6309
-
#4060 Most komolyan. Az űr jelenetet szeretném értelmezni! :) Hova indulok, mi történik...azon kívül, hogy jön a credits. (további hab a tortán, hogy mind a két ezen szál végkifejletéhez ugyanazok a stáblistás kisablakos videó üzik társulnak... :O)
Takeshi Kovacsékhoz űrsétázok az űrállomásra? :D -
Although_ #4059 Csak azt tudom mondani a tegnapi nap után a mestermű az valahogy így néz ki. Ahogy Johnny néz rád és elmondja igen nem voltam tökéletes. lehet nem így kellett volna. Te meg? Oh basza meg CD miért :) -
Although_ #4058 Választ nem adhatok csak a saját tegnapi játékomat, ahogy johnyval beszélek elmondom neki amit csináltál az nem megoldás.
De értem, a barátaid..angolul játszom szóval. Hány barátodat árultad el szóval.
Másképp kellett volna csinálni.
De Rogue még él. Igen él. Nehéz elmondani ezt a sztorit csak úgy az egész játékot. Mert nincs hasonló. Végre megértem a Skyrim bukását. a semmit a nulla karakterek a nulla történet eltűnését. Már jó ideje eltűnt. De ez a játék kiírta a semmit oda ahova való.
Rogue tette amit tett mer úgy gondolta helyes? Végül idővel mindent másképp látsz ugye. CP letörölte a mosolyt a szarról amit fényezett a világ. Az obsidian meséi mellett.
A világ nem fekete-fehér H. -
#4057 Pfff rávettem magam, és megcsináltam a Rogue végződést. Azt hiszem ezen húztam fel magam eddig legjobban. :)
SPOILEREK
Miért kell mindenáron megölni szegény vén csontját, ráadásul ilyen rohadék módon? Miközben a kis feka katonája elpusztíthatatlannak tűnik. :) Smasher lövi mint állat, ez meg mintha eszegetné a lövedékeket. Mellesleg az a vászon foszlány vagy mi a jó franc van a pofájára jelmezezve rohadt nevetségessé teszi. :) Még ki is mentem telefonálni egyet, mire visszajöttem még mindig lődözték egymást Smasherrel, közben volt egy olyan nem kevésbé nevetséges jelenet, hogy emberkénk valahogy a földbe ragadt háttal és lassan forgott közben, Smasher felette állt, semmi baj, vidáman lődözték egymást tovább. :) Ja, az a csodacsizma is inkább röhejes, mint értelmezhető amit magunkra húzunk még az elején, körbedróttal, ős óriás diódákkal díszítve. :) Amúgy nagyon logikus, hogy a 80 feletti Rogue fullra van pénzzel, emberekkel, még előkerül egy alternatív korabeli repülő alkalmatosság is, hogy nekivágjunk hárman ....ööö... minek is? A levegőnek, hogy utána leesünk a tető őserdőbe, hogy utána leereszkedhessünk a csodacsizmánkkal... :S Miközben Alt simán kifingat egy kisebb tömeget több szinten is, legyen az ember, gép akármi... :) Nahh miért nem három robot ment be a felszínen az Arasakába velem pl. (ha én már egyszer mindenképp kellek oda fizikálisan, hogy a végén egy RCA csatlakozót magamba dugjak...). Amilyenek biztos vannak dögivel Rogue-nak, hisz egy ott szokott horkolva részegen az Afterlife pultjára borulva semmittevősködni! (nem vicc, csináltam képernyőképet is róla :D) ...vagy hát Alt egy másodperc alatt átprogramoz párat a feladatra. Na mindegy, szóval rohadt erőltetett megerőszakolt vég-kezdet. DE aztán minden még szarabb lesz. :) Jah Smashernek egyszer csak vége lett olyan 10%-on amikor állt. Utána semmi párbeszédezés lehetőség vele. (ez talán egy újabb bug lehet...) OKÉ. RCA csatlakozás stb. Nah...akármi történik is, fizikálisan én vagyok én :D Illetve eleve elég sok időt töltött ez a lázadó fémkezű uraság a fejemben, hogy elég sokat tudjunk egymás dolgairól illetve egy kicsit mindketten legyünk a másikból. Hogy lesz ebből (miután tett egy olyan mozdulatot a kútnak nevezett akárminél, mint aki beleül ruhástól csizmástul egy kádba) ennyire különböző további marhaság végkifejlet, hogy egyszercsak még V alap kezdeti apartman lakásánál is csulosabb csövesebb helyen kapcsolódunk be, egy szomszéd kölyökkel, akinek a játék talán legjellegtelenebb autómodellű lélekvesztőjével (mint egy jellegtelen 70-es évekbeli kis japán autó - ilyen biztos nem lesz senkinek az olcsó szar kocsija akármilyen alternatív 2077-ben...) egy álmosító utazással kis kitérők után megérkezünk egy buszmegállóba, ahol ott várakozik egy 60-as éveket idéző buszocska. Amilyen csak most csak nekünk termett oda (ja nem, van még pár egy garázsban az egyik küldetés során), merthogy a városban nem jártak ilyenek az biztos...hova megyünk, minek? És egy 213-as busszal? :) Számozások helyi járatokon vannak... Megyünk pár kört a városban vele? Vagy mi fog történni? :) Ez aztán parádés dramaturgia. :P Ennél még az is elfogadhatóbb lett volna, ha teszem azt dolgunk végeztével az éjszakából nappal lesz, és a feka gyerekkel esétálunk a napfelkeltébe...és jöhet a már jól ismert credits a video üzenetekkel...
....na de szóval a másik lehetőség, hogy V marad V - kádba ülés helyett megyünk a sárga fényoszlop felé... HAH hirtelen, hogy leszek én a világ császára? Milyen alapon lettem én az új Rogue? Még a Johhnyvá váló V-nek is nagyobb alapja lett volna átvenni Rogue szerepét. Dehát még egy fia is van Rogue-nak... Mindegy, tegyük túl magunkat ezen, az legyen a legnagyobb bajunk, hogy rejtélyes módon belecsöppenünk végre valami jóba...persze hamar jön sok hülyeség - miután az ágyban még teljes menetpompában (bőrgatyában, csizmában) fekvő Judy végül kisgatyára vetőzik, hogy kimenjen a terszra (a világ legtermészetesebb dolga, nemde? este hazamegyek a melóból, egyből befekszem az ágyba ruhástul, cipőstül, hogy aztán reggel felébredve kisgatyára vetkőzve, mezitláb induljak a dolgomra... :D :D :D) gyorsan szakítunk, hogy a lég taxim elvigyen az Afterlife-omba, ahova érkezvén a skót kockás gatyás Imre őr már nagyon vár minket...sőt, nem csak ő, de még Palika is ott terem egyenesen a Dűnéből a kék szemeivel (be van fűszerezve :D) ...hogy aztán mi történjen? Na mi? - és ezt legyen szíves valaki elmagyarázni tényleg....ehhez én túl hülye vagyok...mi van? Hova lesz a 2001 űrodüsszeia? Hova repülök? Hova űrsétázok ki a -272 fokba, az űr vákumába a kis marok lőfegyveremmel? :O Mi történik egyáltalán? Miért? Komolyan nem fogom fel. ...főleg, hogy már jön is a credits megint... :D
Komolyan, valaki fedje fel nekem legyen szíves eme rejtélyt...mert én nem értem. :) -
#4056 OK. Devil endingnél, ha elfogadod az Arasaka ajánlatát, akkor nem csörög. -
Although_ #4055 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezen már túl vagyok most a fickót támogattam, ez az a pont mikor levél jön miután megnyerte a választást. -
#4054 SPOILER
Ja, azt tudom. Az kiderül a lakásban, amikor megtalálom a kis rejtett kuckójukat. A levelezésükben írják, hogy Peralezék felkértek egy külsőst. Utána a tetőn megtalálom a régi jel továbbítót, lemegyek a teherautóhoz, követem, és itt elbasztam, elvesztettem őket, fennakadtam valami járműben vagy tereptárgyban...és nem tudtam kiszabadulni. :) Ha van innen még valami érdekes, írd meg légyszi.
Peralez választási plakátja a szobámban van, mindenesetre. :)
Ahhoz mi kell, hogy a macska is bekerüljön a lakásba? :) Amikor láttam a Viktorhoz levezető lépcsőnél, mindig megsimogattam. -
Although_ #4053 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még nem volt ilyen verzió, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.Akik betörtek hozzá, tudnak V-ről is, de már nem válaszol. Mikor kérdezed mi van -
#4052 Hanako is calling you. :) -
#4051 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. Ha leszeded a vírust, akkor lesz még választásod, hogy mit csinálsz, ki is fizetheted Royce-t és akkor nem kell konfrontálódni azt hiszem. De bugos a küldetés, ha nem fizeted ki, a pénzt akkor sem adja a te pénzedhez, ami elég gáz.
2. Ha Royce él vagy Brick él, akkor segítenek később amikor Johnny zenekarát akarod összerakni, az egyik küldetésnél.
3. Hanako szerintem nem csörög be a végén. Én mentem a Devil endinggel is, akkor sem volt semmi és a telefont se vette fel nekem.
-
#4050 Na ezt most nem értem. Hogy érted azt, hogy tudnak V-ről is? Hát ha felkérnek, és ez alapján kezdődik a velük kapcsolatos szál, akkor az lenne a meglepő, ha nem tudnának rólam, vagy nem ismernének. :)
Amúgy annyi szál, szereplő, meg szöveg, szilánk, email miegymás van, hogy a végére ember legyen a talpán, aki nem gabalyodik bele...ezzel is túllőttek a célon. Ez már sok. Főleg úgy, hogy nem tudták befejezni. Ez így kb. olyan érzés, mintha bekólázva, beviagrázva, beindulva elmennék Amszterdamban kurvázni egy nagyot, és tök mindegy, hogy egy fekete nagycsöcsű bozótharcosra, vagy egy savanykás vágott szemű sárgára mennék rá, végül mindegyik ahelyett, hogy elkezdene leszopni, előkapna egy hatalmas krómacél bárdot, és egy darab határozott suhintással megszabadítana a farkamtól és mindkét herémtől. :D
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 13:58:30 -
#4049 Minden sárga felkiáltójeles küldetést kilőttem, kivéve a jelenleg lehetetlen Militech csomag kinyitásosat, na és persze az autó vásárlásosok nagy részét. (na ezek is pl. mi a túróért sárga felkiáltójelesek? csak, hogy növeljék az amúgy is óriási káoszt mind a játékban, mind a menüben? most őszintén van értelme bármilyen autóval kínlódni egy próba vagy tesztvezetésen kívül a játékban? Semmi okot nem látok, hogy miért ne motorral jöjjek-menjek akár a városban, akár a terepes részeken.)
Amúgy a világoskék küldetések között is van egy-egy, ami belekezdve sárga felkiáltójelessé avanzsálódik, csak kevés. A világoskékekre ráfanyalodni hosszú távon már tényleg csak a játékba fülig szerelmeseknek javallott. Mert nagyon egykaptafára mennek 90%-ban.
Roppant zavaró, hogy fegyverekből hatalmas arzenál van. Jól kidolgozottak a használat animációk stb. ám ha ezekre fekteted a hangsúlyt, akkor mindenképp hátrányt fogsz szenvedni! Kevesebb - kb. harmad annyi lé a küldetésekért -, folyamatos lebaszás küldetések végén a megbízóktól. Az meg roppant életszerűtlen és műfaj idegen móka, hogy a szem implantátumomba veszek egy autó kormány szerűségre hasonlító kiegészítést, ami által a brutálisra tápolt, amúgy teljesen mechanikus elvű és fekete puskapor robbanásának hatásán alapuló lőfegyverem hirtelen ezáltal csak kábító hatással lesz a szarrá lőtt ellenfelekre. :) Vagy magára a fegyverre veszek egy nemistudom mire (talán egy scsi kártya csatlakozóval) hasonlító kinézetű módosítást, és mindjárt már csak elkábul a szétlőtt delikvens. Mellesleg ettől még ugyanúgy riasztás lesz, lebaszással meg óriási felfordulással. :) A hangtompító sem túl életszerű egy AK szerű széttápolt karabélyon - mégha létezik is ilyen az életben is, ha valaki hentelni akar, akkor nem ilyenekre fog vágyni. (amúgy szerencsémre nekem inkább a lopakodás, hekkelgetés jön be) Jó, hogy legalább Johhny-val bűntetlenül lehet fejeket lődözni az aluldiszletezett 2023-ban... :) -
Although_ #4048 Az volt a jó mondatod, egyedül vagyunk ezzel a lakatlan szigeten mert nincs másik nincs mihez hasonlítani. És ez a szörnyű elégedetlenkedünk, ez a quest miért nem folytatódik, miért ne tudok visszamenni a Cloudba mint ügyfél, ha egyszer vége van Roycenak miért nem indul be egy komoly bandaháború a terület megszerzésért.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebben a verzióban Peralezékkel ott tartok kaptam egy üzenetet, hogy megjelentek a házukba! És tudnak V-ről is. Várom a folytatást. Nagy az esély a hírekben fogok látni egy rövid szösszenetet. -
#4047 SPOILER
Igen a banneres csaj is egy kiberpszicho volt. De ez csak később egy üzenetből derül ki. Valóban egy kiberpszicho küldetés során találkozol vele, azonban ekkor már ő is egy a "hatszemű" militeches emberek közt. Az egyik nívósabb ruhaboltba amikor betérsz, betör egy kiberpszicho, a kivonuló militeches különítmény - élén ezzel a csajjal - semlegesíti. Utána a csaj kihallgat téged meg a ruhaboltost, és van egy kis párbeszéd, aminek a végén meginvitál, hogy csatlakozz te is a különítményhez. (amit persze nem tudsz megtenni, mert vége is a kalandnak, ugyanúgy mint egy csomó másik karakter pl. Claire kapcsán, mintha elvágták volna...) -
Although_ #4046 Nagyon elől jársz erre írtam én is bár még több lenne. Telhetetlenségnek hívják. Jelenleg azt nézem, hogy még mindig nem teljes a kép mert nem mindegy milyen mellékquestek vannak meg, és nehéz összerakni, mi milyen opciót kapcsol be.
Igen az egy lehetőség a folytatásra a "féléves élet" hátha több lesz :)
Ugyanígy a bandaháborúk életszerűbbé tétele, vagy ha kiirtod a tyger clawot zömmel akkor másvége legyen a cloud questnek,
a corpo vonal militech biotech és a többi is komoly tartalmi bővítésért kiállt.
Ki tudja mit fognak csinálni ez a világ millió lehetőséget tartogat. Most egyenlőre reméljük jól kijönnek ebből a konzolos helyzetből. -
#4045 Nem elsősorban a vizuális különbség érdekel, azt csak arra írtam, hogy egy videóban ezt láttam. -
#4044 A férfi karaktered, hogy hetero-e az a te döntésed, azt nem tudod beállítani. Férfiként Panam mellett ott van még legalább Kerry, mint lehetőség. :D Női partnerekben gondolkodva, igen Panam, meg az elején a Militeches Meredith egy légyott erejéig a No-Tell-ben, vele nőként, férfiként is lehet akciózni. :)
...és adódik a köv. kérdés:
SPOILER
Ha feltöröd a vírusos 10 ezer dolláros kredit kártyát, és eltávolítod a vírust, akkor nem kell konfrontálódni a Maelstrommal, ezen belül Royce-cal (vagy, hogy hívják) - ez esetben R életben marad, a kérdés: lesz vele a továbbiakban valami, ad küldetéseket stb? vagy csak annyi, hogy amikor kimegyünk nem Meredith vár, hanem a csóka, akiről M azt hitte kettős játékot űz, amikor elkaptak a találkozókor...
(...illetve ekkor nyilván nem fogunk tudni Meredittel légyottozni a No-Tell-ben, mert egydarabos betoncipellőben fog pihenni szegény, leborotvált - vagy eltávolított - hajjal az óceán mélyén. A pontos helyet nem tudom sajnos, hogy ez hol tekinthető meg - de van videó róla a youtube-on)
Mégegy kérdés: ha a féléves maradék életet választom, Hanako is be kisablakozik a stáblistában, hogy lehet, hogy megbíznak majd ezzel-azzal. Ez utána realizálódik is - ergo hív, és ad küdetéseket vagy ez is már csak a jővő DLC-i és modderei kérdése lesz? :) -
Although_ #4043 Értem, vizuális megjelenésre gondoltál amikor bekapcsolod. Extra, megoldható lesz lehet a moderek fogják majd :) Ezt az arasakást nem hallottam még, rákeresek a neten. Vagy majd veszek egyet. :) Tegnap láttam azt is eladásra.
Egyenlőre szegényesnek érzem az ellenfél netrunnereit is. Mondjuk mivel nem egyedül van, elég így is a többi mellé.
Rengeteg ötletem van mit lehet még javítani :)
Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.01.15. 12:36:14 -
#4042 22: tudomásom szerint nem lehet egyszerre több kapcsolatod, de nem is próbáltam. Hetero ffi V-nek csak Panam van.
23: én nem találtam meg, de nem csináltam sok cyberpsycho-s küldetést
33: nem volt netrunner karakterem, de szerintem csak a statokban lehet különbség. Nem tudom.
Peralezék: lesz bizony. Nem az a vége, hanem sokkal paranoidabb izé. Fel is hívnak telefonon a credits screenen, de csak ezért nem érdemes végigvinned újra, nem olyan lényeges. Ha érdekel, leírom spoilerba.
Az M-betűs ázsiai izé és úgy általában a kupi teljes átvétele csak a credits screenen jelenik meg, ha megjelenik. -
#4041 Úgy értettem, hogy ugyanazon 4-es generációjú, ram helyű stb. kiberdekkek között. Legalább háromfélével találkoztam az eladóknál. Ugyanabból a generációból. Az enyémen kívül láttam Arasakásat, és még valamilyet. Az arasakás piros színű volt pl. de a leírás alapján - ami akkor jelenik meg, ha rámész a mutatóval - nincs különbség. Viszont mintha láttam volna egy olyan videót a youtube-on, amiben a játékosnak Arasakás volt, és mintha egy csomó minden másmilyen lenne. Mindenféle tőzsdei infók is megjelentek a scanneléskor meg Arasakás logó stb. -
Although_ #4040 Tegnap láttam pár epic quickhackot is. egyik a cyperpsziho. Tegnap el is sütöttem mit mondjak durva :) -
Although_ #4039 Van, érdemes pár ripperdoct meglátogatni eltérő árukészlet van. Van van egy lista alatta miben erős az adott termék.
Én most biotecht találtam MK3 ami eddig nekem a legjobb 10 alap ram slot + "increases RAM recovery rate by 9 units per 60 seconds. Quickhacks deal 20% more damage".
Van egy oldal ahol van leírás. Ott tartok végre láttam a netwatch szuper decket eladásra :) Az oldalt most néztem meg eddig nem foglalkoztam vele ez után se fogok jobb felfedezni a dolgokat
Érdekes kérdéseid vannak azért.
Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.01.15. 12:21:53 -
#4038 Nem, hanem a 22-es hsz utolsó, 3. blokkja, 23-as második sora, és 33-as hsz-ben szereplő kérdések.
Aztán: Peralezék féle mellékszál: a teherautó követésénél felsültem, és nem volt kedvem újra bajlódni ezzel. Ha nem veszítem el a nyomot (lekövetem a teherautót), utána van még valami, vagy ez esetben is itt valahol vége ennek a szálnak (és csak a végén egy kisablakos üzenet keretében tudjuk meg a jelöltnek készülő férjtől, hogy az egész mögött a feleség áll - ha jól emlékszem erre)
Az M kezdőbetűjű ázsiai csaj ha életben marad, lesz még vele valami a történetben - Judy féle szál - túl azon, hogy Judy hisztizik a tetőn a végén, hogy nem erről volt szó.
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 12:22:05 -
#4037 Melyik kérdés? A Militeches - space odditys? -
#4036 Rendben, Smasherre nem jól emlékeztem, ettől sajnos az összhatás nem változik. Egy szóval nem mondtam, hogy a Detroitban volt először. Nem a lényeget ragadod meg sosem... :) Ilyen hangulatú, és hasonló képi világú, hasonló díszletű jelenetre gondoltam a közelmúltból. ...de ne kelljen már minden egyes mondatomhoz értelmező szótárt készítenem. Inkább a kérdéseimre reagálj, ha tudora vagy a témának. Nem kell fogadatlan prókátora legyél a játéknak, mert nem vagyok a pert indítani vágyók táborában. :) ...azt sem mondtam, hogy nem tetszik a játék. Jelenleg egy lakatlan szigeten vagyunk egy darab nővel, így nem nagyon tudunk mihez hasonlítgatni - talán majd később... :P ...de azt azért hamar észrevenni, hogy kissé hiányos a fogsor...de mindegy, mert megint félre fogod érteni...szóval a kérdéseimre tudsz esetleg válaszolni, azokat nem lehet félreérteni remélem.
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 12:04:20 -
#4035 1. ponthoz: jaja. Ha csak (köz)ismert példát keres vki, ott az Alita. Maga a képregény 1990-ben jelent meg és az (is) így indít. (nem rég volt filmes rebootja, Rodriguez rendezte és talán jön a második rész is)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.15. 11:54:54 -
#4034 "a szeméttelepes kiássuk magunkat a szemét alól részről nekem ne mondja senki, hogy csak én fantáziálom azt, hogy kurvára erős Detroit Become Human utánérzés,"
Szerinted a Detroitban volt ez először? Hogy valakit hullaként kidobnak a szeméttelepre?
".Smasher 54 év alatt mit sem változik, már 2023-ban is ua. mint 77-ben"
Ez konkrétan nem igaz. Johnny flashbackjében Smashernek még organikus teste és lábai vannak, 77-ben már csak a feje organikus.
"a hajamat, a pofámat stb. nem tudom megváltoztatni, de még a körmeimet sem"
Witcherben is későbbi dlc volt a haj és szakáll változtatás. Itt is így lesz. -
#4033 Van különbség a kiberdekkek között? Nekem Stephenson Mk. 4. van, de láttam már valahol Arasakásat és mégegy valami más márka is rémlik ugyanebből a 4. generációból.
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 11:39:52 -
#4032 Szerintem te meg el sem olvastad, amit írtam. -
#4031 Szerintem te egyáltalán nem érted amit írok. :) -
#4030 Engem őszintén nem érdekel, hogy neked mi tetszik. Ízlésekről vitatkozhatunk, ebbe szándékosan nem mentem bele, neked nem tetszik, nem játszol vele, nekem meg tetszik, én játszok vele. Probléma megoldva.
Arra reagáltam, hogy azt írtad, olyan, mintha a 90-es években csinálták volna. Akkor csinálták. 88-ban a CP 2013 jött ki, a CP2020 1990-ben jelent meg, én 92-ben vettem meg az én kötetemet, ez még jóval-jóval a magyar fordítás előtt volt persze Szukits meg még csak a fejekben létezett legfeljebb. A járművek, a ruha, a zene, a fegyverek mind úgy készültek, hogy Pondsmith lektorálta. Hogy mindez összhangban legyen a CP2020 alapkönyvvel, a temérdek kiegészítővel, chromebookokkal miegymással.
"Aki filmet készít, játékot csinál bármilyen mű vagy művek alapján, annak igenis komolyan számolnia kell azzal, hogy sokan nem tudják / leszarják, hogy mi alapján készült"
Ez nem mond ellent annak, amit én írtam. Sokan nem ismerik, ahogy sokan nem ismerik a Gyűrűk Ura könyveket sem (elég baj egyébként), ettől még elég butuska dolog lenne leállni vitatkozni azon, hogy a tündék a filmben miért nem olyanok, mint mondjuk a Forgotten Realmsben. Pl. miért magasabbak és erősebbek az embernél, amikor Faerunon meg alacsonyabbak és gyengébbek. Mert ez nem Faerun, ez Tolkien világa,a zért.
Azt még mindig nem értem, hogy a retro-future az mióta nem élvezhető akár egy laikus számára is. -
Although_ #4029 Ahogy elnézem a tech cégek viselkedését, a nemzetállamok nélküli, erőszakos víziójukat. Nem merném mondani ez nem egy lehetséges jövő. Ha rajtuk múlik ilyen lesz a jövő. -
#4028 Ezért viszont egy jópont a fejlesztőknek. :) Mármint, hogy legalább van valami ilyesmi lehetőség, még ha nem is tökéletes. :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 10:36:31 -
#4027 Minden perket nullaz es megkapod az osszes pontot. Ability-ket nem reset-el!!! -
#4026 Hat azt a kapszulat ott a sivatagban ki kene nyitni. Utana mar nincs semmi. -
#4025 Nem erről beszéltem. :) Ne fárassz. Szerinted a játékhoz készített egyedi konzol mellé nem vettem meg 8500-ért a Szukits féle képes-szöveges kiadványt is? :) ...vagy már évekkel a megjelenés előtt nem voltam tisztában azzal, hogy a Pondsmith féle kitalált alternatív jövőképen alapul majd a játék? :) stb. stb. Ráadásul igen, képzeld el, hogy lehet úgy kritizálni a Gyűrűk ura filmet, hogy nem olvasom el Tolkien összes műveit! Tehát akár felsorolhatnám a játék (és a fejlesztők) hibáit, hiányosságait, idegesítő attitűdjeit, anélkül is, hogy tisztában lennék bizonyos körülményekkel! Aki filmet készít, játékot csinál bármilyen mű vagy művek alapján, annak igenis komolyan számolnia kell azzal, hogy sokan nem tudják / leszarják, hogy mi alapján készült. ÉS úgy kell alkotniuk, hogy a totál laikus is élvezhesse, megtalálja a számítását benne. Amikor nem ez történik, az mindig már csak a bizonyítvány magyarázása az alkotók és a rajongók részéről. Vagy pedig valami olyasmi elvárása, hogy használgasd, nézegesd sokáig a Goldstar (ma már LG - a Lucky Goldstar rövidítése...) kazettás magnódat, ha sokáig fogod ezt tenni, ugyanúgy tudod szeretni majd, mintha Sony lenne. :P (ha már '80-as '90-es évek :P) Szóval nah... Oké, jelenleg ez van, ezt kell szeretni, de azért hadd ne kelljen kussolva, erőltetett mosollyal végigélvezni az "előadást", és elvárni, hogy egy rohadt paradicsom vagy tojás se repülhessen a színpad felé, amikor a Diótörőn elszunyókálva hirtelen egy vásári mutatványos bódénál találom magam, felriadván az előadás vége felé. :P
Mellesleg a 90-es években pont nem alkottak semmit sem ez ügyben, mert '88-ban, '90-ben aztán meg már csak a kétezres években történt bármi is Cyberpunk 2020 alapokon... :) ...és tudtommal a játék beli autókat például egy formatervező szakember álmodta meg a fejlesztés során, nem a 90-es de még csak nem is a 2000-es években...
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 10:29:40 -
#4024 " Mintha az egészet valahogy a 90-es években alkották volna"
Mert az egészet a 90-es években alkották! Ember, ez nem saját IP, ez nem Gibson cyberpunkja, hanem az R. Talsorian Games Cyberpunk 2013/ 2020 / RED játékán alapuló crpg. Egy létező IP, létező karakterek. Silverhandet nem a CDPR találta ki, az Arasakát sem, az autókat, motorokat, fegyvereket, kibervert sem. A hangulatot sem. Night Cityt sem.
Kicsit olyan érzésem van, mintha valaki úgy kritizálná a Gyűrűk Ura filmeket, hogy fogalma sincs arról, hogy Tolkien írt egy könyvet előtte, azok meg azt dolgozzák fel.
Ez nem a jövő. Ez egy alternatív világ, ahogy a 80-as, 90-es években a jövőt elképzelték. Ezért ilyenek az autók, ezért ilyenek a fegyverek, ilyen a divat, a zene stb. Olyan ez, mint az Alien franchise, ami elvileg jövő, de mégis mindig számítógép téglanagyságú, commodre 64-es kategóriás billentyűzettel és monokróm kijelzővel. Ettől még nem lett szar az Alien Isolation, sőt, ettől lett hiteles és filmszerű.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.01.15. 09:54:22 -
#4023 A 100 ezerért újraképesítést csinálta már valaki? A kék és a sárga lehetőségek is újrapakolhatóak? Bár nyilván csak így lehet értelme. :)
A bannerképen szereplő csajszis küldetésen már mindenki túlvan? Felismertétek abban a bizonyos küldetésben? :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.15. 09:45:10 -
#4022 Nem vágyom én egyetértésre (csupán az igazságra :D - áhh, arra se...), de legalább magunknak ne hazudjunk. :) Félreértés ne essék elvagyok a játékkal, de ettől még szerelmes nem vagyok, és látom a hibáit...de nem én akarok feltétlenül az lenni most, aki mindenáron szembesíteni akarja a szerelmeseket, hogy a szerelmük kicsit foghíjas, néha mindenki előtt bebaszva fikázik meg fingik, és most is hárman reszelik, miközben itt beszélgetünk. :D Inkább ezúttal megyek én is, és folytatom a reszelést negyedikként. :D Hisz Hanako már nagyon régóta vár az Embersben. :) Hátha most leugrok a tetőről vagy valami. Esetleg mások hívnak fel a végén a videopostámon. :D Főleg, hogy pár hétig még van időm ezzel bíbelődni, mert aztán mehetek megint embereket irányítani, akár havi 600 órában. (és nem akarok hülye hajjal, ijedt szemekkel hebegni-habogni :D) Még akkor is, ha Carlos szerint ez lehetetlen. :) Főleg, hogy a személyeskedések lepattannak rólam, hisz már rég egy idegroncs lennék máskülönben, amikor emberekkel bajlódom a munkáim során, és akad köztük jópár olyan, nyilván, aki érvek helyett minden mással próbálkozik. :)
Visszatérve a kérdésemre, képet sajna nem tudok rakni, mert nincs miről. A GPS már nem az eredeti helyszínre irányít a külső homokos részekre, ahol egy idő után ott hagytam a kinyithatatlan cuccot a fenébe, hanem a város közepén a föld alá valahova.
Arról a küldetésről van szó, aminek az elején a csövingerekkel kell beszélgetni, ha jól emlékszem. Utánanéztem amúgy - miután átállítottam a nyelvet angolra - és angolul a küldetés SPACE ODDITY (ami egy David Bowie szám címe egyébiránt), ez a magyar változatban KÜLÖNLEGES KÜLDEMÉNY lett valahogyan. :D ...és ez az a küldetés, amivel könnyedén hullára tudták keresni magukat a játékosok, úgyhogy az a feltételezésem, hogy ezt úgy peccselték meg ideiglenesen a hülye hajú ijedt szeműék (igen, elnézést, most én is személyeskedek - de közszereplővel ennyi belefér a jog szerint legalábbis :D), hogy kinyithatatlanná tették azt a rohadt sárgán fénylő cuccost, és így nem lehet eladni-visszavásárolni, eladni-visszavásárolni végtelenítve, hatalmas pénzkészletet felhalmozva ezáltal. Persze lehet, hogy tévedek, de egyelőre ez tűnik a legkézenfekvőbb magyarázatnak.
MÁS: ki lehet alakítani egyszerre több személlyel is kapcsolatot? Pl. csaj karakterrel Judy-val és Riverrel is? Azt láttam, hogy Judy pl. képes bizonyos események hatására nem, hogy kapcsolatba bonyolódni, de még a kontakt listából is törölni és elhagyni a várost. Ward-dal is lehetséges ilyen hiszti? :D Mondjuk egy idő után, ahogy kivettem, tök mindegy ki a párod, max. néha rád dob egy-egy kóbor sms-t, és kb. ennyi. Később meg már ez sincs...(nyilván kifogytak a scriptből a fejlesztők :D)...(közben Hanako egyre csak vár és vár...) :) Még az sincs külön jelölve a térképen, hogy melyik "lakásom" kihez kötődik. Jövök-megyek, és egyszer csak már Kerry villája és Wardék nyomorkuckója, vagy épp Saulék sátortábora is az én otthonom. :) Persze ez csak akkor derül ki, amikor ráveszem magam, és odahajtok, hogy megnézzem mit vagy kit is rejt a fehér házikó ikon. :) -
Although_ #4021 Mondom tökéletes értékelés. Azt látjuk másképp mire elég a 7 év. És mit jelent ez a játék milyen lehetőséget. Mindaz amit írsz javítható és javítani is fogják. Lesz egy pont ahol lementem és elteszem ezt a játékot. Nem tudom fél év egy év. Még mielőtt nekiállnak elszarni ezt is mint a W2vel tették, majd a W3-al mielőtt kommersz játékot csinálnak belőle.