6309
banner
  • Torzonborz
    Köszi a helyesbítést. Na akkor meg pláne :D :D

• Palinko
    Na jó igen akkor a szeptember volt az, mert tudom az volt tervben hogy augusztusban mafia szeptemberben cyberpunk és hogy olyen közel lettek egymáshoz a mafia csúszása miatt, de mostanra már nincs ilyen gondunk :D
  • PiszkosFred
    Csak a tortenelmi huseg kedveert, a negyediket :)

Apr16 -> Szept17 -> Nov19 -> Dec10...
  • Palinko
    Akkor rosszul tudtam a 4-et mintha lett volna augusztusi is de akkor a maffiával kevertem mert azt vártam augusztusba és szpetemberbe jött.

Szóval április, november, december a 3 érdekes mennyi lehet az esélye a jövőre tolásnak, mert valaki meg van győződve hogy nagy a baj és a 3 hét már halottnak a csók, más meg ugyanúgy meggyőződéssel vallja hogy csak kicsi a hiba és kicsit túlméretezték az időkeretet hogy tuti javíthassák addig.
  • Torzonborz
    "Ezt a kurva nagy hisztit 3 hétér" nem a 3 hét miatt hisztiznek, hanem mert már a 3. dátumot adja cdpr (és ezek után már az se biztos, hogy idén egyáltalán kijön). De amúgy igazad van, szerintem is felesleges a hiszti, de érthető az is ha valaki már nagyon játszana és a tologatások miatt már egy kicsit frusztrált és ez így kijön belőle.
  • Montanosz
    hát én csak a cybergoth zenét kedvelem, de azért a játékra kiváncsi vagyok, aztán hogy pár hét csúszás, hát akkor csúszik, max a 90éveseknek rosz hír nem a 15 éveseknek, persze kivéve ha a zebrán úgy megy át hogy a telot nyomogatja :-D
  • Nomad90Hun
    Hali!

Ilyenkor szoktam Én tenni 2 lépést hátra, és inkább objektíven nézni a dolgokat.

Ez a hiszti, hogy hú nem 2 hét múlva jön (kb.), hanem 1 hónap múlva mert el lett csúsztatva fölösleges, és önlejárató mint előttem is írták páran. Plusz a game pr-jának rossz.

Mondok egy egyszerű példát, nálunk most lett kiadva egy új mobilapplikáció, mellé egy weboldal fejlesztés is történt, és mikor jeleztük a hibákat a fejlesztőknek (nem csak nálam volt, hanem minden belső tesztelőnél), akkor jött a "hét az nem lehet", majd mikor szembesítettük őket a bizonyítékokkal ment a hümmögés, persze utána mégis rájöttek, hogy hiba van, és ki lett javítva.

A fejlesztéskor általában ugye átnézik a kódot, majd a részeket tesztelik egy checklist alapján.
    Én itt 2 dolgot tudok elképzelni:

1. A checklistes tesztelésnél nem jött elő valami, mert pl a tesztelők nem úgy mentek, hogy skippeltek x-y-beszélgetéshez, hanem szépen végig, és mondjuk Janikát fejbe lehet lőni, meg utána még 3 másik döntés eredményeképp X órával késöbb egy olyan szituációba jutott a game, hogy pl. bizonyos életutat választva CTD-vel dobott egy hátast, ezt elsőre a kódból nem lehet látni pl., és a fejlesztők DEV mode-ban előidézve látták már esetleg.

2. Bele raktak a végén gyorsan valami feature-t ami esetleg nem volt benne, vagy ki volt véve de inkább visszarakták, és a tesztelők szóltak utána, hogy "Nah Mano ettől taccsra vágja magát a cucc".

Én úgy tippelem valamelyik esetleg a 2 kombinációja lehetett, és a fejlesztőknek szóltak, hogy gebasz van srácok, erre ők meg azt mondták, hogy kell 2 hét mire kipofozzuk, a menedzsment meg azt mondta, hogy ok, akkor csúsztatjuk 3 héttel a megjelenést. Nagy valószínűséggel a Day 0 patchben benne lesz ez a fix (mert már kiírt lemezeket, stb ezek miatt nem szokás visszahívni), és fixálva lesz. Röviden: Nem kell hisztizni, nyugodjon le mindenki.
  • lonvard
    "Ezt a kurva nagy hisztit 3 hétért ... Ennyi entitled kisfiút, édes Istenem ... Refund, refund, nagy a baj, oááá, oááá, oááá, mint a csecsemők. Vársz baszki december 10-ig, vagy nem vársz és játszol amid van. A szerszámoddal, ha más nincs."

:-DDDD (egyetértek)
  • AnuluWork #1558
    Lehet, de nagyon nem lepődöm meg.
  • Palinko
    Tudom minden Tedd Howards interjúban megkérdezték, de végül is jogosan, basszus ha van valami ilyen népszerű cím szerintem felelsőséggel tartoznak hogy elmondják a rajongóknak is mik a tervek, de ő mindig hogy hmm fejlesztjük, már folynak az előkészületek de nem mostanában lesz :D

Továbbra is tartom a véleményem, hogy az ESO miatt nincs TES6, de abban teljesen igazad van hogy nem az emberi erőforrás miatt, hanem azért nincs mert lehet mutogatni hogy ott az ESO játszatok azzal és közben termeltetni a pénzt vele folyton, még a TES kifejlesztése sok pénzbe kerülne, bár megtérülne, de sok munka is, és nagy befektetés, miközben az MMO meg kb még úgy is ATM hogy soha sem tudott túlontúl sikeres lenni de mindig jóval a víz fölött maradt azért. Meg ezek szerint ők akarták csinálni az említett címeket is, de ha nem tejel az MMO inkább a biztos eladásokat hozó TES irányba mennek mintsem a kísérletezésbe. Szegény Skyrimot meg megerőszakolták a mindenre kiadással is :D Ott a rókabőr már a csontnál van nincs tovább kell valami új.
  • nordan
    ez a konzolos, 30-as szériás nvidáis dolog lehet benne amit az egyik srác felvetett
  • PiszkosFred
    Csak a TES gondolatokra reflektalva egy picit. Azert "jelentettek" be a TES VI-t ket eve, mert minden egyes nap, minden egyes interjuban, minden egyes kozossegi feluleten, support ticketben, stb. ezzel nyaggattak oket az olyan egybites idiotak, mint akik most habzo szajjal kovetelik a CP-s refundot a csuszas miatt. Ezt a csocseleket szerettek volna nemileg elhallgattatni azzal, hogy benyomtak nekik egy random animaciot meg egy feliratot. Ezzel el is voltak egy ideig. :)

Az ESO es a BGS kozott nagyon keves a kozosen hasznalt (emberi) eroforras, igy nem az ESO miatt nincs TES VI. Skyrimmal kb. egyszerre kezdtek kvazi a fejleszteset (2007-ben mar cikkeztunk az ESO-rol - bar akkor meg nem tudtuk, hogy Fallout mmo lesz e vagy TES mmo -, pedig akkor meg csak az Oblivion utan jartunk). A FO76 mar inkabb okolhato ezert, illetve az a teny, hogy a BGS 20-25 eve ugyanazokkal az arcokbol all, akik valami ujat akartak csinalni, nem a "megszokott" TES es Fallout szamozott reszeket. Na ebbol lett a FO76 es a Starfield, es ebbol nem lett egyelore ujabb TES... A vicc az, hogy a BGS csak mostansag nyitott uj studiot, de meg az sem a TES/FO reszeken dolgozik :) Egyszeruen minden projektet a torzsgarda akar csinalni, emiatt nincsenek gyors folytatasok.

Most, hogy az MS bezsakolt mindent, talan valtozik a felfogas. Vagy nem.
  • Carlos
    "nem. rendelünk. elő. semmit."
    Na majd ha venni akarsz egy új autót amihez egyéni kivánságaid vannak (nem stock összeállítás a polcról) akkor majd fogsz.
    Ha majd házat akarsz venni akkor majd a szépen leteszed a pár százalékos vételárat ügyvédi letétbe.

Szóval érnek még meglepetések. :)
  • Carlos
    Nekem ez! :)
  • dantor7
    De komolyan!
    NEM. RENDELÜNK. ELŐ. SEMMIT.

Te és a hozzád hasonlók miatt lettek ennyire elkanászodva a nagyobb szórakoztatóipari cégek, hogy bármit megtehetnek, úgyis akkorák, hogy a marketingesek lehozzák nekik, akármilyen fos is a játék.

(a csúszás nem zavar, az benne van minden projektben, de ne támogassunk már MÉG tovább csilliárd dolláros cégeket, jó?)
  • caps lock
    Csakhogy másról is legyen szó, itt egy nagyon igényes bemutató a cyberpunk műfajról:

• Maxtreme
    Mondjuk a forint durva romlása miatt az járt jól aki előrendelte már régebben :D
  • Maxtreme
    Kis érdekesség...
    katt

még a fejlesztők is a twiterről tudták meg hogy ujra késni fog a cucc. Van ott baj.
  • Palinko
    Egyetértek, bár nyilvánvalóan nagyon rosszul kommunikálta a cég és lassan mostmár tanulhatnának mert a witcher 2 két a 3 frappánsan 3 hónapot késett most a 2077 reméljük nem 2077 hónapot késik :D Kicsit a 8 húzós de 1 éven belül van szóval elfogadható.

Bírtam én is azt a hozzáállást hogy ne álljon benne a pénzem. Mintha tényleg valami nagy befektetők lennének basszus és azt a 20 ezer forintot ebbe a 2 hónapba megforgatnák úgy hogy 200 ezer legyen. Vagy ha mintha később nem állna benne a pénzük ha megveszik hát vissza sem fogják kapni ha már élesben veszik meg. Szóval teljesen agyrém, főleg hogy gondolom nem olyan emberek vettek gyűjtői kiadást akiknek kenyérre kell most... Inkább ez olyan kényelmi hogy letudtam az anyagiakat már csak a termékre kell figyelnem és várnom, olvastam olyat aki már 1,5 éve előrendelte és nem mondta le mert most nem mindegy hogy mennyit csúszik (értelmes keretek között)? Csak legyen jó a játék annyi érdekli.

Igen az is szégyen hogy nincs TES az MMO miatt és a Bioware is széttrollkodta minden legendás címét már, de azért azt ne felejtsük el hogy ők bár nem is ígérgetnek. A TES szánalmas "demo"-ját két éve nem lehet ígéretnek mondani mert semmit nem mondtak róla. Itt az volt a baj, hogy már 4 szer csúszott, ha annyit mondtak volna áprilisban hogy bocs most mégsem de majd valamikor idén, akkor senki se háborogna most :D Viszont a folyamatos hitegetés meg a twitteren leművelt dolgok amit felkapott minden média a nagy hype miatt azért tényleg durva, tanulhatnának belőle, hogy azt a szerencsétlen csávót is aki üzemelteti a social mediat tájékoztassák már rendesen, de itt senki nem lett tájékoztatva elviekben a fejlesztők maguk se sokkal előbb tudták meg mint mi.

Egyébként ha most egy bughalmaz szar és 8 év nem volt elég hogy kijavítsák 3 hét extra sem lesz elég, valami más áll itt háttérben valamennyit csiszolnak rajta biztos, szerintem a sok konzol összehangolásra megy el az idő már, meg tényleg amit mondtatok lehet 1-2 mechanika mégis kikerül és akkor az sok változtatást hoz magával.
  • lwb
    Ezt a kurva nagy hisztit 3 hétért ... Ennyi entitled kisfiút, édes Istenem ... Refund, refund, nagy a baj, oááá, oááá, oááá, mint a csecsemők. Vársz baszki december 10-ig, vagy nem vársz és játszol amid van. A szerszámoddal, ha más nincs.

Közben a Bethesda pl. mikor adott ki TES játékot? 9 éve legutóbb? A Bioware Dragon Age-et? 6 éve? Ezek mikor jönnek legközelebb? TES6 talán 2024-ben, új DA 2022 talán, senki se tudja. 10-13 éves játékciklusok, miközben a CDPR, sokkal kevesebb pénzből és sokkal kisebb stúdióban sokkal nagyobb és csiszoltabb játékokat ad ki 5 évente.

Igen, azt hiszem, tudok még 3 hetet várni. Főleg ha ez azt jelenti, hogy nem egy bughalmaz szar lesz a termék, mint kb minden, amit a Bethesda kiadott az elmúlt 20 évben.
  • lwb
    A fejlesztők panaszkodnak, hogy kaptak még három hetet az eredeti egy hét helyett, hogy befejezzék? Hogy akkor most mégsem kell napi 20 órát dolgozniuk, hanem esetleg napi 8 órába, három hétre elnyújtva is be tudják szépen fejezni a simításokat? Ezért milyen fejlesztő panaszkodna? A mazochista?
  • Voltan
    Minek rendelted elő? Az előrendelés egyetlen esetben magyarázható, amennyiben az adott termék csak korlátozott számban lesz hozzáférhető. Collectors editionök, ilyesmik, ha valakinek ez a gumicicája.

Egy digitális terméknél meg aztán végképp érthetetlen.
  • JonasSandor
    Tavaly a mecwarrior 5-re emlékeztet dettó december 10.
  • PiszkosFred
    Hat, ahogy ok is fogalmaztak, aranylemez most (is) annyit jelent csak, hogy a kontent kesz, minden belekerult amit akartak es mindent kiszedtek, ami nem odavalo, a jatek vegigjatszhato jelenlegi formajaban. De azt nem jelenti, hogy nem bugos es nincs rajta csiszolnivalo. :) Az aprilisi csuszas utan az oszi kotelezo szombati munkanap, majd a vezetoi szabadkotas nem sok jot sejtetett, a mostani heti 100 ora / het pedig egyszeruen katasztrofa, fejlesztoi szempontbol... Biztos, hogy nem a kontenttel van a gond, valami mas mehetett nagyon felre igy a tesztelesek vege fele.

Apr16 -> Szept17 -> Nov19 -> Dec10...

De inkabb dolgozzanak rajta es legyen egy jo kiadas februarban, mint jojjon egy Anthem vagy Fallout 76 fele szarcunami.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.27. 22:08:31
  • Palinko
    Fogalmunk nincs mi nincs kész, szerintem már tavaly végigjátszható állapotban volt, most csak a platformokon tesztelés és pár dolog finomhangolása folyhat. Tudják ők is ha nem adják ki a mai korban elvárásai szerinti jó állapotban azt megbánják később.
  • Evoluti0N
    Azért az aranylemezre kerülés utáni csúsztatás nem éppen egy megszokott dolog. :)
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.10.27. 22:00:16
  • PiszkosFred
    Aki nem barlangban elt eddig, az sejtette valahol, hogy csuszni fog, foleg amiota Schreier megkavarta a szart a release elotti tobbhetes kotelezo crunch kiszivarogtatasaval. Nem veletlenul koteleztek mindenki tulorara a megjelenes elott par nappal, foleg nem veletlen fel eves csuszas utan :)

Mai nappal heti 100 oras tulorara van kotelezve mindenki, 21 napra ez panikreakcio, semmi mas - a vezetok reszerol. Ebbol 2021-es megjelenes lesz - meg mielott szabit vennel ki decemberre...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.27. 21:49:08
  • caps lock
    A legjobb lett volna ha nem mondanak semmit, illetve tartják magukat a szinte szállóigévé vált kijelentésükhöz hogy "Jön mikor kész lesz." De bekavart a marketing gépezet, szinte már nevetséges felhajtást csináltak a játék körül. Nagyon megszaladt a kiadó szekere a Witcher 3 sikere után, csak a reklámkampányra iszonyú pénzek mentek el.
    Ha ebből inkább további fejlesztő stúdiókat vontak volna be a munkába, akkor vírus ide vagy oda időben elvégezhettek volna. Talán. Hihetetlen hogy anno be merték vállalni a tavaszi dátumot, mikor olyan szinten nincs kész a játék hogy három halasztás sem volt elég.
    Persze nagy a nyomás, a részvényesek is mielőbb pénzt szeretnének látni a befektetésükből, a játékosok is követelőznek, kilenc platformra optimalizálnak, plusz kell még a next genes konzolokra is jövőre, nem beszélve a multiplayer részről és a DLC tartalmakról. A túlóra meg a nagy elvárások miatt kész bolondokháza lehet most náluk.
  • drop
    elég nagy baj mivel a csomo fejlesztö ki van akadva hogy nem is tudták hogy halasztás lesz és már igy is sokk a munka és pihenének már ök is a mai napon kaptak mailt erröl és nem igen örülnek neki
  • nordan
    elmennek a picsbe,de komolyan!

GOLDON a program mi? beszedték a rengeteg előre kifizetett pénzt és kezdenek sumákolni! vicces látni mennyire sok a fanboy itt is, közben nem láttok a szemellenzőtől,hogy itt valami kurvanagy gebasz van....1 hónapos csúszás goldon lévő programmal? ne már

kurvára REFOUND ! remélem még sokezren refoundolnak erre a hírre,hogy térjenek magukhoz
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.10.27. 21:17:32
  • lwb
    Nem baj, fejezzék csak be, amit be kell fejezni.
  • wedge31
    Nekem nagyon bejön az a új " rpg " szerü vonal a viking téma meg abszolut kedvenc, el leszek vele a cp megjelenéséig.
  • Palinko
    Persze az mindenképpen úgy lesz, nem igazán jön ki ilyen nagy openworld játék nagy patch nélkül.
  • Piko888
    Hatalmas 0day patch érkezése várható
  • Evoluti0N
    Redditen tegnap képet láttam egy londoni buszról, aminek az oldalán ott volt a november 19. Mi történhetett, h egy ennyire biztos dátumot halasztottak? Mennyire lehet bugos az 1.0 verzió, h 3 hetet halasztaniuk kellett? :D
  • BladeW
    Nagyon nehezem tudom elképzelni ezt a verziót. Az újabb késés hatalmas arcvesztés most a cégnek. Az első csúszást még ki lehetett magyarázni "a toldozgatjuk-foltozgatjuk, ti se akarjátok, hogy bugos legyen, ugye?" szöveggel, de ez a csúszás szerintem most azt jelenti, hogy valami showstopperbe futottak bele.

(aminek jó eséllyel tényleg az lesz a vége, hogy elkezdenek kivenni dolgokat a játékból)
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2020.10.27. 20:49:51
  • Carlos
    Én is azokra várok, csak nekem egy full gép kell.
    Azért a Big Navi-kra is kivi leszek...
  • PiszkosFred
    Speciel en is elsosorban a CP miatt (no meg mar keves volt az i5@4460) csereltem tavaly lapot es procit, stb, iden a vkartya lett volna teriteken a megjelenes elott - de mazlim volt, mert mire megvettem volna egy 2080-ast, addigra szolt a cimbora, hogy varjak meg, nem banom meg, es jott is az nvidia bejelentes a 3xxx szeriarol, Mindjart mas lett a leanyzo fekvese. Viszont most meg keptelenseg beszerezni egy 3080-ast (meg jo, hogy nem forditott sorrendben vasaroltam), murphy torvenye :)

Eddig kibirtam, ezutan is ki fogom, csinaljak csak, teszteljenek ameddig kell, megvarom.
  • drop
    ami engem aggaszt hogy kezdik kiszedni a dolgokat a játékból most már pokdront se lehet használni stb
  • Maxtreme
    épp ezt mondtam valakinek tegnap hogy tuti az uj konzolok érkezését várták be, amiatt csúszott a cucc nov19-re. Simán elképzelhető.
    A vga-s dologban is lehet valami. Innentől viszont kíváncsi leszek a hw igényre.