6314
banner
  • piros mogyi
    Jól emlékszel. Ezért lehet a többi endinget is ehy sorban végig tolni.
  • Monster076
    Emlékeim szerint, ha végzel a főküldivel és lemegy a vége videó, akkor visszadob az utolsó küldetés elé. Tehát úgy tudod folytatni, mintha még nem fejezted volna be.
  • Carlos
    A kövi DLC nem a végét folytatja majd, hanem Pacificát egészíti ki.
    És elméletileg az lesz az egyetlen DLC. (remélem nem bár kicsi az esély)
  • Carlos
    Láttad bármelyik szárnyas fejvadászt? esetleg az edgreunner-t?
    Azokban volt happy end?
  • MarkBlade
    Nincs jó vége sehogy. Nem tudom hogy kötik be a dlct. Lehet tök külön mari lesz. Vagy nem a végéhez hanem a közepére köti.
  • lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó de most hogyan folytassam a játékot, ha Alt szerint garantáltan meghalok pár hónapon belül, és az a pár hónap is letelt? Tehát ez nem egy elkent vég, hanem egy értelmetlen vég, és nem is tudom, hogy a DLC-ben hogyan folytassam majd ha kijön. Amúgy lett volna olyan vég, amiben túléli a karaker? Mondjuk választom a panamos szálat, vagy az arasakásat. Mivel nomád vagyok így lehet Panamot és Sault kellett volna választani. Csak hát bzmeg Rogue a legjobb, ráadásul a végjátékban olyan szinten haldokoltam, hogy estem-keltem, nem tudom mire futott volna ki, ha nem adom át Johnnynak a vezetést. Minden módon szuggerált a játék, hogy adjam át a stafétát Johnnynak, mer egyszerűen fizikailag se fogom bírni

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.12.01. 13:01:38
  • piros mogyi
    Azért ennyire elkent a vége, hogy lehessen folytatni. Azt a tehenet nem vágják le amelyik tejel. Itt is - valószínűleg - ezért nem kaptunk egy kerek egészet.
  • lonvard
    No a fő küldetésszál végigjátszva. Végét mocskosul nem értem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Johnny-Rogue végkifejletet választottam, ennek az lett a vége, hogy Rogue-t megölte Smasher, én megöltem Smashert (Oh well dörmögéssel fejbelőttem, David Martinezért :)), átvettem Rogue helyét az Afterben, viszont a hónapjaim meg vannak számlálva, mert a chip tönkrettette a testemet. Tehát az egész kicseszett játék alatt azért küzdöttem, hogy megszabaduljak Johnnytól, és szabad legyek és éljek, ezek után az a vége, hogy megszabadultam tőle, de biztos meghalok,. Ezek után még valami űrállomásnak is nekirepültem pisztollyal.

1. szóval miféle vég az, amiben legfeljebb fél évem van hátra, de közben eltelik fél év az időben, tehát gyakorlatilag a halálom küszöbén vagyok, amikor elenged a játék, hogy akkor menjek megcsinálni a maradék mellékküldiket

2. ott az űrben mi a tökömet is csinálok? Mer nem viszi végig az eseményt a játék, valszeg tönkreteszem azt az űrállomást, de mi értelme, és mi a következménye?

3. ha ilyen nehezen értelmezhető vége lett a game-nek, nem értem mért nem akadt ki a gamer társadalom, ahogy annak idején a Mass Effect 3 végén? Mer annak a vége ezerszer fogyaszthatóbb, és főleg érthetőbb a Cyberpunk 2077-énél, főleg úgy, hogy jön a DLC vagy mi, amit ezek szerint egy halálra ítélt V-vel kellene teljesítenem. De annyira halálra vagyok ítélve, hogy konkrétan napjaim vannak hátra. :D

• lwb
    Mindet más-más ripperdocnál. Itt van egy lista mindenről.
  • Micsu
    Legjobb kibervereket hol tudom megvenni?
  • lwb
    Hát, azért a tech fegyverek se semmik. :) Lényegében in-game wall hack. De DPS szintjén szerintem a megfelelően kioptimalizált power fegyverek lepattanó lövedékei a legdurvábbak. A játék kb mindennel könnyű, ha valaki okosan rakja össze a karakterét.

A küldetés során a Panamtől kapott sniper puska az egyetlen, ami beépített hangtompítóval jön. Azt tudod aztán fejlesztgetni, ennyi a hangtompítós puskázás a játékban.
  • caps lock
    Az nem baj ha könnyű a játék, engem főként a történet és a hangulat érdekel. A jó fegyverválasztás meg azért fontos mert segíti a beleélést. Az biztos hogy lopakodni nem fogok, rambózás is csak akkor ha elkerülhetetlen. Azt szeretem ha alternatív utakon jutok el a célhoz, mondjuk a tetőkön át, és csak azt intézem el akit nagyon muszáj. Nincs abban élvezet ha berontok a főbejáraton és mindenkit kicsinálok, ahogy az se jó ha azon izgulok nehogy meglássanak. V nem ilyen számomra, valahol a kettő között van, harcol ha kell, vagy ha úgy hozza a kedve, de ugyanígy el is kerüli a felesleges konfliktust.
  • lonvard
    Okosfegyverrel a legkönnyebb a játék. :)

Nem kell amúgy, hogy nehéz legyen egy szinttől. Tehát amikor már félisten vagyok, akkor nem immersion romboló, ha félistenként is harcolok. Most már azzal szórakozom, hogy nem ölök meg mindenkit, aki csak él és mozog. Ha van egy bűntény, akkor szkennelem a támadókat, és amelyik emberölésért van körözve, azt megölöm, aki nem, azt csak elkábítom. Néha van úgy, hogy az egész bandát csak kiütöm, és úgy érzem magam, mint Batman. Láthatatlanul támadok, négyszeres gyorsasággal, és mire lejár a láthatatlansági fázis, szinte az egész banda elintézve.

Egy dolgot hiányolok, hogy nincs olyan igazi silenceres mesterlövészkedés benne. Az Edgerunners patchben jött valami puska, ami silencerrel van, de az alapjátékban ahogy észleltem, nem lehet puska jellegű dolgokra hangtompítót rakni. Pedig azért kipróbálnám úgy is a játékot. Mondjuk összerakhatok egy szettet pisztolyra, kiváncsiságból.
  • lonvard
    Hát van egy feelingje az Edgerunners után. Egészen egyedi, hogy van egy videojáték, és csinálnak rá egy sorozatot, ami a játékbeli városban a játékbeli grafikát használva a konkrét játékbeli helyszíneken játszódik, de még a játékbeli térképet is berakják időnként. Hihetetlen jó ötlet volt ez. Elsétáltam az Arasaka toronyhoz a Memorial térre, ahol a sorozat utolsó csatája zajlik alig 1 évvel korábban, mint a játékbeli év. Mászkálok az üvegablakon, és olyan gondolataim vannak, hogy egész jól befoltozták a lukakat. Meg hogy mekkora mélységbe zuhant a Rebeka. Ja, és megborzongok, mert úgy néz ki nekem is össze kell csapnom Adam Smasherrel. :D Csak hát az én karakterem az nem David lesz a limitált sandeviestan lehetőségével. Az én karakterem egy félisten. A lehető legdurvább sandeviestannal, és gyakorlatilag mindenféle hekkelési és hő és egyéb hatásra immunis. Nem tudom meg lehet-e ölni a játékban az Adam Smashert, de ha igen akkor olyan bosszút állok bzmeg! Darabokra aprítom. Smasherhez visszacsináltatom a robbanólövedékes kart. Azzal akarom kivégezni. Stílusosan. Davidért, Rebekáért. Oh, welll. BUMM!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.11.28. 18:04:47
  • lwb
    Konzolon kontrollerrel rendszerint tech rifle buildnél lyukadok ki a végén. Célozni ezzel se lesz könnyebb, de tudsz a falon is át lőni, szóval egy fokkal azért egyszerűbb, hogy fedezékből tudod kilőni az embereket. De jó még a power fegyverekkel a ricochet lövöldözés is. Eléggé OP a sok extra skillel meg fegyver mod-dal, többet sebez a fegyver pattanva, mint direkt talált esetén.

Ha nem akarsz netrunnerkedni, akkor egy jó sandevistan is segít a célzásban.
  • Madi92
    Én megvettem megjelenéskor, de inkább félreraktam pár küldetés után még az elején. Most meg már úgy vagyok vele, hogy megvárom a kieget is.
  • caps lock
    Steamen most csak 30 euro. Szépen helyrepofozták, aki eddig várt vele vagy virágbolti verziót használt, most érdemes lehet megvennie.
    https://store.steampowered.com/app/1091500/Cyberpunk_2077/

Phantom Liberty előtt akarok egy újrajátszást, de azt még nem tudom milyen irányba vigyem el a karaktert. Hekkelés nem az én világom, célozni nehéz kontrollerrel, katanával pedig túl könnyűek a harcok. Talán az okosfegyverek jól jöhetnek.. Amúgy repülő kocsi modot használta valaki?
  • hykao #5814
    Lehet piszkálni, ha éppen olyan kedvem van. Ám most már ne itt. Most is van jópár mindenféle. Az eufóriás duci csajtól Orlando Bloomig sokmindenki...
  • lonvard
    A sorozat nyitotta fel a szememet, szóval én csak ajánlom mindenkinek a gyorsító oprendszert. :)

De most asszem indítok egy hekker karaktert is.
  • piros mogyi
    Tök jó, hogy megosztottad, de biztos vannak itt kezdők is.
    Ez sem szégyen! Valahol mindenki elkezdi.
    Ékes anyanyelvünkön találtam támogató videót szintén kezdő videóstól:

• lonvard
    Night City legdurvább gyilkosa. A sandeviastannal láthatatlanul száguldozó átoperált szőke japán Valerie. Olyan gyorsan szoktam végezni a common utcai bandákkal, hogy még a láthatatlanság 15 másodpercéből is marad. Ha keményebb csapat, akkor 3 másodperces szünet után jön a következő roham. A pengéket most lecseréltem monowire-re, mivel nem akarok olyan drasztikus fémeket, se robbanóágyút, se majomkart. Ráadásul a monowire-s harc is a penge képességet erősíti. Szóval katanával fejezek, zsinórral metélek, távolról pedig ashurával ölök, ha nagyon muszáj.

• lonvard
    Sétálok a városban, és akkor egyszer csak a háttérben a város zajában átszűrődik ez a dal. Ugye ez a sorozat védjegye, és a játékban alapból benne van, de nekem csak most tűnt fel. Megálltam a forgatagban, hallgattam, távolból behallatszott egy banda és a rendőrség között tűzharc, elnéztem a sok szerencsétlen npc között, és sóhajtottam egy nagyot. Geronimo! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.11.09. 07:37:38
  • lonvard
    13 éves kor előtt nem számít a versenyzés. Olyanom nekem is volt. Versenyszerűen kosárlabdáztam, csak a legritkább esetben tett a kezdőcsapatba az edző, mivel kurva suta voltam. Az lett a vége, hogy szó nélkül lelépett, mert szarok voltunk. Ezzel kettétörte a sportkarrierem. :(

Szóval akkor Te ilyen bennfentes vagy filmes körökben, és onnan lehet felismerni, hogy hasonlítasz a Robotzsaruhoz. Lehet téged piszkálni olyan témakörben, hogy milyen forgatás várható, és hol jelentkezzünk rá statisztának? Mer sose tudom mi van, pl. most fut a Dűne forgatása is, meg találkozhattam volna Jennifer Lawrence-el is, lehet már a csajom lenne, de állandóan lemaradok ezekről. Nincs esetleg egy menetrend, hogy az idei és következő évben milyen filmek érkeznek az etyeki álomvilágba, és hol kell rájuk jelentkezni statisztának? Menni akarok! :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.11.06. 18:09:25
  • piros mogyi
    Na most már tudom, mit csinálsz itt éjjel és hajnalban.

Nem egészséges ez a tempó, se így, se úgy, de valahonnan ismerős.

Jó hír viszont, hogy csak 2077-ig kell kibírnod kiberver nélkül.

Addig meg ott van a hibernálás, ha nagyon ráunnál itt mindenre. Valahogy úgy képzelem el, ha valaki ennyire pörög, akkor már nem lehet neki újat mutatni és egy idő után - viszonylag gyorsan - mindent megun.

• hykao #5807
    Vicces amiket írtok, és egyben érdekes, mennyi kapsolódási pont van. Mivel nem túl aktív a topik, ezért pár sorban most reagálok.
    Nem, nem úgy "dolgozom", ahogy az ország első számú - na jó a politikát tényleg hagyjuki ki. A lényeg, ha nem tudsz szakaszosan és bárhol aludni, akkor ez neked nem fog menni. A 600 tényleges fizikai óra mellett, simán előfordul, hogy akár egyszerre több helyen is, amellett, hogy az átlag melós munkáján kívül, a nap minden percében humán erőforrás managerként is működnöm kell, és ragálni a főleg kellemetlen aktualitásokra.
    Volt, hogy egyszerre 4 különböző nem virtuális helyen csináltam egyedül, azt amit helyszínenként 2-2 ember szokot.

Nos, nem, nem vagyok sztahanovista. Sztahanov amúgy is csupán egy kirakat ember volt, valójában egy új bányászati technológia révén vált lehetővé, hogy 10-12x-es hatékonysággal tudott dolgozni. :) (A keresztnevét egyébként elírták a a Pravdában, és amikor ezt szóvátette Sztálinnak, az csak annyit mondott, hogy legyen nyugodt, a Pravda - ami azt jelenti: "Igazság" - nem tévedhet. ...pár nap múlva megérkezett, kipostázták az új személyi igazolványát. :D) Azért kell ennyit dolgoznom, mert iszonyatos emerhiánnyal küzdünk. A megrendeléseket teljesíteni kell, és újabban már a hülyéknek is könyörögni kell, és 5-ből sokszor 3 ember jelenik meg a munkában. pl. :D Úgyhogy nagyjából hajnal 5 körül mindenképp képben kell lennem. Ha éppen nem dolgoznék, akkor már indulhatok is valahova... :)

Nemrég keltem, és előtte azt álmodtam, hogy épp egy franciát oltogatok arra, hogy jöjjön dolgozni. (volt már egy Kubai dolgozóm is korábban)

Lábnyisszantás. Hát kérlek, én ezen már túlvagyok. 1986 - bal femur amp. osteosarcoma diagnosis. Magyarán 86 óta művégtaggal vagyok kénytelen élni. Tragikus? Sokáig így gondoltam. Ám a valóság sokkal drámaibb. Nem. Életmentő. A rák. Az én esetemben.
    Versenysportoltam. A hét 5-6 napján napi 5 óra. 13 éves koromban ennek vége lett, fentebb említett okok miatt.
    20 év múlva 33 évesen derült ki, hogy veleszületett szívbetegségem van. A bal kamra egyik billentyűje rendellenes, ezért nem zár tökéletesen, így - ahogy te fogalmaztál - ha nem jött volna a sebész és nyissz, akkor ma már nem élnék. A versenysport okozta megterhelést nem bírta volna
    az amúgy sportszívem a későbbiekben. :) A sors fintora, hogy a korábbi terhelés miatt, csak akkor alszom jól, ha az átlagembernél azért jobban vagyok terhelve. :) Ergo sokat kell mozognom. :)

Na, vissza a topik témájához...bár némiképp ONtopic voltam, hisz ennyi művégtagot, mint ebben a játékban, az Otto Bock műhelyben nem láttam 86 óta... :)
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2022.11.06. 03:14:35
  • Plata
    Jah hát úgy könnyű.
    Egyébként nekem meg határidős melóm van,napi 24 órában azon dolgozom hogy a lábam meg gyógyúljon jövőhétre,mert ha nem jön a sebész és nyissz.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.11.03. 17:55:13
  • lwb
    Matematikus maga, hogy ezt kiszámolta? :D
  • lammaer
    Mit nem értesz ezen?
    Ez teljesen normális sok embernél - link

"„Én úgy jutottam előre, hogy másfél-két évtizedig napi 18-20 órát dolgoztam.” mondta a legnagyobb magyar....

Vanak aki szeretnek dolgozni, nem úgy mint Te :P
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.11.03. 16:37:17
  • lonvard
    No a sorozat hatására ki kellett próbáljam a sandeviestan oprendszert. :)

Előtte a hekkeres oprendszereket erőltettem, mert tetszett hogy amolyan varázsló vagyok, öngyilkosságba vittem az ellenséget meg ilyenek. Ugyanakkor frusztrált, hogy vannak nálam nagyobb istenek, jelesül azok, akik villámgyorsak. Viszont a hekker és a gyorsító oprendszer az üti egymást, nem lehet a kettőt együtt, így maradtam hekker.

Na de most eljött a pillanat. Átálltam tech fegyveres sáskaharcosra. Egyébként kell a tech tulajdonság legmagasabb fokozatban, mivel csak úgy lehet kikkraftolni a sandeviestan 4 másodperces hűtőbordáját. Na és akkor kiválasztottam az az oprendszert, ami 12 másodpercig 25%-ra lassítja az időt, de 15 másodperces a cooldown. Ennél csak rosszabb cooldownnal van sandeviestan, 30-60 másodpercesek vannak. Beraktam a 3x4 másodperces hűtőbordát, beraktam még egy fejlesztést ami 2 másodperccel növeli az időtartamát a gyorsításnak, és akkor így váltam istenné.

14 másodpercig 25%-os időlassítás, és ez 3 másodpercenként ismételhetem. Emellett a sáskapengét 40%-al gyorsabban pörgetem alapból, és mindenféle támadás és sebzés és krit növelő bizbaszok még. Ennél baszóbb karakter nincs ebben az egész rohadt városban. Távolra van egy ashura mesterlövészpuska ami okosfegyver, szóval kijelölöm a fejet célnak, és beletalál, és általában egyetlen lövéssel elkapja a balfácánokat. Ez az okospuska arra is jó, hogy megmutatja terepen a nehezen észrevehető célpontokat, , kijelöli az ellenséget. Középtávolra még talán kell egy lőfegyver, csak úgy a poén kedvéért. Valami tech fegyvert akarok arra is, mer abban vagyok király a pengeharc mellett. Édes istenem. Nincs az az arasaka kommandós trauma team, ami megállít, ha cyberpsycho lesz belőlem! :D

Most még a ruhákat akarom összerakni, hogy csupa tech meg közelharcot segítő kiegészítőm legyen. Meg jól is nézzek ki. KIkeresgélem neten hol lehet megtalálni ezeket a kütyüket. Imádom most ezt a játékot. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.11.03. 13:55:54
  • Plata
    600 óra per hó?
    Vagyis napi 20 órát dolgozol ?
    Akkor mikor alszol és egyebek?
  • PiszkosFred
    Nem akarom se bemutatni, se elmagyarazni, se idom, se energiam, es legfokeppen nem ertek hozza csak annyira, mint amit az iparban dolgozo ismerosok es baratoktol ismerek. Emiatt vitazni sem fogok, az okokat lasd elozo mondat.

A sorozat eleve mininek keszult es a nezok nagyon kis reteget szolitotta meg, a helyezeseibol is latszik, hogy jott, latott, durrant, de hamar lecsengett. Az, hogy nekunk, a stilust kedveloinek nagyon tetszett es emiatt nagyon jo a lett a kritikusoknal a pontszama, az max presztizs es csettintes, de a dontesnel csak az anyagiak, a raforditott penz mennyisege es a vezeto piacokon keletkezett nezettsegi osszorak (premier, 7. nap, 28. nap utan hanyan kezdtek bele, hanyan fejeztek be az osszes reszt latva) szamitanak.

Es ennyi. Ha szerinted a sorozat olcso volt es hozta az elvart ossznezettseget, es ezzel a Netflix is egyetert, akkor lehet folytatas, Bobby utan barmi megtortenhet. Ha az Nx maskent latja, akkor nem lesz ujrazas.
  • hykao #5800
    Időm legnagyobb részét a filmgyártásban töltöm (néha 600 órát per hó), és nem a jól főtött gyártási irodában, úgyhogy azt nekem nem kell bemutatnod. Mint ahogy arról sem kell vitát nyitnunk, hogy egy ilyen animációs anyag elkészítése mennyivel olcsóbb és ember és technika téren is jóval egyszerűbb, mint az élőszereplős - mai szemmel pláne -, ahol egy esetlegesen egy végül kivágott jelenetnek akár 1 milliárd is lehet a költségvetése, és hónapokoig tarthatnak csak az előkészületi munkálatok.

Csak egy példa a közelmúltból: A jövő március 15-én vetítésre kerülő új nagy ktg.-vetésű Petőfi film, a Most vagy soha nagy díszlete Fóton, a MAFILM egy újonnan vásárolt föld területén hónapokig épült. Minden nap kb. 100 ember építette, hogy végül felépüljön a korabeli Buda már nemlétező utcáinak korhű másolata,a korabeli ponton híd, és a korabeli pontonhíd egy része, Dunával! és egy vámház. :)
  • MarkBlade
    Ha láttad akkor elég buta a kérdésed.. ha meg nem akkor csak az amit eddig írtál.. :)
  • hykao #5798
    Főhős? :) Egy 10 részes Anime estén van olyan? :)
  • PiszkosFred
    Ha a netflix úgy ítéli meg, hogy megérte nekik és nézték annyian, amennyien ahhoz szükséges, hogy folytassák az együttműködést, akkor a CP2077 "2"-höz lehet, hogy berendelnek/csinálnak egy újabb minit. Ennek a folytatására már nem sok esély van, eleve nem úgy tervezték, plusz technikailag is necces, mert mire elkészül az újabb sorozat, már régen lecsengett a jövő évben érkező egyetlen kiegészítő is.

Érdemes egyszer ellátogatni Kecskeméten a rajzfilmstúdióba, vannak 1-2 órás túrák, ott rájön az egyszeri laikus is, hogy mi meló és idő ezt megcsinálni.
  • MarkBlade
    Ne csak a főcímet olvasd. Nem lesz folytatás mert meghalt a főhős de nem mondták hogy nem lesz cp rajzfilm vagy akár film.. szóval símán jöhet bármi a témában.
  • hykao #5795
    Annyira nem bánom, hogy ha nem akadunk meg ennél az első mérföldkőnél amolyan Rockstarosan, és 10 évig jönnek a mindenféle bizbaszok. Ez gátja az igazi megújulásnak és fejléődésnek. :)

A Netflixes Anime nagyot lendített az ijedt szemű bácsin és társain és a játékon is, már 20 millió felett járnak az eladások, és 90% főlé ment az összertékelés...de nmegint nem jól reagál az abéna Netflix és a CDPR sem. Nem csinálnak folytatást... Inkább ontják nagyüzemben a szart és az előfizetőket riogatják... Nem hiába na, fel kéne venni szakembereket, és akkor a videótékások meg a másolt CD árusok lógathatnák inkább a lábukat, meg nyugodtan meghalhatnának kábítószer túladagolásban...ezek a mórok már tegtették a kötelességüket, mhetnek... :D
  • Carlos
    Már most is vannak gombnyomásra repülő autók, rendőrös üldözősdi ablakon keresztüli lövöldözéssel, autó customizálás.
    A modderek megcsinálják a játékot.
  • PiszkosFred
    Egy kieg jovore, az meg rancfelvarrja az alaprendszereket es csokolom, ennyi volt, minden egyeb otlet es ficsor mar a CP2077 "2"-be megy.

Viszont idokozben megjelent a teljeskoru modolast biztosito "toolkit", igy idovel lesznek nagyon fasza komplex modok, amelyek talan elhozzak azokat a dolgokat, amiket a keszitok igertek/mutattak/muszajbol behazudtak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.10.06. 15:04:30
  • Anonymusxx
    " És hogy ezt a kirakatot mikor töltik fel tartalommal - és mennyiért? - az még kérdéses"

? Láttam többen is írtatok bővítéssel kapcsolatban, de arról volt szó h lesz egy kieg, és annyi, ami nem hiszem hogy annyira hozzányúlna a játékhoz, csak egy új sztorit hoz be.. Vagy várható még valami nagyobb patch, vagy ilyesmi?