10049
-
Timakrisz #2839 Lehet, csak előbb légy ortodox -
pocoksari #2838 valami miatt nem engedett fel a fórumra közvetlenül...na, mindegy...1601:
térkép
dipó
sereg
-
pocoksari #2837 különben elég gázul jött ki a lépés, mert bár a ruszkikat lekaptuk, de a commonwealth megalakult, tehát -1+1 nagyhatalom lett, magyarul nem tudtam csökkenteni a számukat... a tetejében a 6 db nagyhatalom 3 párba összeállt, így francia-portugál, angol-commonwealth, spanyol-osztrák szövivel van dolgom, amiben az a szar, hogy mindegyikben van flottás és szárazföldi haderő, sőt mivel a francik a hit védelmezői, ezért a másik két csapatnak is be tudnak segíteni, ami gáz, mert a commonnak nekimennék,de van 100k saját katonájuk, az angolok is 60k-t odaraknak, erre jön a 110k francia sereg és a flották, ami elég szívás, mert ott nincs úthenger, ott 1:1 van, amit én nem szeretek, mert kinyírja manpowert és 10 évig kergetőzünk...szóval európát hagyom, hagynom kell -
pocoksari #2836 este kész lesz az 1600, csak tanulnom kell, bhááá -
pocoksari #2835 elkészült:
térkép
dipó
sereg -
pocoksari #2834 elvi síkon lehet, de csak akkor,ha a hre összejön neki...különben kizárt
talán ma meglesz az 1550-es térképem :O -
Lysandus #2833 Nyilván a WC-ben sokat segít a HRE. Csak hát a törökkel nem lehet könnyű császárnak lenni, ha lehet egyáltalán. Mert azon is gondolkodtam, hogy mondjuk magyarokkal lehet-e WC-t csinálni. Volt egy játékom 1.09-ben vagy 08-ban (amikor bejött az új térkép) nem nehéz velük kelet felé haladni. Tulajdonképpen el lehet jutni száraz lábbal Kínáig, és még azon túl is. Nyugat-Európára és Amerikára meg a HRE a megoldás. De odáig már nem jutottam el, félbehagytam azt is. -
pocoksari #2832 rakok,rakok
aham, 1.14
de ebből most látom, hogy nem lesz world conquest,ami kicsit zavar,mert már egyszer sikerült -
Timakrisz #2831 majd tegyél légyszi fel ilyen 50 eves kepmentéseket, kiváncsi vagyok merre terjeszkedsz (ez mar 1.14?) -
pocoksari #2830 jahhh, így álltam 1500ban:
térkép
dipó
sereg
western vagyok -
Lysandus #2829 Törököt fogtál, nem ereszt? :-) -
pocoksari #2828 bhee, jó nehéz törökkel -
pocoksari #2827 ausztria elég jó helyzetben van a diplomácia terén...törökökkel még szövim sincs -
Timakrisz #2826 hogyan hozol össze ennyi kapcsolatot? nekem ha már 4 magyarországnyi hatalommal szövetkezek akkor azt mondom siker... mindig jönnek ilyen : blabla great power mínuszok, meg hogy sok eros allim van... -
pocoksari #2825 nézzük csak...13 össz. techlevelre indítottam el a westernizációt, a végére kb. 90 (30+30+30) lesz az össz. tech level, spórolok (90-13)*600*(0,25-0,1) pontot ha megfelelek a western arms trade triggernek, tehát 6930 pontot, DE én warmonger vagyok pontosabban ők annak gondolnak, így hogy nekem 150 kapcsolatos nyugati szövim legyen kb. kizárt, tehát 11550 pontot spórolok és 2500 pontba kerül...lazánf@szán megéri mindkét esetben -
Chris #2824 Szerintem keletiekkel és oszmánokkal vétek westernizálódni. Egyszerűen nem éri meg a befektetett idő/erőforrás azt a 20-25% hátrányt, ami nyugati szomszéd szövetségessel 10%-kal csökkenthető. A lényeg, hogy a military tech mindig legyen maxon, így lehet, hogy nem lesz 1-1 military tech előnyöd a nyugatiakkal szemben, de hátrányod sem. Viszont national ideákból meg idea groupokból bőven föléjük lehet nőni, ha meg már azon a ponton vagy, hogy a nagy kék pacával kell harcolnod, akkor meg már úgyis olyan méretűnek kell lenned, hogy háromszor akkora úthengernek kell keresztülmennie rajtuk. :)
-
hitman1028 #2823 kár ezen vitatkozni ,h mi van és mi kellett volna,végig van játszva és kész
új kihivások után nézek xd -
pocoksari #2822 két óriási vétket érzek:
- litván gyarmat nincs a képen, feltételezem, hogy nincs is
- európa nem a tiéd, pontosabban a hagyományos nagyhatalmak közül: a britek, osztrákok és a francik ott vigyorognak sértetlenül
-
pocoksari #2821 PU alatt volt...az osztrákokkal csak elmondom a szöviket (házasság is):
kasztília (+aragon+nápoly), portugália, magyaro., bohémia, lengyelo., litvánia (az elején lengyelo. beosztottjaiként), brandenburg és még 1 választó - ez volt a koncepció, ebből persze fogytak (ahogyn levadásztam őket egyesével), jött még hozzájuk (pl. burgundi), tehát ez ugrált, de az látszik, hogy balkánon gyorsan átfutottam és franciák is csak addig ugrálhattak, amíg akartam
konkrétan nem volt dolgom európában, amerikát ugye könnyű elvenni, a többi rész meg techhátrányos (ennek ellenére indiában volt a leggyötrelmesebb háború)
-
pocoksari #2820 elkezdtem törökökkel is....hát, gondban vagyok...a koalíció felállt, kicsit megcsapkodtam a népet :) azon kattogot ippen, hogy mit tudnék csinálni, hogy tudjam égetni a manpowert (úgy,hogy nem vernek agyon), miközben igazából területet nem szerzek (mert a westernizáció nem szereti, ha nagyra növök), de mégis gyarapodok
az alapkoncepció az volt, hogy berakom ragusát, fezzant és aq qoyunlut vazallnak és ezekkel észak-afrikát, közel-keletet és a balkánt támadom, közben westernizálódom, amikor pedig annak vége, akkor beolvasztom őket (ragusát biztosan, aqq-t pedig inkább nem, fezzánt csak akkor amikor eléri az atlanti óceánt), ezt szeretném 1500ig lezongorázni
amin megint gondolkodom az az, hogy mi legyen a 4. dipo slotommal, pontosabban ,hogy kell-e kaukázusi/krími vazall vagy arra (a ruszkik miatt) "személyesen" kellene-e mennem
vagy békésen kellett volna esetleg elindulnom?...de kicsit tényleg erősebben érzem a koalícióst nyomást; bár az osztrák játék békés volt, tehát ott nem is nagyon érezhettem -
Timakrisz #2819 És hogyan tudtad vazallussá tenni litvániát??? -
Timakrisz #2818 én kiváncsi lennék egy pockos terjeszkedésre:D
-
hitman1028 #2817 https://www.youtube.com/channel/UCnedn01yTUqV9HYCnbXSxsA/playlists
itt megtekinthető,még nincs fenn az összes rész -
Timakrisz #2816 Nocsak, megalapítottad a KGST blokkot ?:D
-
barnetpowa #2815 Az oszt igen hitman :D Gratula! -
pocoksari #2814 hehe, az osztrák játékomban a vazall litván is pont ekkora volt...olvasztás előtt :F -
hitman1028 #2813 -
hitman1028 #2812
lengyel ironman játékom -
pocoksari #2811 1.10 -
Timakrisz #2810 Nem HRE-s patch, hanem a HRE-s játékod milyen patch alatt ment. -
pocoksari #2809 felraktam az 1.11.4-et -
pocoksari #2808 sima eldorádó 1.10, ez a nőcis dlc még nincs bent
milyen hre-s patch? -
pocoksari #2807 franciákat foglaltam, pontosabban a beosztott burgundi foglalta el felét (a másikat meg én) és én őt integráltam (vagy annektáltam?)...pl. burgundit sem kaptam meg alapból, tehát hátrányom volt már az elején...
a rutin és az évek...nem nomál, azért annyira már megy a játék, hogy kicsit feljebb is bele merjek vágni :F -
hitman1028 #2806
xd -
Timakrisz #2805 ez a legujabb patches amugy? (mármint a hre-s) -
Timakrisz #2804 te ezt hogy a faszba csinalod??? :S megorokolted a francia tront? vagy normal fokozat?? -
pocoksari #2803 különben, hogy valami gyakorlati "újdonságot" is megosszak:
ugye beszéltük, hogy 100 base tax feletti vazallt valószínűleg nem lehet megtartani a +50% liberty desire miatt...de, meglehet, találtam is egy mentést, amin ez látszik: kép
gyakorlatilag dipo repuval és a jó viszonnyal lehet semlegesíteni, a képen elvileg 4 vazall (aragon, provance, brandenburg, milan) is 100 base tax feletti és lazán 50% alatti a végleges liberty desire (gyarmat is csak negatív eventekkel ment 40% közelébe a játék során, tehát masszívan megfoghatóak, bár fostam, hogy hogyan is néz ki technikailag egy gyarmati ország visszafoglálása, mert pl. ha 1810 körül elszakad, akkor truceon keresztül kell ütnöm, ami elég csúnyán néz ki 1500+ tartománynál) -
pocoksari #2802 ez a mozgástér nem korlátlan, tehát csak bizonyos országokba mehetsz (nem volt szükségem rá érdemben, így nem is néztem meg a működését), míg az áthaladási engedély az, tehát bárkihez bemehetsz, aki ad ilyen engedélyt...
az első eseti, a másik állandó...fontos, hogy a háborúban az hadseregek érintkezhessenek is egymással, ezáltal legyen csata és mozgás...pl. ausztria nem tudja a litván pofát megtámadni, ha a lengyel nem ad neki engedélyt, míg ezzel az ideiglenes cuccal elvileg átmehetnek és lehet gyilkolászni...ugye a pontoknál számítanak a szövik is, tehát az osztrák mondjuk megüti bohémiát, aki szövi a litvánokkal (tehát osztrák vs. cseh+litván), akkor nem túl sok pontot kapsz önmagában a cseh területek elfoglalásával, ezért át kell menned a lengyeleken, de ők meg utálnak, ezért nem adnak engedélyt, flottád nincs, tehát áll a háború és 5 év múlva 50 pontnál fogsz még mindig állni...gondolom az ilyen helyzeteket akarták elkerülni -
wednes #2801 Akkor minek van áthaladási engedély a játékban? És meg is kell fizetni az árát + 1 fenntartott kapcsolat.
Lehet igazad van, nem tudom mi a logika a rendszerben. Most Moszkvának nem volt meg az a bizonyos "mozgástér", de a dánoknak meg igen? Ezért Moszkvának kérnie kell? Nem tudom...
A dánok még partra is szállhattak volna litván területen és onnan folytatják a támadást, tehát nekik eleve nagyobb mozgásterük lehetett, mint az oroszoknak.
Mikor kérdték és megadtam, abban a pillanatban megindult az ácsorgó Dán sereg átszelve a teljes svéd és finn területeket. Több hónapos kirándulást én elég nagy "mozgástérnek" érzek 6-7 területen keresztül, mindenféle engedély nélkül. -
kissssss #2800 ezt a részét a játéknak egy kicsit jobban is kidolgozhatták volna, még a sötét középkor kellős közepén is azért eleresztettek egy két levelet a koronás fők a szomszéd felé hogy "ugyan már engedjetek át" mielőtt még el kezdtek vonulni az ellenség felé.