Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ennyire gáz arc lennék?
Eddig patch nélkül mindig harcoltak a franciákkal, Burgundyt békés úton annektálták stb. Most nem. Pedig a patch a hibákat hivatott kijavítani. Van valami megoldásotok?
Kezdõ vagyok az Europa Universalis világában, és elég sok kérdésemlenne.Melyik országgal lenne a legegyszerûbb beletanulni a játékba, hogy tudok kereskedõket, kémeket stb-it szerezni?
Hogy tudom gyorsabbá tenni pl a haditechnikám fejlesztésének a gyorsaságát?
Milyen arányban kellene összetennem lovasokat és gyalogosokat hogy erõs hadseregem legyen?
Bocsánat a sok kérdésért, a válaszokat elõre is köszönöm.
Közeleg a tél. Bizony.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Meg egy kis falat Észak Amerikából:

Magyarokkal próbáltam gyarmatosítani, de beszívtam, reloadolni kellett, szal elfelejtettem azt a szabályt hogy core-osítani csak bizonyos távolságból lehet, kinéztem egy észak olasz tengerparti provinciát, provance-vagy mi a neve, de sose lesz rajta core mert túl messze van, ha nincs rajta core nem tudom kivenni a HRE-bõl, azt meg nem kell ecsetelnem hogy mivel jár :p. Sõt, még1x visszakellett töltsem mert naivan azt hittem Siena már közel van, hát ugyanez :p
Pedig van benne logika, senkit sem érdekel a vallás addig míg saját érdeke nem kívánja azt.
Benned látják a nagyobb veszély hiába vagy katolikus.
Nem is értem hogy lehetséges 1500-ba h keresztény államok koalicióra lépnek a törökkel...

itt olvashatsz többet
nekem sohasincs sok ágyúm, mert drágának tartom, másrészt, ahogyan idõvel megerõsödöm inkább a gyors foglalást (és így a rengeteg gyalogot) részesítem elõnyben (idõ faktor), mert a seregeim (vagy pontosabban a csatlósaim seregei) ígyis-úgyis gyõznek
de abban biztos vagyok, hogy a túltöltött lovasság nem jó...
Tipp neked a 14-gyaloghoz kb 17 lovas kéne.. ágyút tuti nem növelném.
Jelenleg 14000 gyalogság 4000 Lovasság 2000 Ágyú
Ágyúk számán gondolkozom hogy növeljem.
Nem lengyel a pápa.
Mitõl függ és hogyan tudom elérni hogy egy kultúra (Szerb) Accepted Culture legyen?
mi ebbõl a tanulság? olyan háborúban nem veszünk részt, amelynek kimenetelére nincs befolyásunk...éppen ezért nem is barátkozunk távoli országokkal
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
F10-el lehet ilyen képet kimenteni játék közben. Animált gifet azokból már egyszerûen lehet csinálni. Biztos van rá program google-n is, én a Gimpet használom, 1 perc az egész. Kijelölöm a képeket, behúzom gimpbe egy ablakba (ott automatikusan rétegekbe rakja õket), méretre vágom, elmentem és beállítom, mennyi legyen a várakozás a képkockák között.
PU-t ha nem integrálom és jó a viszony akkor nem fog leszakadni?
60 év. Osztrákoktól Behúztam Grazot, Kraint és Görz-t. Velence volt a következõ cél de írtátok hogy nem szabad hagyni a törököket megerõsödni ezért mikor afrikába támadott akkor én is betámadtam, így könnyebb dolgom volt, 2 háború volt, sosem kellett 20-30 000-es seregnél szembeszálnom. Bohémiával játék eleje óta jó a viszony, Bavaria PU-m.
Terveim szerint a sraffozott területek elfoglalása után Amerika felé fordulok. Még sosem gyarmatosítottam de kiakarom próbálni.

M.o. PU-ból beintegrálva, Perm és pár kisebb ország vazalusból szintén befalatozva az anyaországba (Permet elõtte még feltápoltam az Orosz háborúban).
Az elsõ 50 év a Lengyel háborúkkal telt (miközben néztem mily hatalmas ellenfél alakul Oroszország és Franciaországból). A második a Krími háborúval, plusz Magyarország és Cseh PU-vá tételével, kisebb országok vazalusba hajtásával, és a Norvég-Francia jó-iszony ápolásával.
Oroszország nem hagyta magát, és a kisebb régiók egybeolvadása után, a következõ 50 év, egy, szerencsére az erõs háttértámogatással nekem egyszerû, számukra durva Orosz, Svéd, Török, Krimi - Litván(én), Magyarország, Cseh, Norvég, Dánia, Perm háborújába torkollott.
Sajnos az idõm nagy részét a hadakozás vette el, pedig lentebb írtam, milyen siralmas állapotban volt az ország, egyéb területeken. A PU-knak hála, a hadakozás nagy részét átvették tõlem, én csak kiigazítottam itt-ott a frontvonalat, így sikerült mind a kereskedelmet, mint a régiók épületeit rendbe tenni. Kereskedelembõl még mindig csak 20 körüli, de a többi bevétellel együtt, már havi 100 dukát folyik be a kasszába.
Mivel Francia megjelent pár távoli kontinensen, és én sem akarok már sokat Euban hadakozni, lassan elkezdem a kolonizálást is (az ideát már felvettem hozzá, csak kell egy kis nyugalom a pontok begyûjtésére)
Mozgalmas egy 150 év volt:

Novgoroddal játszom és megalapítottam az orosz köztársaságot,de egyszerûen nem bírok a törökökkel.Van valamilyen elíxir ellenük?A legerõsebb és a legnagyobb hadsereggel rendelkeznek.Krími tatár kánság is szépen feljött mert inkább az eleve ortodox területeket kezdtem meghódítani.Nincs valamilyen gyors módszere sunnita kánságok gyors integrálásának?
Nem tetszik az a változtatás,h ilyen könnyen meg lehet változtatni egy terület kultúráját.
Arra van valami opció hogy értesítsen ha van Claim Throne-ra jogom?
Ázsiai és arabhoz nincs kedvem., eu vagy amerika között gondolkozom 😊