6309
banner
  • Voltan
    Lehet, hogy vótmá, a DF csinált egy elég részletes elemzést a grafikai beállításokról. Részletesen demonstrálja a beállításokat, meg hogy milyen tweak-ekkel lehet a legjobb teljesítményt elérni, minimális látványbeli különbségekkel.
  • mokuci74

• Palinko
    Baromira semmi szükség itt a multira, csak gondolják berakják mert a GTA-t is az vitte aztán évekig előre, de ez egyrészt nem GTA, másrészt tényleg sokat kéne foglalkozni hozzá egy jó multihoz és úgy látszik nincs rá kapacitás. A Rockstars sem tudta saját sikerét leutánozni a RDR2 multija már közel sem lett olyen népszerű sokaknak ugyan tetszik de kap minimum annyi kritikát is, innen indulva a multi is csak egy újabb ön tökön lövés lenne de valamit már ki kell adniuk hiszen beígérték. Gondolom súlytalan lesz tényleg csak hogy ki X-elhessék hogy ígértek multit és benne van.

Szerintem is kicsit late beta tester érzés azért megvan, figyelni kell hogy legyen mentés minden küldi előttről, közben stb mert most is volt olyan hogy nem spawnolt a karakter a bárba így teljesíthetetlen volt a küldi de nem game breaker mert újratöltés megoldotta. Ezek a legnagyobb kellemetlenségek amivel számolni kell, a visual bug inkább az immersiont rombolja csak.
  • PiszkosFred
    Hat, jelenlegi performance mellett fogalmam sincs, hogy lesz ebbol multi :)

Egyebkent maga a jatek nem korszakalkoto a maga nemeben, ahogy a tobbseg (el)varta, viszont zsenialis, az utobbi evek egyik legjobbja, ami PC-re (is) megjelent. Ilyen jol kidolgozott es megvalositott karaktereket, illetve ennyire jo fosztorit es a kidolgozott mellekszorikat nem is tudom mikor lattam utoljara. Ez a jatek meg kepregenykent is berantana/berantja az embert. :)

Jo dontes a GOTY, mert kevesebb fejfajassal fog jarni, ha tenyleg ki tudjak javitani a hibakat es raszanjak azt a 4-5 honapnyi munkat, amely sajat bevallasuk szerint is hianyzott a decemberi megjelenesbol. De ha belevag valaki PC-n vagy next gen konzolon, az az unnepi szezonban nagyon, de nagyon jol fog szorakozni a jelenlegi allapotaban is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.16. 10:13:23
  • Carlos
    Azokra még én sem jöttem rá... Érdekel engem is. Én még nem tartok ennyire elöl (20/10/5). :)
    De már csak a főküldik maradtak most. Aztán ha jönnek megint mellékek akkor nyomom azokat.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.12.16. 09:18:30
  • Carlos
    Én nem csalódtam a játékban. Mondjuk én nem vagyok HC gamer (már). Nekem megérte megvenni a vasat hozzá és a játékot is. Nagyon jól szórakozom 1 day óta (nem előrendeltem, mert CE-t nem lehetett)
  • Palinko
    Egyébként ha nyomunk egy I-t az a 3 kártya meg a % mi? Az első a fixer munkákban hogy haladunk a másik 2 meg a főküldihez kapcsolódhat?

Nekem most 90-25-40
  • lammaer
    Tanulság újra és újra ugyanaz: nem szabad felülni a hypevonatra és 0 day nekiesni mindennek. Fél-1 év, game of the year verzió, esetleg megspékelve pár DLCvel is adja a tökéletes játékélményt.
    Early Access az meg maga a sátán :D

(személy szerint én legalább 2 évvel le vagyok maradva a játékokkal.. vagy durvábban, pl nemrég kezdtem borderlands 2-zni :D )

Van persze néha hátránya is ennek, előfordul hogy egy egy multis játék az EA közepén van toppon, aztán amikor a playerek rájönnek hogy mondjuk abandoware lett mert a fejlesztő elszaladt a pénzzel akkor kihal...
  • Palinko
    Igen a minijátékok ritkán jók. A Red Deadben tényleg jók voltak, de lehet csak azért mert szeretek pókerezni és már egy idő után ott is lassúnak éreztem és x játék után elég volt, a domino is szintén lassú stb, ha egy játék jó akkor az érdekel hogy mi fog történni a küldetésben és mész nem ülsz le órákig minijátékozni. A GTA-ban azért szoktak jók lenni de megint amennyi munka van vele nem biztos hogy megéri. Viszont az RDR-ben jó volt hogy sokszor kidolgoztak egy mechanikát egyetlen küldetés kedvéért, de az legalább olyasmi volt amit mindenki biztosan látott.

Szerintem azt várják sokan hogy lehessen a karakterekkel interakcióba lépni 1-2 köszönésen túl, de egyszerűen erre soha nem lesz lehetőség még nem lesz olyan MI ami kezelné tudná. Sajnos a barátnő szálak is ezen futnak ki hogy ott a vége a scriptelésnek és várnád a további történéseket de nem lesznek mert meg kellett még 5 románc opciót csinálni és nyilván egyik történéseit sem lehetett végtelenül elhúzni, ha csak nem arra épül maga a játék hogy valaki melléd van rendelve társnak.

Valamiért ragadósak a dolgok, újratölteni sem mindig tölt újra R-re sajna, lehet az egésznek egy forrása lesz és hogy hány inputot képes kezelni a motor, mert újratölteni is rögtön tölt ha nem futkorászva ugrálok mellé.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem talán a legdurvább bugom az volt mikor megvadulnak a taxis gépek és sokáig kereshettem az utat mert lent a dodgemezés odáig fajult hogy kigyulladt meg kiégett az autó meghoztam a core-nál a választást majd megyek vissza és mondja az autó hogy üljek bele elvisz, de közben ott lángol teljesen szétesve, próbáltam a lángoló autóba beszállni hátha, de nem sikerült csak tűz sebződtem :D
    A másik mostani durva hogy az utolsó boxos küldiben egyszerűen nem sebzem az ellent pedig van erőn 15 stb, igaz nagy modulátorok nincsenek, próbáltam már azt a fegyver felvevős trükköt és eldobtam egy katanát, de azt már lehet kipatchelték vagy rosszul csináltam egyszerűen nem sebez rá semmit. Szerintem túl nehézre csinálták ezeket a részeket mert sokszor bekapsz úgy is ütést hogy a közelében nem vagy dodgeolsz de nem ér semmit.
  • Irgum76
    vigyázz mert lesz olyan szituáció amit csak lőfegyverrel lehet megoldani
    csak azért szólok, hogy ne akkor vágd bele a billentyűzetet a monitorba :)
    én is sokat bénáztam az elején a lövöldözéssel
    aztán felvettem az ajándék kék pisztolyt és onnantól már nem volt gondom
    a lakás melletti fegyver kereskedőnél van 0 dolcsi
  • caps lock
    100 ezer eddiért lehet venni bármelyik tech dokinál "tabula rasa" itemet, amellyel újra el lehet osztani a skillpontokat. Csak meg kell venni és automatikusan visszakapod a pontjaidat.
  • lwb
    Ja, hát mondjuk amikor egy küldetésben a dialógus közepén jött egyszerre a telefonhívás valami szar mellékküldetésről meg az sms az új kocsiról, amit megvehetek, az zavaró volt. Konkrétan párhuzamosan beszélgettem egyszerre két emberrel,a saját szavamba vágva. Ezt azért peccselni kell.

A Witcherben miket lehetett csinálni az utcán ácsorgó emberekkel? Mert szerintem semmit. Aki nem interaktív npc volt, tehát boltos, küldetésadó vagy akivel kártyázni lehetett volna, az ugyanolyan passzív díszlet volt, mint itt a járókelők.
  • Carlos
    Biztos javitják. Amúgy meg csak az embereknek el kéne fogadni, hogy ez NEM GTA / NFS. Itt máshogy viselkednek a kocsik. Erről eszembe jutnak a régi szép idők amikor az Invictusnál dolgoztam. Úgy megszoktam az autók irányítását 15 FPS mellett, hogy aztán amikor Dénes kijavította a dolgokat és ment 30+-ak (2000-es évekről beszélünk) akkor nem birtam menni a kocsival... Jó volt.

Hát most tényleg minden prosztóval az utcán minijátékolni akartok??? Nebassz! Ott van kb (eddig nekem 100-150) mellékküldi. Azok nem elegek? Nagyon kevesen tolták le szerintem innen őket és megy a nyávogás, hogy jajj, szembejött az utcán egy jónő és nem tudtam megdugni... Menj ki a blahára és meglátjuk hogy sikerül IRL. :)

Engem inkább jobban zavarnak a beragadó UI elemek és párbeszédek. Most az, hogy fél óráig (IRL) jönnek az autós üzik kinem szarik rá. Egyszer megjön mind és kész. Le van tudva... utána meg megy a sipolás, hogy küldi ikonja van az autóvásárlásnak és az OCD-sek nem tudják eltüntetni őket... (kicsit engem is zavar amúgy)

Amúgy ami nekem nagyon feltűnt a játékban az a "végleges" verzió tesztelésének hiánya. Értem én hogy kb 10%-át látjuk a bugoknak, de az olyan Critical/Blocker bugokat bennehagyni, hogy a ruhákban lévő cc és cd nem működik az számomra szekunder szégyen!
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.12.16. 08:11:03
  • Carlos
    Van valami kubai bája ennek a képnek...
    A szivar hiányzik már csak.
  • Shiwo
    "-Közlekedés
    Sajnos a járművek kinézetét nem sikerült igényesség szintjén átültetni a működésükbe, csúszkálnak ide-oda, látványosan nem tudták megoldani, hogy normálisan lehessen A-ból B-be jutni. Elhiszem, hogy ez nehéz, még a sokkal nagyobb rutinnal rendelkező Rockstar is küzd vele néha, de itt látványosan nem sikerült megoldani a dolgot. Szubjektív, hogy engem ez annyira nem zavar, de attól még egyértelműen a játék negatívumai közé tartozik."

én sem vagyok vele megelégedve, de nem várom el, hogy ugyan olyan legyen mint a GTA-ban, hisz a Rockstar már lényegébe 5 rész tapasztalatával bír 3d-ben (GTA 3, VC, SA, GTA 4, GTA 5)
    majd a folytatás (mert botrány ide vagy oda, eladások alapján tuti lesz még CP játék) már jobb lesz
    de az is lehet, hogy pár patch után jobb lesz az is..

"-Open world
    A világ ugyan nagy, és nyílt, ez igaz, de ezzel kb. véget ér a hasonlóság a mai open world címekkel. Sokan írták már, és valóban úgy van, hogy az egész város csak egy látványos díszlet, funkció nélkül. Az interaktivitás minimális. Díszletek és statiszták vannak dögivel, de funkció az nagyon minimál, nemigen lehet értelmesen kapcsolatba lépni sem random npc-kkel, se tárgyakkal. A random aktivitások mind egy kaptafára mennek – segíts a rendőröknek lelőni valakit, segíts az áldozatnak lelőni az elkövetőt, öld meg ezeket, öld meg azokat.
    Egy kaptafa mindegyik eléggé. A nyüzsgés ellenére üres a világ, és egyedül érzem magam benne kissé. Nem éri el a Witcher 3 szintjét, hogy egy RDR2-t már ne is említsek. Opennek open, de nem sandbox."

én nem érzem, hogy az RDR2-ben több dolgot tudnék kezdeni az NPC-kkel, mint itt.. amit meg leírtál, szerintem kábé az összes open world játékra igaz.. tán annyi, hogy tényleg hiányoznak belőle a "minijátékok"

"-UI
    Nem igazán baráti ez sem, leginkább az zavar, hogy küldetések kellős közepén csörög fel mindenféle kontakt, olyan rendkívül fontos dolgokkal, hogy van egy használt kocsija, amit el akar adni. Folyamatosan zargatnak minden marhasággal, ami bizonyos helyzetekben nagyon zavaró tud lenni, mikor tűzharc közben a fél képernyőt eltakarja Lajos, aki eladná neked a kenyérpirítóját. Apróság, de zavaró

lehet zavaró, de ha belegondolsz reális.. honnan tudná Lajos, hogy te épp egy tűzharc közepén vagy ? bár mondjuk lehetne rá egy gomb, hogy 3 percig "ne zavarj" módba teszi a kommlinket..
    Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2020.12.16. 07:27:55
  • Hexex86 #2922

• RedRiot

Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2020.12.16. 01:03:41
  • MrAndree

• Palinko
    Én is egyszel pucoltam már aztán megcsináltam kb 2 főküldit azt megint eléggé tele lett a mellékkel most fejezem be a 2. pucolást és egyébként ebben a körben már kreatívak voltak a mellékek is. Az az első körös sok fixer küldi volt elég egysíkú.
  • Carlos
    Kipucoltam minden fő mellékküldetést... csak a főküldik maradtak és az autók (egyet sem vettem de igy is lett 5 lehivhatóm, erre nem érdemes költeni). Meg persze maradtak a rendőrös megbizatások amiket majd megcsinálok. Tarott kártyák is megvannak. Remélem lesznek még mellékküldik ahogy haladok előre a story-val. (eddig kb 88 óra van benne)
  • Palinko
    A hidegvért én sem tudom pont mire van néha beadja azt ennyi talán a stealth kill lesz az.
    Láthatatlanná válást nem láttam, azért az elég OP lenne, viszont van egy hasonló skill az pedig az ellenfél elvakítása, igaz RAM költsége az van szépen viszont elég hosszú ideig elvakul ahhoz hogy azt csinálj amit akarsz 20-30 másodperc már nem is tudom a feje felett számol igazából soha nem néztem mindig megcsináltam amit akartam mielőtt lejárt volna. Ezzel átmehetsz úgy is ahol máshogy nem tudnád megoldani vagy csak nehéz volna. Felfelé amúgy nem látnak jól ha valahol van 3 őr pl simán felugrálsz a dupla ugrással és kikerülöd őket ez csak több szintes helyen baj ahol fent is van egy őrszem de őt el lehet vakítani. Az elvakításossal meg kb a 3-at is kinyírhatod, 1 embert elterelsz másikat megvakítod 3. at ölöd aztán a vakítottat ölöd és végül az eltereltet gyorsan. Van ilyen skill hogy belassítja az időt ha észrevesznek idegesítő hogy mindig aktiválódik de ha gyors mozgásod van nagyon messze eljutsz vele. Ha feltöröd őket olyan is elérhető hogy automatikusan elvakító gyorshacket csinál rajtuk az más kb olyan mintha totál láthatatlan lennél. Szóval nagy lehetőségek vannak a lopakodásban és bár lassúnak érzed az elején totál nem biztos hogy lassabb vagy vele mintha 3 szor meghalnál, meg bújdosnál fedezékbe állandóan.
  • Carlos
    Azzal lehet stackelni a hekkeléshez a gyorsitott újratöltést és feltöltést.
    Összesen 5x lehet stackelni és az egyik skill 6% emeli a visszatöltést: 30% gyorsabban töltődnek a quickhack-ek. Még nemtom hogy hasznos-e. De már rámentem a lopakodós hacker buildre a kezdetektől, szóval marad. Kicsit sajnálom, hogy nem pisztolyhős lettem, dehát az bármelyik FPS-ben lehetek.
  • lonvard
    Ja meg hát béníthatok is hekkeléssel, valami gránáttal. Illetve ugye lopakodásból indítok.

Szakmai kérdés: a hidegvér skillfa az mire való?

Illetve lehet valahogyan láthatatlanná válni?
  • Palinko
    Szerintem énis alábecsültem a vágófegyverek hatásfokát, jó buildet össze lehet arra is hozni, gyorsítók, stamina, dupla ugrás aztán sok minden elől kitérhetsz közel meg nálad van már az előny. Mint ahogy a DPS sem minden! Például egy SMG lehet 120 DPS de egy gépkarabély jobb tőle 100 DPS-el, mert mondjuk az SMG 3-at lő másodpercenként 40 DMG-vel még a gépkarabély csak 1 et de azt 100-al, jóval nagyobb az eszély hogy az smg-vel misselsz 2 golyót is és akkor csak 40-et sebeztél rá még a gépkarabéllyal eltalálod tutira mert lassabban lősz. Szóval a sima sebzést is érdemes nézni és átgondolhatjátok hogy milyen lövészek vagytok és melyik érheti megjobban számomra a nagyobb sebzés hasznosabb volt mint a nagy DPS
  • 6600GT

jó ez a poló...
  • lonvard
    Na, vettem egy szamurájkardot. Lerohantam vele egy utcai bandát, két csapásból két lefejezés. Össze-vissza kaszaboltam a bandát. Idáig nekem ami működik, az a lopakodásból nyaktördelés, illetve ez a szamurájkodás. A lövöldözés abszolút nem, pedig arra csaltam el a pontokat. Azt hittem majd pisztollyal adom a fejeseket, de nagyon nyögvenyelős a tűzharc. Ha már tűzharc bontakozik ki, az régen rossz. A nyaktördelve haladás viszont nagyon könnyű ehhez képest. A kardozás élvezetes. Na tehát akkor ebből mi a konkluzió? Az, hogy csinálok egy corpo yakuzát.
    Újra kell indítsam a játékot... :DD

• Kmarha
    áhh megvan.. 200 méterre a tábortól van egy nagy kőrakás.. mutat is oda egy random küldetést (ami nincs a naplóba), gondoltam hátha őt rejti.. és tényleg :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.15. 21:17:29
  • Kmarha
    már többször betöltöttem sehol nincs a rohadék :D mindenki itt tanyázik a tábortűz körül, harmincszor körbefutottam már a tábort, de sehol.. de ha neki ennyit nem ér akkor én sem töröm magam :D
  • Palinko
    Töltsd újra ott ül a kövön és beszélj vele. Én is először járkáltam aztán nem indult el mert mikor szólt a hátam mögött volt és nem láttam pont kitől jött a hívás amint odamész és beszélsz vele elindul a küldi.
  • Kmarha
    Na, úgy esett a baleset, hogy a nomádos (Panam-os) főküldi szálamnál
    Mitch és Scorpió harcba keveredése során, Scorpió eltávozott az élők sorából

Nem mintha túl fontos karakterekről berszélnénk. Viszont nem sokkal utána jött egy üzenet Mitchtől, hogy
    megemlékezést/temetést tartanak Scorpió emlékére
    .
    Én közben megcsináltam egy-két küldit, aztán visszatértem a nomádokhoz körbenézni, de semmi. Mitch-et meg hiába hívom, nem válaszol. Vártam egy esti időpontra is, megint nuku. Ezt most lekéstem, bug, vagy majd jön még egy értesítés?
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.15. 20:49:05
  • PiszkosFred
    Q: Two quick questions. The firstwould be this: are the patches purely focused on performance and fixing bugs, or are you also looking to improve the gameplay in some ways –for example, the AI has been criticized [muffled]the NPC behaviors. And the second question: how would expect the revenue over the year to look compared to a “traditional” launch? For example, a lot of gamers may decide they want to postpone the purchase until they get a next-gen console. Thank you.

MN: So, for the first question –whether we’re focusing just on technicalities or gameplay elements; things like AI –for example. To be honest –these are the same for us, from the production standpoint AI and NPC behavior fall within the general category of bugs, so if Ican give you an answer –I think it does actually include that as well. I’ll ask you to repeat the second question.

Oké, akkor a bamba AI-t lehet, hogy kijavítják.
  • caps lock
    Na lőttem egy képet:

• Evoluti0N
    Persze, srácok. Maradjatok ennél a sztorinál.
  • Irgum76
    dettó :D
  • Kmarha
    igen az beugratos.. feldobja a két arcot, mondom jólvan, választom a csajt..
    erre eltüntetni az arcokat és megkérdezi, Angel vagy XY-t választom? Na mondom, köszi.. nem jegyeztem meg. Az Angel csak lánynév nem ?:D aztán jött a meglepetés :D
    Mondjuk rendes volt, nem panaszkodom :D :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.15. 19:24:38
  • Irgum76
    én épp egy bordélynál járok és mivel heteró férfi vagyok irl így mindig férfi karakterrel játszom mint most is:
    így
    de mivel nemileg kicsit bizonytalan ezért két delikvenst is felajánlott a rendszer
    naná, hogy véletlen a faszit választottam majdnem romantikáztunk egyet... :)
    ehhhh
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.12.15. 19:19:03
  • caps lock
    Ha segítettetek a szerzetesnek akinek elrabolták a fivérét, akkor érdemes visszamenni hozzájuk, mert érdekes beszélgetést lehet velük lefolytatni. Westbrook, japán negyed, cseresznyevirág piac környékén ücsörögnek gyergyákkal körülvéve. De még sok ilyen van, nem árt nyitott szemmel járni. A fixer megbízásokat sem szabad kihagyni, Johnny sokszor megjelenik és szórja a bölcsességeit, meg egyik-másik történet elég mély. A főszál meg tömény élvezet.
  • repvez
    esetleg aki nem tudta vagy nem olvasta

Magyar csapatot kell zaklatni ha valami nem tetszik a látvánnyal
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.12.15. 18:54:15
  • TokraFan
    Nem baromság, hanem feature! Ez egy RPG! Ami -többek között- annyit tesz, hogy a karaktered és az ellenfelek is bizonyos képesség szinteken állnak. Ha egy jóval magasabb szintű ellenfélbe futsz bele, akkor azt el kell kerülni, mert még nem leszel képes legyőzni. Akkor kell ismét próbálkozni, ha már felpimpelted a karaktered vonatkozó skilljeit arra a szintre, ahol már lesz ellenük esélyed. De a dolog még ennél is összetettebb, mivel egy problémát több módon is meg lehet oldani, ezért pl. ha a karakteredet nem Rambo irányba fejleszted, hanem mondjuk lopakodás vagy tech. skilleket tolod meg, akkor bár szemtől-szemben harcolva továbbra sem fogod tudni legyőzni a magasabb szintű ellent, viszont simán elintézed őket csendben egyesével, lopakodva, vagy hekkelés által messziről szét tudod b*szni a fejüket ezernyi más módon. És akkor még a fegyverek fejlesztéseiről, kiberverekről, ruhák okos megválasztásáról és fejlesztéséről nem is beszéltem.

Szóval ez nem egy GTA, ahol csak mész és lősz és sznélkül.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.12.15. 18:06:23
  • PiszkosFred
    No, azért csak-csak becsúszik a képbe 1-2 nagyon rövid szoknya alól kivillanó elsődleges nemi jelleg is :)

FB magyar csoportból, nem saját kollekció:

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.15. 18:08:08