6309
banner
  • Although_
    Ez van, nem vagyok fanboy. Akkor az is szép, hogy nem a szuper youtuberek mellett gyalázod :)
    A sztori a karakterek a lényeg egy rpgben ennél feljebb csak a kalandjáték van mint a Dreamfall and a Logest Journey.
    Az élő világ mikor évtizedek után is emléksze la morrowinsre a Kotorra, a Kottor II meg amikor az Obsidian bemutatja lehet jobban mint a Bioware. Vagy mikor állsz a conanban szerepjátékosok gyűrűjében és megérted miről szól ez :)
    Gta online? GTA grat meg se vettem minek? Van egy jó sztori? És mi az ahhoz képest Baldurs Gate 30 év után is ikon? ki fog bármi emlékezetesre emlékzeni a mai játékokból? Ezek a pillanatnak szólnak értem én élvezhető :)
  • Carlos
    Ertem hogy fanboy vagy de nem lehetseges hogy az en 300 orammal tobbet lattam mint te? Es ezert gondolom igy? 3 es felszer toltam vegig , kiprobaltam minden jatekmodot ahogy ezt a jatekot lehet jatszani. Letoltam minden giget, minden kuldit, minden befejezest, toltam normalon hardon very hardon, voltam jokislany, pszichopata pasi, voltam hetero, buzi, bi, minden. Ezert gobdolom azt amit.
    Gta 5 es foleg gta onlibeba pedig zillio orat tettem.

P.s.: es a kedvenc kulditeket amivel szerettek peldalozni azt is megcsinaltam 4 felekeppen es csak a korites valtozott a lenyeg nem. Sajnos.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 20:58:41
  • Although_
    És mindenben olyanok lettek volna mint a többiek. Pedig van pár jó csapat. Ott a Batman fejlesztő, mit csinált leszarta a pct nyomot egy gagyi szar portot jó lesz nektek. Volt belőle ügy?
    Játszol egy játékkal 300 órát és nem esik le a tantusz ennyit nem játszol egy GTAval sem.
    Félkész.
    Nem emlékszel rá valamikor régen a Bethesda is egy kis stúdió volt a kor legjobbja ellen versenyzett. Akkor a Bioware volt.
    Az a szomorú a Morrowindben ezerszer jobb karakterek történet volt. Mint az ív a skyimig :) Tod sajnos nem az lett aki lehetett volna. Ezt anno még a megjelenés előtt egy ausztrál kis csajjal beszéltük is.
    Amikor még a Bethesda is tudott mesélni. Mert az rpg erről szól. Morrowind versenyben volt a Bio fénykorával. Mégha sokan azt mondták nem. De tényleg!!! Mert a mese az élmény igazából ezt jelenti nem a látványt. Az másodlagos.

• Sir Cryalot
    De ők azt is látták a kulisszák mögül hogy ez teljes pompájában nem fog futni jelenlegi vasakon ,amin igen az meg nem hogy nincs elterjedve , komoly bökkenőkbe ütközik.

Szerintem meg lehetett volna csinálni, csak nem fért volna rá disc-re :D .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.10. 19:10:49
  • Carlos
    Ezt kellett volna itt is. Early access. Teszteljen a paraszt ingyen nekünk. :)
    Senki se szólt volna be a hülye rendőrök, a béna skillek, nem működő modok miatt... Ment volna bugreportba és annyi, hát early access, persze hogy nem működik. De nem, adjuk el gyorsan félkészen. Úgyis kifizették már a preorderesek. Meg is lett a bukta.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 19:06:45
  • PiszkosFred
    BG3 egy érdekes (siker)történet eddig. Teljes áron jött ki október körül Early Accessre, és egy hét alatt elment belőle 1 millió csak steamen úgy, hogy kvázi a chapter 1 eleje volt elérhető csak, a játék több alrendszere még kész sincs. Ha nem cseszik el - márpedig úgy fest, hogy nem fogják, de várjuk meg persze... - akkor abból még egy korrekt eladási szám is lehet, ami megint jót tehet a klasszikus szerepjátékok kedvelőinek.
  • Carlos
    Pathfinder igéretesnek tűnik, de én már nem hiszek semmiben. Se szivhezszóló kickstarter-ben sem szexi promó anyagban sem devekben akik beszélnek a cuccról.
    A grafika szép, az animációk szépek. Várom. Aztán majd megvárjuk a review-kat és ha olyan és az aminek én szeretném (RPG) akkor megveszem.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 18:58:33
  • fluency
    "Lehet csűrni csavarni, 8 millióan előrendelték." Nem hinném, hogy azért rendelték elő/vették meg sokan, mert Cyberpunk rpg élményre vágytak (szerintem sokan azt se tudták, mi az a Cyberpunk), hanem a trailer alapján egy látványos, B*szó akciójáték benyomását keltette a játék.
    Sajnos nincs annyi rpg fan, mint szeretnénk. Majd meglátjuk, hogy a BG3 milyen eladásokat produkál, vagy a Pathfinder Wrath of the Righteous.
  • Carlos
    Férfiasan bevallom itt tévedtem. Tévesen azt gondoltam, hogy esetleg azért törték meg, hogy nyomást gyakoroljanak a CP fejlesztésére. Hát nem. Kivi leszek lesz-e aki megveszi. Éshát kiderült, hogy oroszok voltak. Nem lepődöm meg. :D
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 18:45:06
  • Carlos
    Ebben semmi gyűlölködés nem volt. Annyit mondtam, hogy megérdemlik amit kaptak. Ennyike.
    Ha neked ez gyűlölet, akkor nem láttál még igazi gyűlöletet!
  • Carlos
    Ok, akkor átfogalmazom. 8 milliió előrendelő = 8 millió RPG és/vagy cyberpunk és/vagy CDPR és/vagy fantasy és/vagy keanu reeves és/vagy baszóskardozós és/vagy cyberfegyver és/vagy találjkiidebármitamia48percesvideóbanvolt fan. Lehet csűrni csavarni, 8 millióan előrendelték. Tökmindegy miért. Kereslet lett volna arra a játékra amit igértek. És az hogy a 13 millióból talán 1-2 maradt elég sokat mond a portékáról.
  • Although_
    Végignéztem a Conanban majd az SWTORban ahogy a szerepjátékos világ elolvad. Mikor kezdtem, olyanokkal játszottam akik írtak olyan sztorit mint a Bio és az egyik ápolónő volt egy svéd kórházban. Mára van 1-2 millió fan aki megvesz egy PoE-t meg egy PoE2-t. És az is csodálatos. A világ változik és az igények is most a GTA és a Skyrim ideje van. És a hasonló játékoké. A piac meg ugye pénzből él. Néha kapunk ilyet mint a CP 2077. És boldogok vagyunk nekem ez remélve lesz tartalom sokáig elég lesz időről időre.
  • TokraFan
    Neked valami nagyon hiányozhat IRL, ha egy szaros játék miatt ilyen szinten tudsz gyűlölködni. Bizonyára hasonló mentalitású emberek törték fel a cég szervereit is. Ugye vannak az alkotó típusú emberek, akik viszit a hátukon a világot, meg van a többi. A CP-t készítők az elsőbe tartoznak akkor is, ha hibáztak itt-ott. A fotelmegmondók és feltörők meg azok közé, akik életükben nem tettek le semmit az asztalra.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.10. 18:28:55
  • Although_
    Nem ugyanazt a mozit nézzük. 8 millió ugye viccelsz? Ha lenne 8 millió rp fan akkor az obsidiannak nem kellett volna a Microfos előtt letérdelni. És az még csak nem is annyira gáz mint az EA. Mert ugye te sem gondolod 8 millió cyberpunk fan. Ez viccnek is rossz mikor ez bőven hardocore ugye "core" téma a fantasyhoz képest annak sincs ennyi akit a világ érdekel. Utoljára a Dragon Age origins 5 millió kegyelmi pillanat volt :) Azok az emberek jó része már családdal játszik nem rpgvel :) MA az 1-2 millió nincs semmiféle 8 millió. Legtöbb azért csalódott mert nem gtat kapott kap.
  • Sir Cryalot

kemény :D

editor ? :D

láttam a gwent az puszira ment :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.10. 18:11:57
  • Carlos
    Erre nem tudok mondani semmit.
    Neked nem jött elő. Másoknak igen. A többségnek igen.
    Itt is van aki sose látott CP crash-t van aki óránként van akinek 6 óránként (nekem). Van aki nem látott még T pózt sem (gondolom ezis performancia miatt van, ugyanis 4 óra környékén amikor elkezd akadni a játék de még nem crash-el akkor jön gyakrabban (nekem)).
    Szóval az, hogy neked nem volt nem jelenti azt, hogy a probléma nem létezett már akkor is.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 15:57:26
  • lwb
    Mondom, első nap játszottam vele és egy t-póz nem volt, egy crashem nem volt a játékban (ps4), de megvan mindhárom verzió és mindet legalább kétszer végig is vittem (pc, xbone, ps4) és azokban sem. Szar frame rate ugye a mocsárban, de egy rakás játék van még, ahol leesik az fps, ez nekem nem érv.
    Semmi mással nem találkoztam, első napos vásárlóként. És kb 4-5 nap alatt végig is vittem, nem tudom első patch mikor jött, de gyanítom ezután.
  • Carlos
    Kb ugyanaz mint ezzel. Visszavett, lescale-elt, akadós szar volt az is:
    https://www.thegamer.com/cyberpunk-2077-bugs-issues-witcher-3/

TLDR:
    Let’s recount some of the main issues that plagued The Witcher 3 at launch: it had a dodgy frame rate, all kinds of objects arbitrarily clipped through each other, it crashed constantly, and the control system was so unintuitive that movement functionality received a complete overhaul. A quick look on Reddit will show you that people remember characters randomly T-posing while bandits - for some weird reason - often became totally invincible. It took a few months and several post-launch patches for The Witcher 3 to become the world-renowned game we know today. I expect Cyberpunk 2077 to benefit from a similar phenomenon - although that is not a good thing.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 15:45:21
  • Carlos
    Imádom a cyberpunk témát. Toltam board game-et toltam szerepjátékot, imádom a filmeket, olvastam sok könyvet.
    És a világ amit összehozott a CDPR az remek. Abba nem lehet belekötni Minden rendben van. A világ megtöltése élettel, realizmussal az nem stimmel. De tudod ezt is elnézné mindenki ha nem hype-olták volna agyon még a megjelenés előtt is. Ha nem basztak volna el fél évet egy scriptelt demóra. Ha kiálltak volna hogy gyerekek, ez early access vagy csúszunk egy évet!
    GTA: teljesen más. És igen a tömegeknek szól. És a tömegekhez szólás miatt lett pénzgyár belőle. DE! 8 millió embert átbasztak a NEXT LEVEL OF RPG EXPERIENCE bullshittel. Tehát igény lenne a HC RPG játékra. kb 8 millió! De ezt baszták el. CDPR már nem lesz az ami eddig volt. Jófej játékosok szem előtt tartása, when its done, stb. Nem. Mindenki tudja már, hogy ugyanolyan gyár mint az összes többi.
  • lwb
    W3-mal mi volt a baj? Day 1 játszottam vele ráadásul alap ps4-en (akkor még pro ugye nem volt) és nem volt vele semmi bajom.
  • lwb
    Szerintem a GTA és a CP2077 teljesen más játékok, egész más célközönséggel és egészen más játékmenettel. Az üzleti modellt akarják lemásolni, nem a játékot.
  • Sir Cryalot
    Innen szép nyerni, de főleg linux +vulkan klienssel https://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/ikzm1x/directstorage_wondering_if_something_like_this_is/
  • Although_
    Meglep ennyire megfogott ez a játék mert az látható téged nem a műfaj érdekel :) GTA6 egy akciójáték full lineáris nem fognak időt ölni bele mint a CD Projekt te egy gig mellékquestet karekterednek classodnak megfelelően "szerepet" játszva tudj megcsinálni.
    Ami sokunknak fontos abból a GTA6-ba lesz. Mert annak semmi köze ehhez a műfajhoz. Az,hogy az a legnépszerűbb játék az a tömegigények tökéletes kielégítése miatt van. Mert a szerepjátszás lényege pont ez. A készítők úgy készítsék el a produktumot te ténylegesen megtehesd. És az amia CD a gigekbe tett egyáltalán nem kis munka. Úgy is mondhatnám nem megtérülő befektetés.
    Lfejbb néhányan blgok vagyunk tőle.
  • Carlos
    Ahhoz össze kell szinkronizálni egy lobby-nyi játékost és gépet.
    Jelen esetben még egyet sem tudnak. :D
  • Sir Cryalot
    Gamer dráma :D:D

Single meg multi közt coop is van, lehet ez a GIG-ezés arra hivatott felkészíteni ...
  • Carlos
    Kaptak második esélyt. Ez volt az!
    Witcher 3 release volt az első.
  • Carlos
    Mint irtam, CDPR nincs kész erre. És még minimum 5 évig nem is lesz. És amikor beérik (ha egyáltalán) addigra megjön a GTA 6 és nem tud labdába rúgni.
  • PiszkosFred
    Én másként látom. Először is törvénytelen és remélem elkapják őket. Pont. Értem és megértem, hogy CP is nagy blama lett sokak szemében a pofátlan hazugságokat követően, de ha valaki megérdemelne egy második esélyt, akkor az pont a CDPR. Egy rossz megjelenés miatt nem szolgáltak rá mindarra a szarra, amit most kapnak. Nem kell megveregetni se a vállukat, de ez már sok(k).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.10. 15:05:03
  • lwb
    A CP a RDR2 és a GTA nyomán inkább egy online felületet akar. Én jobban örülnék a single modolásnak, de a nagypénz a GTAO-ban és társaiban van. Szerintem ezért nem adnak ki mod toolsokat pl.
  • PiszkosFred
    > "Egyébként nyilván más ez a játék, mint a Skyrim. Ott a temérdek mod tartja életben a játékot már ezer éve."

És innen indult az egész gondolatmenet, ez kell(ene tennie) a CP-nek is, egy normális mod kit és ezernyi mod, ami a mostani kihagyott ziccereket berakja a játékba. Ennyi a Skyrim közel évtizedes sikerének is a titka. (főleg úgy, hogy kvázi egyedüliként konzolon is elérhetővé tett modokat - nyilván a zárt rendszer miatt megfelelő megkötésekkel)
  • lwb
    Én biztos nem visítoznék örömömben. Ezek szimpla bűnözők.
  • Carlos
    Persze hogy nem lesz hős. Sose lesznek hősök. Snowden se lett az. Anonymus-se lett az. Mitnick se lett az.
    Egy bizonyos szubkultúra hőse lesz nem a közembereké nem a tucatembereké.
    Bezzeg ha az EA-t törték volna meg most mindenki visitozna, hogy mekkoraistencsászár.
  • lwb
    Ettől még nem neki lesz igaza és ebben a történetben nem a hekker a hős és a CDPR a rosszfiú.
  • Although_
    Oké, hogy teljesen tiszta legyen el tudod képzelni azt a skyrimet? Amibe negyed ennyi időt öl ezekbe a dolgokba a Beth vagy fele ennyit mint a CD? Például tényleg tudsz tolvajt alakítani vagy orgyilkost hasonlóan mint itt a GIGbe mehetsz tanként is meg használhatsz hátsó bejáratokat is, Csinálhatod észrevétlenül meg átgázolva mindenen?
    El tudod képzelni milyen guild sztori lenne a skyrmibe ha fele ennyi időt beleölnek és vannak valódi társaid? Nem csak npc-k akik bambulnak melletted? Olyanok mint Jackie? Segítsek még?
  • Carlos
    Két eset van:
    - hekker józsiék vérpofik és akkor a büdös életbe nem buknak le, tehát pitlák beég.
    - átlag hekker józsi törte meg a CDPR-t elkapják, ekkor megint pitlák beég, mert egy átlag józsi lehúzza a 3 játék forrását és a doksikat az nem kis amatőrizmusra vall

Szóval CDPR ezt már elbukta. Tüzet oltani lehet, de a forrásokat már bukták. És valszeg hekker józsi már el is adta ide - oda stikában.
  • lwb
    10 év múlva biztos játszik majd vele valaki, mert kb addigra lesz olyan hardver, amivel 4k 60 fps mellett kimaxolható. :D

Egyébként nyilván más ez a játék, mint a Skyrim. Ott a temérdek mod tartja életben a játékot már ezer éve. Meg a tény, hogy a Beth képtelen volt 10 év alatt új TES játékot csinálni.
  • Carlos
    Hagyjuk a vitát. Nézzük meg lesz-e bárki aki játszik 10 év múlva a CP-vel.
    Már most sem játszik vele a játékosok 70-80% aki megvettem. Várjuk hogy rendberakják. Igen, lehet hogy a skyrim is ilyen volt (nemtom, mert én valami sárkánykergetős menekülős fasztuggyaminél eldobtam azt a játékot mert szar volt) de majd az idő megmondja.
    Szerintem te is tudod a választ...
  • lwb
    Erre mondom: nem hekker józsi fog ítéletet hozni. Hekker józsi nem bíróság.

Egyébként ez a téma már a Watch Dogs 1 videójánál, a NMS-nál és kismillió másik játéknál előkerült, mindig előkerül és meg lett cáfolva. A soron kívüli refund mellett nagyon nehéz lesz bárki fogyasztónak kárt igazolni majd. Kipróbálhatta, ha úgy érzi nem azt kapta, amit ígértek, visszaválthatta.
  • Although_
    Ki beszélt időről? Az már tisztázott a 7-ből 4 évig.
    Minőségről beszéltem, Egy GIG is ki van dolgozva. A skyrimba alig van említésre méltón megírt sztori. Vagy élő karakter nem olyan mint amiket a CD ír mert ők tényleg jók. Ők abba ölik az időt csináljanak egy hátteret amiben mászkálsz legyenek npck akik teszik a dolgukat 24/7 mint írták, arra már nem marad idő questeket írjanak meg minek jók azok a guild mellékquestek, betörsz ellopsz valamit random majd újra sok esetben ugyanazt? Jó kis változatosságnak legyen egy dungeon legyilkolás is. Minek ebbe idő ölni nem? Meg karakterekbe úgyse olvassa el senki nem? Vagy csak néhány idiótát érdekel a többséget a lootolás az meg lesz. Minek foglalkozni a főszállal jó lesz ez a középszer is. Úgyis mindenki csak a saját karakterét bámulja agyon módolva meg adjunk egy sims kiegészítőt is azt is imádni fogják. Tod ebben kurva jó már a megjelenés előtt páran realizáltuk mi lesz. ÉS még lehet igaza is van. Mert tényleg kit érdekel ma egy szó értelmében szerepjáték? Azt a pár 100e vagy max 1-2 milliót? Csak ettől még hiába adod oda neki az év rpg címet nem lesz az. A CP 2077 ahogy Kancsiborz és jópáran már elmondtuk a véleményünket ízig vérig az jobban mint a W3.
  • Carlos
    Ok, akkor máshogy mondom:
    "False advertising is described as the crime or misconduct of publishing, transmitting, or otherwise publicly circulating an advertisement containing a false, misleading, or deceptive statement, made intentionally or recklessly to promote the sale of property, goods, or services to the public" - forrás