1619
Company of Heroes 2

• DarkSector
    Itt szerintem pont fordítva túl erős lett, vagy lehet az easy nem easy, és rosszul van belőve, nem tudom.
  • DarkSector
    Nem értem mi a gond.
    Van 1 retek map, az ellenfél semmit nem foglal el csak 1-2 csillagot, erre valahonnan szarja a katonákat, mortar-gépfegyver-engineer minden, de honnan a faszból mikor elvileg egyforma mennyiségű nyersanyaggal indulnánk, honnan termel ez ki ennyi katonát, nem értem.

Komolyan lassan már oda jutok hogy csinálok egy videót youtube-ra hogy hogy megy, mert ez hihetetlen.
    Nemtudok gyorsabban lépni, már elsőnek nekifutottam minden pontnak hogy gyüjtsek nyersanyagot, de 3 csapatot létrehozok, többet nem tudok időbe csak ha várok hogy termelődjön cucc.
    Épületeket lerakni csak később lehet, lassan jön az ammo-fuel, még akkor is ha a pontokon építek nyersanyagnak helyet.

Ez meg folyamat jön, sőt a mortar-osok miatt hamar ki is nyír mert odalő 1-et az embereimre és annyi, hiába csinálok lángszórót az engi-knek, ha ez csak szarja a katonákat.

Próbálta már valaki OFFLINE EASY-n ezt a játékot?
  • wednes
    Igen a perk rendszert megvariálták, első részben is voltak doktrínák. Ezért fontos az ellenség aprítása, mert azt meg arra adja.

Lehet rámentek a készítők, hogy jobb AI-t csinálhassanak. Azt ígérték változtatnak rajta, aminek több köze van az emberi játékoshoz és ezt úgy, hogy nem csal nyersanyaggal (én ezen előtte hangosan röhögtem, hogy hiszem ha látom).

Igazából az első részben, AI használhatatlan volt, ha multi meccsekre akartunk felkészülni vele. Experten is verhető, hiába van 4x-es nyersanyag bónusza, pont azért mert nem látja át a helyzetet csak "ömlik kifelé".

AI-t egyébként, aknázással, szögesdróttal lehet a legjobban megverni. Lezársz pályarészeket és a géppuska, ágyú elé tereled az egységeit, az meg jön a vágóhídra.
  • DarkSector
    Ez tény, most én is arra mentem elsőre hogy csak kisebb sereg, bevenni a pontokat és utána legalább egy járművet (tankot).
    Meg lehet csinálni, csak az első részben offline más mentalitással tóltam és nem annyira mentem rá hogy minden lehetőséget kiismerjek mi mire jó.
    Van rengeteg extra is amiket a tapasztalati pontokra ad
    Meg ez a perk mod, hogy válogass perkeket, nekem olyan még nincsen asszem.
  • Wykos
    Egyszerű a képlet ha a nyersanagodat nem seregre hanem 4 HQ-ra 5 Barrack-ra költöd akkor nem lesz mapkontroll és az EASY gép is lenyom. Ha épületek tömeggyártása a fétised próbáld meg ezt a bunkereken kiélni valószínűleg az hasznos lesz.
  • DarkSector
    "hogy nem arról szól hogy építed a bázist"

Nem kell hogy erről szóljon csak legyen rá lehetőség. :)
  • DarkSector
    Én nem szidtam,.
    Írtam hogy nem vagyok nagy RTS vetrán, ezért hittem hogy az easy az enged az ilyen kezdőknek mint én.
  • bgabor
    Csak arra utaltak a srácok, hogy a Company of Heroes-nak pont az a különlegesége, hogy nem arról szól hogy építed a bázist és tömeghadsereget gyártasz le, hanem ez egy ún. taktikai-RTS, azaz a lényeg abban van, hogy a kis számú egységeddel hogyan mozogsz a térképen. Pont ez a jó benne, hogy egy összecsapásnál nem az nyer, akinek több tankja van, hanem az, aki azt az egy tankját és a mellette lévő két gyalogosegységét jobban használja.

Szerintem még egy Starcraft2 is jobban kézreállna neked, mint ez a játék.
  • antgecc
    Ne a játékot szidjátok már, mert nem tudtok játszani!
  • Wykos
    Üdv mindenkinek! Nekem sincs jó véleményem a játékról... Én úgy szeretek játszani, hogy egyáltalán nem építkezek és még az easy gép is lenyom. Mi lehet a baj?
  • wednes
    Hát igen, easy-t könnyű lenne elvileg elkapni. Első részben a normál se volt egy nehéz dolog.

Azt még megpróbálhatod, hogy a játék elején elfoglalsz mindent amit tudsz, ÉS ne veszítsél osztagot! Ha gáz van visszavonulni mindig (egyébként a folyamatos visszavonulásra és ellencsapásra épül az egész játék). Ne pioneerekkel harcolj azok inkább utászok stb. Ha folyamatosan hullik a gépnek az egységei, a tieid nem, és a terület nagy része is ellenőrzés alatt, nem létezik, hogy ne tud legyőzni.
  • DarkSector
    Persze értem mire írod, nem azon csodálkoztam hogy a gép elver, hanem hogy easy-n ver el. a Régi részben nem easy-n volt és a legutolsó 3 pálya volt esetleg kicsit nehézkes...
    Persze tudom ez most multi.
  • wednes
    Csak akkor ne csodálkozz, hogy elver a gép, mert ez nem CnC, ahol lehet ontani az egységeket, vagy összegyűjtünk minél több egységet azt a végén gyönyörködünk, ahogy egymásnak esnek.

Természetesen úgy játszol, ahogy akarsz, most ne, hogy félre értsd, ez nem leszólás vagy valami. A játék azért van, hogy kikapcsolódást nyújtson, ha te 2-3 barakkot akarsz letenni, akkor tegyél.

Csak akkor már megvan az oka annak, hogy miért ver el a gép, ugyanis ő nem fogja megvárni még felfejlődsz és bíbelődsz.
  • DarkSector
    oks de az a lényeg hogy a példa pontatlan mert a F'-ben lehetőség van rá hogy 50-el száguldozzak, csak éppen a végeredmény nem ugyanaz, ott nem nyerek, itt meg igen. :)

Bár csak megmutathatnám a régi mentéseimet, volt hogy a térkép 70%-a kék volt. :D
    Már nem bírta sokszor a gépem mikor ránéztem arra a részre ahol a sok katona meg tank volt, mert a nagy mozgástól lehúzta a procim. :D
  • antgecc
    Nekem ez olyan, mintha F1 szimulátorral akarnál játszani, de te csak 50-el körözgetnél békésen a pályán, mert neked az tetszik. Gond nincs vele, csak ellentmondásos. Ráadásul az igényedre van megfelelő játék, csak az nem ez :)
  • DarkSector
    Már mint leírtam az első rész tökéletesen jó volt nekem, csak most vagy a 2. rész vagy csak ennek a beta-ja ami változott.
    Nem kell nekem sims, mert mint írtam többször ez az egy rts fogott meg a jellege miatt, ha ez nem akkor nemgond hagyon a játékot, és játszok más stílussal.
    Ez nem olyan hogy te játszol 1 rpg-vel mondjuk, ami neked nagyon bejön, de amúgy rpg-ket utálod, mondjuk a Skyrim-el és akkor mondanák hogy ha nem tetszik játsz a Star Wars-os rpg-vel, mert ott lehet bukfencelni amit a skyrim-ben nem.

Nem fogsz azzal játszani, mert eleve más stílus, más játékmenet, mégha RPG is mind2-ő...stb.
  • antgecc
    Szerintem neked SimCityzned kéne. Ezt a játékot abszolúte nem neked találták ki.
  • DarkSector
    Főleg a sok éápítkezés miatt a "falak", csapdák, akadályok miatt kell ember, ha meghalnak hamar kell pótolni...

Mint írtam többször ezen más lehet nevetgél, az egy dolog, nekem ez tetszik benne. Mármint az elsőben.
  • DarkSector
    De kinek felesleges?
    Neked vagy nekem?

Mint írtam offline nem az érdekel hogy minnél hamarabb csapást mérjek a gépre, hanem hogy csak simán elszórakozzak.
  • V43 1105
    Teljesen felesleges és csak a helyet foglalja. :P
  • DarkSector
    Mi ezzel a baj?
  • V43 1105
  • DarkSector
    Hogy egyszerre 2-3-x csapatot fejlesszek vagy nem is tudom.
  • DarkSector
    Mármint minek nincs értelme?
  • antgecc
    És mégis miért tennél le 2 barrackot?
  • NovaTerra
    Igen, csak nincs értelme.
  • DarkSector
    Igen erre gondoltam nemrég én is hogy a beta, csak azt hittem npc ellen más lenne. :D
  • bgabor
    Hát akkor nyugi, tutira lesz itt is erre lehetőség, szerintem lesz ilyen játékmód. Egyszerűen csak mivel a ranked nem erről szól, ezért a bétába még nem rakták bele.
  • DarkSector
    Noob vagy nem, nekem az tetszett. :)
  • DarkSector
    Első részben is alig van pár épület.

De azokból bármennyit letehetek. :D
  • bgabor
    Bocsi de ott is csak noob játékban építkezhettél nyugodtan. Tehát annihilate játékmód, könnyen védhető hidas pálya, satöbbi.

Ranked meccsben, amit a profik játszottak és ami az egyetlen játékmód a szintlépésre, hivatalos meccsekre, tudásbeli fejlődésre, ott ugyanígy Victory Point Control játékmód volt(ezt hívod te "időre megy"-nek), hidak nélküli, kiegyensúlyozott pályákon, ahol random ponton kezdesz. Másszóval ugyanőgy volt mint itt az új részben.
  • NovaTerra
    Te biztos nem kevered a dolgokat? Első részben is alig van pár épület. Nincs teljesen megszüntetve a bázisépítés, de eléggé minimalizálva van.
    Automatch biztos van, úgy nem kell keresgélni. Jobb esetben nem is rak össze olyannak, aki már nyert több meccset.
  • DarkSector
    Elég szomorú, első részben 60%-ban ez volt, nyugodtan építkezhettem.
  • DarkSector
    Emberek ellen?
    Azok is nehezek, ráadásul zsákbamacska, vagy találsz vagy nem, vagy ráér vagy nem...én naivan azt hittem egyszerűbb lesz easy npc ellen.
  • V43 1105
    Elég fasz az AI, bár.. érdekes.. két easyvel nehezebben bírtunk ketten mint egy normállal ..
  • antgecc
    Ez a játék nem bázis építésről szól. De még kicsit se.
  • NovaTerra
    Most már kíváncsi vagyok milyen is lehet az ai, mert aki rendszeresen multizik, annak CoH1-ben az expert ai se jelent gondot.

Lehet itt bétában túl lőttek a célon. Egyébként miért nem ember ellen játszol? Biztos vannak más kezdők is.
  • DarkSector
    Jah itt max próbálok még1-et hogy rátörök a bázisra, mást nem tudok elképzelni, de azt ha csak körülötte foglalom el nem elég.
    Egyszerűen nem értem, mert easy-n vagyok, mit szivat a gép nem vágom.

Az első rész sem volt sokkal másabb, egységek is megegyeznek de itt valahogy a gép nem easy, az első részhez képest nem easy.
    Nem tudom, lehet van valami titkos recept, csak az kérdéses hogy érdekel-e engem hogy 100x nekiálljak előről.
  • wednes
    HA elfoglalsz mindent akkor sokkal több a bevételed, a gépnek meg semmi...Simán le kéne nyomnod. Veszteségeid milyenek? Az is baj, ha folyamatosan pótlásra megy.
    Már az első perctől harcolni és foglalni kell.

Úgy meg nézném, ha lenne béta kulcsom, de így nem tudok tanácsot adni, csak az első részből kiindulva...
  • DarkSector
    Persze más ezen biztos röhög, de nekem ez tetszik. Vagy tetszene.