6314
-
#4307 Szerintem a Rockstar sem gondolta egykor, hogy a korabbi GTA 3-4-5 eladasai osszesitve is kvazi zsebpenzt ernek ahhoz kepest, amit a GTO fog kitermelni 8 ev alatt ugy, hogy a palyafutasa nagy reszebe evente egy kontent patch ha jott, a tobbi mind fegyver, skin vagy auto :) Es meg hol a vege...
Hiaba na, mtx+live service a nyero paros es jelenleg mindenki ezt a trukkot akarja megismetelni. Ki kevesebb, ki tobb sikerrel. CDPR sem fog ebbol kimaradni. Ha par eve megkerdezed, siman ravagom, hogy na a lengyelek nem fognak ilyen baromsaggal foglalkozni, ok felette vannak ennek a szintnek. Iden? Siman, el is varhato toluk... -
Although_ #4306 Na ha ezért "butították" le mert legyen kint, meg gyorsan legyen multi hozzá, hogy pénzt keresünk akkor nagy baj lesz. Azokat hergelik maguk ellen akiknek bejött ez a játék. Multiról még évekig nem kellene beszélni. Míg nincs kint az a tartalmi dlc, expansion mennyiség mint a W3-hoz. Mikor megvan a multi minket már nem fog érdekelni, a moderek majd gyártanak plusz tartalmakat, ha ügyesek akkor megnézik, a M&B fejlesztőit. Csak egy jó tool kell hozzá és a lelkes amatőrök tolni fogják a plusz tartalmakat nem is akármilyeneket. Némelyik expansionként ki lett adva hivatalosan a játékhoz. De igaz ez a Fallout NV-re is. -
#4305 Szerintem meg ingyenes lesz a játék azoknak, akik megvették az alap CP-t. Shark card tuti lesz benne és eleinte biztos butuska lesz a GTAO-hoz képest, de pl a W3 mutatja, hogy tudnak ők jobbak lenni, mint a nagy nyugati AAA fejlesztők. -
#4304 De ehhez le kell ám tenni valamit az asztalra.
Ha úgy állnak a dologhoz ahogy eddig (W3, CP) akkor a kutya nem fog a multi közelébe menni 1 évig se nemhogy extrába költeni rá... És azért nézzük meg honnan hova jutott a GTA online. Emlékszem az elején mi volt. Mindenki tolatva ment a zentornóval és ragtapaszoltunk unalmunkban (sticky bomb) miközben azon versenyeztünk hány perc alatt lehet befejezni a hangáros küldetést (ami akkor kb a legjobban fizető küldi volt).
Mostmeg egy szinte teljesen más játék.
Na ez az amit a lengyelek soha nem fognak meglépni. Nem elég profik hozzá. Akár vezetőség, akár technológia, akár emberanyag tekintetében. Sajna ez van.
p.s.: amilyen barom a vezetőségük simán AAA cim lesz a CP Online (mert a 2077-et is vették) és telepakolják shark card szerűségekkel (merthát a GTA Online-nál is működik) Csak azt nem veszik észre hogy hol a helyük a világban.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.26. 14:03:00 -
#4303 Egyetértek. -
#4302 Mert a GTA Online az lényegében egy pénznyomda. Minimál erőforrással óriási bevételek. A pénzt pedig a lengyelek is szeretik. Nem lesz fizetős, de majd lesznek itt is Shark Cardok vagy mik, nyugi. -
#4301 7 millió dollárt kaptak - pályázaton nyerve! - multiplayer experience és digitális városépítés fejlesztésre még 2016-ban! 7 millió dollár az kb lófasz esti fényben kategória. A CP2077 budgetja kb 80-120 millió dollár között volt. Ebből hetet állt a lengyel kormány, feltéve, ha az egészet erre tolták, ami egyáltalán nem biztos. -
#4300 Nem kellett volna tőlük teljesen "karakteridegen" módon a megjelenés előtt 2 héttel azt hazudni fapofával, hogy "nyugi, rendben lesz minden lastgen konzolon is". Mivel eddig ők voltak a "bezzeg" fejlesztők, akiket mindenki tisztelt és kedvelt és emiatt mindenki el is hitte fenntartások nélkül az állítást.
De, ennyi esze nem volt a vezetőknek, hogy belegondoljanak mindebbe és esetleg ne így tegyenek, ahogy, hanem ehelyett egy combosat hazudtak - mert mint kiderült, ők sem jobbak mint az EA/Ubi/Beth/Activision, vagyis bármikor lemennek kutyába a pénz miatt - na ebből lett a baj.
A többi probléma - a felkész játék, a kivágott tartalmak, a rettentő buta AI és egyéb, a be nem váltott "szerepjátékok következő generációja" igéretbe tartozó dolgok hiánya, a bugok és egyéb ostoba megoldások - miatt nem volt akkora tüntetés és hiszti, azon túllépett mindenki, hiszen még a jelenlegi állapotában is élvezhető és kiválló lett a játék, mely ha nem is lett korszakalkotó, de bőven hozza és túlteljesíti a piac jelenlegi elvárásait. -
#4299 Na igen, pontosan.
Ha a mostani verziót kitolják early access-ként a kutyát nem érdekli, még örülnek is neki, hogy milyen jófejek a fejlesztők. De így... átbaszva érzi magát a többség. -
CrazyAchmed #4298 "Már eddig is az lett a tendencia, hogy az igazi tesztelők maguk a vásárlók. Ezt a tendenciát emelte egy másik szintre talán a CDPR, ahol már a bétatesztelők is a vásárlók. :)"
Így működik az early access, talán kevesebb savazást kapott volna a játék, ha ezzel a modellel adják ki. Persze buktak volna némi pénzt, de összességében a refundokkal lehet nem is olyan sokat, és akkor jobban elnézi a vásárló is a hibákat, mert hát az early access lényege pont ez. -
#4297 Ezért nem értem, hogy miért akarnak egy GTA Online copy-t csinálni a cybperpunk-ból.
Mertha fizetős lesz akkor aztán a kutya nem megy még a környékére sem ezek után. Plussz volt pár NEM REPREZENTATIV survey, hogy content DLC-t vagy Multiplayer-t akarnak a játékosok. Éshát toronymagasan (90% körül) a DLC nyert. Senki nem akar itt majd multizni ezzel, mert ez a játék erre alkalmatlan! -
Although_ #4296 Felesleges ennyit lovagolni rajta. Rpg-t csináltak nagy betűs rpg-t amiben valóban sok mindent az említett craft-loot részt és még sok mindent meg lehet csinálni jobbra. Mondjuk very hardon nagyon jól működik de egyszerű és nagyszerű.
Azért nem érdemes lovagolni rajta mert ez rétegjáték lett. Lehet látni a videokat amiknek talán alapja is van ott a régi gta ütközés, rongálás video compare to CP 2077. Ezeknek az embereknek ez a játék sose lesz jó mert gta-t vagy vagy jobb esetben "csak" skyrimot vártak. Nem azt kapták. A videokon valóban nagyon "ütős" harcok voltak pl. Ők csak ezt fogták fel.
Mondom ebben a topicban is voltak tagok bőven, akiket kicsit se érdekli amit ez a játék nyújt. Azt se tudják mit jelent a szó rpg. Ezért felesleges ezen lovagolni. Ahogy nézem megint emelkednek az eladási számok. De ez nem lesz soha olyan népszerű mint a gta. -
#4295 Azt elfelejted hogy irgalmatlan pénzt tolt bele a lengyel kormány a stúdióba. Szóval nem arról van/volt szó, hogy azért adták ki mert elfogyott a pénz és gyorsan kell a bevétel, mert azt már az előrendelők megfinanszirozták. Szóval ez a rész nem valid!
Nekem kb 300-350 órám van benne. Elégedett vagyok a játékkal, látom a hibáit, látom hogy át lettünk baszva (nem kicsit, nagyon), többet vártam, nem groundbraking, de ennek ellenére szeretem!
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.26. 07:37:30 -
#4294 Egyetértek. Ahogy elnézem, az az emberek baja, hogy nem úgy csinálták a játékot, mint pl a Bethesda szokta, hogy nem szólnak egy szót sem, minden titok, egészen a megjelenés előtti hónapokig. Mondjuk nekik még úgy is sikerül túl nagyot mondani (pl. radiant AI, emlékszünk még rá?), viszont így teljesen kimaradunk a fejlesztés menetközbeni változásaiból. 2018-ban, két éve nyilván máshogy tervezték még a játékot, ez sem meglepő, egy rakás játék lett teljesen más fejlesztés alatt, mint aminek elsőre tervezték. Sok stúdió ilyenkor inkább hallgat és nem beszélnek, ami lehet, hogy jobb ötlet, de a helyzet az, hogy a CDPR nem EA, Ubi vagy Activision. Nekik nincs annyi pénzük, hogy megtehessék, hogy szépen csendben lesznek az egész folyamat alatt, nekik kell a marketing, hogy legyen hype és jöjjenek a befektetők. Mert a játékfejlesztés pénzbe kerül és amíg nincs kész a termék, addig egy forintot sem hoz. A munkavállalókat viszont fizetni kell valamiből.
Én elkerültem az ÖSSZES marketing anyagot, nem néztem meg az a 45 perces videót sem, ezért semmi csalódás nem ért. Ugyanezt tettem egyébként a W3-nál is, ott is csak 2 percet néztem meg az egész E3 anyagból talán, annyit, hogy tudjam, érdekelni fog. Ott sem ért csalódás.
A játék persze lehetett volna jobb is, ebben mindenkivel egyetértek. De a számok magukért beszélnek: van benne 100+ órám pc-n és series x-en összesen. Egy olyan játék sem volt 2020-ban, amiben ennyi időm lett volna, pedig ez decemberben jött ki, az év végén. -
TokraFan #4293 Igen, és rajtad kívül 15millió játékos meg egészen mást várt. ennek lehetetlen megfelelni, ráadásul az általad felvázolt igények jórészének kivitelezhetősége jelenleg konvergál a nullához, vagy csak olyan idő/pénz ráfordításával lenne megoldható, amit egyetlen kiadó sem fog finanszírozni. Ötletem nekem is lenne, mit látnék még szívesen a játékban, bizonyára őket sem kell félteni e tekintetben. 60dollárért kaptam 200+ óra élvezetes játékidőt. Nekem bőven jónak számít, sőt, nézzük már meg, hogy a hasonló árú játékokban legtöbb esetben ennek a fele sincs meg, mégsem okádják tele a netet az emberek.
Itt két probléma volt. 1. hype, 2. prev konzol kiadás. Előbbi az emberek hülyesége, utóbbi a kiadóé. Ha elszabadul egy hype train, abból sok jó nem szokott kisülni, mert az emberek olyasmit képzelnek bele, ami nincs, aminek egyenes következménye a csalódás. Csalódnak, a saját irreális elvárásaikban. Ez nem a fejlesztő hibája.
A trailer pedig nem kamu video, ha észrevetted volna, ott a felirat mindegyiken, hogy nem a végleges változatot mutatja és változások lehetnek a megjelenő változatban. A falon mászkálást is kivették, mert nem működött jól a játékban, ezt előre nem lehet tudni, csak ha már elkészült és összeállt a játék. Ez nem kamu, hanem így működik a fejlesztési folyamat.
Subnautica-t Early Access fázisban vettem meg, ott konkrétan a fél játék ki lett cserélve menet közben, olyan dolgok is, amiket direkt szerettem benne. Technikai okai voltak ott is. v1.0-ban már sehol nem voltak, ennek ellenére egy kiváló játék lett, és aki nem EA címként vette meg, az nem is hiányolta ezeket.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.26. 03:45:09 -
Sir Cryalot #4292 ...részvény is megindult... -
mumoka 2012 #4291 xd -
Sir Cryalot #4290 Nem értem a fanyalgást :D
0-ról kezdték a játékot ? Igen.
Mennyi időt vett el a kontent / asset ? HÁNY FRAKCIÓ VAN ?? HÁNY NYELVRE LEFORDÍTVA VAN HÁNY FRAKCIÓ ???
Ehhez képest a loot /craft rendszer ki sincs kidolgozva, csak kb abszolút reális minimumra. Ebből olyan survival rpg-t lehet kerekinteni , és olyan assetekkel hogy őőőőrület.
Ráadásul
én a helyükben megmakacsolnám magam a Sonyval és csinálnék saját hardwaret , úgy be lehetne szopatni a 7nm megrekedt zajgép konzolokat hogy a fal adná a másikat. -
mumoka 2012 #4289 ezek tiszta microsoft teams mert a win10 a példa brutális hibák vannak és születnek ha patch jön ki. -
#4288 Úgy legyen, bár az 1.1-et is sikerült megint túl korán kiadni, csak mert beígérték a januári megjelenést. Lehet, hogy nem kellene dátumozni náluk, hanem a blizzard féle "its done when its done" elvet vallani. :) -
mumoka 2012 #4287 a fejlesztők ha innen vagy a nexus rol kukáznak 10x hamarabb kész a játék. -
mumoka 2012 #4286 na végre a módolok eljutottak a lang problémához is lang probléma megoldás azért haladnak már
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.01.25. 17:22:31 -
#4285 Ezek közül egy rakás dolog tudatos döntésként maradt ki a játékból. Ettől nem lesz bugos béta vagy mi, csalódás, az lehet, de attól ez még nem bug. Ezeket feltehetően nem is fogják már visszatenni a játékba.
Én az elvárásaimat szinten tartom. Még emlékszem rá, amikor a Dragon Age Originst elsőnek úgy promózták, hogy képesek leszünk "enslave nations with necromancy" meg full multi a single mellett meg társai. A végeredmény ehhez képest egy lineáris szingli rpg lett, ami nagyon jó a maga nemében, de csalódás ahhoz képest, amit ígértek. Ettől még az egyik legjobb játék, amit a Bio valaha csinált. -
#4284 Szerintem te nem elég kritikus szemmel játszol. :)
Amúgy a korábbi írásaiból ítélve neki nem csak az általad említett bugokkal van gondja, ahogy nekem sem. Azok csak zavaróak, vagy akár még viccesek is lehetnek.
Még azon is röhögök, hogy meztelenül jövök megyek a nomádoknál a végén vagy dupla napszemcsiben szállok fel a dombtetőn csak rám váró 213-as járatra (amivel vélhetően visszamegyek a városba...miután a kölyökkel elautókáztam egy elég unalmas átvezetőkkel tarkított úton a "galambdúcba" :D)
Azonban ha végignézem a két évvel ezelőtti kamuvideót, akkor már értem, hogy mire vártam, és kicsit átvágva érzem magam. :)
Ettől még jól szórakoztam majd' 200 órán át, tetszettek a zenék, némelyik jármű is, a hangulat, a sztori egyes elemei, az a fajta "őrültség", ami pl. tetten érhető a legújabb Wolfenstein szériában is (a Deus Ex kissé sivár komolyságával szemben) stb. de valahogy mégse áll össze az egész egy egységes komoly valamivé, nagyon sok a zavaros játékelem, zavaros, kusza dolgok, amiket fejben össze lehet rakni ugyan, de nem mindenki szeretne ezzel küszködni. :) Amíg jelenleg nincs se több, se jobb cyberpunk fronton, ez van, ezt kell szeretni...de hadd ne kelljen azért megsimogatni a fejlesztők buksiját. :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.25. 14:29:24 -
#4283 Egosoftra írta szerintem. -
#4282 AAA címről van szó, többszáz fejlesztőről, és a világ jelenleg legtöbbe került, és kiadott játékáról. Annak a cégnek, amiről írsz, 20 alkalmazottja van, és ebbe a létszám adatba lehet beleszámít még a könyvelő, a pénztáros, a takarítónő, de még a közértbe kiküldött kifutófiú, esetleg a gépelni sem tudó, de jól szopó főnöki titkárnő is. :) Nagy ígéretek mindig vannak, csak a CDPR esetében rendelkezésre is állt a lehető legtöbb idő, pénz, munkaerő stb. Még állami támogatást is kaptak, ami nem annyira jellemző ilyenfajta játékoknál. Tehát hihető volt a sok ígéret, főleg, hogy olyan rég vártak sokan valami ilyesmire... Hatalmas kampány volt-van, kecsegtető prezentációk, drága hollywoodi színész, csecsebecsék, limitált dedikált konzolok, könyv, új szerepjátékok, neves szerzővel a témában stb. stb.
Na ehhez képest talán ez egy új szintje a béta szerű állapotokban megjelenő játékok műfajának. Steamen is meg máshol is vannak hangzatos igéretű termékek, de még egy Média Markt videojáték turkálójában is, kézbe véve egy-egy tokot meghökkentő játék ismertetőket lehet olvasni. Anno valaki külön sorozatot csinált a témából, Rossz PC játékok címmel, és nem egy játék magyar felirattal vagy szinkronnal volt kapható, hangzatos ígéretekkel a dobozán. Ám ezeket senki nem vette, nem vehette komolyan. Egyrészt az áruk miatt, másrészt pedig mert lehet a Média Markt turkálójában hallottál róla először. :) -
#4281 Nem akarom elrontani a kedved, de épp most vittem végig a legújabb peccsen next gen konzolon (is) és egy CTD nem volt, egy t-póz nem volt, minden küldetés befejezhető volt. Ennél jóval bugosabb játékok is vannak jelenleg is a piacon, feltehetően játszol is velük te is.
"Nem volt még játékuk ami megjelenés után 2 éven belül vállalható lett volna"
Mármint kinek? -
#4280 Miért játszana bárki egy bugos bétával, akár jól fut akár nem? Majd év végén ha játék lesz belőle, talán elővesszük újra. Én nem fogok 80 euróért a fejlesztők helyett bétatesztelni. Addig meg van ezer más jobb játék.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.25. 13:46:36 -
#4279 Ego az más tészta. Nem volt még játékuk ami megjelenés után 2 éven belül vállalható lett volna :) -
#4278 Mostani gen konzolon tökéletesen játszható a játék. Még nem jelent meg a next-gen patch, de jelenlegi állapotában is 60 fps ps5-ön. Ha ps5-öd van, szerintem felesleges márciusig várni a next gen patchre. Ha lesz is benne RT konzolon, kizárt, hogy 60 fps-sel együtt lenne, és ha választani kell, hogy 60 fps v ray tracing, akkor 60 fps sokkal jobb. -
#4277 A CDPR nem emelt semmit sehova.
Volt egy nagy hírverése és emiatt nagyot is bukott. Itt-ott.
Nyugodtan keress rá az X Rebirth-re. A megjelenés után pár héttel 3000 Ft-ért vettem meg a CD Galaxistól, olyan állapotban került ki.
Az X4 Foundation-t már nem is forgalmazták.
Az Ego ugyanazt eljátszotta, mint Rebirth esetében.
A fanatikusok azért elvoltak vele és beletoltak pár száz-ezer órát.
Konzolra mind a kettőt szánták, de a mai napig nem jelent meg egyik sem, mert nem üti meg a mércét.
Kíváncsi leszek, hogy tényleg megjelenik e a Cyberpunk PS5-ös verziója márciusban. Még jó, hogy nem vettem meg elővásárlásban. -
#4276 Elso bekezdessel egyetertenek ha early access lett volna felaron. Subnautica igy ment evekig es isten jatek lett (annak aki szereti az ilyesmit) -
#4275 Ez a játék inkább béta állapotú, a kiadáskori állapotokat tekintve. Már eddig is az lett a tendencia, hogy az igazi tesztelők maguk a vásárlók. Ezt a tendenciát emelte egy másik szintre talán a CDPR, ahol már a bétatesztelők is a vásárlók. :) Ám még ezzel sincs feltétlenül baj, illetve máshogy fogalmazva egy dolog, hogy nekem vagy neked mi tetszik, vagy mit tartunk komolytalannak, amennyiben a vásárlók nagy része ehhez igazodik, erre van igénye, ezzel is megelégszik, akkor ez lesz a jövő.
Nos végülis gondoljunk bele, hány akár majdnem elkészült játék ment a süllyesztőbe korábban.
Ha tudták volna a valóságot, a játékosok nagy része - akik teli árakat fizetgetnek egy játékért PC-n vagy konzolokon - valószínűleg így is inkább akarták volna a játékot most, mint két év múlva, vagy kitudja mikor, vagy soha.
Összességében a bugokon, mivel a legtöbb nem egy állandó, végzetes bug, jól lehet szórakozni, elröhögcsélni az első idegeskedések után.
Én akartam volna inkább minden egyes új béta fázisban az aktuális Duke Nukem Forevert, még pénzért is, mint azt, hogy végül 14 vagy hány év után jelenjen meg (bár aki játszott anno a 3D-vel, az már csak nosztalgiából is élvezheti...) egy többszörösen kasztrált, megjelenéskor már (2011 talán) kissé korszerűtlen játék.
Aztán amíg nincs egy műfajban olyan szintű kínálat, hogy el tud válni a szar a víztől, addig sajnos uborkaszezonban még a szar is jobb a semminél. :)
A sci-fi talán még mindig ilyen műfaj a játékfejlesztésben. (a cyberpunkot is ide sorolom) Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet, illetve tudom, hogy vannak főként indie kezdeményezések egy ideje a komoly(an vehető) sci-fi műfajban, ám valahogy amennyire élvezni tudok egy ilyen témájú filmet, addig ugyanennyire találom időről-időre, trendről-trendre az ilyen játékokat - kevés kivételtől eltekintve - kissé érdektelennek, nem olyannak. Tévésorozat szerűnek talán. Valahogy nem teremtődik ezekben meg az az atmoszféra, ami a kiemelkedőbb filmes alkotások esetében megvalósul.
Még egy 2001 Űrodüsszeia is valahogy figyelemre méltóbb a szememben, annak ellenére, hogy több, mint 50 évvel ezelőtt készült, mint egy hmm hirtelen nem is tudom milyen sci-fi játékot említsek... -
#4274 Nem béta tesztelők kellenek oda, hanem tesztelők. Béta tesztelő: konkrét bétát tesztelő külsős emberek. Tesztelő (QA): belsős tesztelő aki a project egész időtartama alatt dolgozik a projecten.
Tuti vannak tesztelőik. És 99%-ban biztos vagyok benne, hogy kb 100.000 bug van a JIRA-ban (vagy Bugzilla, Mantis, QC, akármi). Csak sajnos nem ezek a prioritások. A Devek tudják, a tesztelők tudják a lead-ek tudják... a fejesek pedig leszarják. Ez ilyen. Ezért lett szememben a CDPR egy komolytalan banda. 1x ugyanezt eljátszották a W3-al ott ingame kértek bocsánatot. Most eljátszották a CP2077-el ugyanazt. Ezek után senki nem fog hinni nekik. Aki meg mégis előrendeli a következő játékot 5 év múlva (W4) az meg egy barom.
A Covid csak egy alibi kamu duma. Igen megnehezíti, de a mi cégünk ami nem szaros 500 fő hanem több mint 1000 (vilgászerte több 10.000) kb 1 hét alatt állt át. És a legtöbbeknek az iparban ez sikerült. Szóval ez BS.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.25. 11:50:36 -
#4273 Nem pár van benne, hanem megszámlálhatatlan. Szinte mindegyik küldetés neve (vagy címe?), valami utalás. Nyilván ezek kiötlése nem vesz annyi időt igénybe, mint a tényleges egyéb munka. Az is lehet, hogy ezzel egy olyan ember foglalkozott, aki mással nem is tudott volna.
(Bár a tetőn galambbal törökülésben ücsörgő halott Roy Batty kétlem, hogy 10 perc alatt meglett volna az ötlettől a teljes megvalósításig...apropó a Roy Batty-t alakító - ma már sajnos halott - színész egy másik nem is olyan régi, ráadásul Cyberpunkosnak mondható játék főszereplője, érdemes azzal is elbíbelődni, amíg jön valami normális folytatás, vagy DLC ehhez)
És nem az a baj, hogy vannak, hanem, hogy túl sok idő ment el bizonyos dolgokra, más egyéb, fontosabb dologra meg nem maradt. A bugok felfedezésére lennének a béta tesztelők, persze ha lett volna idő effajta tevékenységre...hisz kamuvideókat nem lehet bug tesztelni. :D
Azt is megértem, hogy nem voltak felkészülve egy zászlóaljnyi ember irányítására, összehangolására. Az is lehet, hogy ha nincs a covid, akkor meglehetett volna pont az a plusz idő, összehangoltság stb., ami már elég lett volna egy teljesebb végkifejlethez. Viszont ettől még a lényeg nem változik - sok idő ment el mai léptékkel (amikor évente-kétévente kiadnak pl. egy Assassin's Creed-et...) és sok pénz lett elköltve (a legtöbb eddig...) egy félkész, bizonyos tekintetben ragyogó, más tekintetben viszont silány hmm valamire. Nem lehet így az egyszeri játékos felhőtlenül boldog a megvásárolt termékével (termékeivel - ha idevesszük a megannyi cyberpunkos cimkézett csecsebecsét) - bár igaz a felhőtlen boldogság nemigen összeegyeztetheő a cyberpunk érzéssel. :)
Kicsit azért úgy érzem magam, mint az átbaszott indián, akinek csillogó üveggyöngyöket kínáltak szép szavakkal, mosollyal aranyért cserébe. :D -
#4272 Egy easter egg berakása kb 10 perc. Modellek megvannak, csak be kell rakni és a szöveget megirni.
EGy komolyabb bug kijavitása és újratesztelése napok. Szóval Az hogy van benne pár easter egg az semmi. -
#4271 Elvileg azok mennek, de sokan visszaváltották, mások meg meg sem vették. Ez last genen érthető, de ps5-ön pl. teljesen játszható, 60 fps, olyan mint series x-en. És most azok sem tudják store-ban megvenni. Óriási bevételkiesés és nagy presztízsveszteség. -
#4270 A megvásárolt és már feltelepített PS4 verziók sem futtathatók, amíg nincs újra a store-ban a játék? Vagy, hogy van ez? -
#4269 Az elsődleges cél, hogy visszakerüljön a PS Store-ra. Az a legnagyobb konzol store, amíg az nem történik meg, minden másodlagos. -
#4268 Állítólag az összeladások 80%-át, főleg december hónapban a PC-s verzió adta. A kifutó konzolokon a játék már így sem a csoda kategória látványvilág tekintetében, ha ezt tovább nyirbálják mi lesz annak a vége... Nem tudom azt sem, hány olyan ember lehet, aki megvárja, hogy a hírekben azt olvassa, már jól fut a játék PS4-en és Xbox One-on, bugok, grafikai hibák is eltűntek.
Kérdés egyáltalán lehetséges-e ezt a szintet elérni reális ráfordítássokkal számolva...
Aki akarta, már lehet végigszenvedte a hibákkal együtt. Én inkább a jövőre fókuszálnék, és az érdeklődést fenntartó, kevésbé összecsapott hatást keltő, sztori orientált DLC-kre.
pl. Jackie krónikák, vagy Rogue felemelkedése, Kristálypalota kalandok, vagy mittomén, esetleg a szovjetekkel valami, ha már egyszer a két szovjet keresztneve ugyanaz a játékban, mint a "Foglalkozásuk: Amerikai" c. sorozatban az eredeti orosz neve a kém-házaspárnak - Mihail és Nagyezsda.*
...de persze nem vagyok ijedt szemmel, hülye hajjal magyarázkodó társ-alapító. Így nem tudhatom mi folyik a boszorkány konyhájukban. :)
* A fordításban sok más mellett rohadt zavaró, hogy MEGINT és SOKADJÁRA képtelenek fordítók az orosz tulajdonneveket normálisan magyar helyesírással - ergo orosz kiejtés szerint - leírni...
UI: Amúgy a megszámlálhatatlan easter eggekre, küldetés cím utalásokra (nagyrészt zeneszámok) fordított idő és energia tiszteletet érdemlő (lenne - persze utóbbiak csak angol nyelven játszás esetén - ill. ha a játék rendesen összeállt volna végtermékként egy egységes egésznek értékelhetővé, így inkább csak hiábavalóságokra elfecsérelt idő...még akkor is, ha a félkész állapotnak is lehet egyfajta bája, a játékelem töredékek fejben összerakása is lehet sokak számára egyfajta időtöltés... :P)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.25. 09:27:02