6309
banner
  • TomStorm
    +1
    Én most Geforce Now-n játszom.Kliensbe egyedi beállítás,kapcsolat 50mb(persze ennél magasabb net kell!),Eu central 3,vsync off.
    Játékon belül mehet vsync,ultra+RTX tükröződés(többi Rtx beállítás off).
    Hiba nélkül viszi és nagyon szépek az effektek.
    A legjobb ha RTX off többi ultra úgy az igazi.

Aki Ps5 kontrollerrel szeretné játszani az csak Steam-es verzióval tudja és ha rezgést is akar akkor steam-el indítsa Geforce Now-t és meglesz a rezgő funkció is!
  • HöfEE
    Nem tudom a proci e a gond. Másrészt köszi mindenkinek a tippeket, a Geforce Now segített. Beregisztráltam és azon keresztül túljutottam a karakterkészítőn és elkezdtem a játékot. Az első küldetés után csináltam egy kézi mentést. Ezt a mentést viszont már be tudom tölteni úgy is ha normálisan indítom el a játékot, eddig nem volt crash.

Úgy tűnik a karakterkészítő résznél vagy a lifepath választásnál van valami gebasz amin nem lehet túljutni. Mindenesetre így már tudok játszani úgy tűnik. (remélem igy is marad)
  • Sir Cryalot
    Nem hagyom hogy enyészetté legyen a grafikai monológom:)

Sztori: alapból homályosnak hathatott a játék az anti aliasing miatt, amibe ne menjünk bele hogy nem igazi AA hanem post process, DE
    1.04 után feltekerték post process sharpeninget

Akinek a homályosabb tetszett volna jobban azoknak igaza van, mert azzal jobb a frame to frame koherencia, emez darabosabb. Van rá mod.
    https://forums.cdprojektred.com/index.php?threads/forced-sharpening-in-1-04.11045372/page-15
  • Carlos
    Jaaa, a kis lilahajú japó gyerek akit meg kell menteni valami motelben majd leadni az Aldecaldóknál. Szerencsére nem futottam bele. Szerencsére. Idegesítő emberke.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.15. 10:46:25
  • hykao #4738
    Itt van egy ilyen Saulos videó: Hanako ending with Saul (vajon az űrállomáson is ott van? :D)
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.15. 09:57:48
  • hykao #4737
    Köszi a válaszokat. Saullal kapcsolatban lehet esetleg a bugon kívül az a companion mod vagy mi a neve, amin egy modder dolgozik, és a lényege, hogy pár NPC-t választhatsz, akik jönnek-mennek veled, és ha harcra kerül sor, akkor az oldaladon harcolnak. :) Ez akár még érdekes is lehet pl. a folyamatosan (újra)termelődő rendőr osztagok ellen. Bár nem tudom, hogy tudna illeszkedni a játék sztorijához, alapkoncepciójához.

Amúgy rengeteg ember küzd (vagy küzdött, ha azóta javították) azzal a buggal, hogy egy vágott szemű csóka egyfolytában követi őket mindenhova. :) Autóba szállva ott ül állandóan mellettük, minden helyszínen ott van stb. Mint Saul az említett videókban. :)
  • lwb
    Szintén GOG-os verzió, egy darab crashem nem volt 60 óra alatt. Lehet, hogy valami AMD specifikus dolog lesz? Nálam: i7 7700k, 2080 Ti.
  • Carlos
    Skippy: Mert nem lőttél 50-et vele valamelyik módban. Amikor megkapod beállítod valamire. Majd 50 "kill" után permanensen átvált a másikra just for fun. Aztán pár ingame nap után amikor előveszed akkor elkezd dumálni, hogy talált valami txt-t amiben bennevolt az előző tulaj neve, regina. Aztán vidd vissza. Kapsz érte kemény 5-10k-t. Nem éri meg. Ha nem viszed vissza, akkor folyamatosan BAD USER!!!! BAD USER!!!!-t nyomat neked. Még akkor is ha kirakod a falra. Bemész a szobába: bad user!!! bad user!!! Vicces.

Saul: Kivágott kontent-re vagy bugra tippelnék, mert neki aztán télleg nincs köze egyik jelenethez sem.
  • Sir Cryalot
    https://forums.nexusmods.com/index.php?showtopic=9566518/#entry89891568
  • hykao #4733
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megint láttam számomra új dolgot két videóban is. Az egyikben a helyszín az olajmezők, amikor Johnny maradványait, vagy sírját keressük, a másik pedig amikor Hanakót érkezünk kiszabadítani az Arasaka villához. Mindkét helyszínen ott volt Saul. Az olajmezőknél csak állt, amíg Johnny-val - magamban - beszélgettem, a videó rövidsége miatt több nem derült ki, a másikban amikor az őr előbukkan a bejáratnál, Saul bentről a kapun kiszalad az autó mellé. Nos nekem ez új. Milyen körülményekkor tart velünk Saul e két, vagy esetleg több helyszínen? Miben segédkezik. Pl. amikor az Arasaka villából szalad ki, amikor autóval érkezünk, akkor is mi történik? :S

Közben még egy dolog: Skippy-t el kell vinni Reginához, aki Daisy-re változtatja a nevét... Nekem ilyen lehetőség sem jött elő. :D

Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.14. 20:25:12
  • Although_
    Egy furcsa probléma amiről egy régi ismerős a conanból beszélt. A bal kezes beállítás.
    Őrjítő mondta, sokat szopott vele míg megoldotta. A megoldás igazából mindig ellenőrzi az fps-t a benchmarkban.
    Nincs igazi megoldás rá ahogy mondta.
    Az van rengeteg fura dolog van ő már pl nem használja a gyári bal-jobb átváltást. És csakis a kártya driver átváltás betöltödés után kapcsol át valami szoftverrel. Annyit mondott nem egyszer 40 fps helyett 10-20 fps volt. Nem is tudom mit mondjak.
    Szerk: Összetett ez.

Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.02.14. 19:29:48
  • hykao #4731
    Geforce NOW-t próbáld ki mindenképp. Azon tuti nem lesz ilyen gondod. Ha sokat játszol, az áram számlán visszajöhet a havi kevesebb, mint 2e forint. :)
  • Sir Cryalot
    Láttam folytatódott a "global illumination" ( inkáb gettó illumination) önszopatás

van újabb patchekben egy eldugott opció
    Cyberpunk 2077\r6\config\settings\platform\pc
    "name": "GlobaIlluminationRange",
    "display_name": "UI-Settings-Video-Advanced-GlobaIlluminationRange",
    "description": "LocKey#73662",
    "order": 28,
    "is_visible": true,
    "in_pre_game": true,
    "in_game": true,
    "update_policy": "immediately",
    "type": "string_list",
    "index": 0,
    "can_be_restored_to_default": false,
    "default_index": 0,
    "values": [
    "High",
    "Ultra"
    ],
    "display_values": [
    "UI-Settings-Video-QualitySetting-High",
    "UI-Settings-Video-QualitySetting-Ultra"
    ]

<--- "is_visible": true, alapból "false"-nek beállítva :D , ha átbillented kapsz két opciót , high, és ultra

de hogy ennek milyen elképesztő durva háttere van.. JAJJ...

Hogy ezek mit csináltak..........

minden egyes képkockánál (!!!!!!!!!) , felbontja az egész látóteret 64*64*64 voxelre ( igen , minecraft kategóriás v. rosszabb) és azon számol fényterjedést...

A TRAGÉDIA:

a 64^3 nem hogy GI-re nem elég, hanem még ambient occlusion-re sem , hogy kiváltaná az SSAO-jukat... Ráadásul távolságba vesző dolgok is kellenének nekik KEVÉSBŐL...

http://developer.download.nvidia.com/gameworks/events/GDC2016/atatarinov_alpanteleev_advanced_ao.pdf

srácoknak elég nehéz lehet elengedni ezt.

Öröm az ürömben, hogy jobb technológiával (ami nincs képkockánként újraszámolva többnyire fölöslegesen) ugyanezek az assetek sokkal jobbak lesznek :).
  • Sir Cryalot
    https://www.gog.com/forum/cyberpunk_2077/any_way_to_rollback_constant_crashing_since_105_patch

igy lehet verziót állítani

GTX1060on meg egyéb pascal gpu-n ajánlott async computet kikapcsolni segédprogrammal a volumetric clouds meg off (azon látszik) +sok fps-ért
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.14. 18:01:18
  • PiszkosFred
    Nézd meg a jogosultságokat és adj neki kivételt ha kell, plusz rendszergizda jogokat, a CP install könytárat is meg a dokuban találhatót is.
  • xido
    geforce now-n most néztem meg neked..van gog-könyvtáros verzió is...csinálj egy ingyenes accountot és nézd meg azzal elindul-e...vagy nézz meg egy file ellenőrzést..
  • HöfEE
    Minden gyári, nem is nyúltam hozzá soha. Hozzáteszem több, magasabb gépigényt követelő játék probléma nélkül fut.
    Utoljára szerkesztette: HöfEE, 2021.02.14. 17:16:37
  • Zsoltee_a_bator
    Overclockolsz ramot, cpu-t, gpu-t? Nehany jatek erzekenyebb lehet ra.

• Although_
    Szomorú. Nem mondom az a gond nekem steames van, mint a legtöbb embernek arra vettem. Gond nélkül fut.Nem gondolom a szolgáltató a gond. De fura HD-re a géped 40-60 között kellene fusson.
  • HöfEE
    A konfigom alapján mennie kellene, alapból med-high beállításokat lőtt be magának a játék.
    Ryzen 5 1500x, geforce 1060gtx 6gigával, 16 GB hyperx ram, a játék pedig SSD-n van. Full HD Monitorom van.

A hivatalos fórumot böngészve úgy látom nem én vagyok az egyetlen. Megmondom őszintén 20 éve játszom PC-n, de ilyet még legálisan vásárolt játéknál nem tapasztaltam.
  • hykao #4722
    Ennyire azért nem tragikus a helyzet általánosságban, főleg PC-n. Ez valami egyedi gond lehet nálad. A konfigod ha leírnád, esetleg talán el lehetne indulni valahogy. :) Amúgy ha van Geforce Now előfizetésed esetleg, illetve FHD-nál nagyobb felbontásban nem gondolkodsz, akkor azon keresztül érdemesebb fáradni vele mindenképp.
  • Carlos
    Ennyire nálunk azért nem volt szar. Bár én leálltam az 1.06-nál, a többi patch-et nem raktam fel, de a release verzió day 1 patch-el nem volt ilyen.
    Vasad elég hozzá? Mert úgy vettünk/vették észre minél régebbi a gép annál többet hal a játék.
    Mondjuk tisztelem a bátorságodat hogy megvetted annak ellenére amikkora foscunami van most a játék körül.
  • HöfEE
    Nos, megvettem tegnap a játékot, hallottam hogy vannak bugok de nem mélyedtem el a témában.
    Feltelepítettem GOG-on, 5 alkalommal crashelt a játék zsinórban miután rányomtam GOG-ban a play gombra. Gyakorlatilag el sem indult. Aztán a hivatalos fórumon olvasgattam, hogy le kell tiltani a GOG Overlayt. Megtettem, ezután három próbálkozás után, negyedjére elindult a Game, új játék, nehezségi fokozat aztán Lifepathnél kattintva Crash... Ezek után megint általában negyedik ötödik próbálkozásra indul a játék, egyszer már túljutottam a karakterkészítőn is.. Lehet az a baj hogy Hard fokozatot állítottam be mert így tényleg elég nehéz a játék....

2 órája próbálkozom, de még nem jutottam el odáig, hogy játszak. Ez azért nevetséges. Azért megkérdezném van e bárkinek valami tippe..
  • lwb
    Semmit nem érnek vele. Nincs az a bank a világon, ahol hitelt tudnál felvenni személyes azonosítás nélkül. Ráadásul az összes okmányszámod pontosan ugyanúgy letiltható, mint pl. egy bankkártyaszám. A személyes adatoknak nem ez a jelentőségük, ennél többet ér egy adatbázis emailekkel, ahová pl. spamet lehet küldeni és olyan személyes adatokkal, amelyekből jelszavakat lehet kitalálni. El sem hiszi az ember, hogy hány embernek a születési ideje a jelszava/pin kódja/ alkalmazás jelszava / jelkódja stb.
    De már önmagában a név-lakcím-emailcím értékes. Még ha nem is azért, hogy bármit ellopjanak tőled.

A kínaiak meg reverse engineer-elhetik a retail szoftvert is, ha nagyon akarják. Az is pontosan ugyanúgy tilos, mint a lopott forráskóddal molyolni. A lényeg, hogy ezt a nyugati piacon nem tudják majd eladni, ezért fogalmam sincs, hogy mire fogják felhasználni. A CDPR helyében én sem fizettem volna egy kurva vasat sem.

Nemrég a Watch Dogs Legion forráskódjákt lopták el, abból nem lett ekkora hír mondjuk.
  • Kancsalborz
    Pont most akartam beírni ezeket. Gyorsabban olvasol...
  • Sir Cryalot
    Szerintem ebben a sztoriban a cyberpunk az mellékszál, állítólag Gwent a legnépszerűbb kártyajáték kínában és a cdprojekt részvényára főleg abból van hogy az jól megy ott, és látszik hogy a gwent source-t azt ki is rakták helyből árubabocsájtás nélkül mert azzal van bajuk hogy abból ELEVE milyen jól megy ...

Na ezt én sem tudtam ...
  • Carlos
    Ha eladtak valszeg tenyleg olyan vette meg akit ved a kormanya az esetleges perektol. Erre jo kina es oroszorszag. Bar az oroszok leszarjak a jatekfejlesztest. Szoval kina. Ha kijon egy jatek, sok sikert a perekhez kina ellen. Kb eselytelen. Megha witcher 4-et is csinalnak witcher 3-bol akkoris bebizonyitjak, hogy az nem is az. Lengyel kivizsgalokat meg mar a repteren megkerik hogy menjenek szepen haza...or else! (Erre "szemelyes" peldat is tudok mondani, igaz szingapurbol, de jatekfejlesztesbol).
    Ha eladtak es nem csak emberkednek.
    Viszont a szemelyes adatok tenyleg gaz. Bank/hitel- kartya adatokat nem tarol a ceg az alkalmazottakrol, "csak" szemelyi, lakcim, utlevel. Pont amivel szemelyi hitelt lehet felvenni.
    Mas kerdes hogy a gog-hoz kotott jelszavakat es kartyakat vittek-e. Szerencsere nincs kartya a gog-on hozzaadva nekem. Elljen a fizikai jatekok szeretete!
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.14. 09:07:46
  • Kancsalborz
    Rendben van megkövetlek, elnézést sir, akkor érted miről van szó. :)
    Mindössze számomra nem volt egyértelmű a megfogalmazásod.
    Azért hangsúlyozom a forráskód részét mert ugye ez itt a játékkal kapcsolatos fórum, és ezen részét ide vonatkozóbbnak tartom tartom a Cyberpunkra nézve, mint a történet egyéb adatlopásos részét , most hogy ez a CD Projekt-t-el történt éppen vagy mással...
    (Nem érzéketlenségből vagy érdektelenségből persze természetesen, sajnálom is őket, főleg azon dolgozókat akik ezt elszenvedték. )
    Csupán érdekes lesz hogy a már a játékiparban (is) keményen nyomuló kínai piacról mikor érkeznek meg az első AAA-s játékok, amik "véletlenül" kísértetiesen hasonló script-eket, modelleket, asset-et tartalmaznak mint a CD Projekt munkái. Néhány helyen már a médiában tippre 2-4-évet mondtak, attól függetlenül mennyire készültek erre...XD
  • PiszkosFred
    Na akkor fussunk neki, csak a te kedvedért.

A hack és a forráskód lenyúlása valid, köztudott, ezzel tele van a világsajtó. Igen kedves, olvastam én is. Az is köztudott napok óta, hogy emellett forráskódok mellett alkalmazottakhoz kapcsolódó egyéb adatokat is vittek, erről is szóltak a hírek. Viszont a videóban most konkretizálták, egy példán/bejegyzésen keresztül a kiszivárgott személyes adatok jellegét, vagyis nem csak céges belső dolgokat, feljegyzéseket, nyilvántartásokat, anyámkínját, hanem az alkalmazottak eléggé személyes adatait tartalmzó adatbázisokat is lenyúltak, amelyek egy részével (kártyaadatokkal) már meg is próbáltak visszaélni. Na, ezt eddig nem olvastam sehol konkrétan (ez nem jelenti azt, hogy nem írtak már róla, csak én nem olvastam).

És ezek után úgy érzem jogos a kérdés, hogy a balfasz lengyel szakik mi mindent védtek még ilyen profi módon (spoiler: szarkazmus, még mielőtt...) és mi mindent vittek még az oroszok (vagy kínaiak, oly' mindegy).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.13. 21:00:40
  • Although_
    Hogy is értenék bealudtak. Mondjuk nem meglepő. Kína már világhatalom nem is akármilyen a ruszkik meg kb 1-2 nap alatt elintéznének minket, ha akarnák :)
    Jól szórakóznak rajtunk ahogy bénázunk. De ez engem nem érdekel. ill. Érdekel de minek ugye?
    Beléptünk a pillanatba amikor a jövőt már nem mi írjuk.
    Nem jó nézni nem is nézem :)
    Európa a bénázás melegágya ahogy néztem a "járványkezelést" arra a szintre tuareg köztársaság is képes :)
    De legalább jól szórakozunk :)
    Szóval nincs jelentősége. Még nincs vége.
  • Kancsalborz
    Mi az hogy mi igaz belőle ? Most bocs, de olvastok mást is játékhíreken kívül ?
    Tegnap óta tele van vele a világsajtó, dokumentált a hackelés, az arverés amint a forraskódot meghirdették, és ha olvasol gazdasági hireket is, azt is tudod hogy tippre miert kínát irtam, nem egy nagy megfejtés, külföldi lapokban már cikkeznek is róla...
  • mumoka 2012
    hát ezt jól össze kapartad nem mondom de az tuti hogy patch vagy a dlc is ugrót szerintem. Más már pár hete kint a mod szerkesztő de 1 normális mod nincs a játékhoz csak skin a külalak rá amit nem is lehet látni rendesen csak autó vagy motoron, de lasan már 1000 van belőle.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.02.13. 19:46:59
  • PiszkosFred
    Hat, forrast nem neztem igy nem tudom, mennyi igaz belole, de a videoban a csavoka arrol beszelt, hogy devek szemelyes adatait is lenyultak, ami akkor derult ki, amikor a bankok felhivtak az alkalmazottakat, hogy tenyleg kell e az a hitel, stb. A jatek forraskodjanal az picit tobb azert, ezek az oroszok vittek mindent, amit ott talaltak (es ki tudja ez a breach mi(ke)t is erint me'g).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.13. 19:44:27
  • Kancsalborz
    Nem a te meg a többi gog-os stb.felhasználó adatait akarták. Most éppen...XD
    Ez nem valami "mérges rajongó" volt, a játék forráskódját nyúlták le többek közt, és legfontosabbként. Az orosz hackereknek jutott 1 és 7 millió dollár közti lóvé meg a bónusz Witcher 3 kiadatlan változat amit még pénze tehetnek, a kódokat meg vitte kína, ha tippelnem kellene... ;)
  • PiszkosFred
    Hat, ez egyre cifrabb es ki tudja, hol a vege. Csak abban bizok, hogy a gogos adatokat nem nyultak le, az speciel erintene engem is.
  • hykao #4707
    Nagyrészt oroszok a fosztogatók a játékban. :) Legalábbis oroszul beszélnek. :) A kérdés, hogy a CDPR volt-e előrelátó, vagy pedig a megelőlegezett "bizalom" nem tetszett annyira az orosz hekkereknek. :) Aztán persze simán lehet belső elégedetlen alkalmazott, de akár maga a vezetőség is. Ki tudja mik lehetnek a háttérben. :)
  • Sir Cryalot
    :DD előrelátó volt a scavengereket tömegével szláv nevekkel ellátni, mondjuk csak belescrolloztam ebbe, második felébe már hang nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.13. 18:13:37
  • Carlos
    Nagy a gáz:
  • Sir Cryalot
    hja , de nem is KAMPÁNY-nak hívják hanem storynak meg single playernek :D

Igazából lehetne olyan elágazós online kampányt csinálni amiben nem tud felrobbanni komplexitás és amit lehet solozni is meg coopozni is , csak úgy ne járjon mint a path of exile aminél a solo többnyire abból áll hogy próbálod minél kevésbé változatosabban szopatni magad a csapda kategóriás fejlesztések miatt amiből nehéz kihátrálni .
  • Carlos