Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi bár végül sikerült megcsinálni 😉
Elképesztõ milyen könnyû "modolni" ezt a játékot.
Elképesztõ milyen könnyû "modolni" ezt a játékot.
megpróbálnád hesse-vel vagy pomeraniaval vagy akár hansaval? csak 100 évet.
Szokott valaki multizni ezzel?
Horvátok berakása elfogadott kultúrának:
Azt nem tudom, hogy elmentett játéknál mûködik-e, de kezdéskor mindenképp.
history/countries/HUN-Hungary.txt-t át kell írni(nekem csak TotalCommanderrel engedte menteni)
primary_culture = hungarian után írd be:
add_accepted_culture = croatian
Azt nem tudom, hogy elmentett játéknál mûködik-e, de kezdéskor mindenképp.
history/countries/HUN-Hungary.txt-t át kell írni(nekem csak TotalCommanderrel engedte menteni)
primary_culture = hungarian után írd be:
add_accepted_culture = croatian
az overextension miatt biztosan nem 😊
Kezdtem egyet Velencével, az elején gyorsan elfoglaltam Athént és Albániát, csak hogy ez utóbbit rögtön el is foglalják tõlem az oszmánok 😄 Szövetségre léptem Ausztriával, majd ennek tudatában lerohantam Szerbiát és Boszniát, most mindketten a vazallusaim. Miután a Balkán nyugati fele ily módon az uralmam alá került, annektáltam a Pápai Államot, és most nézem, ahogy az overextension miatt szervezõdik ellenem a nagykoalíció D:
Közeleg a tél. Bizony.
atraktam hardra es nekialltam skotokkal...nem alltam be a franciak melle a haboruba hanem kulon utas modon sajat haboruban mentem az angoloknak...hozzateszem a franciak buktak volna a haborut....ilyet se lattam gyakran...most azon filozok, hogy mit kerjek a 100%omra...hehe
A decay arra való hogy ne csak ülj a seggeden hanem csinálj is valamit. Ezért csökken folyamatosan de persze lehet módosítókkal akár pluszba is vinni.
10000 asszem...tehát a maximum több,mint a gyakorlatan elõforduló maximum = végtelen
azt jelenti, hogy csökken az idõ múlásával...kopik a hírneve
gyakorlatban kellett valami, ami csökkenti, mert te csak gyûjtöd és gyûjtöd...
gyakorlatban kellett valami, ami csökkenti, mert te csak gyûjtöd és gyûjtöd...
Hehe decay, jó kérdés, azt tudom hogy magyarokkal 0-ra konvergál. Azaz 0 alatt felfele tolja, 0 felett lefele.
Max tartomány szerintem nincs megadva, viszont van túl terjeszkedés, emiatt a szomszédok koalícióba lépnek veled, illetve ha tényleg sok területet szerzel kis idõ alatt akkor nem csak õk 😊
Szép lassan minden a tiéd lehet.
Max tartomány szerintem nincs megadva, viszont van túl terjeszkedés, emiatt a szomszédok koalícióba lépnek veled, illetve ha tényleg sok területet szerzel kis idõ alatt akkor nem csak õk 😊
Szép lassan minden a tiéd lehet.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Mekkora a max tartomány szám amit még lehet annektálni?
A presztízsnél a Decay levonást mire fel kapom, mit takar?
Lenyomtam a törököket, de csak az eus-területeket, és csak az egyik 20K-ás seregét ütöttem le. Elsõ békekötésnél olyan sok területet kértem hogy visszakelett töltsem mert a szomszédok úgy néztek rám mint a véres rongyra 😊 Na most így állok: 1491-ben.
Kereskedéskedõimmel most mit csináljak?
Kereskedéskedõimmel most mit csináljak?
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
muhaha..
unlawful...törvénytelen, jogtalan...amikor nem birodalmi tagként birodalmi területet bírsz...asszem
unlawful...törvénytelen, jogtalan...amikor nem birodalmi tagként birodalmi területet bírsz...asszem
Az Unlovefull terület mit jelent?
gyere inkabb es multizzunk
Aki ért az ilyesmihez az meg tudná mondani hogy lehetne egy kultúrát elfogadottá tenni a save game fájl átírásával?
amit megoldhatnanak az a haboru alatti parancsok a szovetsegesek reszere...pl. te foglald el azt a szigetet, te old le a fosereget, te pedig maradj a popsidon...a leader parancsol a tobbi meg megprobal engedelmeskedni
jooooo, azert annyira nem szar :-)
Nem. Protestantizmus egy katasztrófa. Max akkor van haszna,ha egy protestáns országot akarsz PU-zni,vagy hasonló,de egyébként egy átok. Szar statokat is ad,legalábbis sokkal használhatatlanabb statokat,mint a katolikus vallás.
Protestáns vallás ezekszerint jobb?
Étdemes a kultura váltással költeno a pontokat? Idö után nem áll át magátol?
Étdemes a kultura váltással költeno a pontokat? Idö után nem áll át magátol?
kamu, a sok hüle meg gratulál neki...istenkém
ppfff LOL :-D lázadások egymás hátán, azért szép teljesítmény hogy "csak" ennyi lázadója van.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Nagyszerû! Köszönöm még1x!
Köszönöm ez mentésnél is mûködik ? Mert az lenne a lényeg,h már meglévõ mentésnél mûködjön. 😊 Mert ezt mire megtudom nézni az még jó pár nap,mármint addigra fog kiderülni,mert akkorra érek a végére.
egy srác megcsinálta, a paradox fórumon fent is van.
#1142-es hsz ott
#1142-es hsz ott
I met God. She's black
Na, kerestem egy darabig, de ráleltem, és mûködik az átírás.
Europa Universalis IVcommondefines.lua
Notepaddal megnyit, és egybõl az elején:
END_DATE = "9999.1.1"
A tízezres értékre nem tudom hogy reagálna, meg se próbáltam, de gondolom ez csak elég 😄
Europa Universalis IVcommondefines.lua
Notepaddal megnyit, és egybõl az elején:
END_DATE = "9999.1.1"
A tízezres értékre nem tudom hogy reagálna, meg se próbáltam, de gondolom ez csak elég 😄
Egy kis off
A zenei szerzõ egyébként nagy Trónok Harca fan lehet, mert több szám címében is utal rá, az egyik dal pedig majdnem egy az egyben a Trónok Harca fõcímdala... 😊
A zenei szerzõ egyébként nagy Trónok Harca fan lehet, mert több szám címében is utal rá, az egyik dal pedig majdnem egy az egyben a Trónok Harca fõcímdala... 😊
Pocok majd írd már le légyszi,h hol lehetne kiiktatni a játék végét,vagy legalábbis meghosszabbítani,mert érdekelne. Köszi!
"Conquer the World as Ryukyu."
ez még az eu3-ból marad meg, gondolom onnan egyszerüen csak átemeltek jó néhány achivement.
ez még az eu3-ból marad meg, gondolom onnan egyszerüen csak átemeltek jó néhány achivement.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Milyen szép <#zavart1>#zavart1>
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Akarom mondani:

PU-ztam, illetve integráltam azért néz ki összevisszaságnak.
1768. Spanyolok integrálása után.

1768. Spanyolok integrálása után.

nézegetem az achivementeket a játékhoz, meg a tanácsokat hozzá...ez a franciák leverésére:
Key to success is to a) call Portugal to arms as soon as possible, b) get rid of Provence as soon as possibe (they will be ok with a white peace offer if you hold their capital), c) have as many mercenaries as you can effort (get rid of your heavy ships and borrow money!)
a és c egyértelmûen ökörség, a b ok, azt én is megléptem...de nem is ez az érdekes, a 3 insane öcsi nem gyenge:
1. Conquer the World , talán, nagyon talán megléphetõ
2. Conquer the World as Ryukyu. ez kizárt
3. As Najd, conquer Europe, Africa and Asia and convert it to Sunni religion. hát, talán, nagyon talán, bár nem tudom a népi bónuszait
mondjuk feltételként nincs megadva a nehézség és a hátrány beállítása sem...ha azzal lehet trükközni, akkor az 1. és 3. ok, de ryukyu nem hódíthatja meg a teljes térképet
Key to success is to a) call Portugal to arms as soon as possible, b) get rid of Provence as soon as possibe (they will be ok with a white peace offer if you hold their capital), c) have as many mercenaries as you can effort (get rid of your heavy ships and borrow money!)
a és c egyértelmûen ökörség, a b ok, azt én is megléptem...de nem is ez az érdekes, a 3 insane öcsi nem gyenge:
1. Conquer the World , talán, nagyon talán megléphetõ
2. Conquer the World as Ryukyu. ez kizárt
3. As Najd, conquer Europe, Africa and Asia and convert it to Sunni religion. hát, talán, nagyon talán, bár nem tudom a népi bónuszait
mondjuk feltételként nincs megadva a nehézség és a hátrány beállítása sem...ha azzal lehet trükközni, akkor az 1. és 3. ok, de ryukyu nem hódíthatja meg a teljes térképet
szép teljesítmény
nem kicsi birodalom, gondolom a terület szerzés volt az elsõdleges cél a játékod folyamán
de, hogy õszinte legyek -ez szubjektív vélemény és nem akarlak megbántani- nekem nem tetszik
egy nagy összevisszaság az egész számomra és nem is tûnik túl egészségesnek , hogy így néz ki egy ország...
nem kicsi birodalom, gondolom a terület szerzés volt az elsõdleges cél a játékod folyamán
de, hogy õszinte legyek -ez szubjektív vélemény és nem akarlak megbántani- nekem nem tetszik
egy nagy összevisszaság az egész számomra és nem is tûnik túl egészségesnek , hogy így néz ki egy ország...
igen 😊 vagyis gondolom, vagyis tudom, hogy melyik doksiban van bent, de nem tudom, hogy mûködik-e az átírás
Srácok mentésben valahogy ki lehet venni az idõlimitet ? Mármint az 1820-ra gondolok.
Magyarok 310 év:

Az igaz, de szövetségben vannak a meghízott Algírral.. A trade nodeot védõ flották is leamortizálódnak és be-be mennek a kikötõbe javításra. Ha le van húzva a fenntartás akkor elfogynak szép lassan.
+ kardinálik+kúria irányítója bónuszok...techben mondjuk nem jó...
nekem fontos volt,hogy a 8 PU alatt álló országból 6 katolikus volt (tehát jobban szeretnek mint a többi heretic és persze a sz@r területeket így át tudtam nekik passzolni és nem pazaroltam pontot a coreképzésre egy felesleges tartományra, meg a térítés gyorsabb is volt, tehát a haladást is segítette)
nekem fontos volt,hogy a 8 PU alatt álló országból 6 katolikus volt (tehát jobban szeretnek mint a többi heretic és persze a sz@r területeket így át tudtam nekik passzolni és nem pazaroltam pontot a coreképzésre egy felesleges tartományra, meg a térítés gyorsabb is volt, tehát a haladást is segítette)
könyvet tudnék írni arról, hogy nekem mi nem tetszik, de még nem vagyok azon a szinten, hogy meggyõzõdéssel azt tudjam mondani, hogy a paradoxosok a hülyék és nem én...lehet, hogy csak én nem látom át kellõ mértékben a játékot...viszont, ami nekem nem okozott gondot az másnak sem szabadna, hogy gondot okozzon
gyakorlásnak pedig az angol kezdést ajánlom franciák ellen 😊 nekem baromi hasznos volt és sokat fejlõdtem
gyakorlásnak pedig az angol kezdést ajánlom franciák ellen 😊 nekem baromi hasznos volt és sokat fejlõdtem
protestant:
global_tax_modifier = 0.1
idea_cost = -0.10
catholic:
tolerance_own = 1
tolerance_heretic = -1
+
counter_reformation:
global_missionary_strength = 0.02
papal_influence = 0.5
missionaries = 2
technology_cost = 0.05
idea_cost = 0.05
nem erõsebb sztem, ráadásul nagy base taxos muszlim tartományt az életben nem térítesz meg (pl. Konstantinápoly)...hosszú távra kell gondolkodni, tehát nem az éppen aktuális határt nézed, hanem, hogy majd mennyi muszlim területet kell pl. megtérítened és ahhoz kell az erõs és több misszionárius
global_tax_modifier = 0.1
idea_cost = -0.10
catholic:
tolerance_own = 1
tolerance_heretic = -1
+
counter_reformation:
global_missionary_strength = 0.02
papal_influence = 0.5
missionaries = 2
technology_cost = 0.05
idea_cost = 0.05
nem erõsebb sztem, ráadásul nagy base taxos muszlim tartományt az életben nem térítesz meg (pl. Konstantinápoly)...hosszú távra kell gondolkodni, tehát nem az éppen aktuális határt nézed, hanem, hogy majd mennyi muszlim területet kell pl. megtérítened és ahhoz kell az erõs és több misszionárius
Szerintem pocoksari-nak az a baja, hogy ne akarjatok olyat, amit a fejlesztõk nem tettek bele a játékba. 😄
Abból kell élni, ami van.
Abból kell élni, ami van.
a trade powert védõknek miért kellene maxon lennie a zsoldnak?
malinak nagyon komoly katonái vannak 😄 ne viccelõdjünk már...
nekem volt az elején egy 25k férõhelyes flottám és ha szükség volt azzal szállítgattam a seregem...ha támadtam a frontra, ha lázadókat kergettem, akkor vissza
nekem volt az elején egy 25k férõhelyes flottám és ha szükség volt azzal szállítgattam a seregem...ha támadtam a frontra, ha lázadókat kergettem, akkor vissza