6314
-
#5791 off: Süt az életbölcsesség a szavaidból.
On: A játékkészítők is felismerték azt a piaci tényt, ha többféle csoportot is kielégítek, akkor az növeli a profitot. Ezért találunk mindenféle játék elemet, szinte mindenhol. Ma már nem tudod berakni a játékokat a hagyományos fps vagy rpg kategóriákba. Ha így tennének lemondanának a bevételük egy részéről. Ezt meg nem akarják.
Viszont ez a minőség rovására is, megy mint itt a Szájberpánknál. Fércművet kaptunk, és csak remélhetjük, hogy kiegészítik. Óriási nyitott világot terveztek, de inkább csak kirakatot kaptunk. És hogy ezt a kirakatot mikor töltik fel tartalommal - és mennyiért? - az még kérdéses. Én nem simsezni akarok, nekem lehet a ruhatár olyan csöves - néha nem bináris - mint eddig, de tessék már kihasználni, hogy legyártottak egy rakás karaktert, akikkel a cselekményt és a befejezést lehetett volna variálni. Én csak akkor vagyok hajlandó megint fizetni érte, ha kapok még plusz három Endinget. Meg a Viktort a techdokit - ez inkább csak vicc -, de Judy - River felhozatal is mutatja az alternatívák hiányát. -
#5790 Igen, ezt én is így látom. Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy az inspirációt adó irodalmi mű 1977-ben keletkezett, ezért - ha tetszik, ha nem - le van öntve a korszelllemmel. A retro fillinget egyszerűen hozzácsomagolták. De ez csak a csomagolás, ezen még nem kellene fenn akadni. -
#5789 Ezt értem, de ez itt egy hozott IP. A feladat itt az volt, hogy a régi Chromebook-ok stílusának megfeleljenek. Persze, vannak eltérések pl. Johhny alt kinézete, de a főirány ez. Kb. mint az Alien Isolationben sem az volt a feladat, hogy a valódi jövőt bemutassák, nyilvánvaló, hogy nem CRT monitorok meg nagy kattogó kapcsolók és monokróm kijelzők lesznek 300 év múlva, ha már ma sem azok vannak. Hanem hogy ezt a retro-scifi feelingjét az eredeti filmeknek visszaadják. -
#5788 Én is ezt vettem, a megjelenés előtt három hónappal. Alig használtan 90 ezerért. Az előtelepített Csiberepunk 2077 mellett továébbi három új AAA-s játékkal kaptam ezért a pénzért. :)
Az egyik 20 év után visszavitt a céllövöldék világába. Mármint virtuális céllövéldék világába. Ugyanis meglepődve tapasztaltam, hogy ma már egy Call of Duty is kaland és szerepjáték elemeket is tartlmaz! Döntések elé állít! Ja és néha csak "lopakodás"-sal lehet továbbjutni...és ekkor még külső kameranézetre is vált. :D És még új dolgokat is tanultam benne. :D (egy túszra erősített pokolgéppel bíbelődtem, amikor az angol százados közbelépett és egyszerűen ledobta a faszba a túszt az emeletről :D így csak ő halt meg, a százados, a többi túsz és én életzben maradtunk...
ergo -> ha nem tudsz megoldani egy problémát, néha a legkisebb veszteség egyszuerűen megszabadulni tőle! :D :D :D
UI: már vagy egy éve továbbajándékoztam az Xbox One X CP2077 editiont. Ahogy lecsücsült az asztalomra az új Xbox és a Steam Deck meg a kocsiba. :) -
#5787 Nincs teljesen igazad. Az alternatív kinézet bizonyítja is ezt. Semilyen új terméket nem szabad úgy piacra dobni, hogy a vevőktől, khm befektetőktől elvárjuk, hogy a brand rajongói legyenek, és ismerjék vagy tájékozódniuk kelljen az előélettel kapcsolatban. Ezzel szűkítenénk a lehetséges kört. Vevőit s befektetőit egyaránt. Egy új terméket úgy kell létrehozni, hogy a régi alapok és a modertnizáció ölyan összhngban legyenek, hogy a régi rajongók és az újonnan érkezők is minél elégedettebbek legyenek.
Ez nem egyszerű feladat, ám a nagy haszon esélye nem baj ha nem tűnik könnyűnek... -
#5786 Nem bántásból.. amióta valami gyökér kitalálta hogy az EA játékért fizessen az ember és te tesztelj ingyen és drágán azóta kb semmiért nem szabad fizetni. Meg kell várni a teszteket bármilyen csábító is. Nem ez az első és nem is az utolsó játék ami kijön vagy ki se jön és nem azt tartalmazza amit igérnek.. esetleg egyéb probléma van vele. De pár hónap és csak összerakják..vagy nem.. :) -
#5785 Én is befektető vagyok, szóval, ne szólj le. Én megvettem a special edition-t és most tessék. Valami vissza visszatérítéssel akarják kiszúrni a szemem.
De egyet értek veled abban, hogy nem szabad semmiért előre fizetni. Ez is csak azért volt, mert ez az életem első konzolja. Csak lassan gyűjtöm a tapasztalatokat. -
#5784 +1 honnan tudod megmondani mit hoz a jövő.. van olyan már most is hogy retro.. lehet visszajön a jövőben bármelyik kulturális forma. Bármi lehet..
Ez persze Hykao-nak címezve :D -
#5783 Cyber - PUNK. Ez a genre neve. Ez nem sci-fi, nem azt akarja megmutatni elsősorban, hogy milyen lesz a jövő, hanem egy alternatív idősíkot állít fel, ami úgy a 80-as, 90-es évek felé elágazik a miénktől. Ma már a punkság nem cikk, de amikor Pondsmith ezt összerakta 80-as évek végén, akkor még az volt.
Ezért néz Johnnyi úgy ki, ahogy, ezért a ratyis ruhák meg hajviselet mindenhol. Mert akkoriban az volt a lázadás csúcsa. -
#5782 Látni ugyan nem akarom, de nagyon propagálom ezt a dolgot! Legyen mindenki meleg! Annál több nő marad nekem. :)
...és ezzel mindjárt rá is kanyarodtunk Johnny-ra. Ma már senki nem néz úgy ki (aki háromnál több nézőnek koncertezik) lázadásból, mintha
meleg lenne. :) Ez a 90-es évekkel elhalt, és ma már csak történelem. :) Nem nagyon vannak tiszta zenei irnyzatú együttesek sem. Legalábbis az ismertek között. És ezekhez nem kötődnek fix haj és ruhaviseletek. :) Hiszen onnantól, hogy ismertté válnak átalakul a dolog üzletté, ami esetén kísérleteztni ugyan lehet, de a vásárlók körét szűkíteni hülyén kinéző haj és ruházat irányvonalakkal és fix zenei irányokkal ma már botorság lenne. :) Illetve a társadalomban is egyrészt a telekommunikáció fejlődésével eltűntek az éles határok a generációk között (ma már az 50 évesek is gyerekek :D), illetve a mai vén trottyok lázadtak úgy, a mostani fiatalok hülyék lennének úgy kinézni, mint régen a ma vén trottyok. :) Ráadásul mai szemmel nagyon röhejes és buzis volt az egész téma. :) (lehet, hogy azért, mert nagyjából a melegek jogainak térnyerése is azidájt kezdődött, mint a "lázadó" zenei és ehhez kapcsoldó ruházat irányvonalak, illetve egy a melegeket teljesen kirekesztő társadalomban még lázadó dolog volt, vagy polgárpukkasztás meleg szerűen kinézni.
Ergo Johhny a mi jelenünkben nézne így ki, ha a mi jelenünkbe érkezett volna 50-60 év távlatából. Illetve ma ósdi kinézettel nemigen lehet tömegeket mozgósítani, még akkor sem, ha a RETRÓzás fénykorát éli. :)
Valamint a játék egyik kiemelkedő eleme a ruházat. :) Ebbe rengeteg idő és munka lehetett beleölve, erre a főszereplőre rádobnak egy turis gagyit. :D Mármint oké, hogy Jim Morrison idejében ez egyedi volt, de aztán 10-20-30 éven át minden hülyén iyesmi volt, így eljellegtelenedett.
Ez is csak egy olyan elem volt, amire végül nem volt idejük a megjelenést tovább nem odázható... A hullámzó minőség egyik példája a megjelenéskor. Nem véletlenül raktak be egy alternatív kinézetet. :) Hisz ez kb. olyan buli volt, mintha egy divatház hirtelen bezárna, ami mondjuk egy filmhez tervez és készít ruhákat, de az objektumot örző vagyonőr azért folytatná a ruhák készítését, és a főszereplő is kimnarfadt még, így azét is már a biztonsági őr készítené. :D
Érdekes, hogy ebben a játékfejlesztősdi szegmensben milyen elnézőek a vásárlók, még úgy is, hogy valójában már sokan nem is vásárlók, hanem befektetők. :) Hisz hányan rendelik elő a sok szart? Amikor az még fejlesztési ki tudja milyen fázisnóban van. És nem ám olcsóbb, vagy egyéb igazi előnyökkel járna. Neeem. Hát ki tudja ma már egy játék mennyit fog csúszni és mennyire lesz kész, és elfogyni biztos nem fog... Magyarán már azok akik a megjelenés napján veszik meg, azok is befektetők. :) Hisz példának okáért, itt van e játék: 2 évvel a megjelenés után - ugyan már soikkal másabb - de még mindig nincs kész. :)
A gazdaság más szegmenseiben már rég lincselne a csőcselék. :) ...de legalábbis biztos nem rakná a pénzét olyan bankba, ahol lehet, hogy csak évek múlva lehet hozzáférni, és akkor sem biztos, hogy a teljes összeghez, és ugyanabban a pénznemben, amiben betette...
Utoljára szerkesztette: hykao, 2022.10.05. 04:25:22 -
#5781 Neked csak a szmájli ment, a MÁS bekezdés általánosan mindenkihez címzést jelent. -
#5780 ?
Eddig négyszer vittem végig, most várok egy picit az ötödik előtt, mert túl frissek még az emlékek. Sanszos egyébként, hogy megvárom már a kiegészítőt az újabb végigjátszással. -
#5779 Semmi extra nincs benne. Megrakod kerry-t hátulról a hajón, persze nem látszik semmi.
Mindent kipróbáltam a játékban. :)
-
#5778 Szerintem helyén volt, hogy Johnny kinézete ósdibb. Ő 50 évvel korábban élt és alkotott. Kerry is nehezen találja a helyét ebben a világban, pedig ő a trendi fiú. -
#5777 Lehet vele kapcsolatot kialakítani.
Ő, de nem hiszem, hogy te azt látni akarod.
-
#5776 Nem vágom miről beszélsz.
1.5 után pihentettem aztán most megint toltam egy full végigjátszást az 1.6-al (sandevistan, optic camo, késdobáló)
Aztán 1.7-el megint végigtolom majd az elejétől. -
MÁS: Nahh most hol vannak a nagy szerelmesek? Kíváncsi lennék az 1.6 már mennyivel másabb? Kicsit játszogatok néha, de hátha a szerelmesek komolyabban beleássák magukat. Vagy csak hirtelen fellángolás volt?
Johhny alternatív kinézete már modernebb. Ezek szerint nem csak engem zavart a Jim Morrison szerű kinézet vs jövő. :D
Utoljára szerkesztette: hykao, 2022.10.02. 10:54:53 -
#5774 Kemény vagy csoki. -
#5773 Néztem én is a sorozatot, egész jó lett. Gondoltam már, csak előveszem én is a játékot, nézzük mennyit változott/ fejlődött. Belépek, indulok a városban, az ellenség beesik a föld alá és onnan lő. Oké köszi jó lett, uninstall. Kb 3 perc volt. -
caps lock #5772 Újra a csúcson. Az Edgerunners miatt megint rengetegen játszanak vele. Ajánlom amúgy, nagyon jó lett, oda lehet állítani az Arcane mellé. -
#5771 -
Anonymusxx #5770 Állítólag ez az egy dlc lesz csak.. Most láttam ezzel kapcsolatos hírt a youtube ign hugary csatornáján... -
PunkZoli #5769 nekem sem voltak kritikus bugok, hanem az elvárásaim voltak nagyobbak a korábban látottak alapján. Közepes, vagy annál rosszabb game jött ki, és zavart, hogy mi lehetett volna, plána a fejlesztési időt figyelembe véve, meg a behazudt dolgokat nézve. Kizárt, hogy megvegyek tőlük bármit legközelebb, ahhoz picit igénytelennek kell lenni szerintem. Majd ha nem érkezik több frissítés, talán előszedem újra.
-
#5768 Engem az se érdekel ha 40 eurós lesz. kb leszarom. amennyi időt beletoltam az alapba simán megér nekem (!!!) ennyit. -
#5767 Csak tipp, nyilvan a 20-40 euros cedula valoszinubb. De, ki tudja, mivel kiegnek nevezik, de valojaban inkabb egy reboot, amit - ismerve a cirkuszt es az elozmenyeket - lehet gratisz odaadjak a nepnek ingyen, azoknak, akiknek mar megvan a jatek (az uj belepoknek meg belekalkulaljak az arba). Meglatjuk. -
#5766 Nekem már day 1 is bejött... És leszartam a bugokat, nekem tetszett, egyszer sem fagyott, végig tudtam játszani, nem akadt el a gameplay sehol. Szóval nekem a legtöbb rinya fura volt, mert kb semmi critical-t nem tapasztaltam.
Persze aki krumplin futtatta annak lehet hogy szétszállt a picsába, de ezért van az ajánlott config intézménye. -
#5765 Új fegyók, új küldik, új perkek, transmog, ilyesmik.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2022.09.07. 16:31:40 -
Daermon #5764 Amúgy miért lenne ez ingyenes kieg majd? Szerintem fizetős lesz, 20-25€ körül. -
PunkZoli #5763 és mi lenne az a sok jóság? :) -
PunkZoli #5762 úgy néz ki mindenki elfelejtette, hogy mekkora kamu volt a full játék. Szerintem 2 dlc után talán ki tudnak jönni a bétából majd. Számomra hihetetlen, hogy lelkendezik ezért még valaki. -
#5761 Felreertes ne essek, egyetertek a lepessel es nagyon szorgalmaznam mas jatek eseteben is a prevgen parkoltatasat, mert 2022-ben mar nagyon visszafogjak a lehetosegeket es a kompromisszumok neha megolik a jatekot is magat.
De, mivel a CP-nel mar volt jogi herce-hurca, igy az emberben felmerul a gondolat: ehhez vajon mit fognak szolni a jelenlegi tulajok? Az eddigi eladasok nagy resze PS4/XB1 platformon zajlott es nem hiszem, hogy mindenki valtott mar next genre (bar mostansag mar lenyegesen konnyebb beszerezni egy PS5/XBSX-t). De, biztosra veszem, hogy lesznek sokan, akiknel ez a prevgen kukazas ki fogja verni a biztositekot - es "ha egyszer sikerult a hazugascunamit jogi utra terelni, akkor miert ne sikerulne most is" alapon akar jogi utra is terelhetik a dolgot. Es itt jon elo az, hogy egy jatek ugyanazon verzioja tamogatasanak a leallitasa szembe megy e a kampanyban igertekkel (mert hat nem folytatasrol beszelunk, hanem velhetoen ingyenes kiegrol). Ha igen, akkor csorbulhat a felhasznaloi oldal, igy kezdodhet a jogi hiszti megint.
En orulok a valtasnak es nagyon varom mar azt, hogy a CP tenyleg az legyen, aminek hazudtak anno.
Sot, a penzemberek eret vagtak volna magukon, tudom, de ha csusztak volna anno egy evet es most adnak ki.... de nem folytatom, felesleges, az a hajo mar elment... :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.09.07. 14:58:48 -
#5760 Szerintem ezek a dolgok, ilyen grafikával nem lennének megvalósíthatóak a régi konzolokon. Ezért is volt muszáj végre ezen túllépni. Nem gondolom, hogy lehetne itt bármin hisztizni. Az alapjáték, mai verzióval játszható a régi vasakon. 20-30 fps, ami nem sok, de pl a TLOU1 se volt több PS3-on, amikor megjelent, aztán 10/10 év játéka lett mégis. Megérdemelten.
A CP2077-et végig lehet ma vinni egy előző generációs konzolon. Ennyit ígértek. A kiegészítőkről akkor legfeljebb még pletykaszinten volt csak szó. De arra nehéz követelést alapozni, amikor az az iparági sztenderd, hogy hiába ígérik, vagy jön kiegészítő/dlc hozzá, vagy nem. Lásd Mass Effect Andromeda. -
#5759 Amúgy kijött 1z 1.6-os patch is. Sok jósággal. -
#5758 Na akkor majd megint eloveszik, hogy ki mit igert es melyik platformra, majd johet a jogi hiszti. De, legalabb tulleszunk rajta es vegre bele lehet rakni (vissza is akar) azokat, amiket kukaztak a limitek miatt.
Hozzateszem, az autos harcok es a rendorseg mukodesenek teljes rebootja nagyon jol hangzott.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.09.07. 14:03:32 -
#5757 Ezzel 100% egyetértek. Én már azt sem értem, hogy releasekor miért feszültek rá erre... Mind1.
Én várom már a kieget! -
#5756 Az jó hír, hogy kukázzák a régi konzolokat legalább. Tudom, hogy akinek nincs új gépe, annak szívás, de a játéknak jót tesz majd, ha nem kell 8-10 éves vasnak megfelelni. -
lonvard #5755 Kuvabéna a gorillakar kinézete. Egy jó testű nővel tolva kifejezetten irritál, hogy mindkét karja látványosan amputálva, és robotkar. Én is használom a bunyóknál, de képtelen vagyok nézni, ezért egyébként meg átcserélem pengékre. -
#5754 ? -
PunkZoli #5753 mekkora kamu szar kommentek vannak alatta, leszakad a pofám :D
Fizetős dlc, meg a faszom... -
TomStorm #5752