6314
banner
  • PiszkosFred
    Második.
  • McFrost
    Mégegy hülye kérdés: az elején a zárlatnak mikor lesz vége? X idő eltelte után, vagy a történet előrehaladása által?
  • lwb
    Még egy rakás másban lehetne jobb a játék, de nem hiszem, hogy lesz. A játék most is játszható, ha nem akarod a rejtett befejezést, akkor simán végig lehet vinni kényelmesen, nem kell min-maxolni, normalon minimál kihívás lesz a játék egy átlag játékosnak.

A don't fear the reaper endinghez meg elég kb 44-45. szint is, ami kihozható simán a gigekből, side mission-ökből, nem kell grindolni.
  • Kotomicuki
    Hát a loot-szintezés-tárgykészítés lehetne egyedi és nem egy diabló-klón-szerű(t sem elérő) vmi, aztán kész is van a remekmű.
    Mert most csak az 50. szint eléréséért hajtasz, hogy végre normálisan tudjál játszani és a történetre figyelni.
    Az rendben van, hogy vannak az aktuális szintednél sokkal erősebb ellenfelekkel "lezárt" területek, de az, hogy néha találsz egy-egy tárgyat, ami 10-12 szinten át is használható marad, mert annyira OP, míg a sajátkészítésű cuccaid a kanyarban sincsenek és 2-3 szintenként inkább mindig újat gyártasz belőlük, csakhogy használható eszközöd is legyen...
  • lwb
    Felesleges itt nagyon várni bármire is. A játék teljesen játszható, csak tudomásul kell venni, hogy ez nem GTA, nem is lesz GTA soha. Az összes quest végigjátszható, a legzavaróbb bugokat javították, ami maradt, az inkább vicces, mint játékmenetromboló. A police rendszer ilyen, mint a W3 városőrei, ezek sem fognak üldözni minket, ezek is a semmiből spawnolnak be, kicsit kevésbé látványos most, de ha valaki direkt erre vadászik, az észre fogja venni patch után is.
    Nem hiszem, hogy ezen nagyon változtatni fognak már. Az AI-t itt-ott még csiszolhatják, de szerintem itt sem lesz jelentős változás.

A játék nem egy GTA vagy WD vagy ilyen GTA-klón. Ez inkább egy deus ex csak nyílt városban, nem pályákra elhelyezve. A város csak háttérkép, mint pl. Prága a Mankind Dividedban. Ez egy lineáris single player akció-rpg, nem skyrim, nem GTA, nem watch dogs. Ha ezt tudomásul vesszük, akkor egy nagyon jó játékot kapunk, ami 40-50 órára le fog kötni egy átlag játékost.
  • McFrost
  • BladeW
    https://www.pcgamer.com/if-you-were-waiting-for-cyberpunk-2077-to-be-fixed-before-playing-it-keep-waiting/
  • Irgum76
    bármilyen kocsit el tudsz rabolni még a zsarukét is
    de egy idő után elveszted
    amik lehívhatók maradnak azok igen küldetésekből szerezhetsz vagy megveheted őket
  • McFrost
    Ha felszámolok egy bandát, akik körözés alatt állnak és a végén elhozom az autójukat, az az enyém marad? "Magamévá" tudom tenni valahogy? Vagy autó majd küldetésből, kereskedőtől jön?
  • szomferi
    ó, még csak most jött össze a keybindings? megmondom őszintén, hogy nem is néztem rá a patchnotes-ra, csak láttam a méretét, és mondom ezt biztos nem tudom letölteni, az előző nagyobb sem ment már fel :(

ha van felhős szinkronizálás, megmaradnak a kontrollbeállítások is, nem? most jutott csak eszembe, lehet amúgy sem kellene mókoljak semmit az irányítással
  • Irgum76
    itt egy videó róla:
  • MerlinW
    Semmivel. Nem akadsz el kocsival, tudsz bind-olni billentyűket, 50 méterrel távolabb spawnolnak a rendőrök, meg pár quest bug fix. Minden más ugyanolyan fos.
  • nordan
    összetudná valaki foglalni mi új, mivel ad t9bbet most a játék mint amikor kijött és végigvittem?
  • MerlinW
    - Elvileg megoldották a keybinding-ot az 1.2-ben (a patch notes alapján).
    - Multi lesz, nem biztos hogy idén, külső cég csinálja.
    - A kis DLC-k elvileg már mind készen vannak, de gondolom azokat is patch-elni kell majd az alapjátékhoz.
    - Expansion-ök, meg jönnek amikor jönnek, gondolom ezek az utolsók a listán (technikai okokból kifolyólag).
  • PiszkosFred
    Megvettek egy kanadai multikra szakosodott studiot, azok fogjak csinalni a jovoben a CP-s es a Witcheres multit es live servicet, nem a fo CDPR csapat.
  • caps lock
    Remélem multi nem lesz, értékes időt és energiát venne el hasznosabb fejlesztésektől. Annyira maradandót sikerült alkotni az alapjátékkal hogy 5 hónappal a megjelenés után már erőltetni kell magamat hogy fel tudjam idézni a főszál eseményeit. Ellenben a W3 történéseire még 5 év után is emlékszem. Egy kisebb csapat csinálja a DLC tartalmakat meg foltozgassa ezt az izét, de mindenki mást állítsanak rá az új witcherre, akkor talán még megérhetjük hogy 2025-re elkészülnek. Úristen, akkor már 10 éves lesz a W3!
  • szomferi
    sziasztok!

a keybinding problémája patch-elve lett már? az elején nem lehetett bizonyos billentyűket beállítani, valamelyik ini fájlban kellett megtenni ezt manuálisan, ha jól emlékszem... annyira le vagyok maradva a frissítésekkel, hogy inkább törölném és visszaraknám a játékot helyhiány miatt, de nem akarok megint szenvedni a billentyűzetkiosztás mókolásával :/
  • mumoka 2012
    ok
  • Irgum76
    még ezt írták egy másik verziónál:

Make sure you have 60GB+ free space in your Windows TEMP dir or the patch will fail

de van egybe 1.2-es is ha minden igaz egyszerűbb újra rakni az egészet
  • mumoka 2012
    köszi a válasz nem telepitetem fel elment a kedvem tőle 396 gb tetem szabaddá neki de nem elég neki így sem letöröltem a patch inkáb melózok otthon .
  • Zsoltee_a_bator
    brutal magas wearinget eredmenyez ez az egesz korulmenyes folyamat
  • Irgum76
    "383 gb kell ennek a foshalmaznak hogy feltelepüljön. Élhetetlen. Nem hittem a szememnek amikor megláttam ezt a számot, azt hittem meghülyültem de nem."

"Csak hogy miért kell neki ez a sok hely:

Először is kitömöríti magát a patch valahova, ez többnyire a játék mappájába történik, hogy a rendszer tempbe ne szemeteljen, mivel az sok esetben SSD-n van, ne nyomja fel a wearinget.

A már feltelepített játékfileokhoz nem nyúl, hanem csinál egy másolatot. Ezt a másolatot kezdi el módosítani (patchelni) úgy, hogy menet közben kell neki temp hely (a windows működési módja miatt). Amikor kész, folytatja a következő file-al, amíg az összeset meg nem csinálja.
    (...)
    telepíthető akár külső merevlemezre is, majd átmásolni belső SSD/HDD-re. Updatenél pedig a külsőn megcsinálni az patchelést, majd a fileokat belsőre átmásolni és onnan játszani"

remélem segít (vagy már fel is raktad azóta)
  • hykao #5046
    Lófaszt, nehogy már... Te vagy a Blade... Blade Runner... :) Szóval a lényeg, hogy nem csak a Csiberepunk bugos, hanem itt sg-n a mobil módban elkövetett kód szerkesztés is... :) Először nem értettem mire gondolsz, de aztán megnéztem asztali gép módban, és javítottam, mert mobil módban hibátlannak tűnt, és kattinthatónak...
  • Carlos
    no offense... Tesztelés hiánya! A saját linkedet nem csekkoltad vissza...
  • hykao #5044
    A DLC-k nevei nem a DLC-k nevei
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.04.01. 15:47:53
  • lwb
    Előzetes tesztek alapján mind a konzolos, mind a pc-s verziónál performance növekedést hozott a játék. Ez nem részletes teszt még, azzal megvárjuk a digital foundry-t, de egyeznek az én tapasztalataimmal.

Nagyon nagy mínusz, hogy lényegében minden fontos exploitot kipeccseltek. K-hopping, repülés, autóajtó clipping, space oddity festmény bug, item duping, sasquatch bug, projectile launcher nerf stb. :(
  • hykao #5042
    Lehet nem fejeztem ki magam elég egyértelműen (ez valószínűleg gyakran előfordul :D), a második része a mondókámnak a jövőbeli terveikről szólt, és a prezentációról. :) Azt sem írtam, gondoltam, hogy átbaszás lenne, csak azt, hogy miközben néztem ezt a prezentációt a jövőről (vagy minek is hívjam), én úgy éreztem magam mint egy befektető, akinek éppen port hintenek...de most, hogy kicsit belegondolok, lehet inkább úgy, mint anno valami LML rendszerű győzködő előadáson. :) Mindegy, meglátjuk mit hoz a jövő. Remélem a DLC-k nem csak azokról a dolgokról fognak szólni, amiknek eleve benne kellett volna lenniük a játékban. :)
  • PiszkosFred
    Atbaszasnak nem mondanam. A kameraba nezve hazudni azt, hogy minden rendben a prevgenen is, a premier elott ket hettel - na az az volt, ott tenyleg gerinctelenul es aljas modon szopattak a nepet. Most viszont tenyleg dolgoztak es javitottak sok hibat a sracok. Az mar mas kerdes, hogy a jatekot istenitok mivel magyarazzak a listat, amit kaptunk, de ez mar legyen az o bajuk. Mindenesetre volt mit javitani, maradt is mit, plusz jottek elo ujabbak is - ilyen ez a popszakma.

Kozben felvasaroltak egy multis ceget, aki majd hegeszti a jovobeni multis projekteket, igy a single karara nem fog menni a profilvaltas es a massive online jelenletre valo atteres. Ez jo hir, megmarad a kaposzta is, es a kecske is jol lakik.
  • hykao #5040
    Nahh akkor lakónikusan, ha jól értem multi egy darabig nem lesz (engem ez annyira nem zavar), a rendőrség még mindig lótúró (hülyék, mint a segg, de cserébe közel halhatatlanok, felhívhatatlan diszpécser stb...), de azért tettek egy kis sebtapaszt egy nagy nyílt sebre. :)

Jól van csak így tovább... Amúgy ezt az új szösszenetet nézve úgy éreztem magam, mint valami átbaszott tahó veszkócsizmás texasi befektető, akit próbálnak összezavarni grafikonokkal, ábrákkal, szakkifejezésekkel, és filmes füstgépet megszégyenítő ködösítéssel...
  • Although_
    Nem elvárható AI-t átírjanak. Most kb a hatalmas játéktérben található hibák többségét remélhetőleg azokat aquesteket is ahol választási lehetőség volt de ténylegesen nem lett javítsák.
    A többit remélhetőleg a dlc-hez patch formájában. Fejlesztik fel szépen egymás után. Még mindig egyik legkomolyabb játékidejű rpg óriási méretű világban. 1-2 év és aranybánya lesz :)
  • Carlos
    Kb azt csinálták, hogy 10 méter helyett 100 méterre spawnolnak és az első spawn egy drón. És kb ennyi.
  • lwb
    A rendőröknél csak a spawn in lett lassabb és elvileg most már nem tud zárt szobába mögéd bespawnolni a rendőr. Amúgy a többi ugyanaz, mész két blokkot és már nincs egy csillag sem: witcher városőrök maradtak és nem gta rendőrök lettek, ezt írtam én is.
  • drop
    nem tudom tegnap megnéztem a rendőrségi viselkedést és nem látom változást 2 csillagig tudtam vinni mert fedezékbe bújtam egy gép mögé erre eltűnt a körözés és a rendőrök is vagy ez még nincs benne én sokk javulást nem tapasztaltam a játékba,mikor kocsiba ülsz és megfordítod a kamerát a fps esés megmaradt stb
  • PiszkosFred
    Persze, minden valtozhat (es fog is), de a szektorban ezeket a donteseket most kell meghoznod, hogy mit akarsz 2026-ban. Akar jo a dontes, az irany, akar nem. Ok most igy gondolkodnak, a tegnapi raport szerint, legalabbis.
  • lwb
    Ez annyira messze van még, hogy addig bármi lehet meg annak az ellenkezője is. Ma a GTAO az pénznyomtatás, de volt olyan időszak, amikor a WOW-szerű mmo-k voltak a gyors pénz felé vezető leggyorsabb út. Aztán annyira szaturálódott a piac, hogy nem lett már üzlet újat csinálni. Ez simán megtörténhet 2025-re a GTAO típusú játékokkal is.

Meglátjuk. Én egyelőre annak is örülnék, ha jönnének CP dlc-k.
  • PiszkosFred
    Nem felejtik el a mai céges beszámoló szerint, hanem kitolják. Nem csak CP (GTA) Online-t kapunk, de a következő Witcher game is live service modellre fog építeni. Kapunk egy erős CDPR szintű single részt, de egyúttal jön vele az Online rész is, amely aztán évekig hozza a pénzt. GTA-tól sokan hidegrázást kapnak, ha meghallják a topikban, de mindenkinek az a célja, amit a R* csinál(t).

Hja, és 2022-ben kezdődik a következő CP és Witcher játék fejlesztése, így tippre 2025-nél hamarabb ebből sem lesz semmi :( Amit sajnálok, azt hittem előrébbjárnak.

forrás
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.30. 21:43:25
  • TomStorm
    Ja hát azt felejtsék is el.Na az még szép műsor lenne:DD
  • lwb
    Én Series X-en néztem rá és a eltűntek a beragadó lebegő tárgyak, meg a texture pop-in. Úgy általában a képminőség performance módban is mintha javult volna, legalábbis úgy vettem észre. A vezetés jobb lett, a rendőrök lassabban spawnolnak be, de ettől még nem GTA police lett csak inkább Witcher 3 police, szóval autóval simán el lehet kerülni őket.

Sok értelmét én sem látom, hogy újrajátsszam. Majd dlc-kkel.
  • mumoka 2012
    eben igazad van nincs értelme , de a felrakásig sem jutottam el xd.
  • mumoka 2012
    ezt olvastad ? ez sima hdd re szolt nem ssd re, ráadás ként e re van letöltve a patch , f - re tenném fel mert ott a játék & a 390gb szabad hely a fel telepitet játékon kívül.