6309
-
Sir Cryalot #4863
lmao
+1
"] Avalanche Studios was set to be collaborating with Square Enix on the development of the airship segment of Final Fantasy XV. However, it was later revealed that the company only provided information to them, instead of working directly with them.[74]"
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.23. 19:12:32 -
#4862 Mármint él a szerett vezetőnk, mert mi abból sokat nem látunk... :( -
MrAndree #4861 A szci baromságot már nagyon régóta nem tolják hála az égnek. -
#4860 A Docler az Gattyán, nem? Ott azért tolhatják a szci baromságot keményen. Mindegy, én 10-15 éve magamnak dolgozom, már nem is tudnék visszaülni egy szervezetbe, főnök alá. Amit az ember 25-30 évesen lenyelt, azt ennyi idő után már nem fogja.
A CDPR álláshirdetéstől jutottunk idáig: szerintem ennyiből nem lehet megmondani, hogy jó vagy szar lesz-e ott az ember helye. Én azt gondolom, hogy ha valaki keletről akar a AAA játékfejlesztésbe beleugrani, annak jó startkő lehet a CDPR. Nagyon más nincs itt a végeken. Ha szar is, jól mutat a cv-jében és onnan mehet tovább máshová.
Egyébként a tavalyi "legjobb munkahelyek" listát most a Cisco meg a DHL vezeti. Nyilván nem tudom, mennyi ebből a valódi, őszinte válasz és mennyi a corporate bullshit. -
Although_ #4859 EU-ból élünk? :) Nem, nem abból. Tudod a történelem egy dolog ami létezik. A mese úgy szól Mátyás óta. A keleti birodalom kimegy a nyugati bejön. Csak ma nem fegyverrel játsszák a játékot. Ha a műszaki világban élsz érted a számok nyelvét.
Úgy kb. két éve néztem az egyik gazdasági magazinban a német pénzügyér nyilatkozatát. Hogy működik. Minden pennyn kettőt keresünk itt. Ez az unio egy gazdasági érdekérvényesítő szervezet. És ez ma mindennél jobban látszik. Engem nem érdekel nagyon, mert csak idegesít. És egy életem van. Hülyére nagyon régóta nem vett senki. Főleg ez a szar unio nem fog.
Csak sajnálom. Egy normális uniot nem Budapesten kellett volna építeni hanem Berlinben. De már mindegy. Össze fog dőlni ez az egész szépen. Ahogy az előzők is összedőltek. Csak most nézve a képeket, hallgatva a külföldön élő ismerőseimet. A legrosszabbkor fog történni. Tetszik nem tetszik egyre kevesebben vagyunk. Viszont akik bejöttek egyre többen. Érdekes lesz mit ne mondjak. Persze minden attól függ elhiszed ezt a sokszínűségről szóló mesét.?
-
#4858 Lol -
TokraFan #4857 Az megvan, hogy az EU-ból élünk? -
#4856 Na most igazán megleptél. Én azt hittem te valami nagyon fiatal gyerkőc vagy. :)
@PiszkosFred: köszi, így már értem. :) -
#4855 "Work from Home" -
Although_ #4854 Hagyjuk a hülyeséget aki nem 20 éves tudja milyen amikor 80e forintért dolgozol. És kizsebelnek. Majd várod az uniot mint a messiás és nem jön csak egy szar multi helyette.
Pár hete beszéltünk a haverral a Conanból. El nem hitte volna 2010 után ez lehetséges. Amiben élünk.
Ő aztán tényleg várta az uniot, én nem. Mitől lenne jobb?
Ma egy dologban egyet értek vele, mert csak a kibaszott hülye nem veszi észre meg a fiatal. Az utóbbinak van mentsége.
Lehetetlen nem elismerni a teljesítményt amit az elmúlt 10 év jelent. Ehhez agyhalottnak kell lenni.
Elég öreg vagyok hozzá tudjam nincsenek csodák. Ez a 10 év nézve a haver szavait. Ez tényleg az volt.
Mondok valami nem hiszem az uniot érdekli te élsz vagy meghalsz. Ezt sokkal ellentétben 2004-ben is sejtettem.
Csak az van amiért megharcolsz. nincs más.
Nagy szerencse már nem az van 15 éve vagy előtte. Van elég paraszt kizsebelni minket. Elfogytak. Mekorra kurva nagy élmény. -
#4853 Mi az a WFH? White Female Hordes? Jól hangzik... :D
Vírus óta nekem néha ötvöznöm kell a home office-t és a terepmunkát. :D -
#4852 Én meg 1 éve WFH. Nem is tudom mi lenne ha vissza kéne menni irodába dolgozni. Annyira elszoktam tőle... -
#4851 Csocsózásra sajnos nincs lehetőségem, zabálásra viszont annál inkább...és sajnos nem a banánt meg a gyümölcsöket majszolom abban a rohadt cateringben... -
#4850 "A 20 évesek persze letolnak egy-egy csocsómeccset, stb 1-2 óránként, de én inkább lezavarom a munkát és hazamegyek előbb."
+1.
Vénülünk... -
#4849 "A nettó havi átlagkereset már 300e felett jár. A teljes állásban foglalkoztatottak tekintetében. Ha hinni lehet a KSH adatainak. :)" Nem lehet, ne aggódj, köze nincs a valósághoz. Eleve ott kezdődik a baj, hogy sima átlagot számolnak, még csak nem is mediánt, ami közröhely statisztikailag egy ilyen jellegű felmérésnél. Ezen kívül semmit sem tudni a merítésről. Egy nagy ordas hazugság a KSH legtöbb "adatához" hasonlóan.
Még csak azt se mondanám, hogy a fővárosi átlagot eléri, mert nem.
Nehéz megtippelni a valós összeget, mert nincs rá normális statisztika, de ismerek munkavállalókat az ország minden tájáról, és sokféle területről, a valós nettó átlagbér inkább olyan 220-250 lehet, max. -
TokraFan #4848 Amilyen tré ma a vállalkozók helyzete itthon, néha azon gondolkodom, egyszerűbb lett volna hagyni a fenébe az egészet, és alkalmazottként ellvaírozni valahol, mint vinni a hátamon az egészet kockázatostól, stresszeléstől, idegbajtól mentesen. A 90-es években még jó ötletnek tűnt, messze jobban is kerestem, talán ez még ma is igaz, de a ráfordított idegrendszeri terhelés már egyértelműen nem éri meg. -
#4847 Az átlagkereset itthon trükkös téma, mert hatalmas a szakadék a két réteg között. Egy informatikus, ügyvéd, xy vezető egyéb "intellekt szaki" hazavisz 500-800k-t, a kétkezi munkás (a lakosság 70%-a) meg talán 200-at.
Én is valahogy úgy csinálom, hogy 1-3 év egy melóhelyen, aztán 3-6 hónap szabadság :) A munkahelyi buli/banán/kávé/babzsák/playstation meg mindig hidegen hagyott. Ha home office van akkor ugye irreleváns, ha meg bent, akkor meg az asztalomnál dolgozom, aztán hazamegyek. A 20 évesek persze letolnak egy-egy csocsómeccset, stb 1-2 óránként, de én inkább lezavarom a munkát és hazamegyek előbb.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.02.22. 17:16:28 -
#4846 A nettó havi átlagkereset már 300e felett jár. A teljes állásban foglalkoztatottak tekintetében. Ha hinni lehet a KSH adatainak. :)
A céges bulikat és a hülyéket (nevezzük most így, gyűjtőnéven a problémás eseteket) úgy szoktam szinkronba hozni, hogy a hülyék nem jöhetnek. :)
Ez amúgy is jó hatással van egy-egy céges buli szàmlájának végösszegére :)
A hosszútávon hülyék pedig eleve röpülnek. Szerencsére gyorsan és fájdalommentesen meg tudom oldani. Olyan a munkaterület, hogy bárki azonnal pótolható. Persze a dilemma így is adott, hogy az újak esetleg ugyanolyan vagy még hülyébbek lesznek. :)
Amúgy az év olyan 10 hónapjában 4 helyen szoktam dolgozni, ebből 2 multikulti, igen széles variációs lehetőségekkel. Sosem állandó helyszínnel, létszámmal (20 főtől 2000-ig) és nemzetiségű összetétellel. :)
Van, hogy három-négy különböző nyelven kell kommunikálnom a magyaron kívül egy-egy helyszínen. :)
Előfordul, hogy azon kapom magam a második harmadik egybenapon, hogy három nyelvből áll össze egy-egy mondat. :) Kb. mint a Blade Runnerben. :)
A 4 helyen összesen kb. 600 órát per hónap. :)
A személyes rekordom 136 óra egyben, de egyszer volt olyan is, hogy 9 napot kellett lehúznom, úgy, hogy 2-3 naponként tudtam elmenni egy-két órára tisztálkodni meg ilyenek... :)
Az év maradék 2 hónapjában lecsökken 2-re a különböző munkahelyek száma, ilyenkor tudok kicsit játszani, mint most a játékkal év végén - év elején. :) -
#4845 Egyrészt utána tudsz nézni a cég minden adatának, másrészt az interjú nem csak arra való, hogy tőled kérdezzenek, harmadrészt erre találták ki a próbaidőt. Nekem a jelenlegi a 10. munkahelyem. Az IT-ban egyébként is szakmai öngyilkosság egy helyen maradni 3-5 évnél tovább.
Nekem az 50 fős cégek a zsánereim, a Google-t meg megválasztják valakik akik csak a portát látják, egyébként meg luxus-koncentrációs tábor. Ha nincs életed akkor jó választás. Kb ugródeszkának használja mindenki. A 140k alkalmazottból meg merem kockáztatni, hogy 1000 dolgozik náluk 5-6 évnél régebben. Pont nemrég volt hír hogy százával léptek ki tőlük, mert amellett hogy "láncra verik" őket, rasszista, előítéletes banda.
TL;DR Ezeknek a "legjobb munkahely" hülyeségnek sose dőlj be. Itthon pl évekig a Docler volt a legjobb. Dolgoztam nekik, 1 hónapig sem bírtam a hülyeségeiket.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.02.22. 16:42:54 -
TokraFan #4844 "multiculti: szagolhatod a curry-t a melletted ülő indiaitól, a japán gyerek szívja az orrát az orosz úgy beszél veled mintha épp kivégezni vinne."
Kihagytad, hogy a magyar meg mással sem foglalkozna mint a szomszédok tehenével, aztán belevigyorog a pofádba, miközben mögötted elhord mindennek és kést vág a hátadba, majd lemegy a templomba gyónni egyet, és minden meg van oldva, ő egy keresztyén jóember. -
#4843 Ezzel nem vitatkozom, csak azt mondom, hogy erre - kristálygömb hiányában - nincs mód, hogy előre 100%-os biztonsággal kitaláld. Ha van ott ismerős, aki add tippeket, az más, de ha az utcáról esel be, akkor tényleg szerencsejáték az egész. -
Although_ #4842 ÉS ha szerencséd van akkor a kis seggnyaló mellé van egy visítozó kisfőnök is. Na ha itt sokáig maradsz garantált a fekély. És nincs az a pénz... -
Although_ #4841 Egy létszám felett esélytelen legyen 20-50 fő de inkább a kisebb, ne legyen a cégnél seggfej akivel együtt kell dolgoznod aki jól tud helyezkedni, segget nyalni de a ő munkáját is te végzed.
Valóban a kis cégek között is főleg kis hazánkban a sok kis bolsi teperőművész. Lényeg mire 45 leszek vagy 50 én jól éljek.
Ahogy viszont nő a munkaerőhiány úgy javul a választék is. Okosabb helyeken a kis végek tulaja tudja milyen lehetőségei vannak, hogy piacon tudjon maradni. És így mindenki megtalálja a számítását. -
#4840 Jó, de ezt előre honnan tudod? Létszámot nézed? Mi a jobb, kevés vagy sok? Mi a kevés és mi a sok? A világ legjobb munkahelyének sokadszorra pl a google amerikai monstrumát választják, ahol pedig sokan dolgoznak. Aztán vannak kis cégek, ahol 20-an se, de a halálba hajtják a munkavállalót. -
Although_ #4839 Igen akinek nincs benne rutinja. Az a pénzt nézi.
Aki kicsit tapasztaltabb már a létszámot nézi meg mekkora.
Utána eldöntheti melyik a fontosabb a pénz vagy az egészsége.
Meg ne úgy jöjjön el a nap végén. Még 1 óra és betöröm az óra plexijét, holnap már ne is mutasson semmit. ÉS ez a jobb variáció. Mert lehet az illető orrát törnéd be.
Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.02.22. 13:38:59 -
#4838 Az, hogy hogyan fogod érezni magad, az nem fog lejönni az ilyen lózungokból, hogy fiatalos környezet meg multikulti meg ingyen banán kétszer. Puding próbája az evés. Értem én, hogy van fontosabb dolog is, mint a fizetés, el is fogadom, de egy pársoros álláshirdetésnél ez nem fog átjönni, szóval mindenki elsőnek a pénzre fog figyelni, aztán a környezet meg majd kiderül.
Nem akarok okoskodni én nagyon régóta nem vagyok jelen a munkaerőpiacon.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.02.22. 13:14:30 -
#4837 Az IT nem úgy működik. Én sem a pénz alapján vállalok munkát, hanem a feladat és környezet alapján. Felőlem adhatnak 10 milliót is havonta, ha szarul érzem magam, nem szívesen csinálom, nem vállalom el. Jó a senior fejlesztők dolga, kevesen vagyunk (jók), mi diktálunk, nem a munkáltató :) Én pl most is az EU bér feléért dolgozom egy hazai cégnek, mert jól érzem magam velük, érdekes a munka, stb. Persze az EU-s bér fele is a triplája a hazai átlagfizetésnek, de ugye ez a szakma acsija.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.02.22. 13:07:48 -
#4836 Pontosan.
Én a mostani cégem (10+ éve) egyik karácsonyi ünnepségén se vettem részt. Nem érdekel. A munkahely melóra van nem haverkodásra. Erre mondta az egyik kolléga egyszer: "mi nem haverok vagyunk hanem kollégák" és teljesen igaza van.
Ellenpélda: Stormregion minden karácsonyi buliján ott voltam. Amikor még kicsik voltunk (értsd max 50 fő) addig kurva jó volt. Sől egyszer1 hétre máltára mentünk nyaralni 8-10-en. EPIC volt. De amint nőtt a cég jöttek a gyökerek... voltak lopósak, nácik, más kajáját lenyúlósok. -
#4835 Ezeket a multihoz keresik valszeg. Oda kellenek heist-ek, meg kituggyamik. Szóval ezek nem a mostani patch és kontent cucchoz kellenek.
Szerintem a GTA6 mellett ez a játék multiban szart se fog elérni. Plussz ez lesz a cég első multis próbálkozása. És az eddigi tapasztalatok szerint kurva nagy bukta lesz.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.22. 09:50:14 -
#4834 "Many social activities and parties. -" - ez mondjuk erősen társaság-függő, de alapvetően elmondható, hogy 30 felett már ez is inkább csak nyűg, és nem pozitívum. Tényleges felnőtt korára az ember már el akarja dönteni, hogy kikkel tölti a szabadidejét, ha ez néhány kiválasztott kolléga, akkor ám legyen, de az ilyen en-bloc céges összejövetelek inkább csak a púp a háton kategória, ráadásul ugye általában ajánlottan kötelező a részvétel, főleg, ha esetleg bizonyos szakmai ambícióid is vannak a cégen belül. -
#4833 Hirtelen úgy olvastam "Pirate healthcare" :D
Az komoly, hogy ennyi területre munkatársat keresnek a már megjelentetett játékhoz. :) Még 2 "writer" is hiányzik. :)
Amúgy ti, hogy álltok a multi részhez? Van ennek értelme egy ilyen játék esetén?
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.22. 09:37:28 -
#4832 Nekem folyamatosan van szerencsém ilyen munkavállalókhoz. :) -
#4831 Úgyis mindenki a fizetés alapján dönt, hogy megy vagy nem megy, azt meg soha nem írják ki. Még nem láttam olyan embert, aki a gyümölcsért vagy a gym kedvezményért ment volna valahova dolgozni. -
#4830 Na, akkor a jövő revealed CP téren:
https://en.cdprojektred.com/jobs/
QA:
Ability to work within a team and under time pressure. -> ezt nem kell magyarázni
A modern and relaxed studio atmosphere. -> open space hangzavarral
A chance to work in a booming industry within an international team. -> multiculti: szagolhatod a curry-t a melletted ülő indiaitól, a japán gyerek szívja az orrát az orosz úgy beszél veled mintha épp kivégezni vinne.
Fresh fruit twice a week for everyone in the office, a wide choice of tea, fancy coffee machines and fit vending machines. -> ez kb senkit se érdekel max azokat akik épp kijöttek az egyetemről vagy akárhonnan. A vending machine pedig fizetős!
Many social activities and parties. -> amire nem lesz időd a deadline-ok miatt és amúgyis mind cancel lesz. Plussz a multiculti miatt minden PC-zve lesz! (Karácsony -> téli ünnep, stb)
Private healthcare & card to many sports clubs -> 10% kedvezmény a havi bérlet árából a szomszédos gym-ben.
From 20 to 26 days of paid vacation per year. -> pályakezdőknek jó... de akiknek van gyereke kevés. Ha csak pályakezdőket keresnek, akkor a req-ek nem fognak stimmelni (értsd 22 éves kor és 10 éves szakmai tapasztalat)
An exciting chance to work with the developers of one of the most acclaimed role-playing games in recent history.-> bullshit.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.22. 08:45:00 -
#4829 ESA Winteren most volt CP2077 Any% speedrun. 3ó 30p alatt végigvitte a srác, lényegében nagy gliccsek nélkül, egyszerűen csak gyorsan. Ha valakit érdekel, twitchen az ESA oldalán fent van, de nemsokára biztos felteszik YT-ra is.
Egy CTD nem volt a végigjátszásuk alatt, de T-pózt sem láttam egyet sem. -
#4828 Elbeszélgetünk egymás mellett. Nem baj, van ez így. Akinek nem inge amúgy, nem veszi magára. :) Azért azt nem hinném, hogy fröcsögök, és az életveszéllyel fenyegetők táborába sem álltam be. :) Amúgy aki ezeket komolyan veszi, az meg is érdemli. :) Igazából annyira nem érdekel, hogy ezek mit össze hazudtak. Az sem érdekel, mi van a GTA-ban, nem tudom miért lovagolsz ezen. Objektívnek sem kell lennem. Miért is kéne, nem vagyok bíró a témában. A tapasztalataimat írtam le a játékkal kapcsolatban, és ennek része igen, hogy szerintem összecsapott, és félkész bizonyos részletek tekintetében, a sztori egyes elemei meg elnagyoltak, gyerekesek, vagy épp nevetségesek, mint ahogy a Star Wars-éi is. Nem is egy komoly műfaj az SW a szememben, de hát kit érdekel ez is. Én biztos nem írtam olyat, hogy zavar, hogy nem elég GTA-s. Csak általánosan zavarja az igazságérzetemet, amikor itt az a hülyeség kap lábra, hogy a vevők a hülyék, a fejlesztőkkel, pontosabban a vezetőséggel meg minden oké, meg a játékkal. De legyen így. Én kijátszottam magam vele egy időre. Várom a beígért ingyenes DLC-ket, amik azért remélem túl fognak mutatni egy egyszeri modder munkáján... :D És várom a folytatásokat, és azt, hogy a fejlesztők és ijedt szemű vezetőik tanuljanak végre a hibáikból...
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.02.21. 00:33:17 -
TokraFan #4827 "Nem tudom, hogy ez RPG-e, és a GTA mennyire nem az"
GTA-ban van karakterfejlődés? Vannak szintek? Fegyvereknek statjai, craft rendszer, az ellenségnél szintrendszer? Van képességfa? Van lehetőséged eltérő játékmódokra? Fejlesztheted a karaktered lopakodós, hekkelős, vagy éppen utcai bunyós, esetleg Rambo típusú agyament hentelőnek? Van lehetőséged a történet alakítására?
Most azt ne is vegyük ide, hogy a CP2077-ben önmagában az adatszilánkokon több írott tartalom van, mint a GTA-ban a teljes sztorit és minden egyebet együttvéve. -
TokraFan #4826 "vbagy csak úgfy érzem nincs eléggé elmagyarázva a miért eléggé a játékban, miközben hihetetlen módon úgy védik ezt a hazudós, kamuvideó készítős CDPR-t, hogy már azt hiszem szerelemesek tán az ijedt szemű, hülyehajú csókába, és kicsit sem érzik átvágva magukat, "
Ebből a kommentedből látszik, hogy egyrészt nem vagy objektív, másrészt érzelemből puffogsz értelem helyett. A neked írt válaszomban legalább 6 helyen leírom, hogy én is pontosan látom a hibákat, még konkrét részeket is említek, ennek ellenére ferdítesz itt ezzel a "védik/szerelmesek a CDPR-be" szöveggel. Már csak azt kéne megérteni, hogy amíg nem tudsz olyan játékot mutatni, ami ilyen összetettség mellett, a megjelenést követően 0day kiváló állapotban jelent meg, és a korábban beígért tartalmak mindegyikét 100%-ban hozta, addig gáz az érvelésed, és nyilvánvalóan csak valamilyen IRL mentális feszültség levezetése miatt kapja ezt a sz*rcunamit a cég. Nem csak tőled, hanem mindenkitől aki túltolja a fröcsögést! Ismét jelezném, nem a jogos, építő jellegű kritikával van a baj!
A sztori kapcsán előadott kritikáddal sem az a baj, hogy ne lenne igazad itt-ott, hanem az, hogy ilyen szinten bármibe bele lehetne kötni, akár az Ember Tragédiájába is, elvégre lehetne sorolni bármilyen nagyívű irodalmi műnél, hogy mi nincs rendesen kibontva és megmagyarázva benne. Nem létezik olyan történet, aminek minden aspektusa ki van dolgozva! A sz*r óvodás Star Wars is hány könyvet és egyéb irományt kapott már, aztán mai napig tudok olyat kérdezni, amire nem lesz válasz, azt meg ne is firtassuk, hogy a történetéből mennyi fért bele 1-1 filmbe vagy PC játékba. De leírtam azt is, hogy az egyébként itt etalonként párhuzamba állított játékok esetén is hatezer ponton tudok belekötni azoknak a játékoknak a sztorijába, akkor az miért nem probléma, azzal miért elégedett mindenki? Vagyis maradjunk annyiban, hogy ez az egész semmi másról nem szól, mint a fröcsögésről. A CDPR-t maximum annyiból védem, hogy semmivel sem gázabbak mint bárki más, aki ekkora címeket fejleszt, mégis olyan szintű sz*rcunamit kaptak, ami indokolatlan volt. Ráadásul visszaadták a pénzt (szintén mutass egy céget, aki ezt meglépte, mert pl. Fallout 76-nál fel sem merült ennek lehetősége, vagy az NMS-nél sem)
Halálos fenyegetés a fejlesztőknek? Egy játék miatt? B*szki. Önmagában ennek a ténynek az ismeretében kijelenthető, hogy nem a CDPR-el van itt baj, hanem a sok elmebeteggel akik szabadon rohangálnak!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.20. 23:32:47 -
#4825 "Mass Effect elment egy irányba semmi nem maradt csak a történet, megaz eszetlen lövölde, W3 szintén, csak kardal. " W3 - mint Wicher 3? Mert azzal azért vitatkoznék. Először is ez nem az a történet, ahol te magad alakítasz ki egy karaktert, aztán a többi rád van bízva. Itt egy konkrét karakter bőrébe bújsz bele. R.Geralt, aki egy witcher, foglakozása szerint "szörnyvadász", az embereket veszélyeztető teremtményeket öl pénzért, többnyire karddal. Itt a kardozás abszolút szerephelyes. De a történet során sok olyan helyzet van, ahol elkerülheted a konfliktust. Másodsorban crpg-kről beszélünk. Egy crpg-vel soha fogsz tudni olyan szinten szerepjátékot játszani mint a klasszikus "analóg" módon, mesélővel, dobókockával. Főleg egy jó játékmesterrel, mesélővel - egy crpg soha nem lesz annyira szabad és rugalmas. Számomra elsősorban a döntési lehetőségtől lesz szerepjáték a szerepjáték. Hogy a döntéseimmel alapvető mélységében tudom befolyásolni a narratíva kimenetelét, a karakterem és más karakterek sorsát, sőt kihat a környezetemre, ami jelentheti a közvetlen környezetem, vagy akár egy város, egy egész királyság, ország, vagy akár kontinens sorsának alakulását. Szerintem a Witcher3-at nyugodt szívvel hívhatjuk rpg-nek.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2021.02.19. 20:53:57 -
Sir Cryalot #4824 Microsoft ? :D
jó ,abban rokonítható hogy a CP belvárosi környezet az pont úgy leviszi a látótávot meg takikai részt mint az iso nézet ahol 25méterről spawnolnak be dolgok mert NINCS látószög.