6309
banner
  • Sir Cryalot
    "minden háznál találsz rejtett kapcsolót, hátsó bejáratot, nyitva felejtett ajtót, vagy egy pinyót ahonnan fel lehet menni."

ez a patikamérleges komplexitás amiről beszéltem, ezzel nincs mit tenni mert így van kimaxolva, max máshogy is ki lehetett volna maxolni az is patikamérleges lett volna
  • Carlos
    Mert ha most kimész a blahára te is minden háznál találsz rejtett kapcsolót, hátsó bejáratot, nyitva felejtett ajtót, vagy egy pinyót ahonnan fel lehet menni.
    Vagy kimész szecsőre ahol a papóka reggel kimegy kaszálni, mamóka hozza a szalonkát vekni kenyeret majd hazamegy este papóka betér az ivóba egy kupicára majd nyugovóra tér.

Lehet választani melyik az élőbb.

Amúgy bazira unom már ezt a témát. :
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.12. 11:19:56
  • Although_
    Benne van, de ha olvastad kancslaborz vagy a többiek hozzászólását ugyanaz amiért a régi rpket szeretjük,
    élő a világ ha az npc-k társaknak vannak titkai, küldetései tesz megjegyzéseket időnként tetszik nem tetszik neki amit mondasz, stb. Élő ha érzed a karaktered az a játékban amit el akarsz játszani, a fejlesztő foglalkozott azzal legyen rejtett ajtó rejtett útvonal, stb. stb.
    Lehet mondani fősztori meg karakterek nélkül is van rpg. Ezt réggen már mondtad open worldben nem lehet megvalósítani amit a izometrikusok tudnak. Én meg azt mondtam de meglehet. Itt a példa. Még nem tökéletes mert a 24/7 még nincs meg hozzá De a lényegi rész már megvan, ahogy beérsz a városba csörög a telefonod jönnek az üzenetek minél "híresebb" leszel annál többen keresnek. Feladatok vannak amik jól ki vannak dolgozva. Ettől él a világ nem csak bolyongók benne és gyűjtőm a lootot, meg gyilkolom aki az útba kerül. Mert minek menjek a céhekbe, hogy a random generátor által generált nulla befeketetett energiájú random questeket csináljam? Igen vannak jó dolgok is benne. De ehhez képest élettelen.
  • lwb
    Szerintem ízlésekről vitatkoztok. Valakinek az az elő, ha van schedule az npc-nek, nappal meló, este megy kocsmába pl. Valakinek meg az, hogy ha végigsétál az utcán, akkor nemcsak állnak egy helyben, hanem beszélgetnek, rendőr helyszínel stb. Persze ez heteking ugyanígy marad, de ha háttérképnek vesszük, akkor életszerűbb, mint a ház előtt ácsorgó npc, aki lehet, hogy este elmegy azért aludni.
  • PiszkosFred
    Az a sanda gyanúm, hogy "élő világ" kifejezés alatt teljesen mást értünk. Kifejtenéd, hogy nálad mit jelent az élő világ?
  • Although_
    Oké legyen valami összefoglaló szerintem az open world rpg-k amik megjelentek. 2010-től.
    FNV után.
    Skyrim: Ugye ami az előnye a 24/7 a mozgó dolgozó npck, kalandozni lehet benne, akit csak a szabadság érdekel. A világ látszatra él. Ez kb 20 óra amíg így gondolod.
    Utána rájössz, van a sárkányos rész csak úgy lehet utána ahol a katonák jaj dragonborn, majd jön a hegyecske ahol szuperhős leszel. Meg vannak a jópofa npc-k nord-imperial-high elf. Olyan sablonosak amilyen sablonosak csak lehetnek. Igazi hollywoodi giccsparádé. Persze van egy két kivétel elvétve. Nyoma nincs még az Oblivion színvonalának sem. Nincs olyan, hogy egy rpg közepes sztorival legjobb legyen. Az nem rpg hanem év játéka.
    Ami erre rátett egy lapáttal még ha lehetett. Az Harkon, ha beállsz közénk fasza csávó leszel leharapod mindenkinek a fejét. Kb.
    Közben viccet csináltak az egyik legjobb loréval rendelkező világból, amit ők alkottak. Szigorúan modok nélkül.
    DA3: Próbálták utánozni a skyrim sikerét ez az évtized a skyrim sikerének megismétléséről szólt volna. Nem jött össze. De kaptunk egy jó történetet, nagyon jó karakterekkel. Talán utoljára.
    Fallout 4: Ha lehet mondani van a Bethenk morrowind utáni legjobb rpgje akkor ez az. Vannak benne társak akik nem csak bambulnak melletted. Sőt élő npck is mint Danse, brotherhoodd vezér, stb. Jó kis kiegekkel többségében. Jó lett.
    W3: nehéz lenne open worldnek nevezni, inkább nagy területes sztori vezérelt rpg, faék egyszerű harc, a hordát leszámítva kihívások nélkül, csodálatos karakterek, történet. Tényleg 5*.
    CP 2077: Ahogy kancsalborz mondta. Kaptunk egy régi rpg-t modern köntösben valóban félkész sok szempontból. De a fenti lista alapján eddig ez a legjobb. 2010 óta. Ha számít az, hogy nem csak te vagy karakter a játékban és ez alapvető kritérium a megítélésben. Szigorúan very hardon ahol a loot szürke olyan amilyennek lennie kell pl. Bemelegítés hard szinten, játék csak és kizárólag very hardon. Tényleg gondoltak mindenkire, akit csak a történet érdekel és arra is aki komolyabb kihívásra vágyik.
  • Carlos
    cyberpunk source code leaked:
  • Voltan
    Leszámítva, hogy azért minden szarra ott sem kell skillcheck-et dobni, párbeszédnél pl. én még soha nem dobtam, egy mesélő mellett sem. De amúgy jaja, valóban ilyen.
  • Voltan
    "Annyira viccesek vagytok. Most komolyan azt hiszitek érdekel a kórus?"
    "Azt hiszitek izgat a hülyeségetek?"

Nos, a jelek szerint igen :)
  • Carlos
    Játszottál valaha IRL szerepjátékot? Papiron igazi kockákkal, barátokkal, KM-el?
    Ha nem: - ez ilyen.
    Ha igen: - ez ilyen.
  • PiszkosFred
    Nyilvan csak typo, de dndben nincs nulla, foleg nem d20-nal :)
  • Sunrider924
    Ha valamiert nem ertened(bar szerintem igen) akkor abban a tragyarakasban a skillchecket kockadobassal valtjak ki(0tol 20ig ertekek kozott), minden harci helyzet vagy parbeszed opcional kockadobassal donti el hogy mikent fogsz kikerulni az adott szituaciobol es bar alapbol ugye 50 % eselyed van hogy foledobjal es megnyerd a "skillcheck"et nekem sikerult 90%ban ala dobni, az volt a teteje amikor feldobta hogy a skillcheckhez 5os erteket ad es mondom na akkor ez most meglesz, francokat, 3ast dobtam... egyetlen szituacio amikor nem dobtam kisebbet ha a skillckeckre 1est adott meg. Menjenek a faszomba... meghogy rpg....
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.02.11. 22:34:18
  • Although_
    De persze a kiskard a lényeg meg persze pistike ahogy szalad a fakardal meg a lobogó kötény. Lényeg a feeling kurva jó vagyok,
    Ja igen nem a PoE-ben nyomod.
  • Although_
    DA3 az a rendszer sajnos már mmo gagyi. És nem olyan jó mint a TESO. Abba időt öltek mert minden idő.
    Amiért 120 óra lehetett a felejthetetlen karakterek, ott még ott volt pár író mint Gaider.
    Próbáltam magyarázni ezeknek. De minek. Morrowindnek még voltak karakterei nem is akármilyenek az istenek háborúja a tribunnallal, miközben a légiók is ott voltak a Cyrodill birodalommal. Egész ötletes volt.
    Ésre se veszik de a nívótlanságot éltetik. Ahogy az igényszint egyre lejjebb és lejjebb van és a Larian még nem is rossz az EA mellett. Ők legalább viccessek.
  • Carlos
    Velem ugyanez volt. En sem untam meg, najo 3ik vegigjatszastol a braindenceket utaltam meg. De szerettem es nem bantam meg. Csak elfogyott. Es latom hogy mi lehetett volna meg. Es remelem lesz is akar dlc-kkel akar modokkal. Csak ki kell varni.
  • PiszkosFred
    "farmolni a TELIBEBASZOTT TETVES KOCKADOBASAT!!"

:DDD
  • Evoluti0N
    Nagyon kezd lefárasztani ez a topic. Mindkét oldal. Unfav és majd visszatérek, ha elkezdenek jönni a DLC-k és lesz vmi értelmes kommunikáció is. (remélhetőleg) :D
  • Sunrider924
    Aki szerint a BG3 jo lesz az nem tudja mit beszel, mennyire jo is lesz istenem quicksave+quickload farmolni a TELIBEBASZOTT TETVES KOCKADOBASAT!! Egyebkent se tartom sokra a Larian mesterkelt nehezsegi szintjeit de legalabb a Divinity2-ot 80 ora korul kezdtem megunni, a BG3 early acces-t meg eletem legnagyobb tevedesekent tartom szamon mind a tizenakarhany orajaval amibe kerult azt a szart "vegigcsinalni", mondjuk inseges idokben rafanyalodok mert nincs mas de hogy az jo jatek??
    Nalam egeszen megdobbento elmeny hogy egy DragonAge Inquisitiont 120 oraval rettento hosszunak talaltam/teljesen meguntam a vegere, Divinity2 az elobb emlitettem, de megneztem lovolde fronton pl a Rage2-ot na az 30 ora utan mar rosz vicc, ehez kepest 300 ora koruli Cyberpunk-ot jatszanam meg, csak mar nincs benne semmi, mindent vegigprobaltam/jatszottam es vege, de unni nem untam sehol/semmikor. Nalam ettol jo jatek a Cyberpunk nem attol hogy milyen tehnikai hibai vagy hianyossagai vannak.
    Egyebkent ennyire fontos szamodra hogy a 2-3 ugyeletes troll minden ugratasara reagalj? Ha neked a Cyberpunkot elmeny jatszani akkor tedd azt es szard le magasrol a huhogokat....
  • Although_
    Tegnap realizáltam mennyire szar hiszen a BG3 kis epizódokban de majd kurva jó lesz.
    Sőt kingmaker 2, örök kedvenc az első, is jön valamikor. De már várom a következő Dragon Age-t mert az kurva jó lesz...
    Sőt TES VI, is fasza lesz hiszen, mit számít már a tényleg jó ESO-t is kinyírják. Pedig mennyit nevettem rajta egy "nyomorult"
    mmo is jobb mint a skyrim. Vicc ugye? De most gondoskodnak róla. Hiszen az a lényeg mind egy nívón legyen nem?
    A lényeg a CD projekt most elszarta. Nem nőt fel a nagyokhoz meg rohadt bugos és szar, mert szar.
  • MrAndree
    Minden rendben?
    Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2021.02.11. 20:35:42
  • Although_
    Annyira viccesek vagytok. Most komolyan azt hiszitek érdekel a kórus?
    Tudom szar el se tudom mondani mennyire?
    Valid? Mi a valid a karakterek nélküli skyrim?
    Carlos ahogy sokan mondják mit beszélsz itt 300 óra után?
    Nekem egy jobb rpben van 150-200 órám mert utána minek?
    Azt hiszitek izgat a hülyeségetek?
    ugyan rajta írjatok egyet ami jobb mint ez, "dokumentáljátok"
    Igen a Witcher 3-ba a mellékquestben. Jobb volt. Ja nem.
    Igen a skyrim, hagyjuk.
    Igen a gta V,VI, VII, jobb rp mint ez...
    Igen hiszen duskálunk jobbnál jobbakba. Ja
    A kurva CD Projekt megint gyártott karaktereket, amire emlékezni fogunk, Rouge, Johnnie, Peralez, Judy.
    Hiszen tele vagyunk ilyenekkel.
    Ja tegnap is a Gtaban is unalmas kis gig questet csináltam. Pont ilyen volt.
    Sőt a Bioware hisze a DAO óta ilyeneket gyárt.
    Sőt mindenki ez az alap.
    Obsidian elmehet a picsába a kis szaros űroperájával mert annyira gáz.
    Tele vagyunk téleg. Nem is tudom hova nézzek.
  • Encore
    Állítólag a Bethesda... :D
  • Carlos
    Az a hir jarja hogy valaki megvette a csomagot amit a hekkerek arultak.
  • Evoluti0N
    Most nem azé', de sokan itt olyan dolgok miatt panaszkodnak, ami a Witcher 3-ban is már így volt. Kirakat NPC-k, megölhetetlen fontos karakterek, meg hasonlók.
  • Encore
    Épp tegnap kezdtem újra, mert valamit meg akartam nézni és az elsők között kapom meg a rendőrnős küldit. Megdumálom, majd mondja, hogy menjek és rátámaszkodik az íróasztalra. Ekkor előkapom a fegyvert és lövöm, csak lövöm és lövöm, 5-6 tár mire meghal, de végig tűri, hogy lövöm, felém sem fordul. Next level AI. :)
  • PiszkosFred
    Persze, ertem en, hogy mit akar mondani, de nagyon rossz peldakat hoz fel folyamatosan, olyanokat, amely megoldasok nem hogy ujdonsagok, hanem megszokott dolgok.

Az meg, hogy lopakodva megyek valahova kihagyva a trasht, vagy tankkent atgazolok mindenkin, ezt a legocskabb mmo is kepes nyujtani, ne szorakozzunk mar, ez lofasz.

Vagy egy epuletnek van neadj'sten ket bejarata? Azt a nemjojat, ez am a scifi :D

Elo vilagrol beszel, es kijelenti, hogy a vilagban talalhato npck le vannak szarva, az AI nem szamit, ezek kvazi nem is kellenek, csak a sztorihoz kapcsolodo 20 darab szereplo legyen hus ver (esetleg baszhato, az fontos), csak ezek legyenek kidolgozva. Es ez az elo vilag receptje. Hat hja...

Egyedul abban van igaza, hogy aki nem jarta be Night City minden utcajat, minden zeget es zugat, az rengeteg mindenrol lemarad, mert hatalmas elmeny a varos felfedezese. De ez sem ujdonsag, a legtobb open world jatekokban kifejezetten eros a felfedezes elmenye, szerencsere orakat lehet turistaskodni es a vilag szepsegeben gyonyorkodni.

Es ami az egesz ipar kritikaja, az az, hogy meg ez a felkesz es kozepszeru akcio-kalandjatek is elvezhetobb, mint a piacon levo sok-sok hasonlo stilusu. Nem ujitja meg az ipart, se a genret, pedig elvarhato lett volna.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.11. 17:33:55
  • Carlos

És sajnos ez a logika teljesen valid!!!
    Csak én már elengedtem Although_ meggyőzését. Folyamatosan ugyanazon a rendőrös küldin meg mailstrom raid-en rugózik. Dehát ez van.
    Van akinek az többféle megoldás, hogy most meghekkelem az ajtó előtt és pestitst küldök rá. Vagy meghekkelem a szembeházról és kiberpszichót csinálok az egyikből és nézem őket. Vagy meghekkelem az kocsiból a géppuskát és azzal kaszálom le őket. Vagy bemegyek sotival és szétlövök mindenkit. Vagy célpuskával lelővök mindenkit.
    De az már epic dolog, hogy van egy kiberpszichó akit lelőhetsz vagy beszélhetsz vele hogy lépjen le. Az eredmény ugyanaz lesz. Eltűnik sose látod többé, nem utalnak rá, nincs kihatása semmire. Vagy a másik rendőr aki valami felvételekkel bukik le? Megölheted, megzsarolod, kiröhögöd hogy lúzer. Mennyi lehetőség... kihatása a világra? 0. Soha nem látod többé...
  • PiszkosFred
    Király, akkor a Fallout 76 is egy szinten van a Cyberpunkkal, ami a szerepjátszást illeti. Hiszen ott is eldönthetem rengeteg Wastelanders vagy BoS küldetésnél, hogy mit csinálják. Pl amikor felkérnek, hogy szerezzek vissza egy eszközt a Telepeseknek, akkor
    - levadászom a tolvajt, megölöm és visszaviszem cuccot a telepeseknek
    - levadászom a tolvajt majd lefizetem, hogy adja át, majd visszaviszem a telepeseknek ("pénz" check)
    - levadászom a tolvajt majd megfenyegetem, hogy adja át, majd visszaviszem a telepeseknek (Strength check)
    - levadászom a tolvajt, majd átverem a telepeseket a tolvajt meg útbaigazítom a Raider tábor felé (Charisma check + reputáció)
    - levadászom a tolvajt, majd rabeszélem, hogy térjen "jó útra" és álljon be a telepesek közé (Intelligencia check + reputáció)

Sőt, dönthetek arról is, hogy gyalog megyek a helyszínre, esetleg távutazással. Arról nem is beszélve, hogy szintén én döntöm el, hogy közben milyen fegyvert lóbálok az arcába az npcnek, fenyegetés vagy meggyőzés gyanánt, távolról vadászom e le távcsövessel vagy egy raketáskalapáccsal verem agyon közelharcban.

Mindig is sejtettem, hogy a bugtenger alatt egy valódi szerepjátékos élmény húzódik meg Appalachiában.
  • Although_
    Kit érdekelnek az npck akik az utcán vannak igazán? Egy rpgben a háttér persze csinálják meg jól majd, de az érdekel, ha van egy questem és éppen nettruner a karakterem ne csak tanként lehessen berontani. Ha nekiállok keresni igenis találják, tetőn, összekötő vezetékeken, szomszéd épületeken megoldásokat. Igenis ne a fejembe létezzen csak hanem legyen "műszakilag" megoldva. Ahogy KancsalBorz írta már, ebben a játékban minden kis gig is élmény mert szerepjátékos élményt ad egy tűrhető és nem szar harcrendszerrel mint a W3-ba van, a harcrendszerre mondhatod szubjektív vélemény mert igenis jó. De a lényeg az egzakt dolgok amit nem lehet véleményként lesöpörni. Azt, hogy hasonlóan megcsinált szerepjátékos élményt adó amit páran 100x elmondtunk itt már mit ad ez a játék, na olyat hasonlót sem tudtok mondani. A+ piacon. Egyszerűen nem ölnek bele ennyi időt. Utoljára a DAO volt. Csak az más jelleg.
  • Although_
    Így van van a vélemény meg vannak egzakt dolgok.
    Az egzakt, hogy itt foglalkoztak azzal egy feladatot többféleképpen meg tudj oldani, nem csak a gigeknél némelyik side questnél is.
    Erre rajtuk kívül senki nem veszi a fáradságot.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kb. 30-40 vagy többféle, felmászol a tetőre keresel egy szomszéd épületet onnan is be tudsz jutni mikor a rendőrt kell megtalálni annak is van 3 különböző módja, stb. stb. stb. Mindezt leprogramozták, időt öltek bele, apróságokba

Ha hozzászólásaidon látszott te sem tettél bele időt mert nem érdekelnek ezek a dolgok. Vagy az egész cyber nem ér annyit neked nem tudom. Ettől ez még ritkaságszám az A+ piacon.
    Te is pont azok közé tartozol akin nagyon látszik hatott rá az elmúlt évek "fejlődése" Nem kíváncsi nem "jelzett" dolgokra. Nem érdekli a felfedezés élménye.
    Így mondunk egymásnak véleményt ahogy páran már mondták, többségetek a "felét se látta a játéknak" csak leszarozza.
    ÉS ennek semmi köze a fanboyhoz. Ez tényszerű, nemigazán tudsz olyan játékot mondani az elmúlt évekből ahol a részletekkel így foglalkoztak volna. Amellett jó a sztori és a karakterek. A W3-ban sincsenek ilyenek nemigazán emlékszem a feladatokat nagyon sokféleképpen meglehetett volna oldani.
  • lwb
    CohhCarnage. Egy eléggé langyos let's player, semmi extra. Twitteren népszerű, mert ügyesen játszik, szorgalmasan tölt fel és nem túl megosztó a személyisége. Ideális let's play videók nézéséhez, ha valakinek ez jön be.
  • Sir Cryalot
    https://www.youtube.com/channel/UCXuVYJeddHPFkTdhq7TMdUA/videos
    ezeknek többnyire erre van esze, valami szennyvízhullámot "meglovagolni", de főleg nyeldekelni , látszik lecsengett
  • Carlos
    Hát igen. Jópofák akartak lenni, de közben meg csak szekunderszégyen.
  • Sir Cryalot
    Ja meg az a prédikátor amit odaraktak Misty shophoz az meg valami streamer, na ezekről le lehet állni hogy ezekből lesz NPC .

"ÉLJEN"
  • Sir Cryalot
    Ennek örülni kell hogy ez ennyi meg "kipukkadt" ,és nem akarnak rajta felkapaszkodni streamerek (épp ellenkezőleg ), így megmarad a dolog undergroundnak megmarad a rejtélyesség, nem lesz benne korhűsített "lore" stb.

Még az is hasznos hogy látszólag Elon Musk "levált" róla .
  • Carlos
    Igen, nagyon tetszik. Igy is ahogy van. Ennek ellenére SOKKAL többet vártam annál amit kaptunk.
  • lwb
    Mindhárom nagy platformon többszáz órám van a játékban. Egyébként vissza is keresheted a topicot itt az sg-n, launch day kommentjeimmel van tele.
    A CP-n volt CTD-m, láttam T-pózt stb. A W3-ban semmi. Crookback bog belassult, de ezen patchek sem változtattak sokat, picit javítottak az alapgépeken, de az igazi előrelépés a pro- és one x gépek megjelenése miatt lett.

A W3 egyáltalán nem volt tizedannyira se bugos, mint a CP. Sőt, kifejezetten stabil launch volt. Ment akkor is a sírás, hogy E3 video jobban nézett ki, de ennyi. A játék így is szebb volt mindennél, ami a kategóriában előtte (és lényegében utána is, 5 éve már) megjelent.
  • MerlinW
    Semmi személyeskedés, csak amit látok itt hónapok óta. Közölnöm kell veled, hogy a játék megjelenése nemhogy elvakultan fanboykodsz, de néha úgy érzem hogy az egyik kezed a gatyádban van miközben elájulós kritikákkal illeted a játékot. Én élvezem, szerintem vicces :)

Komolyra fordítva a szót, csak el kellene fogadnod, hogy vannak más vélemények a tieden kívül. Hatalmas rajongótábora van a Goat Simulator-nak is, de attól még a játék szar. Itt is ez a helyzet. CP lehetett volna jó játék, talán lesz is (kétlem), de jelen pillanatban egy átlagos, bosszúságokkal teli fél-játék, amit csak a hájp meg a dráma tart életben.

Ne vitatkozz, semmi értelme, ez az én véleményem.
  • hykao #4664
    Lehet rossz néven vették, hogy a játékban általánosságban elég rossz színben vannak feltüntetve. :)
  • jarlaxxe
    300 óra...ha ennyi idöt belettél nagyon bejöhetett a játék hiába tünik is ennek az ellenkezöje a hozzászólásaid alapján.