6314
banner
  • MrAndree
    Ja a Sony se szent, sőt. Én csak annyit akartam mondani, hogy az egész ügyet ráhúzni egy "intoleráns konzoljátékos nemzedék"-re az szerintem rettenetes félreértelmezése a problémának. Vagy CDPR fanboyság, ami szintén nem vezet sehova mert egy céget szabad és kell is kritizálni ha hülyeséget csinál.
  • Sunrider924
    Az meg megvan ugye hogy a konzolosok akik refundot kertek es kaptak utana azon haborodtak fel hogy levettek a jatekot az accountrol es miert nem tudnak jatszani mar...az altalad idezet ket sor tokeletesen megfogalmazza a hangos kisebbseg ertelmi szintjet.
  • lwb
    Csakhogy a store-ból levétel miatt PS5-re se lehet megvenni. Ami elvileg 3 hónapja kint van (persze tudom, hogy gyakorlatban nem lehet kapni, talán tavaszra-nyárra lesz annyi, hogy az előrendelők többsége meg tudja majd venni, de polcokon karácsonyig nem lesz - mondjuk ez sokat elmond a Sonyról is) és amin teljesen játszható a játék.
    Egyébként megvan a véleményem ez a "levesszük a store-ból" dologról. A Sony valahogy évekig nem látta szükségét annak, hogy a Skyrimet levegye store-ból vagy polcokról, pedig konkrétan 0 fps-sel ment a játék, de kétszámjegybe is ritkán ment fel. Játszhatatlan volt vagy egy évig és még ma is borzalmas ps3-on. Csak az ugye a bethesda, akik nagy és ismert cég voltak, nem mertek velük izmozni. Plusz: a Skyrim 2011-ben jött ki, 3 évvel az új gen előtt, az akkori gen közepén. Ott még az sem volt, hogy next genre tervezték volna. Nagyon nagy itt a hisztike minden oldalról nyilván.

Ha rajtam múlt volna, én még tovább toltam volna a megjelenést. De ugye a legutóbbi csúszásnál már halálos fenyegetések sokaságát küldték az okos gamerek a fejlesztőknek, szóval valahol ezt is megértem. Elnézve, ami a világban zajlik, simán rágyújtották volna a székházat a CDPR-re a "rajongók", ha egy fél-egy éves csúszást bejelentenek, ami pedig kellett volna. És most itt egy picit sem túlzok.
  • MrAndree
    Igen, és egy "kiváló vezetés" ezt látta volna, nem pedig kiadnak egy PS 4 verziót ami annyira szar, hogy le kellett venni Storeból...
  • lwb
    Soha nem lett volna szabad ezt last genre kiadni vagy marketelni egyáltalán. Series X-en és PS5-ön, lényegében minden next gen megoldás nélkül alig tudja a 60 fps-t 1080p felbontáson. Mit várunk egy régi konzoltól?
    Nem véletlen nincs Demon's Souls remaster sem PS4-en.
    PC-n egy erős gép kell hozzá, hogy azt a szintet tudja látványban és teljesítményben, amit a fejlesztők akartak. Ég és föld a különbség RT off és RT on között. Ez egy next gen játék, hiba volt azt mondani, hogy jó lesz last genen is. Ki fogják peccselni, hogy 30 fps közeli legyen a teljesítmény, de a grafika is ehhez fog igazodni.

Én most viszem végig, a végefelé járok másodjára is, ezúttal nem pc-n, hanem series x-en és nagy buggal eggyel sem találtkoztam a legújabb patchen. Egy T-póz nem volt az egész játékban, egy küldetés sem bugzott be. Apróságok voltak pl. valami szemét ott maradt a képernyőn vagy lebegő tárgyak, amik eléggé mindennaposak egy open world játékban és nem hiszem, hogy nehéz őket peccselni. Ezek többségét egy quicksave - quickload megoldotta azonnal. A legtöbb exploit, amiről videó van, ki lett peccselve, nem lehet már a Space Oddity festménnyel sem pénzt csalni pl. Az alábbiak igényelnek még javítást:

1. rendőr-rendszer teljes átdolgozása, ez a legnagyobb baj, mert óriási bugyutaság az, ami most van
    2. gyalogos és autós AI csiszolása, hogy hihetőbb legyen a város
    3. last gen performance
    4. vezetési élmény csiszolása (erre már van mod, de jó lenne, ha hivatalos megoldás is lenne)
    5. végül: kisebb vizuális bugok javítása (lebegő tárgyak, lipsynching, teleportáló npc-k pl.)

A játék teljesen játszható és élvezhető egy modern pc-n vagy next gen konzolon. Egy CTD nem volt a series x-es végigjátszásom alatt és pl. a legújabb CoD is kivágott kétszer dash-re, szóval ez nem annyira alap, mint gondolnánk. Egy küldetés nem volt olyan, ami bebugzott volna, mindet végig tudtam vinni, amibe belekezdtem.
  • MrAndree
    "ktermelődött egy intoleráns konzoljátékos nemzedék, akiknek 60fps alatt már semmi nem játszható, és a 7éves kenyérpirítón akarnak futtatni mai címeket, ami ha nem sikerül, akkor olyan balhét csapnak, mintha az életük múlna rajta"

Jaj, azért ennyire ne fanboykodjunk már. :D Kiadtak egy szinte játszhatatlan verzió alap PS4 re és XBox-ra (miközben érdekes módon a legtöbb ma megjelenő játék elfut azért rajtuk), ugyanannyi pénzt kértek érte mint amennyit én fizettem a PCn de nem a vezetők a hibásak hanem a hülye konzolparaszt aki elvárta, hogy a pénzéért működő terméket kapjon.
  • TokraFan
    A 90%-át nem direkt neked írtam, csak a témához passzolt.
    Ha pl. az állami támogatásból indulunk ki, akkor tulajdonképpen nem volt választásuk, ki kellett adni. Így nem nevezhető vezetői hibának, hogy idő előtt jött ki a játék. A COVID-ról sem a vezetők tehetnek, az is jelentett minimum 1-2 hónap csúszást a megszokott munkamenethez képest. Arról nem is beszélve, mit kaptak az előző csúszás után is. Jó lenne már, ha a gamer közösség is kicsit magába szállna, mert semmi se jó nekik, olyanok, mint a betépett ovisok. "Ha nincs itt a játékom az a baj, ha itt van, akkor meg miért adták ki bugosan." (nem rád értve írom, nehogy megint félre értsd! A jelenség a lényeg.)
    Az, hogy magára vállalta, nem jelent mást, mint hogy a csávó egy érző ember, egy olyan vezető, akinek fontosak az alkalmazottai. Számos ennél jóval durvább startot láttunk már más játékoknál, ahol pont így kapták a savat a fejlesztők, de azoknak a cégeknek a vezetői mégsem gondolták úgy, hogy magukra kéne vállalni a balhét azért, hogy ezt a nyomást a dolgozókon csökkentsék.

Én pont ellenkezőjét látom. Kiváló a vezetés, sajnos a körülmények és a szerencse most nem nekik dolgoztak, plusz közben ktermelődött egy intoleráns konzoljátékos nemzedék, akiknek 60fps alatt már semmi nem játszható, és a 7éves kenyérpirítón akarnak futtatni mai címeket, ami ha nem sikerül, akkor olyan balhét csapnak, mintha az életük múlna rajta. Meg ugye túl sokan vártak cyber GTA-t, na az a másik epic fail baromság. És akkor jön a milliós nézettségű streamer hülyegyerek, hogy szar a játék, mert 40-szer kell belelőni az ellenségbe, miközben ő 2 lövéstől felfordul. Aha...olyanról, hogy RPG meg szintrendszer, ezek a GTA huszárok sosem hallottak. A többi meg nézi és instant megeszi, hogy tényleg mekkora sz*r, "hááá a GTA-ban belelövök kettőt bárkibe és instant death".
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.18. 02:21:43
  • Sunrider924
    Nekem a "Bushido10" is adta. Bar az fantazia/kitalalt ez meg letezo western filmbol van.
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.01.18. 02:15:19
  • Kályha
    Itt azért csettintettem egyet.

Utoljára szerkesztette: Kályha, 2021.01.17. 22:04:50
  • hykao #4096
    Ne vicceljünk már kérem szépen. Lehet, hogy én fura szerzet vagyok, de biztos nem azért, mert zavarnak az ilyen banális hibák. Amúgy ahogy írtam annyira nem zavar...de megértem ha másokat igen... Nem pörgök rajta...mindjárt kirakom a kockát, rázúmolok az uccsó tarot lapra, aztán irány vissza a Földre. Bár egy youtube video szerint az Arasaka kórház valójában nem is az űrben, hanem a Földön van. :) (a gravitáció miatt nem is olyan kétséges :D)
  • Carlos
    Milyen hulyesegeken porogsz hihetetlen...
  • Carlos
    Na, megy mar a maszatolas...
    https://hu.ign.com/cyberpunk-2077/64504/news/cyberpunk-2077-a-cd-projekt-red-szerint-tele-van-csusztatasokkal-a-jatek-kesziteserol-szolo-leleplez
  • Although_
    Fura egy szerzet vagy érted mivel játszol és folyamatosan elégedetlenkedsz, miközben tudod nincs másik amit elindíthatsz.
  • hykao #4092
    Oké, de mennyire lett volna nehéz a világ legdrágább játékában Panam választásnál nem odarakni a polcra Rogue pisztolyát, és kivenni az urna helyet? Na most szerintem ez kb. pár órás programozói munka egy embernek...de lehet akkor már cigizik is meg kávézgat is közben...
  • Carlos
    Persze mivel átadod a tested johnny-nak. Neki meg csak egy epilógusa van.
  • hykao #4090
    Nem vontam egybe. Lerövidítve: akár Rogue akár Panam vég van, ha a kutat választod ua. a temetős-buszos végződés mindkét esetben, viszont ez azért baromság, mert ha Panammel mész, akkor is magadhoz tudod venni a polcról Rogue pisztolyát, amit amúgy a Rogue végjátékban a halálakor veszel magadhoz, tehát Panam-kút-Johnny végnél nem lehetne nálad, urna helye sem lehetne Rogue-nak, amibe belerakod a pisztolyt.

MÁS: eddig az fel sem tűnt, hogy van egy másik Arasaka lány is, Micsiko. :O Az adatbázisban sincs benne...
    Aztán a Peralezzel folytatott egyik beszélgetéskor ha jól kinyitjuk a szemünket, akkor felfedezhetjük az egyik teraszon Mr. Kékszemet. :)
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.17. 17:03:32
  • Carlos
    A credits alatti beszélgetések nekem akkor sántitottak legjobban amikor arasaka-val megegyeztem majd visszamentem a földre (devil ending).
    Na akkor aztán elgurult a gyógyszerem. Visszementem a földre (judy barátnőhöz) és a message-ek:
    -milyen a súlytalanság, minden fasza?
    -lépek nc-ből csá!
    -mifaszért nem látogatsz meg?
    -stb.

Tehát ez itt full el lett kúrva. A többi nagyjából stimmel de még én sem láttam mindent (rugóval még sose mentem arasaka-nak).
  • Carlos
    "A régi magyar kapu fölött a galambdúc a portát védő szellemek, ősök lelkeinek a lakhelyeként készült."
    Továbbá nekem ez a kifejezés valahonnan még ismerős. Mágusból, vagy valami fantasy-ből, de lehet valami városnév volt valami játékban. Nem emlékszem.
  • Carlos
    Johnny- Panam v. Johnny Rogue: a küldetés nem ugyanaz ez epilógus igen.
    Rugót csak a Secret endinggel lehet "megmenteni": egyedül zúzod le Arasaka-t!
    Egybevontad a rugó és panam elpilógust de nem ugyanazok: panam: elhúzol az aldecaldo-kkal és azzal akit felhivtál a tetőn. Rugó: azzal ébredsz akit felhivtál a tetőn.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.17. 15:08:03
  • Carlos
    Pontosan. Fel kellett volna hivni.
    Azzal mész akit felhivsz. Ha nem hivsz senkit akkor elmész egyedül panamékkel. River-t még viheted asszem (de ebben nem vagyok biztos).
  • hykao #4085
    Panam ending - sárga fényoszlop - Johhny leszek - ugyanaz a végjáték, mint a Rogue-osnál.
    Na de még Rogue pisztolya is ugyanúgy nálam van? Amit akkor lehet felvenni, amikor Smasher megöli. (ezen a ponton kiléptem a menübe, mert azt hittem rossz állást töltöttem vissza - de nem, kb. egy órával ezelőtti mentés volt, más ilyet nem is találtam már... - na igen, a mentések kezelése is fura, egy csomó simán csak eltűnik huss, aztán lehet megint elölről Hanakózni...)
    A temetőben (galambdúc :P) ugyanúgy ott van Rogue rekesze is (Pedig most szegény Sault tiporta el Smasher...), és be is tudom rakni a fegyvert, meg szomorkodni, hogy meghalt...utána a stáblista alatt azért Rogue is bejelentkezik, és elküld a fenébe...
    (...ami lássuk be, érthető, ha már egyszer halálhírét keltettem, és még urnahelyet is vettem neki, ahová eldugtam a tőle elcsórt pisztolyát... :P)
    ...de előtte még külső nézetbe vált a kamera, és végignézem megint, ahogy buszra szállván a dupla napszemcsimből egyet leveszek, és nézek ugyanúgy napszemüvegben amikor a kamera végül rámközelít...jó, hogy ruha most legalább volt rajtam...(nem úgy, mint az egész tábor színe előtt Saullal a platón a V-s kutas végkifejletnél...) :D

Ez így rendben van? Ne húzza fel magát az ember ilyeneken? Én nem húzom rendben van, max egy pillanatra, amíg el nem kap a röhögőgörcs a dupla napszemcsi láttán...
    Én kéz alól, 90-ért vettem meg a külön ehhez a játékhoz készített egyedi Xbox One X-et, ezzel a játékkal, plusz még 6 vagy 7 másikkal. Nem bántam meg, eljátszogatok ezzel is, a többivel is. Nem hat meg az akadozás, a kilépegetés, a sok bug stb. ...87 óta ülök a gép előtt, láttam már sokkal rosszabb dolgokat is...
    DE belegondolok egy olyan ember helyzetébe, aki mondjuk feleannyi idős, mint én, kb. olyan keveset keres havonta, mint ennek a konzolnak a piaci ára volt, amikor piacra dobták (150 000,-), megvette egy havi fizetése áráért, mivel nagyon tetszett neki a játék az előzetes (kamu) videók alapján, utána várt vagy két csúszást, és háromnegyed év után kézhez kapta...és jöttek a bugok stb. meg a végére még ilyen dolgok - szóval átérzem, ha úgy érzi magát, mint akit orrba baszott plekniből se szó se beszéd a csaja, vagy a legjobb barátja... :(
  • hykao #4084
    Az urnás temetkezési helyet (Columbarium - magyarul Kolumbárium) sikerült Galambdúcnak fordítani a magyar változatban. :) Kétségtelen, hogy a kifejezés a latin galamb (columba) szóból ered, de azé' nahh...

Az már csak megint hab a tortán, hogy a szokásos kis 213-as buszomra felülve megint dupla napszemcsi van rajtam, ami olyan átláthatatlan, mint Szabó Lászlóé a Kékfényben... Tehát amikor leveszem, a másik rajtam marad, így hiába néznék a végén (gondolom) jelentőségteljesen...

• hykao #4083
    A Johnny-Panam ending ugyanaz, mint a Johnny-Rogue ending? :S
    Illetve a V-Panam és V-Rogue endingeknél mindig azzal ébredünk/találkozunk a gátnál, aki a párunk lesz a játék során? Ha pedig nem hívjuk fel, egyedül ébredünk/Panam vár a gátnál?

Láttam youtube-on olyan videót, hogy Rogue is ott volt a pultnál az Afterlife-ban a V-Rogue endingnél. Ezek szerint valahogy mégis megmenthető? :O
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.17. 10:46:31
  • hykao #4082
    Igen, arról beszéltem. Mentés-visszatöltés után előjött a párbeszéd lehetőség. Ha elég sokat vártam. :) Aztán további várakozás után még odaszólt, hogy ezzel még nincs vége. (nem öltem meg...)
    Judy továbbra sincs sehol. Panam várt csak a gátnál...lehet azért, mert a háztetőn Johhnyval a választáskor - nem hívtam fel?
  • Probatbicol
    "...nem én okolom, a saját alkalmazottaik teszik mindezt"
    És szerinted a te két tucat beosztottad kit okol ha valami gáz van ? ;-)
    Biztos hogy mindig igazuk van?
  • Carlos
    Smasher-rel párbeszéd? Hát max a végén amikor sápog hogy jajj johnny, what the fuck de az csak 2-3 sor aztán fejbeküldöd... Ennél több nincs a dologban.
  • hykao #4079
    Youtube videókból. Illetve első végigjátszásnál (Arasaka-Hanako vonal) volt párbeszéd lehetőség.
  • Carlos
    Smasher-rel nem is lesz. Szóval nem értem ezt honnan vetted!
  • Carlos
    Egy kiegészítés. 2016-ig nem kezdték el fejleszteni a játékot! szóval csak 4 év körül volt a fejlesztési idő ami egy ilyen játéknál nem sok.
  • hykao #4076
    Nem akarok már ezen a témán sokat rugózni tényleg, abszolút nem érdekel az sem, hogy mik derülnek ki majd még, mármint nem fogok egy másodpercig sem idegeskedni, max mosolyogni. :) A 200 játékkal eltöltött óra felé közeledve abszolút nem érzem úgy, hogy a pénzem kárba ment, amit a könyvre, a spec. ehhez a játékhoz dedikált konzolra, a játék PC-s verziójára stb. költöttem. A hibák ettől még megvannak. Nem csak javíthatók, hanem a soha ki nem köszörülhető csorbák is. Amikről nem kell hallgatni. Miért is kéne.

DE igenis a vezetőket lehet csak hibáztatni - ha valaki hibáztatni akar valakit. Hiszen nem csak az utolsó szó az övék, ahogy írtad, hanem az első is, és a felelősség végig az övék, hogy mi történik a kezdetektől a projekt végéig. Ha bármi alakul, nekik kell hozzá igazítani a dolgokat, döntéseket hozni, melósokat elbocsátani, felvenni, irányt adni, folyamatosan kontrollálni stb. stb.

Az is igaz, hogy már régóta a levegőben volt egy efféle hájpolt felsülés, hisz már régóta tendencia a félkész játékok kiadása stb. Azonban a játékosokat sem lehet hibáztatni, mert ha jó lesz egy játék, akkor úgyis meg fogod venni egy vagy két év csúszással is...stb...

Valóban a technológia fejlődik, ám azért nem akkora léptékkel, hogy egy-két év problémát jelentsen. Ha visszatekintünk, sok siker vagy kult játék nem elsősorban - sőt főleg nem - a grafikai meg mittomén milyen innovációjával tűnt ki, hanem valami teljesen mással, a hangulatával, vagy a valahogy élvezetes összhatásával, vagy tök mindegy, hogy néven tudjuk-e nevezni, de valamivel. Ám legkevésbé a legmodernebb grafikai motorjával...meg a minden téren naprakészségével!!!

Aztán, arról sem feledkezhetünk meg, hogy ezek a lengyel srácok különleges helyzetben vannak a játékfejlesztés világában. Ők a saját kiadójuk is egyben, óriási állami tőke injekciót kaptak csak ehhez a játékhoz, ami nem összehasonlítható a piac más giga kiadó-fejlesztői helyzetével, akikre sokkal nagyobb nyomást tudnak gyakorolni a befektetőik, akik nem az állam...

Továbbá ez a legdrágábban elkészült játék jelenleg a világon! Egy olyan ország fejlesztőivel, ahol nem olyan költségei vannak egy vállalat fenntartásnak stb. stb. mint tőlük északabbra vagy nyugatabbra!

Aztán soha semmi nem indokolhatja az efféle hazugságokat, mert úgyis idővel minden kiderül, illetve a hatása sokkal nagyobb kárt tud okozni, mint a bármilyen fázisban bármilyen, de őszinte és nehéz, de reális döntés (sorozat)

A kiállás és beismerés is ingoványos talaj már ebben a fázisban, és csak akkor van értelme, ha mindenre kiterjedő, és valódi! A megjelent videóban semmi konkrétum nem hangzik el. Nyilván senki értelmes ember nem az egyszeri melós fejlesztőket fogja kárhoztatni, a jogi vagy hatósági számonkérés sem feléjük tud irányulni. Nem hangzanak el valós okok. Nincs elmondva, hogy bassza meg, ezt vagy azt csináltuk szarul. Covidozás van, meg rátérés a jövő terveire. Ez így inkább csak olaj a tűzre, főleg ha még sok kiderülés lesz. :)

A fő problémát abban látom, ha ez a sztori olyan gellert kap (sajnos nagyon efelé tendálunk) és magasságokba emelkedik, hogy roppant negatív hatással lesz a továbbiakban magára a Cyberpunkos brandre, a stúdió további fejlesztéseire, minden kiadó és fejlesztő kísérletező kedvére, a nem technológiai újításokra stb...
  • PiszkosFred
    Egy, tényleg nem értek hozzá, nem is akarok érteni hozzá. Kettő, nagyjából két tucatnyi embert irányítok nap mint nap, tudom, mivel jár már ez a kis létszám is, hát még akkor mi lehet egy 540 fős csapatnál. Három, félreértés ne essék, nem én okolom, a saját alkalmazottaik teszik mindezt. Én csak azt sajnálom, hogy pár hülye vezetői döntés miatt mi lett abból, ami, és mi lehetett volna abból, ami. De, ez az én dolgom, túl leszek rajta.
  • Although_
    Persze a konzol miatt igazad van! Ekkora bakit nem lehet elkövetni mert nem a pc számít hanem a konzol. W3 után álmomban nem gondoltam volna ezt. Úgy tűnt ők lesznek a Beth legjobb "tanítványa" Mateusz elmondta, minden olyan lesz talán mint az de a történetek és a karakterek nem. És mikor nem várod meglepnek valamivel olyan korban amikor ennek a játéknak már nincs értéke. Csak keveseknek akik értik mit kaptak. Conanos haverjaim egy része el van ájulva. Van akinek írtam 150h nem is értem, nem emlékszem mikor volt ilyen A+-os játéknál. Vissza írt na 150h volt most kezdődik a következő 150h.
  • TokraFan
    Ok, de nem voltál ott, nem ismered a körülményeket. Könnyű utólag a vezetőket okolni, és persze nyilván nem is alaptalan, hiszen övék az utolsó szó, ugyanakkor rengeteg a nyomás jobbról-balról, és sok olyan körülmény is van, ami nem rajtuk múlik. Egy ekkora project időigényét átlátni konkrétan lehetetlen. Vannak meetingek, a vezető fejlesztők adnak egy kb. keretet, mely szerintük reális, aztán persze jönnek az előre nem látható problémák az engine, az art design, a kódolás és számos egyéb területen, ami miatt csúszásba lendülnek át. Ezzel viszont az a gond, hogy közben a technológiák fejlődnek, jönnek ki az újabb játékok melyek megemelik a lécet, ilyenkor sok esetben ki kell dobni a kód és az assetek felét, hogy tartani lehessen a lépést. Aztán ott vannak a b*zi befektetők, akik hol azért anyáznak mert még nincs kint a játék, hol meg azért, mert miért adták ki félkészen. Volt egy messzív állami támogatásuk is, amiben volt egy 2020-as mejelenési határidő. Ha ezt nem teljesítik, akkor bukták a pénzt...és ezekkel még velószínűleg csak a felszínt kapargatjuk. A COVID-ról nem is beszélve, ami sokak számára nem jelentett problémát a munkában, de aki az ipar azon szegmensében dolgozik, ahol ez felborított folyamatokat, az pontosan tudja, hogy hónapokba tellett egy alapvetően irodai infrastruktúrára épülő rendszerből átállni távmunkára.

Olyat pedig konkrétan nem láttqm még,hogy egy játékfejlesztő cég vezetője így kiálljon a játékosok elé, és bocsánatot kérjen. Persze a mai, fotelmegmondó világban ennek sem pozitív a kicsengése, hanem a bűn beismerése, megy az ítélkezés ezerrel, csak azt nem veszi már senki észre, hogy ez egy értek, és mindenki más b*szott ilyet csinálni a förtelmes játékmegjelenése után. Nem beszélve a pénzfisszafizetésről, ami pl. a Bethesdánál fel sem merült a CP-nél lényegesen botrányosabb Fallout 76-nál.
    Az EA-s Battlefront 2 mikrotranzos balhéja kapcsán sem láttunk még csak hasonlót sem.
    Semmi baj nincs a CDPR vezetésével, rosszul jött ki a lépés, amiből nem tudtak jól kijönni, bármit választanak.
    A vicc az, hogy a játék PC-n így is kiváló!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.16. 18:28:23
  • hykao #4072
    Az általad leírt kritériumokkal megyek épp. Smasherrel nekem megint nem volt semmilyen csevegési lehetőségem, csak a tokent tudtam elvenni tőle (amiből már van vagy három. :) Eddig Judy fel sem tűnt...ezek szerint később lesz...vagy nem tudom.
  • Although_
    Mondom még értem is a befektetőket!
    De kell az ilyen is meg a "jó befektető" is.
    így nekünk is jut valami meg a tömegnek is.
  • Although_
    Elmondhatom mi lett volna "jó vezetéssel". Nem olyannal mint régi Bioware vagy az obsidian.
    Olyannal mint Todd. Megérti érzi a kisujjában is mi ami jó tökéletes eladható.
    - Nem ölnek 7 évet egy játékba megszakításokkal is. Mert nem térül meg.
    Kit érdekel ugye a topic fele alapján itt is látható a jó sztori karakterek?
    - Nincs soha nem is lesz ilyen összefonódás questek, történetek karakterek, mert nem éri meg.
    Nincs olyan, hogy normális menedzsment. Illetve de az élet minden területén látjuk őket nem? Ijesztő nem?
    Felvásárolják a kicsiket, eltűnik az egyediség. És tömegtermék van. Volt ilyen kor és lesz is még.
    Most ez van. Isteni mázli ahogy páran már céloztak rá ez a vezetés van. Mit érdekel ha hibáznak olyan dologban ami javítható.
    Csinálsz egy középszerű terméket mint az ipar ma az nem lesz javítható. Persze nézőpontok. A tied is egy meg az enyém is.
  • Carlos
    Judy nomadkent: noi karakter, szerelem judyval es panam ending. Nekem ez lett a legeslegelso endingem es kb ez a legjobb (szerintem)
  • hykao #4068
    Az elején az előjáték után az átvezető képsorokká sorvasztott, felgyorsított történeti rész (amiben utolsó senkikből sima senkikké növünk Jackie fiúval :D) is tuti eredetileg játszható lett volna. Amiben megismerhettük volna kicsit jobban Jackie anyját, vagy Misty-t a csaját stb.
    Mert ahogy visszakapjuk az irányítást, és játszhatunk, egy csomó mellékszereplőről úgy van a szövegelés, mintha már régóta ismernénk, és úgy kell utólag rájönni, hogy ki kicsoda, ki kinek a kicsodája, és nekünk milyen a relációnk ezen illetőkkel. Mintha egy sorozatból az 1. rész után kihagyná az ember a 2.-3.-4. részt, és az ötödik résztől nézve csak pár rész múlva áll össze a kép, hogy ki kicsoda, és mi történt eddig.
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.16. 17:11:52
  • hykao #4067
    Találtam az egyik techdokinál egy 5. generációs kiberdekket (bár mintha a fordításban itt valami zavar lenne...) 11 alap ram hely stb.
    Ugyanitt van egy második szív nevű kiegészítés is. Elméletileg ha nullára csökken az életerőnk azonnal visszamaxolja. Hogy mégse legyen egyfajta hivatalos cheat vagy god mode a dolog, 2 percenként él a lehetőség. :) A szivattyú állomás mellett van ez a techdoki, a város nyugati szélén.

Ha 2018-ban (ekkor volt az az E3 gameplay videó? :O) még ekkorát kamuztak, akkor viszont duplán le a kalappal, ha ennyire is jutottak mostanra - és igen, remélem most a szerelmesek is felkavaródnak egy kicsit, hogy milyen is lehetett volna végül, ha 5 éven át nem csak kólázgatnak kb. 12-től 17-ig, Witcher sikerben, meg állami pénzekben fürdőcskézve. :) Valószínűleg az ijedt szemű csóka se így nézne ki... :P

KICSI SPOILER
    (tudom, hogy van rendes kód ehhez, amúgy moderátor vagyok itt SG-n, bár vagy 10 éve nem moderáltam - igen, magamat sem... :P)

Nekikezdtem a Panam (ideg)végződésnek. Eddig ez tűnik a legkevésbé valóságtól elrugaszkodottnak, bár nem akarom elkiabálni. :)

Igaz azért kicsit zavar, hogy egyes részeken bele vagyok kényszerítve abba a batmantankba, és ölnöm kell, miközben 20-as intelligenciával, ahogy végre ki tudok kászálódni belőle, percek alatt egyedül széthekkelem a tömegesen hullámokban érkező militeches legényeket. :)

Ja persze megint egy vicces bug is akadt: felállok a platóra, megkapom a dzsekit, lenézek valamiért, gyanús lett, hogy mezítláb vagyok, belépek fotó módba, akkor látom, hogy kajak meztelen vagyok. :D kivéve az újonnan rám dobott dzsekike... Ezek szerint addig kajak meztelenül jöttem mentem a táborban, és álltam Saul mellett a platón, miközben befogadtak. :D (nem, ez nem a rituálé része, mert a menüben még hajam sem volt :D, pedig amúgy fel voltam rendesen öltözve, csak úgy tudtam megoldani, hogy minden képileg hiányzó ruhadarabot lecseréltem Johnny régi gönceire, majd vissza a sajátot, és így már ugyan hülyébben néztem mint egy ízlésficamos vagy nem kialakult ízlésvilágú tinilány, a majd 4000-es páncél miatt, de legalább ruha volt rajtam. :)
    ...nem gondoltam volna, hogy a fejlesztők Andersen munkásságából is merítettek... (A császár új ruhája...) :D

EGY KÉRDÉS: olyan esemény mikor vagy minek hatására következik be, hogy Judy-t ott találom a nomádok táborában Claire (vagy hogy hívják azt a kissé molett fekete rövid hajú nomád csajt) társaságában? :O Egy youtube-os videóban láttam ilyet.
  • Carlos
    Enis most futottam bele!!! BAZMEG!!! Full kamu volt az a 48 perces gameplay! Most baszodtam fel!