6309
banner
  • lonvard
    Köszi szépen tök jó tippeket adtatok.
  • Irgum76
    ja és normálon játszok nekem így is kihívás :)
  • Irgum76
    ja vagy jegelni a fő sztorit egy kicsit és inkább tápolódni
  • Kancsalborz
    Szivesen, de azt ne feledd azért hogy egy "fölös szintlépés"-nyi pont ehhez vajmi kevés lesz, épp az a szép ebben a játékban hogy ( hacsak enem easy-n vagy medium-on játszol ) hogy nem leszel félisten, ha a tech pontod kevés akkor ezek +1-2-ponttal többel is sz*patni fognak...XD
    Én mint mondtam szemüveg mod-ban találkoztam ilyen hack "ellenállás növelő" moddal, lehet hogy más ruhadarabhoz is lesz, erdemesebb volna inkább olyanokat keresni es "passzívan" védekezni, mint elaprózni a fejlesztést sokfelé...
  • Irgum76
    köszi
  • Kancsalborz
    A tech fa skilljeit nézd. Fejből nem megy, de ott vannak az "anti hacker" skillek. A leghasznosabb mindjárt az elején, ami felfedi a támadót azonnal.
    Szemüveg modok vannak még, illetve agyi implantátum ami bónuszokat adtech ellenállásra.
  • Zs0lt1
    Nem tudom volt-e már, de Judy fanoknak:
  • RedRiot
    Úgy kifejezetten ilyen eszközzel nem találkoztam még, de az feltűnt hogy az AI nem szeret "közvetlen irányzással" hekkelni, hanem kamerán keresztül, távolabbról. A játék elején többször megpróbáltak overheatelni, de mióta akkurátusan kiiktatom a kamerákat már a foglalkozás elején, azóta sokkal ritkábban próbálkoznak ilyesmivel.
  • Irgum76
    köszi

egy kicsit kifejtenéd?
    milyen perk, mod?
    van egy fölös szintlépésem rápakolnák akkor arra mert kilőttem az összes kamerát leszedtem jó pár huligánt de csak támad valaki
  • PiszkosFred
    A #2967 tippek mellé: fedezék és kamerák/átjátszó eszközök kiiktatása, amivel a fedezék mögé is beláthat a támadó. Plusz I SPY perkkel azonosítsd, ki az és azt likvidáld először.
  • Kancsalborz
    De. Függ a szintedtől, a perkjeidtől, és vannak mod-ok is ellene, ill. hatásait csökkentheted. Nekem tech-ként nem olyan vészes, arra is van perk hogy azonnal felfedi magát ahogy hackelni akar.
    "Verőlegény" karakterrel gondolom nagyobb szívás. Én meg a "buta" meele ellenfelekkel szivok ha elbaszom a sunnyogást. A tech-eket kiiktatom előre.
  • Irgum76
    a kiber hekk ellen semmi védelem nincs?
    perk vagy valami kütyü?
    szétpörkölik a seggem
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.12.16. 14:16:33
  • RedRiot
    Na majd délután teszek egy kellemes sétát arrafelé, úgyis rég jártam már arra. :)
  • Kancsalborz
    És ott a környéken még van egynéhány lakás is, amibe érdemes benézni. Figyeljétek a tetőket, meg a tűzlépcsőket, nyitott, vagy "feltörhető" ablakokat...XD
  • RedRiot
    " A város tele van random szeméttel, be kell nézni minden alá, minden fölé"

Az biztos! Egyszer egy sikátorban találtam egy dobozban úgy 2000-2500 dollárt, még a játék elején. Sima utca volt, nem voltak bandatagok, semmi. Azóta sem találtam ekkora random lootot.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van egy bunyós küldetés ahol egy háztetőn kell lecsapni két kopasz kretént. Akörül a háztömb körül találtam mikor kerestem a tetőre a feljáratot.
  • RedRiot
    Én először hekkeléssel próbálom megpuhítani őket. Van ahol jól működik, volt egyszer egy enemy camp ahol ezzel az electric damage hekkel kipucoltam az őrök 90%-át. Nyíltabb terep volt, és bár miután az ellennek feltűnt hogy a cimbijeik random szikrázni kezdenek és összeesnek olyan bénán kutattak utánam hogy szinte már megsajnáltam őket.
    Persze megtörtént az ellenkezője is, mert volt olyan enemy ami olyan gyorsan mozgott és olyan erős volt hogy hekkelgetni nem nagyon volt időm, ezért géppuskával kellett megszórnom.
    De alapjában véve a hekk + combosabb precision rifle kombó jól működik nekem. Ha pedig belép az intim szférámba valaki akkor megkínálom egy nagy adag söréttel. Meleehez béna vagyok, szerintem a V-met egy hatéves kislány is agyonverné - tök jó olvasni hogy másnak meg pont az vált be. Jó kis játék, nem létezik "A Tökéletes Build" hanem többféle működő megoldás van harcra is.
  • Daermon
    Én az első végigjátszásomban: pisztoly - gépkarabély - mesterlövész - sáskapenge arzenállal végeztem.
  • Kancsalborz
    Na én EZÉRT nem néztem meg egy darab előzetest/trailert sem a játekból. ;)
  • Irgum76
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    én gondoltam majd a Nagy meló után kifizetem (bár a trailerben már spoilereztek kicsit de reménykedni lehet) hát most ott tartok, hogy a raklapnyi cuccom is eltűnt a gardróbból
  • Kancsalborz
    Mondjuk ez függ a karakteredtől is. Én egy tech/gépész lopakodós csóka vagyok, minimális fizikai erővel. A karaktergenerálásnál minimális "fizikai" pontokat adtam neki, és azóta sem túl sokat. A bokszolós küldéteseket valószínűleg nem fogom tudni megcsinálni.
    Levernek mint a taxiórát a közelharcos szimpla enemik is, ha nem figyelek...XD
  • PiszkosFred
    Semmit se adj el, bontsd le (ha csak nem uniqe cuccot találsz, azt eleinte tartsd meg)! Ne nagyon fejlessz eleinte (se fegyvert, se páncélt), csak bonts le mindent.

Ha új cucc kell, használd a random találtakat (dugig van a játék cuccal, mint egy looter shooterben, csak győzd kiválogatni, hogy melyik kell neked a sok lomból), vagy - és ez a fontos - GYÁRTS! :) Unique cuccok kivételével megéri gyártani mindig a szintednek megfelelő geart, addigra a sok bontásból és porszívózásból lesz annyi nyersanyagod, hogy a füleden folyik ki. A város tele van random szeméttel, be kell nézni minden alá, minden fölé, fel kell mászni mindenhova, mert mindenhol IS van valami lootolható láda, nyersanyag, szekrény, stb.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.16. 13:18:19
  • Kancsalborz
    És fegyvert ne adj el, hanem szedd szét.
  • Kancsalborz
    Úristen nehogy vegyél ruhát. Mindenhol találni. Nem győzöm ledarálni őket.
  • Kancsalborz
    Nem tudom hogy lesz-e bármi hatrányod belőle, nekem ilyen "elvi" kérdés volt.
    Meg annyira sok "szirszart" összeszedtem, hogy hamar összejött... :)

Egyébként jellemző hogy csomó tesztben is írták hogy nagyon drága minden.
    No comment...
  • lonvard
    Még az elején vagyok, és ilyen 20 dollárokért adom el a fegyvereket. Még nem látom hogy hol van pénz a játékban. Most akarom megverni az első utcai harcost, 2000 dolcsi jöhet belőle. De közben kellene ruhára is pénz, mer nem vagyok elégedett a külsőmmel. Eh. :)
  • Although_
    Azt gondolom nem haragszik meg, ha a játék végén fizeted vissza :) Olyannak tűnt aki V.-nek bizalmi alapon is majd megfizeted ha megtudod. Persze mondja ez az utolsó de :) Mondjuk angol nyelven nyomom.
  • Kancsalborz
    Na pénz az rengeteg van benne. Ha hajlandó vagy "kukázni", meg rejtett zugokat keresni rengeteg értékes "szemetet" találsz.
    Tegnap adtam el pl. egy nyakláncot, ami csak egyedül 5K-t ért...
  • Kancsalborz
    Nekem az volt az első hogy visszafizessem. Addig nem is csináltam a fő missiont, meg nem vettem semmit. :)
  • lonvard
    Erről eszembe jutott két dolog:

Tök jó volna, ha állandó pénzszerzési lehetőségként beraknának valami játékot, lehetne például pénzért verekedni illetve kártyázni. Tudom hogy van benne ilyen (verekedés), csak pontosan azt játszották el, mint a Witcher 3-ban, hogy küldetések vannak, le kell győzni a tagokat, és akkor véget is ért. De nekem egy ilyen állandó utcai harcos játék kellene.

Illetve nincs zenéje a játéknak. Tehát olyan meghatározó zenéje, mint a Deus Exnek is volt. Hoogy? Valami jó kis szintipop vagy ilyesmi. Mé' nincs?

Nyafogtam egyet.
  • Irgum76
    szerintem az még odébb lesz
    nem tudom mennyibe kerülnek ezek a cuccok de én még a tartozásomat sem adtam meg
  • lonvard
    Há' nem, szóval amikor egyszerre 4-5 enemyvel állok tűzharcban, az egyikbe beleengedek karabéllyal egy tárat, elbújik, gyógyítja magát visszajön majdnem fullba, és ugyanúgy 4-5 enemyvel állok szemben, csak már kevesebb lőszerrel, és közben ráadásul hekkelik az agyamat, az így egyszerre kurvanyomasztó tud lenni. Most ehelyett az, hogy lopakodva tördelek egy-két nyakat, majd felugrok a rámpára, leágyúzok valakit, majd tovább ugrálok, hekkelem a rendszert, bénítom a társaságot, aztán beszánkázok közéjük és karddal-pengével aprítani kezdek, az valahogy izgalmasabban hangzik. :)

Na mi legyen, sáska + valami lőfegyver, vagy ágyús kéz + katana? Most ez utóbbi jobban tetszik. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.16. 12:49:30
  • Kmarha
    mióta beültettem a sáskapengét csak kíváncsiságból használtam. Amíg van katana/kalapács azóta nem érzem szükségesnek, bár meg kell hagyni, brutál jól nézz ki vele az ember.

inkább azon gondolkodom hogy átültetem gorilla kezekre, mert főleg techre, hidegvérre és hackelésre adok csak pontot, a testi erőm sehol nincs. Lehet jól jönne egy két ajtónál amit csak erővel lehet kinyitni, vagy egy két bunyónál ahol csak az öklöm használhatom
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.16. 12:49:15
  • Carlos
    Na igy nem tudnám játszani ezt a játékot. Álló fasszal nekirontani mindennek. Nekem nagyon környezetidegen...
  • Daermon
    Ne is mond... Csomó helyen olvastam olyan kommentett, hogy “mÉ keLL KéT tÁR a ELLenFÉlbe” és hasonlók. Minden hol írva van, hogy RPG, de még nyilatkozva is volt :D
  • Palinko
    A zsínór sztem jobb

Az ágyút amúgy patchelték?
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.12.16. 12:22:36
  • lonvard
    Az a sáskapenge nem véletlen van benne a játékban. :) Valami olyasmit képzelek el magamnak, hogy sáska + pisztoly, és csinálok még majd hozzá valami spéci tech mesterlövészfegyvert. És akkor kedvem szerint minden távolságból hatékony lehetek. Az a fekete testtetkó kell, de arcra is. Ha már sáskapenge lesz a karomban, akkor ott véget ért a szociális élet, lényegében egy szociopata félrobot bérgyilkos leszek. Ja de várjatok lehet olyan karba ültetett ágyút is szerválni, nem? Tehát működhet az is, hogy szamurájkarddal aprítok, és lőni meg a robotkarral lövök.
  • RedRiot
    Pontosan így.
    A sok apró történet ahogyan tálalva van, a rengeteg választási lehetőség, elágazás nagyon megdobja az élményt. Nem az érződik hogy a sztori egy főútvonal, amiről pár hurok leágazik ugyan de mindig pontosan ugyanoda térsz vissza, hanem az hogy végpont is többféle van, az ezekhez vezető utak néha keresztezik egymást és még erre van ráborítva a rengeteg apróbb mellékszál.

Nem tudom hol tarthatok per pillanat a fő sztoriban, úgy 30-40%-ra tippelek, de eljutottam egy olyan pontra hogy csak V-t illetően legalább 3-4 befejezést el tudok képzelni - és akkor a többi szereplő sorsáról még nem is beszéltünk.
  • Palinko
    Dupla ugrással is nagyon jókat lehet húzni továbbra is az egyik legértékesebb képességnek tartom az ellenfél vakításával egyetemben, kicsit már Mirrors Edgere hasonlít a játék így :D Ezért én inkább felül osonok mintsem alul. A Deus Exben volt hasonló de ugye ott zsebkendőnyi volt a térkép és teljesen más a Cyberpunk hangulata.

Viszont a mellékküldiknél nem értünk egyet bár felére igaz amit írtál van ott egy jelentős mennyiség amire nem... azok igen csak olyanok mintha küldetés generátorral lettek volna csinálva, elmész a kérdőjelre, kapsz egy hívást, egy hosszabb sms-t menj be a helyre, tölts le valamit, tölts fel valamit, hozz ki valakit, lopj ki egy autót, ölj meg valakit aztán gyere ki. Szóval jó hogy próbálták variálni de ez még mindig ugyan azt csinálod és nem is csak egyszer plusz nem igazán vettem észre hogy hatással lenne a világra bármit is csinálsz. Bár lehet csak nem veszem észre és azért olyan kedvesek a fixerek mert már letoltam a melóikat opcionális feladatok telejesítésével is általában.
  • Kancsalborz
    Most csináltam meg egy mellékküldetést ami a sztorihoz egyáltalán nem kapcsolódik csak teljesen véletlenül futottam bele. Direkt nem lövöm le melyik, remélem másnak is ekkora élmeny lesz. 2,5-óráig tartott amire körbejártam és megbeszéltem/kihalgattam minden hozzá kötődő párbeszédet, felderítettem a lehetséges utakat helyeket, miközben pluszban egy csomó rejtekhelyet, leirásokat, felszereléseket találtam...
    Komoly érdekellentétek, morális dilemmák benne stb. Nem számoltam, de 10-felett volt a lehetséges megoldások száma.
    De természetesen egyébkent akár 2-perc alatt is megoldható lett volna mondjuk egy lövéssel pl. ahogyan szerintem sajnos a többség megcsinálta, azután meg idejön és leírja hogy a "game nem egy nagy szám"...

A CD Projekt csinált egy szenzációsnak tűnő "kampányt" a játéknak amivel tényleg minden "stílusú" játékos figyelmét az egekig fokozta.
    Ez most kezd visszaütni, mert rengeteg olyan ember játszik most vele, aki HC RPG-ket még életében nem is látott, és sem türelme sem affinitása nincs hozzá, azt keresik benne amit ők szerettek volna belelátni a játékba.
    Ezt elb@szták és remélem tanulnak belőle meg ilyen bugosan kiadni szintén nem bocsánatos bűn, de a magamfajtának ez a játék maga a "kánaán".XD

És sajnálom azokat akiknek ez nem fekszik, de ez se nem GTA, se nem Assasins Creed, se semmilyen ilyesmi, ez egy RPG nagybetűvel ...
  • Although_
    Nem tudom elképzelni, egy mellékquestnél is pl a tábor a sivatagban csak bejutásnak 3-4 formája van, pl csatorna is a terep alatt. A megoldások lehetőségek végtelenek, egy ideje már nem lövök senkire. Bőven megvannak a perkek a szint ami kell, hogy ne okozzon sok dolog problémát.

Mondom felfoghatatlan az a munka amit eddig beletettek és még valóban kell javítani. Felfoghatatlan. Más játékok nemhogy ilyen nyílt világot nem adnak ennyi melléksztori és fősztori mellé de még a mellékquestek negyede nem ennyire kidolgozott mint itt.