6314
banner
  • Synchronous
    Nem az SSD ellen vagyok. És azzal sincs problémám, hogy SSD kell a játékhoz. A gond azzal van, hogy nem stand alone, mert nincs annyi helyem. A Liberty-t önmagában fel tudnám SSD-re tenni, de a két game együtt már nem fér el. A HDD-men viszont van 1 TB hely. Az alap Cyberpunk is HDD-n van, és semmi gond nincs a gyorsaságával vagy a betöltéssel. Nekem elég gyors így is. Az tervben van, hogy vegyek egy új SSD-t, de nem most. Azt egy teljes gépfejlesztésnél szeretném, és akkor abban a gépben már nem lennének, csak SSD-k.
  • PiszkosFred
    Pont tegnap futottam bele egy szavazasba (nem reprezentativ persze, de azert eloremutato), amin latszik, hogy a jatekosok nagy tobbsege valtott is mar, es nem feltetlen kenyszerbol (hiszen mai napig sok jateknak meg eleg a hdd "sebessege"), hanem inkabb kenyelmi szempontbol, mert a jatekosnak mar nem eleg es nem akar perceket varni es loading kozben tippeket olvasni :)

Szerencsere - ahogy irod -, az arak nagyon megfizethetoek, ha pedig van melle gyors internet is, ami szinten elerheto mar sok helyen, akkor nem is kell tobb ssd a gepbe.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.22. 09:32:01
  • HJ
    Vagy beruházol egy SSD-re? Az 1 TB-s WD Blue 2,5" SATA III-as most nagyon jó árban van.
  • MarkBlade
    Mai világban kb minden az ssd ről szól. 1 Tb olyan 20-30 k szóval nem nagy pénz és azon a win és a játékok is el kell férjenek. Sajnos fejleszteni kell. Nem lehet elvárni hogy minden elmenjen a régi gépeken..
  • lwb
    Megnéztem a nagy hype miatt, de eddig se jött be az anime, ezután se fog. A történet eléggé faék volt nekem, kiberpszichózis meg áruló fixer ... a legalapabb közhelyek egy CP2020 rpg modulban.

A játékot vagy hatszor végigvittem, de egyszer sem tudtam netrunnerként. Pisztoly és lopakodás, wallhack puska vagy sandevistan és katana/mantis blade stb stb, egy rakás féleképpen vittem már végig. De nekem sose jött be a netrunnerkedés, pedig fantasy rpg-kben általában mágust játszok, de a CP-ben ez sose fogott meg valamiért.
  • lonvard
    :-DDD

A sorozatot láttad esetleg? Edgerunners.

Én először valami mágus akartam lenni és rámentem a hekkerkedésre. Nem igazán feküdt nekem, unalmas volt, de aztán megnéztem a szériát, és átnyergeltem sandeviestanra. Megszereztem a legdurvább verziót, és istenné váltam. Pillanatok alatt felhenteltem az ellenséget katanával. Mesterlövészfegyvernek meg azt a célkövetőset választottam. Így aztán egy ilyen közelharcos-techfegyveres csodalény lettem, nagyon ajánlom.
  • Synchronous
    A Liberty tényleg nem támogatja már a HDD-ket? Valami olyasmit írtak, hogy szaggatni fog rajtuk, ha elindul is. És elvileg ez nem egy stand alone kiegészítő, szóval kell hozzá az alapjáték. A gond csak az, hogy az én SSD-men már nincs több hely. És nem is tudok többet szorítani. Legfeljebb úgy tudnék, hogy ha az alapjátékot átpakolnám HDD-re. De úgy meg megint nem indul el, hogy az egyik játék az egyik táron van, a másik meg a másikon. Jól kitoltak velem ezzel a fícsörrel.
    Utoljára szerkesztette: Synchronous, 2023.06.21. 20:06:29
  • Bokafix2
    Eddig mindig eladtam a felesleget, mert kellett a pénz a fejlesztésekre. Olyan suta még az op. rendszerem, hogy kb. egy Commodore 64-el mászkálok a fejemben. Azonkívül tele akarom tömni a punkomat implantokkal. Többször is kellett már menekülőre fognom, szóval inkább körültekintően járok el, és a legkönnyebb melókat vállalom be, hogy szedjek magamra némi izmot.

A sebészek pofátlanul drágán kínálják a portékáikat, kvázi minden dollárom erre ment el. Még normális ruhát sem sikerült szerezni. Már most annyira frusztrál az egzisztenciális helyzet, hogy szerintem hamarosan kiberpszichó leszek... aztán elvállalok egy megbízást, hogy levadásszam magam. Sürgősen fel kell pumpálni a testem, mert ha még egy random utcai banda is megfutamít, akkor hogy fogok odaállni Adam Smasher elé, és beszólni, hogy "lóg a cipőfűződ"? Pedig ez régi álmom... na mindegy, visszatérek NC-be és kezdem valami egyszerűvel: felrobbantom az Arasaka tornyot... dőljön az a tapasztalati pont.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2023.06.19. 19:03:43
  • lwb
    Az első végigjátszásnál én nem craftoltam ammot, hanem volt egyszerűen annyi szétszórva a világban, ami mindig elég volt.
    Viszont lehet venni is ammot: a fegyverboltokban mindig kell lennie, a lakásunk mellettiben pl. 100%, hogy van.

De a legegyszerűbb a craftolás. A hulladék tárgyakat felaprítod és lesz bőven elég alap crafting cuccod, amiből tudsz ammot csinálni. Ezek a tárgyak úgyis olcsók, ezért eladni nem éri meg annyira őket. Max a játék legelején.
  • Carlos
    Nálam már induláskor se volt gáz.
    Igen vizuális bugok voltak benne de semmi blockert nem tapasztaltam pedig 2 hét alatt vagy 100 órát beletoltam...
  • Bokafix2
    Köszi. Megkeresem majd az adott menüt.
  • Gary
    Craftolni is lehet.
    Tárgykészítés menü, Minden tárgy és legalul az átlagos (fehér) fegyverek alatt, ott lesznek a különféle lőszerek is.
    Mindez képekben:

Remek! A fórummotor megint...
    Bokafix2-nek ment volna az üzenet a második #5979 -re. :Đ
    MrAndree üzenetét nekem nem is mutatta. De, ráduplázott...
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2023.06.18. 20:55:13
  • MrAndree
    Tudsz craftolni ammot is.
  • Bokafix2
    Most újrakezdtem, karakter is új, stb. Mondjuk mikor megjelent, összesen 1 órát fecceltem bele, most úgy néz ki fut rendesen, még nem találkoztam buggal. Azt szeretném kérdezni, hogy ammót honnan lehet szerezni? Mert eddig csak a melók teljesítése közben sikerült néha összeszedni elhullott punkoktól, meg különféle rosszarcoktól.

Elmentem a fegyverboltba, de ott csak fegyvert lehet kapni, semmi ammót nem árult, csak legfeljebb ilyen craftolni való összetevőket. Most úgy néz ki a szitu, hogy ammó nélkül rohangálok, illetve alig van. Spórolnom kell vele, a nyeszletteket inkább arcba rúgom, és tartalékolok, mert néha elég sok ellenfél van egy-egy megbízatási helyszínen. Pedig fejlesztem a fegyvereket ezerrel, csak nincs belevaló. A játékot még nem ismertem ki annyira, szóval bocs, ha esetleg a szemem előtt van a megoldás, csak nem vettem észre.
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2023.06.18. 17:58:33
  • Kancsalborz
    Én ugyanerre tippelek, hogy induláskor megint lesznek gondok, csak nem akartam már megint "negatívkodni", de látom más is gondol erre...XD

Ne legyen igazunk...
  • hykao #5978
    Nézegetve az új karaktereket basszus, hát a két csóka még oké, főleg mert az ewgyik egy kedvelt színész, de a három csaj, elég jellegtelennek tűnik, de lehet csak épp azokon a képeken, amiken néztem. Nem arról besztélek, hogy nagy csöcsű szép nőket akarok, csak valahogy nem tudom...lehet mozgásban meg dumával ez más lesz.
  • hykao #5977
    Kicsit utánaolvasgattam. A kiegészítő állítólag 70 gigás lesz. Az 1.7-es patch-csel az alapjáték ugyanabba a keretbe kerül, mint a PL. Sokkal többminden fog az égen is röpködni, állítólag lesz olyan jármű, ami kétéltű, földön és levegőben is tud közlekedni. Mész az úton, de nagyobb távolságok áthidalásánál fel tudsz vele szállni.
  • PiszkosFred
    Szitne biztos, hogy megkapja az uj alrendszereket az alapjatek is, rendbe akarjak hozni azt a balhet, amit csinaltak. Mondanam, hogy regen volt es a kutya sem emlekszik ra (a jatekosok memoriaja meg mint az aranyhale), de a kieg megjelenese utan tuti, hogy elojon(ne) a regi borzalmas megjelenes es azt ovezo szarcunami, igy szerintem tutira jon egy "base game patch" is, vele az alapjatek alrendszereinek rebootja.
  • Orbancapitan
    szerintem marad úgy ahogy ha nincs meg a kieg
  • lwb
    Tudtommal is egyszerre jönnek, mármint az új peccs és a kieg, csak ugye a kiegért fizetni kell, a peccs meg jön ingyen mindenkinek. Gondolom azért szedik ketté a bemutatókat is: most a PL-ről akartak beszélni és majd lesz külön promo műsoruk (Night City Live vagy mi szokott lenni), ahol a peccsről beszélnek csak.

De ettől még én is úgy tudom, hogy egyszerre jön a kettő. Bár az igazság az, hogy erről nem nagyon beszéltek még.
  • PiszkosFred
    Hja, en azt hittem egyszerre jon a ket dolog, a kieggel erkezo frissitessel megkapja mindenki az alapjatek es alaprendszerek rebootjat, a kieg tulajok kapnak elerest az uj teruletre utazni es elkezdhetik az uj sztorit. Akkor a base game cuccok korabban erkeznek?
  • lwb
    Szándékosan nem beszéltek erről most a nem-E3 alatt a CDPR fejlesztői, de az újságírók ki tudták szedni belőlük, hogy milyen változtatások lesznek. A helyzet viszont az, hogy az az új peccsel jön, nem a kiegészítővel, tehát mindenki elméletben megkapja majd. Gondolom akarnak erre egy új promo eseményt csinálni majd augusztusban vagy ősszel, megjelenés előtt.
  • PiszkosFred
    Autos harc, rendorok, skillek, perkek, teruletet uralo bandak reakcioja a jatekos tetteire, uj fixer es egyeb megbizasok, az elkaszalt multiplayer reszbol atmentettek az airdropok iranti versenyfutast, csak itt nem jatekosokkal fogsz harcolnia "lootert" hanem a helyi bandakkal, stb., mellett konkretan ad egy uj befejezest az alapjatekhoz azon tul, hogy a PL sztorit is tobbfelekeppen tudod befejezni. A Cyberpsychosis normalis megjeleniteserol nem is beszelve.

Szoval az alapjatekban is lesz par "aprocska" valtozas. Az alapsztorit nyilvan csak annyiban erinti, hogy +1 ending (PL sztorija miatt) lesz, a tobbi marad ugyanaz, vagy max kap 1-2 soros utalast a PL sztorijahoz kapcsolodoan.
  • hykao #5970
    Kövezzetek meg, de egyrészt a kiegészítőről folyt bezélgetésben, amit komentbe is beraktam egy szó sem esik arról, hogy az alapjátékot bármilyen szinten is módosítaná a kiegészítő. Ez amúgy is fura lenne, de ettől persze még elképzelhető. Viszont aki már végigvitte a sztorit és az összes mellékszálat, opcionális szirt-szart, csak emiatt elég nagy időpazarlás lenen szerintem.
  • lwb
    Most vettem egy ssd-t és végre ssd-ről tudom futtatni a játékot a régi hdd helyett. Nekem ez indok, hogy ne várjak és ugorjak bele megint, de megértem a te nézőpontodat is, vannak érvek mellette. :)
  • PiszkosFred
    Schreier leult beszelgetni a fejesekkel, akik azt mondtak az interju soran, hogy jova akarjak tenni azt, ami tortent, ezert is csinaltak presztizst az egeszbol, ezert is tartott a PL fejlesztese ilyen sokaig, plusz a vezetok is ezert adtak nekik kvazi korlatlan (nyilvan tulzas) budzset, hogy szedjek rendbe a cuccot egyszer es mindenkorra.

Na most ez alapjan nem tudom, melyik megkozelites a jobb, szerintem a varas a kiegre, en ezt tennem/teszem (bar nem akartam alapbol a kiegig hozzanyulni).

De, ha a mai rohano vilagban van az embernek arra ideje, hogy vegigjatszon egy mukodo, de valahol megis felkesz jatekot 100-200 ora alatt a nyaron, majd a vegzes utan ujra nekimenjen az egesznek a kieggel upgradelve, akkor hajra. Nyilvan, akit erdekel az ilyen volt es ilyen lett verziok kozotti kulonbseg, annak biztos, hogy ez a jo megoldas.

Aki csak szorakozni akar egy jot az amugy nagyon jo kis jatekkal es elmerulni ebben a csodalatos vilagban, az varjon inkabb, mert ez a maradek par het hamar eltelik, plusz akkor mar a teljesen felujitott vilagba lep majd be. Valamint nem biztos, hogy az elso vegigjatszas utan a masodik upgradelt verziora mar marad lelkiero, energia, ido, stb., bar a jatek a dontesek es a karakter buildek miatt ad lehetoseget sokszori vegigjatszasra is.

A Starfieldnek ugyis kell par honap, mire megjonnek a fixek, barmit is mond a MS, hogy nem lesz annyi bug... persze, jo lesz a koztes idoben a PL :)
  • Encore
    Igen, köszi mindkettőtöknek. :)
  • lwb
    Azért szeptember 26 elég messze van még szerintem. Plusz jön a Starfield is. Én simán csinálok egy új karaktert most a nyáron és nem várok :)
  • PiszkosFred
    #5962, Na, akkor pro es kontra valasz is jott, a dontes a tied :)
  • lwb
    Amennyire lehet tudni átdolgozzák az implantrendszert és - megint - a skillrendszert is. De egész biztos vagyok benne, hogy lehet hozott karakterrel is játszani majd, viszont sanszos, hogy megint az összes pontunkat újra el kell osztanunk majd és lehet egyes implantok nem úgy működnek majd ahogy, illetve lesznek következményei, ha túl sok króm van bennünk.

A rendőrség meg az ellenség AI-jának átvariálása miatt szerintem nem éri meg várni.
  • PiszkosFred
    Szerintem vard meg, a kesznek hazudott de felkesz alrendszereket rebootoljak, igy ha minden igaz amit igernek (volt mar ilyen, aztan lattuk mi lett belole), akkor most lesz olyan a jatek, aminek kellett volna lennie par eve. Ez a par nap varakozas meg belefer, szerintem.
  • Encore
    Sziasztok,
    Én is megjelenéskor játszottam végig. a Fantom Liberty közeledtével érdemes végigvinni megint és úgy várni a kieget, vagy akkor már várjam meg azt, mert az alapjátékon is sokat módosít?
    Köszi
  • Carlos
    Igen.
  • Bokafix2
    Üdv

Még 2020-ban jártam itt utoljára, mikor megjelent a játék, és tolni is akkor toltam, azóta elő se vettem. Sikerült azóta javítani valamennyit azon az optimalizálatlan bughalmazon, ami akkor volt a játék? Ma már fut pöpecül?
  • hykao #5959
    Menekülés New Yorkból fíling, Militech Kiméra és Kutyaváros. :D (remélem nem ez lesz a magyar név) Idris Elba karaktere érdekes lehet, kár, hogy nem őt irányítjuk. Valahogy már lezártuk a történetet, erre jön megint V, Johnny-val a fejében. A 80-as 90-es évek kémtörténeteit akarják belecsempészni, újszerű végkifejlettel, Dalospacsirtával, akinek összetett személyisége van. :D Meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.06.12. 22:52:32
  • Orbancapitan
    pc-n meg már úgy is fel skálázzák a kellő követelményt mint a hogwarts esetében a day1 utáni patchbe tették hogy fogyjanak az új kártyák itt meg látszik h a 4080-asokra és a nvme-re mentek rá
  • hykao #5956
    Developer Breakdown
  • lwb
    Ezt azért kezelném fenntartásokkal, mert konzolokon a vas ugyanaz marad és ugyanúgy menni fog series x-en és ps5-ön is, performance módban 60 fps-en, mint eddig.
  • macleody
  • caps lock
    Ritkán veszek játékot első nap, de Phantom Liberty az lesz. Az első perctől amint elérhető játszani akarok vele. Én már az alapjátékot is imádtam, de érzem ez most valami igazán különleges lesz.