6309
-
#4222 A minap épp felötlött bennem, hogy egy kicsit ez az egész a kb. 20-25 évvel ezelőtti SiN c. játékra emlékeztet. Nekem nagyon tetszett, sok akkor még szokatlan játékelem (vagy játékelemek szokatlan ötvözése egy játékban) megcsillant benne, viszont iszonyatosan bugos állapotban jelent meg. Valamint a Half-Life megjelenésével kb. egy időben jött ki.
Ezen szerencsétlen együttállások okán ment is a süllyesztőbe, amíg a nagy vetélytárs (Half-Life -> Valve -> Steam) segítségével (Steamen jött ki, a Valve Source nevű grafikus motorját használta) kissé feléledt majd' 10 év múlva a 2000-es években SIN Episodes néven, de ez már nem volt az igazi. (bár a menü zenéje még itt motoszkál a fejemben...)
Erre tegnap ezt olvasom: A Valve vezetője, Gabe Newell együttérez a nehéz helyzetbe került CD Projekt RED-del
Ki tudja, lehet amikor már a Mars fele tart a Vasemberék űrhajója, egyszer csak kapunk a pofánkba egy Cyberpunk episodest. :) ...vagy előbb... :) -
TokraFan #4221 "Ezt el kell fogadni, az amishok is köszönik szépen, nem kérnek a szánakozó tekintetekből, se a kommentekből, elvannak ők maguknak. :)"
De ők legalább aszerint is élnek (illetve csak részben, mert a modern orvoshoz ők is elmennek amikor eltörik a kezük, lábuk, szóval ott sem százas a dolog. Akkor lenne az, ha veseleállásra is a javasasszonyt hívná, de annyi eszük még nekik is van, hogy akkor meghalnak). A fotelhuszárokkal az a baj, hogy nem aszerint élnek, csak osztják az "észt" (bár észnek sem lehet nevezni, hiszen csupa marhaságot beszélnek mint a jelen ábra is mutatta) -
#4220 Ezeket a dolgokat a fejlesztők maguk mesélik. Ha már nekik sem hiszünk, a szemünknek se, akkor nem tudom mi kéne még. Talán egy új séró Trumpnak... :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.20. 22:17:11 -
Sir Cryalot #4219 Hja és sok információt is felszív amit nem tehet vissza se sharpening , se DLSS, és az a magasfrekvenciás (pixelnyi) kontent ami elvesz így az meg a sava borsa tudna lenni a játéknak , úgyhogy még lesz mit megjelentetni audiovizuál ügyben (ha már a kontentnél tartunk pl. a subway/underground részt amit még egyrészt nem is láttam hogy lenne meg szerintem nincs is).
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.01.20. 20:52:38 -
Sir Cryalot #4218 A legjobb perfomance tweak amit próbáltam eddig medium high közt egyensúlyozva, az AF anisotropic filtering = 1 .
Kikapcsolhatatlan TAA van a játékban és felszívja a zajt szóval nem igazán kell AF. -
Although_ #4217 Nekem nem tetszik ennyire rájuk szálltak. Tudom aki olvasott cp könyveket tudja ez egy végeredmény lehet a világunknak.
Ennyire osztani az észt és rászállni a CP-re...hmhm. Ez kb olyan mint Trumpot gyalázni aki évtizedek óta elöszőr nem indított háborút. Olyanok részéről akik a cipőjét nem pucolhatnák. És ez nem Trump agyondicsérése. -
#4216 Bloomberg cikk alapján irodott ez is. semmi új nem volt benne...
Én azt nem értem, hogy miért nem figyelnek soha a QA-ra a kedves ügyfelek / cégek... Ki vannak röhögve, hogy csak a gombot nyomják... Nesztek, ez lesz belőle ha beleszarnak. Még jó hogy nem mentem hozzájuk amikor hívtak. -
#4215 Az Ipon cikke alapján úgy tűnik, hogy egész jól tippelgettem. :)
Kivonatolva:
A 12-16-ig fejlesztett - most már előzménynek nevezhető - projekt ment a kukába, 16-tól 0-ról kezdték.
A rendőrség pl. az utolsó pillanatban került csak be, azért olyan, amilyen.
A konzol verzióból nagy zsugát akartak, ezért szóba se jöhetett, hogy dobják ezt a vonalat. Csökkentették a város méretét, kimaradtak korábbi elképzelések, stb. stb. de még így is hamvában holt ötlet volt a PS4 és Xbox One elképzelés...(ez alapján valószínűleg ha halálra patchelik még éveken keresztül, akkor sem lesz tökéletes soha a konzolos verzió... - ezt már én teszem hozzá...)
A 2018-as E3-ra készült ominózus elkápráztatás - nevezzük most így - FÉL ÉVET VETT EL A TÉNYLEGES FEJLESZTÉSTŐL!!!
...és hát a kelet-európai munkaerő elképzelések sajátosságai (univerzális munkatárs kommunista ideálképe :D) sem segítettek a nemzetközi fejlesztőgárda kilátásain. :)
stb. stb.
Így már eléggé összeáll a sztori.,..
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.20. 14:35:51 -
#4214 Nekem csak egy samurai-os és egy trauma team-es pólóm van. Kapucnis pulcsi nem volt a méretemben... -
#4213 Ez a LEDes, ennél van olcsóbb is. LED nélkül mondjuk. -
#4212 Itt a CP ruha - ~190e Ft.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.20. 13:57:32 -
#4211 Lehet neki is van egy Johnny Silverhand a fejében. :D Punk as fuck, csak Arasaka helyett CDPR :D -
Although_ #4210 Valóban sok embert könnyű befolyásolni és könnyen elhiszik a média életérzésre épülő reklámjait. De a szabad világban egyéni döntés megveszel valamit vagy nem, egyéni szabadság. Népművelés más kérdés. De mikor valakinek sikerül egy mexikói szappanopera főszereplőjének műtétjére pénzt gyűjteni. Ott nem kell sajnálni a embereket. Senkinek a fejéhez nem tartanak pisztolyt vedd meg. Milyen minőségű a kapitalista társadalmunk az lehet egy kérdés. Az egyéni felelősség viszont megkerülhetetlen. -
#4209 Akkor biztos annak a replikája lesz. Nem tudom, én az ilyesmiért soha nem ugrottam. Mármint persze, normál áron, ha látok valahol egy W3 t-shirtöt, lehet hogy megveszem, mert miért ne, de prémium árat nem fogok egy feliratért fizetni, az biztos. -
#4208 Remélem, hogy minden részletre jól emlékszem, de ezt a sárga bombert a CDPR osztogatta az újságíróknak, a vendégeiknek a 2019-es E3-on. Limitált példányban készült, és VIP ajándék volt. Persze, lehet, hogy ez már csak valami koppintás, mint ahogy az eBay-en ki is emelik, hogy az E3-as dzseki replikája. Egyébként az eredetieket valami 500 dolláért is adták, vették.
Az ilyen relikviáknak nem tulajdonítok nagy jelentőséget, ellenben, ha lenne egy 6-8 millás gémer szobám, lehet, hogy valami dizájnos keretben kitenném a falra. -
#4207 Ezt a kabátot nem találtam a hivatalos merch oldalon, szóval valami Wishes 10 ezer forintos izé utáneladása lesz ez. Magyarán még gagyinak is gagyi. A legközelebbi, amit ott láttam, az a Samurai bomber dzseki 88 euróért, ami kb 30 ezer forint és szebb is ennél.
Nyilván nem vennék ilyet. 50-70 ezer körül már V bőrdzsekiét lehet megvenni. Azt se venném fel, de ha valakinek cosplayre kell, akkor az legalább valami kézzelfoghatóbb. -
#4206 Tegyük hozzá, hogy bár röhögőgörcs kerülgetett a kommentje második részét olvasva, joga van ezt hinni, ezt vallani, ez alapján élni. Ezt el kell fogadni, az amishok is köszönik szépen, nem kérnek a szánakozó tekintetekből, se a kommentekből, elvannak ők maguknak. :)
Az már megint egy más kérdés, hogy vajon miért fáj valakinek az, hogy valaki(k) a világban megvesz(nek) egy, az adott játékhoz kapcsolódó fröccsöntött űrhajómodellt, vagy rézérme másolatot, vagy akár egy CP logós vibrátort? Ha családja/férje/felesége/gyereke költené erre a pénzt, érintettsége révén megérteném a hisztikét. De így? Értelme semmi az egésznek, böszme nagy képmutatás és igehirdetés az egész - de mégegyszer, megteheti, lelke rajta. Csak ne társuljon hozzá elvárás a többi fórumozó irányába, mert akkor cumi van.
Az már más kérdés, hogy ha mindezt aközben teszi, ahogy valaki előtte a sorban épp fizet egy Samurai dzsekiért a boltban, akkor lehet orrba is vágják. Rosszabb napokon...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.20. 09:24:15 -
#4205 És tuti minden reggel (kakasszóra!) kimegy megfejni a tehenet hogy legyen friss tej plussz az artézi kútbol veszik a vizet hogy a rántotta (szigorúan a kotlós alól kirántva) mellé legyen mit inni. Apuka kimegy a szántóra kaszálni hogy legyen liszt amit megőrölnek az évtizedek óta érlelt kovásszal pedig megsütik a kenyeret. Eközben a anyuka mosószappannal a teknőben kimossa a maga általl vart ruhákat.
Ne bohóckodjunk már.
De nem, ott figyel a tejecske az LG hűtőben a tojás és kenyér is spar/tesco/aldi/lidl/akrámi-s. És bizony nem a kakasszó hanem a samsung/xiaomi/hüvely/almásfos ébreszti a jómadarat. Samsung mosógépben mossa Ariel-lel a nike/adidas/decatlon gönceit.
Nem kéne parasztvakitani, inkább csak kussolni. (Nem te TokraFan! csak erre reagáltam kávé (OMNIA) előtt).
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.20. 08:28:45 -
TokraFan #4204 Én is kérek a cuccból, amit szívsz! Ütős lehet.
(mert a "tiszta lelkű" hívők nem pont ennyi vallásos szarságot halmoznak fel maguknak, a behaluzott mesefiguráikból, szent mesekönyveikből és egyebekből, nem beszélve a perselyezésről minden egyes szeánszon...jaaaa, csúnya kapitalista módi...biztos nem az emberi természet ilyen, függetlenül a társadalmi rendszertől)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.20. 01:57:44 -
Sir Cryalot #4203 Nagyon jó game,katartikus , etalon - a CDP részvény biztos iszkol visszafelé.
Igaz 48framet minimum előír(nék).
Remélem rage2 studio svéd avalanche-tól a M:exodus fejlesztőig most mindenki vérszemet kapott.
ui.:
Ha valaki még nem próbálta volna a monowire-t, ULTRA KIRÁLY, STUNLOCK buildeket lehet vele csinálni 6-7 body skill pontból, ráadásul 2 féle stunlock, egy rövid de széles (ami a gyors pszichokat is megakasztja ) és egy hosszú hard hit-je van ami lenyomva tartott balegér után sül ki , valószínűtlen messzire nyúl, ha megvan a stun akkor nem kell folytatni az aprítást, váltasz, közben viszed célra kurzort ,mire odaért addigra átvált hangtompítós lőfegyverre, gyorslövetűzöl és ha van a pisztolyon komoly elemental bónusz az hasznos ( na meg a konkrét non-deadly mod- NEM A CYBERWARE) , így kb csak 10-15ből 1x van végtagnyisszantás (ami halálos) .
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.01.20. 01:51:36 -
#4202 Tehát akkor nem dobnád magadra 50-ért. Amúgy én sem, elég cudarul néz ki. Az a típus, ami csak egy jó fizikumú emberen mutat jól, bár az anyaghasználat kétséges. Wish-en láttam 30 rugó körül a Johhny féle barna Samurai dzsekit. Kérdés milyen minőség, vagy egyáltalán mennyire hasonlít az eredetire. :) Mondjuk ennyi idősen kicsit azért talán már gáz lenne ilyenekben jönni-menni. :D
Apropó. A kapitalizmus eldurvult jövőjében nem fura egy kicsit, hogy kissé még a legutolsó bármilyen árusnál is, hatósági fix árakon adunk-veszük mindent a játékban? Ez kissé ellentmond a kapitalista gazdaság piaci törvényeinek, nemde?
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 22:22:11 -
#4201 -
#4200 -
caps lock #4199 Bármelyik turkálóban különb cuccok vannak. Azon kívül hogy nevetséges, valahol szomorú is hogy rányomtatnak egy rongyra pár szimbólumot vagy szöveget, és máris felértékelődik. Azt nézzük hogy néz ki, nem azt hogy mit ér valójában, és ezt sokan gusztustalanul ki is használják. De hát ez a kapitalista társadalom mocska, szemetet gyártunk és elhitetjük az emberekkel hogy szükségük van rá, hogy nem képesek nélküle élni.
A gaming piacon ez különösen átlátszó, gondoljunk csak a gyűjtői csomagokra. Embertelen árakat kérnek el értük mert tudják hogy nincs az a pénz amit ki ne fizetnének egyesek egy fröccsöntött műanyag szoborért, kulcstartókért, matricákért, meg egyéb vackokért. Szánalmas.
A mercsendájzban - szép magyarosan - sokkal több pénz van mint a tényleges termékben. De ez csak azért lehetséges mert agymosottá tesznek minket hangzatos címekkel, dizájnal, pózolásokkal, stb. Vegyél meg mert szükséged van rám. Vegyél meg mert nélkülem nem lehetsz boldog. Birtokolj. Tegyél ki a polcodra, hordozz a testeden, dugj fel a seggedbe és mosolyogj. Legyél élő reklámtábla hogy minél többet kereshessünk rajtad meg a többi lúzeren.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2021.01.19. 21:53:08 -
#4198 50 ropiért magadra dobnál egy ilyet? :D -
#4197 Inkább evezzünk vidámabb vizekre. Kinek ki a kedvenc NPC karaktere, karakterei? Ki, hogy néz ki a játékban? Kedvenc mellékszál(ak) vagy mellék küldetés(ek)? (vagy ezen már túlvan a topik? :D) Kedvenc zeneszám? Preferált nem, játékstílus stb.? Kedvenc fixer?
-
#4196 Miért kell mindenáron valamihez hasonlítani? Azt nem tudom a játék mennyire jó RPG, én soha nem is erről beszéltem. Hanem a történeti következetlenségekről, logikai bukfencekről, egyéb bosszantó vagy vicces hibákról, aztán az előzetes fejlesztői és cégvezetői ígéretekről, és ezekhez képest a végtermékről, vagy pontosabban a játék jelenlegi (fél)készültségi fokáról.
Most komolyan, mit akarunk megmagyarázni és kinek? A játék FÉLKÉSZ. Érdekes, hangulatos, szórakoztató, szép is (tud lenni), de félkész, több szempontból is. Az elemek nincsenek eléggé összehangolva. Sok az összekapkodott, elnagyolt részlet. Túl nagyot akartak, és ezt nem tudták végigvinni valami miatt. És amikor kezdtek ezzel szembesülni, akkor is hazudoztak. Tanulságos ez az egész. Nem tudom kell-e ebben a kategóriában pl. multiplayer. Tudom, hogy semmi nem tökéletes, de a hibák és be nem teljesített ígéretek, a konzolokon kínszenvedés stb. stb. nem magyarázhatóak meg vagy ki semmivel. Itt bizony szar van a palacsintában, de rendesen, és piaci viszonyok közt nem elég sok-sok játékosnak, hogy egyedi és hangulatos stb. Vagy, hogy más játékoknál is vannak hibák, voltak hasonló felsülések. Itt azért nem egy indie vagy kickstarter kezdeményezésről van szó, aminél számolni kell ilyen dolgokkal, hanem egy mára már igen is befutott, gyakorlott, edzett brigádról, akik egyrészről nem jól sáfárkodtak a tehetségükkel, a vevők bizalmával, a rendelkezésre álló sok idővel és horribilis pénzzel stb. Azért szomorú ez, mert valahogy úgy érzem egy kicsivel több idő, kicsivel több összehangoltság, odafigyelés már lehet elég lett volna, hogy ne legyen ekkora cirkusz és a játék ne legyen ennyire FÉLKÉSZ, és megfeleljen a nem eleve "szerelmeseknek" (a műfaj, maga a CP univerzum stb. iránti), hiszen erre nem lehet alapozni egy teljes árú AAA terméknél...
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 20:21:10 -
#4195 Én sem tudom mi van a W3-ban, pedig kerestem becsülettel 220 órán át. Aztán pár hete felötlött bennem, hogy biztosan minden megnéztem-e benne, úgy hogy újrakezdtem, most ps-en, lehet most más lesz az egész. -
Although_ #4194 Az látszik nem vagy buta, de ha nem játszottál rpgkel, hogy akarsz megítélni valamit, jó rpg vagy sem.
Nekem pl nem az volt a bajom a skyrim az év játéka lett. Mert az volt. Az volt a gondom a Witcher 2vel szemben nyert egy gyakorlatilag élő karakterek vagy jó esetben is legyen, közepes történet karakterek játék. Ez nekem mélypont volt. De tudtam mihez viszonyítani, tudva életünk egyik nagyon várt játéka a Dragon Age origins milyen lett.
De rpgn belül is van különbség.
Ha te semmivel nem játszottál nagyon a CP 2077 előtt mihez hasonlítasz? -
#4193 Nem 5 percig bírtam, hanem annyira nem is érdekelt, és időm sincs az év 10 hónapjában nagyon egyáltalán elmélyülni már játékokban, csak mivel akcióban olcsón meglett, illetve a Vaják sorozat miatt, belekukkantottam. (Henry Cavill fej textúrával)
Miért kellett volna nekem arról beszélni, hogy játszottam-e az említett játékokkal? Mi köze ezeknek a dolgoknak ennek a játéknak a milyenségéhez.
Csak az alkothat véleményt erről a játékról, aki ismeri a Skyrimet meg a Witchert kívül belül? Vagy RPG-s múlttal kell rendelkezni? Vagy nem értem mire akarunk kilyukadni. Witcher sorozatból valamelyest tájékozott vagyok innen-onnan, illetve annak is a fejlesztés körüli és utó mizériájával.
Inkább azt mondjátok, akik PC-sek, hogy próbáltatok-e már valamilyen érdekes modot a játékhoz? Ahogy elnézem elég jól moddolható, már rengeteg minden van így megjelenés közeli időpontban is, ez jó jel lehet a későbbiekben, ha netántán a rajongóknak kéne ily módon életben tartani a projektet. :)
A Blade Runner, Cyberpunk Noir és Klímaváltozás módok, bár csak a képi világra vannak hatással, de egész hangulatosak lehetnek, valamint a pixelesítő módozatok. Van még valami említésre méltó? Előbbiek valamelyikét próbálta valaki? -
#4192 Hát épp azt írtam le, hogy nem arról van szó, hogy visszadob a végjáték után. :) -
#4191 A Witcher 3-at 5 percig birtad a tutorialban, a Skyrimet nem is probaltad. Nem semmi. Egy biztos, ezt azert leirhattad volna korabban is, parszaz sornyi kommentet es valaszt megsporoltal volna azoknak, akik reagaltak a CP-s blogod posztjaira... -
#4190 #4185 -
#4189 Nem tudom mi van a W3-ban, egyszer néztem bele kb. 5 percre. Az elején amikor abban a fellegvár szerűségben szarakodunk Cirivel. A sorozatot is csak azért néztem meg, mert dolgoztam benne. :) (amúgy egész megtetszett...) Na de mindegy a lényeg, hogy nem lehet viszonyítási alap a W3. Annál több és más volt ígérve. Aztán a C2077 nekem nem szerepjáték, csak szerepjáték elemeket is tartalmazó játék. Nekem a szerepjáték fura fülű manós, varázslós, sárkányos fantasy, körökre osztva, így nem az én műfajom. :) Amiket írtok Skyrim vagy mi a fene meg ilyenek, azt se tudom eszik-e vagy isszák (bár állítólag jó a zenéje), de ezek sem lehetnek viszonyítási alapok, mert nem ez volt mantrázva végig a játékról a fejlesztési (vagy kamuzási) idők alatt! :P
Tudom, hogy a vége után visszadob, hogyne tudnám, a sokadik végjáték után nehéz lenne nem szembesülni vele. Legalább annyira, mint nem elmosolyodni sokadjára is azon a szövegen, hogy gratulálnak, és a csodálatos ajándékaim az inventoriban várnak. Amik amúgy micsodák is? Smasher sokadik tokenje? Vagy van még valami más semmiség is? :D
Nem erről beszéltem. Judy akkor hagyja el a várost amikor vagy elutasítjuk a búvárkodós randi után vagy pedig nagyon másképp alakítjuk a kis kurvákkal kapcsolatos partizán akcióját. Arra már nem emlékszem, hogy mennyire kell ehhez leszarni, a lényeg, hogy jön egy búcsú sms, és egy jelentés, hogy már nincs a kontakt listában. Tehát "Hanakóval találka az Embersben" előtt. :) Ennek ellenére ugyanúgy be tudok menni a lakásba, és általában ott van az ablaknál, úgy tűnik Reginával ez a fétisük. :D (Az Emberses találkozó is megérne egy misét a maga gyermekies fordulataival, logikai bukfenceivel, de ebbe már tényleg nem szeretnék belemélyedni. Inkább hallgatnám egy órán át végtelenítve a PONPON Shitet vagy a Jussát várja a vajákot, semmint belemenjek ebbe már... :D)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 18:46:15 -
Although_ #4188 Fallout New Vegas volt még mai napig a Gamebanshee listavezetője. Kompletten 130 óra abban talán. Volt ennyi választás de nem biztos. -
Although_ #4187 Mellékquestnél a választ adsz egy környezet vár b válasznál a környezet más a célok is ha segítőkész vagy quest bővebb.
Panam quest is tud így alakulni meg úgy a főszállon két teljesen ellentétes végjáték. Bővül a válaszaid. A gigek valóban "csak" eltérő megoldásokat jelent. A W3-ban sincs ennyi választási lehetőség ilyen méretben meg csak a CD két játéka van ami nem izometrikus és mégis valódi rpgnek nevezhető. Még van az obsidian vicces scifije se az pont mutatja mekkora a különbség pont fele ekkora vagy kisebb. Szóval beszélünk róla pedig nincs másik. -
Kotomicuki #4186 Asszem, jobban jártak volna a fejlesztők, ha nem erőltetik a lompos megjelenítését és az ezzel összefüggő, már bőven 18-karikás bevágásokat sem. Valamint megelégednek a megértjük egymást, jó haverok vagyunk és együtt dolgozunk egy ügyön/ügyért a karakterek interakcióiban is.
Pláne a mai, elbaxott PC világban, ahol akár naponta is változhat, hogy mi az éppen elfogadott baromság. -
#4185 Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy azért áll ott az ablakban miután lelépett, mert a save amire a befejezés után visszaugrik az a végkifejlett (point of no return) előtt van amikor még nem lépett le!
Ezt vedd figyelembe. Tehát azért van ott, mert még el sem hagytad.
Az más kérdés, hogy tényleg a szerelmi szálak eléggé "egyszer használatosak". Megvolt és kb annyi. utána max 2-3 mondat vagy párbeszéd de semmi egyéb. Ez is eléggé B kategóriás dolog. Már a hot coffee-ban is többször lehetett kávézni...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 15:33:19 -
#4184 Nem mondtam, hogy tökéletes, de amit itt leírsz, az nincs másképp pl. a Witcher 3-ban sem. Nem tudod Yennefert többször meghúzni, mint ahányszor scriptelve van és a játék végén akkor is ott fog ücsörögni egész nap Corvo Biancoban és semmit se csinál, ha te megfeszülsz. Dandelieon sem fog átöltözni, akárhányszor mész be a kocsmájába. Úgy értem, persze, igazad van, jobb lenne több interakció, de jelenleg a piacon nincs ilyen, ne mérjük már olyasmihez, ami nem is létezik. Milyen rpg-k jöttek ki mostanában? Két TES között most már 13 év fog eltelni legalább, hanem 15. Egy gyerek megszületik, elvégzi az általános iskolát és már érettségi előkészítőre készül, mire a Skyrimből TES6 lesz. Ja, úgy nehéz hibázni, ha nem is csinálok semmit, mint a Bethesda teszi pl. Indie és AA izék jönnek ki, meg jrpg-k, azt' ennyi. Triple A western rpg olyan ritka, mint a fehér holló, 5-10 évente jelenik meg egy, a legutóbbi jót is a CDPR csinálta, a W3-at, azóta az eltelt 5 évben senkinek nem sikerült semmi érdemelegeset csinálnia.
A helyzet az, hogy egy olyan piacon, ahol mindenki Fortnite-ot meg always online looter shootereket akar csinálni, az jelenik meg havonta kettő, ott nagyon is értékelem a CP2077 kategóriás játékot. Aki pedig vigyorogva örül a különböző pereknek meg élvezkedik a lengyel versenyhivatali eljáráson, azzal közlöm: ha a nap végén a CDPR bezár, akkor nem lesz helyette senki, aki elfoglalja a helyét. Kapunk helyette FO76-okat meg Anthemeket, meg 9 évente egy ME remake-et vagy Skyrim százezredik kiadást. Mert AAA rpg-t csinálni költséges, online shootert meg nem. Nem az lesz a piac által levont következtetés, hogy akkor innentől igényes és kész játékot szabad csak kiadni, hanem hogy akkor inkább nem csinálok AAA single player rpg-ket, hanem megy a biztonságos fortnite klón meg a huszadik remake-je valami régi izének. -
#4183 ...egyes karakterek örökre meg tudnak haragudni rád... - igen, akikkel aztán semmi valós dolgod a játékban, csak gondolatban vagy velük. Egy alkalom után, akárhányszor hazamegyek ugyanúgy áll szerencsétlen csajom az ablaknál, és ugyanazt ismételgeti. Még csak meg se lehet újra baszni, egy megmosolyogtató animáció keretében, mint először...sőt, ha elhagyja a várost és töröl a kontakt listából még akkor is néha az ablakban áll otthon. :) Persze az is rejtély, hogy miképp hálóztam be nőként a csontmeleg Kerry-t, úgy, hogy a luxusvityillója is már az enyém a térkép szerint. :) Nem nagy dolog lett volna a házikó ikonhoz egy nevet is baszni. Vagy legalább a fő helyeket jelölni a térképen. A saját és a csajom lakását egy csomószor összekevertem...
A mellékszálas karakterekkel az ügyleteinknek a legtöbb esetben történetileg nincs vége, egyszer csak már nem jelentkeznek többet...
Viszont a női "Snake", Regina már annyit hív, hogy vele álmodnék (ha nem ő lenne az egyik legelbaszottabb kinézetű karakter - és nem a fél szemére vagy a hibás bőrére gondolok...), ő hatványozottan több melóval lát el bárki másnál (csak kiberpszichós küldi ugye 17 db.), és mégis semmi lényeges vele, nem egy fő karakter...fura...és mindig ugyanúgy, ugyanott áll a teli ablaknál, ugyanabban a ruhában, egy mozdulatot nem tesz - bár lehet jobb, mert néha a karakter animációk nagyon elnagyoltak tudnak lenni, a pasija - akit megmentünk az öngyilkosságtól - meg a másik helyiségben ücsörög. Illúzióromboló 2020-ban... Nehéz lett volna random mindig más pózban, ruhában találnom - ha már egyszer ennyi ügy van vele? A melót adó fixerek egy részével csak akkor találkozol személyesen, ha felkeresed őket önszorgalomból, vagy amikor már nagyon nincs mit tenned a játékban. Persze a térkép alapján ez sem olyan egyszerű feladat, hisz semmi megkülönböztető név vagy bármi a térképen.