatunk :( -
jocika #3140 Most utálni fognak.. Fizetés? Nem imádkozás inkább? -
Timakrisz #3139 Hát ez jó, Emperor szokott multikat szervezni, kicsit döcögősen indulnak be, de tényleg totál más humanok ellen. Pl ellenem azért alakult koalíció, mert kis naivan a határon kezdtem el gyűjteni a seregeim, hogy majd átmegyek velük Európán, úgy, hogy military accest kérek (spanyolokkal voltam) és erre egyszer csak a nyakamba ugrott a champagne, a savoy, a török, meg még nem tudom ki, mert biztos a környező államokat akarom bezúzni, holott eszembe sem volt... Meg az megint más, hogy ott le lehet beszélni, hogy mikor támadsz kit, melyik területekre mész... Egyedül sajnos esélytelen vagy :( legalább 1 barát kell, vagy 2. -
Lysandus #3138 Nekem még sose úszta meg egy sem, akkor se fizettem! :-) Hátha jobb jön helyette. -
Timakrisz #3137 Na AZ ILYENEK MIATT MEGY FEL A PUMPA BENNEM IRONMANBEN :) GRRRRRRR (elkezdek egy új stratégiát amit kigondolok magamban, és BAMM ne is legyen jó :((( ) (persze rányomtam a fizetésre és MEGHALT :(((( ).:
-
Timakrisz #3136 Wester országgal egyikkel sem nehéz top 3-5 scoret begyűjteni legyen bármilyen pici. Az olasz államokkal megalakíthatod itáliát, a németekkel Germanyt, Dániával Skandináviát. Teutonokkal Poroszokat. -
Lysandus #3135 A deffenzívet én se venném fel elsőnek. Az indiánokkal mindig az explorationt vettem fel elsőnek - ugyanis sokkal jobb az, ha te mégy hozzájuk, mint ha ők jönnének hozzád -, a magyarokkal pedig a vallásit. Utóbbi esetben ugyanis dél felé indulni a legkönnyebb a látszat ellenére. Ott viszont az összes elfoglalt tartományt át kell téríteni. Másrészt a Holy War egy nagyon jó casus beli, arrafelé mindenkivel szemben állandó CB-t ad, és jobb feltételeket mint ha claim alapján támadnék (take ezt vagy azt). -
pocoksari #3134 egyszerűbb ha végigtolod az exploration idea groupot és megkapod a primitívek ellenei cb-t...azzal már mehetsz... -
heverő #3133 az ai alapvetően rendkívül retardált egy emberhez képest még hard-on is. viszont ha van bónusza és egy kis országgal tolod, akkor már baromi kemény kihívás tud lenni egy-két tartomány elszívása is. Hesse azért jó választás, mert királyság, nem nagy, de nem is kicsi (egy-két foglalás után már a pici országokat tudod diplomáciával vazalussá tenni) és távol van minden nagyhatalomtól, nem fogják az elején ledózerolni. Én tökre értem, h más az a kihívás amit keresünk a játékban, de az a helyzet, h baromi kíváncsi vagyok, h mit tud csinálni egy olyan tapasztalt és jó játékos mint te egy ilyen országgal, ilyen feltételekkel. -
pocoksari #3132 de nem is kell versenyezni a spancikkal, hanem annyi a feldatod, hogy amikor már vannak épkézláb kolóniák, akkor meglegyen a képességed, hogy elvedd a spanyoloktól...túl korán nem érdemes (mert 2 tartomány semmi sem ér), túl későn meg nehéz...csak a kellő időben legyél a kellő helyen...nekem spec Ifni a kolóniális ugródeszkám...marokkót meg tudod verni, de a spanyolok/portugálok 1550ig annyira nem szokták szétszedni, hogy ne maradjon ott neked Ifni, miközben 1 base taxos, ami a berber traditionnal sem sok (értelemszerűen sok war score sem kell hozzá) -
pocoksari #3131 lesheted, hogy az ai bónuszt kap tőlem, mert azt biztosan nem fog -
pocoksari #3130 azért nem jó a defensive, mert az elején az erőteret kell kiteljesíteni, amihez offenzív jellegű (vagy támadó katonai vagy olcsóbb olvasztást segítő admin) idea az ideális hiszen támadsz, mert támadnod kell, persze ha nem támdsz, akkor téged fognak és akkor jól jöhet a defensive, de én mégiscsak az első verziót preferálom
-
pocoksari #3129 én szoktam, mert a rohadt gép lát egy nyulat vagy valami hasonló kaliberű célpontot és otthagyja az ostromot -
hitman1028 #3128 nekem az összes játékomat meg lehet nézni aki akarja
régen azért nem ironmanba csináltam,mert nem volt eredeti
én szeretek mindennek utána nézni -
Malarki #3127 Én sose töltök vissza, pedig nem játszom ironman-t.
Érdekes is lett volna anno, "oh, meghalt Mátyás, ki a köv uralkodó? Ja hogy Ulászló? Hát akkor inkább visszatöltünk" :D -
pocoksari #3126 én sem tudtam, mégis aki állandóan ironamanért kiállt az vágja fejből...jót röhögtem, hiteles pofa lehet
te meg másolj képet :) -
pocoksari #3125 nem vazallus, hanem jó viszony és magas imperial auth., menni fog úgy -
pocoksari #3124 a török játékom már elvileg ironman volt...a vicc az, hogy csít nekem új, de meg fejből tolod -
pocoksari #3123 miért hessével és miért adjak neki bónuszt? -
joki95 #3122 Amugy ironman-be is el lehet torni a jatekot. Pl instan 100 prestige vagy army tradition, es meg uj allamokat is tehetsz bele anelkul hogy elveszne az ironman statusz. Amugy eu az multiplayerre van kitalalva. Egy bizonyos szint utan nem kihivas a gep egyaltalan. Amugy meg a wc nem azt jelenti hogy legracionalisabb modon jatszottal. Ha ugy jatszol akkor arra mesz hogy minel erosebb legyen az orszagod, es ha wc-re mesz az nem megy. -
Timakrisz #3121 Érdekes amióta Ironmanezek, (igaz még egyet sem toltam végig :D ) én is lényegesen kevesebbet töltök vissza :D -
OGMontana #3120 Törökökkel nekem 1.6 aztán 1.8-ban is sikerült ha nem is Amerikát, de Afrika déli részét gyarmatosítanom 1500 előtt. Lényegében a Sínai-félsziget és arab félszigetről kell a legalsó rész, aztán ott van két kis sziget amiket kolonizálsz és már Afrikában is vagy. Onnét meg 2-3 gyarmat és már megérkeztél az Újvilágba.
Most az oroszokkal próbálkozok nyugat felé kolonizálni, csak kéne Norvégia. Viszont Norvégia PU-ban van a dánokkal, a dánok meg szövetségesek a lengyelekkel. No majd csak a 3-ik ideám lesz az expo, addigra, csak összebunyóznak valami nagyhatalommal.