6309
banner
  • Palinko
    Senkire konkrétan de akkor te is bele esel ezek szerint :D Itt SG-n is írták 3-4-en, külföldi fórumokon pedig sokkal többen hogy a CP-re időzítik kb a gépfejlesztést, pláne így a konzolgeneráció váltás miatt is.
  • Carlos
    Khm...khm... kire gondolsz?
    (ma a fél napomat (természetesen szabadidő, mert dolgozom keményen itthonról) arra toltam el, hogy megpróbáljam a boot loop-ból kihozni a régi gépemet amit 1 éve bottal se kapcsoltam be. Fél siker, a másik fele egy 0ra halt windows)
  • Palinko
    Igen ez jó gondolat de ne felejtsük el hogy előző generáción is fut a játék plusz 99.99% hogy a harwerkövetelmény sem lesz olyan hogy a 3000-res széria kelljen hozzá, de igen azért sok emberről hallani aki a CP miatt fejleszt gépet lehet lesz valami keresztpromó még az említett gyártókkal.
  • Carlos
    Na, gyártok egy kis konteót:

- Nvidia nem nagyon tudja szállítani az RTX 3070-3080-3090-eseket amin faszán menne a cucc és hát ugye CDPR és Nvidia -> csúcsszuper megabrutál összekóóóperálunk még saját CP kártyát is gyártunk nektek jófejek vagyunk puszipajtik.
    - Új konzolok mikor jönnek ki? Azok is mostanában, oder?
  • Palinko
    Hát nyílt világú RPG cím, ilyen évben mikor 11 hónapig nem nagyon volt ilyen stílusú AAA játék, szerintem valamennyire az
  • PiszkosFred
    Biztosra veszem en is... bar drukkolok a decembernek, akkor en is jobban raernek :) de, majd jon amikor jon, kivarjuk most mar.
  • Maxtreme
    nem tudom az AC manapság akkora húzónév e.
  • Palinko
    Lehet hogy pont ezért is nem akrják annyira közel, először asszem 1-2 nap volt a megjelenések között aztán az AC egy héttel előrehozta hogy mégis nah, most ők 3 al hátra tolták, de még így is olyan dátumra hogy mindenki meg tudja venni a karácsonyi szezonra, szerintem ez a dec 10 jó, de több hely nincs már nekik, mert a következő tényleg a 2021 lenne már, 10 nap tényleg nem sokat számítana már, karácsonyra nem tolják rá, 2021 meg azért lenne gagyi mert ugye az eredeti mű 2020-as dátummal van és tök jó lenne ezt az apropót megtartani.
  • hawkie22
    Még jó, hogy elötte azért kijön az Ubitól az AC Valhalla, így lesz mivel elütni az idöt.
  • Daermon
    Á tököm... Decemberbe már nem tudok szabira menni :D
  • Maxtreme
    Van egy olyan érzésem, hogy lesz ebből még 2021 is...
    Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.10.27. 17:53:28
  • BladeW
    vérpistike sírásra görbülő szája vagyok
  • Maxtreme
    Újabb csúszást jelentettek be, az uj dátum dec 10....

forrás
    Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.10.27. 17:49:46
  • Palinko
    Ajka, orra, szemöldöke más de azért nagyon hasonlít valóban. Lehet felgyorsítva a dolgokat csak kicsit megbolygatták a létező modellt vagy valami generátor ezt köpte ki :D
  • Carlos
    Elég régóta bosszant már a kérdés, de csak én látom bele Ciri-t ebbe a Kitsch-es poszter lányba?

Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.10.27. 17:13:37
  • Anonymusxx
    Szerintem az eddigi legjobb videó /trailer:

Ez már jobban meghozta hozzá a kedvem, mint a többi vdeó
  • TokraFan
    Sajnálhatod pedig, mert a Mass Effect trilógia az utóbbi idők egyik legjobb játéka volt, történet szempontjából biztosan. RPG-nek gyenge, de maga a világ amit alkottak, és ahogy azt elmesélték, az nem mindennapi volt. Az Androméda egyértelmű visszalépés lett, nem ok nélkül buktázott. Mondjuk mások készítették mint a korábbi részleket, ez meg is látszott a minőségen.
  • Carlos
    Bugok...
    Hát igen, mi annó a Stormregion-nél 10.000 fölött voltunk és az csak egy 2 éves project lehetett. Igaz, hogy a nagy részét a játékosok sose találják meg de azért a legtöbbet ki kell javitani. A master-ra igy is bennemaradt pár ezer minor/trivial bug. critical-ok és blocker-ek persze mind ki lettek javitva (és talán újak is keletkeztek amiket nem vettünk észre).
    Egy ekkora volumenű projectnél a legnagyobb meló a balansz a bugok és az apróságok finomítása. Általában erre nem marad idő a fejlesztés végén. CDPR ezért tolta el a release-t hogy nyerjenek egy kicsit mert ők is tudják, ha most odateszik magukat akkor ők lesznek az istenek. Mert egy W3 - CP2077 után a következő játékukat még azok is előrendelik akik a mostanitól félnek.
    Akkor lesz majd baj, ha beállnak a futószalag fejlesztésbe (1-2 évente új cím): na akkor nem szabad majd előrendelni.
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.10.23. 08:12:29
  • bélanéni #1508
    Mindennel tökéletesen egyetértek. Viszont ízlések pofonok: anno ME1 és DAO-t is megvettem (miután mindkettőről szinte mindenki jó véleménnyel volt), mindkettőnek kétszer ugrottam neki, de előbbit kb félig, utóbbit mondjuk 10 órát voltam képes játszani, nem igazán élveztem őket. A további részekkel ezért nem foglalkoztam, amikor meg láttam a DAI vegyes, a MEA többségében inkább megatív kritikáit, ez a kettő pláne nem érdekelt, még egy walkthrough-ba se néztem bele. Aztán pár hete (már nem tudom milyen indíttatásból kezdtem el velük foglalkozni) megvettem őket, és az utóbbi pár év legjobbjai számomra. Igen, a BioWare mélyrepülést vett, lehet hogy az Anthem volt az utolsó szög a koporsójukba (a hírnevükébe mindenképp), de mindez ellenére ez a 2 játékuk számomra nagyon élvezetes. Egy monumentális új ME vagy DA4-el még visszaszerezhetnék a régi pozíciójukat, mint mondjuk a Blizzard egy gigamega kegyetlenül grandiózus Diablo4-el, de mondjuk egy EA égisze alatt erre már nem tudom van-e reális esély....
  • Palinko
    Hajjaj, Inquisition egy félrement koncepció volt szerintem és az első két rész jól sikerült de ez az MMO-nak kezdjük majd irányváltás és befejezzük singleként az nagyon rossz irányba vitte. MEA sem volt jó játék az elődökhöz képest, nem igazán bilincselt le, pálya design siralmasan rossz volt meg is untam pár bolygó végigvitele után. Mindkettő jogosan kapta a kritikát és nagyon össze kéne magát szednie a Biowarenek szerintem. Plusz tényleg rengeteget javítottak a kezdeti bugokon a ME esetében nem az volt hogy pár embernél összezavarodott ott mindenkinél előjöttek a bajok az nagyon gáz volt. Mindenki a régi játékokkal hasonlítja össze amikor talán párban kevesebb volt a bug, de sokkal kevesebb volt a lehetőség is azt mindig elfelejtik említeni és volt ott is rengeteg probléma csak az idő megszépíti az emlékeket. Viszont a ME-nél meg tényleg az van hogy szemmel látható volt a mélyrepülés, a Maffia 3-nál is. Ilyen játékok meg is érdemlik amit kapnak. Inkább az a rossz mikor a Far Cryt bugosozzák le, miközben mindig ilyen volt hogy pár furcsaság azért akad, minden sandboxban akadni fog, meg a videók úgy vannak összevágva hogy ki tudja hány player hány órájából került ki az a pár bug, az nagyon más mintha mindenkinek folyamatosan problémázik és game breaking bug van benne.

Szerintem a CP már készen van nagyjából idén év eleje óta, de azért csúsztatták mert tudták hogy van idejük 2020-ba kel beleférniük, jöjjönek az új konzolok, minél több bugot javítsanak ki mert az előző witcher tette őket igazán naggyá és szerintem tudják hogy nem csak kiharcolni kell ezt a státuszt hanem megőrizni is nehéz, ezért nem akarnak hibázni olyan játékkal amit már ilyen sok ideje fejlesztenek. Biztos nem fog mindenkinek bejönni, meg lehet pár előrendelő csalódni fog de nem azért mert szar játék lesz, hanem azért mert nem olyan lesz mint ő azt elképzelte.
  • PiszkosFred
    Arra még számolj 1-2 évet, mire a licensz meglett és az első koncepciók elkészültek, stb. Abban valószínűleg igaza van bélanéninek, hogy a mostani állapot 90%-a az elmúlt 5 évben készült el, főleg úgy, hogy közben volt egy reboot is. De a projekt - és itt meg neked van igazad -, sokkal régebben kezdődött. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.22. 20:29:58
  • bélanéni #1505
    Mindkettőre reagálnék nagyon röviden :)

1) egyetértek, szerintem is valahol félúton van az igazság (félkész egy játék / nem jogos a felháborodás), de inkább arrafelé billen a mérleg nyelve, hogy ha egy játék nagyon bugos, az általában azt szokta jelenteni az eddigi tapasztalataim alapján, hogy 10 óránként 1-szer lefagyott a game, meg volt 1-2 nem égbekiáltó probléma. Én ezt teljesen bugmentes játéknak nevezem. Fejlesztő vagyok (igaz, nem játék), és belegondolva a milliónyi esetbe, ami egy játékban előfordul, ez bizony tényleg bugmentesnek tekinthető. Biztos van 1-2 bughalmaz a piacon, de azok gyorsan ki is kopnak. Most pl. párhuzamosan a Mass Effect Andromeda és Dragon Age Inquisition-el játszok ("játszok" --> annyira pejoratív kifejezés. Pl. egy mozifilmet néző mozizik, mennyivel elfogadottabb szórakozás szélesebb körben, miközben egy "játék" sokkal mélyebb, összetettebb), ami finoman szólva le lett húzva anno, de számomra mindkettő hatalmas élmény. Igaz megjelenés óta sokat foltoztak a MEA-n, de azért megjelenéskor se volt túl nagy gond. Pár face animáció volt bajos, meg néhány bug zavart be. Anno ezek a game-ek kimaradtak, túl sok meló miatt, de most pótolom és wow
    Az már csak hab a tortán hogy egy baromi rendes csapat irtózatos munkával az egészet magyarította, 6M karaktert maguk mögött hagyva és 10-15 napja osztották meg. Az angol megy, de 6M karakter nekem fárasztó

2) igen, a játékok fejlesztése baromira összetetté vált, lásd Star Citizen ---> ott vannak bajok! Ha valaki oda pumpált több száz / ezer dollárt, azért már szívja a fogát egy ideje. Végeláthatatlan projekt, túl nagyot álmodtak. A CP2077 szerintem ettől fényévekre van, elvileg aranylemezre került. Hogy milyen lesz, azt egyikünk se tudja, de bizalmat a CDPR-nek szerintem meg lehet szavazni
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2020.10.22. 20:30:40
  • bélanéni #1504
    Akkor mégis egy hullámhosszon vagyunk
    Amit meg írtam, szerintem félreértetted: nem arra gondoltam: "EZT miért nem rendeled elő??", hanem arra, hogy ha egy ilyen játékot nem vesz meg az ember megjelenés után (miután meggyőződött róla, hogy beváltotta az ígéreteket), és GOTY-ra vár inkább, akkor mit?
    Talán így már elfogadhatóbb Persze mindenki szíve joga GOTY-ra várni, akcióra várni, stb.... van aki régi klasszikusokkal elvan a GOTY-ig, van aki meg évi 2-3 game-el játszik, és "várja" a CDPR köv. nagynak ígérkező dobását. Én ez utóbbi vagyok, de hozzáteszem a téma zárásaként, asszem az elmúlt 15 évben ez az első game, amire előre 2 hónapra befizettem. Az meg hogy 20.000-et költsek egy játékra jó előre, és még 8000-et egy ráhangoló art / lore könyvre..... még nem volt példa. De hát ez a CP2077 már csak ilyen ritka madár
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2020.10.22. 20:18:25
  • TokraFan
    Van az 7-8év is. Az első trailert 2013-ban adták ki.
  • Palinko
    Én nem tudom eldönteni hogy egyértelműen az előrendelői kultúra okozta azt a kárt, vagy az hogy több energia most egy játékot fejleszteni mint volt 10 éve szóval eljön az az idő hogy ki kéne még adni de látják hogy van még 1 évnyi csiszolnivaló rajta de már így is kétszer elcsúsztatták nem vállalják be a plusz egy évet mert pénzt akarnak már látni nem mennének csődbe szóval kidobják ahogy van, aztán majd befoltozzák csak jöjjön már be a pénz. Bár a pontos számok engem is érdekelnének hogy milyen most az előrendelői kultúra meg milyen volt a múltban deeee én a hozzászólásokból ami igazából nem mérés meg semmi, de akkor is úgy szűröm le hogy kevesebb ember rendel elő mint régen.
  • Palinko
    Igen én is hallottam játékokról hogy jaj így bugos jaj amúgy bugos és teljesen játszható volt, legutóbb a Mafia Definitive editionről mondták hogy mennyire bugos közben semmivel nem találkoztam ami gáz is benne az a motor hibája nem igazán nevezhető bug-nak mikor látták ők is hogy ilyen de kompromisszumot vállalva úgyhagyták.

Amit rosszul tudsz az pedig az hogy nem 5 éve fejlesztik, inkább 8+ :D Persze lehet úgy mondani hogy 5 éve nagyobb erőbedobással.
  • Kancsalborz
    Naná hogy nem fekete-fehér. Mindegyik változat igaz amit irtál. Csupán annyit irtam, hogy a " hűeztmegvesszükelőrebiztoskurvajólesz" mentalitás okozott már "némi" kárt a játékpiacon, de ez messzire vezet meg mint mondtam túltárgyaltuk.
    Más a bizalom meg a tudatos támogatás mint a vak rajongás, látom nálad az előzők vannak meg, úgyhogy nincs probléma. :)
  • cenobite
    Eddig amiket előrendeltem, egyiket sem bántam meg. Hozzáteszem nem vagyok nagy "előrendelő", de néhány játéknak megszavazom a bizalmat. Így van ez a Cyberpunk-kal is. Most adtam le a rendelést.
  • bélanéni #1498
    Sok félkész játék vagy túl sok nulltoleranciás picsogó gamer? Vajon utóbbit kimeri-e mondani egyetlen fejlesztő? Pl. egy olyan kaliberű aki a Cp2077-en dolgozott. Sok csúnya pénzéhes bácsi van ott, emitt meg csupa tökéletes gamer arc
    Értem amit mondasz, de ha már jelenségekről beszélünk, nem olyan fekete-fehér az a dolog.....
  • Kancsalborz
    Oké mester, túl van tárgyalva. Bírom a nagy önbizalmad.
    Csak gondoltam egyszer ki kellene azt is próbálni, hogy nem fizetünk előre, azt a végén még kevesebb félkesz meg tartalom nélküli játék jelenne meg a piacon...
    Mert azt azért érted, hogy nem annak szólt a hozzaszólásom hogy megveszed a Cyberpunkot, hanem a :"Dehátmántélleghaeztseveszedmegakkómit"-nek?
    Azzal te is megmontad a frankót nagyon, és ironizáltam kicsit. :)
  • bélanéni #1496
    Ó, megmondtad a frankót.
    Én nem szoktam telesírni semmit, pláne egy játék kapcsán :)
    Megeleőlegezem a bizalmat. Ha középszerű lesz (amit jelenleg kétlek), akkor így jártam, puff.
    90%-ban megjelenés / tesztek után vettem meg azt a nem túl sok játékot, amit valaha beszereztem, az ég világon semmi nem garantálja így sem, hogy NEKEM ugyanúgy fog tetszeni, mint a többségnek. 95% ide vagy oda, néha a "lehúzott" címek fognak meg a legjobban.

Zárásként annyit, hogy 5 éve fejlesztik, ultra-nagy büdzséből. Már csak ezért is megérdemlik. Az hogy ezek után esetleg csak 95%-os game lesz, gondolom a fejlesztők azt érdemlik, hogy "én meg nem veszem, de jó hogy én nem feküdtem le a hype vonatnak, mert én mennyivel dörzsöltebb vagyok!". Az vagy, na!
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2020.10.22. 09:28:49
  • molnibalage83
    Mivel n+1 más játék vár a sorára én bizony nem veszem meg releasekor...
    Meg új VGA is duknálna hozzá...
  • Kancsalborz
    Semmit nem veszünk elővételben. Még ezt sem ami 99,99% hogy jó játék lesz. Mondanák ezt a tudatos vásárlók, de hát sokkal egyszerűbb lefeküdni minden hype-nak, azután meg telesírni a fórumokat hogy : nem indul/bugos/optimalizálatlan/kevés a tartalom/nem ezt vártam stb, stb...
    Ja, lehet tényleg hogy tényleg nem a CD Projekt-el kellene kezdeni ezt az "öntudatoskodást", de ugye még sohasem fordult elő hogy a játékpiac egyik nagyja egyszer csak fost kezdett gyártani sok pénzért ?
    Mer'ehhez a "jelenséghez" azután a "instantbuy" meg "pre order" játékosközösségnek semmi köze mi ?

Csak azért írtam ezt, mert irigyellek hogy te a jövőbe látsz...

Dehátmántélleghaeztseveszedmegakkómit ????
    Hihetetlen...
  • TokraFan
    ??? A dolog lényege éppen az, hogy ennek a rendszernek az integrálásával / alkalmazásával irtózatos mennyiségű időt takarítanak meg. Esetleg ha megnéznéd a videót és értelmeznéd, közelebb kerülnél a valósághoz.
  • PiszkosFred
    Annyira azert sokat nem "programoztak" rajta, csak integraltak a kanadai studio altal kifejlesztett rendszert.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.21. 21:00:54
  • nordan
    elképesztő és totálisan fölösleges időpocsékolás és programozás.....
  • blackcalibra
    Nekem nem sürgős. Ahogy halad előre az idő, egyre jobb játékot kapok. Ráérek vele, de persze...érdekel a játék.
  • bélanéni #1489
    Elképesztő
  • bélanéni #1488
    "Csak azért, hogy várjak-e a vétellel"
    Ezt rajtad kívül más el tudja dönteni?
    Ha nem "sürgős" és annyira nem várod, akkor GOTY. Egyébként meg érdemes kicsit a fejlesztők érdekeit is nézni. Nekik biztos jobb, ha előbb játszol vele, mert kb 5-6 évig fejlesztették, és várják a bevételt minél előbb. Persze a bevétel 50% - 70%-a újra vissza lesz forgatva talán még jobb projektbe, szóval végső soron ha előbb fizetsz, a saját érdekeidet is nézed. Korábban azt nyilatkozták, hogy ugyanúgy lesz hozzá sok kicsi és 1-2 nagy DLC, mint a W3-hoz volt.

(Mellesleg, ha valaki ezt a game-t nem veszi meg azonnal, akkor mit??? Én 2 hónapja megvettem GOG-on, mivel a fejlesztők így a bevétel 100%-át megkapják, azt le...rom, hogy így még 2-3ezerrel több is volt.)
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2020.10.21. 08:24:17
  • blackcalibra

Csak azért, hogy várjak-e a vétellel, de szerintem nem tudom megállni, hogy bevárjak egy GOTY változatot. Anno a Witcher 3 alapjátékot is megvettem dobozosan, és ahogy kijött a 2 DLC, digitálisan behúztam mindkettőt, így mondjuk a GOG-on megkaptam a GOTY verzát is automatikusan. Igaz, a két kiegig csak óvatosan játszogattam az alappal is.