4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
Nekrofil #1210 nos, te hány játékot is fejlesztettél?
miért jobb bugfixelni egy teljes játékot, mint az aktuálisan megírt kis kódrészletet javítani, amit előzőleg írtak? inkább tegyenek bele jól működő feature-t, mint egy félig kész hulladékot, rontva a játékélményt.
de akkor a te logikádat követve, a grafikai bugokat se javítsjuk, mert minek elég majd jövőre, ha kijön a teljes
-
#1209 Az ok, és sok-sok bug nem is érdekel ... viszont a belépéskor instant halál és kirak a tengerpartra tök üresen, vagy a betöltés befagyáskor kirak a tengerpartra eset a játék koncepcióját tekintve elcseszett csúnya bugok, amire azért alfa ide vagy oda, de reagálni kellene. Ezek tönkreteszik az alfázást is, konkrétan Én belépni is alig merek és mereven kapaszkodom az asztal szélébe betöltéskor :) -
Zero 7th #1208 Na erre már én is csak azt tudom mondani, hogy nem fejlesztettél még játékot. Tényleg inkább 300szor bugfixeljen, ahelyett, hogy egyszer a végén? Ha így csinálná, meghalna 90 évesen végelgyengülésben, mielőtt elkészül a játék.
Verziószámon vergődés meg már a szánalmas kategória. Ez a1.7. Lesz majd b1.0-1.akármennyi, meg 1.00, ha teljesen kész lesz. Felőlem mehetne a verziójelölés infravörös kisegértől ultraibolya elefántig is, annyira kurvára semmit nem számít a dolog. -
Nekrofil #1207 én ezt értem, nem is azzal van a baj, hogy jönnek az új feature-ök. a baj ott indul, hogy minek a játékban 300 új feature, ha csak sorban pakolja pakolja, aztán jönnek a bugok, mennek a bejelentések az oldalon hogy teli a játék bugokkal, 90% használhatatlan. igen, most jöhet az, hogy alpha. csak arról beszélek, hogy egy új featureben és kis kódrészletben könnyebb a hibakeresés, mint egy komplex nagy kódban.
de ha már a fejlesztésnél tartunk, alpha verzió 1.7 verziószámmal? ha kikerül esetelgesen a mod, majd a 11.8 verzió lesz? -
Zero 7th #1206 Én nagyjából értem, hogy miről beszél, épp ezért hóttfelesleges vagy parasztvakítás ezt így felemlegetni. Ezzel az erővel MINDEN játék saját engine-t használ, minden egyes licenszelt engine-es játék kicsit a maga képére szabja a beállításokat, featureöket. -
#1205 Szinten. 1.7.5 ota nem jatszottam semmit. minden nagyobb major update utan ra fogok nezni.
Valszeg ahoy feljon a donation oldal veszem megfele. Eddig is tobbet oltem bele mint mas full jatekokba szokasom. -
#1204 Sajat engine, hisz nyilvan kap majd kiegeszito library-t a project. Ahogy a VBS 3 is kapott a Reality Engine-bol.
Ha nem igy lenne, az kb olyan hulyeseg lenne mintha a Crytek elkezdene ID engine-el vagy Unreallal dolgozni:) Nincs ertelme... -
Zero 7th #1203 Így nem lehet haladni a fejlesztéssel. Most van ez az inventory-bug. Nem tudhatod, mire van MÉG kihatással a dolog, vagy hogy mit szeretne még csinálni, ami majd a jövőben kihatással lehet az inventoryra. Amíg nincs benne minden feature, semmi értelme bugfixelni.
Mondjuk mi van, ha hozzá akar adni majd egy kutya-slotot? Kijavítaná flottra most az inventoryt, majd amikor belerakja a kutyát, akkor megint szétcseszi, és bugfixelhet megint.
Értem én, hogy idegesítő, pihentetni kell ilyenkor a játékot kicsit, én is már lassan egy hónapja ezt teszem. De azért követem, mi történik a témában, meg érdekel mi lesz a vége. -
Nekrofil #1202 saját engine alatt ne azt értsd, hogy 0-ról írnak egyet hanem hogy nem 1:1 Real Virtuality 3/4 engine lesz alatta, hanem módosított, kifejezetten DayZ igényeit kiszolgáló -
#1201 Ha sajnalod, hogz igy csinalja, akkor nem tudod hogyan mukodik a jatekfejlesztes. -
Zero 7th #1200 Jaj, ez a saját engine-es parasztvakítás... Tipikus játékexpóra való bullshit szöveg. Igen, saját, a Bohemia saját engineje, meg annyira "saját" DayZ engine, mint amennyire a DCS saját engine a Flashpointhoz képest, vagy az ArmA2 az ArmA2:OA-hoz... -
Nekrofil #1199 szomorú, hogy így csinálja. szvsz előbb az alapvető bugokat kéne kijavítani, ha megvannak a javítások, akkor lehet berakni 1-2 új feature-t, aztán megint jöhetnek a fixek. ahány új feature ön, annyival nő a bug lehetőségeinek a száma, és ez csak nő. legjobb példa erre a tent bug, talán még mindig megvan. -
Nekrofil #1198 standalonehoz annyit, hogy elméletben saját engine-t fognak használni, illetve gondolom ArmA3 által használt Real Virtuality 4 módosított változatát. Rocket anno azt mondta, hogy nem nehéz ArmA 3 engine alá bedobni DayZ-t, mert elég nagy az átjárhatóság, tehát még az is lehet, hogy rövidesen kijön a standalone alpha -
#1197 Notch Amikor publikussa tette a Minecraftet az mar nem alfaban volt hanem betaban. Alfa eseten kemenyen adod hozza az alapveto rendszereket es probalgatod a konceptet. Ekkor jonnek az otletek is. Betatesztben mar csak a bugokat vagod kifele kisebb valtozasok mellett. -
Nekrofil #1196 azt azért ne felejtsük el, hogy az inventory rész az ArmA-é, tehát nemhinnpém hogy DayZ nem kéne kijavítani az ArmA szarságát. -
Zero 7th #1195 Fordítva tetszik ülni a lovon. Nem oda lett adva a játékosoknak. MI KÉRTÜK EL. Megtehetné azt is, mint ahogy azt alfa állapotban szokás, hogy zárt körűen, kis társasággal tesztelteti a dolgot, és magasról leszarja a nagyközönséget. Mi akarunk segíteni neki tesztelni, nem ő kéri ezt tőlünk. Innentől meg azt csinál, amit akar, és bármit teljesen jogosan letudhat azzal, hogy "ez csak alfa". -
Zero 7th #1194 Van időszak, amikor ilyen. De most gondolom újabb fícsörökön dolgozik bugfix helyett. Kiadja, aztán jön 4-5 bugfix peccs, majd megint két hétig semmi. Tapasztalatom szerint így megy ez Daisyéknél. Például 1.7.1.0-ról 1.7.1.5-re három nap alatt kúszott fel a verziószám. Az is eléggé zavaró ám, amikor játszol két órát, kilépsz, és már új peccs van... -
#1193 Hozzáteszem, azt mondja MineCraft modell alapján akar dolgozni ... na de Notch ha kiadott egy verziót és volt benne valami szörnyű bug, akkor max 1-2 napon belül jött hozzá a foltozás ... volt mikor már aznap. -
#1192 Nekem inkább azért görbül a szám, hogy letud mindent azzal, hogy ez alfa verzió ... ha annyira alfa akkor ne adja oda játékosok ezreinek, hanem csiszolja a garázsban. Azért egy ilyen sok 10 - 100 órát felemésztő játékban alfa bugokba szaladni olyan érzés, mint fejjel a falnak :) -
Zero 7th #1191 A vicces az, hogy pont ez a szar benne, amit az utolsó huszadrangú hulladék kis RPG is meg tud oldani. Közben meg olyanokat villant, hogy állandó karakterek, MMO jellegű szerverpark, szerverenként többszáz AI zombi. De az inventory az szar.
Kicsit WTFra görbül a szám ilyenek láttán... :) -
#1190 Én sem húzom sokáig a sütést :D
Fegyvert is úgy váltok a táskából, hogy előbb ledobom a földre ami a kezemben van, majd a táskából a kezembe teszem a másikat, végül a földről megy táskába az első :)
Ha nem így csinálom tuti eltűnik az egyik. Ha táskából húzol ki a kezedbe fegyvert úgy, hogy van nálam, akkor eltűnik... ha táskába húznál be fegyvert úgy, hogy nincs hely akkor eltűnik.
Majd egyszer biztosan ezt is megoldja a guru :) -
#1189 En ilyen szituacioban, mindig heriotot kapok. Felek ha kipakolok, eltunik a cucc. XD -
#1188 Én a 12 slotos táskával is így jártam, pont akkor volt a hangtompítós MP5-öm. Csak a fegyver meg 2 tár fért el benne :)
Kint kulacs, husi, gyógyszer, tárak, morfi, valahogy elfértem. Mondjuk hússütések előtt mindig kipakoltam a fél inv-et a földre :) -
#1187 na igen csak nálad az Alice pack van nálam meg a 16 slotos.Ha lenne helyem én se gondolkoznék rajta de mindegy is jó volt ez így. -
#1186 Nekem a nagy reptéren is szokott lenni sajna. -
#1185 Mondjuk eltehetted volna a másik MP5-öt. Én úgy csinálom, hogy benne van a táskámban, egy hangos fegyverrel megyek kint a szabadban, és ha beérek egy városba/bázisra akkor átváltok arra. Így cserélgetem a két main fegyvert. Lett volna helye a sniper mellett :) -
#1184 Alapban a katonai repter nem bugos, barmilyen verzio is van fent.
De pl amikor vissza mentem stary sobor fele ott durvan elojott a grafikai bug, akemelyik patch volt fent. -
#1183 Ja, és végre újra lett hangtompítós MP5-öm ... sőt, 2-t is találtunk de az egyiket otthagytuk :)
Jó hasznát vettük a haladásban, a problémásnak tűnő zombikat el lehetett pucolni :) -
#1182 Azért előtte futottam bele ugyanitt grafikai bugba, szóval az még maradt. Mondjuk restart itt is megoldotta.
Viszont a 95883/85 patcchel sokkal nagyobb a megbízható szerver választék, mert a szerverek 50+%-a még mindig ezen fut. -
#1181 Tegnap illetve ma Laza kollégával végig kommandóztuk az északi repteret ez önmagában még nem nagy szám viszont ami igen hogy visszapeccselve a 95883/85ös verzióra nem tapasztaltunk grafikai bugokat tök simán és szépen futott a játék német szerveren voltunk gyakorlatilag probléma nélkül.Jó ez a DayZ commander. -
#1180 Áhh, mire ezek mindenben megegyezne és nekiállnak, év vége lesz. Nem lesz ebből standalone tavaszig szvsz. -
#1179 Semmi új hír nincs még a standalone-ról? -
#1178 Egyébként tuti a GamesCom-on lógatja a fejlesztő a fszát, és azért nem javítja ki ezt a hihetetlen ocsmány bugot. -
#1177 Este megint felb..ott a csodajáték. A fullosan felszerelt karakterem megint nyekkent egyet belépéskor, majd üresen megjelent a tengerparton.
Ezután Wardog-el potom 3 órán keresztül szaladtunk fel a bázisig ... legalább csempésztünk bele egy kis izgalmat is, szándékosan nem kerültük ki (legalábbis Én :) ) a falvakat, épületeket, hadd fussanak a genya zombik utánunk ... az automata futás scripttel mentem végig, úgyhogy kb mozi volt az egész :)
Este most már nyomuljunk be a bázisra, és kapjuk szét az egészet ... és ha még egyszer levág a partra, akkor kivágom az ablakon az egészet ... -
#1176 Ez majd akkor lesz izgi mikor lopakodsz a városban és pl már elpusztult a kutya.Melletted ezer zombi elektroban a téren.
Server restart lesz.Izgulsz hogy ne halj meg,oda spawnolj ahol vagy és puff ott a kutyád aki elkezdi támadni a zombikat és behúzza rád:D
Meg amikor zombi vs dog szerverek lesznek mert az ember ha kilép ott marad a kutyája és konkértan egy kutyafuttató lesz csernóból.
Attól független jó ötlet csak felesleges szerintem. -
#1175 És ha kocsiba ülök akkor mi van?
Ott hagyom megdögleni a kutyát?
Inkább másba invesztálták volna az erőt nem a kutyafeaturebe.
-
#1174 azt hogy tudom kideríteni, hogy melyik beta patchet tettem fel?:D -
#1173 A telepítési gondokat sikerült elhárítani gyakorlatilag ha összejön a ts mostmár jók vagyunk.Ma jövök 11től ismét -
#1172 LOL tetszik a kutya, soloban sem leszunk egyedul. Zombit harap?
Aki lelovi azon veres bosszut allok. XD
Csapatban ha 5-6 ember van es mindenki kutyaval, szep kis tarsasag lesz. :D
Amugy a komunikacio, telepitesi problemak remelem megoldodnak. Mert atlag 2-3 ember van estenkent. Eleg lassan akar ossze jonni a csapat. Bar en igy is el vagyok miden este, de azert 5-6 emberrel megis csak mas irtani a zombikat. -
#1171 Ok koszi mindkettotoknek!