6309
banner
  • MerlinW
    "Melyik ezek közül RPG ? Nem RPG-elemekkel rendelkező, hanem RPG a klasszikus értelemben ?"

Mit számít az amellett, hogy semmi sem működik a CP-ben ami rpg? Pont azt írtam le egy novellában az előbb. Az RPG elemek egy játékban 99%-ban az átgondoltságról, balanszról szólnak. Ezek pedig jelenleg nem léteznek a CP-ben.

Én írtam jó példát, Kingdom Come, tessék. Ceh játék, jó AI, lélegző, élő világ, átgondolt rpg elemek, fejlődési rendszer, képességek kb ugyanakkora terület, ha nem nagyobb.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 20:31:42
  • Kancsalborz
    Most még egyszer utoljára megpróbálom.
    Igen, én játszottam ezekkel.
    1:A HZD- nem az én stilusom, de nem bántam meg hogy kipróbáltam, mert nagyon jó kis játék.
    2:az AC-széria ezen részei már nem nekem keszültek.
    3:Az RDR2-nagyon jó játék, most ez miatt hagytam abba, de termeszetesen csak időlegesen.
    4:A GoT egy szenzaciósan jó játék a hihetetlenül eltalált hangulata miatt.
    5:A Skyrim-et imádom minden hülye hibájával együtt, azt VR-ban szoktam játszani és úgy eszmeletlenül jó.
    6: Én még mindíg nem értem hogy azon kívül hogy nyitott világú mind, mi indokolja az összehasonlítást a Cyberpunkkal ?
    Melyik ezek közül RPG ? Nem RPG-elemekkel rendelkező, hanem RPG a klasszikus értelemben ?
    Ha már nagyon hasonlitani akarnám, akkor a Cyberpunk egy Baldur's Gate, Icewind Dale, vagy hogy egy mait is említsek Pillars of Eternity- hez hasonlit a teljes felépitett játekmechanikájában "3D"-be átültetve. Szigorúan normal fokozat felett értve. A story és a normal fokozat, az a "GTA"-mód, de akkor a játekmechanikák használata valóban 90%-ban felesleges.
    Akkor ennyi erővel miért nem hasonlitjuk a DOOM-hoz, vagy a COD-szériához ?
  • lonvard
    Hát az open world az csak egy jellemzője az adott játéknak, de ezen belül nagyon eltérő, hogy mire is használja az adott játék a worldjét. Van az a fajta, amelyik lényegében lineális játékmenet, csak csináltak hozzá egy nagy és nyitott ám üres terepasztalt (pl. Mafia 2), meg van a másik véglet, pl. Fallout 4, amiben 1 óra elteltével már leszartam mi a sztori, elkezdtem gyűjtögetni az alapanyagokat, és napokon keresztül építettem a Mad Max bázist a pusztaság közepén, és azt élveztem, ahogy kidolgozom az elektromos hálózatot, riasztórendszert, ajtónyitó rendszert, villanykapcsolókat, és akkor egy moddal magamra engedtem a pusztaság lényeit, és az volt a játékélmény, hogy visszaveri a bázis a szupermutáns támadást. Abban a játékban el sem indultam a történet mentén, úgy hagytam abba sok óra játék után, hogy az indulási hely közelében vagyok az elkerített bázisomban. :D

Na most a Cyberpunk az inkább Mafia 2, erősen történetközpontú, de a nagy terepasztalt azért minimálisan feltöltötték tennivalóval, és ez a random tigriskarom bandatagok kiirtásában, illetve a nem tudom mennyire randomizált, valamivel komolyabb mellékküldikben kimerül. Mást nem tudsz csinálni. A mellékküldik kb. annyiból állnak nálam, hogy berontok a kardommal, és röpködnek a fejek. A gyorsaság nálam fontos tényező, úgyhogy azt se tudom kiket vágok le, össze-vissza ugrálok, pörgök, kaszabolok, végén összeszedem a cuccokat. Na most ezt abba is hagytam, szépen összeszedtem egy 15-ös hírnevet az utcán, aztán felrakattam magamra a kívánt kütyüket, és elkezdem megcsinálni a küldetéseket.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.19. 20:18:29
  • MerlinW
    A karakterekkel és a történettel semmi gond, szerintem azt senki sem kritizálta. Viszont minden létező mechanika amitől rpg lehetne, az hibás.

Játszottál a pl. Kingdome Come-al? Na ott kezdődik az élő és lélegző rpg. Ahogy írtam CP-ben nincs AI, csak statikus NPC-k. Az hogy a rosszfiúk megtámadnak ha a "közelükbe hekkelsz" az nem AI hanem egy feltétel a kódban. Mindent elmond, hogy ha elfordulsz az npc-ktől akkor eltűnnek / újak generálódnak a helyükre mikor visszanézel. Ez pont azt jelenti hogy nincs kód hozzájuk kötve. Vagy állnak, vagy sétálnak, illetve megkapják a 10 akció animáció egyikét (eszik, cigizik, beszélget, stb). Csak addig léteznek amíg látod őket (quantum fizika :D)

Az autók szintén zenész. Glitch-elj ki egy háztetőn a térképről és tök jól lehet látni az autók scriptelt sínútját. Ez megvan a GTA-ban is de nem ilyen idióta módon. Ahogy az autók viselkednek CP-ben, nem túlzok, de itt szerintem bármelyik fórumozó 0 programozói ismerettel 2 óra alatt le tudná programozni. Annyira trehány.

Aztán a többi rpg elem. Ahogy korábban írtam, vagy a legutóbb linkelt videó is mutatja, minden rendszer ami az rpg-hez köthető, törött. A kraft rendszer matek, a stat matek, a képességek, egyszerűen minden.

Ezért írtam, hogy ha egy csőjáték lenne, ahol a sztori és a karakterek viszik a játékot, akkor jó lenne. De minden más jelenleg gáz vagy felelselges.

Gyűjthetsz fegyvereket, autókat, ruhákat, mod-okat, kraftolhatsz 80%-ot töltő hp stimet, epic cuccokat common alapanyogból, low level 30k-at sebző fegyvereket, lehet 2000+ armor-od, 500% crit damage-ed, és mindennek semmi értelme mert az hogy minden OP még az 'end-kontenthez' képest is, az baromság. Egyrészt semmi kihívás a játékban, másrészt mert nincs értelme foglalkozni velük, beleölöd az idődet, összeszedsz minden szirszart, aztán istenként leölsz mindenkit. 0 balansz. Micsoda játékélmény.

A képességek és mod-ok 80%-a vagy átgondolatlan (9% riffle damage 3 AP-ért míg mellette van 3 másik 1AP-ért ami 20-50%-ot ad, stb) vagy teljesen felesleges/haszontalan. Ami oké lehetne arra meg nincs tartalom a játékban, amíg minden ellenfél papírmasé, 0 IQ-val rongyol rád vagy áll egy helyben mint egy hülye és a reakcióideje olyan hogy 2x újratárazol előtte mielőtt felemelné a fegyverét.

Ezek tények, lehet írni hogy nincs igazam.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 20:20:02
  • PiszkosFred
    Tenyeket kozlok. De oke:
    1.: Jatszottal a HZD-nal?
    2.: jatszottal az utobbi 2-3 AC-del?
    3.: Jatszottal a RDR barmelyik reszevel is?
    4.: Jatszottal a GoT-val, az idei ev egyik legnagyobb dobasaval?
    5.: Jatszottal a Skyrimmal?

5. Igen, jatszottal. Tudod mi a vicc? Mint egy jollakott autista ovodas, habzo szajjal szidsz mindent, ami nem Morrowind, vagy nem Dragon Age elso resze, (na persze jogodban all, meg mielott... tedd azt), szerinted az osszes tobbi jatek egy fos es esetenkent csak a modderek miatt jatszhato (lasd pl a Skyrim, amirol nem tudsz szabadulni, a vilagon rajtad kivul mar senki sem jatszik vele). De, ra par evvel kesobb, 2020-ban a frissen megjelent, az utobbi evek legjobban vart jateka esetben elfogadod, hogy az alapjatek nem a legtokeletesebb, es feszulten varod, hogy a modderek majd rendbe tegyek - te irtad lentebb.

Es akkor csodalkozol, hogy senki sem vesz teged es a beszukult kettos mercere epulo vilagocskadat komolyan? :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 19:59:52
  • Madi92
    Hát pl red dead 2 közelébe nem tudom mikor fog open world játék kerülni.

Vannak hibái a játéknak, de szvsz még W3 is elbújhat mellette.
  • Although_
    Hozod a formádat. :) Találgatsz de nem jön be. Nem tartalak semmire te se engem és ez így van jól :)

MrAndree. A felsorolt játékok. Ok mindegy :)
    Szerk: A felsorolt top játékok :)
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.19. 19:49:39
  • MrAndree
    Tudom, meg tetszik, hogy azt írtam a Skyrim open worldben jobb, amitől nekem a Skyrim lett a "csúcs". Hááát, oké. :D

Merlin: Watch Dogs-ot annyira nem ismerem, elsőből kb másfél óra után elegem lett, azóta nem próbáltam őket. Watch Dogs 2ről úgy hallottam nem rossz.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:46:24
  • PiszkosFred
    Felesleges vitatkoznod vele, egyiket sem ismeri azok kozul, amit felsoroltal, Skyrimt leszamitva egyikkel sem jatszott.
  • Although_
    Ez egy rpg ami nem létezik karakterek meg történet nélkül :) Értelek neked a skyrim a csúcs meg a többi de azokban nincs semmi élő amitől rpg lenne :) Az más mászkálás kalandozás :) Rég óta vitám van ebben :) Az rpg él és lélegzik :) Ez az :)
  • MrAndree
    Oh jaj. "Ismétlem, csak az open world-ről és az abban rejlő lehetőségekről beszélek. Nem arról, hogy a sztori meg a hangulat milyen."
  • Although_
    Nem tudod milyen nehéz ezt megcsinálni, a Dragon Age origins nem open worldben ha nem is folyamatosan 7 év volt. Ezek :) MerlinW csodálkozom csak rajtad nem :) Neki tudnia kellene mi az amit lát. Ahogy Kancsalborzi és sokan mások köztük én is látom.
  • Although_
    Köszi erre számítottam :) Skyrim? nulla karakterekkel meg nulla történettel? A lineáris játékmenettel? GTA5 ? No comment :) Horizon nem rpg de ahogy tudom tökéletes történet lineáris. Assasins Creed? Hagyjuk...pont engem igazoltál.
  • Although_
    Semmi hályog nincs rajtam. Az elmúlt évek A+ termései a szar kategória kevés kivétellel. Fallout 4 talán. Neked is mint a "barátodnak" adott a lehetőség, írjatok neveket amik jobbak voltak ebbe na műfajban. A skyrimtól amikor a Beth bemutatta mivel lehet pénzt keresni. Pl.
    Tényleg érdekel lehet igazad van.
  • MrAndree
    Hm. Mennyit is ígértem? Hatot. Sorolom. GTA 5, Horizon Zero Dawn, Ghost of Tsushima, némelyik Assassin's Creed, Skyrim, Red Dead Redemption. Ismétlem, csak az open world-ről és az abban rejlő lehetőségekről beszélek. Nem arról, hogy a sztori meg a hangulat milyen.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:26:49
  • MrAndree
    Anyagilag nem rossz az a launch azért, elvileg csak a pre orderből profitot termeltek. PCn adtak el vagy 5 milliót, ott meg azért nagyjából pozitívak a vélemények. Meg van 4 millió konzolos, ott már rosszabb a helyzet, kérdés ebből mennyien refundoltak és mennyien várnak a csodára.

"Az mindenesetre látszik hogy vagy szar volt a teszter csapat vagy nem is kaptak időt vagy a javítások nem kaptak időt, de engem is egyre inkább érdekel mit csináltak 5+ évig akkor."

Covid, home office azért mindenkinek betett plusz a türelmetlen vezetőség akik mindenáron ki akarták adni 2020-ban még. Meg azért sose voltak programozó zsenik ezek a lengyelek, konzolon meg pláne nem. Witcher 3 is rettenet bugos volt megjelenéskor PCn is, konzolokon meg elvileg még rosszabb. Aztán persze szépen kijavították. Ugyanez lesz most is.
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 19:27:38
  • Although_
    Sorold, hajrá. Hm Morrowind? Talán...Ne tartsd magadban...
  • Palinko
    Lol majd talán 2077-ben adnak ki ilyet az indiek jelenleg még a 80-as évek + színvonalán szenvednek legtöbben. Én is leírtam már sok hibáját a játéknak de ez nem azt jelenti hogy "meh" lenne a játék, sőt simán megérdemelte volna az év játéka címet és meg is kapta volna ha áprilisban kiadják nyárra meg kijavítgatják, de sajna nem úgy lett.

A 0 következmény sem igaz, ha pl egy banda mellett próbálod meghackelni a cuccaikat az utcán rögtön rádtámadnak, még ha csak elmész nem bántanak. A rendőrös spawn tényleg nagyon gáz, egyszer kipróbáltam trainerrel belőttem végtelen életet azt lelőttem az összes rendőrt a fenébe és nem az volt hogy jönnek nagyobb waveben rám, hanem kb kihalt lett az utca és ennyi aztán tényleg 2 sarkot kell elmenni hogy lerázd őket ezt nem tudom hogy gondolták, meg hogy ha vérdíj van a fejeden az miért nem marad ott mint a red deadben, pedig ilyen mindenhol kamera városban simán illene. Azért nem tudom hogy tudsz 1 hitelni level 10-en más meg arra panaszkodik, hogy túl nehéz és kifogynak lőszerből, az sem mindegy milyen nehézségen. Az mindenesetre látszik hogy vagy szar volt a teszter csapat vagy nem is kaptak időt vagy a javítások nem kaptak időt, de engem is egyre inkább érdekel mit csináltak 5+ évig akkor.

Na jó mi a kényelmetlen a hackelésben hogy rá kell nézned és meg kell nyomnod 1 gombot? Azért ne már... Nekem meg a deus ex nem jött át a Human Revolution nagyon nagy kedvencem volt de a Mankind Divededben meg volt 2-3 út adva de ha nem úgy gondolkoztál ahogy a fejlesztő nem teljesíthetted a küldetést az egész értelmetlen össze vissza rohangálás volt és az kicsit sem volt open world, tehát megcsinálhatták volna jobbra a pálya designt, itt viszont ahhoz képest hogy open world jobb a pálya design mint sok csőjátékban.

Szóval szerintem egy nagyon is jó játék született és nagyon sajnálnám ha ez a rossz launch aláásná egy 2. rész elkészültét és belekezdenének a Witcher sorozatgyártásba ami aláásná annak is a minőségét, bár nagyon várom az új Witchert de azzal a trilógiával ott is magasan van a léc könnyű lesz leverni.
  • Although_
    Very hard questet vissza kellett töltenem hardon párszor ennyi, very hard se lesz nagy difi. Végül most az van amit vártam a W3 után, nem kell nagyon izgulnom ha már értem a dolgot, egyszerűen átsétáltam köztük elvettem amit kell és mentem. Igen a játék nem nehéz ebben a formában. Kell rá egy modder anyag ami megoldja az attribok és a képességek jelentsenek valamit. De ez majd lesz. Mikor majd lesz nettruner aki miközben dolgozol időszakosan felderít pl. Mikor az egész nem sablon lesz. De elvárni CD-től.? Miközben mindenki más ennél szarabbat csinál A+ szinten? Ha sok embernek akarod eladni? Ez a forum is bizonyítja az emberek 90% nem is tudja milyen tartalom van ebben. De a sztori karakterek, világ :) Az *5-ös. Lesz majd mod amitől ez olyan nehéz lesz ami az old school rpg fanoknak kell :) Megvárom :)

• MrAndree
    Mondjuk "open world" részben mondok neked kapásból hatot ami erősebb. Sztori és karakterek részével már inkább egyetértek de ezt a "legjobb open world ever" dolgot nem erőltetném. :)
  • RedRiot
    Nem az egész programot hasonlítom össze a GTA-val és nem vagyok a síró kórus tagja. Tisztában vagyok vele hogy ez egy RPG (ráadásul igen jó RPG) és hogy nyilván vannak benne kevésbé kidolgozott részek. Arra sem várok titokban hogy full GTA V szintre felhozzák az NPC pathfindingot meg telerakják NPC interakciókkal a játékot. Ha visszaolvasol fényeztem ezt a játékot eleget.

Csak megjegyeztem hogy az mégiscsak gagyi megoldás hogy a rendőrök elől elég 200 méterre elszaladni és azt is elfelejtik hogy a játékos a világon van, nemhogy körözni kéne. Nem írtam olyat hogy "csinájják meg ojjanra minta gétéja", inkább arról szólt a kommentem hogy ez azért egy látványosan cheap megoldás, amit már húsz éve is elég gagyinak számított volna. Bár mindegy is valójában, röhögjél tovább, én húztam játszani.
  • MerlinW
    Írtam, hogy 1-2 év múlva lehet belőle valami, de 1. jelenleg gáz. 2. év év múlva baromira nem fog már érdekelni a játék és valszeg a legtöbb játékost sem.

"Mondom még csak megközelíteni sem senki, nem fogja őket."
    Ez nagyon fanboy duma:) Én eddig csak jobb open world játékokal játszottam. Visszatérünk rá ha lehullott a fanboy szürkehályog :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 19:08:54
  • MerlinW
    Az átgondolt kraftolás :D

• Although_
    Oké pár dolog. A hackelésben van rendszer...3 szint van. De mindegy.
    Igen végül unalmas lesz, lesznek dolgok. A játék? Nem nagyon nem.
    Játék messze A+ cím.Sztorikkal, mellékquestekkel ismétlődő questekkel.
    Igen van hibája?
    Van, pl,
    A pusztakezes harc még 4-es attribnál is működik gáz.
    Látszik a W3 hatása? Igen látszik tömegjátékot csinálni és mégis többnek lenni?
    Látszik.
    Írogathatsz mint mindenki te is és mások is :) De nem fogtok egyetlen nevet sem mondani ami open world és sztori és karakterek vonalon akárcsak a közelébe lenne ennek a nem A címnek :)
    Van hibája bőven. Én írhatnék olyat ami pl. a PoE és társai nehézségéhez képest ez hol van. Még hardon is.
    De minek? Mondom még csak megközelíteni sem senki, nem fogja őket.
    Ebből olyan játék lesz 2 év múlva majd a moderek segítségével ami párját ritkítja.
    Tudod miért? Mert amit páran már írtak. Minden javítható. Mert az alap kiváló.
  • PiszkosFred
    Annyira megnéznék egy egy-másfél évvel ezelőtti verziót a játékból, azt, amit az eredeti premier időpontra szántak :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 18:51:46
  • MrAndree
    Valamikor menet közben a third person átvezetők is kikerültek (2018-as gameplay trailerben azért akadt pár), nekem azok hiányoznak néha.
  • PiszkosFred
    Először is, nem értek hozzá, így az is lehet, hogy baromság amire gondolok. :) Nekem végig olyan érzésem van, mint egy családi kéthetes tengerparti nyaralás előtti pakolás. Mindenki hozza a saját cuccait, de a csomagtartó kapacitása véges, a cuccok harmadának maradnia kell. A CP-nél is ezt érzem, hogy a nextgen bejelentés után szerintem elfelejtették az alap PS4 és XB1 kőbe vésett lehetőségeit, egyszerűen nem vették figyelembe a fejlesztés során. A PS5/XBSX/PC vonal nagyon jól alakult, aztán a fejlesztés érdemi részének végén jöttek a prevgen verziók és a portok, és akkor jöhettek rá arra, hogy baszki, ehhez már a PS4 és az XB1 kevés. Nagyon kevés.

De, gazdasági szempontból nem tehették meg, hogy kihagyják a prevgen verziókat, hiszen eleve erre jelentették be, a játékosok nagy része ezzel rendelkezik 2020. telén (köszönhetően a covid miatti csökkentett gyártókapacitásnak és a nextgen megjelenés közeli dátumának is), így valahogy bele kellett gyömöszölni az egészet a PS4 és XB1 keretei közé. Ebből van pénzük. Nem csak grafikailag, hanem minden más összetevő tekintetében is.

És szerintem ennek a kurtításnak lett az "áldozata" a npc és városi közlekedés script rendszere, ezért lett lezárva a házak 99%-a (érdekes, az ajtó ott van, nem csak egy textúra, szerintem korábban ezek aktív területekhez kapcsolódtak, egy teljesen bejárható városhoz, épületekhez, stb), ezért nincsenek olyan dolgok a játékban, amelyek nem a core gameplay részei és kihagyhatóak, még akkor is, ha 2020-ban ezek már alapnak számítanak egy open world játékban (fodrász, funkciókkal rendelkező saját ingatlan, saját kocsik pimpelése, "transmog" rendszer, városi szabadidős "time sink" tevékenységek, stb.).

Meggyőződésem, ha jövőre jött volna ki a játék, csak és kizárólag PS5, Series X és PC-re - kihagyva a prevgen -, akkor a bokánkat is lefostuk volna, olyan lett volna a teljes valójában. Oké, utólag már ők is okosok, de valójában a prevgen bevételek egy (nagy?) része refund, a CDPR jelenleg damage control üzemmódban dolgozik és mindez azért, mert bevállalták a prevgen vonalat.

De, az is lehet, hogy tévedek, semmi sem maradt ki, és ez a "teljes" játékélmény, sose lett volna több ebben. Még így is klasszis játék lett, jobb, mint a piacon lévő hasonló játékok nagy része, de nem egy korszakváltó termék, amelyet mindenki várt.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 18:45:43
  • MrAndree
    Mondjuk ettől függetlenül nálam olyan brutálisan erős hangulata van amit idén semmi nem tudott megközelíteni. Tsushima nem járt messze, az még egy jól sikerült darab.

A grafika azért bőven AAA szint. :)
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.12.19. 18:37:13
  • Irgum76
    "nincs közösségi közlekedés"
    igen nekem is eszembe jutott mennyivel jobb lett volna ha a gyorsutazást metróval oldják meg
    nem kellett volna bejárható pályaudvar csak egy ajtó de mégis hangulatosabb lenne mint teleportálni
  • MerlinW
    "De ezen kívól mit tud a GTA amit ez nem?" Valszeg elfeküdne a topik karakterlimit átlépés miatt, ha mindet leírnánk neked :)

GTA-tól függetlenül az én problémáim:
    - 0 következmény, mintha egy VR-ban lennél. Lophatsz, gyilkolhatsz (0IQ spawn-oló rendőrök 5 csillag mellett 2 utcával arrébb már nem keresnek), az NPC-k semmire sem reagálnak, ha meg igen akkor az összes ugyanúgy. 110% statikusan scriptelt minden az egész játékban.
    - a stat-ok, mod-ok, eszközök balanszolásának teljes hiánya, a 99%-uknak semmi értelme, lvl10 környékén már 1 hitelni tudsz mindent a játékban (a tranq launcher nélkül). Gyakorlatilag ha a fejlesztők által kívánt "élményt" szeretnéd elérni, akkor meztelenül futsz ability-k nélkül. Minden vagy túl OP vagy teljesen haszontalan.
    - a hackelés tök keszekusza, kényelmetlen, macerás, értelmetlen. Én végigtoltam Deus Ex-et gyilkolás nélkül, itt 1 perc után elvesztettem a türelmemet és beronyoltam mindenhova, 20mp alatt kiírva a területet.

A bugokról nem beszélnék, a főszálon nincs olyan sok, viszont ami van az mind a legrosszabb helyen (Jackie, tábortűz, stb), ami elcseszi az egész hangulatot.

A játék messze nem AAA cím, nem tükrözi az árát, gépigényét és a hájpot. Ami jó dolgot meg tudok említeni, az a pályadesign és a küldetések ötletessége / változatossága, a szinkront / főszereplő karakterek animációit - már amikor úgy viselkednek ahogy kellene.

Elvagyok vele, mint egy early access indie játékkal, (azaz sz*rok mindenre ami zavar), de a CP bugok nélkül is egy erős "meh" játék, amit normál esetben (a drámák és a hájp nélkül) elfelejtenénk max 1 éven belül. Egy Deus Ex féle csőjáték formájában lehet működött volna és el is tudták volna készíteni. Nem az a +6 hónap fejlesztés hiányzik a játékból, alapjaiban problémák vannak vele. Ha bele is nyúlnak a lelkébe a játéknak a jövőben, szerintem jövő karácsony előtt nem lesz abból semmi és addigra egy teljesen más játék lesz belőle. Bár ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.19. 18:09:45
  • PiszkosFred
    Csak ovatosan a mentesekkel, ha 8 mega fele megy a meret (mert sok a crafting material, vagy sok a cuccunk stb.) akkor a mentesnek annyi, lehet kezdeni elolrol/korabbrol. A bethesda ezt az Oblivionban is/mar eljatszotta, de az megis csak 15 evvel ezelott volt...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 17:44:36
  • TokraFan
    Semmi köze a GTA-hoz, ezt el kéne engedni. De ha mégis erről van szó, én igazából nem értem, mit jelent a "GTA szintű"?? Ok, jelenleg sz*r a forgalom és a random NPC-k interakciója, de pl. ez utóbbiak változatossága már most jobb a GTA-nál, ahogyan az is, hogy sokkal többféle random helyzetben látni őket. Veszekednek, balhéznak, lelövik egymást, tábortüzeznek, zenélnek, kondiznak, a gyerekek játszanak, mások részegek, megint mások h*gyoznak az utcán, stb. stb. Igaz, ha odamész, nem igazán reagálnak, vagy ha mégis, akkor "élettelenül". Ebben rosszabb egyértelműen, de ez javítható.

A rendőrök és a forgalom valóban 1bites, nem csak az, hogy nem képesek kikerülni az akadályt, de nincsenek random leparkoló autók, vagy közösségi közlekedés sem. Ennek láthatóan az az oka, hogy ez a része egyáltalán nincsen kész. Nem kell újraírni semmit, csak be kell fejezni majd.

De ezen kívól mit tud a GTA amit ez nem? Ok, nincs tetováló szalon, de egyrészt, oda a GTA-ban is bementem kétszer és ennyi, másrszét CP-ben viszont sokkal több helyre be lehet menni, bároktól kezdve az éttermeken át az irodaépületekig.
  • Kancsalborz
    Illegális, vagy nem "tolerált" akciókat jelöl. Ha az ajtó/láda akármi feltörésekor, nyitásakor meglátnak beindul a riasztás/fegyvert rántanak stb...
  • Carlos
    Teljesen egyetértek!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A vége teljesen zagyva... mintha gyorsan be kellett volna fejezni.
    Corpo-ként a nomád ending-et választottam elsőre. Azon belül megnéztem mindkét verziót... Johnny-t nem kellett volna... szivem szakadt meg. És bevallom amikor judy keresett, hogy hol vagy, mi van velem akkor azért elpityeredtem (szerelmi szál). Még mindig hatása alatt vagyok ahogy elpityeredik az üzenetben...

Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.12.19. 17:32:52
  • TokraFan
    Nem minden került be, ezeket remélhetően DLC-k formájában megkapjuk még (lesznek ingyenesek is).
    Rengeteg belső tér van a játékban, Open World címben ennyi bejárható belső teret még nem láttam. Nem lehet mindenhova bemenni, de így is minőségi ugrás. Viszont ez nem az első 2 óra játékot követően lesz látható.
  • cylonflatus
    Nem. Akkor kiírja a képesség nevét is és az ikonját, mellette: a szükséges szint / a te szinted számával.
  • cylonflatus
    Ezt a játékot a GTA-hoz hasonlítani tényleg teljesen fölösleges. Kb annyi értelme van, mint a Falloutokat összevetni a GTA-val. Vagy a Far Cry és az A.Creed sem hasonlítható össze a GTA-val, ahogy egy Ghost Recon sem, csak azért, mert nyílt világban játszódik.
  • Carlos
    Na, 132 óra... Vége...
  • PiszkosFred
    En ugy voltam vele eddig, hogy "visszavonhatatlan kovetkezmenyekkel jar(hat) a cselekedet"-t jelzi ez a fajta ikon.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.19. 16:36:54
  • MerlinW
    Nem azt jelenti hogy képesség kell hozzá?