Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számomra az alábbiak jellemzik :
- Kibernetika és/vagy egyéb fejlett technológia (pl. emberszerű kiborgok)
- Korlátlan hatalmú, az egész világot behálózó mamut-vállalatok "uralkodói" szerepe
- Éles társadalmi rétegek
* tejhatalmú érinthetetlen milliárdosok, akik számára mindenki más csak erőforrás, eszköz, esetleg statisztika
* agyatlan birka csőlátásos átlagpolgárok tömege, akik jól elvannak a saját beszűkült tudatú világukban
* a társadalom peremén élő nincstelenek, akik napi szinten a túlélésért küzdenek
- Mátrix vagy egyéb néven ismert virtuális valóság
Hogy filmekből mi az, amire egyértelműen ráhúzható ?
- Blade Runner / Szárnyas fejvadász
- Johnny Mnemonic ( - A jövő szökevénye)
- Altered Carbon
- Ghost in the Shell (Páncélba zárt szellem)
De közel áll hozzájuk még például :
- Judge Dredd (Dredd bíró)
- Robocop (Robotzsarú)
- Total Recall ( - Az emlékmás)
ezek egy része valóban sötét, noir stílusban készült.. de nem mindegyik.. persze akinek a Blade Runner a viszonyítási alap, az érezheti úgy, hogy a komor nyomasztó hangulat és a füstterhes nyomozós közeg kötelező eleme a Cyberpunk-nak, nem feltétlen tudják, hogy a film két stílusirányzat ötvözete..
de például szerepjátékban (Cyberpunk 2020, Shadowrun) szerintem nem jellemző a noir beütés.. és hát a CP2077 előbbi alapján készül.. lehet van olyan mesélő, aki próbálja behozni a hangulatát, de én még nem találkoztam ilyennel.. inkább a World of Darkness játékok esetében volt rá példa...
Expanse-t én nem érzem a Cyberpunk-hoz közelállónak, bármennyire is jó sorozat (lehet regényben jobban átadja, de nem olvastam)
az Almost Human lehetett volna még inkább felhozni, mint Cyberpunk-sorozat, de az 1. évad után kaszálták :\
és igazából a Westworld "valódi" világa is egy ilyen világ lehet, csak nem a nyomortelepekről szól a sztori, hanem a gazdagok játszóteréről.. (de távoli példa lehet még az Én a robot, az I.A. mesterséges intteligencia, de akár az Alien sorozat vagy az 5. elem.. nyomokban azok is tartalmaznak cyberpunk behatást..
amúgy Altered Carbon-ban miért nincsenek implantok ? a rendőrcsaj is kapott cyber-kezet, nem ? illetve cyberszemekre is mintha lett volna utalás.. (bár az lehet akár kontaktlencse is, az tény..).. és hát annyira a Blade Runner -be se volt az arcba tolva az implantok jelenléte..
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.07.16. 10:49:05
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
A játékot meg az a Mike Pondsmith írja és szakérti, aki a cyberpunk 2020 asztali rpg-t csinálta. A játék is ezen alapul. Azt gondolom, érti és tudja, hogy mit csinál. Olyan ez mintha Tolkien még élne és együtt dolgozna mondjuk az új Shadow of Mordor játékon, de neked jobban tetszett a Trónok Harca és inkább egy olyan játékot szeretnél. Tolkien nem fog Trónok Harca játékot csinálni. Mike Pondsmith sem fog altered carbon játékot csinálni.
Nem mintha minden cyberpunk-nak egyben tech-noir-nak kellene lennie, de ez egyébként meg openworld rpg, szóval nem is állna szerintem neki jól, ha csak az menne végig, valahogy sose kelne fel a nap. 😊
Mi speciel anno a pnp rpg-nél sem erőltettük a noir hangulatot, nem kimondottan szükséges a high tech, low life sztorikhoz.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha valaki ma a játékiparban tudja, mit csinál, az pont a CD Project! Kevés az ilyen hozzáállású cég már.
Am az Altered tényleg nem rossz sorozat.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.07.11. 15:56:19
(\__/) ( X.x) ( } . { )
más: remélem megtartják a kasztokat én szerettem
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A repülő járművek vezetése meg játékmeneti okokból problémás. Olyan helyekre is el lehetne velük jutni a játék elején, amelyek megboríthatnák a történetszálat. Arra egyébként nem emlékszem, hogy bárhol is ígérték volna, hogy szabadon repkedhetsz majd a játékban ...
De rengeteg egyéb dolgot megbonyolít, hogyha szabadon hozzáférhető repülő jármű van, a játékos sokkal szabadabban tud mozogni a városban, olyan részeket kellhet kidolgozni, amit egyébként nem, gyorsabban közlekedhet A-ból B-be, ami pedig a map stream-et is nehezíti. Arról nem is beszélve, hogy a játékmenetre is hatással van.
Tehát igen, rendszerigényesebb lenne a játék, csak nem abból az okból. És sokkal erőforrás igényesebb, a fejlesztők részéről.
Nekem mondjuk különösen nem fog hiányozni, hogy magam repkedjek, persze érdekes lenne, de megint csak egy olyan dolog, ami nem különösebben lényeges, továbbra is egy történet-vezérelt openworld játékot várok, mint a W3. Ráadásul, ahogy írtam, lore szerint is eléggé extra, drága dolog az AV, nem arról van szó, hogy csak a "játékos retróskodik".
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Akkor meg azért menne a hiszti, hogy jancsika közepesnél is gyengébb gépén, vagy pistike PS4-én diavetít a játék.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A CyberPunk nem az a világ, ahol mindenki repülő autóval császkál.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.06.19. 01:37:38
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Next PC upgrade: 2022
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Mondjuk meglepődnék, ha tényleg lenne benne. A Gwentben sincs, és nem tudom, miért kivételeznének a magyarral, hiszen ezen kívül szinte az összes nagyobb nyelv, sokkal nagyobb közönséggel (na jó, leszámítva a cseht).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.06.16. 02:36:43
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
A skyrim (és részben a fallout is) pont arra példa, hogy miért NEM szabad béna tps nézetet beletenni egy amúgy teljesen jó first person játékba. Az evil within meg a gta nem érdekel, mert nem rpg-k.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2018.06.13. 18:23:08
Bár én még mindig nem értem, hogy mit kell ezen ennyit háborogni. 😄
A projektnél már így is felmerültek problémák, hogy túl ambiciózus, valószínűleg voltak költségcsökkentések, hogy valaha megjelenhessen, az hogy egy nézőpontra korlátozzák, lehet ennek volt az áldozata.
(\__/) ( X.x) ( } . { )