6309
-
#4622 Megint mondom: nem lófaszjancsi hekker gyereknek kell igazságot osztani. Remélem megfogják és megy be a seggbekúrós böribe ezért, mert azt érdemli.
Akinek nem tetszik a játék, nem veszi meg. Aki megvette és nem megy, csalódott, mind refundolhatta, volt rá lehetőség minden platformon.
Innentől minden más hisztike meg entitlement. -
Sir Cryalot #4621 Hat pl erre hivatkozva nem adhatjak el a ceget mert hulyen van bearazva stb.
Aki latja a kodot beall kodernek hozzajuk lesz eselyuk behemotok ellen mint a sony vagy unity ue stb. -
#4620 Nem. Észbe kapnak, hogy gyerekek, ezt elbasztuk. NAGYON.
És talán összeszedik magukat. Amúgy nem lepődtem volna meg, ha a hackerek a tárgyaláskor egyszerűen annyit kértek volna, hogy kapják össze magukat és csinálják meg gyorsan ezt a kurva játékot, or else...
Dehát tenoristákkal nem tárgyalunk, meg is lett az eredménye. Túl nagypofájúak voltak és most bevertek nekik egyet. Én egy kicsit ezt instant carma-nak érzem. -
#4619 ÉS ez kinek jó? Mármint nekünk, mint játékosoknak miért jó, hogy egy csapat bűnöző megzsarolja a céget? Attól jobb lesz a következő játékuk? -
#4618 Hát, jó neked :D
(Én is, mint sokan mások) Videotonnal és C64-gyel kezdtem és imádtam végig az elmúlt 30-40 évnyi utazást, sosem zavart, ha pixeles valami, együtt nőttem fel ezekkel. Most viszont ha agyonvernek, akkor sem tudok megbarátkozni ezzel a szándékosan "pixelated" stílussal. Próbáltam, nem megy. Ugyanakkor bármikor leülök egy gogra felkerült 20 éves 320x200-as felbontású játék elé. Szegény Valheimet is behúztam a napokban és bár imádom, de összeszorított foggal játszok vele, mert pont azon a határon táncol a megvalósítás, amit elviselek (hiába az elmúlt évek legjobb survival sandbox játéka)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.10. 14:26:23 -
#4617 Most is.
48 órátok van, hogy megeggyezzünk különben megy a leak.
Terroristákkal nem tárgyalunk.
GWENT leaked: see your next leak tomorrow!
End of story. -
Sir Cryalot #4616 Azért jellemző hogy a take twos faszi szállt bele akitől most elvárt lenne az irányváltás ha ez etalon játék, és az nekik sokba kerül :D -
#4615 Semmi. Talán az egyik witcher 3 kiegészítő.
Épp ezt mondom: nem érdemelték meg 2017-et, egyébként most sem. Nem lófasz hekker jancsinak kell igazságot osztania. Ráadásul 2017-ben konkrétan megzsarolták őket. -
#4614 Én a mostaniról beszélek, hogy megérdemlik.
Nemtom mi volt 2017-ben, mi jött ki épp akkor. -
#4613 De mit csináltak 2017-ben, hogy szerinted megérdemelték? -
#4612 2017-ben is megtörték őket!
https://twitter.com/CDPROJEKTRED/status/872840969795899394
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.10. 14:18:36 -
#4611 Majd jön a GTA 6 és mindenki elfelejti a CP-t.
Amúgy imádom a pixelgrafikát! -
#4610 Jujj, egy átlagos bethesda játék 6-7 évig készült (fallout-ok, oblivion és skyrim). CP 2016-ban kezdődött (olvass utána ha nem hiszed). Tehát 4 év. Ergó amit mondtál az nem igaz. -
#4609 Először mikor? -
#4608 Nem. Az a legszomorúbb, hogy a csillagot a is lehazudták a pofánkba (tudom, work in progress bullshit) még release előtt 3 nappal is. Aztán release-kor hirtelen action-adventure... És jött a foscunami. És kurvára megérdemlik, hogy szétbaszták a hálójukat és vittek mindent amit lehetett. Rossz emberekkel (is) kibasztak. (Már másodszor) -
#4607 Nekem minden platformon összesen kb 100 órám van a játékban. Ez a legtöbb, amit 2020-ban egy abban az évben megjelent játékba tettem és a CP decemberben jelent meg ráadásul.
Nem vagyok csalódott egyáltalán. A történet jó lett, a világot eltalálták, a gunplay jóm a zene jó, a hangulat nekem megvan, hozza a forrásanyag hangulatát. Nem tökéletes, sok minden hiányzik, de a játék így is 2020 év játéka nekem és igen, játszottam a tsushimával meg végigvittem a Last of Us 2-t is.
Starfieldtől kb annyit várok, mint más Beth játéktól. Fallout 4 in space, ennyi elég, magasabb elvárásaim nincsenek, azzal már el lehet molyolni. Több jobb lenne? Persze, de minek ilyenre spanolni magam, amikor úgysem jön be. -
#4606 Na, ezzel kurvára egyetértek!
Örülök, hogy nem csak én látom így ezt a játékot! -
#4605 Bethesda csak lusta, konkurencia és kihívások nélkül dolgozó jóllakott óvodások csapata, akik maguknak csinálnak mindig játékot - ami aztán vagy tetszik, vagy nem a közönségnek. Lásd egyfelől a Skyrimet, ami kommersszé tette és kvázi bevitte minden játékos nappalijába az openworld rpg játékokat (a sikere nélkül nem tartana ott a genre ahol) és lásd a kurvára nagy pofáraeséssel indult FO76-ot, amellyel kapcsolatban azt hitték, hogy tudják mit akar a nép (Morgan Freeman hangján: "de nem, nem tudták" :D Még mindig egy ócska játék a FO76, de becsületükre legyen mondva, két év alatt rendberakták a játékot olyan szintre, ahogy annak ki kellett volna nézni ÖT évvel ezelőtt, pár év és utolérig a 2019-es premierkori elvárásokat is).
Ezért is kell óvatosan kezelni a Starfieldet, mert az ötlet jó, viszont ugyanaz a gárda fogja készíteni, akik készítik a BGS játékokat idestova 15-20 éve. De, az egyszeri gamer agya mint az aranyhalé, hiába lett pofáraesés sok játék, hiába siklott ki a CP 2077-es hypetrain, az egyszeri gamer ugyanúgy megveszi a jegyet a következő vonatra és várja majd messiásként a játékot, hogy aztán.... Az élet egy örök körforgás. -
Sir Cryalot #4604 Marcin ezzel állt ki hogy streamingen buktak meg.
Gyártók meg elismerték:
"Modern game engines have exceeded the capability of traditional storage APIs; a new generation of I/O architecture is needed."
ezek nem jódolgukban butítottak , a bethesda viszont gyanús :D -
#4603 Félek, hogy nem lesz itt változás a következő időszakban sem, a CP is megbukott ezen a területen, nem nyújt többet, mint bármely másik AAA rpg manapság, az meg nem sok, tizenéve ugyanaz.
Tényleg ott tartunk, hogy dönteni kell, hogy mit választunk. Indie fejlesztőket pixelgrafika mellett komoly döntésekkel és a döntésekre reagáló világgal (bár azért itt sincs akkora nagy tumultus), vagy AAA stúdiót az aktuális csúcsgrafikával, de a játékosnak csak kamu, illúziószerű döntéseket nyújtó játékkal.
(Hozzáteszem, ezért szeretem az mmokat/sandbox játékokat, mert ott tényleg az lehet az ember, ami akar, a célokat te magad határozod meg és annak megfelelően cselekszel - csak hát ezekben meg sztori egy sokadlagos minimalista tényező, és hát arra is lenne igényem) -
Although_ #4602 Hagyjuk már ezt. A CD a GIGekbe több munkát ölt mint a Beth bármibe a Skyrimbe legyen az quest sztori, karakterek, a skyrimbe illúziója nincs a választásnak. Míg a CP - sok helyen látszik például a start questnél amikor meg kell menteni a csajt kidolgozták a lehetőségeket. Félkész ennyi. Azért mondom ez félkészen is nagyságrendekkel jobb mint a skyrim, bugyuta párbeszédei, alig találsz benne élő karaktert talán a brotherhood főnök, esetleg a Companion vezető, ezeknek van valamit érő monológja.
Azt meg egy egyszerű feladatot több félképpen megcsinálj arra meg gondolni se mertek. Ez a játék a tömegnek készült, élményt ad szaladsz mint Pistike a fakardal miközben lobog a cloak. És kiabál Dragoooonborn.. -
Sir Cryalot #4601 https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-io-gpu-accelerated-storage-technology/
szerintem azért lett így kiadva mert látták hogy jön ez
"DirectStorage for Windows"
, és még egy reboot lett volna erre átállni úgy mellé kieső bevétel hogy 95% hw-en nem fut. Hülyék lettek volna nem félkészen kiadni.
Igazából ekkora játéknál, effajta renderingnél mint ami ebben van, nekem fülig ér a szám hogy megmoccan 48fps-t mert ugyanezen a F4 sem bírt 72-t , belvárosban meg relatív 2x jobban megpusztult mint ez. -
#4600 Hát ja, a fejlődés mindig is a technológiai irányba ment el és nem a játéktechnika felé. Jobban mutat a trailerben a csilivili grafika meg az E3 színpadán, mint az 5 percben bemutathatatlan valódi elágazás a történetben. -
#4599 ...es ez a szomoru, hogy egy evtized alatt semmit sem fejlodott az ipar, kvazi ugyanott toporgunk egyhelyben, csak ezuttal mar 4k-ban rtx-szel :) -
Sir Cryalot #4598 Kingdom Come fejlesztőnek vannak erről sirámai amit kerestem de nem jutottam közelebb ( ha látta valaki link)
"random spawnolnak vagy despawnolnak körülötted random nevekkel ("
hogy KURVA DRÁGA az ilyen nyilvántartósdi* náluk, cyberpunk nem csak azt spawnolja hanem ruhát ami nálad mert be van töltve memóriába akkor rájuk adja , innen csak egy lépés az hogy olyan fegyver van náluk ami nálad is van avagy nem változatos (MERT NEM KELL BETÖLTENI) :D
itt minden fel lett áldozva teljesítmény morzsákért ...
*ebből meg logikailag következik hogy van sok van de nem részletes, vagy kevés de részletes
és ilyet igazából nem érdemes csinálni hanem frakciónként hacsak nem walking simulator -
#4597 Igen, kb azt a szintet hozza. Ez a AAA rpg szint. A Skyrim viszont picit ezalatt van, mert pl a FNV-szal ellentétben ott még ilyen kisebb döntések sincsenek, hogy speech-csel harc nélkül legyőzöm a Legiont pl. Alduint nem lehet harc nélkül legyőzni.
A TES-ek questdesignja nem túl jó. Már a Morrowind is ilyen síneken futó izé volt, egyféleképp tudtad végigvinni, döntésed nem volt. Értem, hogy a CP döntései is 99%-ban csak körítések, de ezek azért adnak vagy adhatnak annyi pluszt, hogy megérje egy új végigjátszás. Mint ME-ben renegade/paragon szál.
Ennyit tudnak a AAA rpg-k, szegény ember meg vízzel főz. Az indie játékok terén van más felhozatal is, de az meg durván minimalisztikus megvalósítással párosul, szóval valamit valamiért. Ray tracing meg Keanu meg full voice acting vs. három ASCII csillag kerget egy negyediket, de valós elágazás és választások. -
#4596 Én tudom, kipróbálok szinte mindent ami piacra kerül, csak jó lenne, ha miszter fanatikus is megértené végre :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.10. 11:44:35 -
#4595 Pont erről van szó, hogy a CP ugyanolyan döntéseknek nevezett illúziókat sorakoztat fel, mint bármelyik korábbi játék. Minimális, jelentéktelen következmények, amelyek kvázi semmit sem számítanak, mert a sztori ugyanúgy megy tovább. Nincs tényleges elágazás, nincs lehetőség arra, hogy két végigjátszás során teljesen más élményt kapj, minden ugyanúgy fog menni, ugyanazokkal a kérdésekkel és döntésekkel, maximum pár mondatos eltérésekkel. Ennyit már a Mass Effect is tudott azzal a nyomorult renegate/paragon "döntési" baromsággal :) -
#4594 Nincs ilyen, te is tudod. Nem is lesz. A CDPR egyszer csinált ilyet, a W2-ben és a diagnosztika szerint a játékosok fele kb soha nem látta a játék 40%-át, mert kétszer nem vitte végig és vagy Iorveth vagy Roche utat választotta.
Ugyanez egyébkén egy AAA rpg-ben sincs sajnos. ME-ben sem, DA-ben még annyira sem, Falloutokban sem. -
#4593 Oké, mondj nekem olyan döntéseket a CP-ben, ami kihat a teljes játékmenetre, a városra, mindenre úgy, hogy nem csak egy "A" NPC helyett egy "B" fog ott állni hónapokig azon a helyen, hanem konkrétan beindul a pillangóeffektus és emiatt elérhetetlenné válik mondjuk egy rakás tartalom, mert a döntésednek ez a következménye!
És ne gyere nekem azzal a korábbi faszsággal, hogy "hát de a loading screen alatt mondják a hírekben mit tettél", mert azon még most is röhögök. -
#4592 A Skyrim jó játék, de a Bethesda questdesignja tényleg inkább a GTA-hoz hasonlít, mint egy rpg-hez. Egyféleképp fejezheted be őket, nincs benne választás, legtöbbször a választás illúziója sincs. Menj oda, öld meg, gyere vissza. Menj oda, hozd el, gyere vissza. Hozz X darabot belőle. Kb ennyi.
A CP2077 questdesignjánál legalább vannak eltérések. Minimális szinten befolyásolja az előző küldetésekben hozott döntés a ráépülő másik küldetést. Pl. Brick él vagy sem az első küldetésben, az előjön Johhny sidequestjében később, amikor mész a Totentanzba vagy hova. A Peralez küldetésnél befolyásolja a végkimenetelt, hogy a legvégén hogyan döntesz. A Delamain küldetésnél is konkrét dilemma, hogy mit csinálj a core-ral. Jelentősége csak flavour, ezt értem, de akkor is van valami.
A Skyrimben nem tudnék olyan küldetést mondani, ahol lenne akárcsak egy alternatív befejezés is. Hacsak azt nem vesszük annak, hogy fel se veszem, meg se csinálom. -
Although_ #4591 Igen ez az amiben a skyrim jobb maga a háttér ami nem feltétlen fontos de egy opne world rpgnél számít kidolgozottabb.
Ekkora városnál ez rengeteg idő lesz. Nem baj ha mindig lesz töltelék karakter, de ebből a városból lehet egy élő lélegző várost csinálni tartom továbbra is ez lehet az első valódi virtuális valóság az alap adott a többi a CD Projekten múlik. -
Although_ #4590 - A lineáris az maga a játék nincs benne minimális választási lehetőség sem egyetlen questet kivéve, nevetséges összehasonlítani ezzel a játékkal, ahol nem egy side questnél van választásod valóban még van munka rajta. De remélem dolgozni fognak rajta. A skyrim minden kiegészítőjével marad az a lineráis cucc ahol látszik még a polgárháborúba se öltek időt változatos legyen 1 db quest van a redguard women ami rpghez méltó.
-lehet te szoktál élvezni játékra, én nem, valóban nem lett korszakalkotó csak még így félkészen is mérföldekkel jobb rpg mint a skyrim. Ami valóban inkább akció-kaland játék.
-
#4589 > "A skyrimet próbáltam elindítani néha régebben, de mikor érzed a világ nem él"
Vicces tőled ezt olvasni. Főleg azok után, hogy a Skyrimban legalább van 24/7 ciklusa az embereknek, bár faék egyszerűségű a script, de este kihaltak a városok és nappal meg ott keringenek a környéken, árulnak, isznak, mozognak - miközben a CP-ben két hét múlva is ugyanaz az npc hugyozik a wcben, random spawnolnak vagy despawnolnak körülötted random nevekkel (99%-uknak a világon semmi közük a városhoz, annak életéhez), a kínai árusoknál ugyanabban a pózban eszik ugyanazt, a bandatagok ugyanazt a lámpaoszlopot támasztják évekig, a rendőri helyszínelést meg hagyjuk...
> "Aki szerepjátékkal akar játszani annak elég az az újrajátszás amit a lehetőségek, amit az induló pl, classok mint itt három, végkimenetel lehetőségek biztosít."
Csak mondom, hogy a világ legnagyobb kamuja a három eredettörténet, főleg úgy, hogy kvázi 10 percnyi játék után rebootolja a játék a karakteredet és eltüntet minden addig választást. Kapsz pár extra mondatot itt-ott, de ez nem hogy középszer, ez konkrétan lófasz. Ha végig tudnád vinni a sztorit úgy, hogy tényleg eltér egymástól a három eredet, akkor az lennek az igazi újrajátszás. De így? Minden egyes küldetés ugyanoda lyukad ki, teljesen mindegy, hogy ki voltál előző életedben. Ha erre nem jöttél még rá, akkor nem tudom, hogy mivel játszol. Ha pedig azt mondod, hogy amiatt a 10-12 darab extra mondat miatt, amit egyedileg kap egy street kid vagy corp a sztori folyamán, amiatt megéri újrajátszani, akkor hajrá, te megkaptad amit vártál, a többség továbbra sem.
> "Pont az a gond, hogy nincs kedve az embernek a szintfejlődéshez mert nagyon lineáris az egész játék. "
Ezt nem értem, vagy nem ugyanazzal játszunk. Mind a Skyrimban, mind a CP-ben a fejlődési rendszer ugyanaz. XP-t szerzel, szinteket lépsz, skilleket/perkeket választasz. Mind a két játékban van horizontális és van vertikális fejlesztés.
Értem én, hogy CDPR fanatikusként ott a szemellenző nálad és azt is elfogadtam már évek óta, hogy kb úgy állsz a Skyrimhoz, mint a kormánypárt a "ferihez", sőt, azt is elhiszem, hogy nedves bugyival állsz fel minden nap a CP elől, de ha csak egyszer megnézed objektíven a CP-t, akkor rájössz, hogy ugyanolyan tucat félkész rpg-t kaptunk, mint bármelyik eddigi. Szórakoztató, megéri a pénzét, jók a karakterek, de kb. ennyi. Hatalmas lehetőségek kihagyott ziccerei.
A két dolog, amiben a többiek fölé nőhet, az egyszer maga a város, az istelentelenül jól és részletesen lett összerakva, másodszor pedig a filmszerű FP cutscenek, amelyek szintén nem szokatlanok, de egy idő után jobban berántják az embert a világba, mint külső kamerás felvételek. Minden másban bullshit a "a szerepjátékok következő generációja" duma.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.10. 11:19:12 -
Although_ #4588 A W3-ra a CD végtelenségig lebutított mindent a sztorit és a karaktereket leszámítva a jobb eladhatóság véget. Pont ettől tartottam a CP is ilyen lesz. Nem sokkal jobb lett.
Amit te írsz az sem a szerepjátékos élményről szól. Valamilyen szinten az mert elképzelsz magadnak valamit játszod a karaktered élvezed a mászkálást meg a kalandozást.
A jó szerepjáték az ahol neked nem kell képzelegni mert a világban élő karakterek vannak, amennyire lehet esetleg visszaköszön a "hírekben" tevékenységed eredménye. A világ reagál valamennyire amit csinálsz. Stb. stb. -
#4587 Nálam a Skyrim teljesen mást jelent.
2x csináltam meg az egészet 100%ra. Minden mod nélkül.
Abban a játékban egyszerüen a szabadsága fogott meg. Kezdő karakterként foghatod magad és elmész a fővárosba és ott kapsz is questeket, mindent, beszélhetsz a császárral. A craftolást, bóklászást, házépítést, mindent állatira lehet élvezni. A fősztorit kb akkor játszottam, ha pont arra mentem valami miatt és akkor már megcsináltam azt is.
Van vagy 20 féle build, amit próbáltam.
Ezzel ellentétben pl. a Witcher 3 egy szuper fősztorival rendelkező, de nagyon korlátolt minden más tekintetben. 5 varázslat, amiből kettőt soha az életben nem haszálsz. (Skyrimban kb 2000 skill/talent variáció). Kitérsz-ütsz-kitérsz-ütsz, agyhalál. -
Although_ #4586 Az újrajátszást nekem pl. a lehetséges kimenetelek induló kasztok számától függ mert rpgvel akarok játszani. A skyrimet próbáltam elindítani néha régebben, de mikor érzed a világ nem él, vannak benne npc amiknek van szövege vannak jó karakterek mint a Brotherhood sztoriba. De mindegyik egyszer játszható.
Igen a tartalmi modok adnak pluszt mint a Beyond Reach ami brutálisan jó lett egy amatőrtől. Pont az a gond, hogy nincs kedve az embernek a szintfejlődéshez mert nagyon lineáris az egész játék. A Középszer. Aki szerepjátékkal akar játszani annak elég az az újrajátszás amit a lehetőségek, amit az induló pl, classok mint itt három, végkimenetel lehetőségek biztosít.
Az a tömeg akik folyamatosan élvezik a módok anyagait egyébként a nexus pontosan mutatja milyen rétegek játszanak a skyrimmal, azok 90% nem a szerepjátszás miatt játszik. Az élmény valós, szuperhős feeling, bámulja a karakter nagy melleit,
Esetleg a harc ami nagyon jó akciójátékot szeretők részére. Ez valóban jól jövedelmező koncepció ráadásul mindig lesz egy generáció aki belép és megveszi. Szóval egy szerepjátékos az a sztori miatt és a lehetséges variációk miatt mivel ellenben azokkal akik egyből mindent 100% kifuttatnak, azok adott karaktert játszanak el lehetőleg 2-3 végigjátszásban. Többet meg nem érdemes. Mert valóban szórakoztató faktor számít. -
#4585 Nem a sztori minősége tart fenn egy játékot évekig, hanem az újrajátszhatóság és a világ által nyújtott szórakoztató faktor. Fontos a sztori minősége, igen, sosem mondtam, hogy nem, az első végigjátszás során mindenképpen kell a teljes élményhez. De utána az a varázs elmúlik, ekkor jön a képbe az újrajátszhatóság, a kipróbálható variációk tömkelege és maga a világ. Te sem fogod a körmödet lerágni másodjára a paraván mögé bújva, hogy jajj, mi fog most történni, amikor szar kerül a palacsintába a prológus végén. Második nekifutásra másként döntesz, amely esetben látod majd, hogy a döntéseid istenigazából nem sok vizet zavarnak, mert az A->C->D útvonal mellett az A->B->D is ugyanoda fog vinni. Más játékban ugyanúgy, mint itt.
A variációs lehetőségeket vagy biztosítja a fejlesztő, vagy nem, és ekkor jönnek a modderek. A Skyrim is azért van 10 éve már a toplistákon, mert a modderek mindig biztosították az új variációs lehetőségeket, az új tartalmat, ami miatt megint megérte leülni elé pár órára. Nem az alapjáték miatt, az 400 óra után kifullad. A CP 2077 alapverziója sem tart örökké (főleg ha ilyen ütemben ömlik a szar a nyakukba), el fog fogyni a kontent hamar. Hamarabb, mint a Skyrim esetében, 10 év alatt változtak a játékosok, most már még gyorsabban fogyaszt tartalmat a játékos és még annál is gyorsabban ugrik a következő játékra.
Ezért kell majd egy korrekt mod kit és a modder közösség, hogy évek múlva is legyen értelme elővenni a játékot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.10. 10:24:10 -
Although_ #4584 Még mindig nem érted tök mindegy hány jó modot gyártanak hozzá. Nem fog változni az alap minősége.
Közepes szintű karakterek, közepes párbeszédek, sztori színvonal. Attól mert jól eladható tömegtermék attól nem lesz kiváló rpg nagyszerű sztorivezetéssel, marad ami, rövid magus céh sztori, elfogadható,jó Brotherhood sztori, Elfogadható, jó harcos céh. Közepes vagy gyengus fősztori, elfogadható jó dragonborn sztori dlc. Végtelenül gagyi vámpíros dlc. Ez összeadva nem egy kíváló termék. Ezen egy mód nem fog változtatni.
Legfeljebb a Beyond skyrim bizonyítja még amatőrök is jobb sztorikat írnak. Ami a megjelent anyagok alapján szinte biztos.
Ez sose fog megtörténni a CD Projektel. Sose. -
#4583 Elkezdődött a leak-elés: