6314
banner
  • lwb
    Inkább hotfixnek tűnik, de azért jó dolog, hogy dolgoznak rajta.
  • hykao #5187
    1.22 érkezett közben
  • lwb
    Igaz. Ezt a játékot soha nem lett volna szabad last genre hirdetni és azon árulni. Akármennyit peccselnek is rajta, átlag alatti élmény marad még a félidős konzolokon is. PC vagy current gen, ami a mostani chipmentes időkben óriási szopás, mert se videokari, se új generációs konzol nincs nagyon.
  • MrAndree
    Szerintem meg ha kiadnak egy terméket egy gépre, azt szajkózzák hónapokig, hogy az milyen fasza lesz, aztán megjelenik és nem is igazán működik akkor már ne a vásárló legyen a hülye...
  • RJoco
    Valamelyik konzolos ismerősöd jól elvert, hogy ennyire haragszol rájuk?
    Amúgy igen, a konzolnak megvan az az előnye, hogy nem kell évente új elemet cserélned a gépben, mert elavul.
    Hátránya, hogy nem játszhatod olyan grafikán, mint egy PC-s.
    De azért az sem elhanyagolható, hogy míg egy konzol normál áron 4-500 euró, addig PC-n ennyiért csak a VGA-t vagy CPU-t kaptad meg. Normál áron, nem a mostani helyzetben.
    És nem kell win-nel vacakolnod és a hozományaival, mint a víruskergető, tűzfal, egyebek. Az online játékokban kevesebb a csíter is, mint PC-n.
    Az, hogy csak betolom a lemezt, a mai világban számomra inkább hátrány, mint előny. Persze a konzolosok ehhez hozzászoktak, én meg ahhoz, hogy teljesen mindegy, hogy mit veszek, azt úgyis aktiválni kell valahol (steam, ubi, gog, rs, stb.) és így olvasó sem kell a gépbe, mert lehúzza a kliens a játékot.
    Viszont az aktiválással a fiókhoz is lett társítva, így eladhatatlan, míg konzolon simán tovább adhatok rajta. Ha viszont digitálisan veszem, akkor ugyanúgy a fiókhoz lesz társítva és eladhatatlan lesz.
    Megvan mind a kettőnek az előnye és hátránya.
  • RJoco
    Lehet, hogy jobb Gog-on vagy Steam-en venni, de PS-en ilyen nincs. Nem mellesleg, ha más egyéb féltől veszed, akkor ott is figyelni kell a régiókorlátozásokra. De ahonnan eddig én vettem, ott jól ki volt emelve, hogy merre aktiválható a kód.
    Én figyeltem volna a nyelvre, ha kellett volna rá figyelni.
    De olyan híreket senki nem terjesztett, hogy konzolon régiókorlátozások vannak. És a borítón sincs feltüntetve semmi, csak egy kód, ami bármit jelenthet.
    Filmek esetében rá szokták írni. Nem is veszek filmet, mert egy pár száz kb-os fájlt nem képesek rátenni, hogy legyen rajta legalább magyar felirat.

A borítónyomásról nem tudtam. Ettől függetlenül biztos, hogy tehetett volna valamit a CDPR az ügy érdekében.
    Az, hogy ki nyomta a borítót, fogalmam sincs és szerintem ezt nem sok ember tudja. De, ha sérelem ér valakit emiatt, akkor biztos, hogy nem őket szedi elő.
  • lwb
    PC-n is megvan. De gog-on vettem, nem fizikailag, szóval fogalmam sincs.
  • Carlos
    Amúgy nem akarok köcsögölni, de ha fizikailag veszed a cuccot akkor is gog-on kell élesíteni?
    Jaaaaaa...... konzol...... énkérekelnézést...
  • Carlos
    az hogy egy 2020 végén megjelent játék nem megy a 10 éves (vagytuggyahány nem is érdekel) konzollal miért veri ki a biztosítékot?
    Engem meg ez nem érdekel. Ha a régi konzolosok gondolkodtak volna akkor lehet rájöttek volna, hogy teee... itt ez a gép, igaz hogy 5+ éves... biztos hogy elmegy rajta ez a játék? Ja de nem, mert a konzolos rászokott arra, hogy belöki a DVD-t/blueray-t és már tolja is agyatlanul. Hát tessék.
    Vegyél új konzolt, azon megy.
  • TokraFan
    Lokálisan, fizikailag vásárolt játéknál mindig így van. Annak idején, amikor még DVD-n vettem a játékokat, mindig figyelni kellett erre. Ezért is érdemesebb már GOG-on vagy Setam-en venni, ott nincs ilyen probléma, az összes nyelv elérhető.

Egyébként NEM a CDPR nyomtatja a különböző országokban fizikailag árult termékek borítóit, hanem az a cég, aki a terjesztési jogot megvásárolta! Amikor magyarországon vásárolsz egy DVD-t, akkor sem az EA, vagy a Ubisoft, vagy az XY kiadó nyomtatja a magyar nyelvű borítót, hanem az a cég, ekivel ezek a kiadók szerződést kötöttek az adott országban történő terjesztésre. A nyelvi "korlátozásnak" jogi okai vannak, nem technikai. A helyi terjesztőnél keresd a hibát, ne a CDPR-nél! Ebben az ügyben tényleg nem érdemes őket basztatni!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.04.28. 01:39:09
  • lwb
    Ez mondjuk csak a last genre igaz. A current gen gépeken a játék tökéletesen játszható, performance mode-ban 60 fps-en. Kétszer vittem végig xbox series x-en, nem volt semmivel instabilabb vagy kevésbé játszható, mint pc-n.

Szerintem ő a nyelv miatt problémázik. Ezt megértem, bár tényleg rajta kell lennie a borításon a régió és a nyelvek is. Nyilván nem sokan olvassák el.
  • lonvard
    Szándékosan nem kommunikálták le, hogy a konzolos verzió az nem alkalmas kiadásra. Becsapták a konzolos gamereket, akik pedig garantáltan megveszik a játékot, ellentétben a pc-sekkel. Az hogy te ezt leszarod, az korlátolt hozzáállás, mivel ennek az átverésnek a hatásai bizony hatással lehetnek a következő játékaikra. Nem fog összejönni annyi pénz, mint amennyinek össze kellett volna jönnie, és a konzolosok bizalmát meg eljátszották. Kiváncsi leszek hány konzolos előrendelőjük lesz a következő játéknál. :)
  • Carlos
    kkthxbye
  • RJoco
    És még egy teljesen értelmetlen és felesleges hozzászólás.
    "tudtuk, tudta mindenki" - én nem vagyok mindenki, sosem voltam mindenki és sosem leszek mindenki. Szóval ez már most bukta. Sehol nem olvastam róla, hogy ez PC "exclusive" lenne. Mondjuk a kezelőfelületből látszik, de ehhez ugye meg kell venni a játékot. Konzolra.
    És már megint általánosítás úgy, hogy fogalmad sincs az előéletemről. Szóval most neked ne legyen nagy a pofád, mert te sem vagy jobb a konzolosoknál. Sosem pedáloztam senkinek a GTA miatt, nem volt konzolom.
    És nem vagyok konzolos csak azért mert van egy konzolom. A másik szobában ott pihen a játékgép. Amit jelenleg lecserélni egy újabbra lehetetlen vagy fölösleges pénzkidobás, így viszont nagyon megérte 500-ért a PS5.
    Amúgy meg nem lenne szopás a nyelv, ha a CDPR normálisan tájékoztatni tudná a nagyközönségét.
    Gyanítom akkor sem lett volna gondom, ha nem egy hulladékot adnak ki és a játék bennmarad a store-ban.
    De nem így történtek a dolgok.
    Most már nem rágódom tovább rajta. Egyelőre van másik játékom, ami leköt, ezzel meg majd azután foglalkozom. Vagy nem.
  • Carlos
    Kimondtad a kulcsszót: konzol. egyed azt ami van.
    Ott van nektek a konzol exkluziv szar. Toljátok azt. Mindig is tudtuk, tudta mindenki, hogy ez a játék PC "exclusive" lesz, ami úgy mellékesen megyeget majd konzolokon is. Nagy tud lenni a pofátok amikor a GTA-kkal példáloztok, mert arra jelenik meg először és mi meg esszük a kefét, hogy várhatunk. Most ti szoptok. Visszanyalt a fagyi.
    Amúgy meg amiért a kacsa nem tud úszni nem a viz a hülye!
  • RJoco
    Lehet, hogy te így látod, én nem.
    A CDPR igenis nagyot hibázott azzal, hogy nem nyomták rá a borítóra az elérhető nyelveket.
    Én akkor hibáztam volna, ha nem olvasom el a dobozon lévő dolgokat és úgy veszem meg a játékot.
    Ebben a rohadt digitális világban nehogy már egy ilyen régió hülyeség jelentsen akadályt nyelvi beállításokra!
    Mikor a frissen megjelenő játékok első napján máris patch-elik őket, mert vackot adtak ki?!
    Az eladónak/boltnak ebben az esetben nem sok köze van ahhoz, hogy milyen nyelvű terméket ad el. Főleg, hogy a nemzeti nyelv szerepel benne/rajta. De alapvetően azt adják el, amit kapnak.
    Abban sincs igazad, hogy elég részletes ismertetőt toltak, mert akkor tudtam volna róla és úgy vásárolom. Illetve rányomják a borítóra az elérhető nyelveket.
    Sőt, más ismerősöm is felhívta volna a figyelmem rá, hogy figyelj már, az itt vett verzióval magyarul nem fogsz játszani!

Nem, itt egyes egyedül a CDPR hibázott. És közel sem adott elég információt.
    Utánanéztem neten. Olvastam pár magyar nyelvű cikket. És érdekes mód mindegyik kiemeli, hogy magyarul játszható, de azt egyik sem írja, hogy nem mindegyik kiadás.
    Természetesen PC esetén nincs semmi gond, ott bármilyen nyelven játszhatod, egyedül a konzolosokkal csesztek ki.
    XBox-on is vannak eltérések, de a borítót nem láttam, viszont a support nem ír kódokat a régiókra, mint PS verziónál.
    És itt van a nagy bukta, hogy PC-n képesek voltak megoldani, hogy olyan csomagot szedjen le a játék, amilyet akar az ember, míg konzolon erre nem képes. A digitális verzió sem a support oldalán olvasottak alapján.
  • hykao #5172
    Valamelyik nap voltam egy Euronics üzletben, és a PS verzió 7ezer volt, az Xboxos meg 22e.
  • PiszkosFred
    Szidtam és szidom eleget a CDPR-t ezért az aljas módszerért, amelyet csináltak játékmegjelenés címszó alatt (baszki, a fejlesztők még ma is azt szajkózzák, hogy az újságírók és a kritikusok a faszok, mert nem értik, hogy ezt a játékot milyen nehéz volt összehozni... - ők meg azt nem értik, hogy ezt a vásárló leszarja, engem sem érdekel, mennyire komplex rendszer egy autó, csak menjen, ha kigurulok vele a szalonból), szóval itt most meg kell védeni őket, mert a játék IGENIS MEGJELENT MAGYARUL PS4/PS5-ön :)

Aki hibázott, az TE vagy (mondjuk 20%, mert nem néztél utána) és az ELADÓ/BOLT/KERESKEDŐ aki nem tájékoztatott arról, hogy regionálisan egyedi/korlátozott a nyelv elérhetősége. De ebben a szituációban, amelybe kerültél, a CDPR-nek nem sok sara van, elég részletes ismertetőt toltak a megjelenéskor a specifikációkról.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.26. 19:34:45
  • RJoco
    Sokkal egyszerűbb elfelejteni a játékot, mint, hogy két idegen nyelvvel is nyűglődjek.
    Ha már nem lehet magyar és tanulásról van szó, akkor németre állítom.
    Játékok terén eddig nem sok jó tapasztalatom van a nyelvvel, de mégis ezt diktálja a logika.
  • Carlos
    amúgy meg egyszerűbb megtanulni angolul. lehet többre mész vele 36 évesen.
  • PiszkosFred
    Igen, a digitális verzió egységes, csak a dobozos van régiónként más "tartalommal".
  • RJoco
    Nem hiszem, hogy ez lehetséges.
    Egyrészt már pár hete megvan, de csak a napokban telepítettem és tegnap indítottam el.
    Másrészt nem fogok eust kapni.
    Ami azért is szomorú, mert mind a magyar feliratosra, mind erre azt írja a CD support, hogy Európa. Csak a magyar feliratosnál külön még ott van a közép kelet.
    Ebay-en néztem, olyan eus nincs, ami nekem kellene.
    Gyanítom, hogy Magyarországtól nyugatra nem vagy csak nagyon nehezen lehet beszerezni.
    Max, ha megjelenik a store-ban.
  • PiszkosFred
    Pedig a megrendeles kornyeken volt cikk rola, hogy melyik regioban milyen nyelv lesz elerheto. Vidd vissza es a nemet regio helyett vedd meg az eust.
  • macleody
    Mi 7MB?
  • RJoco
    Subnautica-nál nem volt ilyen gond.
    Alapból magyar lett.
    Pedig elvileg a német régióba tartozom, de a konzol nyelve magyar.
    Emellett főleg az zavar, hogy a dobozon csak egy vacak kód jelöli az elérhető nyelveket.
    Jobb helyeken feltüntetik a csomagoláson az elérhető nyelveket. És máris nem veszem meg.
    Amúgy meg egy nyavajás 7 MB-os fájlról beszélünk, nehogy már ne találtak volna neki helyet két BR lemezen.
    Ez nem más, mint a vásárlókkal való kicseszés.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2021.04.26. 12:07:12
  • kiserik
    Ez így van minden játék esetében, már ha egyáltalán van benne magyar nyelvű felirat.
  • RJoco
    Utánanéztem a dolognak.
    Eddig csak nevetve olvastam itt a játékról alkotott véleményeket.
    Nem ritka, hogy valami úgy bukik, mint ez.
    Ez sosem tántorított el, ezek csak mások véleménye.

Viszont most a készítőkre megharagudtam, a nevük felkerült a feketelistára.

Azért nem lesz magyar a játék, mert több verziót adtak ki régiókra bontva. Az én verzióm természetesen az, amelyikben nincs magyar nyelv.
    A régiókódot egy apró számsor tartalmazza a tok gerincének alján.
  • RJoco
    Köszi!
    Akkor nálam nem tudom, mi a gond. De elszomorító, hogy még ez sem működik rendesen.
  • McFrost
    Nekem magyar.
  • RJoco
    Azt hittem, hogy a játék minden platformon játszható magyarul, de PS-en nincs magyar felirat.
    Azért van, mert a játék nincs a store-ban vagy eleve nem lesz magyarul?
  • hykao #5158
    A fejlesztők lassan átállnak a hibajavításról az új tartalmak hegesztésére.
  • Carlos
  • TokraFan
  • lwb
    Not great but not terrible.
  • Carlos
    azért 10% elég sok... én 3-5%-ra tippeltem volna.
  • PiszkosFred
    Még egy apróság: összesen $51.2 million árban kértek vissza pénzt a játékosok (ebben benne van minden, fizikai, digitális és a help me refund adata is), ami az éves összes bevételük ($563 million - nem csak a CP, hanem a teljes céges bevétel 2020-ra) majd' 10%-a. Ment is, maradt is, nem fognak beleállni a fiaskó miatt a földbe, van miből helyrehozni.
  • PiszkosFred
    Hat mindig eszembe jut, hogy remelem en is legabb annyi ideig fogok "haldokolni" majd egyszer, mint amennyi ideje mondjak, hogy "haldokik a wow" vagy "haldoklik a PC" :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.23. 07:54:45
  • TokraFan
    "Haldoklik a PC", aha...Látjuk.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.04.23. 01:50:27
  • TokraFan
    Jó munkához idő kell...
  • hykao #5149
    H2 - már nem is negyedévekre, hanem félévekre bontják az ígéreteket. :)