6309
banner
  • lwb
    Nagyon remélem, mert ez édeskevés.
  • MerlinW
    Nem fér el, mert offtopik. Nyiss egy engine topikot (ha még nincs ilyen) és ott nyomjad.
  • TokraFan
    9 999 998! Én akkora ívben sz*rom le a primitív focit és az egész köré épült baromságot, amire nem létezik mértékegység.
  • TokraFan
    Nem ennyi lesz a patch! Ezek csak ízelítők.
  • hykao #4979
    A kristálypalotából visszaútra gondolsz? :P
  • Sir Cryalot
    Nem elfér ? :D

Hogyha egy "Leszarom." elfér ? :D
  • Carlos
    Leszarom.
  • Carlos
    Közben megjelent a Mr. Prepper. Én azzal kacérkodok most. (steam)
  • Sir Cryalot
    Pedig ez a legérdekesebb :D

"The Order: 1886 Download Size Revealed: Almost 30 GB"

ez azt jelenti , hogy 4x 30GB árán, lenne 4+ napszak, ami abszolút vállalható (évek múlva is vállalható) , vállalhatatlan egybefolyós helyett. ÉS meglehetett volna csinálni lastgen release-t, és mivel a körülmények pécén se kedvezőek, ott is futna 30++ -al.

Remélem a többi fejlesztő tanul belőle .
  • Carlos
    Neeem. A foci nem érdekel. Elolvasom és hümmögök aztán annyi.
    De ez a technikai baromság, ami számomra kb a "fetyázok hogy csak én értek hozzá" -val egyenértékű idegesít. És tényleg nem érdekel itt senkit. Csak én vagyok olyan paraszt hogy az arcába mondom neki. Az első párat még elnéztem. De abból sem értett, hogy nem reagált rá érdemben senki, de csak nyomja, nyomja... Na ez basz fel, nem a magyar foci. :)
  • PiszkosFred
    Focit azert dobtam be hasonlatkent - de mar banom, sorry, latom, hogy elpattant nalad valami miatta -, mert magyarisztan a 10 millio fociedzo es 10 millio politikus orszaga, utobbit viszont nem szerettem volna itt latni (vitakulturank annyi, mint CP-s rendorben az AI), igy maradt az elobbi, mint hasonlat. Legkozelebb majd mast hasznlok, mert ezek szerint csak 9 999 999 magyar fociedzo van itthon :)

Lehetseges, attol meg bizakodok. Az nem kerul semmibe, a jatek mar hetek ota nem erdekel, de remenykedem, hogy osszeraknak valamit, ami visszahozza picit a megtepazott renomet. Mar megvarom a GoTY kiadast, addig meg drukkolok a sracoknak, hogy legyen sikeres a visszaut.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.19. 19:26:49
  • Carlos
    Légyszi az engine és renderer témát ne itt feszegesd, mert nem nagyon érdekel senkit.
    Inkább fikázd a játékot, patch-et, vagy istenítsd őket. Tökmindegy. Ennél még a foci téma is érdekesebb volt.
  • Carlos
    Egyetértenék, de sajna nincs igazad.
    Aszonták, hogy az 1.1 az alap és erre építkeznek és majd az 1.2 lesz az ODABASZ patch.
    Ehhez képest eléggé olyan mehhhh... érzésem van az eddig látottakkal kapcsolatban.
  • Sir Cryalot
    "There are a few other little fun bits I feel that are worth mentioning. The Order: 1886 engine uses a Tiled Forward Lighting (Forward+) lighting engine. There is A LOT of technical stuff behind what makes Forward+ different that Deferred Lighting and which is better for what, and I’m going to avoid speaking much on it because it is honestly too technical for me. I do however want to specifically mention the use of Forward+ because the glass in this game looks spectacular. Their transparent (glass) materials receive full specular shading. This is notable because in Unreal 4, the current implementation of transparent shading causes glass to not receive specular shading."
    https://medium.com/gametextures/breaking-down-the-order-1886-596621d27ac1

Itt van a RED engine + UE4 vs. Godot + Order1886 téma megint :)

Ezért (is) van az, hogy a deferred+RTX csak egy felszínes effekt halmaz , na meg mert nincs is leágazása egy egy sugárnak egy sugarat csak egyszer követnek .

Ha valaki lát jobbminőségű PS5 4K streamet (amit nem evett meg a dupla tömörítgetés) 1886-ról, jöhet a link.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.03.19. 18:40:36
  • PiszkosFred
    Probald meg maskent nezni! A jatek egyes, egyszeruen minosithetetlenul gagyi alrendszereit nem fogjak kikupalni 2 honap alatt, ezt te is tudod. Ez az elso lepes.

(az tetszik, hogy a pr video alatt a kommenteket elore lelottek, elorelatoak es/vagy ravaszak) :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.19. 18:19:53
  • Sir Cryalot
    Na erre kíváncsi leszek hogy a clickbait oldalak mit lépnek erre meg hogy nyalják körbe egymást valami hasonló címmel most biztos nagy a nyüzsi :D

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.03.19. 18:06:47
  • Carlos
    Aztakurva!!!!!! MEGOLDOTTÁK, hogy lehessen gombokat állítani és azt ha felakad a járgány akkor ki tudjon szabadulni!!!!
    BAZZZZMEG!!!!! Hát ennél durvább dolgokat még sose láttam a játékban!!!

Azért egy csicskalángost szivesen kiosztanék azoknak akik ezzel akarták demózni, hogy milyen jól haladnak a patch-el!
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.03.19. 17:36:24
  • PiszkosFred
    Már majdnem...
  • TokraFan
    És most ezzel mit szeretnél mondani vagy bizonyítani?
  • Carlos
    Én már annak is örültem volna, ha GTA san andreas-os bandaháborúsdi is van. Az jó volt a maga módján annó.
    És szivesen csatalakoztam volna a trauma-hoz vagy a max-tac-hoz is Corpo-ként.
    Dehát uccagyerek lettem. :)
  • Although_
    Nekem is volt pár dolog ami eszembe jutott a hogy, lehetne fokozni az élményt. És élőbb világ legyen.
    Itt ez a mod a forum részt teszem be ahol látszik milyen elképzelései vannak.
    -Bandaháborúk, csatlakozási lehetőséggel
    -Corpo system! /cold wars,etc/
    -etc.
    Persze mindezt úgy megcsinálni színvonalasan jó sztoriban vagy gighez hasonló rendszerrel, az lesz a művészet.
    Az a jó az ilyen játékokkal ez vonza azokat a modereket akiket érdekli, hogy lehet jobb szerepjáték.
    És csak nem milliónyi cosmetic mod van. :)
    Immersive Roleplay.
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2021.03.19. 14:48:42
  • Carlos
    Na igen. a vége az szerintem "leak" volt... Tényleg csak akkor jön elő véletlen, ha:
    "na, gyorsan szarok egyet a final előtt!... 10 minutes later: WTF???"
  • lwb
    Szerintem a delamaines küldetés nélkül is meg lehet az a 70% simán. Ha jól válaszolsz a sírnál és utána megcsinálod a rugó - samurai koncertes küldetéseket, akkor meg lesz az a 70.
    Persze, nem egyértelmű, de véletlenül is meg lehet csinálni. Mondjuk az 5 percig bámulom Johnnyt, az csak akkor jön ki véletlen, ha valamiért el kell menned a gép elől. Az már nálam se véletlen volt.
  • Carlos
    kb 3 küldetés kell hozzá: delamain, porsche-s sirlátogatós és rugó dugás. Asszem. Ha ezek megvannak akkor megvan a 70 is.
    Én elsőre a sírlátogatásnál nem azt választottam amit kellett volna ezért buktam is plussz a delamain-t se gyilkoltam le. Nekem nem volt bajom vele. Merge-öltem mindenkit Delamain Jr. -ba. :)
    Szóval annyira nem egyértelmű.
  • lwb
    Nagyon könnyű azt a 70-et elérni. Ha nem vagy vele seggfej és megcsinálod a küldetését és nagyjából empátiával közeledsz felé, akkor meglesz az a 70 könnyen. Nekem elsőre véletlen sikerült, nem volt akkor még kint guide.
  • Carlos
    egy átlag játékos easy-normal módban nem éri el a 70-et johnny-val. Vagy csak irgalmatlan mákkal!
    Átlag játékos: 1x játsza végig (ha egyáltalán) a játékot.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.03.18. 14:30:43
  • lwb
    Pl. ez is jobb megoldás lett volna. Csak az bántja picit a szemem, hogy ha valaki nem a fórumokon él, de rábukkan a secret endingre, azt pofonként fogja érni a fix nehézség, mert az átlag karakterszint 25-35. között van a játék végén. Egy átlagos játékos easy-normalon kb ilyen szinten van, amikor Hanakoval találkozik az utolsó küldetésben.
    Egész addig a játék könnyű, aztán a végén beleütközik egy falba.
  • PiszkosFred
    Mondjuk egy "New game plus" módban elérhető egyik egyedi ending is lehetett volna.
  • lwb
    Ezért lehetett volna másképp megcsinálni a nehézséget. Szerintem ez béna megoldás volt.
  • Carlos
    A secret ending nem az átlag játékosoknak van. Ezért secret és nem egy a sok közül.
  • lwb
    A játék nyilván tetszik, azért vittem végig háromszor. Ha nem tetszene egyszer se vittem volna végig. A szintezéssel sincs bajom, csak a don't fear the reaper megoldása nem jött be.
    Főleg, hogy ez egy nagy kibaszás az átlagjátékossal, mert maga a játék amúgy könnyű, aztán a végén odaér a secret endinghez a 30-35. szintű karakterével és kb egy lövéstől meghal. Egy nagy középső ujj ez mindenkinek, aki előismeretek nélkül ment neki. Szerintem ez béna megoldás volt.
  • Although_
    Az is zavaró a sztori karaktereknél nem lehet csak úgy "meglepni" őket.
    Stb. stb. Meglátjuk az Obsidian új játéka milyen lesz. Hátha az igazán jó lesz ezen a téren.
  • Although_
    Pont ez amit nem értek, ezt a grindolást. Persze én mindig hagyok nem látott tartalmat 2-3 végigjátszásra a gigek nem unalmasak, tényleg van munka bennük, és az is egy lehetőség, különböző karaktereket építesz. Úgy mentem végig very hardon, hogy nem volt az az érzés mint a W3-nál egyes questek a terepen töltelékek. Ott nem sok volt de például a DA3 na az grindelős.
    Ha meg már unod nálam így, van tovább megyek egy játék amibe 80-100 órát bele tudok tenni és észre se veszem elrepült az idő. Ott erről beszélni. Össze se merem adni hány órát öltél bele :)
    Nem mondom nem lehetne jobban megcsinálni mert nem egy helyen van érzésem ezt lehetne jobban,
    - például a halálfejeseket nem lehet csak elkábítani v. megölni lesből.
    - hacking eszközök is lehetnének többfélék,
    - a karakter attribok is.
    De ez így egy korrekten összerakott nem rossz szintezés.
  • lwb
    Ja, PC-n én is a szarrá minmaxolt karakteremmel megcsináltam 38. szinten, de ezerszer meghaltam, mert egy kósza lövedéktől végem volt, hiába tudtam én is leszedni őket 1-2 lövéssel. Nem ez lenne a normális szerintem. Már eleve nem oké, hogy kihasználom az elcseszettül OP pisztoly-headshot-cirtical buildet. Főleg, hogy 45. szinttől egy normál build is meg tudja csinálni simán.

Mondom: nem baj a nehézség, de nem ez az optimális megoldás szerintem erre. Ez nem nehézséhnövelés, hanem lényegében egy time gate, mint egy mobilos játékon, hogy grindolj még X órát és akkor meg tudod csinálni.
  • Although_
    Very Hardon rendszeresen vörös questekre mentem. Izgalmas mert ott nem vehetnek észre. Elég sokat megoldottam.
    A szinten belül ha jól fejlesztesz le tudsz szedni magasabb szintűeket is. Főleg ha stealth karid van. Ott egyedül a halálfejesek a gond. Azokat nehéz megölni.
    Alapvetően very hardon rákényszerülsz, hogy fejlesz epic cuccokra ott már tervezni kell vagy véredben van mint TomStromnak. Neki meg csak azon van kihívás. Egyénfüggő. Működik. Csak ez működik :) Ettől is élő a világ vannak nálad erősebbek és gyengébbek is.
    Boss harc volt egy kettő ami nehéz volt különösen az őrült punk lány, ő volt az egyik. Állandón blokkolnom kellett a mozgását, megtervezni a lépéseket, körbe körbe keringeni, eltűnni előle de fent tartani a küzdelmet ne álljon vissza alapállapotba.
  • lwb
    Nem azt mondtam, hogy 50. szinthez van kötve, hanem hogy a küldetés fix 50. szintű. Nincs level scaling itt, hanem az ellenfelek fel vannak tolva a max szintre (50) akkor is, ha 28. szinten mész oda és akkor is, ha 48. szinten.
    A nehézség az oké, de azt nem úgy kell megoldani, hogy feltolom az ellenfelek szintjét, mert a CDPR-nél a W3 óta tudjuk, hogy ez mit jelent: semmit nem sebzel, ők meg megölnek egy hit-tel. Ennek nincs köze a valós statokhoz, egyszerűen így csinálja a játék, hogy alacsony szinten ne menj neki magasabb szintű ellenfeleknek. Ugyanazzal a sebzésű fegyverrel 35. szinten 400 lövés az a robot az arasaka lobbiban, 45. szinten 6-7. A sebzés ugyanaz, csak a szinted már benne van abban az intervallumban, hogy a játék nem érzékel túl alacsony szintűnek. Szerintem ettől nem lett nehezebb a küldetés, csak egyszerűen van egy szintkapu, amit el kell érjél hozzá. Ez nem tetszik nekem.

Ha úgy lett volna nehezebb, hogy több ellenfél, olyan pályakialakítás stb, akkor nem lenne ezzel problémám. De a jelenlegi helyzet az, hogy 45. szint felett nem különösebben nehéz ez a küldetés.

A W3-nál pont ellenkező volt a probléma: annyi mellékküldetés volt, hogy egyszerűen muszáj volt kihagynod egy-kettőt, különben minden főküldetéshez túl magas szintű lettél volna. Szerintem ez a jobb megoldás. Hogy egy-egy végigjátszásnál nem kell kimaxolnom minden lehetséges contentet, hanem válogathatok és meghagyhatom a küldetések felét is akár, ha úgy tartja a kedvem. Növeli az újrajátszhatóságot, mert legközelebb majd pont a most kihagyott witcher contractokat, mellék küldetéseket fogom végigvinni.
  • Carlos
    Nincs 50-es szinthez kötve. 70-es johnny szinthez van kötve. Az más kérdés, hogy lehet, hogy 50-es szint alatt nehezen vagy csak csítelve lehet megoldani.
    Amúgy szerintem 40+-os a dolog, de nem tudnám megmondani, mert tényleg 50-es szinten mentem oda.
    És urambocsá' egy darab SECRET ending hadd legyen már nehezebb. Aki látni akarja az "küzdjön meg" érte.

Grind: Én nem éreztem annak. Valahogy szerintem ez is olyan lett, mint a witcher csak ott valahogy ezek a "gig-ek" jobban bele tudtak olvadni a környezetbe és nem voltak ennyire egykaptafásak és kevesebb is volt belőle.

Amúgy kezd hiányozni a játék de a 1.2-t már mindenképp megvárom. 1.06 óta nem toltam a játékot (patch-ek sincsenek fent) de már mennék vissza játszani (ilyet is ritkán ér el egy játék (kb diablo 3, gta 4-5, guild wars 1 volt hasonló)).
  • lwb
    Szerintem sem volt jó ötlet a "secret" endinget fix 50. szintre tenni. Kb 60 óra volt a harmadik végigjátszásom a grind miatt, pedig itt kb elnyomtam a beszélgetések / átvezetők többségét (miután már harmadszor láttam őket, nem voltak olyan érdekesek). Nyilván nem min-maxoltam quickhackekkel, tehát lett volna olyan optimális exploit-közeli megoldás, amivel ez a 60 óra rövidíthető lett volna, de egyszerűen nem volt kedvem mégegy quickhack végigjátszáshoz. Tudom, bennem a hiba.
  • Kotomicuki
    Az ilyen, a valós és érdemi tartalom helyetti grind-feszteket minden értelmesebb utálja.
    Ezen játéknak nagyon nem tett jót ez a fajta szintezéses rendszer!
  • lwb
    A grind lehet élvezet, embere válogatja. Az MMO-k lényegébe erre épülnek, hogy sokan szeretik a grindot, milliók. Én nem szeretem.