4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
#2213 Hát igen, ez volt az, amit fix szerver hiányában, játékosok hiányában, éppen ezért járművek hiányában akkor nem lehetett rendesen összehozni.
Már akkor mondtam, hogy kell a fix, esetleg saját szerver, mert különben ide-oda vándorolva 'játszhatatlan'. -
#2212 Akkor az fasza. Már gondolkodtam, hogy vissza kéne menni, de sajna augusztus óta beszippantott a Dark Souls, és nem ereszt :)
(ami olyan 'nehéz', hogy sokan el sem merik kezdeni, vagy abbahagyják fél óra után ... lehet HC? :D ...... vagy csak bénabéla a mai játékostársadalom :D) -
#2211 Mert csak Ti játszotok? Ki beszélt Rólatok? Előbb nézz körül aztán kommentelj ;)
És persze hogy nem fogok órás DayZ videókat nézegetni ... kinek van erre ideje? Annyira nem izgalmas, hogy bárki leüljön végignézni :)
Hozzáteszem, Én is nyomtam eleget, és PvE-ztem. -
#2210 "A casual meg számomra azt takarja, hogy könnyített, más néven normál játékmenet"
A normál játékmenet véletlenül sem casual. Nem csak HC meg casual létezik ... és ami nem HC az már rögtön casual? Itt a fogalomzavar ...
Attól, hogy valamiben esetleg nincs permadeath és a játékmenet nagyja nem lófrálással megy el, még nem lesz casual :) -
Maróth #2209 Én úgy értelmezem a hc fogalmat, hogy extrém nehéz a játékmenet. Ezt a dayz meg is adja, főleg, ha egyedül mászkálsz, de még csapatban is sokszor megeshet, hogy kemény helyzetbe kerültök és hajszál híján ússzátok meg. A casual meg számomra azt takarja, hogy könnyített, más néven normál játékmenet. Azaz az életben maradás egyedül se olyan nehéz. Nem tudom, hogy a warz ilyen-e, hisz nem játszottam vele, de a videók alapján tartalmaz olyan elemeket, amik az ebbe a kategóriába tartozó játékokban van. A CoD több részével is játszottam már, de mindig visszatértem az Operation Flashpointhoz (most már az ArmA-hoz), mert a harci szimulációi igencsak elmaradottak voltak az OP-hez képest (valóban, a látványvilága ütős)
Kiru! Teljes véleményt valóban nem lehet írni, amíg nem játszottunk vele, DE a videókból kitűnik egy-két elem, mely minden valószínűség szerint az egész játékban szerepel és arról már véleményt nyilváníthatunk. Ha lesz rá lehetőségem, akkor kipróbálom és átfogóbb véleményt tudok majd nyilvánítani, ám addig is az újonnan látott videók alapján is szeretnék kisebb véleményeket hozzáfűzni. -
#2208 nem kell sokat játszani.A játékmenet 80%ba ismert(ez több mint elég)
A fegyverek tulajdonsága,a a fizika,ragdoll tehát maga a motor ismert!
A map nagy része megint,a questek szintén(nekünk kell megalkotni a questeket).A kiegek,a táskák és az "etc" tárgyak megint.
Zombi viselkedése teljesen,crash site is,mozgások.Tehát jelentsük ki,Minden!
Amilyen felmerülő kérdés volt, feltették már a hivatalos fórumon.
Innentől kezdve aki így se tudja eldönteni hogy beáldoz rá most vagy később avagy teljesen kihagyja, az úgy 1% jó esetben.És az meg járulékos veszteség.
Tehát ebből az összegyűlt infóhalmazból nyugodt szívvel lehet véleményt alkotni.
És továbbra is azt mondom DayZ≠WarZ -
#2207 Egyébként ez a magányos farkas szindróma,a lehetőség adott a csapatjátékra heli összerakásra azzal már gyorsan eljutsz bárhova de ha meghalsz akkor se kínszenvedés hogy összeszedd magad. -
#2206 Amióta végleg felbasztad magad a játékon azóta sok tapasz kijött már és ilyesmi amiről beszélsz már hírből sem ismert legalábbis én már jóideje nem találkoztam vele de a többiek se panaszkodnak. -
#2205 Addig senki ne alkosson véleményt a The WarZ-ról aki nem játszott még vele egy percet sem. Nincs összehasonlítási alapotok. Én sem egy videó alapján veszek meg egy autót. Odamegyek kipróbálom és csak azután döntöm el, hogy jó-e vagy tudd annyit mint az előző kocsim.
Ez az én véleményem akinek nem tetszik az tehet egy szívességet...
Kellemes estét. -
Ryan626 #2204 Laza,úgy tűnik nem nézted meg rendesen,végig a videóimat...ott láthatod,hogy 1. nem codozunk, 2. azért csinálunk olyan dolgokat is,amit máshol nem látsz,az 100%....először tájékozódj,utána kommentelj. -
#2203 Akkor lett elegem, mikor többször eljátszotta, hogy a napokig gyűjtött cuccaimmal a térkép másik feléről (ahova kb egy este volt csak felszaladni) kivág a tengerpartra, vagy még el is veszi, random kidobál a tengerpartra, rosszabb esetben meg is halok ...
Lehet ezeket azóta már kijavította, de nem hiszem.
Egyébként ebben a formában nagyon időigényes a játék, konkrétan pár óra alatt is alig tudsz mit kezdeni magaddal. Persze rá lehet fogni, hogy ezért HC ... az elmúlt 20+ éves játékos pályafutásom alatt rengeteg HC játékkal játszottam, és nem feltétlen ettől lesz valami HC ... bár időm sincs már annyi, mint régen.
A casualozással is óvatosan kell bánni, mert nem attól lesz valaki vagy egy játék casual, mert nincs sok ideje az embernek játszani, vagy mert nem kell 2 napig gyalogolni egy játékban A-ból B-be. Aki ezek alapján ítél meg valakit vagy valamit az fogalomzavarban van ;) -
#2202 csak ha muszály -
Maróth #2201 Megint lelövöd? XD -
#2200 Nem nevezném CoD-ozásnak, hogy három hétig csak cuccokat gyűjtöttünk, és tegnap előtt volt az első rendes alkalom, hogy emberre mentünk - Így is legalább fél-egy órát kellett várni, mire egy teremtett lélek felbukkant...
Persze, nyilván van akinek jobb szórakozás a parton bambikra vadászni, hisz egy fegyveres ember ellen már lelohad az e-peen, nem igaz? -
#2199 Majd este magad is meggyőződhetsz róla kistesvírem.Szerintem minimum imáidba foglalod a nevem. -
#2198 Az meg a másik :)
Bár elnézve 1-2 embert (meg ahogy érzem magam néha) tuti itt vannak köztünk, csak még nem fertőz :) -
#2197 Én meg semmi olyat nem láttam ezekben a videókban, amit ne láthatnék bármelyik yt-os DayZ videóban.
Én csak annyit mondok, szerintem várjuk ki a végét. Felesleges fanboyságból már most leírni valamit, ami ugye standalone és csak alfa verzióban létezik.
Hamarosan úgyis kiderül, hogy konkrétan mit nyújt a játék és azt milyen keretek között ... legalábbis előbb tudjuk meg, mint bármit a standalone DayZ-ről :D -
#2196 Hiszen a DayZ-ben is csak 'CoD'-ozik a nép .... egymást irtják halomra :)
Más értelmes tevékenység a cuccok keresésén kívül nincs :D -
#2195 +1
Mondjuk meg nem probaltam, de nekem eleg cod feelingje van. -
#2194 Te letezel? -
Maróth #2193 Nyugi Dog! Csak jól őrzött bunkerokban tartanak zombikat. Nem juthatnak ki onnan. (remélem) -
Maróth #2192 Ezek alapján a videók alapján a dayz sokkal jobb dinamikával rendelkezik, mint a warz. Pedig tudjuk, hogy az se egy hű de király dinamika, de legalább realisztikusabb. Mondjuk tetszik, hogy különböző cuccokkal fel lehet szerelni a fegyvereket, de engem is zavar a kék színnel kiemelős stílus.
Még nem döntöttem el igazán, de egyenlőre a dayz-re szavazok! :) -
#2191 Maga az hogy "zombi" az se reális mert ugye nem léteznek zombik.Vagy igen?Ugye nem.Nyugtassatok meg..... -
#2190 Én is játszottam vele, és az idegesítő triviális bugjai miatt abba is hagytam, mert csak felb..ott. Ebből a tekintetből tényleg HC, mert kva sok időt kell rászánni és el kell tűrni tőle ha kibasz veled ... bár nem ettől kellene HC legyen egy játék. Várom a standalone kiadást.
Ha Neked tette magasra a lécet, az ok, de nem ezt írtad. Minőségben nálam bőven a bizonyos léc alatt van ... persze mint ötlet, továbbra is jó. Csak meg is kéne normálisan valósítani. Remélhetőleg a standalone ezt teszi.
"lásd pl minden rikitókéken világót, amit fel lehet venni. elég messze van a realisztikusságtól, nemde?"
Mert az realisztikus, hogy helikopter alkatrészeket viszel magaddal a hátizsákodban (pl rotort), meg az egész mapot át tudod futni egy szuflával, meg a zombik tiszteletben tartják a belső tereket ezért ott sétálnak, meg vérátömlesztést adsz a társadnak, meg a kajától visszatöltődik a véred, meg a fejsze csapás olyan mintha pisztollyal lőnél, meg a zombik a random a semmiből spawnolnak, meg a morfiumtól 'beforr' a törött csontod, meg a küszöbön átkúszva eltörik a lábad .... ja, meg csak egy pisztoly és egy puska lehet nálad, max még a táskádba rakhatsz ... miért is? Talán nem aggathatok magamra annyit amennyit csak akarok? ..... és sorolhatnám ...
Nincs ezekkel semmi baj, csak ne jöjjünk már itt a 'realisztikával', mikor ez csak egy kötött szabályrendszer, és nem attól lesz unrealisztikus valami, mert ha ráállsz a kurzorral akkor kék körvonala van. A DayZ-ben meg a levegőben vannak a tárgyak ... na, ez sem realisztikus ... meg nem tudom felvenni a táskát amíg ki nem pakolok alóla ........ -
#2189 Most még HC, mert egy ezer éves HC játék motorjára épül ... aztán majd meglátjuk, hogy a standalone milyen lesz .... mert ugye arról még semmi konkrétumot sem tudunk. -
#2188 Ez az.Bár kicsit olyan lassan összehasonlítani mint a cod-ot és bf-et.
De jelenleg ace+dayz párosítás miatt én is ezen a véleményen vagyok. -
#2187 +1 -
#2186 Egy biztos a DayZ még igy a hibái ellenére is jobban bejön mint a WarZ a látott videók alapján,bár ez egy elfogult vélemény.Részemről DayZ. -
Nekrofil #2185 Játszottam DayZvel elég sokat, nagyon megvan a sajátos hangulata, nemegy casual, arcade játék. Ehhez képest amit a WarZ mutatot a videóiból, eléggé annak tűnik, lásd pl minden rikitókéken világót, amit fel lehet venni. elég messze van a realisztikusságtól, nemde?
amúgy meg hadd döntsem már el én, hogy Nekem mi tette magasra a lécet, és mi sem.
Az, hogy a DayZ 80% kész volt-e vagy sem, a végeredmény tekintetében lényegtelen. Egy játéknál az a lényeges, hogy tetszik-e, élvezem-e vagy sem. -
#2184 Belestél a topikjába?
Összeírtuk miben más.ÉS A warz jelenleg casual zombie survival game lesz.A dayz pedig inkább hc.
Ezt érdemes megjegyezni. -
#2183 Engem jobban zavar az 'in game currency' ... ha ez azt akarja jelenteni, hogy a játékban valódi pénzért lehet majd dolgokat venni, akkor már most messzire elkerülöm. -
#2182 Azért a DayZ sem a földből nőtt ki, csak egy mod. 80%-a adott volt (pl a map, amit egyébként kva sok meló lenne megcsinálni), csak össze kellett kutyulni, és ehhez képest olyan bugok és dolgok vannak benne, ami nonszensz.
Úgyhogy a DayZ ugyan egy jó ötlet, de azt a bizonyos mércét önmaga olyan magasra nem tette. Úgyhogy várjuk ki a végét.
Ezen videók alapján semmivel sem rosszabb, mint a mod ... sőt:
http://www.youtube.com/watch?v=vpT6ax2whF0
http://www.youtube.com/watch?v=utCsCqvPFZU
http://www.youtube.com/watch?v=zwpxUPK2uaE -
#2181 Mindenkinek más az ízlése. -
#2180 Amíg nem próbáltad ki addig ne ítélkezz és más véleményére se adj (aki kipróbálta), mert az nem a te véleményed. :) -
Nekrofil #2179 igyvan, azokért már nemkell. Bár elnézve a videókat eléggé kétségeim vannak a játékot illetően, DayZ elég magasra tette azt a bizonyos lécet. -
#2178 De nem ám. :) -
#2177 Tehat ha megveszem a betat, akkor az aplhaert es a kesz jatekert mar nem kell fizetnem? -
#2176 Fonok, volt egy kis baleset a mocival, szerintem mindket abroncsnak annyi. Kiru-San tudja, hogy hol parkoltuk le a gepet.
En megint csak fel 11-tol tudok majd lenni. -
Nekrofil #2175 kíváncsi leszek erre mit lép majd a DayZ, akár csak az árakat illetően is -
Nekrofil #2174 mától megvehető a War Z, ime:
link