6314
-
#4427 Ezért tartom én az egészet kicsit összecsapottnak...
Corpo előélet -> street kid játék -> nomád befejezés. Holott mindenhol az volt (még a könyvben is amit ők irtak annó) hogy bizony itt senki nem bizik a másik "kasztjában". Szóval szerintem ezért sem RPG ez a játék. Ugyanis ha te corpo vagy akkor a nomádok instantba szarnak rád és ESETLEG rádlőcsölnek némi alja melót (mint a voodoo boys) hogy dögölj meg. De nincs összepacsizás Saul-lal meg hempergés Panam-el.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.02. 10:25:15 -
#4426 Miért, mi az értelme a többi kezdésnek / endingnek? Itt-ott egy-két dialógus más, felad opciót, egy-egy küldetés rövidre zárható, aztán ennyi. A corpo ending alatt mit értesz? A Devil endinget? Mert az elérhető nem corpo lifepath mellett is, minden ending elérhető minden lifepath részére. -
Although_ #4425 Neked nem tetszik nekem meg a kedvencem.
Egyébként megSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kezdésnek a boss ad egy rázós feladatot ugye ami egy nagyobb hal mint célpont, gyorsan kiderül a dolog és elmennek érted. Mire végeznek, eltűnik a 160e pénzed hozzáférésed a Arasaka nethez és tönkremegy a a "szoftvered" is. Tipikus rpg kezdet a megadott alaptulajdonságaiddal kezdheted új életed. Ugye a corponak a legnagyobb segítség Viktor frissítése. -
Sir Cryalot #4424 https://archive.vn/qbAUt
Cyberpunk 2077: The tech interview - "ray tracing proved to be quite a challenge"
na itt van, erről van szó , ezeknek a srácoknak erre nyilván ráment a karriere , 20-24-30fps-el nincs járműves gameplay, és a hollywood babérjaira törés az üldözős jelenetekkel valósulhatott volna meg leginkább. Prerenderhez kell agy nem RTX-hez.
(Valaki elmagyarázhatná hogy a corpo kezdésnek endingnek mi lehet az értelme azon kívül hogy átvihető lesz , mert ezt így ebben a formában be sem kellett volna rakni ). -
#4423 Na, Secret Ending befejezve. Kurva nehéz volt, mondjuk messze alul voltam az elvárt 50. szintnek, ha nem lenne ennyire exploitolható a játék, akkor nem is tudtam volna megcsinálni. De 20-30 ezres headshot sebzés mellett csak arra kellett ügyeljek, hogy engem ne találjanak el, mert 1 lövés voltam még Easyn is.
Ezzel kb minden befejezést megcsináltam, 60 óra alatt pc-n. Boxon van benne 30-40 órám még. Bőven megérte az árát. -
Sir Cryalot #4422 Kurvanagyok ezek a chipek és kevés fér el belőle a waferen.
A chiplet segit valamennyit.
A nagy ugrás az lenne ha nem csak 128mb lenne integralva hanem 1-2gb, ami most meg külső mem interface az meg az SSD-t éri el 10-20* gyorsabban. AMD így akár nyerhet is. -
#4421 Hát ha megnézrd a gyártók oldalait, ők normális áron adják (adnák, ha lenne) őket. Pl. Asus $640-ért adja a 3070-et, ami 190k Ft. -
#4420 de nem is kell 1.5milláról áradozni .) -
#4419 Megfigyelésre beraktam az alzánál egy GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G-t, mondom hátha (nem tudtam mennyibe fog kerülni, mert ha nincs raktáron, nem írják ki). Pont munkában voltam és éppen leveleztem, amikor feldobta a kliens, hogy új levél jött, rákattintottam és már megint nem volt elérhető. :) -
HJ #4418 Azért az "5 percig elérhető. 2-3 naponta 1-3db " nem nagyon van köszönő viszonyban a "folyamatosan van" állításoddal :) -
#4417 Nem viccelek.. bot van rajta.. kb 5 percig elérhető. 2-3 naponta 1-3db szokott lenni. Gondolom cégek elviszik.. mert ennyi pénzt sem adnék érte. -
HJ #4416 Hol látsz az alzán 3090-est 5-700k körül? :) Ár sincs feltüntetve, nemhogy folyamatosan van :) :) Ne viccelj már...
https://www.alza.hu/nvidia-geforce-rtx3090-videokartyak/18881468.htm
Ahol van 3090-es, ott általában 850k - 1,2m közt mozog.
Könnyű úgy 500-ért "adni" valamit, ha nincs is készleten :D
Utoljára szerkesztette: HJ, 2021.01.31. 13:03:22 -
#4415 Ezek IPON árak max.. ALZA az 250-310 k a 3070 bár ritka mint a fehér holló.. a 3090 viszont 500-700k között folyamatosan van..Annyira nem vészes a helyzet azért, szerintem ahogy igérik a második negyed évre lesznek "jó" árak.. -
HJ #4414 Természetesen nem a pl. Asus adja tovább dupla áron. Ilyen helyzetben amikor őrült nagy a kereslet, a gyártó (TSMC / Samsung) is emel egy kicsit az áron, az nVidia is egy kicsit, a kész VGA gyártók is egy kicsit, a szállítás is drágább egy kicsit, a nagykerek meg a kiskerek is emelnek, a forint is gyengül. Ezek összeadódva hirtelen baromira emelik a fogyasztói árakat.
Persze vannak előre lekötött kapacitások meg szerződések amiket nem ismerünk, de ilyen chip hiánynál amikor az autógyárak leállnak meg nincs alakatrész akkor a gyárak simán tudnak 5-10%-ot emelni a gyártáson, hiszen ott toporog a kapuban 10 cég akiknek kellene a kapacitás.
Sajnos mindennek az a vége, hogy a végfelhasználó szívinfarktust kap az árcédulától. -
TokraFan #4413 Nem ők adják dupla áron, az árrés jellemzően a nagykernél realizálódik. A gyártási kapacitást nem lehet hipp-hopp bővíteni. Ha saját gyárakban megy a gyártás, akkor új gépeket kell venni, de ilyen volumennél már inkább új üzemeket kell építeni, ami k*rva drága, és nem fogják meglépni csak azért, mert most éppen pörög a BC, hogy aztán ha ismét behal, akkor ott álljanak az üres gyártósorok. Ha OEM gyártósoron bérelnek kapacitást, azt meg hónapokkal előre le kell kötni, és ha az OEM-nek nincs lehetősége emelni a kihozatalt hirtelen (nem szokott, hiszen akkor jó a cégvezetés, ha a teljes kapacitás ki van használva), akkor a megrendelő sem tehet semmit.
Jó lenne már bedarálni egy a BC-t, mert egyébként sincs semmi haszna (nyilván azon kívül, hogy lehet rajta keresni), de nem fogják. -
caps lock #4412 Ilyen árak mellett legalább minden PC játékos elgondolkodik hogy mennyit ér neki ez a hobbi, mert amennyibe ez most kerül, az gazdagok játszóterévé teszi ezt a platformot. Mindig is drágább opció volt mint a konzol, no de nem ennyire. Viszont jó lökést adhat ez a helyzet a cloud gamingnek. Minimális előfizetési díjért cserébe egy jó nettel a telefonodon is nyomhatod a legdurvább gépigényű, illetve konzol exkluzív címeket is. PS Now, Stadia, Geforce Now - utóbbin egy óra ingyenes - remek alternatívát kínálnak. -
Sir Cryalot #4411
Why Raytracing won't simplify AAA real-time rendering. -
Sir Cryalot #4410 Így lesz megkerülve a realtime raytracing : ( ott van a második felében hogy realtime path tracing hogy "fut" )
és szerveroldal le tudja küldeni klienseknek és nincs újraszámolgatva kliensenként közel ugyanaz:
-
HJ #4409 Biztos lehetsz benne, hogy a gyártók is emeltek rendesen. Nem ellenségük a saját nyereségüknek jófejségből.
-
#4408 Én december elején sajnos egy paraszthajszállal lemaradtam egy 210 ezres 3070-ről (akkor még bevezető áron), mert az ismerős nagykerben, ahonnan "olcsóért" szerzem a cuccokat sajnos szétkapkodták maguk között az ott dolgozók az akkor érkezett készletet, nekem már nem jutott (nem neheztelek, én is így tettem volna), azóta pedig 350-450 körül mozog mindegyik. Ki tudnám fizetni, viszont ahogy lentebb is írta valaki, ez a fajta felvert "dupla" ár, ami most van, az nálam átlépett egy olyan lélektani határt, amit nem vagyok hajlandó kifizetni.
Azt mondják az okosok, hogy ősznél hamarabb nem lesz elég kártya a piacon (amik addig érkeznek, el fognak menni a dupla áron) így valószínűleg kell egy év, mire megint normális áron lehet kapni mindent.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.31. 10:43:41 -
Probatbicol #4407 Nem hinném, hogy a dupla ár a gyártókhoz esik be, inkább a kereskedelmi láncban hízik meg az összeg. De arra azért kíváncsi lennék, hogy a gyártók annyiért adják-e a kártyákat a nagykernek, amennyiért meg voltak hirdetve megjelenéskor. -
#4406 -
HJ #4405 A VGA gyártók, kiadnak pár sajtóközleményt amiben sjanálkoznak és ígérik hogy majd többet gyártanak. De valójában a jelenlegi helyzet nekik a legjobb, mert az előzetes gyártási tervet hozzák - csak éppen már majdnem dupla árban mennek el a kártyák. -
HJ #4404 Nekem egy EVGA 8 GB-s GTX 1080 van.
Ezzel én elvagyok még szerintem pár évig. A CP2077 is elmegy rajta FHD-ban ultrán 60 fps-sel.
A használt, jó áras 1080-al a pletykák szerint csak óvatosan mert ezekből elég sok agyig széthajtott bányászkártya került ki akkoriban amikor lecserélték a bányászok az újabb szériákra. És persze ezek a kártyáknak a hirdetésekben a tulajdonosa a tipikus idős német orvosházaspár, aki a garázsban tartotta és csak netezni használta :) :) :)
-
#4403 Nemmondod.... 3070-et 300-ért vettem december elején... Aztakurva (bár már akkor is elszállt árak voltak) -
Although_ #4402 Nézegettem a híreket, mit reagál a két nagy gyártó a videokártya felvásárlási dömpingre, növelik e a termelést. Nekem nem úgy tűnik, ez lenne a reakció. De vannak itt hozzáértők is. Viszont ebben a felállásban nem számíthatunk a közel jövőben változásra.
-
Gary #4401 Nem fontos egyáltalán a vásárlás. Igen, láttam én is az árakat. :/
A rizikó benne, hogy csak följebb fog menni...
A mostani i7-4770k mellé még egy jó áras, használt 1080Ti befér, de tovább nem gondolom ezt a gépet.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem fizetéstől - fizetésig kell beosztanom, de ezen árak lélektani határát, még rendeznem kell magamban. Egy nem csúcs, de fölső kategóriás gép kb. annyi, mint amennyiért eladtam az első lakásom vagy vettem az első autómat. -
HJ #4400 Ha nem égetően fontos, akkor most új hardvert venni - felesleges pénzégetés. Olyan elszált irreális árak vannak, hogy hihetetlen.
GTX 1660 - 175 ezerért?
RTX 3070 - 450 ezerért?
RTX 3090 - 1,,2 millió?
Vicc ez már, de a rosszabb fajtából. -
#4399 Üdv a klubban. Nálam ugyanez volt december elején. :) -
Gary #4398 [OFF]
Én '13 végén vettem a gépem nagy részét, majd '14 elején a VGA-t (GTX780Ti). Menet közben, RAM és SSD upgrade volt, de ezek nélkül is, 500k körül mozgott, akkor.
Most van az, hogy a teljes konfigot le kell cserélnem. Nincsenek illúzióim! :Đ
Nagy kiadás lesz, vagy tolom G'NOW-val azokat, amik nem mennek, vagy leporolom a (régi)játék könyvtáramat. Vagy, hagyom a fenébe a gaminget. Na, ez nem opció! :Đ
[ON] -
#4397 Jujj... Mondjuk ha megteheted és nem hiányzik máshonnan, akkor nincs gond.
Drága hobbi ez... Bár nekem már az enyém is kicsit lelkiismeretfurdalálsos volt.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.30. 15:00:27 -
#4396 Ezt magamra vettem azért... ;)
:))) -
#4395 Ne is mond. A jelenlegi vasam 1.2 millióban van monitorral együtt. Azért magamba mélyedtem a jövővel kapcsolatban :) -
#4394 Egy 49 hüvelykes (~125cm) képátlójú tévét használok jelenleg Xboxozáshoz, PC-zéshez, filmnézéshez stb. kb. 1 méter távolságból, ha hátradőlök. :) Azonban állandóan azon kapom magam, hogy menyét szerű tartásban előregörnyedve meredek rá kb. fél méterről. :) Korábban ez volt a szoba sarkában, és egy 100 cm körüli tévét használtam fent említett célokra. Azonban a sarokban lévő nagyon általában csak elaludtam az ágyban mindig, illetve olyan 6 méterről 100 vagy 125 - ha nem is mindegy - de még az SD-HD különbségeket sem lehet észlelni (legalábbis az én szememmel). Így elalváshoz jó a kisebb buta, HDR mentes tévé a sarokban. (azért 4K megvan - de minek)
A nagyot megfelraktam a konzol és a PC mellé az asztalra. :) -
Sir Cryalot #4393 Ökölszabály: fokonként 60 pixel az érzékelés határa.
Ebből kiszámolható hogy 4K az 60-65 FOV látószöghöz felel meg .
Másik ökölszabály hogy a YT meg GF NOW meg ilyesminél a 4K az leginkább csak BITRATE-t jelöl, NEM felbontást. Ez tesztjelekkel könnyen kimutatható, pl . füvezet, bokrok ilyen tesztjelnek tud számítani most is .
60FOV-os setupot az rak össze aki sokat fogja használni és emiatt projektorral érdemes mert az nyugis távolságra van szemnek . Átlag monitor / laptop az TV-vel egykategória. Ezt kevesen fogják megtenni főleg normális projektorral , ezért ehhez 50-70grammos viselhető display a shortcut, ami abból a szempontból jobb is hogy nem kell szobát sötétíteni mattfekete anyagokkal.
Azt hogy most viselhető displayek ki vannak nevezve VR-nek meg ingyombingyomnak az tök érdektelen ehhez képest hogy egyszeri konzumernek projektoros (ráadásul ÍVELT SZKRINIS) setuphoz fogható dolga lesz egyszer, meg nem kötelezően kell hozzá fejkövetés meg egyebek se, csak most anélkül használhatatlan lenne nekik pixelrács miatt, a fejkövetősdijük meg >60 frame nélkül használhatatlan. -
TokraFan #4392 Valójában pont fordított lenne a helyzet, mivel a monitorhoz nagyon közel ülsz, így a nagyobb pixelsűrűség miatt a 4k előnye sokkal inkább látható. TV-n, messziről ez kevéssé érdekes, főleg kisebb panel esetén (nyilván a panel mérete és a távolság nagyon sokat számít ennek megítélésében). -
TomStorm #4391 Tv-n se égetően kell a 4k.
Én most CP-t GF Now-al játszom 65" Tv-n full hd Rtx on(csak a tükröződés) és észre se veszem hogy nem 4k-ba van a Tv-m:)
Blu-ray filmeket is 1080p nézem meg 2160p filmet is de nagy különbség nincs.
Most készülök venni 85" Tv-t na ott kiváncsi leszek.Az már nem biztos:)
Másik egy 32:9 49" monitor amihez szintén bőven jó a Full hd!!
Persze szélességében erőforrás zabáló de akkor is 1080p és tűéles minden -
Gibor #4390 TV-n megértem és elfogadom a 4K felbontást, de egy 24" vagy 25" Monitornak miért kellene 4k? Persze monitorból is van 30"+ meg ultrawide stb ahol már mondjuk egy 2K-t reálisnak tartanék. Maximum arra jó hogy hencegjen az ember hogy 4K-ban nézi ugyanazt, mert látható különbséghez izzadva kell nézni a 2 monitort normál méretek mellett. -
TokraFan #4389 Egyébként pont a Steam adataiból indultam ki, ott jól lászik az is, milyen VGA van az átlag gamer PC-jében. Kb. 1060 szint, ami pont FHD-re elég, de már ott sem minden játékhoz. -
HJ #4388 Az igazi gamer pcben még a táp kábelja is RGB ledes :)