6309
banner
  • TokraFan
    Akkor Te nem fogsz ezzel a játékkal játszani! Ezerszer lezavartuk már ezt a témát, meg kéne végre érteni, hogy a TPS nem való jellemzően zárt helyekre, mert ilyenkor a kamera össze-vissza tekereg. Elsétálsz egy gerenda alatt, már mozdul a kamera, mert ki kell kerülje a modellt, különben kitakarja a képet. Pórbálj meg így harcolni, vagy egyáltalán csak élvezetesen játszani, hogy a kamera össze-vissza baszakodik körülötted. Ez egy alapvetően a szabadban játszódó játéknál kevéssé gond, itt viszont rengeteg épület lesz, melyek -a hírek szerint-, szinte teljesen bejárhatók belülről. Vagyis a Night City-t körülvevő vadont leszámítva, nagyrészt belső terekben fogunk mászkálni, oda meg nem való a TPS.
  • PiszkosFred
    Mondjuk a TES sorozatban a III. résztől kezdve VAN ám TPS nézet, és érdemes is (kell is) használni bizonyos szituációkban. Na itt nem lesz, itt minden FPS-ben megy (kivéve a gépjármű használatot és a cinematic átvezetőket).
  • TomStorm
    Teljesen elhatárolódtak a hátsó nézetes modtól az én nagy szerencsémre!:)
    A fejlesztők szerint CSAK ez a nézet való a világhoz.

Lesz/van más sci-fi amit tolhatsz gagyinézetből.Ezt nem:)
  • hawkie22
    Én is várom a játékot, bár személy szerint nem fogom elörendelésben megvenni, mégpedig a következö ok miatt, nem akarok egy ilyen világban FPS-nézetben rohangálni. Eddig nem találtam róla infót, hogy TPS-nézetben is lehetne játszani vele, de javítsatok ki, ha tévedek.
    Szerintem nem való ehhez a világhoz az FPS, ugyanezen okból nem játszottam pl. az Elder Scrolls sorozattal.
  • Evoluti0N
    Igen, azok, akik azt mondják, h szerintük jó lesz, azok tudnak arra alapozni, h a Witcher sorozattal részről részre hatalmasat fejlődött a CPDR. Azok, akik szerint meg nem lesz jó, azok érzésből gondolják, h nem lesz az. :D
  • Piko888
    A korábbi játékok a garancia a sikerre, nem értem miért kell már előre lehúzni.
    A károgók legalább várnák meg a megjelenést, ha szar akkor húzzák le, de addig nincs értelme.
  • TomStorm
    Persze hogy van Hype.Azért van mire.Gta féle nyitott világ amit W3-ban fantasy köntösben is megalkottak.Ez nem elég??
  • Borg
    Nekem jelenleg az az érzésem, hogy egy Watch Dogs 1 szintű összehányt valamit kapunk. Azzal is el lehetett játszogatni, annak se volt rossz a grafikája a maga idejében (bár a bemutató után csodák csodájára lebutították), de az undorító járműfizika és a konzolos irányítás rányomta a bélyegét mindenre, ami amúgy jó is lehetett VOLNA.
  • Carlos
  • caps lock
    A cyberpunk mint stílus a gyengém, és sokan vannak így vele. Mert olyan jövőképet épít ami a jelenre reflektál, csak sokkal nagyobb léptékben. Egy olyan világot ábrázol amiben a technológiai fejlődés árnyoldalai hangsúlyosabbak mint a pozitívumai, minden fejlesztésnek az embert kellene szolgálnia, de a határok elmosódnak, az ember alárendelt viszonyba kerül a gépekkel és a legrosszabbat hozza ki belőle. Szimbiotikusan függ tőle, már-már a drogos addikció tüneteit mutatja.

Ilyen alapokra helyezve, és tudván tudva hogy a CD Projekt presztízs kérdésnek tekinti hogy jónál is jobb történeteket meséljen el, nem kell félni attól hogy gyenge küldetéseket kapnánk. Sőt, elmondták hogy minden döntésünk kihatással lesz a főszálra is, tehát egy átlagos mellékesben, az adott helyzetben meghozott választás, egy karakterrel való viszonyunk, és még a származásunk is befolyással lesz a történésekre. Minden szervesen kapcsolódik egymáshoz, hasonlóan mint a Detroit Become Human játékban, van egy csomó válaszút, elágazási pont, csak ezt most nagyítsuk fel tízszeresére.

Ezt még tovább árnyalja, hogy a játék nem kényszerít semmire, ha jól forgatjuk a szót, kidumálhatjuk magunkat bármiből, fegyverrel vagy hekkeléssel is megoldhatjuk a problémát, illetve ezek kombinálásával. Az lehetek aki akarok, azt csinálhatok amit akarok, oda mehetek ahova akarok, és megélhetem a saját történetemet. Ilyen szintű szabadságot még egy játék sem adott, mégcsak nem is ígért. Én a felhajtást abszolút jogosnak érzem, videójátékos mérföldkőhöz érkeztünk ami évekre kihatással lehet a piacra.
  • lwb
    Semmihez nem KELL a 3xxxx kártya egyelőre, de biztos össze lehet hozni olyan kombinációt, ami majd még a 3090-t is megizzasztja. Amikor megláttam a min requirementeket, akkor rögtön az RDR2 jutott eszembe. Kb ugyanaz (minimális eltérésekkel) a minimum és a recommended spec a két játéknál:

RDR2:

Minimum Specifications:

Processor: Intel® Core™ i5-2500K / AMD FX-6300
    Memory: 8GB
    Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 770 2GB / AMD Radeon R9 280 3GB
    HDD Space: 150GB
    Sound Card: DirectX compatible
    Recommended Specifications:

Processor: Intel® Core™ i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X
    Memory: 12GB
    Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB
    HDD Space: 150GB
    Sound Card: DirectX compatible

Akinél az ment szépen, annál ez is fog.
  • Voltan
    Engem az aggaszt, hogy hogy akarják összerakni-összeépíteni a világot. Videókat láthattunk, töredék gamplay elemekből, és teljesen nyilvánvaló, hogy nem lehet a Cyberpunk rendszerben összerakni egy olyan open world-öt, mint ami a Witcher 3 volt. Nem is kell.

Cserébe láttunk mindenféle gameplay elemeket, amik egy része nagyszerű, más része pedig, hát meh. Eszméletlenül kíváncsi vagyok a végeredményre, nekem egy jó, igényes kalandjáték is elég, mert ebből a stílusból nem sok van, de sejtem, hogy sokan csalódni fognak.

Avagy születik egy all-time über klasszikus. Csak a mesékben már nem hiszek egy ideje :)
  • Palinko
    Szerintem is túl nagy a hype sajna pedig én is nagyon várom, de ez már túl nagy. Nem meglepő azért olyan évben ahol novemberben jön az első normális AAA játék PC-re akkor azért ki van éhezve a nép :D
  • Voltan
    Mindenki fel van hype-olva, mint állat. Nem értem. A játék reméljük, hogy jó lesz, valszeg az lesz. Lehet, hogy kurvajó lesz. De olvasgatom a prohadver fórumot is, mert tervezek kártyát frissíteni, talán. Ott rengetegen úgy vannak vele, hogy jaj, bazmeg, a Cyberpunk előtt még legyen meg a 3XXX kártya. Miért? Hát ne szórakozzunk már, 6 éve fejlesztésben van a cucc, nem kell hozzá egy frissen kigyúrt kártya, amit még senki nem is képes megvenni a stock hiány miatt. Mindenki megőrült most.

A gépigény nekem alacsonynak tűnik, még 1080p-re is, de azért nem lesz ez egy akkora hardver hog, mint gondolja mindenki.

Én inkább amiatt aggódom, hogy jó áték lesz-e, mert kicsit úgy tűnik, hogy többet akarnak markolni, mint amennyit fogni tudnak. Nem számít, mert az egyik legérdekesebb játék lesz idén, de a hype itt szerintem minden szempontból erősebb a kelleténél.
  • Ainz
    1080p medium/high settings 60 fps.
  • Palinko
    Nagyon nehéz mindig így a határon kiadni valamit de már tovább nem halogathatták, így is hosszúra nyúlt a fejlesztés.
  • caps lock
    A látottakhoz viszonyítva reális gépigénynek tűnik. A tömegeknek kell játékot csinálni, a tömegek gépéhez kell optimalizálni. A jelenlegi konzoloknak is el kell őket bírni, szóval nem szállhattak úgy el. Majd az új konzolokon meg az RTX kártyákon brillírozhat, de így se csúnya, még nem next-gen de már a kapujában vagyunk.
  • Evoluti0N
    Hát, akkor lehet, h majd jön hozzá mod előbb-utóbb. :D
  • TomStorm
    Modderek nélkül talán egyse?:)
  • Evoluti0N
    Kicsi. Hány olyan játék van, ami nem kizárólag autós és van benne kormány támogatás?
  • TomStorm
    Mi az esély arra hogy kormánnyal nyomhassuk szerintetek?
  • caps lock
    Night City Wire Episode 3 (magyar feliratot be lehet kapcsolni)

• grebber
    Hát ez nagyon nudli.Ez az ajánlott vajon 1080p 30 fpshez kellhet?

• caps lock
    Hivatalos gépigény!

Minimum:
    DirectX Version: DirectX 12
    Processor: Intel Core i5-3570k or AMD FX-8310
    Memory: 8GB
    Graphics card: Nvidia GTX 780 3GB or AMD Radeon RX 470
    Storage: 70 GB HDD (SSD recommended)

Ajánlott:
    DirectX Version: DirectX 12
    Processor: Intel Core i7-4790 or AMD Ryzen 3 3200G
    Memory: 12GB
    Graphics card: Nvidia GTX 1060 6GB or AMD Radeon R9 Fury
    Storage: 70 GB SSD
  • caps lock
    A teljes esemény magyar felirattal:

• lwb
    Ez a NCW sokkal jobb volt, mint a legutóbbi.
  • wedge31

• Evoluti0N
    Következő Night City Wire jövő hétfőn délután 6-kor.

"This time we'll share details about lifepaths, show you the types of weapons you will be using in the game, and discuss Refused's transformation into SAMURAI!"
  • grebber
    Cyberpunk 2077 - így fest Pacifica
  • jarlaxxe
    Az biztos, hogy jól hangzik persze csak ha tényleg ilyen lesz, mert igéretekkel már tele van a padlás...
  • wedge31
    A Cyberpunk 2077 úgy is végigjátszható, ha nem fejezzük be az elején kapott fő küldetést.

Ha ez igaz, akkor az tényleg forradalmi újdonság lesz.
  • molnibalage83
    A DOS2 estén tactician módban mindent meg kellett csinálni az XP farmolás miatt és a vége így is szutyok volt az én szememben. Az első szigeten visszamentem és legyaktam a teljes őrséget, mert máshogy nem volt XP-m a magasabb szintű ellenfelekhez.

A régi videókon gyengébbek voltak az ellenfelek, Sokkal. A sok patch azt is szétcseszte. Godoloml
  • PiszkosFred
    Jó, de azért tegyünk különbséget az összefüggő/átívelő többszáz órás sztorit tartalmazó játékok és az egymástól független, de kötelező fő- és mellékküldetéseket tartalmazó játékok között. A legtöbb rpgben a főküldetés megvan aránylag "pár" óra alatt, a többszáz óra az egyéb timesink tennivalókra és a mellékküldetésekre megy el. A gond akkor van, amikor a fősztori közben megakadsz, mert muszáj!! mellékküldetéseket is teljesíteni ahhoz, hogy továbbhaladj, na itt veszti el az ember a fonalat sok esetben.
  • molnibalage83
    Én meg pont ellene vagyok a felesleges rétestésztának. Ez 150 órás játéknál már hajlamos vagy elfelejteni, hogy mi miért van.
    Ne hosszú legyen egy játék. Tömény legyen. Ez a lovaglás az X óra "játékidőn" - ami sokszor nem az, csak időhúzás, lásd RDR2 és lovaglás - pont olyan céltalanná vált, mint a 4K 60FPS. Számok, amikkel lehet promózni.

Nem attól jó egy játék, hogy nagy vagy hosszú. Lásd Skyrim.

A DOS2 meg kiváltó példa az én szememben arra, hogy egy kiváló első részt hogyan sikerült a 2-ra teljesen elcseszni. Hosszú is volt, a végére meg már szar is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.04. 11:48:53
  • Palinko
    Igazából a szörnyek se szaporodnak a lore szerint ahogy elterjednek az emberek kiszorítják élőhelyükről a szörnyeket és azok is kevesebben vannak és együtt halnak ki a witcherekkel.
  • lonvard
    Igen szóval ha sztoriközpontú az rpg, akkor ha kimaxoltad a karaktert, és megcsináltad a sztorikat, akkor nem lehet és nem is szabad tovább húzni.
    De nagyon is el tudnék képzelni végtelenített játékot a witcherhez, mégpedig a Witcher 3 folytatásaként. Ugye a sztori akárhogyan is ér véget, nem ad választ arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor a witcherekkel úgy általában. Nincs képzés, alig vannak páran, a szörnyek meg ugyanúgy szaporodnak. Ennek az a vége, hogy a witcherek kihalnak, a szörnyek meg győznek. Ez így nem oké. Geraltnak valójában nem Toussaintba vagy Kovirba kellene mennie süttetni a hasát, hanem Vesemir halála után neki kellene megújítani a farkasiskolát. Adja magát Kaer Morhen felépítése, de mivel nekem nem szívügyem az a rom, szívesebben építenék egy általam megválasztott helyen, általam megtervezett erődöt. És akkor erődfejlesztés, újoncok kiképzése, a fiatal witcherek küldetésekre elzavarása, akár mi is velük tarthatnánk, nagy szörnyvadászatok, rivális witcher iskolák elleni akciók, erődvédelem, fejlesztések fejlesztések. Több száz óra benne van ebben.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.07.04. 09:20:07
  • fluency
    Nyilván hoztak egy tényeken alapuló döntést és nem akarnak energiát pazarolni a DX9/11-re.
    Ha megnézzük a Steam hardver- és szoftverfelmérését, akkor láthatjuk, hogy elenyésző azok száma, akik nem rendelkeznek DX12-es kártyával és/vagy Win7-10-es párossal.
  • Evoluti0N
    Képes voltál váltani fos 8-ra 7-ről, de most nem vagy hajlandó 8-ról sokkal jobb 10-re? :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 03:33:58
  • Evoluti0N
    Szerintem olyan régi kártyán, ami nem támogatja a DirectX 12-t, valszeg el sem futna a játék minimális grafikán sem. 8 éves kártyák támogatnak 12-t. Sok szerencsét azoknak, akik ennél régebbi kártyával akarnak Cyberpunkozni. :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 03:37:54
  • Palinko
    Ne, szerintem nem jó megoldás a játékidő kihúzása, azt is megmondom hogy miért, bár ismerem azt az érzést, én is átéltem a Witcherekben hogy bárcsak soha ne lenne vége és eljöhetnék minden nap ebbe a világba új történeteket megismerni, de előbb utóbb mindig unalomba fulladnak ezek a dolgok lásd sorozatok amiket nem hagytak időben abba, vagy lesz vérfrissítés a kiégett írók háza táján de az új brancs meg teljesen új irányba viszi ami már nem tetszik. Ha 60 órányi mondanivalójuk van akkor mondják el azt minőségesen, időhúzás nélkül, nem ránkerőltetve semmi repetitív questet.

Lehetne ma már végteleníteni egy játékot, simán lehetne procedurálisan questeket csinálni de az lenne életed legrosszabb játéka mert pár óra alatt kifogyna az újdonság varázsa és egy lapos szarnak élnéd meg az ismétlődő ötlettelen küldetéseket. Ha 60 órányi mondanivalójuk van akkor azt mondják el MMORPG szerű küldik nélkül, ezt a witcherekben sikerült!

Azt is éreztem a Witcher 3-ban mikor már minden küldit megcsináltam és imádtam a világot és csak lovagoltam, hátha még valami felugrik, hogy oops ezt kezdem megunni. Na abban a pillanatban töröltem is gyorsan nehogy kiégessem magam és a sok jó után negatív élménnyel tegyem el, így egy év után is simán végigjátszottam újra. Sajna túl sok mindenre emlékeztem így is és már soha nem lesz olyan jó mint először de így is nagyon adta.

A Divinity örülök hogy tetszett, nekem sajna nem jött át, de játszottam vele pont eleget, hogy tudjam hogy húzza az időt, itt inkább legyen egy csík amit követni kell és lerövidíti a játékidőt de semmi frusztráló rész ne legyen. Jöhet a gyorsutazás, ami szintén sok időt spórol meg, mert egy idő után inkább kínlódás a vezetés mint élvezet, mert jobban érdekel a sztori mint a 15 perces autókázás. Szóval ha lesz 40-60 óra tiszta izgalmas sztori szerintem már jól jártunk és kijön 10-20 órányi expansion pár év múlva.

Bár én remélem a Witcher 4-et heggeszti majd már a nagyobb csapat és csak kisebb marad kieget gyártani.