Cyberpunk 2077

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. Bővebben kicsit az elejéről.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Corpo elősztori volt kb 20-30 perc, aztán "kirúgtak" a cégtől és volt egy rövid videó ahogy mercenaryként találunk munkát. Gondolom az azt
pont ahol mindhárom életút összefut és onnantól a döntéseidtől függ majd a vége.

Why so serious?

Most akkor a három elotortenet különböző történet is végig?

PiszkosFred
Olvastam egy olyat, hogy a jatekban van alapbol talan 3? lezaras, ha csak a main sztorit csinalod, semmi mast. De, ha csinalod az eredethez kapcsolodo, vagy az egyeb mellek sztorikat, plusz a jatekban fellelheto egyeb megbizasokat is megcsinalod (es ugy dontesz ezeknel, ahogy), akkor ujabb es ujabb lehetseges "vegek" valnak elerhetove es mas lesz minden karrier kifutasa.

Kezdetben az A B es C kezdes mindannyian D-be fut es ott kezdodik V kalandja igazan, a D pontban, de aztan megint elagazik. Elvileg, de javitson ki vki, aki mar tobbet jatszott, mint en az egy kis oracskammal 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Erdemes ezt a videojat is megnezni, itt mar nem csak a low-medium-high-ultra settingset nezi meg egy regi 1060-ason, hanem belovi az aranylag legjobb beallitasokat, nyilvan temerdek kompromisszummal, de a 55-60 fps erdekeben 1080ban.

Kmarha
sajnos ezek az eredetet történetek (legalábbis a corpos) elég gyorsan lezajlik, aztán az egységes tutorial megy tovább mindhárom kezdőtörténetnél (amennyire én így hirtelen láttam.. aztán lehet tévedek és később még majd fontos eleme lesz a kezdő kaszt, nem csak a mellékküldetéseknél jön majd elő)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.10. 11:32:23

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Nessaj a corpos történetszálat tolja, nagyon tetszik. Egy ilyen nagyvállalat pszichopata főnökének intézőjeként indulsz, kicsit olyan James Bond-Hitman jellegű, de nem egy terminátor vagy, pl. azzal kezdődik, hogy idegességedben hánysz a csapnál. Imádom. Nem is nagyon nézek bele, még egy fél órácskát. Az van, hogy ez a szerepkör férfi karaktert követel meg, a nomád lesz a pöcsös nő, a street kid szál egyelőre nem érdekel, az nem is tudom hogy kezdődik. Utcai piti bűnözőként majd esetleg harmadjára vágok neki. Az mondjuk lehet csaj is. Lehet abba leszek echte csaj. 😛 Uh, ezek az identitászavarok. 😄
Kb 50 fps-re szamits low-on: https://www.youtube.com/watch?v=Tm_DISjWRV4

Szelektiven felkapcsolhatsz medium, vagy akar high -ra is par dolgot anelkul, hogy nagyot utne.. altalanos eszrevetel, hogy textura felbontas altalaban siman mehet, shadow sokat lassit
Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2020.12.10. 11:24:43
elindul..de kompromisszumokkal..ha nem félsz a gyengébb teljesitménytől,akkor bátran...rdr2-nél csúnyább és lassabb lesz..
Maxtreme
próbáld ki a virágboltit, vagy ott a steam refund.. Csodákra viszont ne számíts

Sziasztok! Adjatok tanácsot.
Szeretném megvenni a játékot, de nem tudom hogy elég-e hozzá a gépem.
I5-2300 2,8 GHz
GTX 1060 6 GB
16 GB RAM
Ezen elindul vagy ne is álmodjak?
Előre is köszi a válaszokat.
az oké,de nem tudok kijonni a lakásból 😄 2esta2tolgattad a játékot vagy a wasd p2ogit?
Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.12.10. 11:01:11
Maxtreme
az elején nekem sem engedett (meg kocsiba ki-be szállni sem) de később megjavult. Fura. Aztán hogy délután jó lesz e még az kiderül 😄

nem engedi nyitni az ajtókat.....,de az ágyat tudom használni meg a tük2öt.........eszem megáll

lwb
Uhh, én bele se tudtam kezdeni. 😄 Nem jött be egyáltalán a világa.

PiszkosFred
Horizon Forbidden West-nek már most odaadnám a 2021-es GOTYt, pedig egy kumma másodpercet sem láttam belőle, akkora élmény volt a HZD, örökranglistán nálam top3-ba anno azonnal beúszott. Még PC-n is megvettem instant, ahogy ott is kijött. 😊 Érdekes lesz a jövő év is, de ezzel csak mi játékosok járunk jól.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.10. 10:43:52

Én balkezes vagyok, a mozgásnak beállítottam a numerikus 8-4-5-6-ot, ugrás a numerikus plussz, guggolás a 3.

Egyelőre szépen és jól fut a játék, fix 60 eddig megvan, csak egyszer láttam leesni 48-ra de ha nincs számláló akkor nem vettem volna észre semmit. GPU is alig melegszik, bár igazából még olyan sűrű jelenet nem volt eddig.

Az UI-t szokni kell, a hekkelésnél pl., meg át fogom konfigurálni az interactot is F-ről mondjuk numerik csillagra.

najó a ürdőszobában van enter ha kijök a nappaliba meg nins......ha az ajtóra klikkelek hogy nyissam nem nyitja ha a nyitás kasolónál használom az entert akkor engedi enterezni......

mi az istenért nem lehet bármelyik gombot használni, 2 órája szenvedek
Állítólag jövő márciusban jön az Elden Ring, bár az talán kevésbé mainstream de ha tavaly egy Sekiro tudott győzni, akkor a CD Projektnek igazán nagyot kell villantania a DLC tartalmakkal. Plusz lesz még egy Horizon Forbidden West is, az se lesz gyenge.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.12.10. 10:29:13
Köszi köszi. Jaj holnap jaj holnap, izgulok. 😊
én is 😄
:-D
én is enterre akarom a USE-t a maskabetut /nem birom kiirni mert a progi átkonigolta/ pedig a bakspara
Maxtreme
nem. Én ilyen beteg beállításokkal játszok, ez van 😄 (nyilak, enter, kp0 az ugrás stb)
Mint írtam enterre raktam rá
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.12.10. 10:22:47

Maxtreme
sajna emiatt a hülye TAA miatt most sem éles :/ Nem is értem miért nem lehet kikapcsolni a fakkba

lwb
9 órája jelent meg a játék a kommentedkor, ha nem aludtál semmit éjfél óta, akkor is max ennyid lehet benne. Szerintem érjünk a végére előbb és utána eldöntjük, hogy milyen lett.

mire tetted/sikerült rátenni ? te is balkezes vagy?
Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.12.10. 10:20:59
PiszkosFred
Vasam bőven elég neki (i7@8700), de a kártyám csak 1060 gtx (egyelőre), de 1080-ban mediumon + high opcióval hoz 30-40 fpst a városban/tömegben, zárt helyen 60. Mediumra levéve mindent plusz ha kikapcsolok/lejjebb veszek pár effektet (pl motion blurt, vagy reflectiont lentebb veszem, stb. extrákat), akkor picit jobb.

Elég sok lehetőség van belőni az optimális beállításokat minőség/performance téren.

Van scaling is, akinek nagyon kevés az FPS, az dinamikus 90-100% közötti automatikusan alakított resolution scalelel is megnézheti, nyilván nem lesz annyira éles így minden, de hát ilyen régi ócska kártyával ne várjon csodát senki, egyelőre én sem, majd az új kártyával, sooon(ish).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.10. 10:21:27

Maxtreme
A reWASD nevű progival nálam müxik. érdekes a use gomb (f->enter) az elején nem ment, de később már működött.
Át lehet írni fileba is, de ha minden f-et átírsz elszarja a játékot (legalábbis nálam gond volt utána a lootfelvétellel. Invalid keyt írt)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.12.10. 10:15:51

Valakinek sikerült az F gombot átconfigolni? mert se ezzel a WASDA progival nem lehet /de szerencsére az iránygombokat igen/ se a user iniből hiába írom át Num4 re az F et nem csinál semmit
A szeme és az orra tetszik, de egy kicsit legyél extrémebb, és legyen már ennek a nőnek valami tisztességes férfi nemiszerve. 😄

Közepes konfiggal tolja valaki? Mondjátok, hogy low-medium beállításokkal fut azért. Csak holnap tudom kipróbálni. :-/
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.10. 10:08:25
botyika
hát arra várhatsz 😄
lwb
Az első pár óra eléggé lineáris, de utána megnyílik a világ. állítólag, még nem tartok ott.

botyika
hát, ez a játék minden csak nem open world meg nem RPG.
nagyon jól néz ki, nagyon szépen megcsinálták az art-ot, de ennyi kb a pozitívum.
nekem nagy csalódás.
PiszkosFred
November 20-ig kell megjelennie minden jelöltnek, így igen, jövőre fog megmérettetni.

lwb
Én nem adnám a TLOU2-nek az év játéka címet. Ghost of Tsushima akkor már. De sanszos, hogy TLOU2 fog nyerni.
CP szerintem is lemaradt, de a fene se tudja, lehet, hogy ekkora játékért kivételt tesznek. Mondjuk amilyen szar év volt ez, nem tudom pl. Oscaron mi lesz, amikor szinte semmi film nem jött ki idén a járvány miatt.

Köszönöm
Kmarha
elvileg van egy ilyen megoldás is a beégett gombok feloldására, még nem próbáltam ki mert kezdődik a meeting 😄

Step 1. Locate your Cyberpunk files

Step 2. Cyberpunk 2077 > r6 > config

Step 3. Open "inputUserMappings.xml" using notepad++ or the like

Step 4. Ctrl+F > replace

Step 5. replace every instance of "IK_F" (WITH QUOTES!!) to "IK_G"(or whatever you want your "use" key to be)

Step 6. Save the file and launch the game

after that you should be able to bind F to whatever you want; In my case walk right is now bindable to F.

Edit: Make sure you do it with quotes or else replacing all IK_F will also replace your F1 - F12 binds and will likely break the game

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Carlos

Þór vígi þessi rúnar

Szia! megtudod mondani hol kell átírni hogy WASD helyett a nyilakkal tudjak játszani? köszönöm szépen
Akkor most lecsúszott a Cyberpunk a The Game Awards-ról? Nem lesz év játéka az év játéka? Amúgy The Last of us Part 2 egyértelműen, más komoly vetélytárs nem volt idén.
megtudja nekem valaki hackelni,hogy az iránygombokkal is tudjak mozogni? nem engedi a fel és a le nyilat,hogy W illetve S helyett használhassam
PiszkosFred
Hát, ha csak azt nézem, hogy 1,003,264 játékosban tetőzött csúcsidőben ma hajnalban a játékosok száma, csak steamen, akkor nem csoda, hogy szarakodott a rendszer, akár még most is 😊

Én úgy döntöttem - ezek szerint jól -, hogy kihagyom az 01:00-es premiert és inkább reggel nézem meg, úgy beleszaladt 57 percnyi játékidő, hogy közben a kávém is kihült, és nagyon elgondolkoztam azon, hogy beszólok telefonon, miszerint kezdek lázasodni - az idén instant két hét szabi 😊 De nem, napközben olvasok inkább pár okosságot még kezdéshez melóban és estétől mehet a komolyabb móka is.

Maxtreme
na igen. Mondjuk én ezt már rég megoldottam magamnak, mert sajna nem ez az első játék amivel szívok a billbeállítások miatt 😊
https://www.rewasd.com/
Pár hónapja akciós volt (5 juro tán a combo lisence) vettem is meg azonnal

lwb
Tök ugyanez volt ott is, hihetetlen. Az ember azt gondolná, hogy 5 év alatt fejlődnek valamit UI meg user friendly-ség terén. És ami a vicc: ha átírod IK_Up ... Down stb-re a mozgást, akkor a játék menüjében szépen meg is jelenik. Szóval ott a lehetőség rá, csak szándékosan letiltották, gondolom, hogy a dialógusoknál ne zavarjon be vagy nem tudom.

Ehhh... Azért jól kibasztak a balkezesekkel, nem lett ez átgondolva.

Maxtreme
azért az vicces hogy ugyanezt eljátszották anno a wicsernél' is. Átkonfigurálhatatlan gombok, ráadásul 1 csomót lehetőség sincs átlőni, mert egyszerűen nincs rá opcio.

lwb
Ja, tipp: aki szeretné a WASD-ot átkonfigurálni másra, annak javaslom, hogy a ...Users/név/AppData/Local/CD Projekt Red/Cyberpunk 2077 könyvtárban a UserSettings.json könytárban át tudja szimple text editorral írni. Pl. balkezesek kurzorbillentyűkre vagy akármi.

Nyelvek nálam is volt gond.
Kari: alap férfi V. Nem spiláztan 😄
lwb
Befejezte közben nekem is, csak a szokásos bénázás a GOG-nál. Gyanúsan sok az fps nekem is, még a ray tracinget is bekapcsoltam, de inkább 80-90 fps ultrán, mint 50-60 ray tracinggel.

Ultra setting,3440x1440, RT off, DLSS quality-n, film grain és motion blur off (utálom mindkettőt), vsync off (gsync a monitorom)
80-110 fps
i7-7700k, 2080 Ti, 16 GB ram

Maxtreme

Pár perc alatt. Kinek mit sikerült összehozni? 😄
Szerk: A nyelvbeállítást nálam is elfelejti mindig sajna.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.12.10. 07:20:20

hát részemről annyi...hogy akárhányszor inditom el,elfelejti hogy a nyelvet átállítottam....valamint hajszálpontosan ugyanott ki is dob a desktopra...gyakorlatilag a játék netto első 10 perce után,mikor kimennék zárt térből az utcára..minden újra inditáskor..odabent ellehetnék én
órákat is,ha lenne értelme 😊)

közben steam fórumot is találtam,ahol mindhárom kaszt esetében találkoztak prológus utáni folyamatos crasheléssel
Utoljára szerkesztette: xido, 2020.12.10. 07:19:09