6314
banner
  • PiszkosFred
    Azert irtam, hogy "gamer pc". Nyilván nem fogok egy minimum 3070-et belerakni egy gépbe, amin a gyerek a netflixet nézi, csak abba, amivel játszani akar az apja, vén hülye fejével :)
  • Carlos
    "Egy egyedi csucskategorias gamer PC ket dologban allando, kb tizensok eve. Egy, mindig is jobb teljesitmenyt nyujt, mint a konzol aktualis generacioja, ketto, mindig is boven 500e felett van a vegso ara. Teljesen mindegy, melyik evtizedben vetted, ez ketto allando."

Ez kurvára igaz. A 5-7 évvel ezelőtti konfigom szintén 500 fölött volt annó, még elvitte volna minimumon a CP-ot, de inkább lecseréltem. Jó lesz a gyerekeknek majd subnauticázni vagy GTA-zni.
  • HJ
    Alapvetően játékra kell csak az izmosabb PC. Az átlag user, aki megnéz pár filmet, netezik, elszöszöl ezzel-azzal simán ellenne olyan géppel is amit kis túlzással utánadobnak a bontóból. Neki már egy SSD is felesleges.
  • PiszkosFred
    Na ezek sirnak aztan, hogy a "CP szarul fut PC-n is", akik 100k-s kartyaval akarnak jatszani olyan minoseget elvarva, amit a celebkurvaja, akarom mondani streamerje mutatott az elozo este :)

Egy egyedi csucskategorias gamer PC ket dologban allando, kb tizensok eve. Egy, mindig is jobb teljesitmenyt nyujt, mint a konzol aktualis generacioja, ketto, mindig is boven 500e felett van a vegso ara. Teljesen mindegy, melyik evtizedben vetted, ez ketto allando.

De, pont ezert is van es mindig is lesz piaca a konzolnak, mert egy, olcsobb a hardver, ketto, ahhoz nem kell ertened, nem kell osszeraknod, parositani, se szakertoket megkerdezni ha te nem ertesz hozza, az egy kesz csomag, leulsz, bekapcsolod, fel perc mulva mar jatszol, aztan kikapcsolod es elsz tovabb. Tessek, most is megveszed a Series X-et max 200-ert (de mar boven alatta), benyomod a CP-t es gondod nincs. PC-n meg 200k-s gepen orulsz, ha nem kuld el a launcher az anyadba, amikor rakattintasz a High presetre :D
  • Although_
    Telefon mánia az van, meg aki csak játszani akar vesz konzolt. Emberek többsége. Nyugaton is. Amikor mmoba játszottam napi szinten, a külföldiek többségének gyengébb pcje volt mint az enyém. Mert legtöbbjüknek volt konzolja is. A pc csak az mmora kellett. fusson el.
    A Pcre csak a hardcore réteg költ. Más az végösszeg mint a telefonnál. Főleg most, hogy ipari méretben megy amit az Erzsébetvárosban is csinált a gyerek bitcoint. Óriási tételben lett felvásárolva a videokártya. Ami tavaly 70e volt most 100e felett van mire összeadod 300-400e között van a gép.
  • hykao #4382
    Érdekes. Pedig már telefonokon nagyobb felbontásokat erőltetnek, vagy a televízióknál már 8k-t, úgy, hogy még 4K streaming is alig-alig van. PC-n és konzolokon már reálisabbnak tűnne a 4k erőltetése. Konzolok esetében már túl is vagyunk ezen, hisz már a 4K a standard, talán a tévékhez jobban igazodva. Egyébként a CP2077 az Xbox One X-emen kicsivel jobban fut 4K felbontásban, mint FHD esetén. :) Mókás dolgok ezek. :)

Közben Elon Muskék az újjonan ráncfelvarrott S és X modelljeiken e játék (és egyebek, pl. The Witcher 3) futtatási lehetőségét ígérik a vásárlóknak. :) Kedvcsináló CP2077-es háttérképek is feltűntek előbb említett régi-új modellek átdolgozott kijelzőin. (pl. ezúttal nem egy álló, hanem egy fekvő tájolású 17-es éktelenkedik a műszerfal középen)
  • Sir Cryalot

LOL , persze , de főleg egyszerre csak egy "just works", és nem lehet kiváltani prerendert
  • Sir Cryalot
    Nézegettem mit csinálnak a ray tracing opciók, az a helyzet hogy 2011-es autógyártó szimulátorának a feature szintjét nem éri el ami GTX 280-al már megvolt prerenderrel, csak most valakinek az a mániája ( Jen Hsun ) hogy "it just works" , oxtakkó nem kell prerender ,és ez az RTX-es feature szet nem gameplayre való hanem hogy megcsinálták vele ezeket az átvezetőképernyőket , gameplayhez meg égegyadta semmi köze nincs. Valahogy így csorgott le ez a realtime GI is ami sokra nem jó de cserébe lassú , meg mi értelme van hogy folyamatosan mozog az árnyék a földön bőven elég lenne naponta 5-6 stádium ami reálisabb is meg jobban ki van dolgozva .
  • Sir Cryalot
    https://forums.cdprojektred.com/index.php?threads/please-allow-us-to-disable-all-autosaves.11054672/
  • HJ
    A Steam survey szerint:
    1920 x 1080 - 66.77%, ennél magasabb 16,69, alacsonyabb: 16,54. De pl. 3840 x 2160 - 2.09%
    Szóval a 80% az egész jó közelítés. Esélyes hogy MO-n ennél is magasabb az FHD aránya

Utoljára szerkesztette: HJ, 2021.01.29. 13:14:50
  • Although_
    Nem véletlen a konzol a vezető ágazat. 130-ért 2K-s géped van pc-n ennek a 2-3x kell. Ki van ez találva.
  • Although_
    Pedig esélyes, nem gondolom az emberek többsége 90-100e költene videokártyára 100e monitorra, stb. Csak azért 2K felbontása legyen a 4K meg efölött. Ami kihozható egy normális elfogadható összegből, az az FHD. Sokaknak még az se jön össze csak low szinten. vagy med.
  • hykao #4375
    Az a 80% soknak tűnik, persze ha játékosok alatt most azt értjük akiknek PC-je van, és új megjelenésű játékokkal akarnak játszani, mint ez a játék. Hisz ekkor valószínűleg a kijelzőjük se 10 éves, és ha nem egy 11-13 hüvelykes laptopon vagy telefonon jelenítik meg a játékaikat, akkor valószínűleg FHD-nál nagyobb felbontású. Ha pedig úgy érted, hogy "FHD-n van", hogy abban a felbontásban játszik, az azért szomorú, mert én még nem láttam sajnos a mai napig olyan technológiát, ami a nem natív felbontásban használva ne lenne látványosan ocsmányabb, homályosabb.

Fura egy világ ez. Megannyi rövidítés, szerteágazás, és némelyik egy másiknak kerékkötője. 4K-8K - RTX. HDR képes kijelző, és a többi. A konzolokon szarabbul futnak egyes játékok, mint egy PC-n, pedig előbbieket kifejezetten erre, utóbbit meg kifejezetten nem erre találták ki. :) Új konzolszériák helyett először ráncfelvarrtak, aztán most meg már egy időben megvásárolható az eredeti és a ráncfelvarrott verzió. :) Tehát ha nincs elég pénzed, vagy nem vagy elég tájékozott, vásárláskor elbambulsz stb. éld át te is a PC-s szegényember érzést, a másodosztályú új konzoloddal. Nem tudom, hogy csak az enyémnél van-e amúgy, de az Xbox One X -em olyan lassan bootol be, kis túlzással mint a 80-as években egy kazettáról betöltött játék...először azt hittem Szent Patrik napi megemlékezést tart a zöld hátterű Xbox felirat...de nem, nem lehet minden nap Szent Patrik napja...ezzel ellentétben a lassan 10 éves PC-m - kis túlzással - gyorsabban feláll, mint ahogy a kijelző képet vált... (ha egyáltalán PC-nek lehet definiálni egy Alienware Steam machine-t, bár eredeti értelmében véve végülis akár még az okostelefonok is azok...)

Közben a RTX-es srácok házon belül sem riadnak vissza egy kis furcsaságtól. Felhő alapú szolgáltatást nyújtanak, azzal kecsegtetve a játékosokat, hogy ezentúl nem kell megvásárolniuk egy másik terméküket (pontosabban termékeiket, bár a legfőbb kerékkötő kétségtelenül a videokártya, ha felmerül a játszani, vagy nem játszani kérdés...)
    Természetesen jelen állás szerint a két termék koránt sincs tökéletes fedésben, de a jövő mégis ez irányba mutat. :) (itt is előjön a FHD mint mumus, azzal a különbséggel, hogy ezúttal már nem választás kérdése, hanem kényszer velejáró)

Akárhogy is, amelyik játék engedélyezett a GeforceNow-n, azzal inkább azon keresztül játszom, a 4K sajnos már amúgy sem opció az új játékok esetében a kis mini PC-men. Azonban még mindig szűkösnek tűnik a kínálat. A Mortal Kombat 11 és a Mafia 3 kezét pedig menet közben kellett elengednem. Egyik napról a másikra egyszer csak már nem szerepeltek a kínálatban. :) Ami egyébként elsőre nagy baromságnak tűnhet, hisz a saját megvett játékaival tud játszani a játékos, és a lényeg egyrészről pont az lenne, hogy több játék kerülhetne eladásra, hisz egy új AAA címhez nem kell gépfejlesztésre, vagy új gép vásárlásra is berendezkedni feltétlenül, nem kéne csak azért lemondani a játékélményről, vagy évek múlva hozzájutni, mert nem elég erős, vagy nincs játékra alkalmas eszköz. (valami értelmes magyarázata azért biztos van, hogy bizonyos kiadók miért nem engedik a játékaik GeforceNow alóli hozzáférését)
    Aztán a teljesen szabad moddolhatóság is lehetetlen egylőre. Ahhoz egy "távoli asztal" szerű hozzáférés kellene, a mostani gyorsan pofándobnak egy tér-hálós sablon háttér előtt egy Steam, Epic store vagy gog ablakkal
  • lwb
    Nálam 3440x1440-en 2080 Ti-n is jó a frame rate (50-70, 60 feletti átlagban, gsync miatt észrevehetetlen), viszont DLSS performance-on, nem qualityn, cserébe ray tracing jobban felhúzva. Sokat tweakeltem és így jött ki nekem a legjobban tetsző állapot. A 60 fps-ből nem vagyok hajlandó engedni.

A játék ég és föld a konzoloshoz képest. A ray tracing ebben a játékban a leglátványosabb.
  • TokraFan
    A játékosok 80%-ka FHD-n van mai napig! Ott kell jól fusson. Nyilván 4k-hoz erősebb kártya kell, de hol nem? Főleg egy ilyen címnél, ahol nem 2db fakunyhó, 2db ló és 3db petróleumlámpa van a képen egyszerre, mint a legtöbb középkorban játszódó marhaságban. PC-n semmi gond nincs a játék futásával, ne keverjük a prev. konzolos ügyekkel. Látom amit látok, 240 óránál járok a játékban, egyszer nem volt lag problémám. RTX mellett sem. Az meg nem igazán érdekel, hogy a DLSS mit csinál, mert quality módban gyakorlatilag nem látok különbséget a natív RTX-hez képest, cserébe RTX minőségben és látvánnyal fut vajsimán. 4k-val majd akkor foglalkozom, ha lesz hozzá 3XXX-es kártyám. Addigra még optimalizálják kicsit.
  • Sir Cryalot
    Ráadásul le sem kéne tölteni egyben ha karakterenként haladsz a sztorival és le van zárva a térkép mint most. Vagy a háttérben streamelné amit az UE5 is csinálni fog mert nem fognak elférni a konzol ssd-n.
  • Sir Cryalot
    Tegyük hozzá hogy relatív alacsony felbontáson ami az FHD.

De már tudom hogy mi van, van valami tótumfaktum rendermérnök ott aki beleerőltetett valami kezdetleges global illuminationt, aminek a hibáit az RTX lighting javítja.

Tudna rendesen futni a játék ha le lenne töltve 200-300 gigányi tömörített fényatlasz. Így meg még az időjárást sem merték bevállalni mert ígyis alig fut. REMEK.
  • TokraFan
    Igen, RTX mellett, ami natív köztudottan -50%! RTX nélkül 60 felett vagyok.
  • lwb
    Konzolon 13.3 giga ...
  • HJ
    Ez stimmel? patch 1.11-nél ez:
    "buildId": "54078989483766801",
    "clientId": "53652320436400298",
    "gameId": "1423049311",
  • mumoka 2012
    úgy nekem angol marad ahogy beteted.
  • HJ
    Nálam megy simán így is:
    "language": "Hungarian",
    "languages": [
    "hu-HU"
    ],
  • mumoka 2012
    mondtam én hogy variáltak megint a magyarosítás amit itt kitaláltunk nem megy ez "language": "Hungarian",
    "languages": [
    "hu-HU"
    ],
    a jó ami megy az ilyen lesz "language": "Hungarian",
    "languages": ["hu-HU"],
    egymás alatt kell lenni.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.01.28. 19:07:45
  • mumoka 2012
    és e-hez kell 520 mb patch xd ez még viccnek is rossz.
  • lwb
    Elvileg ez pont azt az egy hibát javítja csak, amit az 1.1 csinált.
  • mumoka 2012
    Cyberpunk 2077 1.11-es frissítés is kijött kíváncsi leszek menyi új hiba lesz.
  • MerlinW
    Az oké, de a DLSS-t 2K és fölé találták ki. Semmi értelme 1080p vagy alatta használni, többet árt, mint használ. Illetve ha mégis akkor ott a 720p-s megoldás, de 1080p-ben mennie kellene az RTX-nek minden RTX támogatott kártyán. 1080p-n a quality DLSS nem csinál semmit. Persze mindez akkor igaz, ha a CDPR a specifikáció alapján implementálta a techno-t és náluk ugye ezt sosem lehet tudni.
  • lwb
    Szerintem Johnny küldetésvonala: Tapeworm - Chippin' in - Never Fade Away. Talán a főküldetésszál, szintén Johnny miatt.

Bloody Baron szintű mellékküldetéssel valóban nem találkoztam.
  • Sir Cryalot
    De ha egyszer a DLSS egy upscaler akkor _mindig_ alacsonyabb ne kelljen már előszedni hogy control-al milyen teszteket csináltak. Minél lassabb a mozgás annál több subpixel van amitől nem csak upscaler. De ez TAA-ra is igaz.
  • Although_
    Arasaka hotel, Jackie story vége.
    Mikor megtalálod a helyet ahol Johnnyt eltemették.
    És talán Alt megtalálása az engram quest az is emlékezetes lett.
    The Hunt Ward mellékquestje is nagyon jól meg van írva.
    Peralez quest is a kétféle kimenetel. Meg maga a téma.

Ennyi jut elsőre eszembe.
  • MerlinW
    A DLSS Quality az 1080p-ben renderel. Performance meg 720p-ben. Nincs alacsonyabb.
  • Carlos
    Na és akkor emlitsünk egy olyan küldetést amit CP2077-ben 10 év múlva is emlegetni fogunk...!!!
    Háááááát.....szerintem nincs ilyen. Talán Delamein. Talán...
  • Voltan
    Annál sokkal szopóbb volt az a küldi, amikor a repülő rakterébe kellett bemókolni motorral. Viszont ott legalább ha elcseszte az ember - márpedig elcseszte, SOKSZOR - akkor a kifutópályára tette vissza a játék, és nem kellett perceket szopni előtte. De ja, a vonatos is eléggé mocsok volt. Emlékszem, első végigjátszásra elsőre sikerült valahogy. Nem is értettem, mi a gáz vele a fórumon. A második alkalommal viszont már megértettem. Majdnem olyan szemét, mint a Vice City-ben a távirányítós helikopteres küldi. Nekem az volt a nemezisem :D
  • Carlos
    Azt mindenki utálta... gondolom a CDPR-nél is.
    Másik örök kedvenc az épületrobbantás távirányítós repülővel. :)
  • Carlos
    Láttam én is. :)
  • lwb
    Gyűlöltem azt a küldetést. Amikor motorral kellett üldözni a vonatot.
  • Kmarha
    big smoke?
    vele kapcsolatban easter egg:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amúgy big smoke holtestét meg lehet találni a sínek mentén. A legendás vonatos üldözés misszió itt rossz végett ért :D

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.28. 09:54:58
  • lwb
    DLSS rontja a képminőséget, de muszáj, ha ray tracinget akarsz. 3090 sem bírja el DLSS nélkül a játékot, vagy nagy áldozatok árán csak.

Egyébként én is 50-70 fps között vittem végig a játékot gsync monitoron, 3440x1440-en. 50 alá egy kezemen meg tudom számolni, mikor ment le 50 óra alatt. Kellett némi tweakelés, de simán ment annyival. RT bekapcs tarmészetesen. Kb. a digital foundry guide-ját követtem végig az optimális eredményhez.
  • Although_
    Nagyon élvezed a témát. Nézd röviden, rengeteg játék motor van ami stabilan 50-60 fps de megjelenés után jó darabig, porttól függően, hiszen a cégek többsége nem csinál pc-s verziót, gyakori szemmel látható! mikrolagoktól hemzseg. Ebben a játékban 2 végigjátszás alatt 1 mikrolagom nem volt. Akkor mit érdekel engem stabilan 40 vagy néha 30 ha észre se veszem mert nem látványos max ha direkt azt figyelem ahogy te?
  • Carlos