DayZ - Survival

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tegnap találkoztam 3 ilyen "friendly-friendly" csávóval, miután 4x megismételtem én is voipon, mind a 3an belémeresztettek egy tárat, pedig csak egy kurva balta volt nálam

Panzeradler
Én szívesen csatlakoznék hozzátok, ha esetleg no cd-keyes szerveren játszotok. Többnyire este szoktam fent lenni, de még elég kezdö vagyok😊 (TS van)
No Zero nem írt (lehet még alszik az éjszakai mûszak miatt 😄 ), írok én 😊

Szóval tegnap hosszas egysztetés után éjjel 11 tájban végül sikerült egymásra találnunk TSen majd egy közös szerverválasztás után sikeült csernó északi részén bóklásznunk egy kicsit.

Hát igen, 2 ember együttmûködve egész más játék, nincs benne a zombiktól való "félelem", hiszen ha meg is aggrózott valami, lecsaptuk mint a sz*rt 😊 arról nem beszélve hogy Zero tapasztalatából adódoan eleve jól navigált a városban, nekem csak követni kellett. Kórházakban jól megtrafóztuk egymást 😄, igy a blood sem probléma.

Megvolt az elsõ közös sütögetés is (az utunkba keveredõ tehénke kárára), majd én mentem aludni kettõ fele 😊

Ha van még éjjelente játszó kolléga, jöhet partizni 😄

No, ma én is rávettem magam a kúszásra-mászásra, így sikerült mindenre szert tennem csernóban.

Ami külön élmény, hogy összefutottam egy párossal (full felszerelt duó volt, távcsövesekkel meg speckó hátizsákkal) akik voipon kiabálták hogy friendly-friendly. Így aztán nem is lõttünk egymásra, chaten lebeszéltünk mindent, még segítettek is eljutni a kórházba plusz adtak pár tippet.

Ennek örömére én is belõttem a voipot, és késõbb kiváncsiságból beleszóltam a kórháznál. Mit ad isten a tetõn volt vki, legyeztettük a friendlyt, aztán kölcsönöse megtranszfúzióztuk egymást majd barangoltunk egy kicsit.

Úgy tûnik ez a voipos friendly-friendly! kiabálás mûködik és igy van esély némi együttmûködésre idegenekkel. Persze tudom hogy lesznek parasztok is vagy ijedõsek akik egybõl lõnek...

Jé, nem haltam meg. Akkora lag volt, hogy nem fogta fel a szerver. Max vérrel de sokkban léptem be újra. Remélem a másik csóka azért megdöglött. 😄

JimKirk
Na megint szarakodik a jatek, nem tudunk csatlakozni.
JimKirk
<#wave>
Újabb tanulság: Lagban nem harcolunk.

Lakótelep, fenn egy házban. Legfelsõ lépcsõfordulóban találkozok egy emberrel, én vagyok jobb pozícióban, shotgunom van, kijön az ajtón, rápuffantok négyet két méterrõl, de õ lõ le engem. Amcsi szerver volt, olyan darabos, hogy már szinte fájt.

MaskimXul
Blood Bags <#nezze>
JimKirk
<#banplz>
MaskimXul
Kell még hozzá egy másik ember, nem tudsz magadnak vért adni.
JimKirk
Hat bassza meg! Hogy a picsaba mukodik a vertranszfuzio, mi kell meg hozza? Minden adott volt, ment a szuri, ment a kotszer csak ezt a kurva tasak vert nem tudtam beadni magamnak es elvereztem!😞((
Panzeradler
Ez volt a hiba, köszönöm a segítséget.<#wave>
MaskimXul
Van az arma könyvtárban egy "Launch Arma2 OA Beta Patch.lnk", azzal indítsd a játékot. Szerintem ezért voltál láthatatlan, hiába raktad fel a patchet, nem azt indítottad el.
Panzeradler
Észrevettem, hogy hiába rakom fel akármelyik beta patchet, ugyan ugy 84260as verzión marad, ez mitõl lehet?
MaskimXul
Nem minden szerver használja a legújabb beta patchet. Olyat keress, aminek a nevében benne van a patch verzió száma, pl. 93701.

Azt is kipróbálhatod, hogy nem a legújabbat rakod fel, hanem ugyanazt, ami a szerveren fut.
JimKirk
Ezaz, tudok csatlakozni es a karakterem is megvan meg!😊
Panzeradler
Béta patchen kívül felkellet volna tegyek valami másik patchet?(1.60om van)
w77d
rossz verzió van fent... menj el így egy jó helyre, lépj ki, rakd fel a legújabbat és onnan kezdhetsz, tele mindenféle jóval. Én legalábbis ezt csinálom minden verzióváltásnál 😄

Panzeradler
Na én is csatlakoztam a játékhoz, az lenne a kérdésem, hogy felmentem a szerverre kinti nézetben nem látszódom(láthatalan vagyok), ez valamilyen szerver védelem, vagy bug, mert a zombik se látnak így, lazán hátba veregettem egyet és semmi reakció.
JimKirk
En is addig szoktam altalaban spawnolni, amig Cserno melle nem rak a jatek, ott mindent ossze lehet szedni amire szukseged van.

Jo ez a video, erre a hegyre felfutos menekulesre meg nem is gondoltam!
Respawn Csernó mellett, a katonai sátrakban találtam egy AK-t egy tárral, elmentem a lakótelepre, megláttam egy katonaruhás arcot, rálõttem, látszólag hatástalanul, és egy lövéstõl meghaltam. Gyors kör volt...

Jaja, tudom a két módszert: hegyre fel vagy le, esetleg ház. Csak még nem szoktam hozzá hogy menekülni célszerûbb mint gyakni 😄

Apicsába. Felszerelkezve elindultam északra fegyverért. Találtam egy traktort. Beleültem. Elindultam vele, átmentem egy bokron, a másodiknál pukkant egy nagyot, kidobott a játék a jármûbõl 4500 vérrel, vérzéssel, és egy ötperces KOval. Elvéreztem a francba.

Eh.

MaskimXul
Zombikat pedig nagyon egyszerû lerázni:

Dehogy csodálkozok 😊

Úgyis az az elvárt hogy az elején egy csomószor megpurcanjon az ember amíg kitapasztalja mit lehet és mit nem. Mostanában pl rendszeresen azzal szívom meg hogy gugolva megyek egy betonkerítés mellett, aztán hirtelen rámront 3 zombi - mert õk meg a kerítés túloldalán baktattak 😄

Rá kell hangolódnom, nem olyan ezmihnt a World of Tanks ahol instant akció van beloggolás után 😄

Eheh. Ja, hát így ne csodálkozz... 😛

Én jellemzõen addig respawnolgatok, amíg Csernó környékére nem rak le. Elsõ néhány játékot leszámítva nem szaladgáltam még 10 percnél többet kezdésnél.

Namost ahhoz ugye el is kell jutni csernóba 😄

Általában spawn után az elsõ 20 perc után kinyíratom magam, miután megvan a balta. Mert olyankor én vagyok a helyi menõ csávó és megyek revansot venni a zombikon, mert eddig miattuk kellett kúsznom másznom 😄

Na és a morfium? Nem lehetetlen találni, egyáltalán. Csernóban egyrészt a lakótelepen van a kórház, másrészt kicsit attól délkeletre van egy gyárépület, ami körül van két katonai és két egészségügyi sátor. Mindkét helyen garantáltan van morfium, általában több is, mint amennyit érdemes eltenni. Mindkét hely a város legszéle, alig kell tartani a zombiktól. Az mondjuk tény, hogy a kórház üvegét nem egyszerû bezúzni, de közelharci fegyverrel csak idõigényes, nem veszélyes (pléjereket leszámítva).

Én nagyjából addig el sem indulok a partról, amíg nincs nálam három-három morfium, fájdalomcsillapító és kötszer. Szokott eltörni a lábam, de nem okoz gondot.

Mondjuk az is igaz, hogy én 1.6.9-cel kezdtem, azzal a verzióval gyakoroltam be a játékot, és ott még kaptunk kezdésre morfiumot, meg egy Makarovot vagy 5 tárral. Most már sokkal keményebb a kezdés.
Egyre keményebben indul a játék, 1.5 magasságában még revolver volt a kezdõfegyver.

A türelmetlenséged meg majd vagy elmúlik, vagy abbahagyod ezt a játékot. Ez nem az a pörgõs dolog, ahol van létjogosultsága a türelmetlenségnek.
Én is ilyen voltam egy darabig, csak aztán túl sokszor nyaltam be. Most már nem esik nehezemre kúszni/guggolva sétálni 50-100 métereket. Inkább néhány perc sunnyogás, mint néhány perc csíknézés, mert ki kellett menekülni a szerverrõl...

Amúgy most ezt a túrát tervezem letolni 😄

"Ja, tudom, egy metagémer szerverhopper köcsög vagyok"

Én se szoktam a túlzsúfolt szerverekre menni, és volt már rá példa hogy disconnectáltam meg ugráltam a szerverek közt amikor bejutottam valami jó kis házba. De valahogy összességében nem jut eszembe gyakran hogy akár így is lehetne menekülni 😄

Egyszerûen csak sokszor türelmetlen vagyok a játékhoz.... a kúszás-mászás nagyon lassú, ezért töbnyire "gugolva" szaladok. Ha kispottolnak én is be szoktam nyomulni egy házba, és szépen lecsapkodom a Z-ket. A baj az hogy sokszor van az hogy csak 1x tud megütni valamelyik, azt jön a csonttörés, az meg gyakorlatilag restart.

Persze tudom hogy végigkúszhatnám az egész várost, és akkor tényleg nem vesznek észre (ahogy elnéztem akár 5 méterre is lehet tõlem, ha kúszok nem fog észrevenni).

Na de majd ma, én leszek a türelem mintaképe 😄

Ja, a legjobb egyébként olyan szervert keresni, ahol hajnal vagy szürkület van. Azt a játék a zombik szempontjából már éjszakának veszi, minimális látótávolsággal, viszont mégis jól látni, mert még/már világos van valójában. Mondjuk ha ilyen csatlakozási gondjaitok vannak, akkor elég nehéz lehet szervert keresgélni...

Én egyébként ha farmolni megyek, olyan szervert keresek, ahol max 8-10 ember van benn épp. Egyrészt kisebb az esélye, hogy pofánlõnek gyûjtögetés közben, másrészt valamivel gyorsabban csatlakozik hozzájuk a játék, mint fullos szerverekre. 100-150 pinggel játszható még a játék, legalábbis ha csak zombikkal kell harcolni, úgyhogy Atlanta, Chicago is belefér még.
Ha csak farmolok, még a legsötétebb éjszaka sem probléma, feltolom a gammát, eldobok egy flare-t hogy világítson és kihúzza a zombikat az épületekbõl, és a fényénél kilútolom a házakat. Aztán tipli onnan, vagy inkább disconnect, mielõtt a kilométerekre ellátszó fény odavonzaná a pléjereket.

Ja, tudom, egy metagémer szerverhopper köcsög vagyok. De nem érdekel, úgy játszom mindent, ahogy a leghatékonyabb, pont szarok bele, hogy "ez nem így lett kitalálva". Amit a játék módosítások, beleturkálás, konkrét hekkelés nélkül megenged, az véleményem szerint nem csalás, és ehhez is tartom magam.

Mit csináltok, hogy megesznek a zombik? Annyira nem nehéz lopakodni köztük, ha meg észrevesznek, akkor felállni, sprint egy házba, aztán lelõdözni õket szépen... Ha meg lelõhetetlen mennyiség jön, akkor disconnect.

Ha meg már van gyufa+balta+kés kombó, akkor simán maxon lehet tartani a vért a levadászott állatokból.

Én is küzdöttem ma legalább egy órát mire sikerült vhol játszanom egy kicsit. Aztán legyaktak a zombik (csonttörés megint), most egy kicsit elment a kedvem...

JimKirk
Ez jo hir, mar azt hittem, hogy az en keszulekemben van a hiba!
Viszont akkor lehettem volna egy kicsit turelmesebb...kar a cuccaimert.<#falbav><#circling>
MaskimXul
A fõ szerverrel van gond, mindenkinek ilyen.
JimKirk
Vegso elkeseredesemben respawn-oltam a karakteremet es felraktam a legujabb beta patchet, de igy sem megy. A szerver lobbyig eljutok, de ott miutan ok-t nyomok csak tolt, vagy varakozik az karakter infora.<#szomoru2>
JimKirk
Lassan egy oraja probalok csatlakozni, de sehol sem tolti be a karrakteremet...<#falbav>
JimKirk
Tolem lehetsz hazigazda!😊
JimKirk
Azt jobb is ha kijavitjak mert eleg irrealis!
JimKirk
En is igy szoktam szervert valasztani!😊

Szerintem beszeljunk meg egy allando TS cimet ahol kereshetjuk egymast!
MaskimXul
Ja, a TS cím: TS.TacticalGamer.com:9988
Hmmm... lehet hogy most jön ki az új verzió, mintha olvastam volna hogy a hétvégén nem akarták lelõni a szervereket de már kész az új patch...

Zero vigyázz, a fixek közt van a használt tárak törlése reconnectnél...

Hát én elég sokat szívtam a moddal amíg beüzemelõdött, six nélkül mindenféle hülyeségeket produkált (igaz, én csak keyt kaptam egy ismerõstõl, szóval ilyen öszvér virágbolti install + real key kombóval tolom).

-----

Protosz:

Én ezzel a verzióval indultam el, a benne lévõ Mini image teljesen jól mûködik így cracket nem kell keresni.

Install után rádobod a beta patchet meg a modot aztán akár még mûködhet is.

MaskimXul
Szerintem a sixupdater csak bonyolítja a dolgokat, legalább is nekem. Én simán felraktam a legújabb beta patchet meg a DayZ-t, aztán az Arma könyvárban lévõ "Launch Arma2 OA Beta Patch.lnk" -el indítottam a játékot. Ez után az expansions menüben kiválasztottam a DayZ-t és egy újraindítás után ment minden tökéletesen.
A franc se tudja mit csinál vagy nem a sixupdater(nekem speciel semmit), épp ezért hagytam az egészet a francba, és peccselgetem kézileg, amikor kell. Állítólag "dobozos" arma+OA kombóval jól mûkõdik együtt, nekem a dobozos arma+steames AOval nem akart megmoccanni sem.

Hmmm... nekem nem rémlik ez a beta patch dolog... lehet hogy a sixupdater stikába pakolássza fel?

Nem hangzik rosszul, meglássuk lesz e hely rajta éjjel... bár egyelõre nekem a playerekkel van a legkevesebb bajom, általában a zombikkal nyíratom ki magam (leginkább a csonttörés miatt respawnolok).

Mondjuk a célkeresztet azt szívesen veszem ha van 😄