6309
banner
  • Evoluti0N
    Erre is gondoltam már, de olyankor is mutatta már, amikor ellenséget elkaptam stealth-ben és ott volt az ölés és a non-lethal takedown és az elsőnél ott volt a háromszög. Próbáltam ráguglizni, de olyan, mintha senki sem tudná. :D
  • undY1ng #3136
    Sztem, hogy az küldetéshez is tartozik (?!). :D
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.12.19. 16:23:14
  • Alexease
    A Rockstar-ral (GTA es tarsai), es azon belul a speci funkciokkal (AI, kozlekedes, interakciok, animacio, fizika stb.) felesleges osszehasonlitani, ez ahhoz kepest egy ipari hulladek;))) De a ceges meret es tapasztalat is teljesen mas.

Ez a progi jo RPG van/lesz, latvanyos koritessel; majd nehany honap mulva, ha a jatekmenet es alapveto program bugokat javitjak. GTA-szintu dolgok ebben sose lesznek. Ahhoz ezt nem javitani kellene, hanem nullarol ujra irni az egeszet:D Jo lenne, de az mas ceg, mas vilag.
  • Evoluti0N
    50 óra után sem tudtam rájönni, h mit jelent a sárga háromszög. Valaki tudja? :D Azt gondoltam, h azt, h olyan valamit csinálok, ami riasztja az ellenségeket, de több olyan alkalom volt, amikor semmi ilyesmi nem történt.

• cylonflatus
    Még egy vízhez kötődő perk is van, amit ha felfejlesztesz akkor nehezebben és/vagy egyáltalán nem vesznek észre a vízben. Vagy egy dlc-s tartalom lesz majd ami vízhez kötődik, vagy ja, kivették a vizes küldetéseket meg az ehhez kapcsolódó dolgokat a játékból.

Más. Azt valaki esetleg megfejtette, hogy a gyorshekkelésnél mi a franctól függ, hogy blokkolva van egy képesség? Meg mi az ami blokkolja? Pl van a "fütyülés nevű", ami az ellenség elcsalására van. Először azt hittem, hogy az akadály számít a karakter és a célpont között, de aztán volt, hogy az akadály mögött guggolva (de tiszta rálátás mellett) és bő öt lépéssel távolabbról aktiválhattam a hack-et, átléptem az akadályt, gyakorlatilag három kar hossz távolságra és köztünk lévő akadály nélkül meg "blokkolva" jelzés. Azért ez is nagyon nem frankó így, a számmal fütyülök azt is meghallaná, még ha takarás mögül füttyögök akkor is (lásd AC). Ráadásul a hekknek nem pont ez lenne a lényege, hogy ha megvan a kapcsolat, wireless ráálltam a hardware-ére akkor nem tök mindegy mi van köztünk? Remélem ezt is javítják, mert ez a hekkesdi is nagyon tré így. Ami még nem tetszik amikor nem egy ellenfelet, hanem pl egy terminált tör föl, amikor becsatlakozik a dróttal. Na ehhez a fajta hackeléshez meg valami normálisabb minigame-et kellett volna csinálni. Ezek a betű sorozatok elmennek pl az ellenségnél, ill a gyorshack-eknél. De a terminálokhoz, ajtókhoz, tárolókhoz, egyéb eszközökhöz valami mást kellett volna, valami összetettebbet. Gondolok pl a Deus Ex-re. Nem csak kiválasztassz max 4 betű-szám kombinációt, hanem látod az útvonalat, a kapcsolt adatbázisokkal, védelmi eszközökkel, meghajtókkal, amik ellen speckó programokat, vírusokat kell használni, amikor meg beriaszt rendesen fölmegy az adrenalin az emberben. Nehéz szívvel mondom, de a DE-ben a hackelés kenterbe veri ezt. Amúgy imádom, nekem ez nagyon bejön, nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett elstartolnia.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2020.12.19. 14:27:44
  • MertHogy
    Én inkább örülők annak, hogy rövidebb a játék, nekem a 15 órányi főküldetés bőven elég, de hát kinek mi. Akad így is bőven tenni való a játékban. Most végeztem Judy küldetéseivel, illetve most csinálom Panamét,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    eddig Judy "Prison Song" nevű feladata tetszett a legjobban mellék vonalon, olyan egyszerű és emberi volt, szó szerint és átvitt értelemben is alámerülni az ő emlékeiben, semmit tűzharc, csak egy kis utazás. Ennél a küldetésnél tudatosodott benne, hogy lehet ennyi interakció lesz a vízzel, hatalmas víz felületek vannak játékban, se vízi járművek, se búvárkodás, se semmi, legalábbis eddig úgy néz ki, szerintem ezt se így akarták. De ott volt Panam feladatainál az a hover tank, csak ezért megcsinálták, hogy egyszer elsüssék. Itt valami nagyom félrement, kíváncsi leszek mi kerül bele utólag a játékba.

Apropó Judy: némelyik tetoválását én is gáznak tartom, de pl a mellkasán lévő tűzoltóautónak külön sztorija van fiatalkorából, el lehet olvasni a lakásán lévő gép üzenetei közt. Vagy a "Prison Song" ami egy Radiohead dal, annak is egy sora rá van tetoválva a karjára a 13-as szám alatt, az azonos című küldetés alatt ennek a dallamát dúdolja, de talán a legszembetűnőbb a Ghost In The Shell tetoválás, ennél egyértelműbb easter egg talán nincs is a játékban.
  • eddie999
    Nem tudom ezt próbáltad - e már? Nekem a főkönyvtárban van egy info file. Én abban írtam át az english - t hungarian -ra. Így már marad magyar feliraton. Nem kellett írásvédetté tenni, de ha Neked nem sikerül így, akkor tedd azzá.
  • MertHogy
    Így tudod megoldani, hogy ne álljon vissza mindig angolra.
    Megkeresed hova telepítetted a játékot, ott megnyitod a képen látható fájlt, és átírod a látható módon, fontos, hogy kisbetűvel írd, ezután tedd ÍRÁSVÉDETTÉ a fájlt, így nem fogja felül írni a program.

Utoljára szerkesztette: MertHogy, 2020.12.19. 11:55:25
  • RedRiot
    "Meg egyébként is eléggé sehogy, vagy bénán reagál rád a világ, a járókelők is annyira jók hogy ha szaladgálsz közöttük tök valósághű, de nem fordul meg utánad pl senki, nem szólítanak nagyon le vagy semmi ilyesmi nem igazn történik"

Igen, még a 7 éves GTA V is jobb ezen a szinten. Ott voltak azért reakciók, pl. ha valami drága kocsiból szálltál ki az utcán akkor volt hogy odaszólt a random járókelő hogy "Nice ride!" meg ilyen apróságok. Ami viszont tényleg nagyon gáz az a rendőr AI - vagy annak a hiánya. Csinálsz vmi tiltott dolgot és egyből odateleportálnak, majd szanaszét lőnek. Nincs semmi fokozatosság. A GTA-nál ezt a fokozatosságot sokkal jobban megoldották: először egy-két járőr, aztán útzárak, majd jött a SWAT, helikopterek, stb. Itt meg behuppansz egy kocsiba, elhajtasz pár száz méterre a nagy mega-killer zsaruk meg ott maradnak ahol hagytad őket, semmi üldözés vagy ilyesmi.
    Ez mondjuk lehet hogy a gyengusz vezetés-AI miatt van: a normál forgalomban gyakran kialakulnak dugót, mert beragad egy autó. Ez alapján simán elképzelhető hogy a fejlesztők nem tudtak rendes cop car AI-t csinálni, ami képes lenne a játékost a forgalmat kerülgetve üldözni.
    Ez azért így elég gyengusz, húsz éve is volt már jobb ezen a téren.
  • MertHogy
    Sziasztok!

Én is "papírra" vetném a gondolataimat, rögtön az elején leszögezném, hogy egy GTX980-nal játszom, kompromisszumot kellett kötnöm, vagy ezen játszom vele vagy semmin.
    Szóval a látvány nálam nem első osztályú, de ez van. A város kidolgozottsága lenyűgöző, de sajnos egy lüktető, dinamikusan élő város hangulatát már nem sikerült összehozni, az a baj, hogy nem csak nagyon bugos a játék, hanem hiányos is(NPC viselkedése, közlekedés AI, küldetések közben darabos, hiányos animációk), szerintem legalább fél, de inkább egy év mire ebből az lesz amit szerettek volna, ha túl éli a stúdió ezt az időszakot.
    De ezen hibák és hiányosságok ellenére, ENGEM a játék teljesen magába szívott, ilyen utoljára a Subnautica tudott elérni. A küldetések részletessége, témái baromi minőségiek(persze nem mind), tele van olyan részletekkel amit lehet a legtöbb játékos észre se vesz, meg se néz, gondolok itt olyanokra, hogy adott karakter gépeiben lévő üzenetek, feljegyzések elolvasás.
    el lehet merülni a világba az egyszer szent, csak hát mellette ott van a rengeteg kiábrándító hiba, hiányosság.
  • caps lock
    Felénél tartok, 47 órám van benne. A térkép északi része meg Badlands kipucolva, belváros még tele van tennivalóval. Lesz ez 100 óra is mire végzek. A történetet lassan adagolom, napi egy főküldetést csinálok, de ezek hosszabbak, van amivel két órát is elpepecseltem. Hosszra kb. ugyanannyi mint a W3 kiégekkel együtt, az is olyan 100 körül volt nekem. De még így se csinálok meg mindent, csak a sárga ikonnal jelzett rendes melókat, a rendőrségi, meg egyéb grindolós akciókat kihagyom. Azokkal együtt simán lenne 200 óra is.
    Szóval kellemesen tartalmas. Az hogy a főszál viszonylag rövidke a maga 20 órájával nem nagy baj, mert így szívesebben újrajátszom, és nem vagyok akadályozva az előrehaladásban azzal hogy fejlődnöm kell, meg egyéb küldetéseket csinálni. Meg aztán ha valakinek nem jön be a nyílt világ, vagy nincs annyi ideje, akkor foglalkozhat csak a főküldivel, mintha külön játék lenne a játékon belül, pörgős, izgalmas és nem kell hozzá félistenné tápolni magad.
  • Zsoltee_a_bator
    Hat igen, Deus Ex-ben meg ilyen aprosagokra is reagaltak az npc-k, ha korabban (ferfikent) bent jartal a noi wc-ben.. nem beszelve jatekstilusrol, vagy hogy mit/hogyan csinaltal.

A cyberpunkban meg probalkozas szintjen sincs hasonlo, minden kovetkezmenymentes.
  • Palinko
    Hát én sem akarom elhinni hogy 5 küldit szántak csak a főszálnak tudtuk hogy rövidebb lesz mint a W3, de azért 30 órát számoltunk a főszálnak, miközben az úgy egy 15 óra, a többi 45 meg mellékküldi. Az életútnál én nem is számítottam sokra, mert nyilván nem készíthetnek 3 külön játékot amiből 2 őt nem is látsz egy végigjátszás során :D Ami engem jobban zavart hogy az elején a nemiszervválasztásnak semmi befolyásoló tényezője nincs vagyis csak azért tették bele hogy legyen miről beszélni. Onnantól hogy he vagy she-ként szólítanak az is le van betonozva kikkel kezdhetsz románcba. Ezen felül az sem befolyásol semmit hogy egy kivarrt, cyber cuccokkal teleszerelt valaki vagy, esetleg egy lehető legemberibbnek megmaradt alak. Bele lehet magyarázni hogy már olyan régóta vannak abban a társadalomban ezek a dolgok már fel sem tűnnek, de pont hogy ennyi erővel polarizálhatták is volna. Pl nekem sem tetszett Judy pont azért mert tele van varva ilyen MS13 bandára emlékeztető tetkókkal de van rajta minden értelmetlen szar poliptól tűzoltóautón át minden remélem jól emlékszem de valami teherautó szerű tisztán rémlik. Meg egyébként is eléggé sehogy, vagy bénán reagál rád a világ, a járókelők is annyira jók hogy ha szaladgálsz közöttük tök valósághű, de nem fordul meg utánad pl senki, nem szólítanak nagyon le vagy semmi ilyesmi nem igazn történik, néha egy pár beszélgetést elkaphatsz ami tetszett.

A több szintes dologra én is emlékszem, mert azt mondták hogy nem olyan nagy kiterjedésre a map, de majd a felhőkarcolók bejárhatóak lesznek és így már hatalmas lesz a map. Emlékszem hogy találgattuk is hogy a fenébe lesz ez megvalósítva, meg mi értelme lenne random generált szobáknak ahol semmi nem történik, de igazad van ahol kaptuk a házunkat ott megpróbálták ezt a több szintes dolgot de nagyon máshol nem. Sok épület úgy működik hogy ott van dolgod menj be liftbe és rögtön kirak az apartmanjukba, ez azért távolról sem olyan amit máshol ne láthattunk volna. Sőt gondoltam lesz ilyen távolos bérgyilkosos dolog mikor fel kell menni a tetőre és valakit kiiktatni de ilyesmi sem volt, szóval lopakodás szempontjából jól tervezettek az épületek de a lehetőségeik nagyobb része kiaknázatlan maradt.
  • Bazsalusz
    Faszállító jánossal mindenki találkozott már?

• PiszkosFred
    2 napon belul itt az 1.05 PC-re is (konzolra ma jott ki), ott rengeteg AMD fixet kapsz, koztuk ezt is. Addig birja ki szerintem minden amd-s.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 10:09:06
  • Irgum76
    oksa megtaláltam a tecsőn
  • Zsoltee_a_bator
    AMD hasznaloknak hasznos (kiveve 8 core feletti szornyeken)

https://www.tomshardware.com/news/cyberpunk-2077-amd-ryzen-performance-bug-fix-testing

A ryzen 3600-asom kb 15%-al jobb fpst hoz
  • drop
    csak én gondolom hogy nagyon sokk tartalmat vágtak ki a játékból,értem a 3 kezdő életmód mintha nem lenne teljes ugyan az a videót mutatják mind a 3 nál ,meg valahogy csalódás az hogy párbeszédeken kívül kb semmi befolyása sincs a életútnak,épületek meg dísz az egész több szintű város hol?(játék jó )csak a fejlesztők ígértek fűt fát csak hát nem látom csomó ígéretet,mindeki bugal foglakozik ami van rendesen de senki nem kérdezi meg hogy hol van a több szintes bejárhato terület amit igértek stb,(lakás ahol vagyunk ez is kb 3 szint böl áll semmi több
  • Irgum76
    oké köszi de melyik küldetés mert ez a szar össze-vissza váltogat autómatice és fogalmam nincs melyik az
    ehhh
    tufa vok
  • Daermon
    Mutatja a küldetés, hogy melyikhez menj.
  • Irgum76
    kösz
    mindegy melyiknél?
  • caps lock
    Olyan mint egy tetkó, dokinál a kéz implantok között találod.
  • Irgum76
    ha jól értettem a a japó fixer nő adott ajándékba valami kiber upgradet de nem tudom, hogy hogy tudnám beszerezni, lehívni
    voltam a közeli két dokinál de egyiknél sem találtam
    egy kis segítség jól jönne
  • Sunrider924
    Aztakurva, lvl 40es a karim de a Trauma osztag meg mindig piros halalfejes...
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2020.12.19. 05:31:02
  • Sunrider924
    Loooooool, 90+ora utan talaltam uj akciozenet mikozben egy assaultot abszolvaltam csak kapkodtam a fejem hogy ez mi, ez uj :D
  • MerlinW
    A megoldás, hogy vársz a javításra. Addig minden alkalommal beállítod a főmenüben.
  • Kmarha
    kérdezték lentebb a dupla ugrás és a magas ugrás közötti különbséget:
    - magas ugrás: sokkal de sokkal magasabbra ugrik a karakter, viszont tölteni kel az ugrást (nem azonnali), és nem tudod irányítani, csak oda szól, ahova akarod
    - dupla ugrás: kisebb a magasság, de azonnal kijátszható, esés közben is működik, és jobban irányítható. Még nem találtam olyan érdemi helyet, ahol hátrány lett volna, a magasabbra ugrásnál. Plusz, az elkerülős taktikához jobban illik.

Szerintem.
  • Palinko
    Hahaha ez érdekes is volt hogy egyik küldiben
    el kellett Judyval menni este búvárkodni, írja az a küldi is hogy este menj oda. Oké éppen úgy alakult beállítok este fél 11-re :D A játék nem tudott belekötni de nyilván sötét volt mint a zsákban azt diszkréten visszahajtotta az órát este hat körülire :D

Egyébként az sem konzisztens sok helyen van olyan hogy várj F és majd oda teker a játék, máskor meg nem akarja elindítani ha rossz időpontban mész nem értem miért nincs ott se F várás. Nem mintha I-vel sokáig tartana belőni az időpontot na de mégis csak furi.
  • krisztajo
    Hát én megnéztem a küldi leírást és ott erre nem volt utalás (vagy csak vak vagyok...).
    De jó ötlet, lehet hogy tényleg ez a gond, mert én csak nappal próbálkoztam.
    Köszi szépen!
  • Sunrider924
    Olvasd el a kuldetesben milyen napszak szerepel, ha jol emlekszem este 8 es reggel 6 kozott kell odamenni, Menubol (J gomb alap kiosztasnal) a skip time opciobol adjal neki x orat, tobb ilyen kuldi is lesz amikor napszakhoz koti a dolgot...
  • krisztajo
    Dollhouse és főküldi és a visszatöltés nem segített. :-(
  • PunkZoli
    kicsit jobban írd körül kérlek, vagy angol címe a küldinek? side vagy main?
    Amúgy általában a korábbi mentés visszatöltése megoldja, ha bug gyanú van.

• krisztajo
    Egy kis segítséget kérnék. Nem tudom más találkozott-e már ezzel.
    Nem tudom megcsinálni a Babaház küldit mert a kidobócsajjal nem lehet beszélni.
    Már próbáltam mindenhogy, felhívtam a csajt távolabbról, közvetlen az ajtó elől és úgy is hogy nem hívtam, de semmi változás.
    Ez is bug? Mit lehet ilyenkor csinálni?
  • Kotomicuki
    Korlátozva van a valóban működő, kritikus találatok esélyét növelő mod-ok száma.

Annyiból megértem, hogy enélkül értelmetlenek lennének az ezt növelő perk-ek, mert csak megvennéd a 100%-ot adó mod-mennyiséget a ruházatodba és már kész is az OP-build.
  • PunkZoli
    nem segít a jutub, benne van a crash szó, elképzelheted hány találat lesz nem a küldire :DDD

ncpd scanner hustles >> reporded crimes: crash test
  • Palinko
    Nekem a reload működött úgy mint game reset, ezért gondoltam hogy újratöltöd és akkor elvileg jó vagy, de úgy gondoltam hogy 10+ óráig nem volt kézi mentésed és arra írtam hogy van automata mentés és elég a legutolsót betölteni és az helyére rakja a dolgokat de ha már eljöttél onnan akkor nem tudom. Nekem volt olyan hogy nem tett karaktereket oda ahová kellett volna és én sem mentettem már kézzel jó sokáig és akkor automata mentésből betöltöttem. F5-öt érdemes nyomkodni. Egyébként pontosan melyik küldiről van szó? Youtube nem segít? Néha elég pontosan rá kell nézni az aktiválandó objektumra nem mindig elég hogy csak nagyjából ott vagy. Pl autó mellé is hiába állsz az ajtóra kb rá kell nézned csak akkor ajánlja fel az F beszállást.
  • Voltan
    Ha valaki nem akar spórolni sáskapengékre, vagy csak jobbat szeretne, simán fel lehet egy legendary példányt kapni egy dobozból, csak utána futni kell picit :D
  • PunkZoli
    nem segít rajtam, lehet félreérted, bugos volt, gondoltam otthagyom a javításig. Erre csináltam vagy 40+ másik sidequestet. Ha visszatöltök a 40 meló újra undone lesz.
    De ha másra gondolsz, fejtsd ki kérlek.
    Resetelni nem lehet valahogy kódból akár egy küldit?
  • Palinko
    Van automatikus mentés
  • PunkZoli
    az a gond, hogy elkezdtem csinálni mást, és úgymaradt...
    reload kb 10 óra gameplay-t vágna haza.