Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem volt még játékuk ami megjelenés után 2 éven belül vállalható lett volna"
Mármint kinek?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.25. 13:46:36
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Volt egy nagy hírverése és emiatt nagyot is bukott. Itt-ott.
Nyugodtan keress rá az X Rebirth-re. A megjelenés után pár héttel 3000 Ft-ért vettem meg a CD Galaxistól, olyan állapotban került ki.
Az X4 Foundation-t már nem is forgalmazták.
Az Ego ugyanazt eljátszotta, mint Rebirth esetében.
A fanatikusok azért elvoltak vele és beletoltak pár száz-ezer órát.
Konzolra mind a kettőt szánták, de a mai napig nem jelent meg egyik sem, mert nem üti meg a mércét.
Kíváncsi leszek, hogy tényleg megjelenik e a Cyberpunk PS5-ös verziója márciusban. Még jó, hogy nem vettem meg elővásárlásban.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Þór vígi þessi rúnar
Nos végülis gondoljunk bele, hány akár majdnem elkészült játék ment a süllyesztőbe korábban.
Ha tudták volna a valóságot, a játékosok nagy része - akik teli árakat fizetgetnek egy játékért PC-n vagy konzolokon - valószínűleg így is inkább akarták volna a játékot most, mint két év múlva, vagy kitudja mikor, vagy soha.
Összességében a bugokon, mivel a legtöbb nem egy állandó, végzetes bug, jól lehet szórakozni, elröhögcsélni az első idegeskedések után.
Én akartam volna inkább minden egyes új béta fázisban az aktuális Duke Nukem Forevert, még pénzért is, mint azt, hogy végül 14 vagy hány év után jelenjen meg (bár aki játszott anno a 3D-vel, az már csak nosztalgiából is élvezheti...) egy többszörösen kasztrált, megjelenéskor már (2011 talán) kissé korszerűtlen játék.
Aztán amíg nincs egy műfajban olyan szintű kínálat, hogy el tud válni a szar a víztől, addig sajnos uborkaszezonban még a szar is jobb a semminél. 😊
A sci-fi talán még mindig ilyen műfaj a játékfejlesztésben. (a cyberpunkot is ide sorolom) Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet, illetve tudom, hogy vannak főként indie kezdeményezések egy ideje a komoly(an vehető) sci-fi műfajban, ám valahogy amennyire élvezni tudok egy ilyen témájú filmet, addig ugyanennyire találom időről-időre, trendről-trendre az ilyen játékokat - kevés kivételtől eltekintve - kissé érdektelennek, nem olyannak. Tévésorozat szerűnek talán. Valahogy nem teremtődik ezekben meg az az atmoszféra, ami a kiemelkedőbb filmes alkotások esetében megvalósul.
Még egy 2001 Űrodüsszeia is valahogy figyelemre méltóbb a szememben, annak ellenére, hogy több, mint 50 évvel ezelőtt készült, mint egy hmm hirtelen nem is tudom milyen sci-fi játékot említsek...
Tuti vannak tesztelőik. És 99%-ban biztos vagyok benne, hogy kb 100.000 bug van a JIRA-ban (vagy Bugzilla, Mantis, QC, akármi). Csak sajnos nem ezek a prioritások. A Devek tudják, a tesztelők tudják a lead-ek tudják... a fejesek pedig leszarják. Ez ilyen. Ezért lett szememben a CDPR egy komolytalan banda. 1x ugyanezt eljátszották a W3-al ott ingame kértek bocsánatot. Most eljátszották a CP2077-el ugyanazt. Ezek után senki nem fog hinni nekik. Aki meg mégis előrendeli a következő játékot 5 év múlva (W4) az meg egy barom.
A Covid csak egy alibi kamu duma. Igen megnehezíti, de a mi cégünk ami nem szaros 500 fő hanem több mint 1000 (vilgászerte több 10.000) kb 1 hét alatt állt át. És a legtöbbeknek az iparban ez sikerült. Szóval ez BS.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.01.25. 11:50:36
Þór vígi þessi rúnar
(Bár a tetőn galambbal törökülésben ücsörgő halott Roy Batty kétlem, hogy 10 perc alatt meglett volna az ötlettől a teljes megvalósításig...apropó a Roy Batty-t alakító - ma már sajnos halott - színész egy másik nem is olyan régi, ráadásul Cyberpunkosnak mondható játék főszereplője, érdemes azzal is elbíbelődni, amíg jön valami normális folytatás, vagy DLC ehhez)
És nem az a baj, hogy vannak, hanem, hogy túl sok idő ment el bizonyos dolgokra, más egyéb, fontosabb dologra meg nem maradt. A bugok felfedezésére lennének a béta tesztelők, persze ha lett volna idő effajta tevékenységre...hisz kamuvideókat nem lehet bug tesztelni. 😄
Azt is megértem, hogy nem voltak felkészülve egy zászlóaljnyi ember irányítására, összehangolására. Az is lehet, hogy ha nincs a covid, akkor meglehetett volna pont az a plusz idő, összehangoltság stb., ami már elég lett volna egy teljesebb végkifejlethez. Viszont ettől még a lényeg nem változik - sok idő ment el mai léptékkel (amikor évente-kétévente kiadnak pl. egy Assassin's Creed-et...) és sok pénz lett elköltve (a legtöbb eddig...) egy félkész, bizonyos tekintetben ragyogó, más tekintetben viszont silány hmm valamire. Nem lehet így az egyszeri játékos felhőtlenül boldog a megvásárolt termékével (termékeivel - ha idevesszük a megannyi cyberpunkos cimkézett csecsebecsét) - bár igaz a felhőtlen boldogság nemigen összeegyeztetheő a cyberpunk érzéssel. 😊
Kicsit azért úgy érzem magam, mint az átbaszott indián, akinek csillogó üveggyöngyöket kínáltak szép szavakkal, mosollyal aranyért cserébe. 😄
EGy komolyabb bug kijavitása és újratesztelése napok. Szóval Az hogy van benne pár easter egg az semmi.
Þór vígi þessi rúnar
Kérdés egyáltalán lehetséges-e ezt a szintet elérni reális ráfordítássokkal számolva...
Aki akarta, már lehet végigszenvedte a hibákkal együtt. Én inkább a jövőre fókuszálnék, és az érdeklődést fenntartó, kevésbé összecsapott hatást keltő, sztori orientált DLC-kre.
pl. Jackie krónikák, vagy Rogue felemelkedése, Kristálypalota kalandok, vagy mittomén, esetleg a szovjetekkel valami, ha már egyszer a két szovjet keresztneve ugyanaz a játékban, mint a "Foglalkozásuk: Amerikai" c. sorozatban az eredeti orosz neve a kém-házaspárnak - Mihail és Nagyezsda.*
...de persze nem vagyok ijedt szemmel, hülye hajjal magyarázkodó társ-alapító. Így nem tudhatom mi folyik a boszorkány konyhájukban. 😊
* A fordításban sok más mellett rohadt zavaró, hogy MEGINT és SOKADJÁRA képtelenek fordítók az orosz tulajdonneveket normálisan magyar helyesírással - ergo orosz kiejtés szerint - leírni...
UI: Amúgy a megszámlálhatatlan easter eggekre, küldetés cím utalásokra (nagyrészt zeneszámok) fordított idő és energia tiszteletet érdemlő (lenne - persze utóbbiak csak angol nyelven játszás esetén - ill. ha a játék rendesen összeállt volna végtermékként egy egységes egésznek értékelhetővé, így inkább csak hiábavalóságokra elfecsérelt idő...még akkor is, ha a félkész állapotnak is lehet egyfajta bája, a játékelem töredékek fejben összerakása is lehet sokak számára egyfajta időtöltés... 😛)
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.01.25. 09:27:02
Þór vígi þessi rúnar
(most már csak 22 szintet kéne grindoljak, hogy a secret endinget meg is tudjam csinálni ... uh..)
A játékosok 80%-a PC. Most a 20% konzolos tetven rugóznak??? Idióták!
Þór vígi þessi rúnar
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/535
Þór vígi þessi rúnar
Legalább nem crash-el... (egyeseknél a patch összeakad modokkal és indulás helyett szétfagy a retekbe a game...)
Þór vígi þessi rúnar
A vicc az, hogy GFNowon keresztül viszont egyből magyarként indul, vagyis a szinkronizáció során ezt az adatot kapja meg tőlem, így a ludas tényleg a redlauncher.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Mentsd el a jo filet goggame-1423049311.info.bak-ra.
Csinalj egy runkpunk.cmd-t ezzel a tartalommal:
@echo off
copy /Y goggame-1423049311.info.bak goggame-1423049311.info
cyberpunk.exe
Az exe nevet igazitsd, most nem tudom megnezni
"language": "Hungarian",
"languages": <
"hu-HU"
>
"hu-HU"
>,
Lemented és ezután mindig magyar felirattal és kezelőfelülettel fog elindulni. Patch után visszaáll angolra, de akkor majd átírod megint. Ennyi.
hangacsi.blog.hu
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
hangacsi.blog.hu
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.01.23. 18:29:55
TAA homály nem kiküszöbölhető nagyobb felbontással, mindig lesz egy távolság amin túl "beleeszik" , de pl. hajba közelről is beleeszik , és ha több pixeled van mint amennyit az emberi szem felbontása kíván az egyrészt supersampling, másfelől meg onnantól kezdve le is esett az effektiv felbontás ha a TAA beleeszik.
Bízzunk benne hogy egyszer kioptimalizálják.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.01.23. 15:09:50
Te döntésed...
Þór vígi þessi rúnar
Esetleg az lehet érdekes, ha olyan mentést töltök be, ami még ez előtt a Takemurás küldetés előtt készült, de még ha működik is, közben sok óra gameplay belement.
Másnál van ilyen jelenség és meg tudta oldani valahogy?
hangacsi.blog.hu
Na amúgy a Space Oddity nekem még mindig ugyanolyan állapotban van. A városban jelzi a föld alatt (ahová nem lehet lejutni) a csomagot.
Patch óta új bug is van. Nem random, hanem fix. Visszatöltés után is ua. volt a helyzet. A(z eredeti) lakásom liftjében nem látni semmit, a vezérlő érintőpanelt sem, valami furcsa átláthatatlan arany "köd" révén. Már közeledve is látható, belépve sem lesz jobb a helyzet. Nagy nehezen valahogy találtam egy olyan betekintési szöget, ahol egy résnyire láthatóvá vált, így ki tudtam jutni. Már azt hittem az újabb patch-ig a két emeletnyi mozgástérben ragadok...
A #4229-ben kérdezettekre esetleg valakinek valami infó?