Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van újabb patchekben egy eldugott opció
Cyberpunk 2077\r6\config\settings\platform\pc
"name": "GlobaIlluminationRange",
"display_name": "UI-Settings-Video-Advanced-GlobaIlluminationRange",
"description": "LocKey#73662",
"order": 28,
"is_visible": true,
"in_pre_game": true,
"in_game": true,
"update_policy": "immediately",
"type": "string_list",
"index": 0,
"can_be_restored_to_default": false,
"default_index": 0,
"values": <
"High",
"Ultra"
>
"High",
"Ultra"
>,
"display_values": <
"UI-Settings-Video-QualitySetting-High",
"UI-Settings-Video-QualitySetting-Ultra"
>
"UI-Settings-Video-QualitySetting-High",
"UI-Settings-Video-QualitySetting-Ultra"
>
<--- "is_visible": true, alapból "false"-nek beállítva 😄 , ha átbillented kapsz két opciót , high, és ultra
de hogy ennek milyen elképesztő durva háttere van.. JAJJ...
Hogy ezek mit csináltak..........
minden egyes képkockánál (!!!!!!!!!) , felbontja az egész látóteret 64*64*64 voxelre ( igen , minecraft kategóriás v. rosszabb) és azon számol fényterjedést...
A TRAGÉDIA:
a 64^3 nem hogy GI-re nem elég, hanem még ambient occlusion-re sem , hogy kiváltaná az SSAO-jukat... Ráadásul távolságba vesző dolgok is kellenének nekik KEVÉSBŐL...
http://developer.download.nvidia.com/gameworks/events/GDC2016/atatarinov_alpanteleev_advanced_ao.pdf
srácoknak elég nehéz lehet elengedni ezt.
Öröm az ürömben, hogy jobb technológiával (ami nincs képkockánként újraszámolva többnyire fölöslegesen) ugyanezek az assetek sokkal jobbak lesznek 😊.
igy lehet verziót állítani
GTX1060on meg egyéb pascal gpu-n ajánlott async computet kikapcsolni segédprogrammal a volumetric clouds meg off (azon látszik) +sok fps-ért
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.14. 18:01:18
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: HöfEE, 2021.02.14. 17:16:37
Ryzen 5 1500x, geforce 1060gtx 6gigával, 16 GB hyperx ram, a játék pedig SSD-n van. Full HD Monitorom van.
A hivatalos fórumot böngészve úgy látom nem én vagyok az egyetlen. Megmondom őszintén 20 éve játszom PC-n, de ilyet még legálisan vásárolt játéknál nem tapasztaltam.
Vasad elég hozzá? Mert úgy vettünk/vették észre minél régebbi a gép annál többet hal a játék.
Mondjuk tisztelem a bátorságodat hogy megvetted annak ellenére amikkora foscunami van most a játék körül.
Þór vígi þessi rúnar
Feltelepítettem GOG-on, 5 alkalommal crashelt a játék zsinórban miután rányomtam GOG-ban a play gombra. Gyakorlatilag el sem indult. Aztán a hivatalos fórumon olvasgattam, hogy le kell tiltani a GOG Overlayt. Megtettem, ezután három próbálkozás után, negyedjére elindult a Game, új játék, nehezségi fokozat aztán Lifepathnél kattintva Crash... Ezek után megint általában negyedik ötödik próbálkozásra indul a játék, egyszer már túljutottam a karakterkészítőn is.. Lehet az a baj hogy Hard fokozatot állítottam be mert így tényleg elég nehéz a játék....
2 órája próbálkozom, de még nem jutottam el odáig, hogy játszak. Ez azért nevetséges. Azért megkérdezném van e bárkinek valami tippe..
De már önmagában a név-lakcím-emailcím értékes. Még ha nem is azért, hogy bármit ellopjanak tőled.
A kínaiak meg reverse engineer-elhetik a retail szoftvert is, ha nagyon akarják. Az is pontosan ugyanúgy tilos, mint a lopott forráskóddal molyolni. A lényeg, hogy ezt a nyugati piacon nem tudják majd eladni, ezért fogalmam sincs, hogy mire fogják felhasználni. A CDPR helyében én sem fizettem volna egy kurva vasat sem.
Nemrég a Watch Dogs Legion forráskódjákt lopták el, abból nem lett ekkora hír mondjuk.
Na ezt én sem tudtam ...
Ha eladtak es nem csak emberkednek.
Viszont a szemelyes adatok tenyleg gaz. Bank/hitel- kartya adatokat nem tarol a ceg az alkalmazottakrol, "csak" szemelyi, lakcim, utlevel. Pont amivel szemelyi hitelt lehet felvenni.
Mas kerdes hogy a gog-hoz kotott jelszavakat es kartyakat vittek-e. Szerencsere nincs kartya a gog-on hozzaadva nekem. Elljen a fizikai jatekok szeretete!
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.14. 09:07:46
Þór vígi þessi rúnar
Mindössze számomra nem volt egyértelmű a megfogalmazásod.
Azért hangsúlyozom a forráskód részét mert ugye ez itt a játékkal kapcsolatos fórum, és ezen részét ide vonatkozóbbnak tartom tartom a Cyberpunkra nézve, mint a történet egyéb adatlopásos részét , most hogy ez a CD Projekt-t-el történt éppen vagy mással...
(Nem érzéketlenségből vagy érdektelenségből persze természetesen, sajnálom is őket, főleg azon dolgozókat akik ezt elszenvedték. )
Csupán érdekes lesz hogy a már a játékiparban (is) keményen nyomuló kínai piacról mikor érkeznek meg az első AAA-s játékok, amik "véletlenül" kísértetiesen hasonló script-eket, modelleket, asset-et tartalmaznak mint a CD Projekt munkái. Néhány helyen már a médiában tippre 2-4-évet mondtak, attól függetlenül mennyire készültek erre...XD
A hack és a forráskód lenyúlása valid, köztudott, ezzel tele van a világsajtó. Igen kedves, olvastam én is. Az is köztudott napok óta, hogy emellett forráskódok mellett alkalmazottakhoz kapcsolódó egyéb adatokat is vittek, erről is szóltak a hírek. Viszont a videóban most konkretizálták, egy példán/bejegyzésen keresztül a kiszivárgott személyes adatok jellegét, vagyis nem csak céges belső dolgokat, feljegyzéseket, nyilvántartásokat, anyámkínját, hanem az alkalmazottak eléggé személyes adatait tartalmzó adatbázisokat is lenyúltak, amelyek egy részével (kártyaadatokkal) már meg is próbáltak visszaélni. Na, ezt eddig nem olvastam sehol konkrétan (ez nem jelenti azt, hogy nem írtak már róla, csak én nem olvastam).
És ezek után úgy érzem jogos a kérdés, hogy a balfasz lengyel szakik mi mindent védtek még ilyen profi módon (spoiler: szarkazmus, még mielőtt...) és mi mindent vittek még az oroszok (vagy kínaiak, oly' mindegy).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.13. 21:00:40
Jól szórakóznak rajtunk ahogy bénázunk. De ez engem nem érdekel. ill. Érdekel de minek ugye?
Beléptünk a pillanatba amikor a jövőt már nem mi írjuk.
Nem jó nézni nem is nézem 😊
Európa a bénázás melegágya ahogy néztem a "járványkezelést" arra a szintre tuareg köztársaság is képes 😊
De legalább jól szórakozunk 😊
Szóval nincs jelentősége. Még nincs vége.
Tegnap óta tele van vele a világsajtó, dokumentált a hackelés, az arverés amint a forraskódot meghirdették, és ha olvasol gazdasági hireket is, azt is tudod hogy tippre miert kínát irtam, nem egy nagy megfejtés, külföldi lapokban már cikkeznek is róla...
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2021.02.13. 19:46:59
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.02.13. 19:44:27
Ez nem valami "mérges rajongó" volt, a játék forráskódját nyúlták le többek közt, és legfontosabbként. Az orosz hackereknek jutott 1 és 7 millió dollár közti lóvé meg a bónusz Witcher 3 kiadatlan változat amit még pénze tehetnek, a kódokat meg vitte kína, ha tippelnem kellene... 😉
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.02.13. 18:13:37
Igazából lehetne olyan elágazós online kampányt csinálni amiben nem tud felrobbanni komplexitás és amit lehet solozni is meg coopozni is , csak úgy ne járjon mint a path of exile aminél a solo többnyire abból áll hogy próbálod minél kevésbé változatosabban szopatni magad a csapda kategóriás fejlesztések miatt amiből nehéz kihátrálni .
ez a patikamérleges komplexitás amiről beszéltem, ezzel nincs mit tenni mert így van kimaxolva, max máshogy is ki lehetett volna maxolni az is patikamérleges lett volna
Vagy kimész szecsőre ahol a papóka reggel kimegy kaszálni, mamóka hozza a szalonkát vekni kenyeret majd hazamegy este papóka betér az ivóba egy kupicára majd nyugovóra tér.
Lehet választani melyik az élőbb.
Amúgy bazira unom már ezt a témát. :<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.02.12. 11:19:56
Þór vígi þessi rúnar
élő a világ ha az npc-k társaknak vannak titkai, küldetései tesz megjegyzéseket időnként tetszik nem tetszik neki amit mondasz, stb. Élő ha érzed a karaktered az a játékban amit el akarsz játszani, a fejlesztő foglalkozott azzal legyen rejtett ajtó rejtett útvonal, stb. stb.
Lehet mondani fősztori meg karakterek nélkül is van rpg. Ezt réggen már mondtad open worldben nem lehet megvalósítani amit a izometrikusok tudnak. Én meg azt mondtam de meglehet. Itt a példa. Még nem tökéletes mert a 24/7 még nincs meg hozzá De a lényegi rész már megvan, ahogy beérsz a városba csörög a telefonod jönnek az üzenetek minél "híresebb" leszel annál többen keresnek. Feladatok vannak amik jól ki vannak dolgozva. Ettől él a világ nem csak bolyongók benne és gyűjtőm a lootot, meg gyilkolom aki az útba kerül. Mert minek menjek a céhekbe, hogy a random generátor által generált nulla befeketetett energiájú random questeket csináljam? Igen vannak jó dolgok is benne. De ehhez képest élettelen.
FNV után.
Skyrim: Ugye ami az előnye a 24/7 a mozgó dolgozó npck, kalandozni lehet benne, akit csak a szabadság érdekel. A világ látszatra él. Ez kb 20 óra amíg így gondolod.
Utána rájössz, van a sárkányos rész csak úgy lehet utána ahol a katonák jaj dragonborn, majd jön a hegyecske ahol szuperhős leszel. Meg vannak a jópofa npc-k nord-imperial-high elf. Olyan sablonosak amilyen sablonosak csak lehetnek. Igazi hollywoodi giccsparádé. Persze van egy két kivétel elvétve. Nyoma nincs még az Oblivion színvonalának sem. Nincs olyan, hogy egy rpg közepes sztorival legjobb legyen. Az nem rpg hanem év játéka.
Ami erre rátett egy lapáttal még ha lehetett. Az Harkon, ha beállsz közénk fasza csávó leszel leharapod mindenkinek a fejét. Kb.
Közben viccet csináltak az egyik legjobb loréval rendelkező világból, amit ők alkottak. Szigorúan modok nélkül.
DA3: Próbálták utánozni a skyrim sikerét ez az évtized a skyrim sikerének megismétléséről szólt volna. Nem jött össze. De kaptunk egy jó történetet, nagyon jó karakterekkel. Talán utoljára.
Fallout 4: Ha lehet mondani van a Bethenk morrowind utáni legjobb rpgje akkor ez az. Vannak benne társak akik nem csak bambulnak melletted. Sőt élő npck is mint Danse, brotherhoodd vezér, stb. Jó kis kiegekkel többségében. Jó lett.
W3: nehéz lenne open worldnek nevezni, inkább nagy területes sztori vezérelt rpg, faék egyszerű harc, a hordát leszámítva kihívások nélkül, csodálatos karakterek, történet. Tényleg 5*.
CP 2077: Ahogy kancsalborz mondta. Kaptunk egy régi rpg-t modern köntösben valóban félkész sok szempontból. De a fenti lista alapján eddig ez a legjobb. 2010 óta. Ha számít az, hogy nem csak te vagy karakter a játékban és ez alapvető kritérium a megítélésben. Szigorúan very hardon ahol a loot szürke olyan amilyennek lennie kell pl. Bemelegítés hard szinten, játék csak és kizárólag very hardon. Tényleg gondoltak mindenkire, akit csak a történet érdekel és arra is aki komolyabb kihívásra vágyik.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
"Azt hiszitek izgat a hülyeségetek?"
Nos, a jelek szerint igen 😊
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ha nem: - ez ilyen.
Ha igen: - ez ilyen.
Þór vígi þessi rúnar
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.02.11. 22:34:18
Ja igen nem a PoE-ben nyomod.
Amiért 120 óra lehetett a felejthetetlen karakterek, ott még ott volt pár író mint Gaider.
Próbáltam magyarázni ezeknek. De minek. Morrowindnek még voltak karakterei nem is akármilyenek az istenek háborúja a tribunnallal, miközben a légiók is ott voltak a Cyrodill birodalommal. Egész ötletes volt.
Ésre se veszik de a nívótlanságot éltetik. Ahogy az igényszint egyre lejjebb és lejjebb van és a Larian még nem is rossz az EA mellett. Ők legalább viccessek.
Þór vígi þessi rúnar
😄DD
Nalam egeszen megdobbento elmeny hogy egy DragonAge Inquisitiont 120 oraval rettento hosszunak talaltam/teljesen meguntam a vegere, Divinity2 az elobb emlitettem, de megneztem lovolde fronton pl a Rage2-ot na az 30 ora utan mar rosz vicc, ehez kepest 300 ora koruli Cyberpunk-ot jatszanam meg, csak mar nincs benne semmi, mindent vegigprobaltam/jatszottam es vege, de unni nem untam sehol/semmikor. Nalam ettol jo jatek a Cyberpunk nem attol hogy milyen tehnikai hibai vagy hianyossagai vannak.
Egyebkent ennyire fontos szamodra hogy a 2-3 ugyeletes troll minden ugratasara reagalj? Ha neked a Cyberpunkot elmeny jatszani akkor tedd azt es szard le magasrol a huhogokat....
Sőt kingmaker 2, örök kedvenc az első, is jön valamikor. De már várom a következő Dragon Age-t mert az kurva jó lesz...
Sőt TES VI, is fasza lesz hiszen, mit számít már a tényleg jó ESO-t is kinyírják. Pedig mennyit nevettem rajta egy "nyomorult"
mmo is jobb mint a skyrim. Vicc ugye? De most gondoskodnak róla. Hiszen az a lényeg mind egy nívón legyen nem?
A lényeg a CD projekt most elszarta. Nem nőt fel a nagyokhoz meg rohadt bugos és szar, mert szar.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2021.02.11. 20:35:42
Why so serious?
Tudom szar el se tudom mondani mennyire?
Valid? Mi a valid a karakterek nélküli skyrim?
Carlos ahogy sokan mondják mit beszélsz itt 300 óra után?
Nekem egy jobb rpben van 150-200 órám mert utána minek?
Azt hiszitek izgat a hülyeségetek?
ugyan rajta írjatok egyet ami jobb mint ez, "dokumentáljátok"
Igen a Witcher 3-ba a mellékquestben. Jobb volt. Ja nem.
Igen a skyrim, hagyjuk.
Igen a gta V,VI, VII, jobb rp mint ez...
Igen hiszen duskálunk jobbnál jobbakba. Ja
A kurva CD Projekt megint gyártott karaktereket, amire emlékezni fogunk, Rouge, Johnnie, Peralez, Judy.
Hiszen tele vagyunk ilyenekkel.
Ja tegnap is a Gtaban is unalmas kis gig questet csináltam. Pont ilyen volt.
Sőt a Bioware hisze a DAO óta ilyeneket gyárt.
Sőt mindenki ez az alap.
Obsidian elmehet a picsába a kis szaros űroperájával mert annyira gáz.
Tele vagyunk téleg. Nem is tudom hova nézzek.