6314
-
Although_ #4187 Mellékquestnél a választ adsz egy környezet vár b válasznál a környezet más a célok is ha segítőkész vagy quest bővebb.
Panam quest is tud így alakulni meg úgy a főszállon két teljesen ellentétes végjáték. Bővül a válaszaid. A gigek valóban "csak" eltérő megoldásokat jelent. A W3-ban sincs ennyi választási lehetőség ilyen méretben meg csak a CD két játéka van ami nem izometrikus és mégis valódi rpgnek nevezhető. Még van az obsidian vicces scifije se az pont mutatja mekkora a különbség pont fele ekkora vagy kisebb. Szóval beszélünk róla pedig nincs másik. -
Kotomicuki #4186 Asszem, jobban jártak volna a fejlesztők, ha nem erőltetik a lompos megjelenítését és az ezzel összefüggő, már bőven 18-karikás bevágásokat sem. Valamint megelégednek a megértjük egymást, jó haverok vagyunk és együtt dolgozunk egy ügyön/ügyért a karakterek interakcióiban is.
Pláne a mai, elbaxott PC világban, ahol akár naponta is változhat, hogy mi az éppen elfogadott baromság. -
#4185 Azt azért gyorsan tegyük hozzá, hogy azért áll ott az ablakban miután lelépett, mert a save amire a befejezés után visszaugrik az a végkifejlett (point of no return) előtt van amikor még nem lépett le!
Ezt vedd figyelembe. Tehát azért van ott, mert még el sem hagytad.
Az más kérdés, hogy tényleg a szerelmi szálak eléggé "egyszer használatosak". Megvolt és kb annyi. utána max 2-3 mondat vagy párbeszéd de semmi egyéb. Ez is eléggé B kategóriás dolog. Már a hot coffee-ban is többször lehetett kávézni...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 15:33:19 -
#4184 Nem mondtam, hogy tökéletes, de amit itt leírsz, az nincs másképp pl. a Witcher 3-ban sem. Nem tudod Yennefert többször meghúzni, mint ahányszor scriptelve van és a játék végén akkor is ott fog ücsörögni egész nap Corvo Biancoban és semmit se csinál, ha te megfeszülsz. Dandelieon sem fog átöltözni, akárhányszor mész be a kocsmájába. Úgy értem, persze, igazad van, jobb lenne több interakció, de jelenleg a piacon nincs ilyen, ne mérjük már olyasmihez, ami nem is létezik. Milyen rpg-k jöttek ki mostanában? Két TES között most már 13 év fog eltelni legalább, hanem 15. Egy gyerek megszületik, elvégzi az általános iskolát és már érettségi előkészítőre készül, mire a Skyrimből TES6 lesz. Ja, úgy nehéz hibázni, ha nem is csinálok semmit, mint a Bethesda teszi pl. Indie és AA izék jönnek ki, meg jrpg-k, azt' ennyi. Triple A western rpg olyan ritka, mint a fehér holló, 5-10 évente jelenik meg egy, a legutóbbi jót is a CDPR csinálta, a W3-at, azóta az eltelt 5 évben senkinek nem sikerült semmi érdemelegeset csinálnia.
A helyzet az, hogy egy olyan piacon, ahol mindenki Fortnite-ot meg always online looter shootereket akar csinálni, az jelenik meg havonta kettő, ott nagyon is értékelem a CP2077 kategóriás játékot. Aki pedig vigyorogva örül a különböző pereknek meg élvezkedik a lengyel versenyhivatali eljáráson, azzal közlöm: ha a nap végén a CDPR bezár, akkor nem lesz helyette senki, aki elfoglalja a helyét. Kapunk helyette FO76-okat meg Anthemeket, meg 9 évente egy ME remake-et vagy Skyrim százezredik kiadást. Mert AAA rpg-t csinálni költséges, online shootert meg nem. Nem az lesz a piac által levont következtetés, hogy akkor innentől igényes és kész játékot szabad csak kiadni, hanem hogy akkor inkább nem csinálok AAA single player rpg-ket, hanem megy a biztonságos fortnite klón meg a huszadik remake-je valami régi izének. -
#4183 ...egyes karakterek örökre meg tudnak haragudni rád... - igen, akikkel aztán semmi valós dolgod a játékban, csak gondolatban vagy velük. Egy alkalom után, akárhányszor hazamegyek ugyanúgy áll szerencsétlen csajom az ablaknál, és ugyanazt ismételgeti. Még csak meg se lehet újra baszni, egy megmosolyogtató animáció keretében, mint először...sőt, ha elhagyja a várost és töröl a kontakt listából még akkor is néha az ablakban áll otthon. :) Persze az is rejtély, hogy miképp hálóztam be nőként a csontmeleg Kerry-t, úgy, hogy a luxusvityillója is már az enyém a térkép szerint. :) Nem nagy dolog lett volna a házikó ikonhoz egy nevet is baszni. Vagy legalább a fő helyeket jelölni a térképen. A saját és a csajom lakását egy csomószor összekevertem...
A mellékszálas karakterekkel az ügyleteinknek a legtöbb esetben történetileg nincs vége, egyszer csak már nem jelentkeznek többet...
Viszont a női "Snake", Regina már annyit hív, hogy vele álmodnék (ha nem ő lenne az egyik legelbaszottabb kinézetű karakter - és nem a fél szemére vagy a hibás bőrére gondolok...), ő hatványozottan több melóval lát el bárki másnál (csak kiberpszichós küldi ugye 17 db.), és mégis semmi lényeges vele, nem egy fő karakter...fura...és mindig ugyanúgy, ugyanott áll a teli ablaknál, ugyanabban a ruhában, egy mozdulatot nem tesz - bár lehet jobb, mert néha a karakter animációk nagyon elnagyoltak tudnak lenni, a pasija - akit megmentünk az öngyilkosságtól - meg a másik helyiségben ücsörög. Illúzióromboló 2020-ban... Nehéz lett volna random mindig más pózban, ruhában találnom - ha már egyszer ennyi ügy van vele? A melót adó fixerek egy részével csak akkor találkozol személyesen, ha felkeresed őket önszorgalomból, vagy amikor már nagyon nincs mit tenned a játékban. Persze a térkép alapján ez sem olyan egyszerű feladat, hisz semmi megkülönböztető név vagy bármi a térképen. -
#4182 -
#4181 Tudod mit, nem erdekel. Igyunk ra egyet:
-
#4180 Személyeskedés szerintem pont elég. Sőt. Káromkodás rosszabb vagy az ad hominem szerinted? Ezen most komolyan vitatkozni fogunk? -
#4179 Kerlek valaszd ki a karomkodast a ket szobol amit irtam. Koszonom!
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 13:07:01 -
#4178 Emesézés után mit vártál? Ereszkedem le a színvonalhoz. Ha kulturált beszélgetést akarsz,akkor kezd magaddal. Ha beszólogatsz, olyan választ fogsz kapni, amilyen szinten te is nyomod. -
#4177 Ezért nem kell marketing szart olvasgatni, hogy ez lesz a világ legeslegjobbja. Nem lett az. Magasan voltak azok az elvárások, túl magasan. -
#4176 Akkor olvasd el a maradek 49et is. De lehet hogy csak 45 a valid. Amugy goto #4158 !!!
P.s: egy 40 eves embertol akinek elmeletileg talan csaladja is van kucsit tobbet vartam.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 13:04:53 -
#4175 Ok. Eddig normálisan beszéltünk. Ha nem megy tovább, akkor húzzál el legyél kedves a retkes faszba, oké?
Közben gondolkozz el ezen:
"Personally I have not seen a lot of elements that make a game an RPG, such as relevant checks (speech, perception... right now all we have are options to break a door or go around it)"
Egy: nincs benne se speech se perception skill vagy attrib, másrészt pont vannak ilyenek benne: pl. body meg cool meg tech apt checkek. Vagy te ezzel sem találkozált 400 óra alatt? Alvás közben is ment a gép biztos, úgy jött össze az a 400 óra. -
#4174 Goto #4158 -
#4173 Nagyon magasan a mércéd ... Mass Effect dialogue wheelje-hez képest ez óriási előrelépés és a ME jó játék volt. A Fallout 4 dialógusrendszere ehhez képest milyen?
A reddites user állítása az volt, hogy nincs skillcsekk a dialógusokban. Ez nem igaz, van. Sőt, többször előjön a lifepath is. Lehetne több is? Persze. Van játék, amiben ennyi sincs? Egy rakás. GOTY is van köztük. Pl. az összes TES Oblivion óta. Dragon Age-ek stb. stb. -
#4172 Koszonjuk emese! -
#4171 Leszarom a szerzőt, a reddit az nem szerző egyébként, az állításai nem igazak. Amivel a linkeket cáfolná. -
#4170 Ezesetben ok! En sajna tobbet vartam, mert ezt az rpg-k alfajanak omegajanak igertek es mutattak eveken at. Ennek ellenere nagyon szeretem, de tobb kene bele. -
#4169 Cyberpunk valaszok in general:
-igen
-igen eloelet kommenttel
-igen skill check-el
-nem
-meselj meg
-
#4168 Ne a "szerzővel" foglalkozz hanem a linkekkel... CDPR videók, híroldalak, interjúk.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.19. 12:50:55 -
#4167 " Az hogy a kuldik sokfelekeppen megoldhatok csak illuzio. 1-2 kuldit leszamitva minden linearis es nincs hatassal a vilagra."
Pont mint a W3-ban. Én tényleg W3-at vártam, semmi többet. Nem is csalódtam. A bugok zavaróak, de majd peccselik, a rendőr AI-t és úgy ált az AI-t javítani kell, de kb ennyi. -
#4166 Erre se mernék egyértelmű igennel válaszolni, de nem csak ezt ígérték, hanem nagyon-nagyon sok mindent, amiből nagyon sok minden nem teljesült - egyelőre.
Miután végigvitte valaki a játékot, elszórakázgatott vele, szerinted mennyire lesz megható, ha majd valamikor kijön egy DLC, amiben lehet már más színe a verdáknak...valaki csak emiatt megint nekiesik? És egyáltalán miért történik megint ugyanaz sok tekintetben, mint a Witcher 3 esetében. -
#4165 Kitartó voltál, én cirka 50 óra alatt végigjátszottam sűrű káromkodások közepette, aztán ment az uninstall. -
#4164 Errol beszelek!!!!!!! Köszönöm!!!!! -
#4163 Ezt olvastam én is, de tele van butasággal és a szerzője is írja, hogy nem vitte végig a játékot. Pl. olyanok, hogy nincs skill vagy attribute check a dialógusokban csak az,h ogy kifeszítheti-e az ajtót. Ez nettó nem igaz pl. Tele a játék Cool, Tech Apt, Body stb check-ekkel dialógusokban.
A reddit tele van bullshittel. -
#4162 400 oram van benne... Amit te leirtal az egy cyberpunk witcher. Ok tobbet igertek ennel es mi tobbet vartunk egy futurisztikus witcher 3nal. Szetneztel viktor muhelyeben? Ott egy teljesen felszerelt auto customizalo garazs uresen. Egyszeruen kimaradt feature, sok egyebbel. Az hogy a kuldik sokfelekeppen megoldhatok csak illuzio. 1-2 kuldit leszamitva minden linearis es nincs hatassal a vilagra. -
#4161 A legtávolabbról sincs így :) -
#4160 Ezek szerint nem követted a tavalyi év híreit, CDPR cikkeit, videóit. Itt van egy kb 50-es lista összeszedve
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.19. 12:45:10 -
#4159 ...csak nehogy végül az open world cyberpunk érzést is a Rockstar hozza el... :D -
#4158 Csak egy kérdést tegyen fel mindenki magának :)
A CDPR azt igérte, hogy "A Cyberpunk 2077 lesz a nagybetűs NEXT GEN RPG, ezzel kezdődik a szerepjátékok új korszaka"
Ki hogy érzi? Így van, vagy nincs így? -
#4157 Megnyugtat. :) Amúgy halál nyugodt vagyok. :) Főleg, hogy már nem nagyon tudok mit csinálni a játékban... Végigvittem így-úgy-amúgy, az összes mellékszálat is (így-úgy-amúgy...) Kifulladt a dolog kicsit. Konzolon és/vagy GeeforceNow-n nem tudom a modokat se kipróbálni. Állóképeket nézegetni hűtőventi koncert közepette a saját gépemen nincs kedvem...ahogy az összes maradék "buzogányos" küldetést kitolni sem. :) Így is majd' 40 napig toltam rendületlen, hol meztelenül, hol dupla napszemcsiben, de rendületlenül. :) Úgy, hogy most épp töménytelen szabadidővel rendelkezem, napi átlag 8 óra simán megvolt csak a játékkal. :) -
#4156 Az ingame customisálás a W3-ba is egy ingyenes dlc hozta be, nem volt benne megjelenéskor. 3rd person átvezetők vannak, nem sok, de vannak a játékban (pl. Panam scene). Nem tudom, nekem ez annyira nem hiányzik... Ez tényleg lényeges dolog? Rpg elemek nincsenek? Úgy érted fejlődés, skillek, perkek, attribute-ok, szintlépés? Többféleképp befejezhető küldetések sincsenek? Autó costumizálás uaz, mint az első. Ingatlanvásárlás meg szabadidős tevékenységek azok olyan GTA-s dolgok. Ígértek ilyet? Komolyan kérdezem, mert én nem tudom. Collusion detectionben igazad van, ez technikai bug és javítani kell, nem kimaradt feature. Cselekményt befolyásoló döntések meg szerintem vannak benne ... Nem kevesebb, mint a W3-ban. Ha x küldetésben úgy döntesz, akkor az y küldetésben előkerül. Pl. megölöd Woodmant a Cloudsban, akkor később ez előkerül, egyes karakterek örökre meg tudnak haragudni rád, ha olyan döntéseket hozol, ha nem viszel végig küldetéseket vagy nem úgy, akkor befejezések záródnak le előtted. Ha valaki pl. csak a main questet tolja, annak csak egy befejezése lesz - a legrosszabb. -
#4155 A normális scripttől, leanimált átvezetésektől biztos nem füstölt el semmilyen konzol. :) Nem kivették, nem is volt. Ez egy - ahogy PiszkosFred is mondta - egy előre scriptelt videó, nem pedig GAMEPLAY. Persze lehet azt mondani, hogy nem a végleges verzió, ki is van írva, meg, hogy nem is mondták, hogy valós játékmenet, csak annak a bemutatása, de ettől még a prezentáció hamis illúziót kelt. Ami tényleg megfekteti a konzolokat, az változott - a grafika, a mögöttes tartalom meg nem tudott elkészülni hozzá időre, amit előrekamuztak (vagy szépen mondva előre álmodtak) a prezentációs videóban. A baj az, hogy mindezt 2 évvel megjelenés előtt. :) Tehát sok év valami mással ment el. (talán Witcher 3 fejlesztéssel meg javítgatással - hisz egy vagy több videóban azt emlegetik, hogy egyszerre egy játékot tudnak csak fejleszteni) Remélem lesz modder, aki legalább a HUD-ot ehhez igazítja. :)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 12:32:24 -
#4154 Karakter ingame customizalas, 3rd person atvezetok, rpg elemek, customizalhato autok, vasarolhato ingatlanok, szabadidos tevekenysegek, banda related dolgok, normalis collusion detection, cselekmenyt es/vagy vilagot befolyasolo dontesek. Hirtelen ennyi de tuti van meg jopar amit igertek es nuku, nyista...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 12:29:43 -
#4153 Milyen harmadát? A rendőr-rendszer rossz, ez igaz, de mi maradt még ki? A harcrendszerrel mi a baj? A küldetésekkel? A karakterekkel? -
#4152 Ha ez megnyugtat én veled vagyok. Én ezt leegyszerűsíteném annyira, hogy tavaly egész évben tolták az ígéreteket, hogy ez lesz a játékban ilyen lesz olyan lesz. Azért vártunk többet, mert ők mondták hogy több lesz (No Man's Sky effektus). Ehelyett a harmadát kaptuk. Ha pontosan tudjuk hogy ez lesz a végtermék a játékosok tizede rendelte volna elő. A bugokat most meg sem említem.
Engem szomorúsággal tölt el hogy sokan ennyire nem látják a fától az erdőt, alacsonyak az elvárásaik (miattuk működhet az early access és preorder rendszer). Emellett persze örülök hogy örömet okoz nekik. Én is láttam a potenciált a játékban azért írok róla, különben hanyagolnám (COD topikokba nem írtam soha mert hidegen hagy az egész sorozat), egyszerűen én a rózsaszín felhőn kívülről látom a terméket. Pl. Although_ szavai, mint hogy semmi mással nem érdemes játszani a CP-n kívül, mert ez a tökéletes példa nélküli, évszázad játéka, stb. egyszerűen nem igaz. Semmilyen téren. -
#4151 > Hát mi ez, ha nem ordenáré, pofátlan hazugság?
Pedig nem az, nem hazugság. Nem tisztem megvédeni őket, de
egy, oda van írva a videó közepére, hogy nem végleges állapot és a végeredmény ettől eltérhet.
kettő, ha bármikor is készítettél bármilyen egyedi dolgot (akár csak egy névjegykártyát, vagy rajzot, vagy tényleg bármit, homokvárat kisdömperrel?), akkor tudod, hogy a félkész termék nagyon ritkán néz ki úgy, mint a végleges. Természetes, hogy van, ami a végső verzióban már nincs ott, mert meggondoltad magad, vagy nincs rá idő (vagy a technika nem bírja már el).
Ezen ne rugózz szerintem, két évvel a megjelenés előtti verzióról beszélt ő is, te is. Az egyetlen érdekesség a videóval kapcsolatban, hogy bár a játék motorjával készült, de nagy része - mint kiderült -, nem ténylegesen rögzített játékmenet volt, hanem scriptelt demo. Ez sem szokatlan, az egyetlen rossz szájíz az, hogy ez most derült ki.
Az már más kérdés, hogy a megjelenés előtt egy hónappal mit mond (és ígér) a főnökség, mert abból van a balhé, abból van újabb per (lásd most már a Los Angelesből indított frisset).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.19. 12:11:17 -
#4150 Azért vették ki, mert a mostani, lebutított játék alatt is elfüstöltek a régi konzolok. Nyilván hozni kellett némi kompromisszumot. -
#4149 Nyilván nem a Froggerhez kell hasonlítani, de ha már valamihez, akkor miért nem a Witcher 3-hoz? Miután a gyártók is azt mondták, olyan játékot akarnak csinálni, amilyen a W3 volt és nem mondták soha, hogy GTA-t.
A rendőr-rendszer pedig lényegében ugyanaz, mint a Witcherben volt: a semmiből jönnek az őrök, de nem üldöznek. Persze, fantasy világban annak van értelme, itt meg nincs, ezért is kell javítani.
Sokan pedig nemcsak ezt emelik ki, hanem azt is, hogy "üres" a város, nincs mit csinálni stb. Ez igaz, ha Los Santoshoz hasonlítjuk, de nem igaz, ha pl. Oxenfurthoz. A CDPR pedig Oxenfurtot akart csinálni, nem Los Santost. -
#4148 Oké, hagyjunk is más játékokat, meg sárdobálást, hisztit, nagy elvárásokat, mindent.
Nézzük ezt a videót, amit ők maguk adtak ki cirka két éve, és ők maguk kommentálják!!! 48 perces GAMEPLAY (tényleg?) videó kommentárral
Ugye ez valójában nem lehet GAMEPLAY videó, és beláthatjuk, hogy ahhoz képest, ahogy felcsigáztak ezzel, nagyon nem ezt kaptuk...már ha valaki emlékszik még erre a bevezető részre, vagy eljutott idáig...Hát mi ez, ha nem ordenáré, pofátlan hazugság? Vagy utólag kivettek belőle fasza elemeket, animációkat, mert túl király volt?
Amúgy kár, mert a HUD stb. sokkal faszább, minimal retro cyberpunkosabb, mint amit végül kézbe kaptunk, simán elviselhető lett volna a játék ezzel a grafikai szinttel is inkább, mint a többi dologban a hazugság, de a kiadásra került verzióban szebb látványvilág...