Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Multi: Amig nem tudnak egy single playert összerakni addig nem fognak tudni egy multit sem. A multira a CDPR nincs kész. És ezzel a management-el nem is lesz. És mire elérnek odáig hogy na összeraktuk, kijön a GTA6 és a kutyát se fogja érdekelni az "elbaszott single playeres launch-os csapat talán fut valahogy játéka".
Þór vígi þessi rúnar
Bár az is lehet, hogy elengedik 1-2 nagyobb sztori DLC/kiegészítő után a CP singleplayert (lásd Witcher 3) és inkább fókuszálnak a nagyobb pénzt hozó online részre, amelyről semmit sem tudunk, csak célozgatnak rá az iparági pletykák, hogy az ihletet a GTA Online adta.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
fel kell fogni hogy amig ez a játék nem tud rezzenéstelen 4k60+ -t kipréselni addig semmi nem lesz, csak ami eddig , hogy van előtted egy répa, és megérkezel a jelenetbe ahol patikai mérleggel kimért komplexitás van.
De most már majdnem minden adott hogy meg lehessen csinálni mert mehet precompute SSD-ről VRAM-ba . Ez meg ilyen legacy build.
És a tesztelés mindig vanila-val megy. Szarni kell a modokra. Azt kell biztosítani, hogy a vanila jól menjen. Ha jól megy, mondhatod, hogy gyerekek, a modok miatt van a gebasz, tegyétek rendbe. De amig az alapjáték képtelen arra, hogy 24 órát fusson nonstop crash nélkül (ami annó requirement volt) addig nincs miről beszélni.
Þór vígi þessi rúnar
annyira cutscene centrikus, ennek a renderingnek én ~90%-át helyből dobnám ki
VCT elvileg - voxel cone tracing amit az nvidia vxgi-nek aposztrofált anno.
De persze lehet, hogy ez is zárt rendszer lesz, meg-/beleerőszakolt modokkal. Sajnálnám.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.09. 12:28:40
Amúgy vicces hogy mindenki őket basztatja. Remélem észbe kapnak kicsit hogy valami nem kerek. Elmúltak már a "régi szép idők" amikor a playerek csak úgy kivárták amig a nagyságosurak méltóztattak csinálni játékot a kiadott betából. Hát most rábasztak.
remélem kikerült a source kód és a modderek fossá modolják értelmes modokkal (nem a keanu tolós témára gondolok, hanem a mostanság megjelent rendőrségi üldözés, vagy a random quest generátor, stb) a játékot ha ez a dilettáns hozzánemértő banda erre is képtelen.
Þór vígi þessi rúnar
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.09. 11:23:51
ez igen 😄
elég önmerénylet szagú mert nextgen update miatt amúgyis tisztalap van , lehet kíváncsiak más mire megy 😄
(akkor nagyon okos döntés)
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.09. 10:22:01
Igy tobbe nem tud reszt venni mar a sztoriban? <#crazya>#crazya>
Egy szóval nem mondtam, hogy barát lenne. 😊 Azonban nem ellenséges, és nem feltétlenül szeretném holtan látni. 😊 Mellesleg a végén ugyanúgy felhív, mint a többi "barát". És nem barátságtalanabb a többieknél. 😊 Még közös munkát is kilátásba helyez, vagy legalábbis munkalehetőséget kínál esetlegesen. 😊
"Jobban/Sikeresebben megment, mint bármelyik másik választható út?"
Lehet igen, nem tudjuk a RELIC programból mi sül ki, de a lehetőség egyfajta tovább létezésre adott - és ingyen, nem úgy mint másoknak...
DE ha mégsem, akkor is legalább nem jár tömegmészárlással, pusztítással, ismerősök halálával a Hanakó út. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A különbség lényegében a Devil és a secret ending között Arasaka téren, hogy Hanako vagy Yorinobu hal meg. Szerintem egyik sem barát, mindkettő szimpla npc, ezért tökmindegy.
De az tény: ha a barátok közül akarjuk, hogy senki se haljon meg, akkor a secret ending és a Devil (Arasaka edning) a legjobb. A többinél valaki jóbarát tuti elpatkol: Saul, Rogue stb.
Jobban/Sikeresebben megment, mint bármelyik másik választható út?
Takemura megmondja, hogy patkányok vagyunk a szemében és csak a bosszújának prioritása miatt nem öl meg/hagyott meghalni bennünket (megloptuk szeretett főnökét) - kihasznál minket és uú dobna/hátba szúrna bennünket, ha nem tudnánk segíteni az ügyét.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.02.08. 11:33:38
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Amúgy bármennyire is a többiek a barátaink, (mármint a Nomádok, mert Rogue valójában leszar, ő csak Johhny miatt tesz bármit is) nekem ezzel a "nekimegyünk a nagy gonosz cégnek" dologgal nehezebb azonosulnom, mint a Hanakós végkifejlettel. Főleg miután azért fáradoztunk Takemurával, hogy beszéljünk Hanakóval stb. Ő hajlik az együttműködésre, aztán szarunk bele, és bummm szétbaszni mindent sok halottal, cégalkalmazottal, hogy utána valahogy megint úgy érezzem szar van a palacsintában, és az egésszel igazán csak Alt - vagy ami lett belőle - jár jól... 😊 Sehogy se jó ez. Félreértés ne essék, ezzel nem azt mondtam, hogy a Hanakós végkifejlet tetszik. 😊
Þór vígi þessi rúnar
Azt kellene érteni van a piaci elvárás ha nem 1-2 millió embernek gyártasz. Meg van a HC elvárás.
Azt nem érted mi azért örülünk amit Kancsiborz is írt ez egy rpg lett nem is akármilyen nem olyan mint vártad. Ember benne volt a levegőben ez már ízig vérig "skyrim" lesz. Tudod miért? Azzal lehet keresni meg a GTAval és tök mindegy milyen matricát ragasztasz rá. Ehhez képest ők csalódottak. Én meg egy fillért nem bánok a pénzből amiért vettem.
Azt nem tudom te milyen világban élsz?
Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.02.07. 16:10:24
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.07. 08:44:58
a fegyverre kell rakni PAX (?) modot ami van olyan jó mint a crunch tehát nem elvesztett slot és megkapod a nemhalálos headshotokat
és igazából nem is fegyver skillt érdemes fejleszteni hanem quickhacket aminél legendary short circuitnek van egy érdekes mellékhatása.
"so many options, so many possibilities, and each one has conseqvences rippling through the game world and your story. And that's just one quest."
Na, hát ezek alapján jogosan számitottunk többre.
Þór vígi þessi rúnar
Másik 14 évben pedig szoftverfejlesztő vagyok még mindig. Szóval lol.
Ebben a szakmában pedig az egyetemi diploma nem volt (annó) és szerintem most sem követelmény. Vannak referenciáid a CV-ben. Ha az megvan akkor felvesznek (ha nem elszállt árat kérsz). A gond az első project megszerzése. És ezt nagyon sokszor "haveri" alapon ismerős által, szerencse (jókor jó helyen (mint én)), vagy diploma által (egyszer jött hozzánk interjúzni egy friss egyetemista öltöny-nyakkendőben, kiröhögtük mert semmit se tudott, csak a könyveket mondogatta, de ha elkezdték szivatni akkor azt nem tudta).
Szóval az ilyen szakmában inkább a tudás a fontos, mint a papir.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.07. 08:17:00
Þór vígi þessi rúnar
Þór vígi þessi rúnar
Ha öngyilkos leszel akkor senki se hal meg. A secret endingnél sem. 😊
Þór vígi þessi rúnar
Amire encore gondol (és a videóban is bennevan amit régen linkeltem):
- első küldi ahol a csajt kell kivenni a fürdőből, meg van halva. indicátor, hogy kérd AZONNAL a hypo-t hogy belekúrd a mellkasába. Ha nem nyomod meg, akkor jacky magától dobja oda. -> meghalhatna a csaj és bonyolódhatna a wakako-val a helyzet, hogy elbasztad.
- panam EMP robbantás... ha nem nyomod meg a gombot akkor mi lesz??? Panam rácsap a kezedre és megnyomtad a gombot. -> ahelyett hogy nem nyomtad volna meg és "kézzel" kéne leszedni egy üldözéssel a Kung Tao gépet (akár)
- Végén amikor mész hanako-hoz és behajol az ember akit ha van 20-as erőd lecsapod. Ha nincs, akkor elüti a prof.
Szóval ez az amit én úgy hívok, mint "illusion of choice".
Számomra az nem "többféle megoldás" hogy lopakodva meghackelve lerobbantom a gránátokat az övéről vagy kyberpszicho-t csinálok belőle és a cimbijei ölik meg vagy pofánküldöm a sotiva esetleg 200 m-öl kiveszem célpuskával (SZAKSZÓ!!! aki tudja, tudja)
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.07. 08:08:45
Þór vígi þessi rúnar
- megveszed (ha jó beszélőkéd, mert amúgy nem eladó és van pénzed is)
-ellopod a kulcsot az övéről és bemész a házba (tolvaj skill)
- rádumálod egy lövészversenyre és arra hogy a fogadás tétje a fegyver (beszéd skill)
- Beszélsz a szemközti nővel (talán kurtizán volt), hogy tartsa szóval, amíg feltöröd a házán a zárt és bemész a fegyverért (zártörés skill)
- A ház hátsó kis ablakán (ahol nem férsz be), bedobod az idomított majmot, hogy lopja ki a fegyvert (ehhez nem emlékszem már milyen képesség kellett, de majmot biztosan kellett venni).
Ilyesmi többféle megoldásra gondolok egy HC RPG esetén (Risen pont nem HC mondjuk). Azt én is tapasztaltam, hogy ha belopakodok akkor rá tudom venni, hogy inkább meneküljön, de ez nem többféle lehetőség. Csak két opció a legvégére.
De mondom, nem mondták szó szerint, hogy ilyesmi komplexitás lesz, csak azt sugallták. De lehet, hogy én láttam bele többet.
Jelezném, hogy nem a játék kritikával van bajom, az mindenkinek magánügye, hogy tetszik neki vagy sem. De 2évezni itt, meg egyéb marhaságok, amikor ez a project 320Millió dollárt vitt el...? Ne vicceljünk már. Emberek, attól hogy számotokra egy ötletet k*rva egyszerűnek tűnik megfogalmazni, azt még nem lesz könnyű implementálni egy játékba. Most abba bele sem megyek, hogy csak a várost 2 évig építették, amihez az assetek zömét egy magyar cég csinálta 1 éven keresztül (értsd: ez még szart se ér, gyakorlatilag olyan, mintha meglennének a Lego kockáid egy komolyabb modellhez, de azt még össze kell rakni).
A konkért fizikai fejlesztés (értsd: kódolás, grafika stb.), 4-5 év volt, de előtte már írták a scriptet, készültek a concept artok és hasonlók. Számos elemet, amit megcsináltak, azért került ki később, mert nem működött jól a gameplay-el, ezt előre nem lehet tudni. Megálmodják, elkészítik (hónapokig tartó munkával), majd elkezdik tesztelni és kiderül, hogy nem igazán illik a játékba (ilyen volt pl. a falon mászkálás).
Szóval értem én a kritikát, nincs azzal baj, de fotelszakértők ne legyenek már olyan emberek, akik életükben nem láttak egy sor C++ kódot, vagy nem modeleztek meg egy 3D objektumot. A játékfejlesztés, főleg ezen a szinten, bőven egyetemi szint ma már, mérnökök, magasan kvalifikált IT szakemberek és képzőművészek szakterülete, nem 2db geek hétvégi kiruccanása, mint anno a 80-as években.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.07. 05:08:45
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.06. 23:15:31
Érdekes módon egyedül a Hanakós végkifejletet választva lehet elkerülni, hogy bárki meghaljon. Mármint az NPC-ket tekintve. Smasher ugye bármelyik esetben életben hagyható, de a Panames esetben Saul, a Rouge-os esetben pedig Rogue hal meg biztosan, illetve mindkét esetben Hanako is, utóbbi még a titkos végkifejlet esetében is. (ezt a hírekből tudjuk meg) Hanako ajánlatát elfogadva lehet a legkevésbé véres a végkifejlet. Találkozhatunk újra Jackie-vel, Takemurával, Odával és a végén - ha Földre visszatérést választjuk - Hanako is bejelnetkezik, és kilátásba helyezi, hogy esetleg megbízatásokat ad majd nekünk. 😊 ...és senki nem hal meg az NPC-k közül. 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.06. 23:06:21
Az igaz ugyan, hogy erre magától az emberek jó része nem jön rá, csak ha kísérletezik. Mert semmi nem utalt rá, hogy megoldható így is. Párbeszédek alakításával sok esetben nem tudunk nagy eltéréseket generálni, a cselekedeteinkkel viszont annál inkább! Illetve sok esetben cselekedeti előfeltétele van a többféle párbeszéd lehetőség megjelenésének!
KIS SPOILEREK
Amit leírtam ez konkrétan annál a küldetésnél van, ahol a szórakozóhelyen be lehet állni a tánctérre táncikálni. Aminek a tulaja egy levitézlett bérgyilkos. A nevére sajnos már nem emlékszem az embernek. A lényeg, hogy amikor elé kerültem, elég kevés idő volt a párbeszéd alakítására, ment mindig a gyorsan fogyó csík, azonban néhány fordulat után belátta, hogy nem beszélek hülyeségeket, mert ha engem ki is nyír, akkor lesz majd más, aki sikerrel jár. Ha elhagyja a várost, ugyan újra kell kezdenie elölről mindent, de az élete megmarad.
Általában amelyik feladatnál van legalább két szemben álló fél, ott mindig lehet többféle megoldást találni.
Egy másik példa még az elejéről: A Militeches Meredith Stout ad egy vírusos vagy nyomkövetős 10000 kredites kártyát. A Maelstromnál ezzel kéne fizetnünk az amúgy is feszült helyzetben. Ha feltörjük, és leszedjük a vírust, nyomkövetőt a kredit kártyáról, akkor békésen meg lehet úszni a Maelstrom találkozót, és valaki azt írta itt, hogy a későbbiekben Royce vagy, hogy hívják a főnököt, még a segítségünkre is lehet bizonyos küldetésekben. Ha Meredith-t eláruljuk ily módon, akkor viszont nem ő vár ránk kifele jövet, hanem az a fickó, akit a kocsiba pakoltak, és vegzálnak a Meredith-es találkozónkkor. Ez esetben értelem szerűen Merddith-szel nem tudunk majd egyéjszakás kalandba bonyolódni, hisz az óceán fenekén fog pihen, megkopasztva, holtan egy betoncipellővel a lábán. 😊 (ez a megfelelő helyen alámerülve meg is tekinthető...)
A legtöbb esetben elkerülhető az ölés, és lopakodva is meg lehet oldani a feladatokat, bár sok esetben ilyen döntés következménye az lehet, hogy egy másik karakter ezt meg nem veszi jó néven. 😊
Arra is csak akkor jöttem rá, hogy Takemurát meg lehet menteni, amikor feldobott a youtube egy videót erről. Hisz Johhny annyira állítja akkor és ott, hogy már úgyse lehet megmenteni, hogy rövid próbálkozás után nem is erőltettem a visszamenést abba a helységbe, ahol még együtt voltunk, illetve elég alacsony is volt a fejlettségi szintem ahhoz, hogy könnyedén végigverekedjem magam visszafele az Arasaka osztagon.
Bizonyos körülmények esetén még Jackie-vel is újra lehet találkozni, és váltani vele pár szót, pontosabban a lenyomatával, amikor Hanakóval az apját hívjuk elő a "doboz"-ból az Arasakánál. Itt Hanakót meg tudjuk kérni, hogy Jackie-t is hozza elő. 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.06. 22:45:05
Vagy a Risen, ahol volt egy feladat, amit vagy hatféleképp megoldhattál. De itt maradva, F3-ban a párbeszéd és a skillek jobbak voltak. Ha magas volt az intelligenciád és jó a beszélőkéd, akkor hazudhattad azt egy mellék küldetésről, hogy megcsináltad, holott nem (megbízó nem tudta ellenőrizni). Valami ilyesmit vártam volna ettől is, de lehet, hogy csak a marketing miatt hittem azt, hogy lesz ilyen komplexitása.