6309
-
#4142 PS4 tulaj haver: "előrendeltem ezt a szart és ronda és kifagy és nem fut rendesen"
- ugyanez az ember lehúzta az SW battlefront 2-t, hogy nincs benne rendes single player. Egy day1 tökéletesen futó játék, amit eleve multiplayerre terveztek (mai napig a legjobb SW játék sztem) és az a baja, hogy nincs benne tisztességes single player.
PC haver: "baszd+, kibaszott erős gépem van, mégis tele van buggal ez a szar, a sztori lapos, unalmas az egész világ, nincs multiplayer"
- ugyanez az ember szerint a RDR2 egy szar játék, mert szar. Ez az indok. Egy játék, ami tökéletesen fut, kibaszott jó a sztorija, van egy közepesen erős multija.
PS4 PRO haver: "Ez a játék kurvajó, kicsit néhol ronda, de a sztori, a világ, a skillek, amiket használsz, iszonyat fun"
- az ember olvasta William Gibson Cyberpunk trilógiáját, '90-es évek óta játszik Cyberpunk szerepjátékkal, ami gyakorlatilag felépítette a videojátékban bemutatott világot.
Ilyen egyszerű:
- Nem tetszik? - Nem te vagy a célközönség.
- Fogalmad sem volt, mi ez, de előrendelted? - Magadra vess.
- Nem fut a gépeden, mégis előrendlted? - Lol.
- Nem tetszik a sztorija, de ez már nem az első nagy cím, aminek nem tetszik? - A single player játékok nem biztos, hogy neked valók. -
Gary #4141 Napsütés? -
Gary #4140 Takarítom a szemetet a városból. :Đ
Jó ideje már csak, nem halálos hekkeléssel intézem az ügyeket. Észre sem vesznek és kifekszenek. Én meg, körbefutok lootolni. Nem csak a leadóponton, de az ételárustól, a bárosig, mindenkinek adom el a cuccot. 1,7 millióm van. Kell az összes autós achi-hoz.
Az utolsó lapos kő alá is benézek. Épp most találtam meg Roy Batty-t.
Kaptam már megjegyzést a fixerektől, hogy nem hullát, hanem élő húst pakoltam a csomagtartóba. :Đ -
TokraFan #4139 Te mit vársz egy játéktól? IRL valóságot? Persze, bárki képes mefgogalmazni ötleteket, elvárásokat, ez eddig nem nehéz. Biztos lehetsz benne, hogy a készítőknek is sikerül, csak a megvalósíthatóság egy teljesen más kérdés. Horribilis pénzek és idő kellene ahhoz amit vizionálsz. Így is le kellett butítani a játékot, hogy rendesen fusson. A pathfinding valószínűleg ennek esett áldozatul, ahogy a metro is.
NCPD diszpécser...jó vicc. És miről beszélgetnél vele? -
#4138 Az, hogy látom és leírom a hibákat, nem jelenti, hogy nem tudom élvezni. Max. nem felhőtlenül. De hát mi az, amit felhőtlenül lehet élvezni végsősoron... -
Although_ #4137 Ez már beteges :) 200e volt a legtöbb amit nem költöttem el egyből :) -
Although_ #4136 Tévedtem mikor másnak írtam, vagy neked? Nem lesz játék amit élvezni fogsz :) Komolyan művész filmeket kellene nézzél csak :) -
#4135 Értem már mire gondolsz. Nos ez nekem azért nem annyira zavaró, mert már jó ideje nem lövöldözök. :)
A Johnny Mnemonic féle lézer jojót meg a karból indítható rakétákat is visszacseréltem gorilla karra. Ez amúgy is jól jön amikor a kerületi suhancokat meg a végén a szteroidos fekát kell kiütni. (ennél mondjuk lefeküdtem, mert arra kért az edző...a kisgyerek szomorú is volt miatta)
Gyorshekkekkel operálok inkább. Lőfegyverrel könnyű baráti tűzben részesíteni a zsarukat, és onnantól persze jön az általatok leírt folyamat.
Egyébként még hátrafele szaladva is le lehet hagyni őket. :) Valóban sokan ott teremnek, ahogy egyet is inzultálsz bármi módon. Ilyenkor csak az elfutás segít. :) Az legalább egy biztos módszer. Nem bánom, hogy ilyen könnyen vissza lehet állítani 0-ra a körözési szintet. Ez a játék nem erről szól. Kerülni kell őket, amúgy se jön semmi haszon a játékban rendőrök öléséből. Ha viszont bal oldalt megjelenik a rendőrségi felhívás, vagy felhív a diszpécser és kiadják a munkát, onnantól ha fegyver van nálad, vagy akármi, akkor is csak akkor lesznek ellenségesek, ha meglövöd/megütöd őket.
Amúgy ha szépen hekkeléssel iktatom ki a célpontokat egy rendőrségi vs banda tűzharcnál, akkor a végén simán jövök megyek a területen, bele is állhatok a zsaruk pofájába, amit amúgy egy helyszínelésnél vagy posztolásnál nem lehet, mert azonnal reagálnak... :)
Amúgy a zsarukon kívül a bandák sem klappolnak. Úgy értem, hogy nem lehet velük semmilyen viszonyba se kerülni. Halomra ölsz bármennyit bármelyik bandából, egy sarokkal arrébb már ugyanúgy semlegesek, amíg nem mész közel.
Ha egymást lövi két banda, nem tudsz beszállni valamelyik oldalán, mert mindegyik téged is elkezd osztani, ha tud. Még olyan is volt, hogy a nomádok bandája lőtt egy másik brigádot, és a nomádok is ugyanúgy elkezdtek rám is támadni, ami azért közröhej, főleg miután befogadtak... :)
Aztán a NCPD diszpécser száma ott a kontakt listában, de sose veszi fel senki, ha hívni próbálod. Az milyen már. A segélyhívószám, amit senki nem veszfel sose... :)
Amúgy nem tudom ki mennyire próbálgatta végig, de nem egy kiiktatásról szóló feladatot meg lehet oldani tényleg egy lövés, de még ártalmatlanná tevés nélkül is.
Pl. a levitézlett bérgyilkosnál hiába az a feladat, hogy intézd el, ha be tudsz jutni hozzá riasztás nélkül, és amíg végigmegy a piros csík elkezded győzködni, simán ki lehet vele egyezni, hogy inkább elhagyja a várost, mert belátja ha nem én, akkor legközelebb majd valaki más iktatja ki. Ezután már nem támad rád, és a kidobók sem. Simán ki tudsz sétálni.
Azt hittem ezután a fixer megbízóm ezt árulásnak vagy legalábbis rossz pontnak veszi, de épp ellenkezőleg, nem csak simán megdicsért, mint egyéb esetekben, ha nincs hullahalom, hanem teljesen el volt ájulva tőlem, hogy rá tudtam beszélni a csókát, hogy inkább lelép a városból.
Az zavaró még, hogy sose lehet tudni, hogy egy párbeszéd alakulásának (vagy cselekedet választásnak) lesz-e komoly hatása az aktuális eseményekre vagy a későbbiekre. Ez teljesen következetlen. Valamikor nagy különbségek vannak a szövegben, de az ég világon semmit se számít, valamikor meg élet-halál kérdése... Minden párbeszéd (és cselekedet választási) lehetőség előtt érdemes menteni. :)
Pl. a Hanakós endingnél, amikor a szemüveges csóka visz a villába, ahol Hanakó "vendégeskedik" 17-es képzettség kell, hogy a kocsinkat feltartóztató őr fejét az ablakon kinyúlva nekibasszam a kocsinak, amitől az csak elájul, ergo nem öltem megint. Hellman lebasz mint állat, hogy elment az eszem...azonban ha nem ezt történik (mert nem elég magas a képzettség szintem, vagy csak nem akarok erőszakot), akkor ő viszont halálra gázolja. :D Mekkora faszság. :D -
Gary #4134 Hozzák a rendőrség szoc-érás báját! :Đ
Anno, IRL ha megláttál egy rendőrt (főleg ha autót vezettél), rögtön parázni kezdtél, hogy mibe kötnek bele, ha megállítanak. Holott, pont az ellenkezőjének kellene lennie, nem? Ott egy zsaru, akkor itt nem lehet semmi baj...
Nos, ez túl utópisztikus, annyira, hogy CP2077-be sem fért bele! :Đ
Utoljára szerkesztette: Gary, 2021.01.18. 18:59:25 -
Sunrider924 #4133 Van olyan hogy "beüt a szar" :)
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.01.18. 18:11:30 -
#4132 Ugyanez nálam. Kétszer próbáltam segíteni, mindkétszer engem kezdtek el üldözni. Egyszer véletlenül a cél felé rohanva beleszaladtam egy igazoltatásba, másodjára meg segítettem nekik leszedni a bandatagokat.
Ezek után ha megláttam a csillagot a térképen, messze elkerültem őket, mert a rendőrség itt nem viccel. :))))) -
#4131 Á, az NCPD nem szarral gurigázik. Ha már látom, hogy igazoltatnak, vagy csak simán fánkoznak a járdán, inkább átmegyek az út túloldalára. Nem keresem én a bajt. Mondjuk ilyenkor kicsit összekucorodik a gyomrom, mert, hát nem mindig a zebrát használom. Na, ez viszont nem baj, de a pofámat ne tátsam. -
Although_ #4130 Azért is érthetetlen mert az ellenfelek, gigek AI egész jók. Ez meg vicc kategória. -
#4129 En meg azt szeretem amikor allnak a rendorok az uton es intezkednek. Odamegyek kibicelni. MIFASZTNEZEL, BIMM 2CSILLAG, FEKSZEM. Anyad... -
#4128 Ezzel kapcsolatban kerry elso kuldije jut eszembe. Felrobbantod a buszt jon a rendorseg, menekuljunk!!! Juhu izgalom gondoltam en. Putty elso kanyar, levagom az utat a fuvon. Yay!!! Leraztuk a rendoroket. 5 mp alatt... Ehhhh...!!! -
#4127 Motorozok a városban, látom, hogy ügyködés van. Jön a felkérés, támadókat semmisítsem meg, bizonyítékokat gyűjtsem be. Látom, hogy néhány bandatag egy zsarut tart fogva, konkrétan kikötözték egy székhez. Gyors meló, nincs para. Leszedem a bandatagokat, gyűjteném be a lootot, a rendőr felugrik a székből és kis meggymag köpködőjével elkezd kergetni. Kicsit bosszant a dolog, félrelöktem minden elvemet és kapott egy kis ólmot a buksijába. Még össze sem esett, már villogott a 3 csillag és a szélrózsa minden irányából rendőrök és drónok jöttek bosszútállni. Gondoltam is magamban, hogy hol az anyjukban voltak eddig, míg 4 bandatag abuzálta a társukat. Menekülőre fogtam a dolgot, futottam 30 métert, látták, hogy Night City júszénboltjával állnak szemben, meg sem próbáltak üldözni. Vállat vontak, majd hazamentek vacsorázni. Szerintem erre gondolt.
Szerk: Látom, közben mások is megfogalmazták ugyanezt. :)
Utoljára szerkesztette: jofer, 2021.01.18. 13:09:44 -
#4126 Amit Fred ír kb. Egy vicc. Akár zárt térben is spawnolnak, de ha két utcát arrébb mész, akkor eltűnnek. -
#4125 "Életszerűen" instant spawnolva jelennek meg tőled pár méterre, akár a semmi közepén is?
Ha beülsz a kocsiba lekapcsol az "üldözős" AI és ennyi, "szabad" vagy?
Ha két utcával odébb jársz, szintén kikapcsol az AI?
Pathfinding a fasorban sincs, simán felugranak a háztetőre is, ha épp ott lősz fejbe valami npct?
Csoda, hogy még nem találkozták ezzel a problémával.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.18. 12:45:26 -
#4124 Mire gondolsz az alatt, hogy a rendőrség AI-je? -
#4123 "A sámánék lehet a CD Projekt székházát vették volna be. :D"
Tuti. Akkor is ez lett volna, ha bejelentik, hogy még fél-egy évet csúszik a megjelenés. Pedig ezt kellett volna. -
#4122 Nem fog. De az Andromeda és az Anthem nagy hibája nem is annyira az optimalizálatlanság vagy a bugok voltak. Tudom, tudom, sok vicces videó jött ki az Andromedáról, de azt kb egy hónap alatt peccselték is és csak elterelte a figyelmet arról,h ogy a játék, az fájdalmasan középszerű volt. Az Anthem meg unalmas.
Ezt pedig ezer peccs sem javítja, ha nem csinálnak új játékot, az már így marad örökre. Ezért nem aggódom a CP2077 miatt, mert a lényeg, maga a játék, az jó. Az amin nem lehet semennyi patch-el sem javítani, az jó. Ami rossz, az a technikai optimalizálás, a kisebb-nagyobb vizuális bugok és egy-két missing feature (legfájóbb a rendőrség AI-je). Ezek peccselhetőek, a béna történet, a gagyi koppintás karakterek, az nem. -
#4121 Azt nem lehetett volna megcsinálni ebben a fázisban már, hogy csak PC-re jön ki, meg új generációra. Az új generációs konzolok az eredeti megjelenési időpontban még sehol nem lettek volna! Az egész kampány sem erre épült. Jelenleg is csak a visszafelé kompatibilitás miatt fut a játék az új konzolokon, ki tudja mikor lesz valójában ezekhez saját verzió. Biztosra veszem, hogy az előrendelések jelentős része PS4 és Xbox tulajoktól érkezett.
Nem akartak engedni a látványból valószínűleg - pedig kellett volna -, vagy pedig elejétől máshogy felépíteni az egész projektet, kampányt.
Borsos árú külön kiadványok, gyüjtői csomagok, Xbox-hoz még külön a játékhoz dizájnolt limited ed. konzol (én is ezen játszom) stb.
Ezek után mi lett volna szerintetek, ha kijön végül csak PC-re RTX, 8K, kutyafasza támogatással. Még nagyobb cirkusz. A sámánék lehet a CD Projekt székházát vették volna be. :D
Engedni kellett volna a látványból a fejlesztés során, és ugyanazt nyújtani minden platformon. Sőt kibővíteni a kínálatot akár androidra és apple termékekre, ha már egyszer ekkora reklámkampányt durrantottak neki. (kínában még C2077 dizájnú telefonok is piacra kerültek stb.)
Nem éveken keresztül "csak még ezt" alapon igazodni a sebes PC-s rohanáshoz... Egy ilyenfajta játék közönsége hamarabb felülemelkedik egy kis kinézeti lemaradottságon, főleg ha a hangulat azért rendben van, mint a nevetséges grafikai és egyéb bughalmazokon, vagy a történeti kidolgozatlanságokon. Nagyon sok 2013-14-15 megjelenés körüli játék van, ami még ma is simán elfogadható kinézetű, és szélvész gyors szinte minden platformon. (...már a megjelenéskor is az volt...) Mindent akartak egyszerre, de azt nem lehet soha elérni.
Nyilván nem lenne ekkora cirkusz, ha végig az van kommunikálva, hogy PC-re van kihegyezve a dolog. De ma már egy ekkora címnél ez elképzelhetetlen. Gondoljunk csak bele, nem elsősorban PC-s reklám specialitások lettek piacra dobva, hanem épp konzolosok! (C2077 Xbox, C2077 Xbox kontroller, C2077 kontroller adapter vagy töltő vagy mi a fene az a szar...stb...) Ezek után épp ezeken van minden szar a játékkal...
Na ez a cirkusz alapja!
Ráadásul a Witcher 3 esetében már egyszer ugyanez történt a PC vs konzol verziók vonatkozásában... -
#4120 Tényleg bízok abban, hogy ez a foscunami precedenst teremt, és a kiadók ezentúl kétszer is meggondolják, hogy egyes platformokra milyen állapotban adnak ki játékokat. Nem lesz több Anthem vagy Andromeda féle agyrém, nem lesz több minden földi jóval kecsegtető, aztán annak töredékét felvonultató NMS, Atlas, se játszhatatlan állapotban érkező fapados FO76 vagy minősíthetetlen RDR2 PC-s port, és még lehetne sorolni.
Ha csak ennyi haszna lesz ennek a hisztinek, már megérte, hosszú távon... -
#4119 Jáj, ez kínos. :D -
#4118 Akkor ezek szerint ott cseszték el, hogy refundolták. A Skyrimet kurvára nem tudtam pl én sem refundolni, annyit csináltam, hogy játszottam x360-on meg pc-n helyette és így jártam.
Az egészben ráadásul az a vicc, hogy 2020 legjobb játéka volt a CP2077, de a sok hisztitől az emberek nem látják. Decemberben jött ki, de több órám van benne, mint a Tsushiban vagy a Last of Us 2-ben. -
#4115 Le lett írva párszor, hogy Sony azért vette le a játékot a polcról, mert a CDPR a háta mögött ügyködött. Kiadott ugye egy nyilatkozatot, hogy mindenki refundolhatja a játékot konzolon, anélkül, hogy a Sony-val egyeztetett volna (akinek egyébként is igen strict állásponja van ebben a témában). Ezután úgy döntött, hogy oké, mehet a refund, de akkor leveszik a játékot a polcról, ezzel sakk-mattot adva a CDPR-nek, magáról meg ledobva egy tonna felesleges melót, amihez egyébként semmi közük.
Ettől függetlenül levehette volna azért is mert trash.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.18. 11:01:54 -
#4114 > "egy ESO-ban másfél évet vártunk arra, hogy a játék egy fő eleme (PVP) javításra kerüljön havidíj és dobozár mellett. "
Hozzáteszem, azóta még inkább szarabb a PVP, nem hogy javítás nincs, amit írsz, hanem a (pve) tömeg miatt nem bírják a strapát a mókusok és sokkal rosszabb csúcsidőben, mint valaha.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.18. 10:29:22 -
#4113 Az Microsoftnak és a Sonynak kiküldött csomagban, amely anyagokat feltöltöttek a két áruházba (és mai napig elérhetőek), azok PS4-es és XB1-es videók voltak, nem volt külön kiemelve, hogy "hé, ez csak Pro vagy X, az "alap" konzolon nem így fog futni". Plusz mindenkinek azt mondák - befektetői zárt konferenciákon -, hogy rendben lesz lastgenre is.
Na ebből van a balhé (állami fogyasztóvédelmi átvizsgálás, befektetői perek), nem (csak) abból, hogy hibás a játék, hanem főleg abból, hogy még közvetlenül a megjelenés előtt is azt állították hivatalosan, hogy nincs gond. Mindenki tudja, hogy a jó szándék vezette őket és tényleg bíztak benne, hogy sikerül addigra megoldani, de nem így történt.
A játékkal sosem PC-n vagy next genen volt gond. Leszámítva pár vicces bugot vagy esetleg beakadt scriptet, maga a játék működik, sőt... kifejezetten szórakoztató és olyan, amely még ebben az állapotában is zseniális megoldásokat hozott.
Sőt, azt is biztosra veszem, hogy mindenkinek volt legalább egy olyan lehetetlen szituációban része az élet bármely területén, amikr muszáj volt "fapofával" belemenni valamibe, akkor is, ha tudta, hogy kurvára nem kellene és csak abban bízott, hogy az így nyert kis idő alatt a hamarosan felmerülő problémákat meg tudja oldani - mert ha sikerül, akkor még mindig jobb utólag megmagyarázni a kockázatos döntésedet, mint leállni az egésszel. Ha pedig nem sikerül, nos, akkor valakinek el kell vinni a balhét.
Viszont amikor a játékosok és a sajtó is mondja, hogy félrement valami, a fejlesztők is nyilatkozzák (még ha anonimként is, érthető okokból), hogy félrement valami, majd a fejesek is kiállnak és nyilatkoznak, hogy félre ment valami. Ezek után még mindig van, aki szerint ez marhaság és nem igaz, nincs a játékkal semmi gond. :)
Kattintásvadászat hozzátartozik az életünkhez. Régebben sem volt másként, még az internet előtti nyomtatott média is így működött, sőt, a faluban/városban is mindig volt egy valami, amiről beszélt a közösség. Egészen addig, amíg nem jött más téma. Lassan beindul a 2021-es év, jönnek a Q1-es megjelenések és majd elfelejti szépen mindenki ezt az egészet. De, addig még meg fogja lovagolni mindenki ezt a témát, könyörgöm, már politikai újságok is napi szinten hozzák a CP cikkeket, ami azért valahol vicces... -
#4112 Teljesen érthető a hiszti, meg jogos is, de úgy tűnik közülük sokaknak nincs élete, mert december óta pörög a híg fos, mintha más sem lenne az életben. Lehet az online oktatás helyett vissza kéne téri a hagyományoshoz, akkor kevesebb idő lenne sopánkodni.
Valahogy én nem tudtam ekkora drámaként megélni a hibákat, voltak hibák, akadások, de ingerküszöb alatt. PC-n letoltam a küldiket, amit lehetett és várom a folytatást.
Lehet az a baj velem, mert már hozzászoktam, hogy pl egy ESO-ban másfél évet vártunk arra, hogy a játék egy fő eleme (PVP) javításra kerüljön havidíj és dobozár mellett. Ebből az lett, hogy már a saját játékukat sem mmo-nak hívták, hanem online TES játéknak, a PVP javítását meg burkoltan feladták, nem tudták megcsinálni. Teljesen természetes volt, hogy a játék csapatos tartalmaiban 3 éves gamebreaking bugok voltak. A kommunikáció meg legtöbbször olyan volt mintha a jóistenek szivességet tett volna azzal, hogy időnként megszólítják a parasztokat, minket játékosokat. -
#4111 Last gen gameplay videot nem mutattak egyet sem, csak pro és one x-et, de abban igazad van, hogy nem ezt ígérték. De ne csináljunk úgy, mintha ez lett volna az első olyan játék, ami lényegében élvezhetetlen last genen. A skyrim a kedvenc példám, miután az 10 perc játék után 0 fps-re ment le ps3-on és ezt vagy egy évig nem is havították. Kisebb mértékben, de ajánlom mindenkinek az alap xbox one-on kipróbálni akár ma is pl. a SW Jedi Fallen Ordert, ami ugye 100%-ban last gen játék. 5 percenként leáll 15 mp-re a játék, hogy betöltse a következő 5 perc játékot :D Ennek ellenére ma is meg lehet venni a store-ban, sőt, díjak sokaságát nyerte és okkal. Arra sem emlékszem, hogy valaki mérges youtuber szétverte volna a lemezt.
Túl van tolva a hiszti itt nagyon. Ezt hívják kattintásvadászatnak. -
#4110 > kitermelődött egy intoleráns konzoljátékos nemzedék, akiknek 60fps alatt már semmi nem játszható, és a 7éves kenyérpirítón akarnak futtatni mai címeket, ami ha nem sikerül, akkor olyan balhét csapnak, mintha az életük múlna rajta.
Vagyis, akinek akár last gen, akár next gen konzolja van, ha kijön rá egy játék, az nem lehet mérges ha nem úgy fut rajta a játék, ahogy az elvárható, hogy az ÍGÉRTÉK és MUTATTÁK a gameplay videókon? Wtf? Mert PC-s esetekben egyetértek, ócska konfigon nem fog úgy futni, ahogy kellene (a PC ilyen, néha áldás néha átok), de a panaszok csak elenyésző százaléka érkezett PC-s környezetből, konzollal volt a gond.
Egyszerűen, ahogy ezerszer is leírta már mindenki, nem kellett volna egyből kijönnie prev genre (csakhogy, ez nem így működik, ahogy "mi" elképzeljük, a pénz nagyobb úr)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.18. 08:08:13 -
MrAndree #4109 Ja hát most boldog boldogtalan ezen pörög mert ugye egy jó botrányra rárepülni mindig generálja a nézettséget. Kedvencem az volt, hogy az összes újság harsogva lehozta, hogy a játék "elveszítette" a játékosai 70 százalékát Steamen egy hónap alatt. Érted, egy single cím ami az ünnepek előtt jött ki amikor mindenki szabadságon van 3 hetet, és van ideje játszani és végigvinni, elveszíti a játékosok 70 százalékát. Az ég meg kék... :D
Sunrider924
Mindenféle fanboyság rettenetesen káros. A senki sem védi a konzolok bakit részről meg annyit, hogy lentebb TokraFan az egész konzolos bakit ráhúzta arra, hogy "intoleráns konzoljátékos nemzedék" meg 60 FPS. Konzolon sose volt 60 FPS, CP 2077 esetén az a baj, hogy alap konzolokon 20 se nagyon. -
#4108 Kritika az oké és meg is érdemlik. Ez a játék nem volt kész, amikor kiadták,ez világos. Lényegében egy Early Access játékot kaptunk, ami még most sem 100%, egy hónappal később.
De egész más a kritika, mint az a hiszticunami, ami most megy. Hogy leveszik store-ból, hogy a részvényesek perlik a céget (???), amikor nyilvánvaló, hogy nyereséges a CP2077 minden cirkusz ellenére is. Sok itt a szerencsejátékos, grifter, akik a botrányt meglovagolva akarnak pénzt keresni. Pl. azok a részvényesek, akik nyilván bíróságig nem akarnak elmenni, de egy fasza kis settlement fee-t azért szeretnének (és a Sapkowskis sztoriból az jön le, hogy a CDPR inkább fizet ilyen esetekben) vagy a youtuberek, streamerek, akik tolják a klikkvadász botrányvideókat. Itt jön Jason Schreier, aki "kamuvideózik" a 2018-as E3 videó miatt, ahol ki van írva, hogy nem tükrözi a játékot (egyébként aki szerint a játék nem néz ki jól egy erős pc-n, az nem tudom, mit néz, nem a látvány a baj a játékkal). -
Sunrider924 #4107 Tobb lesz az mint 5-6... olyan is kiabal aki meg se vette/jatszotta szemelyesen hanem nezte streamen masnak a jatekat...senki nem vedi a konzolos bakit, de ez a szarkavaras ami megy ez mar reg nem a jatek erenyeirol/hibairol szol, es hat te is ontod az olajat a tuzre a CDPR fanboyozassal. De tudod mit? igen most eppen CDPR fanboy lettem, aztan amikor a Bethesda/Obsidian/Bioware kiad majd egy ilyen jatekelmenyt amit most a Cyberpunk adott nekem akkor meg az o fanboyuk leszek, mit szolsz?
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.01.18. 07:42:32 -
MrAndree #4106 Az megvan, hogy ez nem az összes konzolos volt, hanem kb 5-6 idióta? De mindegy, akkor hagyjuk, a játék tökéletes, 11/10, az összes felháborodás, csak az ostoba konzolosok hisztije.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2021.01.18. 07:37:51 -
MrAndree #4105 Ja a Sony se szent, sőt. Én csak annyit akartam mondani, hogy az egész ügyet ráhúzni egy "intoleráns konzoljátékos nemzedék"-re az szerintem rettenetes félreértelmezése a problémának. Vagy CDPR fanboyság, ami szintén nem vezet sehova mert egy céget szabad és kell is kritizálni ha hülyeséget csinál. -
Sunrider924 #4104 Az meg megvan ugye hogy a konzolosok akik refundot kertek es kaptak utana azon haborodtak fel hogy levettek a jatekot az accountrol es miert nem tudnak jatszani mar...az altalad idezet ket sor tokeletesen megfogalmazza a hangos kisebbseg ertelmi szintjet. -
#4103 Csakhogy a store-ból levétel miatt PS5-re se lehet megvenni. Ami elvileg 3 hónapja kint van (persze tudom, hogy gyakorlatban nem lehet kapni, talán tavaszra-nyárra lesz annyi, hogy az előrendelők többsége meg tudja majd venni, de polcokon karácsonyig nem lesz - mondjuk ez sokat elmond a Sonyról is) és amin teljesen játszható a játék.
Egyébként megvan a véleményem ez a "levesszük a store-ból" dologról. A Sony valahogy évekig nem látta szükségét annak, hogy a Skyrimet levegye store-ból vagy polcokról, pedig konkrétan 0 fps-sel ment a játék, de kétszámjegybe is ritkán ment fel. Játszhatatlan volt vagy egy évig és még ma is borzalmas ps3-on. Csak az ugye a bethesda, akik nagy és ismert cég voltak, nem mertek velük izmozni. Plusz: a Skyrim 2011-ben jött ki, 3 évvel az új gen előtt, az akkori gen közepén. Ott még az sem volt, hogy next genre tervezték volna. Nagyon nagy itt a hisztike minden oldalról nyilván.
Ha rajtam múlt volna, én még tovább toltam volna a megjelenést. De ugye a legutóbbi csúszásnál már halálos fenyegetések sokaságát küldték az okos gamerek a fejlesztőknek, szóval valahol ezt is megértem. Elnézve, ami a világban zajlik, simán rágyújtották volna a székházat a CDPR-re a "rajongók", ha egy fél-egy éves csúszást bejelentenek, ami pedig kellett volna. És most itt egy picit sem túlzok. -
MrAndree #4102 Igen, és egy "kiváló vezetés" ezt látta volna, nem pedig kiadnak egy PS 4 verziót ami annyira szar, hogy le kellett venni Storeból... -
#4101 Soha nem lett volna szabad ezt last genre kiadni vagy marketelni egyáltalán. Series X-en és PS5-ön, lényegében minden next gen megoldás nélkül alig tudja a 60 fps-t 1080p felbontáson. Mit várunk egy régi konzoltól?
Nem véletlen nincs Demon's Souls remaster sem PS4-en.
PC-n egy erős gép kell hozzá, hogy azt a szintet tudja látványban és teljesítményben, amit a fejlesztők akartak. Ég és föld a különbség RT off és RT on között. Ez egy next gen játék, hiba volt azt mondani, hogy jó lesz last genen is. Ki fogják peccselni, hogy 30 fps közeli legyen a teljesítmény, de a grafika is ehhez fog igazodni.
Én most viszem végig, a végefelé járok másodjára is, ezúttal nem pc-n, hanem series x-en és nagy buggal eggyel sem találtkoztam a legújabb patchen. Egy T-póz nem volt az egész játékban, egy küldetés sem bugzott be. Apróságok voltak pl. valami szemét ott maradt a képernyőn vagy lebegő tárgyak, amik eléggé mindennaposak egy open world játékban és nem hiszem, hogy nehéz őket peccselni. Ezek többségét egy quicksave - quickload megoldotta azonnal. A legtöbb exploit, amiről videó van, ki lett peccselve, nem lehet már a Space Oddity festménnyel sem pénzt csalni pl. Az alábbiak igényelnek még javítást:
1. rendőr-rendszer teljes átdolgozása, ez a legnagyobb baj, mert óriási bugyutaság az, ami most van
2. gyalogos és autós AI csiszolása, hogy hihetőbb legyen a város
3. last gen performance
4. vezetési élmény csiszolása (erre már van mod, de jó lenne, ha hivatalos megoldás is lenne)
5. végül: kisebb vizuális bugok javítása (lebegő tárgyak, lipsynching, teleportáló npc-k pl.)
A játék teljesen játszható és élvezhető egy modern pc-n vagy next gen konzolon. Egy CTD nem volt a series x-es végigjátszásom alatt és pl. a legújabb CoD is kivágott kétszer dash-re, szóval ez nem annyira alap, mint gondolnánk. Egy küldetés nem volt olyan, ami bebugzott volna, mindet végig tudtam vinni, amibe belekezdtem.