6309
-
TokraFan #1405 Ha használt is szóba jöhet, akkor nem az.
Most vettem 2070 Super-t használtan, még 2,5év garanciával 145k-ért. Ezt egy HP 20/40magos Dual Xeon E5-2660v3 CPU-s munkaállomásba tettem (ez így erősebb mint egy i7 9800 Extreme), továbbá 96GB Ram van benne jelenleg. A gép a ramokkal együtt 180k volt, a 2db CPU összesen 100k (azóta még lement az ára). 450k-ból egy atomerőművet sikerült összehozni, úgy, hogy az alkatrészek egy része még garanciális!
És még van benne potenciál, mert megeszi a V4 CPU-kat is, pl. 2db e5-2697v4 Xeon-t, ami darabonként 18mag/36 szál (vagyis 36/72 mag lenne összesen). A lap pedig 256GB Ramot képes kezelni, abból is az ECC-t, amit kb. fillérekért dobálnak ki szerverekből, csak ki kell várni!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.10.04. 14:43:29 -
#1404 Vegyetek konzolt, mert elment az eszetek. De tényleg. Iszonyat ezek a pénzek. -
#1403 MSI MAG B550 TOMAHAWK 52500 Ft
AMD RYZEN 5 - 3600 62000 Ft
FSP Hyper GD 650 26500 Ft
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz 61 290 Ft
Samsung 860 EVO 2.5 1TB 41 412 Ft
Samsung 970 EVO 500GB M.2 26 231 Ft
SilentiumPC Signum SG1V EVO TG ARGB 21 120 Ft
Cooler Master MasterLiquid LC240E RGB (MLA-D24M-A18PC-R1) 21 690 Ft
Acer Nitro VG271UPbmiipx (UM. HV1EE. P01) Monitor 119 900 Ft
432 643 ft és ebben nincs VGA
Viszont az biztos, hogy a következő sok évben mindent el fog vinni, alaplap miatt pedig lazán fejleszthető majd.
A ram durván overkill, de befektetés a jövőbe.
Így durván 170k marad VGA-ra, bátorkodtam úgy kalkulálni, hogy ahol van 600k, ott akkor akad plusz 100k ha kell, így az ajánlom neked, hogy ezt így rakd össze, vegyél 60k körül egy 1070-et addig amíg nem jönnek meg a 3070 és társai (így tudsz játszani kb full grafikán mindent addig is 1080p-be) aztán add el a 1070-et 50k körül és vegyél 270k körül majd egy 3070-et, mert kb annyi lesz az ára.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2020.10.04. 14:24:48 -
BladeW #1402 Na ja... más pénzével az ember mindig nagyvonalúan bánik :) Csak nehéz okosnak lenni, ha valaki 5-10 évre akar gépet venni.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.10.04. 14:10:56 -
#1401 Oda is megirtam. Aztán majd kiderül.
Néztem ezeket a 3070 és 3080-asokat. Hát csak a kártya lesz kb 3-400k minimum. Ez nekem eléggé soknak tűnik.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.10.04. 13:08:00 -
#1400 32giga ram + 3070 és mindjárt 700ezerről beszélünk:) Pénznyelő ez a pc bizsnyic. -
#1399 Egy alternatíva:
-MSI MAG B550 Tomahawk
-Ryzen 2600x
-Gainward 2070 Super 8GB Phantom
-Corsair Vengeance LPX Black 16GB Kit 3200/C16
-WD Blue M.2 500 SSD
-WD Blue 1TB HDD
-be quiet Pure Power 11 700W
-Alpenföhn Brocken 3 CPU hűtő
-3db Arctic P12 venti
-Signum SG1 TG Black ház
-LG 27GL850-B monitor
Oázisból monitor kalibrálás, összeszerelés és szállítás után 598ezer. Idővel a CPU-t cserélheted 4000-esre, VGA-t szintén.
Komolyan mondtam, ha jól akarsz dönteni és nem akarsz ki tudja meddig várni, szakmai topikokban kellene informálódnod. Azt nem tudom, hogy ph-n kívül van-e még ajánlott magyar fórum. -
BladeW #1398 Ez esetben én 32 giga rammal indulnék neki az elkövetkező 5-10 évnek. Videókártyával én is megvárnám a 3070-et, de ha "mostazonnal kell" az 5-10 évre vásárolt gép akkor nehéz a választás :)
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.10.04. 12:51:10 -
#1397 Én erre úgy tekintek, hogy beáldozok egy rakat pénzt és nem akarok a konfiggal foglalkozni 5+ évig. Nem toldozgatni, meg bővitgetni. Hanem ha elfogy veszek egy másikat 5-10 év múlva. Addig meg elketyeg ez. 2 gyerek mellett nem sok energiám van szarakodni minden hónapban kártyákkal meg ilyesmi. -
#1396 En ertem, es ez a te dontesed nyilvan, de ha mar kifizetsz tobbszaz ezer forintot egy olyan kartyaert, amelynel jobbat es ezzel egyutt sokkal olcsobbat is szerezhetsz 1-2 honapon belul, akkor csinald. En inkabb megvarnam, beraknam az uj konfigba (mert azt erdemes mar most intezni, es addig kitapasztalni) a regi kartyat es azzal kezdenek neki - foleg, hogy eleg barati a kezdeti (nem nextgen) minoseghez az ajanlott kovetelmeny. -
BladeW #1395 Eleve eltolták a 3070 megjelenését 2 héttel. Október végén jön hivatalosan, és ki tudja mennyi érkezik belőle itthonra, meg mikorra.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.10.04. 11:59:20 -
#1394 Értem én de amikor megjelenik a játék akkor már játszani szeretnék. Ha decemberben lesz itthon a kártya akkor felejtős... -
#1393 Gigabyte RTX 2070 Gaming OC 8G << ezt felejtsd el, vard meg amig lesz itthon is keszleten 3070 vagy 3080 -
#1392 Ha november elejére mérséklődik a készlet és nem 480 ért adják "csak" 300 körül, de annak meg kell egy 100 körüli proci is a monitor egy 100-as és a maradék 100 ból nem fogsz tudni mindent kihozni. Szóval 3080 tuti nem fér bele. -
#1391 Ryzen-ekről igencsak jót hallottam mostanában. Mintha ár érték arányban jobban szerepelne mint az intel, oder?
Eddig ilyesmit hoztam össze:
AMD Ryzen 5 2600X
Enermax ETS-T40F-TBA hűtő
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
2 x Silicon Power XPOWER Turbine DDR4 8GB 3200MHz CL16
Gigabyte RTX 2070 Gaming OC 8G
Samsung 860 EVO M.2 250GB (akkor ezt lehetne 512-re tolni)
Chieftec ECO GPE-700S 700W
Zalman S3 ATX ház
ez 400 körül van (lehet kéne még bele egy 1 terás vinyó is) meg persze a moncsi. Vélemény?
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.10.04. 10:38:46 -
#1390 Ha van kidobható ennyi pénz, akkor nem kérdés a választás. Egyébként ennyiért már a 3080 sem elérhetetlen, a többi meg lényegtelen, 16GB, I7, min. 512SSD és meg vagy. -
#1389 lusta voltam nem olvastam vissza. Összeghatárt irtam. 600k moncsival. Konzol nem érdekel. Tudom ésszerűbb lenne és mivel rengeteg steam cuccom van azokkal is játszanék, tolnám tovább a GTA-t, ilyesmik (mostani gépem elszállt amit D3-ra raktam össze, és lusta voltam kideríteni mi baja) -
#1388 Persze, majd kérnek egyet, vagy rendes fórumozóhoz illően elolvassa a topic összefoglalót :)
Vagy visszaolvas 10 oldalt, tuti sokan kérnek ajánlást a Cyberpunk-hoz.
Utoljára szerkesztette: Kályha, 2020.10.04. 10:15:32 -
#1387 Ez mondjuk elég pénztárca függő nem? Mert ugye lehet javasolni mondjuk egy 250e gépet is meg 600e -is....más kérdés, hogy ha a legjobb ár/értéket keresed akkor konzolt kellenne venned...
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.10.04. 10:08:45 -
#1386 Még ott sem fognak tudni mit mondani összeghatár nélkül -
#1385 Szia!
Szerintem a Prohardver/Milyen asztalit vegyek topicjában (is) kérdezz rá, vagy ott olvass vissza, pontos ajánlásokkal fogsz találkozni. -
#1384 Sziasztok.
Gépet tervezek venni a játék miatt. Érdekelne, hogy mit javasoltok (milyen videókarit és procit, ilyesmik). Teljesen új konfig lesz. Jó lenne fullon tolni a játékot. Nagyon rég építettem konfigot, nem is foglalkzotam vele Diablo 3 release óta úgyhogy nem tudom mi merre hány méter. Tudnátok javasolni dolgokat?
Köszönöm! -
caps lock #1383 Remélem az egyik sztori DLC vele lesz. Keanu remek színész és biztos emlékezeteset alakít Silverhand szerepében is. Miatta is nagy a hype, és joggal. -
#1382 -
jocika #1381 Ma végre megjött a Galaxistól a bekérő a gyűjtőire. Most már csak a napokat kell számolni -
Daermon #1380 Egy kis reklám:
-
Although_ #1379 Microsoft benyelte a Zenimaxot. Érdekes lesz. -
lonvard #1378 Szerintem mindig csak pár éretlen segg ugrabugrál. Persze ha nem egy viharvert ősharcos a fordító, aki ezt helyén tudja kezelni, akkor az is bőven elég neki, hogy elvegye a kedvét. Meg ezt valahogy úgy lehet talán, hogy van egy jó játék amit senki se fordít, és akkor valaki kedvet kap ahhoz, hogy valódi értéket teremtve kvázi a játék fejlesztéséhez tegyen hozzá. És akkor az a jutalma, hogy látja a letöltésekből, hogy hány száz vagy hány ezer embernek tett élvezhetővé egy játékot. Hát ehhez küldetéstudat kell. :) -
caps lock #1377 Ja, undorító magyar valóság. Megy a fikázás meg anyázás, semmi se jó, biztos rossz lesz, miért nincs már kész, stb. Amúgy meg pár hónap alatt bárki fel tud szedni magára annyi alapszintű angol tudást, hogy elboldoguljon egy játékban. A hétköznapi párbeszédek minden nyelvben csak néhány száz szót ismételgetnek, nyelvtanilag is pár alapszabállyal legyél tisztában és a nagyját meg fogod érteni.
Csak egy kis erőfeszítést kell tenni, na erre sokak nem hajlandók és inkább nyavalyognak. Én sem angolt tanultam az iskolában, de több száz játék, meg sorozat után rámragadt annyi, hogy az egyszerűbb társalgásokat már hallás után is értem, olvasva pedig gond nélkül tudom követni az eseményeket. A Cyberpunk kapcsán pedig igazán hálásak lehetünk hogy alapból lesz benne magyar nyelv. Remélem nem fognak finomkodni és hallhatunk ízes magyar káromkodásokat is. -
TokraFan #1376 Érdemes elolvasni a fordító hozzászólását a magyarítások.hu-n. Elege lett abból, hogy többen megfenyegették. Azért b*szaki, ez a nagy hungarisztán valóság. Nulla tudású, iskolázatlan senkik fenyegetnek olyan embereket, akik minimum nyelveket beszélnek és ingyen dolgoznak heteken át a köz javára. A helyében én is dobtam volna, és azon sem lepődöm meg, hogy egyre kevesebb a fordító ilyen primitív közegben. -
#1375 Borzalmas volt a pálya design is -
lonvard #1374 Andromédát egyetlen ok miatt nem játszottam végig: nincs hozzá magyarítás. Szerintem nekem kurvára tetszett volna, amennyire belementem, tényleg csak azért nem mentem tovább, mert vártam egy immersion-építő magyarításra. Most már tudom, hiába. -
#1373 Az Andromedas "hibáktól" én speciel nem tartok. Ott idő előtt adták ki félkészen (szó szerint), itt meg direkt a polírozás miatt (is) csúsztak a megjelenéssel. -
Piko888 #1372 Hát ezzel semmi újat nem mondtál
Kb ilyen: télen hideg lesz, de nem biztos, ahogy az sem, hogy mindenki örülni fog ennek.
Utoljára szerkesztette: Piko888, 2020.09.21. 16:17:45 -
#1371 Ami nekem biztosnak tűnik:
A történet nagyon jó lesz, ennek ellenére biztos lesznek jónéhányan, akik majd fanyalognak.
Lesz egy rakat jól megírt, érdekes mellék küldetés.
Lesznek jó karakterek.
Lesz egy viszonylag szabadon bejárható terület, ami szép nagy lesz.
Amiről nem tudunk:
Játékmechanika. Ezen sok minden múlik majd.
Olyanok, hogy grafika, és a többi "sallang" engem annyira nem izgat.
Ezt tudjuk eddig, és azt, hogy a CD-Project játékai részről - részre sokat fejlődtek. Én annyira nem aggódom, csak egy dolog miatt. Annyira magasra tették a lécet, amit nem lesz egy egyszerű feladat megugrani. Mert valljuk be, hiába korszakalkotó a játék, ha van benne egy olyan bug, ficsőr mint ami az Andromédában volt az elején... -
hawkie22 #1370 Azt nem mondtam, hogy nem fogom kipróbálni a játékot, csak jobban szeretném TPS-ben. Ennyi. :) -
#1369 Miért gondoljátok, hogy jobban tudjátok a fejlesztőknél, hogy mi jó a játékba? Ha szerintük a TPS szar volt akkor ennyi, FPS lesz. (btw én is TPS nézet párti vagyok a witcherek miatt, de leszarom, ha FPS). Ők beletoltak zillió óra tesztelést mindkét nézetbe, ti (mi) meg csak nyavajgunk, hogy jajjmár miért nincs TPS. Valszeg technikai okai vannak. Ha nem lenne, akkor lenne az is. Ennyike... lehet továbbhaladni. -
#1368 Nézd, a KCDhez is van tps nézet (mod). Remek shotokat lehet vele készíteni, de tényleg nem való játékra. Ott is, ha bemész egy templomba, a "kameraman" már keresgéli a kötelet hová akassza fel magát, annyira nem lehet sokat kezdeni vele. Ott is rengeteg hárítás, védés stb. miatt a játék nem tps nézetre való.
Ennek ellenére a Witcherrel komolyat alkottak anno, tehát akár még működhetne is.
Mindegy mit mondanak most a fejlesztők, elképzelhető, hogy 1x lesz benne.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.09.20. 11:04:47 -
Zsoltee_a_bator #1367 Kombinalhato is a ket nezet. Deus ex human revolution / mankind divided elvaltott fps nezopontbol bizonyos helyzetekben (pl takedown/cover) es mukodott nagyjabol. De pl VR-el mar hulyen mukodne az ilyesmi. -
#1366 Én is úgy vagyok vele hogy hagyjuk csak a fejlesztőkre ők tudják melyik a legjobb megoldás, a TES-ekben is bár volt külső nézet de egy rakás szar volt mindegyik részben mert nem arra lett kitalálva és kész, igen a harcok gagyin néztek ki FPS nézetben, de ha úgy játszottunk mint én hogy lopakodás íjászat stb, akkor ritkán kerültünk hosszú cséphadarásba, szóval tök jó volt, a Cyberpunknál meg nincs miről beszélni egy lövöldözős játék mindig is jobb lesz FPS-ben.