Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 13:07:01
Þór vígi þessi rúnar
P.s: egy 40 eves embertol akinek elmeletileg talan csaladja is van kucsit tobbet vartam.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 13:04:53
Þór vígi þessi rúnar
Közben gondolkozz el ezen:
"Personally I have not seen a lot of elements that make a game an RPG, such as relevant checks (speech, perception... right now all we have are options to break a door or go around it)"
Egy: nincs benne se speech se perception skill vagy attrib, másrészt pont vannak ilyenek benne: pl. body meg cool meg tech apt checkek. Vagy te ezzel sem találkozált 400 óra alatt? Alvás közben is ment a gép biztos, úgy jött össze az a 400 óra.
A reddites user állítása az volt, hogy nincs skillcsekk a dialógusokban. Ez nem igaz, van. Sőt, többször előjön a lifepath is. Lehetne több is? Persze. Van játék, amiben ennyi sincs? Egy rakás. GOTY is van köztük. Pl. az összes TES Oblivion óta. Dragon Age-ek stb. stb.
Þór vígi þessi rúnar
-igen
-igen eloelet kommenttel
-igen skill check-el
-nem
-meselj meg
Þór vígi þessi rúnar
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.19. 12:50:55
[merlinw.org]
Pont mint a W3-ban. Én tényleg W3-at vártam, semmi többet. Nem is csalódtam. A bugok zavaróak, de majd peccselik, a rendőr AI-t és úgy ált az AI-t javítani kell, de kb ennyi.
Miután végigvitte valaki a játékot, elszórakázgatott vele, szerinted mennyire lesz megható, ha majd valamikor kijön egy DLC, amiben lehet már más színe a verdáknak...valaki csak emiatt megint nekiesik? És egyáltalán miért történik megint ugyanaz sok tekintetben, mint a Witcher 3 esetében.
[merlinw.org]
A reddit tele van bullshittel.
Þór vígi þessi rúnar
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.19. 12:45:10
[merlinw.org]
A CDPR azt igérte, hogy "A Cyberpunk 2077 lesz a nagybetűs NEXT GEN RPG, ezzel kezdődik a szerepjátékok új korszaka"
Ki hogy érzi? Így van, vagy nincs így?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 12:32:24
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.19. 12:29:43
Þór vígi þessi rúnar
Engem szomorúsággal tölt el hogy sokan ennyire nem látják a fától az erdőt, alacsonyak az elvárásaik (miattuk működhet az early access és preorder rendszer). Emellett persze örülök hogy örömet okoz nekik. Én is láttam a potenciált a játékban azért írok róla, különben hanyagolnám (COD topikokba nem írtam soha mert hidegen hagy az egész sorozat), egyszerűen én a rózsaszín felhőn kívülről látom a terméket. Pl. Although_ szavai, mint hogy semmi mással nem érdemes játszani a CP-n kívül, mert ez a tökéletes példa nélküli, évszázad játéka, stb. egyszerűen nem igaz. Semmilyen téren.
[merlinw.org]
Pedig nem az, nem hazugság. Nem tisztem megvédeni őket, de
egy, oda van írva a videó közepére, hogy nem végleges állapot és a végeredmény ettől eltérhet.
kettő, ha bármikor is készítettél bármilyen egyedi dolgot (akár csak egy névjegykártyát, vagy rajzot, vagy tényleg bármit, homokvárat kisdömperrel?), akkor tudod, hogy a félkész termék nagyon ritkán néz ki úgy, mint a végleges. Természetes, hogy van, ami a végső verzióban már nincs ott, mert meggondoltad magad, vagy nincs rá idő (vagy a technika nem bírja már el).
Ezen ne rugózz szerintem, két évvel a megjelenés előtti verzióról beszélt ő is, te is. Az egyetlen érdekesség a videóval kapcsolatban, hogy bár a játék motorjával készült, de nagy része - mint kiderült -, nem ténylegesen rögzített játékmenet volt, hanem scriptelt demo. Ez sem szokatlan, az egyetlen rossz szájíz az, hogy ez most derült ki.
Az már más kérdés, hogy a megjelenés előtt egy hónappal mit mond (és ígér) a főnökség, mert abból van a balhé, abból van újabb per (lásd most már a Los Angelesből indított frisset).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.19. 12:11:17
A rendőr-rendszer pedig lényegében ugyanaz, mint a Witcherben volt: a semmiből jönnek az őrök, de nem üldöznek. Persze, fantasy világban annak van értelme, itt meg nincs, ezért is kell javítani.
Sokan pedig nemcsak ezt emelik ki, hanem azt is, hogy "üres" a város, nincs mit csinálni stb. Ez igaz, ha Los Santoshoz hasonlítjuk, de nem igaz, ha pl. Oxenfurthoz. A CDPR pedig Oxenfurtot akart csinálni, nem Los Santost.
Nézzük ezt a videót, amit ők maguk adtak ki cirka két éve, és ők maguk kommentálják!!! 48 perces GAMEPLAY (tényleg?) videó kommentárral
Ugye ez valójában nem lehet GAMEPLAY videó, és beláthatjuk, hogy ahhoz képest, ahogy felcsigáztak ezzel, nagyon nem ezt kaptuk...már ha valaki emlékszik még erre a bevezető részre, vagy eljutott idáig...Hát mi ez, ha nem ordenáré, pofátlan hazugság? Vagy utólag kivettek belőle fasza elemeket, animációkat, mert túl király volt?
Amúgy kár, mert a HUD stb. sokkal faszább, minimal retro cyberpunkosabb, mint amit végül kézbe kaptunk, simán elviselhető lett volna a játék ezzel a grafikai szinttel is inkább, mint a többi dologban a hazugság, de a kiadásra került verzióban szebb látványvilág...
Érdekes egyébként, hogy a GTA és CP összehasonlítás során egyes embereknél elborul az agy (jelenlévők kivételek), pedig sosem a két játékot magát hasonlítja egymáshoz senki sem, hanem a két játék egy-egy alrendszerét, egy-egy megoldását. Az ember így működik, genetikailag így van összerakva, hogy az "agy" mindig valamit valamihez hasonlít, mér, viszonyít. Ez lehet egy kézzel fogható valami ugyanúgy, mint egy érzekszervi érzékelés, vagy akár egy hangulat vagy tudatállapot, mindegy teljesen, a lényeg, hogy egy "kontrolcsoport", amihez viszonyítasz. Minél több támpontod van, annál pontosabban és reálisabban tudsz értékelni. (most hagyjuk a direkt vagy indirekt befolyásoló tényezőket)
Számomra teljesen oké, hogy ha a CP rendőreit, tömegközlekedését, járművel kapcsolatos megoldásait például a Watch Dogs, GTA IV-V, Mafia, stb. játékok megoldásaihoz hasonlítja valaki. Nem a teljes játékokhoz, hanem azoknak a gameplayt kiszolgáló alrendszereihez. Persze, össze lehet hasonlítani a c64 Froggerben látott autópálya közlekedésével is, csak annak tényleg nem sok értelme van. De, attól még lehet 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.19. 11:30:24
Sajnos ezek tényszerű dolgok, a videóban - mégha kicsit eltúlozva is - de elég jól kirajzolódik a sztori. Nem csak ígéretek, tervek, hanem konkrét tény szerűen közölt játékelemek stb. amik a valóságban egyszerűen nem úgy vannak, vagy nincsenek...
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.19. 11:21:05
Pedig ez Witcher Cyberpunk Edition inkább. Ott is a küldetéseken túl nem nagyon van hülyéskedésre lehetőség a térképen, itt sincs. Ez egy story alapú single player akció-rpg.
Amit én "vizionálok", az már a 90-es években is tudtak sikerülni más játékokban...épp ezért vannak ilyen elvárásaim! 😊
Van sok olyan dolog is, amik nem átgondoltak a kritikákban, ezeket én nem is hoztam fel...(pl. nem úgy törnek, sérülnek a járművek, mint a GTA-ban - persze, mert Night City-ben minden jármű páncélozott, elég megnézni a súly adatokat...nem csoda, hogy alig tudjuk feltornázni a sebességet 160-ra...aztán az is belefér, hogy nagy sebességnél kiszállunk talpra az autóból, nem elgurulunk kiugorva, mint a GTA-ban, ennyi implanttal ez legyen hihető, az autó is megáll ilyenkor rövid fékúttal - hihető, ha már egyszer önvezető rendszerrel rendelkezik - hozzáteszem 5 km-es távolságoknál lehet néha igénybevenném az önvezetést, akár 50-es tempóval, közben nézelődnék vagy csak hallgatnám a rádiós ömlengéseket, olvasnám egy kis ablakban a szilánkokat, vagy sms-eket, böngészném az adatbázist...lehetett volna így is húzni az időt, hogy nem idegesítő...)
Kimaradnak dolgok, oké, de a gond az, hogy van több dolog, ami nem maradt ki, de nem is készült el benne... 😊
Horribilis pénz az rendelkezésre állt, idő is.
Az a több, mint 40 perces video összeállítás sajnos nagyon súlyos, és igenis elhangzanak benne a fejlesztők részéről olyan dolgok, amiket nem tervként mondanak, hanem már kész játékelemeknek, és a (fél)kész jelenlegi 1.06-os számozású termékben nem kihagyva lett, hanem FÉLKÉSZEN virítanak benne, vagy teljesen máshogy (sokkal silányabbul...), mint a lelkes válaszokban!
De mondom, én nem akarok ezen rugózni, felesleges. Ha tudnak tanulni a hibákból végre, és lesz lehetőség a továbbiakra, nem megy a süllyesztőbe az egész a fiaskó miatt, akkor hiszem, hogy sok jó dolog vár még ránk Cyberpunk ügyben.
Diszpécsertől mit várok? Komolyan kérdezed? Játszol a játékkal? Először is nem én vizionálom a kontakt listába, hanem a készítők rakták be. 😊
Ha már bent van, nem várok mást, mint mindig ugyanazt az automata bejelentkezést, ami jelenleg is van ha felhívod a 112-t...és azt, hogy amikor
én észlelek bűneseteket (amikor a kis térképen piros-kéken villog a seriff csillag ikon), és megszüntetem a fenyegetést, kiiktatom a bűnözőket, a piros-kék villogó seriff csillag megszűnik a térképen, akkor amikor felhívom a diszpécsert, valamilyen módon vegyék az adást. És utaljanak egy kis pénzt, ahogy amúgy is szokott lenni. Mert jelenleg ilyenkor annyi történik, hogy végig tudom lootolni a kiiktatott embereket. 😊 A túsz néha elsétál, néha marad abban az idióta guggoló pózban...
Persze ha ezt poénnak szánták, társadalom kritikának, hogy "amikor kellenének a zsaruk, nincsenek sehol", akkor oké, röhögök. 😄
- ugyanez az ember lehúzta az SW battlefront 2-t, hogy nincs benne rendes single player. Egy day1 tökéletesen futó játék, amit eleve multiplayerre terveztek (mai napig a legjobb SW játék sztem) és az a baja, hogy nincs benne tisztességes single player.
PC haver: "baszd+, kibaszott erős gépem van, mégis tele van buggal ez a szar, a sztori lapos, unalmas az egész világ, nincs multiplayer"
- ugyanez az ember szerint a RDR2 egy szar játék, mert szar. Ez az indok. Egy játék, ami tökéletesen fut, kibaszott jó a sztorija, van egy közepesen erős multija.
PS4 PRO haver: "Ez a játék kurvajó, kicsit néhol ronda, de a sztori, a világ, a skillek, amiket használsz, iszonyat fun"
- az ember olvasta William Gibson Cyberpunk trilógiáját, '90-es évek óta játszik Cyberpunk szerepjátékkal, ami gyakorlatilag felépítette a videojátékban bemutatott világot.
Ilyen egyszerű:
- Nem tetszik? - Nem te vagy a célközönség.
- Fogalmad sem volt, mi ez, de előrendelted? - Magadra vess.
- Nem fut a gépeden, mégis előrendlted? - Lol.
- Nem tetszik a sztorija, de ez már nem az első nagy cím, aminek nem tetszik? - A single player játékok nem biztos, hogy neked valók.
Kojiro ergo sum.
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Jó ideje már csak, nem halálos hekkeléssel intézem az ügyeket. Észre sem vesznek és kifekszenek. Én meg, körbefutok lootolni. Nem csak a leadóponton, de az ételárustól, a bárosig, mindenkinek adom el a cuccot. 1,7 millióm van. Kell az összes autós achi-hoz.
Az utolsó lapos kő alá is benézek. Épp most találtam meg Roy Batty-t.
Kaptam már megjegyzést a fixerektől, hogy nem hullát, hanem élő húst pakoltam a csomagtartóba. :Đ
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
NCPD diszpécser...jó vicc. És miről beszélgetnél vele? <#nemtudom>#nemtudom>
A Johnny Mnemonic féle lézer jojót meg a karból indítható rakétákat is visszacseréltem gorilla karra. Ez amúgy is jól jön amikor a kerületi suhancokat meg a végén a szteroidos fekát kell kiütni. (ennél mondjuk lefeküdtem, mert arra kért az edző...a kisgyerek szomorú is volt miatta)
Gyorshekkekkel operálok inkább. Lőfegyverrel könnyű baráti tűzben részesíteni a zsarukat, és onnantól persze jön az általatok leírt folyamat.
Egyébként még hátrafele szaladva is le lehet hagyni őket. 😊 Valóban sokan ott teremnek, ahogy egyet is inzultálsz bármi módon. Ilyenkor csak az elfutás segít. 😊 Az legalább egy biztos módszer. Nem bánom, hogy ilyen könnyen vissza lehet állítani 0-ra a körözési szintet. Ez a játék nem erről szól. Kerülni kell őket, amúgy se jön semmi haszon a játékban rendőrök öléséből. Ha viszont bal oldalt megjelenik a rendőrségi felhívás, vagy felhív a diszpécser és kiadják a munkát, onnantól ha fegyver van nálad, vagy akármi, akkor is csak akkor lesznek ellenségesek, ha meglövöd/megütöd őket.
Amúgy ha szépen hekkeléssel iktatom ki a célpontokat egy rendőrségi vs banda tűzharcnál, akkor a végén simán jövök megyek a területen, bele is állhatok a zsaruk pofájába, amit amúgy egy helyszínelésnél vagy posztolásnál nem lehet, mert azonnal reagálnak... 😊
Amúgy a zsarukon kívül a bandák sem klappolnak. Úgy értem, hogy nem lehet velük semmilyen viszonyba se kerülni. Halomra ölsz bármennyit bármelyik bandából, egy sarokkal arrébb már ugyanúgy semlegesek, amíg nem mész közel.
Ha egymást lövi két banda, nem tudsz beszállni valamelyik oldalán, mert mindegyik téged is elkezd osztani, ha tud. Még olyan is volt, hogy a nomádok bandája lőtt egy másik brigádot, és a nomádok is ugyanúgy elkezdtek rám is támadni, ami azért közröhej, főleg miután befogadtak... 😊
Aztán a NCPD diszpécser száma ott a kontakt listában, de sose veszi fel senki, ha hívni próbálod. Az milyen már. A segélyhívószám, amit senki nem veszfel sose... 😊
Amúgy nem tudom ki mennyire próbálgatta végig, de nem egy kiiktatásról szóló feladatot meg lehet oldani tényleg egy lövés, de még ártalmatlanná tevés nélkül is.
Pl. a levitézlett bérgyilkosnál hiába az a feladat, hogy intézd el, ha be tudsz jutni hozzá riasztás nélkül, és amíg végigmegy a piros csík elkezded győzködni, simán ki lehet vele egyezni, hogy inkább elhagyja a várost, mert belátja ha nem én, akkor legközelebb majd valaki más iktatja ki. Ezután már nem támad rád, és a kidobók sem. Simán ki tudsz sétálni.
Azt hittem ezután a fixer megbízóm ezt árulásnak vagy legalábbis rossz pontnak veszi, de épp ellenkezőleg, nem csak simán megdicsért, mint egyéb esetekben, ha nincs hullahalom, hanem teljesen el volt ájulva tőlem, hogy rá tudtam beszélni a csókát, hogy inkább lelép a városból.
Az zavaró még, hogy sose lehet tudni, hogy egy párbeszéd alakulásának (vagy cselekedet választásnak) lesz-e komoly hatása az aktuális eseményekre vagy a későbbiekre. Ez teljesen következetlen. Valamikor nagy különbségek vannak a szövegben, de az ég világon semmit se számít, valamikor meg élet-halál kérdése... Minden párbeszéd (és cselekedet választási) lehetőség előtt érdemes menteni. 😊
Pl. a Hanakós endingnél, amikor a szemüveges csóka visz a villába, ahol Hanakó "vendégeskedik" 17-es képzettség kell, hogy a kocsinkat feltartóztató őr fejét az ablakon kinyúlva nekibasszam a kocsinak, amitől az csak elájul, ergo nem öltem megint. Hellman lebasz mint állat, hogy elment az eszem...azonban ha nem ezt történik (mert nem elég magas a képzettség szintem, vagy csak nem akarok erőszakot), akkor ő viszont halálra gázolja. 😄 Mekkora faszság. 😄
Anno, IRL ha megláttál egy rendőrt (főleg ha autót vezettél), rögtön parázni kezdtél, hogy mibe kötnek bele, ha megállítanak. Holott, pont az ellenkezőjének kellene lennie, nem? Ott egy zsaru, akkor itt nem lehet semmi baj...
Nos, ez túl utópisztikus, annyira, hogy CP2077-be sem fért bele! :Đ
Utoljára szerkesztette: Gary, 2021.01.18. 18:59:25
Ezek után ha megláttam a csillagot a térképen, messze elkerültem őket, mert a rendőrség itt nem viccel. 😊))))