6309
-
#4502 Nem elkezdeni, vagy befejezni kell, hanem konkrétumot mondani. Egy Reeves kategóriájú színész játékban szerepeltetése nem általános dolog, de ha nem jól tudom, ne a Google-t ajánlgasd, hanem légyszíves mondj egy konkrétumot.
A voice acting az nem egy színész játékban szerepeltetése, és önmagában egy színész által végzett mocap munka sem. Ahogyan az sem az, ha egy filmből készült játékban valamilyen módon fel van használva egy adott, amúgy akár magas bérezésű színész is. Ezek messze nem annyi költséget vonnak maguk után, mint egy arccal és névvel, hanggal ilyen szinten szerepeltetett "A" kategóriás színész, mint Reeves a játékban.
Én eddig akiket játékban láttam szerepelni (névvel, arccal, hanggal), egyik sem a legmagasabb bérezésű, jelenleg nagyköltségvetésű filmekben is főszerepekben feltűnő színész. Függetlenül attól, hogy mennyire jó vagy rossz színészi teljesítményre képes az illető.
Így hirtelen akik eszembe jutnak a közelmúltból, és egy Reeves-széhez mérhető hosszúságú pályát tudnak maguk mögött: Mads Mikkelsen, Lindsay Wagner a Dead Stranding-ből (utóbbinak jelenkori és fiatalkori kinézetét is szerepeltetik), vagy Willem Dafoe a Beyond Two Souls-ból. A többiek - akik játékokban feltűnnek - jóval fiatalabbak, rövidebb életpályával. Ám a három említett "idősebb" ismert színész sem volt soha Reeves szintű árazású színész. -
#4501 Nabaszki, hát izé, akkor én itt most be is fejeztem :DDD Végezd el a házi feladatot, utána folytatjuk. Vagy nem. Inkább nem. -
#4500 Az általad említett színészek (akik nem csak a hangjukat adták) hol vannak már egy (ár)kategóriában Keanu Reevessel? Mondj már egy nagyköltségvetésű filmet, aminek bármelyik a főszereplője volt? Főleg az időtájt, amikor bekerült egy játékba.
Talán még Willam Dafoe az, aki szóba jöhetne, ám amire bekerült - nyilván nem befutott hollywoodi színész áron - a Quantum Dream 2013-as Beyond Two Souls c. játékába, már elég mellőzött színész státusza volt egy Keanu Reeves-hez képest, aki a mai napig nagyköltségvetésű filmek főszereplője. Az FMV korszakot inkább hagyjuk már, nem sokat tett hozzá a korszakhoz sem színészi teljesítmény, sem pedig technológia értelmében, na ezekben aztán hatalmas B kategóriás alakítások voltak, olcsó színészekkel. Hamill tudtommal inkább a hangját szokta kölcsönözni, hozzáteszem ő sem egy színészóriás, azért mert anno játszott pár Star Wars filmben, meg most visszaretrózták vén trotty korára egy-két Skywalker mellékszerepre. -
#4499 > "Az bizonyos, hogy nem volt olcsó mulatság, nem véletlenül nem szoktak egyelőre játékokban igazán befutott színészeket alkalmazni."
Ennek azért nézz utána, mert de, Jennifer Lawrencetől kezdve Willem Defoen át Kevin Spaceyig, hogy Terry Crewst, Ozzyt, Gary Oldmant és még kismillió más színészt ne is említsek. Nagy részük voice acting mellett a mocap technikát is bevállalta. Sam. L. Jackson esetében nem volt mocap, de a GTA-ban azért felismerhő volt így is. Mivel úgy fest, nem követed ezeket a dolgokat, azért ott a gugli, használd, ezerszám fog neked dobni listákat.
Sőt, az 1990-2000-es évek környékén nagy sláger volt a FMV stílus, akkor aztán dögivel voltak akkor még talán csak kezdő, de azóta befutott színészek a játékokban, John-Ryhs Davies és Mark Hamill a Wing Commanderrel, vagy ott van a híres Red Alertes átvezetők, stb.
Ha egyszer elkészült, a Star Citizen is felvonultat majd egy laza 50+ misi költségvetésű szereplőgárdát, ott még a takarítót is ismert színész játsza - kis túlzással, de hát Roberts megalomániája már csak ilyen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.05. 23:46:22 -
#4498 Néha meglepő dolgokat lehet itt olvasni. Ha valaki nem tökéletesen elégedett a játékkal (van olyan élő ember egyáltalán, aki reálisan nézve a dolgokat teljesen elégedett lehet? Szerintem nem...) miért ne játszhatna vele akárhány száz órát? Sajnos más lehetőség egyelőre nincs. Ezzel a készültségi szinttel kell beérni jelenleg. Ha bárki leírja az amúgy nem légbőlkapott, reális rosszallását a játék kálváriájával (vagy inkább) kaotikájával kapcsolatban, arra más játékosok, fórumozók sértődés szerű reakciókkal reagálnak, az egyrészről igen furcsa, gyerekes műsor. Az igazság ellen ágálás akkor is gyermekies mutatvány, ha valakinek köze van a korholt termékhez, stb. de egy szimpla játékos részéről teljességgel érthetetlen az efféle érzelmi alapú igazság tagadás. :)
Keanu Reeves behozása a buliba ugyanolyan fura, és zavaros momentuma a játék fejlesztésének, mint egyéb a játékkal kapcsolatos kellemetlen sajátosságok. Az bizonyos, hogy nem volt olcsó mulatság, nem véletlenül nem szoktak egyelőre játékokban igazán befutott színészeket alkalmazni. Egyrészt kérdéses, hogy egy játék esetében egy színész tud-e annyi többlet fizető vásárlót vonzani, mint amennyi többlet költséggel jár. Egy amúgy is hányattatott sorsú fejlesztésnél elég kockázatosnak tűnik ezzel kísérletezni, főleg, hogy plusz pénz is idő ráfordítást igényel.
Mindenesetre valamivel jobban is lemodellezhették volna a játékban, mert amikor a tetőn ücsörögve vártam a titkos befejezéshez a reakcióját, épp azon gondolkodtam, hogy hogyan sikerült ennyire elcseszni... Mintha Keanu Reeves és egy husky kutya keresztezésének fura szüleménye nézne a szemembe... :D Persze még a fém kezével is tesz egy félelmetesen elnagyolt - 20 évvel ezelőtti játékfejlesztési időket idéző - fura mozdulatot, ahogy leül és belekezd a mondókájába.
Továbbmenve, miért dobtak rá egy Jim Morrisons szerű szerkót, bőr gatyát meg csukát, ami a 1960-as évek végi rock korszakot idézi (ahogy a Samurai zenei anyagok és a karakter hosszú haja is). 2023-ban nincs az az alternatív jövőkép, amiben tömegeket lehetne fellázítani ezzel. :)
Bár legalább mosolyt csal az amúgy elégedetlen ajkainkra. :)
Elképzelem magam, ahogy két év múlva klasszikus rock bandát alapítok negyedmagammal, hosszú hajjal, bőr gatyában, ilyesmi csukában, és valahogy akkora sztár leszek, hogy nem pár ember lézeng majd a koncertjeinken, valami nyári fesztiválon, ahova alapvetően nem is miattunk érkezett senki, csak pár részeg rossz színpad fele keveredett, hanem valahogy hatalmas tömegek bolondulnak meg a zenénktől, és értem. :D
Ezután felhangolom a hatalmas rajongótáboromat, mondjuk az Apple vagy mittomén melyik nagy cég ellen (miért is amúgy?), akik odasereglenek randalírozni, majd ezután jól rárobbantok egy atomot az egész nagy gyülekezetre, rajongóstúl, cégalkalmazottastul az utolsó takarítónőig, hadd pusztuljanak. Mekkora okosságnak tűnik. :D
Aztán fura kakukktojás még az egy szem licencelt Porsche modell a játékban. Bár a valóságban is ilyesmi autója van a színésznek, ha jól emlékszem, de ha már egyszer úgyis a motorja (Arch) bele lett téve, akkor miért nem a valóságban is létező Arch motorja a játék beli egykori járműve, amit megszerezhetünk, azt miért pont Jackie-től örököljük meg. Főleg, hogy A-ból B-be eljutni mindenképp motorral érdemes, amikor egy küldetés épp máshogy nem kívánja meg. Élő ember nincs aki autóval akarna szenvedni hosszútávon a játékban, már csak a közlekedés és a fizikai modell bénaságai miatt is. Amúgy is a végsebességek kb. 130-180 között mozognak, aminek biztos van valami technikai oka, de ettől még nevetséges, mint ahogy a járművek érthetetlen, és eltúlzott súly adatai. Bár nyilván egy 4 tonnásra sikeredett személyautóval, vagy egy majd' 1 tonnás motorral nem csoda, ha alig bírjuk a sebességet feltornászni 160 km/h fölé. Persze a nem kevésbé béna gps szerű jobb felső sarki kistérképpel már 100 km/h környékén is simán könnyű egy kereszteződésen túlszaladni, mert képtelen arra, amit a leggagyibb ilyen térkép, vagy gps alkalmazások, eszközök is már ezer éve tudnak a valóságban, vagy játékokban már ezelőtt 20 évvel is tudtak - nagyobb sebességnél távolabbra zoomoljon. A fele utazási idő az újratervezéssel megy el, meg a visszatolatgatásokkal... -
#4497 Ezzel egyetértek.
Az a faszkodás ami a patch-ekben van (küldetés fix-ek) az bizony egyenlő a lószarral. Egy ilyen bug kijavitása kb 1 óra teszteléssel. -
mumoka 2012 #4496 ez igaz mert a CDPR kiadott patch is elcseszte azt sem tudta kiadni rendesen ami menne habár már kisebb mod van kint vagy 700 de a móderek legalább csináltak valamit a kiadó meg semmit e-dig. -
#4495 Igen, a kronológiai sorrend más, most már én is látom, a lényegen nem változtat, de tény, hogy yama a twitteres bejelentésre reagált, nem a patch notesra. -
#4494 youtube-on már 2 napja áll a bál emiatt. (ugye szerdán irt yamasushi). És ugye ő jött rá, hogy mit baszott el a CDPR és nem ám megköszönték a retkesék hogy köszi, csináljuk, hanem anyádköcsögmodder mifasztbaszakszol, vigyázzon mindenki a modokkal mert azok rosszak...
a'la 10 FT-os BKV bérlet!
CDPR ismét bizonyított kommunikáció és HR téren...
Össze kéne tegyék a kezüket, hogy a modderek rendberakják a játékot, mert sokan már csak a modok miatt játszanak a játékkal.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.05. 13:54:28 -
#4493 Hát, majd biztos lesz bőven cikk ebből, ami kifejti elég mélységig, de röviden:
Tegnapelőtt:
CDPR: "If you plan to use @CyberpunkGame mods/custom saves on PC, use caution. We've been made aware of a vulnerability in external DLL files the game uses which can be used to execute code on PCs. Issue will be fixed ASAP. For now, please refrain from using files from unknown sources."
Ma:
CDPR: "Hotfix 1.12 is now available on PC! This update addresses the vulnerability that could be used as part of remote code execution (including save files):
- Fixed a buffer overrun issue.
- Removed/replaced non-ASLR DLLs."
Ma:
Válasz a Cyber Engine Tweaks készítőjétől:
-
#4492 Mi van a mai peccsben? Még nem vagyok otthon, hogy megnézzem. -
#4491 Na kezdodik a CP 2077 nyomorusagos szappanopera kovetkezo epizodja. Mai patch-csel kapcsolatban jon a CDPR vs. modderek (azon belul is a Cyber Tweak Engine keszitoje) csorte, miszerint ki cseszi el es mivel a jatekot. -
#4490 Szerintem meg a projekt teljes budget-ja befolyásolja a gázsit is. KR legdrágább filmje 150 milliós költségvetésű volt, ez mind eltörpül a CP2077 mellett.
15 napig vették fel csak a dialógusait, mocap stb nem számítva. Nem volt ez kis szerep azért.
Fene se tudja. Szerintem 5-10 misi az arányos, de aztán lehet, hogy nektek van igazatok. Azért az tény, hogy ez nem kevés pénz. Nem tudom, mekkora marginnal dolgoznak a CDPR-nél, de szerintem 1-2 millió sem lófasz esti fényben azért. -
#4489 Én meg biztos vagyok benne, hogy max 3-5 misit kért. Vagy esetleg 10-15% revenue-t és 1-2 misit. Elég szerény emberke. Éshát azért tudhatja, hogy ami amerikában 1-2 misi az európában nem feltétlen ugyanannyit ér...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.05. 11:43:01 -
#4488 Az első John Wick filmet 30 millióból csinálták, itt kért 6 milliót KR.
A CP2077 ehhez képest kb 200 milliós projekt. Nem hiszem, hogy harmad-hatodáron vállalta volna. -
#4487 Ebből ki lehet silabizálni, kb mennyit kaphatott.
Kétlem, hogy 1-2 milliónál többet kért volna ezért a munkáért. -
#4486 Lehet, nem tudom.Én inkább azt gondolom, hogy ő fix pénzt kért, nem részesedést, de a fene se tudja nyilván. Más barterezni nem tudnak, nem hiszem, hogy KR nagy gamer lenne, bár tiszteletpéldányt tuti kapott. :D -
#4485 Az osszeget es a dijazast nem vitatom, bar hektikus a fizetese es filmenkent eltero, de teny, hogy nem olcso, ha meg kell fizetni egy munka alatt, barmennyire is o Hollywood ugyeletes "a kisemberek szinesze/hose", o is csak penzbol el.
En arra gondolok, hogy szerintem a koltsegek nagy resze kolcsonos szolgaltatasnyujtas volt a CDPR es KR kozott, amolyan barter biznisz, ezzel is csokkentve a tenyleges kiadast es konnyitve a CP2077 budzsejenek terheleset. Az egyedi luxus motorokat gyarto cegevel a keresztpromo az biztos, azt a kapcsolatot mar lathattuk, ez alapjan meg siman el tudom kepzelni, hogy hosszutavu szerzodessel konkret X misi fizetes helyett akar reszesedest kert es kapott.
De, lehet, hogy kifizettek "kilora" es ennyi, viszlat es kosz a halakat!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.05. 10:18:38 -
#4484 Nem nagyon játszom azokkal. Várom a Fallout-okat (76 kivéve) és a Vaják 4-et majd 10 év múlva. Márha megérem egyáltalán. :) -
#4483 Kizártnak tartom, hogy Keanu Reeves ugyanazokkal a feltételekkel dolgozott volna, mint Troy Baker, Nolan North vagy Matt Mercer szokott. Utóbbiak a legismertebb VA színészek, de Keanu egy A-listás hollywood-i sztár.
Neki sztárgázsi jár akkor is, ha csak koktélpartira hívják jópofizni. A játék total budgetje, marketinggel, mindennel együtt 170-220 millió dollár körül lehetett a sajtó szerint. Nem hiszem, hogy ennek 5-10%-a az elenyésző összeg lenne. Ugyanakkor nem mondtam sehol, hogy a játék azért lett félkész, mert Keanu, csak azt, hogy nyilván megszámolták, hogy hány percnyi anyagot vesznek fel Keanu-tól, mivel az egészen biztosan arányban állt a gázsijával. És minél több a valós választás, eltérés, elágazás a történetben, annál több Keanu sor kell majd bele, annál vastagabb lesz a számla a nap végén. Kizárt, hogy ez ne lett volna szempont. -
#4482 A számaim passzolnak, mivel azok nyilvános számok. Hogy ti. mit kapott az Ördög ügyvédjéért vagy a Mátrixokért. Számokat nem írtam a CP2077-ről, mert azok nem publikus számok. Ahogy írtam is. -
Although_ #4481 Már félek, mi lesz ha kijön a következő Elder Scroll, a következő Dragon Age. :) Eddig engem szapultak de te átveszed a helyem :) -
Although_ #4480 Nyugaton vannak nagyon jó arcok is semmi nem fekete fehér, mégha ahogy sokaknak, Hollywood az kb nekem is 10Ft nem ér.
Keanu a nagyon nagyon jó arcok közé tartozik, minden szempontból. Kár, hogy kevés van belőlük, minden időben. Elmegy egy lengyel céghez és olyat alakít mintha egy hollywoodi mozit csinált volna. Ott van a szeren ahogy régen mondták volna. -
#4479 Sose mondtam, hogy rossz játék!
Szeretem a játékot. Amit mondok az az, hogy én sokkal - sokkal többet vártam. Ez igy nem RPG (számomra a klasszikus értelemben) aminek release előtt 3 napig hirdették, ez tényleg egy action-adventure. De én RPG-t vártam. Ennyike. -
#4478 Nyilvan mindez csak spekulacio, okoskodas - uzleti titkok mivolta miatt errol hiteles informaciot nem fogsz talalni, maximum iparagi pletykakat, amik vagy igazak, vagy nem. :) -
Sunrider924 #4477 Futottam par kort a tema korul es pontosan ezeket az infokat talaltam en is, a kollega szamai nagyon nem passzolnak. Magam is azt gondolom hogy nem a Keanu tiszteletdijja volt a nagy ervagas de ha van link hiteles forrasrol ennek az ellenkezojerol akkor elfogadom. -
#4476 Attol fugg, minek szerzodtettek.
Ha jol emlekszem, akkor kiharcoltak az iparban, hogy a mocap is most mar a voice actingba tartozik, ami azert erdekes, mert Keanu mind a kettot bevallalta. Par eve volt egy komoly sztrajk amcsiban a voice acting szakszervezet reszerol (emlekezz vissza, hany jatekban csereltek le a hangokat mert pont akkor jott ki egy uj resz, de a szineszt nem engedte dolgozni a szakszervezet a sztrajk alatt, egyik nagy kedvencem a Life is Strange is pont beleesett ebbe es a "folytatasban" szegeny Chloe uj hangot kapott, nem rosszabbat, csak szokni kellett), ami utan ugy emlekszem bevett gyakorlat lett, hogy nem fix gazsit kapnak, hanem kerhetnek helyette beveteli szazalekot is, mint az a filmes szakmaban mar bevett szokas a szineszek reszerol.
Meg merem kockaztatni, hogy Keanu is igy szerzodott, foleg annak fenyeben, hogy az o feles motoros ceget is promotalta a jatek, errol meg video is volt a premier elotti hypetrain reszekent.
De ha kifizetik az A listas actori dijat, az is a teljes fejlesztesi koltseg elenyeszo, mar-mar borsoszemnyi resze. Nyilvan, nagyobb kiadas, mintha Pavel Kozlowisky, amator szinesz jatszotta volna, de szerintem ez a Keanu Reeves fele kiadas vegig be volt kalkulalva, sosem szenvedett emiatt egyetlen egy team is hatranyt.
Az amator felsovezetoi/menedzsmenti dontesek miatt mar inkabb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.04. 19:04:20 -
#4475 Bizony. Valamit valamiért. -
#4474 Nincs nyilván, ez nem publikus. De Keanu Reeves nettó értéke kb 360 millió dollár és ezer éve az Ördög ügyvédjéért kapott 2 milliót, ma pedig már nagyobb név annál. Szóval nem gombok voltak, abban biztos lehetsz. A Mátrix filmekért összesen állítólag 250 milliót kaszált az évek során, ideértve a jogdíjrészesedést is.
Nem gondolom, hogy nem millió dollárokról beszélnénk a CP2077-es - egyébként nem kicsi! - szerepéért. -
Evoluti0N #4473 Pontosan. Épp most játszom a Divinity Original Sin 2-t és annyi választási lehetőség van sokszor, meg annyi különböző kimenet, de ez azzal jár, h a player character nincs leszinkronizálva valamint sok cselekmény csak narrálva van és nem leanimálva. Ez meg egy AAA RPG-nél nem állná meg a helyét a nagyközönség számára. -
Sunrider924 #4472 Van referenciad is rola hogy Keanu tiszteletdijja az amibe belerokkant a kreativ vezetes a lengyeleknel? Nem vagom hogy miert lett belole bunbak amikor csak eleget tett egy felkeresnek ami egyebkent a portfolioja alapjan passzolt is. -
#4471 Nem néztem meg a videot, de az illusion of choice az szinte minden AAA rpg-re igaz. Witcher 3 ideértve. Ennek oka az irgalmatlan production cost egy-egy gyökeresen eltérő küldetésnél. A CDPR pedig megtanulta a W2-ben, hogy ha a játékosok fele nem fogja látni a játék felét soha, akkor az nem jó deal. Mert a többség nem szalad neki kétszer a játéknak és vagy Vernon Roche-sal mész vagy Iorveth-tel az Act 2-ban.
Az erőforrásokat máshová rakták a W3-ban is. Minden küldetésnél van egy optimális megoldás. Igazából nem opció pl. a Blood and Wine végén az Unseen Elderes, mert akkor a jó befejezéstől elvágod magad. Ugyanez van végig: ha jó befejezést akarsz, pozitívan elvarrt melléktörténetekkel, akkor kb egy vonalon fogod végigvinni a W3-at mindig.
De ugyanez áll lényegében az összes AAA rpg-re. Ahhoz AA vagy indie kategóriás játékot kell keresni, hogy tényleges választási szabadságod legyen. Ha óradíjban fizeted Keanu Reevest, akkor meggondolod, hogy hova tolod ki a millió dollárokat. Ez van. -
Sunrider924 #4470 Az egesz nyavalygasoddal egyetlen baj van csak, ha te ennyire atlattal a szitan, akkor megis mi a menkunek jatszottal 350 orat ezzel a jatekkal ahol neked tulsagosan zavaro az illuzio az igazi valasztas helyett? Mindenki, aki 12oranal tobbet tolt bele(mondjuk ennyi ido alatt vegig lehet rohanni a fo torteneten) az ne nyavalyogjon mar baszki, nehogymar matrix szintu szimulaciot akarjal a Cyberpunkos verziot most ide ni hamar?
Megneztem a videodat, ertem mirol beszel a csavo DE a witcher 3ban egyetlen egyszer volt foldbedongolos pillanat szamomra Vesemir halalakor( you were always an unrully child) ehez kepest ebben a jatekban igazi gyomros volt Jackie halala/megemlekezesi szertartas, Riders of the storm befejezo pillanatai/Johnny jokivansaga, Rivers unokaoccsenek megtalalasa/nyomozas, Kerry nosztalgiakoncertje, Judyval a szinkronuszas/emlekezes a gyermekkori helyszinen es meg sorolhatnek joparat. Talan az egyre modernebb tehnika es a zsenialis zenei alafestes egyutt de ebben a jatekban ugy el tudtam merulni mint mar nagyon reg nem, egytlen igazi bajom vele csak az hogy egy evig kell varni hogy jojjon uj story.
Neked meg kicsit rendet kellene rakni a fejedben vagy a mondanivalodban, 350 ora jatekkal a hatad mogott azt mondod hogy atbaszva erzed magad de elegedett vagy. Ugyanabban a hozzaszolasodban.
Ja es a referenciad 240 orat jatszott a jatekkal es minden hibaja ellenere elvezte a jatekot. Ott mondja a legvegen. -
#4469 40 perces videot kizárt, hogy végignézzek. Mármint ismeretlentől. -
Although_ #4468 Akkor rosszul emlékeztem. -
#4467 Mit mondtam en? (mar megint?).
A CDPR nagyjabol 500 fovel csinalta a jatekot (a teljes csapat 500-1000 fo kozott mozog), a Bethesda Game Studios a Skyrimet legsurubb napjain sem hegesztette tobbel, mint 100-150 fo (a teljes csapat 200-500 fo kozott mozog). Linkedin a baratod, hasznald!
Pont ezert sem jonnek futoszalagon a BGS jatekok, es ezert is szarabb evrol evre minden, amit kiadnak, mert ugyanaz a csapat gerince es nagyon kicsi a verfrissites, nincs uj impulzus. Most, hogy azota nyitottak par studiot meg es parhuzamosan fejlesztik a FO76, a Starfield es a TES VI-t, most nagyjabol mar 500 fore duzzadtak, de a vezetes sajnos ugyanaz, sot, Howard felugyeli az Indy jatekot is... ami megint nem jo omen. -
#4466 Látom nem nézted végig...megemlitette azt is. -
Although_ #4465 Azért mert beteszed attól még nem lesz full igaz. A korrekt ha beteszed azokat is amiknek van következménye. És az nem annyira kevés. De valóban túl nagy fejszébe vágták a fejszét. Hogy igazán jól megcsinálhassák. Ehhez ők kicsik. Az van amit Fred is mondott ehhez a Beth csapat létszáma kellett volna. Csak ők meg nem vágnak már bele ilyenbe. Mert ők sokkal profitorientáltabbak ennél. -
#4464 22. perctől amit 1000x mondtam... illusion of choice... Senki se hisz nekem... Talán majd most... -
#4463 Na itt van amiről sokat beszéltem. Full katymasz sztori: