15720
Battlefield.hu
BF4 összefoglaló Cris99-től (alias SkyS1gn) PH-ról
BF4 Emblémák! (Bemásolhatóak a sajátokhoz!)
BF4 TESZT / CTE regisztrációs oldal. (csak Premium BF4 verzióval)
A topikban jelenleg működő moderáció!
-
#341 Lassan ideje lenne. -
#340 NINCS HÁZIGAZDA, nem tudok torolni.
En "csak" TEMAINDITO vagyok.
Nem gondoltam volna mondjuk, hogy haromnegyed evvel a jatek megjelenese elott, egy sima singleplayer video utan elszabadulhatnak az indulatok. :D
Inditsak / inditsunk szavazast hazigazda ugyben?
-
Gyuszopapa #339 A 300 kilós önmagát az ágyban összeszaró nőt is megduja valaki.
Attól mert nekünk nem tetszik valaki mégis arra gerjed. -
Livius #338
Hidd el annyira sokelvakult van már hogy tökmindegy, az EA összeszedte azokat a játéksokoat már rég akikre építhet, és nincs igényük. -
Starfarer #337 Én is kb ezt mondom. Talán majd ha premiumostól kijön 2Kból :) -
#336 :D Vicces vagy. -
#335 Ugyanaz lesz, nem vesszük meg. Legalább is én. Ennyire egyszerű. -
Starfarer #334 Tehát a személyeskedsz, mert érveid nincsenek. Megkérném a tisztelt HG-t, hogy takarítson. -
#333 Mert belőled annyi szar folyik ide a fórumra, hogy az már túl sok, belőle még nem. Így jó? -
Starfarer #332 A 328-asban megszólaló delikvenst mért nem támadtad le ugyanígy? -
#331 Neked meg az ítélőképességeddel és még jó pár dologgal. Ugyanaz a motor, minden ugyanaz, igen. Te náluk dolgozol vagy te egy király vagy, akinek már most kiadták a játékot, hogy teszteld?
Végtelenül szánalmas ez az egész, amit művelsz és még vitatkozol is, amikor vki megszól érte. Nevetséges vagy, jó lenne, ha ezt a fórumot békén hagynád a hülyeségeiddel. -
Starfarer #330 Hát, /bár tudom így nem kezdünk mondatot/, ha te a szuper 17 perces gameplayből nem szűrted le, hogy az ua motor /tény, hogy nem is titkolják/, ua feature listel és bug listel, ami ügye már a frostbite 1 óta velünk van, akkor baj van a szemeddel. -
vajo #329 Igen tudom. Megkaptam és el is olvastam, csak véleményekre lettem volna kíváncsi, és hogy vannak-e ötletek amiket rátegyek még, hasonlók. Volt szabadidőm és azért csináltam. És köszi, hogy kiraktad. :D -
#328 Nem kell vele játszani, amikor már háromszor elkövették ezt a hibát valszeg nem most szállja meg őket a kis angyal. -
#327 köszönjük emese, jó, hogy te már játszottál a játékkal -
Micsu #326 fingod sincs -
Starfarer #325 Az a baj bf4-el, hogy ugyanazokat a hibákat fogja tartalmazni mint a 3 , mert a dice szarik azokra, akik a bf 1-2vel sikeressé tették őket. -
#324 Ide írjál, hogy rakja be ebbe a topikba. Kommentedben legyen benne a kép linkje és a topik linkje. -
#323 De vissza is irtam tegnap, hogy mi van banner ugyben.
Vagy nem kaptad/olvastad az uzenetet..?
Mind1, ha ennyire surgos a dolog neked, akkor kirakatom. -
#322 Szerintem egyenlőre elég ennyi. Amúgy még nincs házigazda, szal modiknak küld el. -
vajo #321 Hali. Csináltam egy bannert. HG-nak már elküldtem, viszont ha vannak esetleg ötletek, hogy mit kéne még rátenni, azt megírhatjátok. Ezért rakom csak be. :)
-
#320 Egyenlőre, mivel az EA a kiadó ez a legvalószínűbb. Eddig még csak annyit tudunk hogy a grafika az szép lessz, de ez ugye nem minden... -
#319 Tudom nem kéne ilyet kérnem tőled, mert egy csőlátású fanboy vagy, de nézz csak be jobban abba a leádozott topikba...
Elkönyvelted magadban hogy szar lesz a BF4 ilyen-olyan mondvacsinált indokkal. -
#318 Akkor írnám, ha olyan baromságokat beszélnék, mint ti :P -
#317 Igen, konzolon jelent meg először a Frostbite, ahogy mondtad. Ettől viszont nem lesz "konzol-motor". Az egy mítosz, hogy ha először konzolra fejlesztenek egy játékot, akkor a motorja is automatikusan "konzolos" lesz és azon jobban megy. A Frostbite 2-t már PC-re mutatták be, arra is fejlesztették, arra optimalizálták, látszott is az első pár hónapban, amíg a konzolok küzdöttek vele. -
Gyuszopapa #316 Hát ilyet ne írj hát a konzolok az isten mindenkinek,minden játék 4k-ban fut rajtuk,a pc már a full hd-nál meghal.
Ezt szajkózzátok minden egyes konzolfórumon.Pl:a pc-s játékoknak leálldozott. -
#315 A legelső motor igen. BF3 óta meg kurvára nem konzolos motor. Konzolokon úgy néz ki, mint az okádék, mert szarrá van butítva a PCs engine. Persze konzol haterek mondhatják továbbra is, hogy pfejj konzolmotor erre is meg az FB3-ra is, attól még még nem lesz igazuk. -
#314 Ennyit is ért mind a kettő
-
#313 Ezt a Frostbite apjafaszát az első badcompany motorja volt , nem ?.Az meg csak konzolra jelent meg ,úgy tudom.
Azért vettem zikszbokszot. -
#312 Megismétlem, attól, amit írsz, az mind feltételezés. Nem hiszem, hogy a végzettségedet tekintve van róla fogalmad, hogy egy játékban mit jelent fizikai modellt írni, mert akkor nem írnál ilyeneket. Egyszerűen nem igaz, amit írsz. Az, hogy megakad a tank egy patkán, majd megcsúszik egy lejtőn, nem a fizika hiányának tudható be. Ez egyáltalán nem script. Ez a pályák nem megfelelő megírása miatt van. Maradtak hibák, mint az olyan sziklák, amiken átlátsz, de nem tudsz lőni. Az ilyen kis objektumok is ilyenek, ez nem fizikát helyettesítő scriptek. Amit írtál, az pont azt jelenti, hogy rendes fizikai modellezése van a tanknak, éppen ezért akad el néha ott, ahol nem kéne és ott csúszik meg, ahol egy tank nem csúszhat meg. Nem tökéletes és nem teljesen jól megírt fizikai modell, pont ez a hibája, ezt írtam máskor is.
A netkód egyáltalán nem a frostbite motorhoz kapcsolódik. A játék kódjába van írva, össze van kapcsolva a grafikus motorral, de nem a grafikus motor határozza meg.
Megint csak azt kell mondanom, hogy attól, hogy te azt HISZED, hogy a konzolra lett írva, az nem lesz úgy. Már régebben is mondtam, volt szerencsém olyan programozói előadáson részt venni, ahol a Frostbite-ot is bemutatták, akkor még fejlesztés alatt állt a BF3. Minden amit bemutattak PC-n futott és minden ami akkor és azóta történt, egyértelműen azt mutatja, hogy PC-n fejlesztették, még el is mondták, hogy könnyebb "visszabutítani", mint javítani rajta. Szted miért van az, hogy amikor késik egy játék a konzolos verziójához képest, akkor egy rossz portot kapunk, de amikor egyszerre jelennek meg, akkor a konzolos verziókban van több hiba?
Sztem én itt be is fejezem a vitát, mert azt veszem észre, hogy amíg én próbálok más források alapján érveket hozni és igyekszek csakis tényeket mondani, addig te a saját tapasztalataidat írod le és állítod be ténynek, majd én vagyok a paraszt, akit beetettek a hülyeségükkel. Ilyen érvekkel én nem fogok vitatkozni, hogy lássak át a dolgokon és ne higgyek el mindent, amit mondanak nekem meg olvasok ésatöbbi. Ennyi erővel azt mondom, hogy valójában földönkívüliek irányítják a bolygót és az a céljuk, hogy lassan elpusztítsa magát az emberiség. -
#311 Egyáltalán nem magasztalom, egyszer sem írtam magasztaló szavakat, mert nem gondolom, hogy tökéletes, sok hibája van, amit én is látok.
A különbség annyi, amit írtam is, hogy én ezeket elfogadom, bár idegesítenek néha, de főleg nem jövök ide és mondom el minden egyes nap, hogy mekkora szar, pláne nem szarozom le előre a BF4-et, még ha nem is ezzel a szóval illették páran.
"Amúgy a rombolhatóság az scriptelt az egész és nem fizikai."
"A scriptelt fizikáról meg annyit, hogy sajna a járművek fizikai viselkedése is nagyrész script, egy minimális fizikia valós szimuláció nicns amikor történik valami kölcsönhatás a járművek és tárgyak között."
Ezt írtátok, sztem nem értettem félre, elég egyértelmű. Igaz, te nem a fizikáról beszéltél, de nem is neked írtam.
A rombolhatóság így néz ki a BF3-ban: “We have the ‘micro-destruction’ as we call it, which is basically objects that are around the player like cover and so on, you can blow holes through walls and stuff to open up new paths and move through environments,”
“We also have the really big scale destruction like [building] facades and stuff that can crumble and fall over, as well as set-piece destruction – which is more or less scripted, big destruction events.”
Ezt mondtam én is. Egy része scriptelt, mint a házak összeomlása, illetve, hogy bizonyos részei robbanhatnak ki, minden más valós idejű. Az, hogy eltűnnek, azért van, mert akadályt és teljesítménycsökkenést jelentenének, nem is kicsit.
Nem tudom észrevettétek-e már, hogy a karakterrel elmozdítható tárgyakat mindenki más helyen látja. Pl. egy hordót, amit lehet lökdösni, én úgy látok, hogy előttem van, meglököm és arrébb gurul. Közben más azt látja, hogy ott van előttem, vagy hogy máshova gurult. Ez azért van, mert kliens oldalon van számítva annak a tárgynak a helyzete. Nem sok ilyen tárgy van egy pályán, nem is jelentenek fedezéket, csak design elemként vannak ott. Ezeknek többé,kevésbé valós fizikát adtak és ha vki lökdösi és azt mindenkinek kiszámolná, egy 64 szerveren igen gyorsan meghalna a játék.
A hitboxot nem tudom miért hoztad fel, nem szóltam egy szót se róla. Nyilván azért nem adták ki a mod tools-t, mert nem akarták, hogy több és akár jobb pályákat kapjunk, ezt én is így gondolom. -
Livius #310 A helyzet az hogy a végzettségemet tekintve van fogalmam hogy mi az a fizikai szimuláció. Jelenleg ebben a játékban sem az van, hanem egyszerűen egy modellt megalkottak, amibe szimulációs eredményeket rögzítettek, az eredményt pedig bescriptelték arra hogyan viselkedjen egy tank az emelkedőn pl. Az eredménye ennek az hogy vannak helyzetek mikor tök élethű, mert a betáplált modell pont az ami az adott pillanatban történik, de nagyon sok pillanatban meg nagyon nem élethű, és ekkor van az mikor megáll a tank a patkába vagy épp 180 fokban megpördűl egy hepehupás emelkedőn. Szóval ebben a játékban csak előre betáplált fizikai modellek vannak, amik lefutnak a mozgások során, csak hogy azok minden szituációt nem tartalmaznak, és számomra ez nem fejlett fizika, ennél egy HL2 fizika is több volt annó.
A rombolás meg teljes mértékben script, és az ilyen zászló lobogás is amit a trailerben látható. Ez mind ugyan az, nem lehet befolyásolni a szimulált darabok vagy zászlók mozgását/szétesését, mivel csak egy script ami épp fut a játék során, mindig ugyan úgy, pont ugyan azokkal a mozdulatokkal. Ezt semmi képpen nem lehet nevezeni szimulációnak.
A netkódról annyit hogy a játék motorja felelős érte, vagyis a frostbite bizinyos részei, ami lehetővé teszi azt hogy ezek a rombolhatós pályák multplayeren játszhatók legyenek. így amíg ezt a részt újra nem írják PC-rr, addig örökké benne lesz az hogy lepattan a TV rakéta a célpontról vagy épp átmegy rajta és az ellenkező oldalon talál be, és lesz bőven még olyan hogy egymást lelövik a játékosok 1v1-ben.
Ha sokan nem látják azt hogy a frostbite konzolra volt fejlesztve, és ezáltal az összes BF3, BC2, és BF4 is az, azokat csak sajnálom, az EA/DICE-nak bedig nagy gratula az agymosásért érte. Minden játékbeli funkció tükrözi azt hogy a konzolon lévő játékra ment a koncetrálás, a járműiránytastól kezdve mindenig.
Azt a marhaságot meg hogy a fizikai szimulációk miatt nagy a CPU igénye haggyuk már, mivel nincs benne semmi szimuláció, így nem azért. Egyszerűen azért mert így lett megírva, hogy konzolokon ki legyen kompenzálva az hogy ott nagyon gyenge GPU-ált rendelkezésre. Egy régebbi generációs i7-et sem hajtott ki 50%-osan se a BF3 annyira le volt butítva PC-re már a konzolok miatt, ha lenne itt fizikai szimuláció bőven ki lenne hajtva az, és ha persze PC-re lett volna fejlesztve, dehát nem így volt, csak parasztvakításban volt az PC re fejlesztve, nektek speciálba. -
Gyuszopapa #309 Az hogy te minden fórumon magasztalod ezt az nem jelent semmit,úgy gondolom kár is veled vitatkoznom és nem is fogom.
Attól még megvan a véleményem és tapasztalatom.Valamit féreértettél,
senki nem beszélt scriptelt fizikáról,ellenben a rombolás az scriptelt.
Ha ezt nem veszed észre az elég baj.
Meg lehet nézni a BC2-nél is mikor belépsz a szerverre akkor felülröl látod a pályát,ha szanaszét van rombolva mert már a kőr vége fele lépsz be akkor a szemed előtt teszi a szerver a földel egyenlővé mindent mielőtt belépnél.Ha valós időben fizikai rombolás lenne igencsak megfogná a gépet egy ekkora rombolódás.
De gyakorlatilag nulla fps esés van.
Másrészt ha tényleg fizikai lenne akkor nem az történne hogy ha a GL-el meglövöm a falat és egy marék követ kidob magából a többi meg eltűnik.
A hitbox-ról meg annyit hogy a BF2-nél sem volt az igazi,de érdekes módon a módoknál teljesen jól működött,valamit tudhatnak ezek a modderek pedig leblamálták őket hogy azért nem adják ki a mod tools-t mert túl bonyolúlt.Azt a fenét,arról van inkább szó hogy a kiadó megtiltotta nehogymár ingyen pályákat kapjunk. -
#308 Na most attól, hogy ti hisztek dolgokat, az nem teszi őket tényekké.
A Frostbite CPU igénye a fizikából fakad, nem azért, mert a konzoloknál inkább arra támaszkodnak a fejlesztők. Ez pedig szinte minden fizikai motornál így van, illetve máig, minden motor arra támaszkodik, hiába lehetne a GPU-ra is, nem használják a játékok. A grafikai motornak pedig semmi köze a netkódhoz. Olyan sincs a játékban, hogy scriptelt fizika, azon kívül, hogy az épületek bizonyos részei rombolódhatnak, ezen kívül minden valós időben történik, a járművek fizikája is. Ha azt akarjátok, hogy minden esemény valós idejű fizikai számításokon keresztül történjen, akkor olyat kértek, amit ma még nem tud a játékipar. Nincs az gép, ami tudná ezt egy ilyen játékban, nem véletlenül nincs semmilyen másik játékban sem, hiába hozzátok fel a Red Faction-t. Annak a single player részében nem volt minden rombolható, illetve alig voltak épületek is. A multiplayerben konténernyi pályák voltak néhány játékossal, nulla grafikával. A Havok más fajta fizikát alkalmaz, nem tudom elmondani a technikai hátterét, mert nem vagyok benne jártas, de nálam sokkal jobban hozzáértő emberek bemutatták. A Havok-ot azért szeretik nagyon, mert viszonylag kevés erőforrásból képes fizikát szimulálni, ugyanis a Havok háttere nem a valódi fizikára épül, hanem teljes mértékben a játékokon belül érzékeltet olyan fizikát, amit valósnak érzünk. Nem tudom, hogy ez így érthető-e, de ez a lényege. Ami a BF3-ban van, az azért olyan, mert különben senki nem lenne képes futtatni a játékot és mert egy ekkora multiplayerben kell egyfajta egyensúly a játszhatóság és a valóság között.
Nem hazudtak arról, hogy PC-re fejlesztették. Attól, hogy a PS3 2 hét exkluzivitást élvez, az a Sony-nak köszönhető, sokszor eljátsszák, marketing. Pontosan lehet is látni az eredményét annak, hogy PC-re fejlesztették, mivel a konzolos verziók FPS drop-tól és grafikai hibáktól nyüzsögtek, nagyobb textúrákat kapott a játék később, miután jobban sikerült optimalizálni. Tömörebb pályák? Játszottál konzolon? 24-en semmilyen pályán nem lehet normálisan játszani, mert mindegyik túl nagy hozzá.
Azt nem értem, hogy ha ennyire nem jó a játék, akkor minek játszotok? Értem, hogy nem tetszenek dolgok és hogy kifogásoljátok és lehet is véleményetek, meg is oszthatjátok természetesen, de egyrészt amiket mondtok, azok feltételezések, másrészt pedig ha így látjátok, akkor nem kell vele játszani. Persze tudom, nem kell mindent elfogadni és szeretni, én sem teszem és nem azt mondom, hogy ha játszol vele, akkor szeresd, de amiket itt olvasni szoktam, az már néha a józan ész határa. Ha nem értetek hozzá, nem baj, de akkor ne kezeljétek tényként. Nem kell elhinni, hogy PC-re fejlesztették, de akkor ne is beszéljetek marhaságokat. -
Livius #307 THX, végre aki földön jár és átlátja a dolgokat.
Amíg újra nem írják a frostbite motor netkód és szerver részét PC-re hogy ne kliensoldali hitreg legyen, addig az összes leendő BF egy rakás hulladék lesz játszhatóságban, hiába lesz csillivilli.
A scriptelt fizikáról meg annyit, hogy sajna a járművek fizikai viselkedése is nagyrész script, egy minimális fizikia valós szimuláció nicns amikor történik valami kölcsönhatás a járművek és tárgyak között. Így nem tudom szakmailag miért tartják annyira nagyra a frostbite motort e téren. Fényekben grafikában remek, de másban egy rakás hulladék amit tud nyújtani. -
Gyuszopapa #306 A BC2-őn még jobban kiüt a konzol alap.
Amúgy a Frostbyte engine alapjait nem pc-re írták azért olyan amilyen.
Amúgy a rombolhatóság az scriptelt az egész és nem fizikai.
Az igazi fizikai rombolást a Red fraction guerrilla nevű játékban láthatunk. -
#305 BF3 valóban nem jól optimalizált. Ahogy mondod. -
Livius #304 A random FPS leeséselről meg nem is beszélek, biztos remekül lett így optimalizálva. -
Livius #303 "A BF3 pedig jól optimalizált, jól skálázott, PC-re fejlesztették elsősorban" A csipkerózsika álomból majd te is felébredz talán egyszer.
Remekül optimlizált mondhatom, miután kb csak CPU igényes a játék, ami annak köszönhető mert konzolra fejleszették, és ott már csak a CPU az ami ad vaalmi színvonalat anna ka hardvernek.
Az igaz hogy megjelenés elött azt hazudták PC-re készűl, de utána ha jól tudom kiderült hogy mégse, sőt a BF3 PS3 exclusive játék is volt. Ezek után persze, ez biztos hogy PC-re készült, még a hülye is látja hogy nem. A 4 fős squadok tuti csak a 64-es pályák miatt maradtak benne lol, és tömörebbnél tömörebb mapok is, amik azért ilyenek mert konzolon így használható csak fel a 24 slotos játékra. -
#302 Amit mondasz, teljesen megállja a helyét, akkor, ha a BF3-at nem PC-re fejlesztették volna elsősorban, de mégis így volt.
A másik, hogy a BF4 ősszel jön ki és eddig csak a jelenlegi generációra van bejelentve hivatalosan, tehát azt sem mondhatjuk még, hogy azért az AMD által támogatott, mert az új generációban AMD gpu lesz. Lehet, hogy ezért, de lehet, hogy azért, mert az AMD mostanában nagyon sok játékra teszi rá a kezét és a BF4 elég nagy név a marketinghez. Lehet ez is, az is, egyiket se tudjuk, viszont egyik se valószínűbb a másiknál.
A BF3 pedig jól optimalizált, jól skálázott, PC-re fejlesztették elsősorban, mert könnyebb visszafelé butítani, mint fejleszteni. Ezt a BF4 bejelentésénél is elmondták, nem emlékszek már, hol olvastam, de ezt nyilatkozták.