6309
-
#1285 A Witcher 1 kimaradt, a 3-mal játszottam. Nem is volt vele problémám.
Most már egyre inkább kíváncsi vagyok, milyen lesz a játék. -
#1284 -
#1283 Nem tudom én megértettem elsőre is, de úgy könnyű hogy eleve tisztában vagy a kommentben leírt dolgokkal :D -
Evoluti0N #1282 Kicsit hülyén fogalmaztam, de azt hiszem, h világos mire gondoltam. Nem csak magyar felirat van a játékaikban. Más nyelvű is. Magyarul csak feliratozás van, nem szinkron, ahogy még a Witcher 1 volt. :D -
Evoluti0N #1281 A CD Projekt RED játékaiban már az első játékuk, azaz a Witcher 1 óta van hivatalos magyar fordítás. Abban még magyar szinkron is volt. Azóta csak magyar felirat van a játékaikban, de az mindegyikben. Szóval amiatt nem kell aggódnod, h nem fogod érteni. :) -
caps lock #1280 Azért várjuk ennyire mert sok a duma. A szerepjátékok lényege, hogy aktív kapcsolatot építesz ki a karakterekkel, az lehetsz aki akarsz és a döntéseid formálják az eseményeket. Ehhez természetesen sokat kell beszélgetni. Hogy a játékmenet hosszútávon mit fog nyújtani azt 20 perc alapján nem lehet tisztességesen megítélni, végső soron majd az összkép fog számítani, hogy milyen érzés játszani vele. idővel kiderül. -
#1279 Tisztában vagy az RPG fogalmával? -
#1278 Köszi a válaszokat!
Így már sokkal érdekesebb a számomra is.
A sok duma adott esetben nem zavar, főleg, hogy a videók alapján, sokszor van választási lehetőség is.
Viszont, ha nem értem, akkor úgyis csak tovább nyomom, annak meg sok értelme nincs. Így az ilyen játékokat magyar nyelv támogatása nélkül már nem is veszem meg. -
#1277 Igen, magyar nyelvi (szoveges) tamogatassal jon. -
Evoluti0N #1276 Ez egy RPG. Abban mindig is rengeteg a duma. Emellett lesz lövöldözés, közelharc, hackelés, lopakodás, járművezetés, járműves üldözés. -
#1275 Nagyon felkapott ez a játék, ami még meg sem jelent.
Tényleg annyi lesz a játékmenet, amit lentebb abban a kb. 20 percben látni?
Mert ez esetben nagyon remélem lesz hozzá legalább magyar felirat, különben értelmetlen és unalmas lesz az egész.
Legalábbis a videókból számomra ez jön le. Rengeteg duma benne. -
#1274 Majd egyszer elég bátor leszek, hogy 50% sale-en megvegyem. Túl sok negatívot hallottam az RDR2-ről, és mivel az az Rockstar csinálta, aki a GTA V-öt, amitől kb. nem estem hasra. Ingyé volt, kipróbáltam, felé sem néztem vagy 6 hete... De lehet, hogy csak a settingje irritál a GTA V-nek. -
Evoluti0N #1273 Én szerettem a RDR 2-t, de a játékok következő szintjének nem nevezném. Az open world és ahogy minden részletesen le van animálva és beélve, az tényleg felülmúlhatatlan. Azonban küldetések szempontjából nem fejlődött már játékok óta a Rockstar. A legtöbb küldetésben lépésről lépésre követni kell az utasításokat, mert különben mission failed. Ez a videó nagyon szépen szavakba önti, h mi a volt a bajom vele. -
Madi92 #1272 Azért a RedDead2 eléggé odarakta magát minden téren. Bár gondolom a te nézeted szerint, csak megkoronázta az eddig gameplaymechanikákat. És, ha jobban belegondol az ember, akkor lehet tényleg így van. De az én szememben a RedDead2 már a játékok következő szintje.
Witcher3 közelebb fog állni a szívemhez mindig, de technikailag RDR2 nagyon messze elment mindent mellett.
Ja meg a töltőképernyők megszűnését se felejtsük el. Lehet nem gameplay mechanika egészen, de mégis kihatással van az egészre. -
Evoluti0N #1271
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.27. 20:08:28 -
#1270 Csomó HUD dolog ingame, lore alapú, cybertech, amit be lehet szerelni és ki-be lehet őket kapcsolni (HP, lőszer jelzés, stb).
Nem mondta senki külön, de gondolom a nav is hasonló. Alsó sarokokban az üzleti híreket, árfolyamokat megjelenítő modul meg tuti a corpo karakter miatt van. 100, hogy ki lehet kapcsolni, ha nem tetszik, nagyon fura lenne, ha pont azt ne lehetne.
Gunplay valszeg nem lesz egy csúcs-FPS szintű. Ez továbbra is RPG, valszeg ahhoz mérhető lesz. Persze ki tudja, akik most játszották alapvetően pozitívan beszéltek gunplay-ről. Rage-hez hasonlítást hallottam. -
#1269 Btw azért nincsenek másmilyen gameplay-ek a különböző emberektől, akik játszhatták, mert nem az övékét mutogatják.
Ők kipróbálhatták, beszélhetnek róla, de nem vehettek fel gameplay-t. -
#1268 Nem baj, csak egyesek pl. emiatt húzták le a Last of Us 2-őt, hogy nem forradalmi a játékmenet, hogy ő többet várt.
Kb. ott fejeltem le az asztalt. Mert aki csinálta azt a videót kb. átaludta az elmúlt 20 évet. Ez volt a kommentem alapvetése, csak ezt nem írtam le.
Csak amikor a sajtó rendre dicsérte a W III zsenialitását minden téren, akkor én meg kerestem a kandi kamerát. Félre értés ne essék, kurva jó játék. Csak én ma ott tartok, hogy sajnos túl sokszor kell elengednem azt, hogy valódi játékmenet nincs.
Viszont emiatt tartok én ott, hogy 4+ éve nagyon kevés kivételtől eltekintve csak történet alapú játékkal tolom. Mert zárt vége van.
MI ellen játszani stratégiát nevetséges, mert nincs igazi MI. Csaló alibiző szar van. Lásd Civ. 20 év alatt semmit nem tudtak az MI-n húzni...
Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy ennyi erővel minek játék? Ha az interaktivitása gyakorlatilag alibizés, ha lényegében nem számít, hogy milyen skilled van, milyen fegyverd, stb. A W III ilyen volt. A LVL difi számított, semmi más.
Viszont akkor lehetne az egész kevesebb harccal és lehetne ennyi erővel film is....
Tökéletesen élveztem pl. a TLoU első részét, amit úgy néztem meg.
A 90-es évek FMV játékai megbuktak, mert a technológia nem állt készen és rosszat erőltették. Igaz, hogy nem fotorealisztikusan, de ezen engineekkel tökéletes filmélmény kapható. Főleg, hogy mi az a sok szar és szemét, amit ma film címszó alatt adnak a moziban... -
Renegade #1267 amúgy ez miért baj?
van kiadó aki elalibizi a dolgot és van aki bele teszi azt a pluszt amitől igazán AAA lesz egy játék, ami szerintem MINDIG a sztori.
én mindig a sztorit fogom választani, második helyen meg ott az immersion.
lehet azon kevesek közé tartozom, aki pont leszarja a gunplayt, a perkeket a fülem tudja mit, de ha egy jó sztori meg van támogatva csili-vili köntössel, akkor hajrá, az csak plusz pont.
Sugárban hánytam a Mass Effect gunplayetől, de kaptam egy olyan sztorit ami nálam top1 Scifi.
Undorító szar volt a Last of Us harcrendszere, de egy nagyon megindító történet járt mellé amin lehet órákig merengeni pár sör mellett.
CP meg nálam csalás, mert én meséltem CP2020-at és hát ott volt az első concept of art vidi, nagyon...nyilván a gunplay megint csak nem érdekel.
Az új technológia lehetővé teszi, hogy még színesebben szagosabban elmeséljenek egy jó sztorit. Ha valakinek elég egy Fornite lelke rajta, én azért szeretem a Redet, mert belerakja azt a pluszt ami engem megcsinál.
Amúgy meg a továbbgondolások is jók tudnak lenni, pl lehet azt mondani a Disco Elysiumra, hogy ja bocs ez csak egy Planescape 2 , de azért ha nyitott vagy erre akkor megnyalod a 10 ujjadat. Vagy ott van a FrostPunk, a Darkest Dungeon, semmi új, na de a körítés.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2020.06.27. 00:26:18 -
#1266 Közel sem biztos hogy volt rá jelzés, akkoriban nagyon is szokás volt a játékosok kezét elengedni, pontosan nem találtam meg az ominózus pályaszakaszt most de ahogy ránéztem a gameplayre nem is igen volt ott hangalámondás vagy sok segítség :D. Amit mondasz igen nagyon jól hangzik így leírva, de a gyakorlati megvalósítása, hogy egy órát kóvályogsz mire kiderül hogy jah, általában abban a kocsmában van, de lehet hogy a haverjánál kártyáznak vagy kertészkedik szóval undd csak meg ott az életed rá várva.
A másik hogy valami két szintes kocsma legalján találod meg a lépcső alatt egy hordó mögött miközben tele van NPC-vel a kocsma.
Persze biztos vannak kevésbé frusztráló megoldások is, meg meg lehetne jobban de azok nem maradnak ennyire meg az emlékezetedben, sokkal inkább ilyen elcseszett megoldások maradnak meg fejben. Inkább húzzon egy vonalat és követem és nem pazarolom az időmet az unalmas részekre csak marad a 100% fun. Így is majd sok féle képpen meg lehet oldani a küldetést, de az ilyen töltelék részeket szerintem sem kell túlvariálni. -
caps lock #1265 Nem, az csak légitaxi volt. -
Evoluti0N #1264 Ha nézted a Night City Wire-t, akkor itt ezekből a jelenetekből voltak benne. Csak nem folyamatosan lejátszva, meg dumával alatta. -
lonvard #1263 Az autóval repülhetünk is? Mer akkor most vettek meg kilóra. Nem mintha a magyar nyelvű támogatás miatt nem vettek volna meg már vagy háromszor kilóra, de most akkor negyedjére is. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.26. 21:32:35 -
caps lock #1262 Én ebből még semmit nem láttam. -
#1261 Pont leírtad, hogy saját magad miatt volt szopás akkor és nem biztos, hogy a játék hibája volt. mivel a legtöbb játék angolul volt így biztos volt valami amivel a többség egyből rájött , hogy mit kell csinálni, de mi nyelvtudás nélkül néztünk mint lukinyúl..
Én sem azt mondtam, hogy szopatósan kell megoldani, meg bugossan hagyni, hogy lehetetlen legyen megoldani.. DE például mennyivel másabb lett volna ha a kijelölgetés helyett amikor megkapod a küldetést azt mondják, hogy keresd a bárban ezt a nevű csókát ilyen és ilyen kinézete van. és akkor bemész a bárba és próbálod beazonosítani, vagy az NPC-któl megkérdezni, mint ahogy a valóságban is tennéd.
Ez nem szopatás, de adna egy kis szabadságot ,hogy hogy old meg.
Mostanában meg már az sem lenne akadály, hogy minden karakter egy kaptafára készülne. -
Evoluti0N #1260 Sajnos ez sem új, csak összevágtak videókat, amik már eddig voltak, csak ezúttal kommentár nélkül. -
caps lock #1259 20 perc új gameplay
-
#1258 10 évvel ezelőtt pont ezért szopattak be a játékok, mert valahol valaki kitalált valami módot hogyan old meg és ha nem egy rugóra járt az agyatok kereshetted. 15 éve meg még net sem volt csak betárcsázós, végigjátszások se nagyon csak a cheatcodexbe ami bekerült és ha elakadtál szophattál sokat még rájössz mi van. Ma már egyszerűbb lenne megnézel egy videót de azért ez nem élmény hogy szenvedsz meg kínlódsz a továbbjutáson, ez csak pár mazohistának hiányzik, legtöbb játékos nem ilyen ezért is találták ki ezeket a követő dolgokat nekik lenne kevesebb munka, ha nem tennék bele, de ki van mutatva hogy kell az embereknek és szeretik, akkor pedig kerüljön bele. Én is szeretem mert nem önszívatássala akarok valaminek hosszú játékidőt hanem azért mert jó a sztori jó a világában lenni. Emlékszem egyszer a soldiers of fortuneben lerobbant valami csatorna és oda kellett volna átugrani de nem volt nekem egyértelmű, akkor még nem beszéltem angolul, lehet akkor mondták mit kell csinálni és én nem értettem, csak arra emlékszem hogy nagyon sokáig bolyongtam kétségbe esve mikor egyszer elolvastam valahol mit kell csinálni aztán akkor is beletelt pár próbálkozásba még sikerült a távoli ugrás. Ezek nem jó pontok, a játékos nyúzása a pár mazohistát kivéve senkinek nem jó. A hullámvasút is egy kötött pályán mozgó valami mégis sokan élvezik kevésbé lenne jó ha irányíthatnád és összevernéd magad rendesen. Én örülök ha valamin végigirányítanak és akkor megkapom azt az élményt amit a fejlesztők elképzeltek mert ahhoz képest általában minden silányabb.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.26. 20:35:56 -
#1257 En ertem, de tippre reszleges NDA van ervenyben, bizonyos dolgokrol lehetett irni es beszelni, bizonyos dolgokrol nem. Nagyon sok fejleszto csinalja/keri/irja elo az elso zart sajto eventre. Az azonos felhasznalt mediatartalomra meg a valasz akkor a #1254-ben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 19:27:54 -
Evoluti0N #1256 #1254 -
#1255 értsd jól, egy 4 órás pályabejáráson, mindenkinek pont ugyan az és ugyan úgy az a 4 perc volt volt fontos és érdekes? -
Evoluti0N #1254 Prológust játszottak és aki a játékról beszélt, az nem saját videót használt, hanem abból jeleneteket, amik a Night City Wire-ben is láthattunk. Egyébként meg a Witcher 3-ban is minden apró HUD elem kikapcsolható és biztos vagyok benne, h itt is így lesz. Nem akarsz pontokat, meg h minden meg legyen jelölve? Kikapcsolod. -
#1253 Igen, a sajto csak a prologust (annak kuldeteseit) jatszhatta a 4 oras session alatt, azt, amit a videoban is mutattak csutortokon.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 19:12:12 -
#1252 érdekes, hogy akinek volt alkalma játszani pár órát vele, azoknak pont ugyan azok a jelenetek lettek bevágva a videójába, vagy csak ez lett nekik megengedve, hogy mindenki ugyan arról ugyan azt mondhatja el.
Az meg a videókból látszik, hogy kB az 1 biteseknek készült. minden meg van jelölve, hogy ki honnan ló, mindenki felett ott az életerő csík, a gránát hol van és mekkora a hatóereje, de a legjobban az tetszett, hogy még a térképen be is van pontozva a pontos útvonal, hogy merre kell menni, hogy megtaláld a megfelelő embert.
10 évvel ezelőtt pont ezek hiánya miatt voltak annyira élvezetesek a játékok, hogy neked kellett kigondolnod, hogy mit hogy oldj meg és ezzel is növelve a játékidőt.Manapság a legtöbb egyszemélyes játékot egy délután le lehet tudni és ezért fizessek 60 eurókat meg töltsek le 200gb-ot?
Hol vannak a 10 évvel ezelőtt techdemokba bemutatott rombolható környezet, a haj és ruhaszimuláció? az IK animációk, a legtöbb mai karakter is ugyan úgy belelóg az objektumokba, mint 20 éve.
minden csak annyira interaktív amennyire a fejlesztők akarják értsd semennyire minden a legapróbb részletekig le van szabályozva, hogy nehogy véletlenszerűen oda essen valami ahova nem kellene. -
#1251 Nincs switchem. :) Ha lenne, arra is megvettem volna, de ezért nem veszek.
Egyébként a ME1-3-at is megvettem pc-re és xbox360-ra is. PS3-ra csak a 2-3-at, mert az 1 sose jelent meg. Van még pár ilyen játék, amit több platformra is megvettem. -
#1250 Nekem az is újítás, ha más játékokból vagy játék genre-kból vesz át valamit egy játék. Pl. a W3 a witcher sense-t. Igen, volt hasonló, bár nem a TR-ben, hanem inkább az Arkham játékokban előtte, ettől még rpg-ben nem volt és ezért újszerű. A lovaglás nemcsak gyorsabb gyaloglás, mert pl. a harcban is módosít a sebzésen. De ha úgy érted, hogy nem volt a W3-ban olyan forradalmi játékmechanikai megoldás, amit előtte a játékiparban még nem láttunk, akkor igazad van. Mondjuk nekem nem is hiányzott, nem mind újítás jó. Nem jut eszembe a neve, de a kinect hajnalán volt egy from software (!!!) játék, ami full kinect vezértelt volt és egy tankot irányítóttál. Volt már hasoonló korábban? Soha. Jó volt? Lószart, játszhatatlan volt kb.
"több varázslat van"
Gothicban több varázslat van, mint a Witcherben. -
#1249 Idovel majd lesz olyan is. Ahogy vegul csak megmaradt a labnyom a hoban/homokban/sarban, ahogy elsokent kovette fizikailag a karakter lepese a domborzatot es nem csuszott/lebegett felette, ahogy elsokent valtak rombolhatova a kornyezetek, ahogy elsokent jelent meg a fizika es a gravitacio a jatekelemek reszekent, stb.
Ha nagyon szigoruak vagyunk, semmi ujat nem lattunk az elmult 20 evben, amit ne lattunk volna mar regi dosos jatekokban. Sot, meg a VR sem uj, anno a BNV teruleten tartott ifabo/compfair kiallitas egyiken mar kiprobaltam a Descent egy vr verziojat a 90-es evek kozepen, azota alapjaiban nem valtozott a lenyege annak sem, csak fejlodott es finomodott. Ugyanez a helyzet a jatektermekben mar a 80-90-es evekben hasznalt motion detectort hasznalo kalandjatekokra, amelybol aztan a Wii probalt profitalni.
Kvazi "ugyanugy" mukodik mind mai is, 20-30 ev elteltevel, de megis, mennyivel mas manapsag leulni egy jatek ele :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 18:45:54 -
#1248 Jó de azért rengeteg újdonság van csak nem minden egy játékban a rombholható terek pl a red factionben, a grappling hook szerű közlekedés, fedezék rendszer sem volt még 20 éve, automata élettöltés se nagyon volt divatban meg még csomó de csomó dolgot lehetne találni, de így hogy mindenre rámondod hogy ez nem újdonság mert valami 2% ban hasonló már volt valamikor így tényleg nehéz, már nem is játék kéne ilyen felfogás alapján. Azok a szimulációk meg amiket várnál én is ugyanúgy szeretném de nem lesznek, sajna túl sok erőforrást fogyasztanak ahhoz hogy real timeban menjenek és valamennyit lehet csalni de nem tudják megerőszakolni a dolgot akkor se.
Cs Goban amúgy hasonló a lövedék átütése mint ahogy írod
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.26. 18:36:59 -
lonvard #1247 Belém ette magát a gondolat, hogy minimum egy easter egg erejéig belerakják a dimenziók vándora Cirit. :) -
#1246 Kicsit olyan mintha a legújabb BMW-t hasonlítanánk a T modellhez és hát nem fejlődött semmit van kormány itt is ott is, 4 kerék ennek is annak is :D