6309
-
TokraFan #3218 Mondjuk az AVX 8éve minden CPU-ban benne van, akinek tehát olyan van, az eleve nem rendelkezik megfelelő hardverrel ehhez a játékhoz. Egyebekben, csúnya ettől nem lesz, csúnya attól lesz, ha nincs megfelelő VGA. -
TokraFan #3217 Miért lesz fanboy az, akinek tetszik a játék? Ne legyünk már ennyire gyerekesek! Ok, neked az a véleményed, hogy közepes a cím, másnak meg az, hogy hibái ellenére zseniális. Én is utóbbiak közé tartozom, de nem vagyok fanboy. Szimplán jobban érdekel a komoly lore, mint az agyatlan GTA szintű funkciók. Nem lenne hátrány, ha működne rendesen, de ahogy a GTA-ban is k*rva hamar ráuntam, hogy bemenjek a fodrszához meg a tatto szalonba hatodszorra is, vagy hogy a random NPC-hez hozzászóljak és mindig ugyanazt a 4 tőmondatot reagálja vissza az idők végezetéig, úgy itt sem érdekel ez a része. Abból meg már kinőttem, hogy az utcán történő randalírozás szórakoztasson. Éppen azért tartom zseniálisnak a játékot, mert nem ebben jó, hanem a történetben, a világban, döbbenetesen sok írott anyagban. Balanszolni kell, ezzel egyetértek, de eddig még nem hallottam olyan hibáról, ami ne lenne orvosolható. Játékmechanikai hiba nem nagyon van, ami nulláról kéne újra írni. Be kell fejezni ami nincs kész és ki kell javítani a hibákat. Ennyi a feladat. -
#3216 Épp most fagyott szarrá. -
xido #3215 https://www.cyberpunk.net/en/news/37166/hotfix-1-05
kivették a régi procik fagyását okozható avx-et..így már csak csúnya és lassú marad,ki talán nem fagy többé:)) -
#3214 Humi-ariból loptam
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.12.20. 00:37:36 -
#3213 Na steamre (is) megjott az 1.05-os patch, 1.7 gb lett.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.20. 00:16:08 -
lonvard #3212 :-D -
PunkZoli #3211 +fél év késés lett volna -
#3210 Mert igazán sötét pályarész sincs -
Irgum76 #3209 on:
miért nincs egy kurva elemlámpa? -
#3208 Sajnalom, de ez mar az a szint, ahova reszemrol nem sullyedek, ebben nem leszek a partnered. -
Kancsalborz #3207 A "kontextusba helyezés" kifejezésről meg úgy nézem annyit sem, mint az objektivitás fogalmáról....XD
Részemről a fáklyás menet, befejeztem.
Utoljára szerkesztette: Kancsalborz, 2020.12.19. 23:14:24 -
TomStorm #3206 +1
Utóbbi 5 év legjobb játéka nekem is! -
Kancsalborz #3205 Nem kell a buksisimogatás, meg lesajnálás, hogy jó' van, majd ha kijössz a rózsaszín buborékból... Persze, tudom, nálad az igazság, én meg majd pár hónap múlva hátha megokosodom. Az objektivitás szóról meg hallottál ugyan, de a jelentését nem igazán érted.Tipikus önelégült pöcs duma, nulla önkritikával.
Kösz, nem. :) -
#3204 Kiskezedetcsokolom, mar bocsanat, de NALAD szakadt el a cerna ezen sorok kozben es kezdted ez a "sertodes" dolgot kivetiteni masra. Rajtad kivul a kutya sem hasznalta ezt a kifejezest, meg csak nem is gondolt erre senki... Hoppacska :)
"Szerintük az új GTA/AC/FC,akármi, azt helyette jött egy klasszikus RPG ami a saját, DE kifejezetten csak a saját kategóriájában mutat nagyot, és ezen aki azt a múfajt nem szereti, kurvára meg van sértődve."
Szivesen. -
#3203 Eljon majd az a pillanat nalad is, biztos vagyok benne, amikor megerted, hogy mirol is van/volt szo vegig es talan rajossz, hogy senki sem szidja a jatekot, (legalabbis PC-n biztosan nem), csak egyszeruen megemlitik azokat a hianyossagokat, amelyekkel a jatek rendelkezik, es amelyeket vagy beigertek vagy amik elvarhato lennenek 2020-ban az iparagi sztenderdek szerint. Elobbi annyira nem gaz, hiszen a jatek fejlesztes kozben valtozhat es a fejlesztoknel csak a politikusok igernek tobb barmosagot, utobbi viszont sajnos fajo pont, akar tetszik ez neked, akar nem.
Mindenesetre jo jatekot neked is, kerem, hogy terjunk erre vissza 2-3 honap mulva, amikor tul leszel te is es en is mind a harom lifepath vegigjatszason es amikor te is picit objektivabban latod az egeszet a mostani rozsaszin buborakbol kikerulve.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 22:47:28 -
Kancsalborz #3202 Amúgy hogy felnőtt emberek személyes sértésként élik meg hogy ez nem olyan játék lett amit vártak, azután amilyen szégyenletesen, bármiféle kritikai megelölegezés nelkül felültek a hype vonatra, ( csak tekerj vissza néhány oldalt itt a megjelenés előttre ),és ha jön valaki és megkérdőjelezi kritikájukat a szempontjaik alapján, akkor hirtelen itt senki sem mérges csak az "sértődött fanboy" aki kérdez, na az az igazán "ciki"... -
#3201 En is bevallom. Az elmult 5 evben nem.jatszottam ennel jobb jatekkal!!! Latom a hibait de ettol fuggetlenul a legszebb legelobb jatek amivel az utobbi idoben jatszottam! -
MrAndree #3200 Szerintem ha beleirom a hozzászólásba, hogy amúgy kedvenc játékom idén de vannak benne hibák, erre én "szidom" akkor az bizony szemellenzős fanboykodás semmi több. Abból is a cikibb fajta. -
Kancsalborz #3199 Azért vicces, hogy napok óta szidjátok a játékot különféle általatok kreált definíciók, és összehasonlitási alapok mentén, és ha jön valaki és megkerdézi hogy egyébkent meg tudjátok e-indokolni hogy mégis miért ezen szempontok alapján, és esetleg kérdőre vonja azok helytállóságát, pl. miért azok a játékok amihez viszonyitotok, akkor még ő az aki "meg van sértődve"...XD
De a kérdésekre válasz az nincs. Ja várjá' van : Me' open world...
Nem hogy nem vagyok megsértődve, hanem éppen kezdek nagyon röhögni. Inkább tényleg hagyjuk, mielòtt átmegyek szarkasztikusba...
Jó játékot neked is ! ;)
-
Although_ #3198 Igen értelmetlen :) Mondom úgy álmomban nem gondoltam ez lesz. Logikusan ismerve a nagy cégeket. Egész biztos voltam benne hiszen az út a W1-től W3-ig megvolt. Értelemszerű volt..Erre ekkora bakit a konzolt elbaszni aki ezt megjósolta. Oké Fred írta. De ezt csak mikor látod.
És kaptunk egy ajándékot kb mikor a Dragon Age origins. Azt azért vártuk tudtuk mi várható. Az az 5 millió játékos nem sok ma akkor az volt várta :) Minden kis morzsa, hír. Tudtuk ez nekünk készül.
Ma? Ki gondolta volna ez, még nekünk. :) nem csak a "nyüzsgő város" persze illúzió nem az lenne nem futna a gépünkön,
Aranybánya, amikor már nem is számítottál rá tőlük már nem :) Szóval új köntösben régi cucc. Lesz mit javítani rajta.
Mikor ülsz szemben a kis nomáddal a vihar után, sok sok apróság. Vagy nézed Viktort, ahogy nézi a képernyőt és még ott va na szöveg? Szerinted ki nyer...annyi kis millió öröm :) Felsorolni se lehet. Most csak az van reméljük, túlélik ezt a buktát.
-
#3197 Azóta még összejött pár:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Skippy a beszélő okospisztoly
a Ponyvaregényes bisztró kirablás
Ríviai Geraltra utaló nyomok
Holdról pottyant festmény
Farkasember támadás helyszíne
Lassan a főküldetéssel is foglalkoznom kéne, mert most már kezdenek felismerni és megszólítani az utcán, túl sok figyelmet irányítok magamra :D -
MrAndree #3196 Na de ha egy játékban lehet vezetni akkor nem hasonlíthatom külön a vezetési élményt valamihez amiben szintén lehet vezetni? Vagy ugyanezt a lövöldözéssel? Sok mindenben szerintem is jobb a CP mint a GTA 5 de azért hagy írjam már le, hogy azért vezetni a GTA 5ben jobb érzés volt. Mivel ebben is kurva sokat kell (!) vezetni. -
#3195 Ehhez nem tudok mit hozzatenni, ha nem erted, akkor nem erted. Annyit megis csak reagelnek, engedelmeddel, hogy rajtad kivul nincs itt senki sem megsertodve, ezt (is) rosszul latod.
Mindenki jatszik vele jelenleg is (en is, te is, a tobbiek is), mert a jatek nagyon jo es szorakoztato, az a resze, ami mukodik, az zsenialis. De itt valik kette a sztori: te a fejecskedet a homokba dugod es probalod igazolni, hogy miert nem rossz az, ami egyebkent teljesen rossz, a tobbiek a (a jatekosok egy resze ) pedig latja es leirja, hogy ami rossz, az miert rossz, hol kerult szar a palacsintaba.
Az, hogy a CDPR hogy fogadja a negativ kritikakat, latjuk ezekben a percekben is. Azt, hogy TE hogy fogadod, nos, azt is. De nincs ezzel gond, ez a forum lenyege.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 22:09:05 -
Kancsalborz #3194 Aha. Fasza értem. Akkor én most a te logikai levezetésed alapján összehasonlítom a Doom Ethernal, és a Diablo 3 harcrendszerét, az alapján hogy mindkét játékban pályákon haladunk végig, és szörnyeket irtunk.
És szigorúan "NEM (Not, Nyet, Nein)" a két játékot hasonlitom össze, mert az ugye "ostobaság lenne" idezve téged...
Mer a fasz kivan a Diablóval hogy nincs benne FPS- nézet, nincsenek benne lőfegyverek, meg a grafikája is milyen szar mán' a DOOM-hoz képest...
Na kb. ennyire releváns a ti összehasonlításotok pl. a GTA-Cyberpunk meg a többi játék vonalon.
Mert amíg az általad felsorolt játékok alapvető eleme az OPEN WORLD, addíg a Cyberpunk játékelemeivel operáló, és ahhoz legjobban hasonlító játékok eddig izometrikus nézetben zajlottak baszki... Egy telibekúrt táblás játék az alapja, hogyan mondjam még mashogyan, hogy leessen a különbség amazokhoz képest ?...Mint mondtam az open world egy hozzáadott plusz a nagyobb beleélhetőség miatt, meg az FPS-nézet is, még le is írták a keszitők...
Ne haragudjatok srácok, de én még mindíg azt látom, hogy az előzetes nagy hájp miatt sokan azt képzelték hogy NA most jön az a játék ami Szerintük az új GTA/AC/FC,akármi, azt helyette jött egy klasszikus RPG ami a saját, DE kifejezetten csak a saját kategóriájában mutat nagyot, és ezen aki azt a múfajt nem szereti, kurvára meg van sértődve.
Mer' tényleg szorri, de láthatóan a többségnek halovány fingja sincs hogy mi ez a játék, és hogyan is kellene "használni", GTA-ztok vele és annak tényleg szar, de hát pl. A Dark Souls is kurvára az, ha hack&slash-ként akarja valaki "csapatni" vele...
-
MrAndree #3193 Jobb lenne mert szerintem ebből az "5 évente egy cím" dologból nem lehet megélni, főleg ha maradni akarnak a nagyobb költségvetésű címeknél. -
caps lock #3192 Még legalább egy évig támogatják a CP-t, kiégek, multi, javítások, ingyenes tartalmak fognak jönni. De utána gőzerővel nekiállnak egy új játéknak, ami lehet se nem witcher, se nem cyberpunk lesz. Ha mégis, akkor sem kell annyit várni mert az alapok már adottak mindkettőnél. Ha kétfelé is veszik a stúdiót, még akkor is ki tudnának hozni 2025-re két teljes értékű játékot. -
#3191 Jó de több mint 1100 emberük van in house bár ebből sok biztos nem fejlesztő de akkor is.. A Witcheren összesen 1500 ember dolgozott azokból legtöbb contract mert olyan 260 vont in house. A CP esetében 400+ in house bár az összes CP alkalmazottból szte több a programozó mint 400 és vajon hányan dolgoztak még be nekik de meglepődnék ha az in house megduplázódott majdnem a külsősök meg nem lettek alkalmazva. -
#3190 Valoszinuleg a ket oldal elmondasabol kell majd osszeszedni az infokat, a felso vezetes allitasai kontra a fejlesztok allitasai.
Jelenleg az ex-kotakus, jelenleg Bloomberges Jason Schreier (ritka nagy fasz egyebkent - igazi mocskos katasztrofaturista az iparban -, de az teny, hogy a legjobban informalt a szakmaban) mar honapok ota irogatja a kiszivarogtatott belso levelezesekre epulo cikkeit, abbol kiderul, hogy a melosok szerint nagyon nem volt kepben (es meg most sincs) a menedzsment. Eleve nem egy AAA jateknak megfelelo letszamban dolgoztak, ezert is kellett a letszamhianyt tuloraval potolni, ami miatt teljesen tropara ment az egesz csapat: se motivacio, se hangulat, se kedv, csak tulora honapokig es feszult tempo stb.
Aztan a vezetok nem nagyon kommunikaltak az egyes csapatokkal, nem tudtak teljesen pontosan, hogy merre tartanak, mik a gondok, mik a problemak, mindent csak ugy feluletesen ismertek, ezert is jelentek meg olyan nyilatkozatok, foleg a hataridokre es a jatekelemekre vonatkozoan a sajtoban a vezetok reszerol, amelyeket keptelenseg volt tartani vagy olyan szinten megvalositani. Vegig mondtak a melosok, hogy baj van, nem hallgattak meg oket.
Csuszast is az utolso utani pillanatban vallaltak be fentrol, amikor a Sony es az MS hitelesitesi rendszere eloszor visszadobta a jatekot. Gondolj bele milyen lehetett akkor, ha ebben a "javitott" formaban vegul csak engedte a Sony megjelenni, hogy azt most eltuntesse, amelyre nem sok pelda volt ezidaig AAA berkekben.
Ennek a jateknak jovore kellett volna megjelennie, nextgen konzolra es PC-re, es akkor a jelenlegi zsenialis sztori, az utobbi evek legjobb "badass" karakterei, Night City zsenialis latvanyvilaga es megvalositasa, a tenyleg filmszeru tortenetmeseles melle - amik beszippantjak az embert azonnal - a tobbi jatekelem is elkeszult volna a CDPR altal (egykor) kepviselt szinten. Mert azok is kellenek... -
#3189 Ezek közül sztem a RDR2 áll a magas fokán, GTA követi, Assassin Creed olyan középmezőny a Skyrimmal, a Horizon Zero Dawnt nem is értem mert ott is eléggé statikus a világ, csőjáték szerű karkterekkel akik álldogálnak és várnak rád. A Ghost of Tsushimát meg megmondom ha kijön PC-re. -
#3188 Igen ebben igazad van de gondolom a CDPR-nél is felteszik azt a kérdést hogy oké itt most jól sikerült a hype, sajna nem szolgáltuk ki és sokan csalódtak vajon legközelebb is ekkora lesz az előrendelés vagy egy 2. részt nagyítóval vizsgálna mindenki és még azon is lecsapódna a mostani résznél elkövetett döntések következményei? Én is nehezen tudnám elhinni hogy anyagilag ne érné meg egy 2. rész mert 1-2 év múlva majd úgy vonul be a kánonba mint a Gothic 3 anno, szóval 5+ év múlva mikor megjelenhetne a folytatás már inkább várakozás lenne megint. Pláne ha nem osztják 2 felé a stúdiót és most a következő Witcher játék lesz tőlük akkor akár 10 év múlva jöhetne csak a következő Cyberpunk és az is igaz hogy annyit belefektettek ebbe hogy kétlem hogy csak 1 címet terveztek és azért vették meg a licenszet, Keanut meg mindent. Én arra is kíváncsi vagyok a Porsche hogy került bele? Nem biztos hogy mindenki tisztában van de az autógyártók baromi nagy követelmény listával jönnek hogyan kerülhet be a termékük a játékba, mitől nem lehet lassabb, inkább kicsit jobb legyen mint a valóságban sorolhatnám és ha nem teljesítesz mindent nem kapod meg a licenszet. Szóval ilyen apróságra is szántak pénzt gondolom nem azért hogy 1 címes valami legyen.
Covid csak az utolsó pár hónap, plusz a tesztelés tiszta home office tevékenység úgy tudom normál esetben is. Hogy a programozóik ilyenek azt nem is értem, mert az assetek többsége nagyon jó, az írók is jók, gondolom programozás terén az a baj hogy lehet a Red Enginet el kéne engedni vagy én nem tudom mintha sok erőforrás elmenne arra hogy egyáltalán valahogy megcsináljon valamit és arra már nem jut hogy azt jól is csinálja meg. -
lonvard #3187 Ezt adom. -
MrAndree #3186 Kíváncsi leszek erről is lesz-e egyszer valami tényfeltáró cikk, hogy mi történt pontosan. Érdekelne. -
#3185 Ha nem is alfa de teny, hogy ez egy beta. Ennek ellenere jo jatek. 136 orat toltam bele. A veget leszamitva mindent szerettem benne. De teny hogy mint rpg gyenge! Ennek ellenere ez egy nagyon jo jatek!
Tipikusan latszik hogy happy pathon teszteltek a jatekot... Sokszor bugzott ha nem olyan sorrendben csinalod a dolgokat ahogy gondoltak. -
#3184 Befejezem itt a vitát, a lényeg hogy szakmai szemmel, ennek a játéknak most kellene alfa státuszba kerülnie. Tisztán látszik hogy a várossal és a sztorival majdnem végeztek, minden mást az utolsó hónapokban kapkodtak bele, minden a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldást kapta. Ez a bugok, glitch-ek mivoltán is látszik. Az is egyértelmű, hogy a tartalom elég nagy része ki is lett vágva a játékból.
Visszatérünk rá 1 év múlva.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 20:43:53 -
#3183 A jó npc management sem sokkal erőforrás igényesebb. Nem őket kell generálni állandóan, hanem egy random útvonal loop-ot nekik. Tehát hogy jöjjenek valahonnan -> csináljanak valamit -> menjenek valahova, majd ugyanezt visszafele. Nem egy játékban működik ez jól és ez a tömegtől független számítás tekintetében. Viszont immerzióban sokkal erősebb (annál biztosan hogy forgás közben mindig cserélődik a teljes terület).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 20:38:45 -
#3182 Egy játékban amiben vannak autók, igen elvárom függetlenül hogy rpg vagy sem. Főleg hogy ez már egy megoldott probléma lassan 15 éve. -
Kancsalborz #3181 Vak tyúk is talál szemet, a Kingdome Come- valóban RPG, de nem azért amit beírtál...XD
Most komolyan, ettől a játéktól elvárás hogy az utcán járó NPC-k ne statikusak legyenek ? Tudod mennyire sok NPC-vel lehet a játekban interakcióba lépni egyébként ?
Az autók ai "vonalvezetése" mint meghatarozó RPG feature ? Stb stb...
Tudod te mi az hogy RPG ? -
#3180 > Én még mindíg nem értem hogy azon kívül hogy nyitott világú mind, mi indokolja az összehasonlítást a Cyberpunkkal ?
Kezdjuk elolrol. NEM (Not, Nyet, Nein) a ket jatekot hasonlitja ossze senki sem. Ostobasag lenne. A CP es a lent megnevezett jatekokban hasznalt OPEN WORLD GAMEPLAY elemet/aspketust/feature/nevezd aminek akarod, ezt hasonlitotta ossze. A felsorolt 6-7 jatekban hasznalt Open World lehetosegeket, azok kihasznaltsagat. Nem a jatekokat onmagukban, hanem azt, hogy az Open World gameplay hogy muzsikal a CP-ben es hogy muzsikal a tobbiben. -
lonvard #3179 Igen a Kingdom Come az egyedülálló a maga nemében. Tényleg csak a magyarítás hiánya miatt hagytam abba egy ponton, amikor kezdett bonyolódni a sztori, sok lett a szöveg, és érdekelt is annyira, hogy ne vegyem félvállról. Türelemmel várom a magyarítást. Mártír türelemmel. :)