Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hello, nekem ez sikerült 76 év alatt Brandenburggal: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_29_n5ut4as0na.jpg
A probléma az, hogy megjött a reformáció és komoly belsõ gondjaim vannak, már át is tértem a protestáns hitre de még mindig elég húzós a dolog, a bevételeim iszonyúan megzuhantak, manpowerem rég a minimumon úgyhogy ha kihúzom ezt a pár évtizedet komoly hatalommá fogok válni. Az viszont még sz*pó, hogy eléggé gyûlölnek a HRE-ben a társaim és bár Brunswickot vazallusként tartom a szavazata miatt, mióta áttértem a protestáns hitre már õk is utálnak 😞 Valami tipp, hogy hogyan kéne benyalnom a választófejedelemségeknél? Késõbb háború és erõltessem rájuk a protestáns hitet? A religious ideat már fel is vettem emiatt, majd meglátjuk.
A probléma az, hogy megjött a reformáció és komoly belsõ gondjaim vannak, már át is tértem a protestáns hitre de még mindig elég húzós a dolog, a bevételeim iszonyúan megzuhantak, manpowerem rég a minimumon úgyhogy ha kihúzom ezt a pár évtizedet komoly hatalommá fogok válni. Az viszont még sz*pó, hogy eléggé gyûlölnek a HRE-ben a társaim és bár Brunswickot vazallusként tartom a szavazata miatt, mióta áttértem a protestáns hitre már õk is utálnak 😞 Valami tipp, hogy hogyan kéne benyalnom a választófejedelemségeknél? Késõbb háború és erõltessem rájuk a protestáns hitet? A religious ideat már fel is vettem emiatt, majd meglátjuk.
Azt hogy tudom megnézni, hogy az ellenfél seregében milyen egységek vannak ?
Pontos típusra gondolom, milyen fejlettségû, shock moral stb..
Persze még a csata elõtt gondolom.
Pontos típusra gondolom, milyen fejlettségû, shock moral stb..
Persze még a csata elõtt gondolom.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
jaja, jól behúztalak a csõbe...most lesheted az ablakot mikor áll meg a fekete autó a ház elõtt😊
különben köszönöm szépen a linket
különben köszönöm szépen a linket
sajnálom.
látszik új vagy a fórumon, warez linket nem szabad osztogatni. persze baj nemlesz belõle, de nemillik <#wink>#wink>
I met God. She's black
https://thepiratebay.sx/torrent/8966885/Europa_Universalis_IV_1.2.1.0
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723913-1.2-Released
- Claim throne now only gives a CB if you are in the same dynasty
- CBs now properly updated after executing claim throne
a második mondatot nem igazán tudom értelmezni...
- Claim throne now only gives a CB if you are in the same dynasty
- CBs now properly updated after executing claim throne
a második mondatot nem igazán tudom értelmezni...
én vmi olyasmit, h azonos dinasztia is kell a PU-hoz. Szerintem egyébként így ebben a formában ez egy bug.
jó viszonynak kell lennie ahogy olvastam, magyarul,aki tombol, annak nem lesz...
jól látom, h a PU-t (ami engem nagyon zavart) jelentûsen megnehezítették?
ehhez kapcsolódik, a patcheket honnan tudnám letölteni ? 😊
(nem eredeti a játékom)
Norvégia - Nápoly - Teutonok/Livonia
PU alatt - PU alatt - szar kezdõhely
Pomeránia - Toszkánia - Hesse
ezeket nincsenek túl távol ám, ráadásul birodalmon belüliek
Hansa - Genoa - Novgorod
van cb...csak egy erõs szövi kell melletted és már indul is a támadás
a luck meg sztem semmit nem ér...de tegyük fel, hogy ér valamit...mi történik, PU alá teszem õket, magyarul erõsebb beosztottaim vannak, nem nagyon baszarintanak ki velem
PU alatt - PU alatt - szar kezdõhely
ezeket nincsenek túl távol ám, ráadásul birodalmon belüliek
Hansa - Genoa - Novgorod
van cb...csak egy erõs szövi kell melletted és már indul is a támadás
a luck meg sztem semmit nem ér...de tegyük fel, hogy ér valamit...mi történik, PU alá teszem õket, magyarul erõsebb beosztottaim vannak, nem nagyon baszarintanak ki velem
Sziasztok!
Hogyan tudom az én országom megítélését egy másik országgal szemben növlni?! Fordított helyzetben küldöm a másik oldalra egy diplomatát és az javítja a másik országben az én megítélésemet, de fordítva?!
Köszi
Hogyan tudom az én országom megítélését egy másik országgal szemben növlni?! Fordított helyzetben küldöm a másik oldalra egy diplomatát és az javítja a másik országben az én megítélésemet, de fordítva?!
Köszi
Még mielõtt elkezditek nyomjatok pár kört ironman-módban, illetve sebesség 2-es fokozat és soha nem nyomtok pause-t 😊
Pl én is ráérek este 7tõl kb éjfélig de ha az asszony szól akkor pattannom kell.. utána meg ha visszajönnék 2 percig csak a felbukkanó ablakokat zárnám befele 😄
Pl én is ráérek este 7tõl kb éjfélig de ha az asszony szól akkor pattannom kell.. utána meg ha visszajönnék 2 percig csak a felbukkanó ablakokat zárnám befele 😄
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Norvégia - Nápoly - Teutonok/Livonia
Hansa - Genoa - Novgorod
és a nagy országok megkapják a bónuszt + hard fokozat (ez valamiféle együttmûködésre rákényszeríti talán az emberi játékosokat)
Hansa - Genoa - Novgorod
és a nagy országok megkapják a bónuszt + hard fokozat (ez valamiféle együttmûködésre rákényszeríti talán az emberi játékosokat)
50-100 év nálam 20 játékóra 😊
ráadásul nem tudsz két közel egyenlõ erejû államot igazán távol kiválasztani..fõleg nem kicsit
ráadásul nem tudsz két közel egyenlõ erejû államot igazán távol kiválasztani..fõleg nem kicsit
*nem fizetett reklám
neked még egyedül sem komoly kihívás a gép elleni játék, ember szövetségessel pedig aztán végképp felborulna a pálya.
Ha elég távoliak egymástól és elég kicsik az emberi államok, akkor a "levadászás" pillanata a kezdés után 50-100 évvel jön leghamarabb el és pont ez az a kihívás ami új dimenziót adna az egésznek.
Ha elég távoliak egymástól és elég kicsik az emberi államok, akkor a "levadászás" pillanata a kezdés után 50-100 évvel jön leghamarabb el és pont ez az a kihívás ami új dimenziót adna az egésznek.
multiban csak a másikat támogatva vagyok hajlandó játszani...tehát a másik ellen nem
ennek praktikusan az az oka, hogy egyetlen célom a másik levadászása lenne, ami magamat ismerve elég hamar háborúhoz vezetne, ami elõbb vagy utóbb valaki totális vereségével végzõdne és így a játék véget is érne
ennek praktikusan az az oka, hogy egyetlen célom a másik levadászása lenne, ami magamat ismerve elég hamar háborúhoz vezetne, ami elõbb vagy utóbb valaki totális vereségével végzõdne és így a játék véget is érne
Meg akarom venni a teljes verziót, de egyelõre nincs rá keret... nem eredetivel lehet multizni?
@pocoksari: mit takar az, hogy ember ellen nem multizol? 😄
@pocoksari: mit takar az, hogy ember ellen nem multizol? 😄
húha, megint kezdhetem elölrõl a játékot? 😊
Ez nagyon nagy dolog! Végig a törökökkel szórakozok, ugyanis nem szabad sok területet elkérni egyszerre mert a majom szomszédok nem hogy örülnének még koalíciózgatnak ellenem, amúgy ez akkora baromság, szerintem abban az idõben be volt fosva mindenki a töröktõl, nem hogy még azt átkozzák aki legyõzi.. szal 4-5 területet kérek el, ezeken van claim-is, aztán béke, claim gyártás és pont mire vége a truce-nak meg a kövi hadüzenet. De valszeg nálam már át van konvertálva Kontantinápoly mert nem láttam ilyen lehetõséget.. jah és nehogy azt higyétek hogy gyengék lettek, hódítják afrikát és ázsiát, még van mit lecsipegetni 😄
Ez nagyon nagy dolog! Végig a törökökkel szórakozok, ugyanis nem szabad sok területet elkérni egyszerre mert a majom szomszédok nem hogy örülnének még koalíciózgatnak ellenem, amúgy ez akkora baromság, szerintem abban az idõben be volt fosva mindenki a töröktõl, nem hogy még azt átkozzák aki legyõzi.. szal 4-5 területet kérek el, ezeken van claim-is, aztán béke, claim gyártás és pont mire vége a truce-nak meg a kövi hadüzenet. De valszeg nálam már át van konvertálva Kontantinápoly mert nem láttam ilyen lehetõséget.. jah és nehogy azt higyétek hogy gyengék lettek, hódítják afrikát és ázsiát, még van mit lecsipegetni 😄
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Titeket nem zavarnak az apró betûk ? Nem lehet megnövelni õket valahogy ?
Full Hd-ba nekem nehezen olvasható picit..
Full Hd-ba nekem nehezen olvasható picit..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Oppá, mekkora bug. Ottománokat, ha a fõvárosuk még keresztény, akkor a hit felvételére lehet kényszeríteni. Most estek szét. 😄
toszkánával játszottam régebben, ez elég meggyõzõ ennyi idõ alatt.😊 én kb. a feléig sem jutottam emlékeim szerint. valamit még nem igazán tudok vagy nem igazán érzek...😞
a multit is megpróbálhatnánk ha lenne még 1-2 ember, mert veled szemben egyedül azt hiszem nincs sok értelme felvenni a kesztyût.
a tört verzióval is mûködik a dolog?
mennyi idõt vesz igénybe és mikor tolnánk, mert a csajommal is egyeztetnem kell.
a multit is megpróbálhatnánk ha lenne még 1-2 ember, mert veled szemben egyedül azt hiszem nincs sok értelme felvenni a kesztyût.
a tört verzióval is mûködik a dolog?
mennyi idõt vesz igénybe és mikor tolnánk, mert a csajommal is egyeztetnem kell.
praktikus a patch behozza a világhódítást...
Toszkánát választottam:
kép
lassan megemelem a sereget a limithez, így a jelenlegi állás szerinti 3. sereg lesz az enyém...vazall csak a pápa, PU nincs, pont most lett 2 szövim: kasztília és a gonosz burgundi...a többiek pedig koalícióban ellen 😊...alapvetõen mondjuk õk az erõsebbek, ha lenne elég manpowerem nem is érdekelne, így viszont picit zavar...mondjuk ha kasztília bemakkolja aragónt, akkor jelentõsen csökken az ellenség...ráadásul mi is erõsödünk...onnan KO mindenkinek
kép
lassan megemelem a sereget a limithez, így a jelenlegi állás szerinti 3. sereg lesz az enyém...vazall csak a pápa, PU nincs, pont most lett 2 szövim: kasztília és a gonosz burgundi...a többiek pedig koalícióban ellen 😊...alapvetõen mondjuk õk az erõsebbek, ha lenne elég manpowerem nem is érdekelne, így viszont picit zavar...mondjuk ha kasztília bemakkolja aragónt, akkor jelentõsen csökken az ellenség...ráadásul mi is erõsödünk...onnan KO mindenkinek
nos igen ebben csak egyetérteni tudok ez a játéksorozat sohasem a történelemhúségrõl szólt, szerintem a probléma itt inkább az hogy a random események nincsenek normálisan kivitelezve, hiába van xy-nak és gipsz jakabnak papíron 50/50 százalék esélye ha 10 játékból nyolcszor xy kerül ki mindig gyõztesen.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
na, ma csiszoltak egy kicsit a gamen..apró újítások.. és Hungary-val végre nem olyan mostoha a kezdés..
Töri 7. osztály. 😊 Mert Poroszországban áttértek az evangélikus vallásra.
lehet, hogy az én perverzióm, de ami fix, az a kezdés dátumának állapota (most persze lehet azon vitatkozni mennyire jó vagy sem), a másnap és onnantól kezdve minden fikció, értsétek már meg végre...lehet, hogy a szegény 1éves Mátyás gyereket elütötte a villamos már másnap...a játék keretet ad, van ami megismétlõdik, van ami nem, tessék elfogadni
no, akar valaki multizni?
Ha érdekel valakit a módosított C.E.M. akkor feltolom azt is
Central Europen Modba csináltam egy módosítást. Mikor kijön Hunyadi János regensé választásának az event-je, és Hunyadiakat választjuk akkor Mátyást megkapjuk Heir-nek, esik 2 a stability és az habsburgok personal uniós cassus bellit kapnak.
Ezt azért csináltam mert már a 3. játékom M.o.-val és még mindig nem jött ki az az Event h Hunyadi Mátyás megkoronázása és tököm kivan hogy Habsburgok uralkodnak. Arról nem is beszélve hogy mind gyökér...
Ezt azért csináltam mert már a 3. játékom M.o.-val és még mindig nem jött ki az az Event h Hunyadi Mátyás megkoronázása és tököm kivan hogy Habsburgok uralkodnak. Arról nem is beszélve hogy mind gyökér...
Poroszországhoz mért kell vallást váltani?
Most nézem h csak 70 év

Brandenburg 100 év alatt, Bohémia, Saxonia Unioban, én vagyok a HRE császára
Szomszédok nem túlzottan bírnak...

Szomszédok nem túlzottan bírnak...

A japánok folyamatos katolikus lázadásaira mi a megoldás?
Hiába hagyom nyerni õket nem konvertálják át az országot csak a provinciákat egyesével az meg csak tönkre teszi a religious unity-t.
Hiába hagyom nyerni õket nem konvertálják át az országot csak a provinciákat egyesével az meg csak tönkre teszi a religious unity-t.
Hesse 100 év. Hard fokozatban. Nincs PU, viszont vazallus Saxony, Holstein, Thüringia és Köln. Az utolsó 15 évben már nem háborúztam, h ne csesszem el a referenciajátszmát, így ez egy viszonylag konzervatív játék eredménye.
A térkép itt van:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_24_voc51s21xy.png
Bevétel: 34 Tech: 36 Ideas: 16
A térkép itt van:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_24_voc51s21xy.png
Bevétel: 34 Tech: 36 Ideas: 16
mind1
indítok 1et, mivel próbáljam?
másolj térképet,hogy mit kellene túlteljesíteni
egyszer örülnék ha megpróbálnád, mert jó lenne látni, h hmi az amit ki lehet ebbõl hozni. nincs referenciám és így annyira nem élvezetes.
Amikor nem HRE területtel próbáltam annak mindig olyan katonai/gazdasági dominancia lett a vége, h 1700 környékén abbahagytam, mert a birodalom managelés (nincsenek érdemi gazdasági, politikai vagy éppen katonai kihívások) elég unalmasra sikeredett.
Jó lenne látni, h tudok -e a közeledben teljesíteni és ha igen, akkor a multira is nyitott lennék, bár nem igazán tudtam kódolni a lenti beírásod.😊
Amikor nem HRE területtel próbáltam annak mindig olyan katonai/gazdasági dominancia lett a vége, h 1700 környékén abbahagytam, mert a birodalom managelés (nincsenek érdemi gazdasági, politikai vagy éppen katonai kihívások) elég unalmasra sikeredett.
Jó lenne látni, h tudok -e a közeledben teljesíteni és ha igen, akkor a multira is nyitott lennék, bár nem igazán tudtam kódolni a lenti beírásod.😊
egyszer lesz olyan is...de HRE területén belül nem szívesen játszok, mert macerás és kicsi a "haszon"
no, itt egy kép a skót játékból:
skót
angolok kiütve, cornwallt annektálom...franciák és burgundi PU alatt 😊
ez a jó hír...a rossz, hogy értelmes claimem nincs, tehát konkréten nem tudok támadni...semmit sem tudok csinálni...
skót
angolok kiütve, cornwallt annektálom...franciák és burgundi PU alatt 😊
ez a jó hír...a rossz, hogy értelmes claimem nincs, tehát konkréten nem tudok támadni...semmit sem tudok csinálni...
100 évet? az rohadt sok 😊
na, aki akar multizni:
ember ellen nem játszok, olyan vegyen fel, aki tudja, hogy letöltött verzióval hogyan lehet multizni 😊
ember ellen nem játszok, olyan vegyen fel, aki tudja, hogy letöltött verzióval hogyan lehet multizni 😊