10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028

nekem mikor lesz ilyen uralkodóm xd
  • Tuvok #2878
    Ezt én tudom :D
    Portugáliát mint vazallust annektáltam, majd elkezdtem integrálni Aragóniát, ami a -2 diplo repu miatt kegyetlen régóta tart.
    Csak azt az egyet furcsállom, hogy régebben mintha nem lett volna ekkora repu bünti annektálásért, most meg egyből negatívba ment.
    Megvettem az El Doradot, kezdek egy új játékot, majd lesem a franciákat, hogy mennyi a repujuk, ahogy olvasztgatja be a pereputtyát.
  • Timakrisz
    Minnél magasabb a diplomatic reputationod annál gyorsabban anektálsz, tradiciokbol, ideakbol, és side"questből"(ideiglenes) bonuszokat tudsz kapni.
  • Tuvok #2876
    Remek.. épp elkezdtem integrálni Aragóniát 50 év PU után, de az integrálás is kb. 50 évig tart ilyen tempóban... :D
    Régebbről nem emlékeztem ilyenre, hogy ekkorát esik a diplo repu, ha olvasztok egy vazallust.
    Portugáliának csak egy észak-afrikai és pár dél amerikai kolóniája maradt, ha tudom a repu dolgot, inkább annektálom a fenébe, nem teszem vazallusnak. Ahogy beolvasztottam a dél amerikai részek egyből beolvadtak a brazil kolóniámba, szóval gyakorlatilag egyetlen afrikai provincián múlt az egész.
    Fel kell frissítenem kicsit hogy is mennek a dolgok, csak pár napja vettem elő a játékot újra. :)
  • Timakrisz
    Visszamegy az, csak idovel... kb -30 és talán évente 1,7 et javul
  • kissssss
    nincs ebben semmi érdekes a svájciak csak szeretnének történelemhűnek látszani :D már nem emlékszem az évszámra de volt egy olyan szakasz a történelemben ahol a svájciak megpróbáltak kemény fiúnak kinézni milánó elfoglalásával, csak aztán a franciák az orrukra koppintottak.
  • pocoksari
    olvasztás után kapsz -3 dipó reput 10 évre
  • Tuvok #2872
    Tegnap Svájc elfoglalta Milan-t, aki már csak egyetlen provinciából állt. Azonnal 9!! ország lépett koalicióba ellene, köztük Franciaország is, aki egyébként általában magasról tesz a HRE-re. Hamarosan indult is a punitive war, nyilván nem kell ecsetelni mi történt szegény kis svájciakkal. :))
    Nyilván kell visszatartó erő a HRE-ben, de néha kicsit eltúlzottnak érzem.

Egyébként a diplo reputation változott valamit mostanában ? Beolvasztottam egy vazallust, emiatt -2-re esett le a repum, és nem igazán akar visszanövekedni.
  • pocoksari
    kb. mindig...nem próbáltam szétválasztani őket, de sztem az esetek többségében maguktól mennék szét...nem is tudom, hogy PU-t meg lehet-e bontani kívülről...
  • Timakrisz
    Litvan mindig PUba kerul a lengyellel? Csak haburuval lehet "felszabaditani" okeT?
  • Lysandus
    1.8 után felraktam az 1.11.2-őt. Jól látom, hogy az innovatív idea groupból kikerült az army/navy tradition decayt csökkentő idea?
  • Timakrisz
    sokkal egyszerűbb vazallá tenni őket jó kapcsolattal, mint hódítással, ráadásul az nem is generál threat-et a többieken
  • hitman1028
    a hre-s kis országok különösen idegesek ha egyiküket elfoglalod
  • wednes
    Bár lehet a vazallus volt a gond. Salzburgra csináltam claimet és a szövetséges Augsburgot meg vazallá tettem, az lehet túl agresszív volt indok nélkül. Bár az volt az "indok", hogy Augsburg szövetségese volt és ellenem harcolt. :)
  • wednes
    És ennek van valami mértéke, hogy meddig érdemes feszegetni a határokat?

Agressziót nem is figyeltem, nem gondoltam volna, hogy 1db annektálásból +1 vazalból ekkora felhajtást csinálnak. :)
  • pocoksari
    megfegyelmeznek :) gyakorlatilag, ha magasra nő az agresszió, akkor koalícióra lépnek ellened és a koalíció cb-vel támadnak meg, a háború neve meg a punitive war, egyfajta fegyelmező/büntető háború

a lényeg, hogy megy a koalíció, de ugye a saját szövit is hívhatja a támadó, ezért vannak vegyesen
  • wednes
    Hi.

A punitive war mit akar jelenteni?
    Ausztriával elfoglaltam Salzburgot, utána egy tucat ország koalícióba lépett ellenem. Mondom akkor most nyugodtan ülök egy kicsit, nem támadok meg senkit. Erre nekem esnek, ahányan csak vannak. Sőt, mintha nem csak koalícióból jöttek volna.
  • pocoksari
    timuridákból a perzsa vazall falatozott és azt olvasztottam be
  • pocoksari
    jahhhm
  • Timakrisz
    Ebből nem biztos, hogy lesz WC
    Timuridákat örökölted, vagy behódoltattad?
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.04.26. 07:20:35
  • pocoksari
    1650:
    térkép
    dipó
    sereg
  • hitman1028
    http://www.twitch.tv/directory/game/Europa%20Universalis%20IV
    sok játék mellett eu4 et is lehet nézni élőben
  • hitman1028
    hát van amelyik igen xd
  • Lysandus
    :-D Az a gond, hogy erre a kiadó is kezd rájönni. Azt figyeltem meg egy ideje, hogy mindig valami bosszantó hibával adják ki az aktuális legújabb verziót. Ez kijön a virágbótban is. Aztán persze hamarosan kiad a Paradox egy hotfixet, de azt a virágboltiak már nem rakják fel...
  • hitman1028
    a harmadik sztem jó ,ha visszavonul egy tanácsadó,fellehet venni egy ugyanolyan tipusút
  • pocoksari
    az unrest nem olyan nagy gond, az kezelhető, én sokkal nagyobb gondnak tartom, hogy mentőövet dobunk annak aki [email protected] azért stratégia, hogy átgondoljuk hosszútávon a dolgokat
    (azt is valljuk be, hogy a "pause" gomb baromira nem nagy fejlesztés...ezt konkrétan ingyé' kellene adniuk
  • hitman1028
    hát én még egyet sem vettem meg ,mégis mind megvan xd
  • kissssss
    nos reméljük is hogy lesz benne több tartalom, mert én biztos nem fogok kidobni pénzt néhány új reskinért és eventért.
  • hitman1028
    a nyugatizálás szűneteltetésének nincs semmi értelme,sztem azon minél gyorsabban túl kell esni,főleg úgy h az unrest megmarad
  • pocoksari
    amennyi látszik belőle az nem olyan sok ill. jó
  • hitman1028
    gondolom más is lesz ezek csak az első hírek
  • kissssss
    szabad városok meg az elector státusz visszavonása? ennyit még egy kezdő modder is megcsinál..... ehh ezért pénzt kérni, ennél azért jóval többet is beletehetnének.
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-23rd-april-2015.852567%2F
    új dlc közeleg
    Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.04.23. 19:03:05
  • pocoksari
    meg minden mást is meg kell enni :D
  • pocoksari
    vagyis a méretkülönbség nőni fog, na, így akartam, de a lényeg a hízás
  • Malarki
    Ok, kösz, akkor megeszem Marokkót meg Észak-Afrikát, az tán csak elég lesz :D
  • pocoksari
    - kapcsolatot feljavítod, 200-ra
    - dipó reput adó bonuszok (pl. advisor vagy idea)
    - a vámot csökkented (ez drága)
    - meghízol, így a köztetek lévő relatív méretkülönbség csökken, tehát kevesebb málust kapsz erre

az 1. és 4. önmagában elég kell, hogy legyen, a 2. ha a stratégiába beleillik szintén jó, a 3. megoldás utolsó utáni lehetőség
  • Malarki
    A gyarmatoknál hogy lehet elérni hogy ne akarjanak elszakadni állandóan? Kezdtem egy Kasztíliával pont a gyarmatosítgatás miatt, mást nem is nagyon csinálok, de állandóan függetlenedni akarnak. Nagy sereget meg nem tudok odavinni a franciák miatt(fú de rühellem őket).
  • pocoksari
    a litván trónt szereztem meg, a lengyel nekem sem ment
  • Timakrisz
    Hogy szerezted meg a lengyel/commonwelth trónt? most kezdtem ujat ausztriáva, és bár a lengyelek haverok, meg supportolom a heir allandoan, de egyszeruen hiaba van weak trónörökös, és hiába habsburg az uralkodó és az örökös is, nem tudok claim thronelni :((