Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.01.05. 20:44:43
Nem mondom, most én is gorillakarral és a fizikális képességek maxra fejlesztésével rohangálok, és akit lehet és kell ütöm vágom ököllel, hogy fejlődjön az ezzel kapcsolatos XP is, de csak azért, mert különben a bunyós küldetéseknél vért szenved az ember, és a végén nem tudom eldönteni, hogy lefeküdjek a fekának, vagy kiüssem, mert mindenképp kiüt a picsába. 😄 Az edző persze a markát dörzsöli, de a kisfiú szomorú marad. Ettől függetlenül nyilán nem gondolom, hogy az a feladat, hogy csapjunk szét mindenkit. 😄
Végülis ha valaki sandevistannal és karddal rohangál a városban akkor nehéz nem állandóan valami támadásnak kitevődni, hisz sok helyen van helyszínelés, bűnelkövetés, vagy csak a bandák ácsorognak. Ezekbe belerohangálva hamar egy 90-es évekbeli FPS szintjére süllyeszthető a játékmenet és élmény. 😊
Minden csak nézőpont kérdése. Ha úgy vesszük, a mi világunkat is a medveállatkák uralják, hiszen mindenhol ott vannak hatalmas lélekszámban, és az extrém hőt, vagy az űr hidegét is képesek elviselni. 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.01.03. 16:18:09
Ha a történet érdekel, bőven elég végigmenni a főszálon, a játék úgyis végigvihető simán, nem kell egy fixer küldetést se megcsinálni (ha össze tudsz szedni elég pénzt krómra meg a 15 000-et Rogue-nak), 10-15 óra akkor is simán lesz a játék. A fixer küldetések és a sok szétszórt side job nem azért vannak, hogy mindet megcsináld (ahogy a witcherben sem ezért voltak) egy végigjátszás alatt, hanem hogy ha ismét nekiállsz egy másik karakterrel, akkor legyen benne némi újdonság. A főszál itt is érdekes, van egy jó történet mögötte, amit érdemes megtapasztalni szerintem. Az RDR2 egészen másfajta játék, pl. nincs benne build, mindenki ugyanaz az Arthur Morgan lesz, ugyanazokkal a képességekkel és fegyverekkel, ugyanazokat a küldetéseket fogja csinálni ugyanúgy. Az RDR2-ben (vagy GTA-kben) minden küldetést egyféleképp lehet megcsinálni, nincs lehetőséged pl. lopakodva, netrunnerként vagy tankként lerohanva megcsinálni őket. Egyféleképp, sokszor még a fegyvert sem engedi neked kiválasztani a játék, hanem kapsz valamit, amit ő gondol és kész. Abban igazad van, hogy ezek a játékok a küldetéseken kívül nagyobb szabadságot adnak az open world kóborláshoz meg időtöltéshez, de a CP nem GTA, hanem egy RPG. Ahogy a W3 sem volt soha GTA. Ott sem tudtál nagyon mit csinálni a nyitott világban a küldetéseken túl.
Ez egy játék ember, játék.
Nem tudok, de nem is szeretnék ennyire beleragadni.
Engem nem nyomot le NC, de Csepel, Kőbánya, és a Mackó cukrászda sem.
<#crazya>#crazya>
Ne etesd a trollt!
Viszont nem mindegy, hogy egy melóért 15000 vagy csak 5000 a lóvé. 😊 Amúgy nem az a lényeg, hogy milyen eszközt használsz, tudom, hogy nem túl életszerű, de majd mindegyik fegyvert vagy eszközt lehet nem halálosra módosítani. 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2023.01.02. 08:57:54
Nekem az a hívogatós se tetszett volna mert tuti isegesítően lehet csak megoldani, akkor valszeg 4-5 után leesett volna hogy na ez töltelék és nem is csinálom. Így legalább kigrindeltem mert bennem volt az hogy na hátha most lesz valami érdekes és hát néha volt is.
Most még nem merültem el a mellékküldetésekben, de nekem tetszik, hogy pl. egy út melletti tákolmányban, találok egy üzenetváltást.
Megszereltem az automata löveget, kicserélem benne ezt-azt. Jó lenne ha tudnám irányítani is. Haver írja, hogy a resethez mit kell bepötyögni, majd indítani. Pár sorral később, írja, hogy ja bocs, nem azt kell, hanem ezt, remélem még nem késő... Háát, én csak hullákat találtam a környéken! 😊
Vagy egy másik. Jackie-t nem Welles mamához küldettem először, így az a szál kimaradt. Most jól választottam és a garázsban, Misty-vel a szobájában, rácsodálkoztam az akváriumra.
Misty mondja, a törpecápája volt benne. Megállapítom, hogy jó drága lehetett. Mire Misty: Nem hinném, hogy vette...
Nekem, ilyenek miatt, szerethető a játék. Pedig, most mintha többször fagyna. Ráadásul, most már túlméretes vas is van alatta.
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Most például a Kingdom Come-al játszom, és abban is vannak a kun csapatokat leölős küldik, amik oda vannak applikálva a térképre, de azon kívül az egy összefüggő történetfolyam, és a küldetések egymásból következnek, és nincs ötven küldetésed, hanem van néhány, és mindegyik a sztori része némiképpen, és nem érzem azt, hogy küldetéseket oldok meg, hanem azt érzem, hogy problémákat oldok meg.
Olyan, mintha a napi tevékenységemből küldetéseket csinálnék. Google Maps térképen jelölném a pontokat, hogy ide kell menni boltba, oda kell menni boltba, szobatakarítás, udvartakarítás, kimosni a ruhákat. Pontokba szedném, xp-t társítanék melléjük, térképen jelölném, és akkor csináltam magamnak egy játékot az életemből. 😄 Kingdom Come arra tesz kísérletet szerintem, hogy ne érezd azt, hogy ilyen pontokba van szedve. Cyberpunk amikor történetet mesél, akkor jól csinálja, csak nem fáradt azzal, hogy az összes többit megoldja. Azt csinálták, hogy van egy történeted, és mellé teleszórták küldikkel a térképet, hogy nesze grindelj.
Szerintem az autók fizikája inkább fura, gunplay ahhoz képest hogy az első ilyen játékuk ahhoz képest nagyon jó, többi játék szempontjából közepes. Amit hiányolsz valszeg kivágott tartalom lett, mint ahogy a nagy underground világ meg megannyi dolog.
Bár ez a nagyon mangásra sikeredett anime nem jön be annyira és a magyar hangkeverés is gáz lett, így japán hanggal és magyar felirattal nézem inkább, viszont az érzést nagyon adja. Olyan, mintha ismét a játékban lennék.
És ebből látom, hogy mennyi lehetőség lenne ebben a játékban, nem csak V szerepében, hanem akárki máséban a saját céllal, eszközökkel, mentalitással. Rengeteg izgalmas és egyedi történetet lehetne gyártani. Csak, hát a fejlesztők ugye...
Kedvem lenne megint letölteni és tolni vele, de nincs kedvem a virágbolti verzióval vacakolni és annyi más játék van, amivel még nem játszottam.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A gameplay-t viszont imádtam. Maxra fejlesztett sandeviestannal száguldozni karddal kaszabolva, uuuu. Szívesen autóversenyeztem volna még, szívesen boxoltam volna pénzért, szívesen csináltam volna ezer dolgot, ha kidolgozzák, de nem tették. Tudomásul vettem, hogy ez egy olyan típusú nyílt világ, mint a Mafia 2, hogy inkább díszletként szolgál, mert nincs mit csinálni a küldetéseken kívül. Ami persze ordas hiba, mivel ha már csinálnak egy ekkora világot, akkor érdemes volna megtölteni tennivalóval azon kívül, hogy odamegyek valahova, és megölök mindenkit.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.12.29. 23:20:27
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
A fixer küldetések nekem eléggé egyedinek tűntek, nem nagyon éreztem copy-paste-nek, inkább a baj az volt, hogy volt olyan, amit 5 perc alatt teljesíthető volt és volt olyan, amivel fél órát szenvedtem.
Ami az endinget illeti, eladtam magam az Arasakának, de úgy gondolom nincs jó választás, csak rossz és rossz között dönthetünk. Mindegyik keserédes, mert fel kell adnunk valami fontosat érte. Egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan játék van, ahol ekkora súlya lenne a befejezésnek, ami emcionálisan ennyire megérintene, ami annyi sok kérdést vetne fel az emberben.
Különleges darab a CP a játékok világában, több szempontból is, és bár nagyon döcögős volt a kezdés, de jó úton halad afelé hogy ugyanolyan klasszikussá váljon mint a witcher. Sőt, azt hiszem a Phantom Liberty könnyen lehet a következő év legnagyobb dobása. Várom nagyon.
Közben az senkit nem érdekel, hogy megjelent egy újabb étvághycsináló videó, amiből megtudjuk, hogvy egyelőre 2023 az új halasztásra váró ígéret a kiegészítővel kapcsolatban. Illetve ami talán már biztosabb pont, hogy Keanu Reeves mellett IDRIS ELBA is szerepet kap a kiegészítőben. 😊 Remélemsenki ízlésének és érzéseinek nem voltam túl SPOILERES.
Amúgy 1.6 talán már tovább várni bárkinek is nem nagyopn érdemes. Ha elkezdené, persze aki inkább imád hisztizni a SPOILEREK miatt, az neki ne kezdjen soha, hisz ez esetben saját maga hisztizési lehetőségeit kezdené szűkíteni... 😛
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.12.09. 10:49:37
Keanue Reeves mellé beszáll Idris Elba is a kiegészítőben. 😄 Újabb hollywoodi A-listás színész. Ez hiányzott a játékból, jól ráéreztek a fiúk Lengyelorszában. (és semmi bajom Elbával, az egyik kedvenc színészem)
Nalam nincs lejarat a spoilernek, eddig is hasznaltam a spoiler taget, ezutan is fogom. Eddig is toroltem minden kommentjet annak, aki nem hasznalta (vagy direkt spoilert irt masik kozossegi feluleten, amit vagy felugyelek vagy uzemeltetek), ezutan is fogom.
Hogy mi a velemenyem a spoiler dologrol? Teljesen mindegy, mert egy, nem szamit, ketto, ha szamitana is le lenne szarva, igy megint eletbe lep az egyes pont.
Minden kozossegi feluleten, ahol nincs moderacio (es az SG kvazi halott, vagyunk tucatnyian, joreszt megszokasbol es ennyi) kb ez a helyzet: az altalad irt 8 darab "anonim" emberbol kb max. 4-5 tud egyuttmukodni, 3-4 vagy szarik az (neha irt, neha iratlan) szabalyokra, vagy direkt ellene tesz/bomlaszt, mondjuk fele-fele aranyban 2-2 fo. Ezt pedig moderacio nelkul nem tudod kordaban tartani. Akkor meg felesleges minden, es minden ezzel kapcsolatos komment, okfejtes, velemeny csak olaj tuzre, amelybol hisztike lesz, meg cirkusz.
Megorultem, na mondom van 6-7 uj uzenet, mondom tortenes van, meloban minden kis infomorzsanak orul az ember, csak dolgozni ne kelljen. Erre lof.szt van ujdonsag, megy a pro es kontra ket meggyozhetetlen fel kozott. EZREDJERE (csak ezen a forumon mininum) 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.12.08. 19:02:03
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
OFF
Annyiban van igazad hogy ezt a topicot higitjuk fel vele, de amugy a spoiler tag miatti beszologatas volt a tema es nemcsak ezen egy jatekkal kapcsolatban hanem altalanossagban minden jatek/film/akarmilyen tartalom eseten van nehany joember akinek ez legalabb annyira fontos mint a nyelvtan nacinak hogy mikent kellene helyesen mondani, a tema maga nem is fontos csak hogy be tud erte szolni es utana orulhet mert mar valakibe sikeresen belefojtotta a szot. Eloben tuti nem merne ezt megjatszani mert kihajitanak az adott szobabol(forumtopic) hogy a laba sem erne a foldet de milyen szep dolog is az internet itt aztan kitorhet az allat akarkibol es szepen el lehet bujni spoiertag meg mas hasonlo cifrasagok moge csak hogy basztassunk valakit aznap is...
Amugy meg a tobbseg eleg ertelmesen megfogalmazta a velemenyet, esetleg te is megtehetned, es oszinten erdekelne, nem kell elbujni hogy hiszti van miatta meg hasonlok hanem te oszinten mit gondolsz errol, van 8 tagi egy szobaba es beszelgetnek es bejon Jani hogy uss mar a szadra mert olyat mondtal amit o meg nem akart halani majd csak jovo heten.
De legyszives ne legyel mar polkorrekt hogyhat annak ez egy szegeny Janinak is tegyen mar valaki a kedvere van az 8 masik ember annyira jolnevelt...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Vagy, ha mégis így teszel - de miért is kéne így tenned ha eccer annyira nem akarod ezt?; ha meg gond van a terménnyel, akkor kiadó és fejlesztő megkeresés! - , akkor azt előre jelzed a társaság felé és nem utólag kéred rajtuk számon, különösen nem 2 évvel a megjelenés után!
Na nehogy má' az adott dolognak szentelt topikba' ne lehessen pont arról és nyíltan beszélni!
Eztet a zóvodába' má' tanítják, jobb helyeken és a jobb környéken ennek ismeretét el is várnák...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, SSD M.2 Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
Leggyönörűbb példa számomra az volt, mikor a Star Wars vonatkozó epizódját valami fél évvel később láttam csak, és úgy tudtam megnézni, hogy nem sütötték el nekem semmilyen fórumon, youtube kommentben, kritikában és sehol, de még csak utalni se utaltak rá, hogy a
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.12.07. 18:08:21
Aki írta megértette úgy 10mp-en belül.
Aki meg rugózik rajta háát..😄
Nem érdekel, hogy neki új. Nem új.
Most akkor a terminátor 1-ről se beszélgessünk, mert jön valaki aki még nem látta? Leszarom. Ha nem tetszik neki, menjen máshova.
Þór vígi þessi rúnar
Valakinek mindig új lesz minden játék, ezzel az erővel 20-30-40 éves játékokról se szabad beszélni, csak spoiler taggel, a saját fórumában. Ez meg megöli az amúgy sem túlságosan pörgő fórumokat. Ettől még használom a taget, mert nem éri meg az a hiszticunami, ami jönni szokott, ha mégsem teszem. A saját nyugalmam értékesebb.
De komolyan elnézést kérek, a jövőben használni fogom a megfelelő teg-eket.
Ne etesd a trollt!
Ettől függetlenül szerintem ez nem volt spoiler mert szerencsére egy szót sem értettem belőle.
A Panam-es ending olyan szirupos volt, hogy összeragadt tőle az összes testnyílásom.
Amikor Johnny - t engedtem vissza, még azzal tudtam leginkább kiegyezni.
Hanakós ending szerintem is elbaszott, plusz az első karakterem addigra már elvesztette a Senseit. Meg se próbáltam, pedig az corpo-s kezdés volt.
Ne etesd a trollt!
Þór vígi þessi rúnar
Az űrállomásos nem az egyetlen befejezés, van több másik is, amiben nincs benne ez a jelenet. Ha klasszikusabb happy endet akarsz, akkor javaslom a nomád-Panam befejezést. V ugyan itt sem gyógyul meg, de legalább a remény erősebb.
Számomra az egyetlen befejezés a titkos, ami fix 50. szintre teszi a végső harc nehézségét.
Azért vártam úgymond happy befejezést, mert azt tudtam, hogy a befejezés után Night Cityben maradva játszhatunk még, tehát igenis joggal várhattam, hogy V megoldja a helyzetet. Plusz például a Witcherben is eltérő végjátékok vannak, és van köztük úgymond happy end is. Tehát az fel sem merült bennem, hogy gyakorlatilag minden befejezés arra fut ki, hogy V-nek kampó.
Plusz annyit azért tegyünk hozzá, hogy az űrkaszinó elleni támadást kidolgozhatták volna legalább annyira, hogy lássuk mi történik V-vel. Ha felrobbantja magával az űrállomást, akkor rakják már bele, lássunk már egy robbanást a Földről az emberek szemével, vagy mittudomén. Mer az hogy V kiúsztat az űrbe az űrállomás felé, és közvetlen utána vége az szerintem egyszerűen gyenge és nehezen értelmezhető befejezés.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.12.02. 21:11:18