6309
banner
  • Although_
    Ugyan meséljétek már el nekem ki csinál ilyen játékot.
    Elmondom baszod a CD Projekt ahogy kancsalborz mondta modern környezetben.
    Mert ugyan hányan kiváncsiak az eredetire?
  • Although_
    Nem unjátok ezt. Elhiszem nem *5. Tényleg.
    De komolyan nem adja amit a W3 társakban?
    Nem adja a feelinget?
    Nem elfogadható a cyber rész?
    nem tudom a craft milyen mert nem voltak karijaim amik arra mentek.
    Volt 2 aki a csendes lopakodó módra ment? Működött? Igen.
    Mi a szarról beszélünk?
    Nem tökéletes érezhető félkész igen. Sok helyen bosszankodunk. De bassza meg még így is jobb mint bármi amit láttam az elmúlt 10 évben.
    Igen van az obsidian kis meséje. Nem ez a lépték? Nem.
    Ugyan mi a fasz lenne ez a lépték? Tomb Raider? meg amit Merlin mond neki igen.
    Ugyan hol van olyan. És komolyan én tudom lehetne jobb mert ennél 15 évvel ezelőtt jobban összerakták volna de nem ebben a környezetben. Nekem a Tyrrany az kb etalon. Odabasz, hogy nézel ki a fejedből de az régi mese 1 vagy 2 millió embernek.
    Ez meg miközben mindenki tömegjátékot vár? Kancsalborz, a többiek mint én. Várj ez nekünk is jó..És nem számítottunk rá! Tényleg nem.
  • Sir Cryalot
    Van az a nagyonfasza dolog mikor nekedesnek cyberpunkban sandevistan cyberware-el tudtommal ilyet egy játék sem csinált még (?)

na ott van egy ilyen érdekes effekt hogy szétmosódni hat a mozgás

na az tőröl metszett zseniális dolog, és láttam hogy majd lesz ilyen még , és el tudja vinni a pálmát RTX-es csili vili elől:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0097849321000066#fn0001

Svédek ZSENIK :D

• Sir Cryalot
    De az 60fps cím!

CP jobb rendszer mint az. Mindegy, már nem lesz szerintem több Rage, úgyhogy inkább CDP rakhatna ki pénzt CP címre svédektől.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.19. 19:55:48
  • MrAndree
    Mondjuk a gunplay pont sokkal szórakoztatóbb Rage 2ben mint a CP-ben. Nagyjából az egyetlen jól eltalált része volt.
  • Sir Cryalot
    Mert hányan csinálták? 30-an? Aminek a fele diversity hire ? :D X-pénzből amit a Bethesda adott rá ?
    (igen van az avalanche-nak nem kevés)
    Svédek programozóZSENIK , art-ot vagy mást elvárni ott :D ...

Max proceduralt, meg küldis dolgokat amit itt sem bírtak.

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.19. 19:52:08
  • Sunrider924
    Ugyanmar a Rage2bol a grafikajan kivul minden rosz, a karakter mozgasa, a gunplay, a jarmuvek iranyithatosaga... fo story 7-9 ora mert a fejlesztok vezetoje szerint ennel hoszabb story elvenne a jatekosok figyelmet az open worldrol, az open world statikus, soha nem fuj a szel, allatvilag mutatoban, vagy meg annyi se... elkepzelhetetlen hogy sikerult igy elbaszni.
  • Sir Cryalot
    audio: 8/10
    gfx: 9/10
    viselkedés: 5/10

22/30 = 73%

jobb hw-en ehhez hozzá tudna jönni 20+ % ? Hozzá.

és tegyük hozzá hogy aki 30fps-en, 30fps-re fejleszt az a 3.-at hogy lőné be (esélyük nem volt).

Az jutott eszembe hogy ha a Rage2-ben mutánsok helyett cyberwarek lennének az is elég fasza lenne, főleg mert abban van repülés is, de a fegyverek ehhez képest, hááát. Inkább ez. Szóval ha post apoc után most sexy dystopia jön mint fő irányvonal akkor a CDP megint éllovas :D.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.19. 17:54:01
  • Carlos
    Vagy a CP2077Online-ra. :/
  • PiszkosFred
    Probald ki a Valheimet is, nagyon megeri. CP-t meg hegesztik a sracok, en hiszem azt (max tevedek), hogy presztizs kerdest csinalnak belole es egy even belul rendbeszedik annyira, hogy... meglatjuk mennyire. Penzbol "fussa", tudasuk megvan, talan most mar idejuk is lesz ra azelott, hogy atvezenylik oket a Witcher 4-re.
  • Carlos
    Ezért is tettem félre a játékot most egy darabig. A No Man Sky-on gondolkozom hogy előveszem. Jött egy jó kis DLC hozzá...
  • PiszkosFred
    Adj nekik azért időt, fejlesztőként te is tudod, hogy ez annál bonyolultabb folyamat, mint sem azt egy laikus gondolná (és akkor még a Sony és a MS ezután következő "jóváhagyási" QA rendszeréről nem is beszéltünk, ami szintén nem két perc)
  • Carlos
    Ezen akadok ki en is. Ha a modderek 0 domain knowledge-el ezt csinaljak akkor a devek mire lettek/lesznek/lennenek kepesek. Majd kiderul... De amit a cdpr eddig letett az asztalra patcheles cimen az nevettseges a modderekhez kepest.

Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.19. 15:48:49
  • hykao #4810
    Bazz némelyik NPC ahogy futni tud felénk behajolva, mint egy lassított felvétel - tiszta '90-es éveket idéző. :D

Amúgy ha ennyi idő alatt ilyen igéretes modok tudnak ilyen készültségi állapotban lenni, akkor azért nem tűnik elrugaszkodottnak az az elgondolásom, hogy kis idő ráfordítással, nagyobb odafigyeléssel sokkal összeszedettebb lehetett volna a kiadott állapot...
    Egy modder pár hét alatt egy sokkal életszerűbb rendőrséget fabrikál, akkor az egy 500 fős csapatnak dupla szégyen, amit a pofánkba dobtak rendőrség címen, és bele se merek gondolni, hogy mennyi időt szánhattak erre... :) ...és, hogy milyen lett volna a játék, ha még ebben a formában sem kerül bele a rendőrség...
  • hykao #4809
    Tudod mit, én még a végtelenségig hugyozó, össze vissza csalingázó, levegőben sétálgató NPC-kkel is együtt tudok élni, a béna jármű fizikával, vagy a szürreális gravitációval. :) Vagy a birkaként szétfutó alap NPC-kkel, akik ha egy konditeremben épp zsákot püfölgetnek, akkor is ugyanúgy birkaként szaladnak szét, ha egy 40 kilós női karakterrel hátba paskolom őket. :)

Ha az ember nem áll le ezeket nézegetni, nem annyira zavaró - ettől persze még nevetséges, és nyilván ma már ha valaki azt mondja "élő, lélegző reagáló nyílt világ" akkor nem ilyen nevetséges statikus diszletezésre számít senki sem, így természetesen van alapja, ha valaki emiatt is csalódott.

DE nem ezekkel van a fő probléma, hanem az a baj, hogy túl sokminden mással (is). :)
  • Carlos
    Egy kis stresszoldás:
  • Carlos
    Igen, a fantasy-hez, D&D, Ultima, Wizardry de ezek a nyócvanas évek.
    90-es évek közepétől kezdett nyilni a világ más témákra is (PC-n).
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.19. 15:13:57
  • Although_
    Igen ez már ízlések és pofonok. Ebből kettő a hőskor és a hőskor vége. Az előtt mielőtt igazán üzleté vált.
    A többit nem ismerem rá néztem a Horizonra, az már igazán akció rpgnek tűnik lényegesen kevesebb lehetőséggel mint ami a CP-ben van karakterépítés szempontjából. Pedig a CP az a pont jó, lehetne jobb kategória. De az tényleg inkább AC vagy Tomb Raidernek tűnik. Nehéz összehasonlítani a CPvel.
  • hykao #4805
    Szerepjáték nem a fantasyhoz kötődik. - pedig nekem nagyon úgy rémlik, hogy kéz a kézben indultak hódító útjukra, már ami a PC-s konzolos videójáték vonalat illeti.

DE figyu úgy szórjátok itt nekem a különböző játék címeket, mintha valami Wish-ről rendelt jedi trükkök lennének. Mit érdekel engem a GTA, a Skyrim vagy mi, meg a Mass Effect. Utóbbi kettőben ha azt mondanád gumimacik vannak, azt is elhinném, annyira leszarom. GTA-val szerintem utoljára a San Andreasban híztam a karakteremmel, majd edzőteremben lefogytam. Elég szerepjáték elem szerűen hangzik így utólag visszagondolva... :D Azóta azt sem tudom eszik-e vagy isszák, de olyan nagyon szar nem lehet, ha sok évvel az utolsó megjelenése után még mindig megy a hemzsegés. Amúgy autólopás van a CP-ban, open world is (akarna lenni - és ezt igenis a fejlesztők mondták, hogy a cél egy open world játék) stb., úgyhogy az sem lehet nagyon elhibázott dolog, ha valaki a GTA-hoz hasonlítja akár - de én nem, leszarom, mert nem ez a lényeg. A lényeg ami van Cyberpunk 2077 néven. Engem az érdekel ami ebben van, és az ahogy van, és erről szoktam írni. És többszáz óra játék, majdnem ugyanennyi youtube videók nézése a játékról után írom, amit látok, tapasztalok ezzel kapcsolatban.
  • Carlos
    Ó, az kimaradt, hogy elmúlt 10 év. My bad... Az elmúlt 10 évben a kölykök születése miatt nem nagyon játszottam sok játékkal. Szóval nem tudnék. Amik a polcon vannak azok nem kifejezetten RPG-k (Fallout-ok, Diablo 3, Guild Wars). Szóval passzolom.
  • MerlinW
    Dragon Age Origins, Neverwinter Nights, Borderlands, Bioshock, System Shock, Horizon Zero Dawn és még sorolhatnám. Ezek részemről mind magasan verik a CP-t még akkor is ha agyonpeccselik.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.02.19. 15:03:09
  • Although_
    Elmúlt 10 évből kérlek. Direkt írtam az FNV-vel lezárult igazából. Van egy kettő utána de azt, hogy egy tömegnek szánt játékban megkapjam az élményt :) Na az volt a meglepetés.
  • Although_
    Ezt a játékot lehet eszetlen lövöldeként játszani mint a youtuberek többsége.
    És lehet úgy játszani mint egy régi rpgt. Felméred ki hol van merre mozog, van hozzá ártalmatlanító el tudod vakítani, meg tudod süketíteni. Stb. A szerepjáték lényege te ténylegesen játszani tudj a szerepbe ha nem egy eszetlen tank vagy. Ebben lehetséges megvannak az ajtók a rejtett helyek stb. És ezt elképesztő mennyiségű helyszínen megvalósították.
    Mondom, azt, hogy ti az eszetlen lövöldét látjátok benne mint a GTA-ba az a ti gondotok :)
    Ez a játék jóval több annál.
  • Carlos
    Fallout 1.
    Commandos 1? Talán, határeset, rég volt nem emlékszem már hogy lehetett-e fejleszteni a karaktereket. De az tuti hogy piszok nehéz volt.

Ja, és téééék!
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.19. 15:01:47
  • Although_
    Szerepjáték nem a fantasyhoz kötődik. Megoldásokat jelent történetben, harcrendszerben, stb. Független attól milyen műfaj legfeljebb különböző rendszerei vannak.
    Nem fogjuk meggyőzni egymást főleg arról nem tömegével vannak jó rpg-k.
    Mass Effect elment egy irányba semmi nem maradt csak a történet, megaz eszetlen lövölde
    W3 szintén, csak kardal.
    Skyrim még nem is annyira gáz a harc mint a fenti kettőben. De nem is jó.
    A CP 2077 biztosítja amit mi szeretünk a műfajba én készséggel elhiszem a Gta is :) Tényleg :) Azért nem veszem meg.
    A műfaj érdekel De már leírtam lehet sorolni azokat a játékokat ahol az élmény harc, sztori karakterek, mind együtt adják ezt. Várom.
  • hykao #4798
    Nem tudom, hogy ez RPG-e, és a GTA mennyire nem az. Szerintem ezek a dolgok lassan összemosódnak. Nekem az RPG még körökre osztott varázslós meg sárkányos izé, nem is kedveltem soha. A szerepjáték elemek viszont már régóta részei még egy Assassin's Creednek is. Megkockáztatom, hogy a legújabbakban még ennél több RPG elem is van, mint ebben a játékban. De nem ez a lényeg. Ne erőltessük a GTA-RPG párhuzamokat, én sose írtam, hogy ezek lényegesek. A baj az, hogy ami van, az kidolgozatlan sok elemét tekintve. ÉS ez azért ennyire zavaró, mert más dolgok meg kidolgozottak, és mivel szeretjük a játékot, és vártuk a játékot, és reményeket fűztünk hozzá (mert volt rá pénz, voltak rá tehetséges fejlesztők stb...) kurva idegesítő, hogy végül sok tekintetben összecsapott! És egy ilyen játéknál nagyobb igény van a komoylabban összállított elemekre, az összhangra stb. Nem kell ennyire túlbonyolítani, ha a végén nem sikerül befejezni, összehangolni stb.

Kiegyeztem volna egy full lineáris, nem open world (valójában ez sem az) nem hatféle befejezést tartogató, nem mindenfélével telezsúfolt, kevésbé gigantikus szörnnyel is, ami jobban át van gondolva, rendesen kidolgozott minden kevés elemében...
  • Carlos
    "Sehova nem vezető/egyszercsak megszakadó történeti szálak"
    - MICSODA??? Hát megmondta nekünk a fő küldetésmester úr, hogy ez direkt van!!! Hát nem látod??? Mi vagyunk a hülyék, hogy nem esett le egyből!
  • hykao #4796
    Basszus ezt a mást vártatok szöveget szajkózzátok páran...Tegyük már ezt félre. Én például nem azt szoktam megfogalmazni elsősorban, hogy mit vártam. Sehol nem írtam, hogy nekem nem elég GTA-s. Azzal is együtt tudok élni, hogy sokmindent ígértek, vagy tényszerűen közölték, hogy már benne van, és kurvára nincs benne, nem is volt, nem is lesz. Viszont akik az ígéretek alapján vártak dolgokat, megérthető ha csalódottak!!! Igenis ne legyen a játékfejlesztés esetében sem alap a hazudozás, a csúsztatás, a mismásolás, mellébeszélés. Hova jut ez a világ, de komolyan? Lassan a gonosz cégek nem az Arasaka meg ilyenek lesznek, hanem ezek a nagy etető, előzetesen pénzeket kicsaló játékfejlesztő cégek, amelyekhez most végérvényesen és félreérthetetlenül csatlakoztak ezek a lengyel irányítású srácok is. Elég jól van - mégha viccesen is - vázolva a folyamat a Mérgesjózsi féle videóban, amikor egy asztalnál EA, Bethesda meg még valamelyik ilyen céget jelképező emberke ül, és "békepipát" nyújtanak a még ácsorgó, hezitáló CDPR felé, és emez elfogadja, és leül közéjük. :)

Vicces, hogy itt azon kiakadnak egyesek, hogy nekem nem elég gonosz/vagy rossz vagy egy Arasaka vagy egy Hanakó, vbagy csak úgfy érzem nincs eléggé elmagyarázva a miért eléggé a játékban, miközben hihetetlen módon úgy védik ezt a hazudós, kamuvideó készítős CDPR-t, hogy már azt hiszem szerelemesek tán az ijedt szemű, hülyehajú csókába, és kicsit sem érzik átvágva magukat, miközben nyilvánvalóan nem az lett a végtermék (nincs is végtermék - hisz a közgazdaságtanban ezt a készültségi szintet közel sem végterméknek hívják!), ami ígérve lett. De ha elnézzük az ígéreteket, akkor is ott van sokminden, ami zavaró és félkész a játékban. Sehova nem vezető/egyszercsak megszakadó történeti szálak, logikátlan összevegyítések, csak utánaolvasással vagy összeképzeléssel összeálló dolgok. Nevetséges rendőrség, Kidolgozatlan modellezésű Johnny Silverhand, összecsapott animációkkal. Stb stb.

Ne nézzük, hogy mit ígértek, legyen az, hogy nem hazudtak, akkor is amit kézhez kaptunk FÉLKÉSZ! Jobban kellett volna tervezni! Időt, pénzt stb mindent. Nem az első játékuk, nem is a második. És a legtöbb pénz állt rendelkezésre. Ne legyünk ilyen elnézőek a saját kárunkra.
  • Carlos
    Nem kevésbé nagyobb faszság, mint egy puskával egy egész horda nácit megállítani. Vagy bombát hatástalanítani miközben lőnek rád. Vagy egy miata-val kezdeni és a végén megverni a helyi királyt.
    Ez csak egy játék. Lépjünk túl azon hogy ki hol robbant mit. Mert akkor már ekézhetjük azt is, hogy miért is vannak sárkányok mert nincsenek, hol vannak a légdeszkák amiket a Mattel gyárt (van még egyáltalán Mattel?), vagy miért nincs még a helyi közösségeknek földalatti legópinyója.
    Játékok. Bele kéne hoyg éld magad. Ami nehéz ha sokszor kizökkent a sok pici faszság, logikátlanság, logikai bukvenc, amatőr bug, vagy crash.
    Ettől függetlenül a játék jó. De én kb egy hónapja nem nyúltam hozzá és ez kb igy is marad amig meg nem jönnek hozzá a normális kiegek és vagy patch-ek.
    (számomra nem normális kieg és/vagy patch az amiben kijavitanak 3 küldetés bugot, egy security leak-et, egy technikai faszságot amivel aztán szarabb lesz az FPS mint volt, vagy ninja nerf-elnek dolgokat amit aztán ninja patch-elnek a köviben miután kurvaanyázik mindenki a youtube-on és vagy redditen).
  • PiszkosFred
    Csak halkan súgom meg, hogy a GTA (single) sztorijaiban is van legalább annyi játékos által hozott döntés, mint a CP-ben, és ott is, itt is, az openworld adja a szabadságot, a sztori az egy lineáris "ACD? v. ABD? = A->D" féle kézivezérelt "illúzió", előre lefektetett nyomvonalon halad :)

...és mindez nem jelenti azt, hogy rossz, már annak is örülünk, hogy ennyi van. A gond azzal volt, hogy a hype alatt elhangzott igérek és kedvcsinálók alapján egy, a döntésekre reagáló élő és lélegző (nem úgy, ahogy te használod ezt a jelzőt - ezért kérdeztem rá a múltkor) világot vártál. Reagálni reagál, de nem olyan szinten, ahogy az esetleg be lett harangozva. Ennyi. Ettől még nem rossz, csak a kommunikáció ment félre és ez hagy rossz szájízt az emberekben.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.19. 14:33:25
  • Carlos
    Jajj de nem akarod látni, hogy mi van, de már unom elmagyarázni...
    Olvasd el megint PiszkosFred hsz-ét. Az a bajunk. Nem más.
  • hykao #4792
    Nem tudom értelmezni egy cég esetében a gonosz jelzőt. Semmiképp nem ezt a szót használnám. Nyilván értem, hogy mire gondolsz ez alatt, ám ne felejtsük el, hogy egy cégnél sok ember dolgozik. Pl. céges kezdés esetén mi magunk is az Arasakánál dolgozunk. (Hol máshol, hisz egyedül ennek a cégnek a belseje van a játékban kidolgozva...persze 54 év és egy atomrobbantás különbséggel is ugyanaz. Újrahasznosítás felsőfokon, vagy inkább a félkészség egyik diszkrét bája. :D) Szóval egy cégnél sok ember dolgozik, akik azért csak nem gonoszak-rosszak egytől-egyig. Ezért atomot robbantani egy cégnél - aminek egyébként nem nagyon ártott a dolog - nagyon irreálisnak hangzik. Főleg egy zsúfolt városban, ahol lehet, hogy a nagyanyád pár utcával arrébb lakik. :)
  • Although_
    Így van :) Mást vártatok. Megmondom én is arra számítottam olyan lesz amit ti vártok abba van a pénz a gta szerű lineáris mese minimális harcrendszer, stb. Az élményfaktor ugye.
    Én aztán tényleg meglepődtem egy régi vágású rpg-t kaptam. Ahogy páran a fórumban nagyon örültünk neki :) Szar úgy. Ne sajnáld tőlünk, mint a fehér holló olyan ez a játék.
  • Carlos
    Még mindig nem érted, nekünk jópárunknak (...) hypot toltak (...) megnéztük (...).
    Jelenleg hiánycikk a nívósan megírt jó sztori. használható jó harcrendszer, stb. Ez a játék nekünk nem (...) volt jó. (...) mert NEM olyan amilyennek mi szeretjük. Hiába hypolja az EA a sok szart az se segít rajta.
  • Although_
    Még mindig nem érted, nekünk jópárunknak teljesen mindegy milyen hypot toltak ha megnéztük ha nem.
    Jelenleg hiánycikk a nívósan megírt jó sztori. használható jó harcrendszer, stb. Ez a játék nekünk nem a hype miatt volt jó. Hanem mert olyan amilyennek mi szeretjük. Hiába hypolja az EA a sok szart az se segít rajta.
  • Carlos
    Ugye a cyberpunk világa arra épül, hogy vannak a "gonosz" nagy világcégek akik irányítják a várost/országot/világot.
    Szerintem ebből öröklődött a "gonosz Arasaka". Ami kb át se jön, ha nem corpo-ként kezdesz. Mert akkor csak megkapod az "arasaka gonosz" szöveget, de miért? Engem nem bántott, kinem szarik rá...
  • hykao #4787
    Ha valamit nem jól értelmezek, kérlek tisztázd, hogy megértsem. Hol vannak érvek, amiket én nem látok be? Amúgy van olyan, hogy "gonosz cég"? De most komolyan. :) Mellesleg azt sem forszíroztam, hogy az Arasaka jó vagy rossz. Általában az van félreértve, vagy felületesen értelmezve, amit írok... Valószínűleg általad is...
  • Carlos
    Azért érdekes volt ezt végigolvasni... :)
    Továbbra is PiszkosFred véleményét osztom (nohomo).

Kiegészíteném annyival, hogy MI (TI) is balfaszok vagyunk hogy mindig újra és újra belelépünk ugyanabba a szarba. Megvesszük a játékokat így vagy úgy. Jellemzően inkább azok akik követik is a fejlesztéseket és fossá hype-olták őket a PR-osok (én is ide tartozom).
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.19. 14:01:28
  • Sunrider924
    Vannak hezagok a tortenet talalasaban, pl nagy kar hogy ingame nincs rendesen elmagyarazva a corporate wars, a new usa, a dezertorok mint pl Johnny Silverhand mert ezek tokeletesen kontextusba helyezik azt, ami a jatekban tortenik, nem is ertem, valaki nagyon elnezte ezt, mert a shard-okbol nem fogsz minden ezzel kapcsolatos informaciot osszeszedni, en is jatekon kivul gugliztam ki a teljes hatteret es nagy kar mert ingame ez sokkal nagyobbat szolna.
    Masreszt nezd meg kinek ervelsz, mennyire felreert/magyaraz nyilvanvalo dolgokat,mennyire koti az ebet akarohoz hogy az Arasaka igazabol nem is rosz/gonosz, persze hogy nem vagja miert robbantotta fel Johnny a tornyot 50 evvel korabban. Szerintem hagyd ra, nem fogod tudni meggyozni semmirol, nekem legalabbis nem sikerult.
  • lwb
    Én nem emlékszem ilyenre. Melyik halott beszél hozzád végül a credits alatt?Nálam ilyen egy végigjátszásnál sem volt.

"bomba"
    Az 50 évvel ezelőttiről beszélsz? Mit tudom én, gondolom valami sci-fi technoblabla Arasaka-kütyü megtisztította a környéket vagy olyan atombomba volt (valami technoblabla megint: fúziós izé nem maghasadásos akármi), ami nem sugároz. Nem tudom, ezen én nem akadtam fenn.