6314
-
#1250 Nekem az is újítás, ha más játékokból vagy játék genre-kból vesz át valamit egy játék. Pl. a W3 a witcher sense-t. Igen, volt hasonló, bár nem a TR-ben, hanem inkább az Arkham játékokban előtte, ettől még rpg-ben nem volt és ezért újszerű. A lovaglás nemcsak gyorsabb gyaloglás, mert pl. a harcban is módosít a sebzésen. De ha úgy érted, hogy nem volt a W3-ban olyan forradalmi játékmechanikai megoldás, amit előtte a játékiparban még nem láttunk, akkor igazad van. Mondjuk nekem nem is hiányzott, nem mind újítás jó. Nem jut eszembe a neve, de a kinect hajnalán volt egy from software (!!!) játék, ami full kinect vezértelt volt és egy tankot irányítóttál. Volt már hasoonló korábban? Soha. Jó volt? Lószart, játszhatatlan volt kb.
"több varázslat van"
Gothicban több varázslat van, mint a Witcherben. -
#1249 Idovel majd lesz olyan is. Ahogy vegul csak megmaradt a labnyom a hoban/homokban/sarban, ahogy elsokent kovette fizikailag a karakter lepese a domborzatot es nem csuszott/lebegett felette, ahogy elsokent valtak rombolhatova a kornyezetek, ahogy elsokent jelent meg a fizika es a gravitacio a jatekelemek reszekent, stb.
Ha nagyon szigoruak vagyunk, semmi ujat nem lattunk az elmult 20 evben, amit ne lattunk volna mar regi dosos jatekokban. Sot, meg a VR sem uj, anno a BNV teruleten tartott ifabo/compfair kiallitas egyiken mar kiprobaltam a Descent egy vr verziojat a 90-es evek kozepen, azota alapjaiban nem valtozott a lenyege annak sem, csak fejlodott es finomodott. Ugyanez a helyzet a jatektermekben mar a 80-90-es evekben hasznalt motion detectort hasznalo kalandjatekokra, amelybol aztan a Wii probalt profitalni.
Kvazi "ugyanugy" mukodik mind mai is, 20-30 ev elteltevel, de megis, mennyivel mas manapsag leulni egy jatek ele :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.06.26. 18:45:54 -
#1248 Jó de azért rengeteg újdonság van csak nem minden egy játékban a rombholható terek pl a red factionben, a grappling hook szerű közlekedés, fedezék rendszer sem volt még 20 éve, automata élettöltés se nagyon volt divatban meg még csomó de csomó dolgot lehetne találni, de így hogy mindenre rámondod hogy ez nem újdonság mert valami 2% ban hasonló már volt valamikor így tényleg nehéz, már nem is játék kéne ilyen felfogás alapján. Azok a szimulációk meg amiket várnál én is ugyanúgy szeretném de nem lesznek, sajna túl sok erőforrást fogyasztanak ahhoz hogy real timeban menjenek és valamennyit lehet csalni de nem tudják megerőszakolni a dolgot akkor se.
Cs Goban amúgy hasonló a lövedék átütése mint ahogy írod
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.06.26. 18:36:59 -
lonvard #1247 Belém ette magát a gondolat, hogy minimum egy easter egg erejéig belerakják a dimenziók vándora Cirit. :) -
#1246 Kicsit olyan mintha a legújabb BMW-t hasonlítanánk a T modellhez és hát nem fejlődött semmit van kormány itt is ott is, 4 kerék ennek is annak is :D -
Evoluti0N #1245 Igen. Ezt inkább pozitívumként emeltem ki az emígy megkérdőjelezhető minőségű GUI esetében, h alapból kiírja, h melyik gombbal mit csinálsz, de lehetőséged van kikapcsolni, ha nincs már szükséged rá. Ugyanakkor sok olyan elem volt, ami szinte létszükségletű és nem igazán ajánlott kikapcsolni, bekapcsolva meg eléggé cirkuszos a design. Csinálhatták volna úgy valahogy, ahogy a GTA V esetében is sikerült, h sok elemet a minimap köré, fölé raktak és nem foglaltak el fölöslegesen sok helyet, illetve időnként nincs tele a monitor minden oldala és sarka valamivel. -
#1244 El kell magyarázni, hogy mi a játékmechanika? :)
A lovaglás az lényegében gyorsabb sétálás, csak anno nem tudták leanimálni. Ez nekem nem új mechanika. A Gothic II-ben a speed potikat csak a hosszú utakra tartalékoltam. Lényegében ott is, ha csúnya lett volna a ló anim, de a sebesség megvan, akkor elfogadom.
Új játékmechanika pl. a parkour. A játék pályadesig abszolút megváltozott tőle, nem csak arról szól, hogy gyorsan mozogsz.
A W III lovaglása egyébként nagyon lol, mert ha ráveszed magad, akkor olyan OP, hogy ehaj. Csak mivel karakteridegen és soha nem csináltam azt egy próbán túl.
A Souls játékokat lehetne még újításnak mondani, de mivel egyikkel sem játszottam, nem merem. Az, hogy WIII craft rendszere nagyobb, több varázslat van, az még nem új. Legalábbis számomra nem. Az elemek kombinálása, ami van pl. a két DOS játékban, az már azért valami. Hogy a korábbi D játékokban volt-e azt nem tudom.
A W III W érzékelése nem új. Korábban feltalálta már más. A TR-ben is volt, ott túlélő ösztön néven futott. Mi volt az első, ahol volt? Ott új volt. Azóta csak eltérő impl.. semmi több.
Ezzel nincs semmi baj, mert úgy tűnik, hogy a kiadók kockázatatni nem mernek, az játékok keretei miatt korlátok vannak. Csak akkor senki ne adja nekem elő a nagy innovatívat.
Majd, ha lesz olyan lövölde, ahol számít, hogy akkor tégla, beton, agyagfal, vagy méteres fatörzs mögött vagyok és egyiken átmegy az acélmagvas AK-47 lövedék, de a 9 mm piszolylőszert megfogja és egy hk. fogja és szétlövi a házat, ahol ember van és rádől, akkor térjünk vissza az innovációra. Addig alibizés megy. Úgy tesznek mintha. Vagy még azt se. Ezt nem én mondom, hanem egy fejlesztő, de ebben semmi új nincs annak, aki nem csukott szemmel élt az elmúlt 25 évben és játszott..
Sajnos nem emlékszem hol van benne, de talán az első harmadában.
A játékok szebbek lettek, de a környezettel levő interakció sokszor a 20-25 évvel ezelőtti kiugró alkotásokat nem éri el...
És nem látom azt, hogy az U5 engine erre mozdulna. Mit csinál?
1. Legyen mééééééééééééég szebb.
2. Legyen fasza hang is.
3. A költséghatékony fejlesztést támogassa a munkaerő oldalról. Az, hogy brutál vas kell hozzá, az keleti bérek mellett soha, de egy soktízezres éves grafikusi modeller fizetes mellett USD-ben nem tétel, ha 3 év helyett 1,5 év alatt megcsinálható lesz, mert dev. assetekkel nem kell szöszölni, letöltik és beteszik.
Döbbenetes, hogy SENKI nem beszélt arról a U5 demó kapcsán, hogy lényegében semmi forradalmi nem volt rajta játékmenet szempontjábó, szóba se került. Az, hogy legalább mímeljék a valóságos fizikát absztrakt módon... Nem newtoni vagy más egyenletekkel... -
#1243 Ajjaj, de örültem én annak a melyik gombbal mit csinálsznak akkor mikor hónapok után újrajátszottam, vagy csináltam pár nap kihagyást és már nem volt olyan refleks szerű :D Nem tettek bele feleselgesen abba se semmit, csak esetleg egyesek úgy érezhették hogy felesleges. -
#1242 és tényleg :D :D -
#1241 Azt még nem kérdezte, hogy hol van magyarítás... -
#1240 ne haragudj, de amúgy imádom már az új gémeket csak azért mert mulattat, hogy minden egyes helyre ugyan azokat az állatságokat írod, hogy drága a játék meg megvárod satöbbi :)) hatalmas!!!!!!!!! -
Evoluti0N #1239 Mind3 platformra? Na és mi lesz a Switch verzióval? :D -
#1238 Mit értesz játékmechanika alatt? Nekem a questdesign pl. az. De ha az nem, akkor pl. a lovaglás, a lovas harc, ami nem volt a gothicban, pl újítás. Vagy a witcher sense mód, amivel nyomokat olvashatsz. A gothic és a W3 között az a hasonlóság, hogy mindkettő TPS real time akció-rpg, lineáris történettel, egy sand boxban, némi crafting, mágia, fantasy elemek, szintlépés és fejlődés. -
#1237 Akkor nem éretted meg a lényeget.
JÁTÉKMECHANIKA terén nincs igazán semmi új. 20 éves megoldásokat pimpelnek és díszítettek fel. Semmi új.
Amit te említesz az a sztori minősége és megtámogatása a látvány, voice acting által. -
#1236 Nyilván az ótvar multi a kazuárokkal többet kaszál, mint bármi hc játék, ezt tudom. Pont ezért gondolom, hogy ha 60 dollárral tudok tenni ellene valamit, akkor teszek. Nem, nem a te meg az én 60 dollárom számít, de 10 milliószor 60 dollár már igen.
Mindegy, nyilván azt veszed meg és úgy és akkor, ahogy akarod. Már beszélgettünk róla, de pl. én a W3-at mindhárom platformon megvettem, minden expansionnel együtt. És végig is vittem, kétszer legalább mindhárom platformon. És nem bántam meg. Százszor jobban megbántam a TLOU2-re azt a 60 dollárnyi pénzt, mint a W3-at háromszor megvenni. -
#1235 A W3-ban a játákmenet és a questdesign volt forradalmi. Hogy szinte minden mellékküldetés egyedi volt, annak érződött. A Gothicok (bár nagyon szerettem őket) nem ilyenek voltak. Tele voltak "menj oda és öld meg az 5 dragon snappert" meg "hozz 10 mana plantet" stílusú küldetésekkel. Ez mindenképp újítás, legalábbis a legtöbb crpg-hez képest, ahol legfeljebb a főszálra fókuszálnak, a mellékküldetések megmaradnak a szimpla grind szintjén. A W3 legjobb küldetései közül több opcionális mellékküldetés volt.
Egy játék egyébként nem attól jó vagy rossz, hogy mennyi benne az újszerű megoldás. Hanem, hogy mennyire működik az egész, együtt. Egyébként szerintem nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, amikor azt mondod, hogy a W3 nem előrelépés egy gothichoz képest, legfeljebb a grafika terén. -
#1234 Az elmúlt 20 évben semmi sem hozott. Ez az játékipar egyik alapvető problémája...
Egy magyar fejlesztővel volt interjú a Chekcpoint podcastnen (IDDDQD blog), hogy a 1997/98 táján olyan Ultima VII/VIII szerű motorral megcsinálták, hogy terjedt a tűz, a fény és árnyék annyira számított, hogy az MI, ha látta az árnyékodat számításba vette stb. Ma mi van? A 2017-es Zelda Beath of the Wild-tól oda és vissza voltak, ami 3D-ben a Switch grafikájával kb. hasonlót tudott. Tetszik érteni, feltalálták kanálban a mélyedést 20 évvel később, csak már 3D van.
A játékok az elmúlt 20 évben kb. szebbek lettek, de semmi egetrengető új játéktechnikai elemet nem találtak ki sőt, valamit újra feltalálni sem tudnak, mert a grafika köti a kezüket. Mert a terjedést ma is megírnák, de a grafikát mellé, hogy jól nézzen ki nem. Ezért van az, hogy az új Microprose HC taktikai játéka is a grafikán spórol, ha modellezni akarja a környezeti rombolás.
Konkrét példa? A Witcher III is gyakorlatilag egy felturbózott Gothic I/II. Igen, szebb. több mozdulat van benne, több varázslat, de az egész működési mechanizmus és környezeti interakciója kb. azon a szinten van. Néhány helyen ütésre összedől ajtó vagy barlang, de kb. ennyi. Kapcsoló van benne, padra leülsz, létrázol és mászol, stb. Minden általam ismert játék a korábbi mechanizmusokat kombinálja és azok mellé rendelt leíró adatbázist.
A Witcher széria witcher érzékelést is n+1 játék használta más néven.
Szóval ezek után ő mégis kis és miért várt forradalmat vagy mást a CP2077-től? És semmire nem számítok.
Gyakorlatilag ma minden játékot, ami a zsánerban van, a történet, a voice acting, grafika és atmoszféra visz el a hátán. A többi alibizés nagyrészt.
Pl. játszottam pl. a TR szériával is és kb. az Uncharted 1-2-3-re alapuló izé volt, ott is volt stealth és a Witcherben is ismert "sense".
Mutasson már bárki egy forradalmi játékmechanikájú játékot.
A W III alibizése is a játékosok 99%-nak tapasztalatom szerint nem tűnt fel. Most vagy az átlagjátékos nem érti mit csinál, vagy csak az én műszaki szemem szúrja ki azt, hogy mi és hogyan...
A Parkour TPS/FPS-esek megjelenése hozott új színt a műfajba, de az is "csak" additív volt a többi megszokott elem mellé és ez n+1 műfajban nem áll meg, mert nem illik bele.
Mi kéne? Nincs szép grafikájú generálisan rombolható környezet sehol és semmi ilyen VALÓDI forradalom. És nem látom, hogy lenne. Az bemutatott U5 engine is szép volt, meg a hangokat emelték ki. Semmi sem utal arra, hogy lenne előrelépés az általam hiányolt területeknek... -
Evoluti0N #1233 Egyeseknek volt lehetősége játszani pár órát és volt olyan, aki kitért a vezetésre is. Azt mondta, h nem szimuláció szintű realisztikus, de sokkal jobb érzés, mint sok más open world játék, amikben vannak kocsik.
A játékmenetet illetően a Witcher 3 se hozott semmilyen megújító, formabontó dolgot. Igazából a játék többi eleme lett kiemelkedő. Egy jól összerakott, élvezetes játékmenetet várok el, de nem számítok arra, h az lesz a legerősebb rész a játékban.
Ami pedig a HUD-ot illeti. Hát igen. A CDPR-nek sosem volt ez erőssége. A Witcher 3-nak is clusterfuck volt a HUD-ja, telepakolva minden szarral a képernyő minden oldalán és sarkában. Remélhetőleg azért annyit kapni fogunk itt is, mint ott is, h legalább ki lehet választani, ha HUD melyik része látsszon és melyik ne. Pl, ahogy a WItcher 3-ban se kellett az embernek folyamatosan látnia, h melyik billentyűvel mit csinál séta vagy lovaglás alatt. -
#1232 Ezek a "ha" dolgok sosem érdekeltek, mert azért ha mivel sosem fognak ezek megtörténni..tehát kár is róla beszélni. -
#1231 (...es kezdodik, a fillerb.szo pestis ezt a topikot is elerte. Kar erte...) -
fluency #1230 Ez már egyéni ízlés kérdése. Ha szeretnéd támogatni a fejlesztőt, akkor megveszed megjelenéskor a játékot és később a DLC-ket, ha meg nem, mert téged ez annyira nem érdekel, akkorsz vársz valami akcióra. Bár azt hozzátenném, ha mindeki csak várna, hogy leakciózzák a játékokat, egy idő után nem lenne mire várni. :)
Utoljára szerkesztette: fluency, 2020.06.26. 10:49:10 -
#1229 "always online pénznyomdák helyett"
Ezzel az a baj hogy amíg egy teszem azt ebből a Cyberből elmegy (csak írok valamit) 30 millió db 2 év alatt, addig a ótvar multis szarságokból 3 hónap alatt be tudnak szedni annyit mint ebből 2 év alatt.... Szóval attól hogy én kukáznám ezt a 60$-omat még nem változna a többi pénzéhes rohadék hozzáállása...
Szóval én várok..nekem mindenképpen megéri ,ugyanis a várakozás nem kerül semmibe sőt .
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.06.26. 10:40:43 -
#1228 A játék teljes árával azt fizeted meg, hogy ne kelljen várnod. Plusz segítesz a fejlesztőknek, hogy nagyobb bevételhez jussanak és még több ilyen játékot csináljanak pl. újabb looter shooterek meg always online pénznyomdák helyett. -
#1227 Nem a verekedés miatt nekem a világ legjobb játéka sem ér pénzben többet. Mert minek fizessek érte 60$-t ha később 5-ért szórják majd vagy bundleba az emberhez vágják? Tudok várni.... -
caps lock #1226 Ez a Braindance hasonló mint az Arkham Knight nyomozós szkennere. Bár ott csak egyszer, az Orákulum elrablásánál kellett használni, itt viszont fontos része lesz a játékmenetnek. Nekem bejön. -
#1225 Hát megnéztem ezeket a gameplay videókat, de nem estem hasra tőlük.Tele van az egész kijelző mindenféle adattal, amitől jóformán nem látni a környezetet. folyamatosan ott a térkép és még a rendes részen is a szádba rágják, hogy hova kell menni és mit kell csinálni.
A jobb alsó sarokban mi olyan fontos része lesz a játéknak , hogy a tőzsdei árfolyamoknak ott kell lennie?Pár érdekes animáció is volt, a lépcsőn lefelé sétálás és a karakter fordulása.
Meg arról volt szó, hogy mindent FPS nézetben csinálják erre a kocsi vezetés meg külső nézet.
Apropó kocsi, hát úgy néz ki itt is elfelejthetjük a fizikát, mert a kocsi megint nem ismeri , a kanyarodás és az úttól ugratás az megy ,de nem a fizikának megfelelően. -
#1224 kitalálom, megvárod míg 5 euro lesz és akkor veszed meg mert annyit ér a verekedős jelenet miatt :D -
#1223 Vén szarok vagyunk már... Bakker... most nézem, hogy annyi idő amennyit az SG-n (annó superwarez, márha jól emlékszem) töltöttünk felnőtt egy generáció... súlyos. -
#1222 nekem is tetszik... sunáznám IRL. ;) -
#1221 WOW.
Nekem ez nagyon bejön!
CE day 1 for sure. -
Evoluti0N #1220 14 perc gameplay kommentár nélkül. Igazából semmi igazán új. Mármint az első fele ugyanaz, amit láttunk a Night City Wire alatt, csak itt a játék hangja hallatszik. A második fele meg a braindance, ami már a streamben is kommentár nélkül volt.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.06.26. 03:30:11 -
#1219 Pedig a 18 év ittlétem alatt tonnányi jó gamet mondtam már.De ami szar az megmarad benned mert neked ezek a szarok a mindened és belehalsz mert más ezeket nem ajnározza.
Ez pl már most nem 10/10 az elbaszott indie zs szintű verekedés miatt -
Evoluti0N #1218 Jogos. Inkább szólt ez annak, h soha egy pozitív véleményt nem olvastam egy játékkal kapcsolatban sem grebbertől. Nem az, h nincs neki. Gondolom, h van. Csak mindig a negatívakat osztja meg és lefárasztja az agyamat. -
TokraFan #1217 A fórum arra való, hogy mindenki leírhassa a véleményét. Akkor is, ha netán negatív, Ezt sokan nem értik... -
Evoluti0N #1216 Inkább a te állandó negatív megnyilvánulásaiddal, amitől rendszeresen elmegy az életkedvem. -
#1215 Magadat zavartad el a hülyeséged miatt így a helyes. -
Evoluti0N #1214 És románcolható!!!4444négynégy
-
Evoluti0N #1213 Teljes Night City Wire, akinek kimaradt.
12:47-nél a csaj prime waifu. -
Evoluti0N #1212 Amit hiányolok, amit egyik videóban mondtak, h nem lehet az arcon, testen részeket megfogni és húzgálva változtatni őket. Szóval mint mondjuk a legtöbb modern MMO-ban vagy az újabb Sims játékokban. Habár szerintem még így is össze lehet majd hozni tetszetős karaktert. -
Evoluti0N #1211 Jaj, grebber. A Tsushima topicból már elzavartál (értsd: unfavoltam). Remélem, h innen nem sikerül. :D