DayZ - Survival
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A six genyóság _elvileg_ tudja, hogy hová kell raknia a modot, de errõl tapasztalatom nincs.
A Steam meg mindig minden játékot a \Steam\steamapps\common\ könyvtárba telepít. A DayZnek a \Steam\steamapps\common\Arma2😮A*\addons\@DayZ könyvtárban kell lennie.
*Ez nem pontos, asszem ki van írva végig a cím. Mindegy, megtalálod.
annyi még mintha olvastam volna egy külföldi oldalon, hogy egy mappába kell telepíteni?
steam en amugy sem vágom hogy lehet beállítani hogy hová telepítse
!Forza Ferrari!
Ja, van trükk is, el kell egyszer indítanod a játékot, mielõtt a DayZ-t indítanád. Valamit a Steam köcsögöl, kell neki egy indítás moddolás elõtt.
csak siman telepíteni és six launcherel indítani?
vagy van valami trükk a telepítéssel?
!Forza Ferrari!
A leglényegesebb, hogy a két állítható felbontás (a játék, és a menü) megegyezzen, és lehetõleg a monitorod natív felbontása legyen. Hogy egyáltalán miért lehet külön állítani, fel sem fogom.
A másik a vsync, azt ki kell kapcsolni a francba.
A harmadik a látótávolság. Az nagyon meg tudja zabálni a gépet. 1600 az alapbeállítás, méterben értendõ. Növelni nagyon értelme nincs, mert az, hogy többi játékost mikor látod meg, szerverbeállítás kérdése. Csökkenteni lehet úgy 900-ig, annál nagyon nem éri meg lejjebb venni.
Igazából inkább a látótáv meg a felbontás legyen nagy, mert azok a fontos szempontok, nem a textúra vagy az effektek. 800 méterrõl pixelvadászva nem igazán fontos, hogy az ellenség seggén látszik-e a pattanás, vagy sem, fõleg, hogy az egész ember vagy 10 pixel magas...
Én kilõttem még a post-processinget, mert hányok a blurtõl, illetve minden szinten kilõttem az AA-t, mert arra nulla igényem van. (A játék több szintû AA-t alkalmaz, egyrészt rárakja a növényzetre egyszer, majd késõbb a teljes képernyõre is. Menübõl a növényzet AA-ját nem lehet külön állítani, az csak konfigfájl-buherálással megy)
Másik fele, hogy a játék engine-je egy borzalmas õskövület technikailag, a lényeges dolgok semmit nem változtak a 2001-es Operation Flashpoint óta. A mozgás és nézelõdés darabos, épületekben meg szinte irányíthatatlanul szar (amíg meg nem szokod). Lehet ám, hogy nem is szaggat neked a játék, fõleg hogy olyan géppel nem is kéne, csak még nem szoktad meg, hogy ez a játék irányítás szempontjából ekkora fostömlõ.
A CO az a kettõ együtt, csomagban.
Ha külön veszed Steamen, akkor az OA indításakor is feldob egy kis ablakot, hogy mit akarsz indítani, és ott a Combined Operationst kell kiválasztani.
Steam en van olyan hogy arma combined operations.
ez tertalmazza mindkettõt ami kell dayz hez vagy ez más?
!Forza Ferrari!
IP: 91.82.52.158
Így elmenti ott ahol éppen áll.
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Developer's Note:
* Make sure you run ArmA2 Beta build 94759 or above
Changelog:
*
*
*
*
*
*
*
1.7.2.1 - Changelog:
*
*
*
*
SD lõszer lassabb, nagyobb az esése, ezért csökken a max lõtáv ha azt használod.
A csóka azért nem döglött meg, mert a blood negatív értéket is felvehet. Ez azt jelenti, hogy nem azonnal hal meg amint 0-ra esik, hanem pár másodperccel utána. Tehát tolj bele egy tárat aztán futás fedezékbe.
Meg célozz fejre 😊
Egyrészt lehetne a kezdõket rabolni is, nem csak rögtön lelõni szórakozásból, másrészt ha már lelõtték az illetõt szórakozásból, lehet, hogy az az egy tár kicsalná a banditát a rejtekhelyérõl, hogy megnézze a hullát.
A játék agresszivitásán nem változtatna sokat, akik eddig szórakozásból gyilkolt, az most a tárért tenné, de legalább egy kis célt és talán egy kis esélyt adna a szerencsétleneknek... 😊
Mondom ezt persze úgy, hogy szinte majdnem minden lövöldözés, amiben voltam, a halálommal vagy a kilépésemmel zárult... 😛
Mondjuk ha az MP5SD 1389-et sebez (gondolom testre), akkor továbbra sem értem, hogy nem döglött meg a csóka, akinek 25 golyót beleküldtem a hátába...
A 455 méterre elhallatszó tanölõk nem gyengék. 😄
Az M16A4 ACOG tûnik nagyon komoly kis puskának, elég nagyot sebez, belemegy az SD lõszer, van rajta távcsõ(vecske), STANAG lõszer van szarásig mindenhol... Kár, hogy még soha nem találkoztam vele. 😛
Jól látom, hogy az SD lõszer nem sebez kisebbet, mint a sima? És tényleg az van, hogy nem a puska számít, hanem a lõszer, és rendes puskába SD lõszert téve hangtompítottá válik a dolog?

Viszont én meg túltoltam, felpeccseltem a legújabb, 94846-os verzióra, felülírtam a fájlokat, a szerverek meg még mindig 94700-asok, 94444-esek vagy régebbiek, régebbi béta peccset meg nem enged feltenni. Úgyhogy most nem tudom, mi van, játszani meg nem tudok.
persze fel lehet fogni az egészet úgy is, mint egy normál kompetitív túlélõjátékot, ahol semmi sem szent, és a zombik csak egy újabb ellenfelek az humán playerek mellett. de nekem nem ez volt az elsõ benyomásom, rögtön azt hittem, majd alapból csak egy ko-op lesz a zombik ellen. csapatban nyilván sokkal élvezetesebb is lehet.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ami marhára tetszik az maga a lopakodás a házak között településrõl településre, próbálván elkerülni a zombikat. Még a szánalmas animáció is elmegy, ugyanis ez hozzátartozik az ArmA hangulatához, azt meg lehet szokni a kisebb idegõrlõ bugokkal együtt. Szóval nagyon hangulatos a lopakodás, gyûjtögetés meg a menekülés is.
Az már kevésbé, hogy a 6-7 halálomból eddig egyet sem okozott zombi. Ugyanis rohadtul idegesítõ, hogy kb. négy óra gyûjtögetés után kapok egy golyót a hátamba a semmi közepén Dubrovka meg Krasnostav között az erdõ mélyén. Az a tapasztalatom hogy az emberek nagy része le se szarja már a zombikat meg ezt az egész túlélõsdit, hanem direkt arra megy hogy az elsõ fegyverével felkempel valami forgalmas helyre és szépen szedegeti le az elé özönlõ játékosokat, leggyakrabban nem is a felszerelésért, hanem a poén kedvéért. Nem arról van szó, én is lõttem már le embert amikor a szerencsétlen a balotai táborban próbált lelõni az egyik vadászlesrõl, hanem arról, hogy már ténylegesen nem a túlélésrõl és a zombik elkerülésérõl szól az egész, hanem a többi játékos lelövésérõl, ami egy paranoiás káosszá változtatja az egész (mondom, egyébként számomra bejövõs) játékmenetet. A bandit skin egész jó lehetett anno, legalább gondolom nem hátráltatta a csapatmunkát ez a "úr isten itt egy másik player tuti meg akar ölni" mentalitás, hanem tényleg lehetett normálisan kommunikálni. Gondolom a készítõk célja ezzel az életszerûség növelése volt, ám ez fölösleges egy olyan játékban ahol a hiányoznak a gyilkosságot gátló egyéb tényezõk, mint pl. a lelkiismeret. Kellene valami olyan megoldás, ami élesen elválasztja a banditákat a mezei játékosoktól, ugyanis számomra nevetséges hogy csak akkor tudsz együttmûködni valakivel, ha már eleve ismeritek egymást és ts-en kommunikáltok. Ez megöli az egész hangulatot.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
Ezért sajnálom hogy kivették a bandita skint. Lehet hogy nem életszerû, de sokat dobott volna a csapatszellemiségen.
Így pár óra alatt jó eséllyel össze tudsz szedni elég komoly fegyvereket, mint pl. az M4A3 CCO, DMR, M24, de akár GPS és Coyote hátizsák (a 24 slotos)is akad.
Legközelebb járkáld végig a vadászleseket, ugyanaz a loot spawnol azokban is, ugyanolyan esélyekkel. Viszont csak 3 zombi van és a banditák sem szoktak itt kempelni.
Az az egyik legdurvábban lootolható hely, nagyjából aki tud, oda, vagy a reptérre megy fegyverért.
Az elõbb említett ATV-t is onnan loptam, szépen le volt parkolva a bejáratnál.
Volt egy bicajom is, de megszakadt a net egy pillanatra, kidobott a szerver és soha többé nem találtam meg szegényt <#shakehead>#shakehead>
A szerveren ahol játszani szoktam van egy 5-6 fõs csapat, akik taxi szolgálatot mûködtetnek. Szólsz nekik TS-en és jönnek érted Land Roverrel, amit egy ATV és egy motor biztosít.
Egy másik csapatnak PBX csónakja van, azok meg a frissen születõ embereket hozzák fel a partról északra.
Helik jelenleg a legtöbb szerveren ki vannak kapcsolva, mivel elég bugosak.
Többször kitárgyaltuk már, warez Arma2 is jó, az OA kulcsa a lényeg mivel az fut.