Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Semmi baj, engem a sétával már levettek a lábamról, így hát megcsináltam a magam kis kezdőkarakterét. Egy netrunner transzit nagy fütykössel, 11-es intelligenciáról kezdve, az inthez tartozó perkeket nagyjából maxolva, az összes többi érték 9-es, a test az 7-es. Mert nem vagyok kezdő, tehát nem kell ergyának lennem. Nem tudom mi sül ki belőle, nagyon tetszik a kardozás benne, de lehet inkább okosfegyveres techie leszek a netrunnerkedés mellett. Mert a cyberes harc távolról történik, és szerintem nem passzol a közelharcos stílushoz. És akkor már ne szimpla fegyvereim legyenek, hanem okosfegyverek. Az Arcane szériából Jynx karaktere nagyban befolyásol, hogy én is ilyen technikai zseni legyek, már amellett, hogy ilyen távolról rövidzárlatozó hekker is legyek mellette. Imádom! 😊
Vii bevágja a szigorú arcot
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.03.24. 07:22:58
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2022.02.28. 12:02:32
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
Az Owlcat játékai nem tudom mennyire indie-k, ugye DnD hivatalos licensz, Pathfinder hivatalos licensz náluk, de talán ők az egyedüliek, akik tartják még a frontot.
Klasszikus 3D AAA rpg nincs az indie-k között, nem is lesz nyilván.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.27. 18:09:43
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Köszi a képet.

[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: hykao, 2022.02.27. 12:07:00
Állítólag az új kecókban lehet gitározni, zenét hallgatni és most már nem csak macska, hanem egy hüllő is lehet háziállat. 😊 Valaki a kibővített kapcsolat ábrázolásról, személyes tapasztalat? (az alanti szelfi küldést olvastam)
Egy konkrét kérdés: férfi karakterrel lehet Kerryvel is kapcsolatot kialakítani? 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2022.02.27. 10:06:47
Bár én Judy-t jobban szeretem.
Þór vígi þessi rúnar
De ettől napról-napra egyre távolodunk vmiért...
Tanítsák ki, majd alkalmazzák is a megfelelő szakembereket a fejlesztőkörnyezetek hatékony üzemeltetésére - megtérülő befektetés - és itt nem a faszbukra&tsai-ra gondoltam, hogy már a megjelenés előtt tudjanak teljesen valótlan a terméket minden ok nélkül hype-poló bejegyzések garmadáját elhelyezni a bérmunkások. Tegyenek rendet a teljesen inkompetens felső vezetésben - hát még ez... - és máris megtették az út jelentős részét a játékipar régi dicsfényének visszaszerzésében.
Lehet, hogy a terméken élősködő, azt jócskán megdrágító harmadik kezek számát is meg kéne vágni és ekkor lehetne igazán, érdemben olcsósítani a végterméket - meglehet, hogy nem a tőzsdét kéne remegő lábakkal figyelni, hanem a készülő játék körül segédkezni - , de ez már a fejlesztők-kiadók és tulajdonosaik (meg az egyre elnyomottabb és jogfosztottabb társadalom) megoldandó problémája.
Ja, hogy ez nem érdekük a kiadóknak, fejlesztőknek?! <#wilting>#wilting>
De miért is?
Hát a teljesen lezüllött vásárlói réteg miatt, akik még nagyobb lejtmenetben vannak, mint maguk az általuk ekézettek, mert a legutolsó, minősíthetetlen szart is előrendelésben veszik meg és az objektivitásukat teljesen félretéve, pártcsatározássá züllesztik az amúgy szót sem érdemlő bug-halmazokról való véleménynyilvánítást is.
Amíg minden szarért extra felárat fizetnek ki, egymást taposva az "emberek", addig nem is fog megváltozni a játékipar (sem)!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Pixelvadaszattol en szemely szerint irtozom, mert bar nagyon regen c64-en kezdtem es a mai napig eloveszem a masinat/emut, plusz a gog konyvtaram is dugig van az elmult evtizedek jatekaival, de.... Mas szamomra, ha retro valami, azokat imadom, meg az, ha 2022-ben jon ki szandekosan pixelesen. Ott van Schafer TP-je, az meg a Valheim volt az egyetlen kivetel, amire azt mondtam, oke, ez meg belefer, elobbi a hagyomanyok, utobbi a latvanyvilaga miatt, de a tobbi nalam mar a steam ajanlasokban is tiltva van 😊 (kiveve a remegyszeru menedzser jatekokat (gladiator menedzser, stb.), melo kozben azok johetnek)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.26. 13:57:22
Egyebkent mi az ujrajatszasi indoka a CP-nek, ami miatt esetleg tenyleg maskent alakul valami a jatekban?
Mert az, hogy no vagy ferfi karaktered van es igy kulonbozik a love interest, oke. A harci stilus a jatekos dontese, a vilag attol meg allando, hogy aaz adott ellenfeleket settenkedo cyberninjakent vagy e vagy tagbaszakadt brutekent puszta kezzel vered agyon. Az eredet/szarmazas minimalisan jelenik meg - ez kurvara kihagyott ziccer sajnos -, a jatekban, a vilag 99.9%-a le se szarja, hogy ki vagy/ki voltal ha vegere ertel az elso 20 perces tutorialnak. Meg csak bandak sincsenek, ahova csatlakozva a tobbinel ellenseg leszel, mert az is adna egy kis szinezetet. Mit hagytam ki? Kihagytam valamit?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.26. 10:04:21
A Bethesdanal azt hitte Howard, hogy o szarja az aranyat, a FO76 fele pofara eses nagyon jokor jott, de a legjobb, ami veluk tortenhetett, hogy a MS felvasarolta oket, mert igy talan valaki rajuk szol, hogy basszatok meg, attol, hogy 30 eve az iparban dolgoztok egy belterjes csapatkent minimalis tagcserevel, attol meg a vilag haladt, fejlodott, ti meg nem. Annyira nem megy a kreativ reszleg, hogy a meglevo jatekukbol csinaltak egy online shootert ugy, hogy kozben meg akartak lovagolni az akkor meg nepszeru BR mufajt, mert ugy voltak vele, hogy "mi csinaltuk, akkor az tutira siker". Hat nem lett az, istentelen mennyisegu szart kaptak a nyakukba, lehuzva (majdnem) mindent a vecen, amit elotte elertek.
A CDPR szinten ebbe a hibaba esett, mint a Bethesda, egy nagy siker es onnantol mienk a vilag, beigerunk mindent, megcsinalunk mindent, kiraly lesz minden, aztan kiderul, hogy se rendszer, se eroforras, se tudas mindehhez, a beigert rendszerek legtobbje par random pixel teljes komplexitast nelkulozve es akkor a megjelenes elott jott a szemrebbenes nelkul a kameraba hazudas es rajongok tudatos szembe kopese.
Bioware, Bethesda, CDPR, egy kutya mind, regi nagy studiok akik ugyanabba a hibaba estek bele: volt 1-2 jo jatekuk es azt hittek, ez mar garancia arra, hogy minden tovabbi is az lesz. Hat nem.
Az igazi jo rpgket a jovoben nem ezektol kell varni. Viszont a regi jatekaikkal legalabb elvan az ember 5-10 ev elteltevel is, mert midnegyiknek volt egy olyan idoszaka, amikor meg tudtak jatekokat csinalni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.26. 09:48:54
A bioware lényegében halott, harmadszor restartolták az új DA-et, megjelenésről szó nincs, 2014-ben volt az előző, talán 2023-24-re lesz valami belől, de ez sem biztos. Két teljes generációt is átugorhatnak ezzel akár, ha sokáig húzzák.
Ez nem mentesíti a CDPR-t, de azért értékeljük a helyén a dolgokat. Aki a nyugati nagy AAA rpg-ket kedveli, annak 10 évente van egy játék kb. Ezért én elnézem a CDPR bénázásait, mert még így is olyat tesznek le az asztalra, amit senki más nem csinál. Nem éri el a CP2077 szintje a W3 szintjét, ez igaz. De még így is, minden buggal, hazugsággal, fals ígérettel együtt is a legjobb AAA rpg a W3 óta.
Ezen kívül TÚLZOTTAN, és módszeresen hazudoztak is (ami egyébként nagyon pitiáner, és gyermekies magatartás), hazudtak olyan dolgokat, amik sosem lesznek, soha nem is voltak még csak tervben sem, aztán meg olyanokat is, amiket már tudták pontosan, hogy lehetetlen belerakni, befejezni kiadás előtt. stb. stb.
A magam részéről teljesen megértem a fanyalgókat. Engem ugyan nem zavarnak a bugok, még a nevetséges történet elemekkel, játékelemekkel is beg tudok békélni, csak hát nahhh az ember egy kicsivel komolyabb dologra számított - úgy, hogy a legtöbb pénz nekik állt rendelkezésre, lehetőség is volt bennük (a cégben), és idejük is bőven volt...
Nah amivel viszont nem akarok megbékélni: 41 db korábban már kiosztott képesség pontot kéne megint kirakosgatni. Nincs se kedvem, se motivációm, főleg, hogy eddig még nem éreztem hátrányát a hiányuknak, 1.5-re emelkedés óta. 😊 Nem elég a sok szarság, még plusz idegesítő és időt rabló faladatot is adnak, ami hozzáteszem az én szememben megint egy megúszós ügyintézés (is).
UI: Az RPG kártyát sem kell előhúzni a tisztelt rajongóknak. A RPG mára inkább egy játék elem, szinte minden játéknak része már, kisebb-nagyobb mértékben. Ezek a játékok, mint a CP2077 már rég nem RPG-k, a műfaj klasszikus értelmében. Nem mintha az RPG valamiféle joker lenne, ami megengedetté teszi a hanyag, trehány, hazudozó, hiányos készültségű játékgyártást. 😄
Egy alapjaiban jó harcrendszert amit még old school szinten is lehet értékelni.
Egy játékot ami látszott remek alapokkal rendelkezik, csupa olyan hibával ami javítható.
De nem gond. Most majd lesz W3 ez már egész biztos ehhez nagy eséllyel már nem csinálnak tartalmakat. Kapunk egy játékot majd ahol lehet szomorkodni igazából mindegy mit veszek fel, mert csak látvány a ruha látvány a statok. Gyűjtőd az XP-t és boldog vagy mint Merlin mert szép és látványos. Nem kell gondolkodni. És ezt rpg-nek nevezzük. Csak épp az egészet egy akciójátéktól már semmi nem fogja megkülönböztetni. Ahogy a W3-ban igazából már csak a sztori meg a karakterek maradtak a többi az csak ott van.
[merlinw.org]
És ez nem egy main quest vagy komolyabb mellék. Hanem egy nyomorult tucat quest sablonja.
Mindezt jó pár verzióban,
időt öltek bele egy nyomorult kimenekítő questben is ha neked a karaktered van és nem zombi vagy hanem körbenézel megtalád az utat? Érted ezt? Szintén ha okostojás vagy mint te és berontasz a főbejáraton akkor is legyen build ami működik.
Dragon Age origins volt az utolsó amit ámulva néztem mennyi mindenre figyeltek de az negyedekkora világ volt.
Ki a faszt érdekel egy rpgben egy kalap, hogy javul???
Eddig is megvolt az alap az ai valóban nem volt fényes de olyasmit kaptunk amit te elképzelni sem tudsz.
Egy élő lélegző világot npckel.
Ami folyamatosan javul. És nincs hasonló,
Mára már kb olyan ami nekünk tökéletes,
Tudsz karaktereket, különböző karaktereket építeni. Lopakodó, tank, stb.
Remélem a questek történetek döntési lehetőségei is bővülnek. Már az elején még egy szar mellékquestnél is több döntési lehetőséged volt mint az agyon sztárolt Skyrimban a fő szálon! De mondhatnék mást is. Felépítették érted?
Tetőről lopakodva vagy az főbejáraton. Érted ezt???
Mi ez a mérhetetlenül fos mesterséges intelligencia? jóistengyerele, hosszú évek megfeszített munkája ez az ai? 😄
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2022.02.22. 08:08:38
Þór vígi þessi rúnar
Nem is értettem.
Amúgy amiket tapasztalok: pár óra aktiv játék után elkezdi eldobálni a hangokat. Néha kimarad egy fixer mondat, néha elmegy a background hang stb.
A térkép pedig elkezd akadni zoomoláskor pár mp-re.
Þór vígi þessi rúnar
Opsz most láttam: Cyberpunk 2077 v1.5 Hotfix-CODEX, Size: 850 MB
Vicces, hogy aki megvette a játékot, az meg letölthetett sok-sok GB adatot 😊
Utoljára szerkesztette: HJ, 2022.02.19. 21:29:46
* Asrock B450 Pro4 * AMD Ryzen 5 2600 * 4 X 8 GB G.Skill Aegis * Samsung 980 m.2 SSD * 480 GB Kingston SSD * Toshiba 3 TB HDD * Inno3D 3060ti 8GB
Az időjárás is sokkal változatosabb. Könnyebben jön a pénz, sokkal többet lehet találni a világban és az ellenfeleknél is.
Tetszik, hogy regina folyamatosan (kettesével) adja a küldiket (még nem mentem plázázni) és igy könnyebb letolni a 22 küldit neki a bónuszért. Sokkal életszerűbb, mindig küld egy sms-t hogy megsimogassa a buksidat és újabb két küldi. Nem a nyakadba bassza mindet egyszerre.
Þór vígi þessi rúnar
Erre én azt mondtam volna, hogy ne exploitolj: ne stackelj armadillo-t és cc&cd-t, told fel very hardra és máris nem lett volna olyan könnyű.
Mostmár mindegy. 😊
Þór vígi þessi rúnar
Ha a szintes kraftolást kivennék-megoldanák, akkor már-már elfogadható lenne a játékmechanika.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Hard-on kb 3-4 haltam. A mesterlövész kb one shotolt. Egyszer már csak az az egy maradt és cikázva ugrálva rohantam felé hogy lelőjem és kivégzett.
Normalon elsőre meglett. Különösebb gond nélkül, lövész kb fél - 1/3-ra lőtte le az életemet odamentem, 2-3 lövés és kinyiffant.
Szóval a hard (nem a very hard) most eléggé nem tréfál bár még csak az elején vagyok (lvl 5) szóval nemtom később mi lesz.
Kicsit úgy érzem, hogy nagy az ugrás a normal és a hard között. Szerintem very hardon csak odanéznek ahonnan jövök és összeesek. Kiröhögnek lehugyoznak és mehetek másmerre.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2022.02.17. 12:42:32
Þór vígi þessi rúnar
Az armadillo maxon 270 helyett 75 (!!) armor-t ad.
Þór vígi þessi rúnar